Ma van a legkisebb gyerekem 6. szülinapja. Úgy alakult, hogy a családi köszöntés majd csak a hétvégén lesz esedékes, de mégsem hagyhattam süti nélkül a saját szülinapján! Ezért készült ez a piskótatekercs.
A barack, a szilva és a szőlő nekem mindig az ősz eljövetelét jelenti, amikor ezeket a gyümölcsöket esszük, már nem sok van hátra a nyárból. Nézzük, mi mindenhez kezdhetünk velük.
Nem, Kedves Olvasó, nem ment a receptíró agyára a kánikula, csupán arról van szó, hogy a héten olyan receptúrákat kerestem nektek, ahol a sütőbe kerülő ételben kóla is van valamilyen formában.
Kutyameleg ide, hőguta oda, a nyár mégiscsak kiemelt szerepet kap a szívemben a bőséges zöldség- és gyümölcskínálat miatt. Nincs is jobb, mint friss alapanyagból készíteni az ételt.
Nem lehet mindig tápláló és vitamindús ételeket főzni – illetve lehet, csak nem biztos, hogy sikerünk lesz vele. Néha szabad egy kicsit többet enni szénhidrátból is.
Kánikulában senki sem kívánja a robosztus, kalóriadús, forró ételeket. Ráadásul a konyhába se teszi be a lábát szívesen ilyenkor az egyszeri háziasszony, hiszen egy forrásban lévő leves, vagy sülő rántott hús mellett kész...
A hozzám hasonlóan matróna korú háziasszonyok bizonyára emlékeznek még a reklámra, ahol a rajzolt asszony veszekszik a rajzolt férjjel, hogy ,,Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál haza?!” Nos, én most bontott csirkét...
Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy az ember a palacsintával nem tud melléfogni, ha gyerekekről van szó. Nincs a földön olyan aprótalpú, aki ne enné szívesen, én legalábbis nem ismerek egyet sem.
Új sorozatot indítunk, méghozzá hétköznapi konyhatündérünk, Zsuzska közreműködésével, aki nemcsak remekül ír, de ugyanolyan fantasztikusan főz is. Gasztroblogja, Az én kis tavernám mellett vállalkozott rá, hogy hétről-hétre...