Új privát üzeneted érkezett!

NikolettaKép
Bocs, akkor férleértettelek. De az nagyon jó, hogy visszamentél a dokihozKép

Kedvenc Doktornőm, Drága Erazmusz!
Most nekem is lenne egy pár kérdésem.

1. Kaphatok Gynevac kúrát szoptatás alatt? Szerintem Igen, de azért rákérdezek.

2. Szoptatás alatt lehet hőmérzőzni? Csak azért gondolom, mert ha van peteérés, akkor miért ne változna a hőmérséklet?!

3. Ha szoptatás alatt esek teherbe akkor maga a szoptatás ténye növeli a vetélés lehetőségét? Ugyebár a magas prolaktin (ha jól emléxem ez a hormon a tejci hormon) miatt.

És végül

4. Lehet szoptatás alatt duphastont szedni? Hatással van a gyogyi kismanómra?

5. Vagy ha a terhesség miatt kisfiam nem szopizik többé, akkor az elapasztás alatti időszakban lehet duphastont szedni?

Várom válaszod
Üdvözlettel:
Moni
 


Kedves Móni!

-Természtesen szoptatás alatt lehet Gynevac kúrát kapni. (Terhesség alatt is.)
-Szoptatás alatt lehet hőmérőzni is, ha a baba nem ugraszt ki az ágyból hamarabb, mint ahogy megtörténik a hőmérőzés. Ha kiugraszt, már nem lehet a mért értéket értékelni. Természetesen szoptatás alatt ugyanúgy kimutatja a tüszőrepedést, ha van, mint máskor.
-Szoptatás alatt bekövetkező terhességnél gyakoribb a spontán vetélés. A prolactin miatt is, a másik ok az, hogy az emlőbimbó ingerlése oxytocin kiáramlást idéz elő,ez pedig méhösszehúzódásokat. (Ezért húzódik össze jobban, gyorsabban annak a mamának a méhe szülés után, aki szoptat, mint annak, aki nem szoptat.) Éppen ezért ha valaki második gyermeket szeretne, célszerű, ha előbb elválasztja az elsőt, és csak azután lesz ismét terhes.
- A gyógyszerkönyv előírása szerint a Duphaston szedésének ellenjavallata a szoptatás, vagyis nem szabad szedni.
-Ha már nem szopik a baba, akkor lehet szedni a Duphastont.

Üdvözlettel
Erazmusz
 


Kedves Erazmus!

35-heten jaro kismama vagyok.Az lenne a kerdesem hogy a 29-dik hettol ugy ket hetente egesz nap kemenyedik a hasam de ez folyamatos (ugy ertem akar 10 oran keresztul is).Most utoljara a 35-dik heten volt olyan hogy 10-8-5-3 perces haskemenyedeseim voltak.Azonnal bementunk a korhazban ahol a Dr.no ledobbent hogy milyen mehosszehuzodasaim vannak 3 percenkent.A mehszaj teljsen zarva van,a baba szivhangja tokeletes es nagyon aktiva a fiam.
Az lenne a kerdesem hogy talalkoztal e mar ilyen esettel es mitol lehet?A masik kerdesem hogy szedek Elevitet mar terhesseg elott 2 honappal folyamatosan,es szabad e Magne-B6 ot szedni egyutt?(mivel ugy hallottam hogy az jo a mehosszehuzodasra)En jelenleg Usa-ban elek a ferjemmel de itt azt mondta az orvos ezzel nincs mit csinalni itt nem irnak fel semmi gyogyszert.Ettol fuggetlenul mi megrendeltuk a gyogyszert neten,csak nem tudom mi tevo legyek.Erdemes e meg szedni legalabb 2-3 hetig?
Valaszod elore is koszonom!
Gabi75
 

 
 

Kedves Gabi 75
A Magne B6 szedhető az Elevittel együtt, 3x2-t is lehet szedni.
Így a távolból nehezen megmondható, mitől van a méhösszehúzódás. (Nekem pl. az első terhességem alatt a "vakbélgyulladás" volt a kiváltó ok, amit 27 hetesen megoperáltak, és utána megszűntek a méhösszehúzódások. Ez persze igen ritka ok!)Egyéb gyulladás is okozhatja (pl. hüvelygyulladás).

Kedves Ancsi!
Örültem, hogy láttalak a topicban, már nagyon régen nem láttalak.

Üdvözlettel
Erazmusz
 


Kedves Tinka (névtelen)!
Gondolom, a lc laparoscopiát jelent (én LSK-nak ismerem, de nyilván helyenként változik a rövidítés). Igen, a hasmetszés végül több összenövéssel járhat, mint a laparoscopia, de lehet,hogy olyan összenövések vannak a hasadban, ami miatt nem tudnák leszívni a petéket ultrahang vezérelve a lombikhoz, és ezért próbálják meg oldani az összenövéseket. Az összenövések részben az endometriozistól vannak, de gyulladások is szerepelnek okaként, ezért javaslom, hogy az őszi műtét előtt csinálj végig egy Gynevac kúrát (ez a lombik sikerét is fokozhatja), ez segít abban, hogy lehetőleg ne keletkezzen újabb összenövés. Részleteket az oltásról a www.gynevac.hu honlapon találsz.
Üdvözlettel
Erazmusz
 


Kedves Erazmus!

Koszonom a valaszod!Gyulladas az nem hinnem mert a 20-dik hettel mar 3-szor neztek es vizeletet minden heten vizsgaltak nalam.Persze tudom igy nehez tanacsot adni a latatlanra.Nekem talaltak Strep B-t a huvelyben,de itt az usa-ban azt mondtak nem kezelik majd szulesnel adnak antibiotikumot.Otthon is ez az eljaras es te mit szolsz hozza?(a 29-dik heten talaltak es azt mondta az orvos 6hetnel tovabb nem szokott megmaradni hanem eltunik,de nekem ez furcsa ha nem kezelem mitol tunik el?)
Egy masik kerdesem hogy a fiam naponta altalaban min 2-szer de van amikor 3-4szer is csuklik.Termeszetes ez?Ezt csak azert kerdem mert az itteni terheskonyvben azt olvastam hogy ha 2-4 -et csuklik tobb mint 10 percet a baba akkor annak a jele is lehet hogy a koldokzsinor a nyaka korul van ,vagy csomo van a koldokzsinoron.Persze az orvosom meg ilyet nem hallott,es meg senki de a konyv ezt irja.TE tudsz valamit errol?
Egyebkent olvastam a tortenetedet a vakbelgyulladasrol.MIkor szultel es neked idore jott az a babad akivel akkor voltal terhes?koszi a valaszod1
GAbi
Gabi75
 


Kedves ErazmuszKép
Köszönöm a válaszát.

Üdvözlettel
Moni
 


Kedves Erazmusz!

Két évvel ezelott volt egy molás terhességem, azóta rendben vagyok. Most szeretnénk újra próbálkozni baba-gyártással :-) Mit tanácsolsz, vágjunk bele nyugodtan, vagy érdemes egy teljes kivizsgálást (családtervezo esetleg) megcsinálni?

Elore köszönöm válaszod.

Soraya
 
 


Kedves Erazmusz!
Egy évvel ezelőtt elvetéltem a 14. héten. Aztán minden elővigyázatosság ellenére terhes lettem, szinte azonnal, március 24-én született a kis Lopakodó. Teljesen egészséges, sima volt a terhesség is, néhány apróságtól eltekintve. Allergiás orrdugulásom volt VÉGIG. Mint a parlagfüveseknek, sokszor csak a fülemen kaptam levegőt. Ez szerencsére a szülés után egy héttel megszűnt. Nem így a csalánkiütés, ami fogalmam sincs mitől, de azóta is rendszeresen előjön. Kihez fordulhatnék? Ha abbahagyom majd a szoptatást, lehet, hogy ez is elmúlik, mint az orrdugulás? Előre is köszi, Sofka
Sofka
 


Sofka!
Talán a területileg illetélkes bőrgyógyászati gondozó tud választ adni a kérdéseidre.

Soraya!
Remélem, annak rendje-módja szerint a Szabolcs utcai kórház Nőgyógyászati Klinikája gondoz. Ha igen, tőlük kérdezd meg, ha nem akkor is tőlük kérj egy konzultációt erről a problémáról.

Gabi!
Nem hugyúti gyulladásra gondoltam, hanem hüvelyi és felszálló gyulladásra. A B Streptococcus is okozhatja. Mi a 36. héten végzünk erre vizsgálatot és ha pozitiv, szülésig kezeljük antibiotikummal a mamát, hogy a baba ne kerüljön súlyos állapotban a külvilágra.
Az én gyermekem régen született és 9 nappal hordtam túl a terminuson (ami teljesen biztos volt). Egyébként mindkét gyermekem sokat csuklott és egyiknél se volt köldökzsinór probléma.

Üdvözlettel
Erazmusz
 


Kedves Erazmus!

Koszonom hogy valaszolsz pedig biztosan van mas dolgod is mint nekunk irogatni.SZerinted ez normalis hogy itt csak szulesnel adnak antibiotikumot a Strep -bakteriumra?SZerinted elegendo biztonsag ez a babanak.Annyira felek mert pont ma lattam a tv-ben egy kismamat aki elmeselte hogy a kislanya 17 naposan halt meg mert megfertozodott ettol a bakteriumtol szules alatt.Pedig a no azt mondta o is kapott antibiotikumot.Most mit tegyek itt mindent mashogy csinalnak.A mehosszehuzodasra sem adnak semmit pedig ez nem normalis amennyi nekem neha van,en mondtam az orvosnak hogy Mo-on adnak Magne-B6-ot vagy kulonbozo mehlazito gyogyszereket.Erro o azt mondta azok nem hasznalnak ,ok ezen mar tul vannak a kutatasban.A strep B-re is azt mondta hogy itt csak szules kozben adnak nincs ertelme hamarabb.Szoval nem tudom mi tevo legyek.Sajnos nagyon aggodo tipus vagyok .
Koszi hogy meghallgattal!
Gabi75
 


Kedves Erazmusz!

Köszönöm gyors válaszod!
A helyzet az, hogy eredendoen sem vagyok bp-i, jelenleg pedig kulföldön élek, ezért a Szabolcs u-i konzultáció sajnos nem megoldás.
Más okból kifolyólag ugyan, de éppen most voltam teljes vérképet és tudoröntgent csináltatni, rendben vagyok. Ezek ismeretében is azt ajánlod, hogy keressunk fel szakorvost a 2 évvel ezelotti molás terhességem ismeretében, mielott újra belevágunk? Kicsit most megijedtem, reméltem, hogy ez a dolog nem fog tovább kísérteni :-(

Köszönettel,

Soraya
 
 


Kedves Erazmusz!

Lenne egy pár kérdésem. A második gyermekem születése után most vagyunk a 13.héten. Szülés után Continuint kezdtem szedni, de nem tolerálható hosszú ideig volt pecsételő vérzésem.Így abbahagytam, majd pár hét szünet után Cerazette-t kezdtem szedni. Annak a pecsételő vérzése hamar 2-3 nap alatt elmúlt, majd ismét vérezni kezdtem. Most már elég rendesen. Mintha menstruálnék (bár azokra az időkre alig emlékszem Kép, ugyanis a több mint egy éves első gyermekem után még nem volt rendszeresnek titulálható ciklusom, amikor ismét pocakos lettem). Természetesen második gyermekem full anyatejen él, amit belőlem szerez be. Éjszaka ugyan csak hajnalban eszik, de este még fejek is.
Szerinted ez menses, vagy csak vérzészavar?

A Cerazette mennyire megbízható ciklus mellett? Azaz érdemes-e kiegészíteni mechanikus védekezési eljárással (amit nagyon azért nem szeretnék)

Előre is köszi a választ!

Snoopy

KépKép
 
 


Kedves Snoopy!
Gratulálok második babádhoz! (Hogy lehetsz Te kezdő felhasználó? Korábban nem regisztráltál?)
Az lehet normális, ha 13 hetes baba mellett rendesen menstruálsz. Volt olyan paciensem, aki 1 évig szoptatott, de szülés után 4 héttől kezdve rendesen, 28 naponként menstruált. A későbbiek mutatják meg, hogy rendes menses, vagy vérzészavar.
Amíg csak anyatejet kap a baba, általában nem jön létre terhesség, de azért ezek egyik sem teljesen biztonságos fogamzásgátlók, célszerű kiegészíteni valamivel. Én a Pharmatex nevű szerek közül a kúpot szoktam javasolni.


Soroya!
Akkor egy ottani komoly női klinikával (egyetemi intézettel) kellene konzultálni. Nekem ez a véleményem. Ez nem ijesztgetés, csak a biztonságra törekvés.

Gabi!
Én nagyon antibiotikum ellenes vagyok, kivéve, amikor igazán szükséges! (Kb. 1%-a annak, mint amit más orvos ad). De a Streptococcus B nem gyerekjáték, és bizony itt is súlyos állapotba kerül, néha meg is hal a baba, ha nem foglalkoznak vele. Szerintem ki kéne tenyésztetni az antibiotikum érzékenységét, és kiharcolni, hogy adjanak a szülésig. Én most a következővel kezelek egy terhest: erythromycin tablettát (2x500mg vagy 4x250mg) és Dalacin (clindamycin) hüvelykrémet.(Ezek terhesnek is adhatók.) 1 hét kezelés után ugyan negatívvá vált, de szülésig adom. És még egy: tartózkodj az orális sextől (a Streptococcus a torokban él.)

Üdvözlettel
Erazmusz
 


Kedves Erazmusz,
Július 13. 11h 09.-i kérdésemre kaphatnék választ? Kép
És +1 kérdés: Naxidin szedhető-e szoptatás alatt?

JAmina
 
 


Kedves Erazmusz!
Galuska vagyok a "megint megjott..."-bol, s bar mar regota nem irogatok, lassan 2 eve oda tartozomKép
A Gynevac-kal kapcsolatban szeretnek Toled kerdezni: kulfoldon (Finnorszagban) milyen neven ismeretes a Gynevac ikertestvere, ha letezik itt egyaltalan?
Valaszodat elore is nagyon koszonom
Galuska

KépKép
 
 


Kedves Erazmusz!

szeretnek kerni egy elerhetoseget hogy a gynevacrol es egyebrol kerdezhessek. Telefonszamra gondoltam.

cimem: titokt@yahoo.com

Nagyon koszonom
Vendég
 


Kedves Erazmusz doktornő!

Írtam az email címedre egy meglehetősen hosszú levelet. Elnézést kérek érte, nem szeretném fölöslegesen rabolni az idődet. Válaszod nagyon várom!

Előre is köszönöm
Pumukli
 
 


Kedves Erazmusz!

Köszönöm a gratulációt! Hát még ha azt is tudnád, hogy szándékainkkal ellenkezően a nappali padlóján jött világra az éppen befutott apja segítségével és más szaksegítségek jelenlétében (OMSZ, Cerny)Kép

Kezdő felhasználó: így jár, aki elfelejti a jelszavát, vagy ha tudja is, lusta használni.
Tulajdonképpen semmi jó hír. Azt reméltem, hogy megnyugtatsz, hogy ez nem lehet rendes ciklus, mert az előző baba után sem jött vissza sokáig, vagy legalább a Cerazette bizonyítottan olyan hatásos, mint a többfázisúak, amit valahol olvastam róla. Kép

Köszi a válaszokat!

Snoopy

KépKép
 
 


Kedves Erazmus!

Koszonom a valaszod!Ezek szerint ha egy terhes mamanak Strep-B-je van akkor erythromycin tablettat szoktak adni+Dalacin huvelykremet?
Szerinted rossz otlet ha otthonrol kuldenek nekem es azt beszedem?Itt biztos hogy nem adnak csak szulesnel mivel annyi mindenkivel beszeltem ilyen ugyben.Amit te irtal ezek milyen karos hatassal lehetnek a babara?Mostmar nagyon el vagyok keseredve.
Ez azt jelenti hogy 3-4 hetig kell hasznalni huvelykremet minden nap,es az erythromycin-t napi 2-szer 500mg,vagy 4-szer 250 mg?Ezt vegig minden nap?ILyen esetben biztos nem kapja meg a baba?
Mivel lehet kimutatni hogy egy baba megkapta?Es ha rogton kezelik akkor jobb az esely?CSak arra gondoltam hogy ha lehet (persze fogalmam sincs hogy lehet e)csinaltatnek rogton egy tesztet a babanal hogy kimutassak hogy elkapta-e vagy sem,es ha igen rogton kezelni.Errol te mit gondolsz?A csaszar az megoldas lenne szerinted?
Bocsi olyan sokat irtam de neked is van gyermeked es tudod foleg az elsovel mennyire aggodik egy anya hiszen nem elnem tul ha elveszitenem azt akit 9 honapig a pocakban hordtam.
Szia es koszonok mindent !
Gabi75
 


Jamina!
Vannak hüvelybe helyezhető kémiai anyagok, nevük Pharmatex (van kúp, krém, film). A kúpot javasolnám, de azért ha nem óvszerrel, akkor megszakított közösüléssel jó lenne kiegészíteni. A Cerazette hasonló tabletta, mint a Continuin, ez új tabletta, van aki e mellett is vérezget, és a biztonsága se valószínű, hogy sokkal jobb, mint a Continuin.

Üdv. Erazmusz
 


Köszönöm, kedves Erazmusz. Szóval azt mondod, nem érdemesebb Cerazettet felíratni, mint Continuint? Kép
Az óvszerrel nincs bajunk, csak gondoltam, a tabletta mégis jobb lenne, de ezek szerint nem Kép A megszakítottat inkább hagyjuk Kép
Köszönöm még egyszer:
Jamina
 
 


Kedves Erazmusz!
A segítségedet de legalább is a tanácsodat szeretném kérni mert eléggé kétségbe vagyok esve.Holnap lépek a 29. terhességi hétbe -tegnap előtt voltam ultrahangon ahol a kezelő orvosom elmondta hogy sajna öregszik a méhlepény és hamarabb fog megszületni a baba.Ő a 33. hetet jelölte meg mint kitűzendő célt amit jó lenne elérni és két hét múlva kell nála ismét jelentkeznem vizsgálatra.Rettenetesen aggódom emiatt,nem tudom elegendő -e az ha csak két hét múlva nézik meg ismét nem történhet meg az hogy nem jut elegendő oxigénhez a baba? Nem tudom mitől alakult ez így hiszen nem iszom nem dohányzom és az elmúlt egy hónapban gyakorlatilag csak feküdtem egy korábbi gyenge vérzés miatt-amit az egyébként elöl tapadó és a méhszájra enyhén rálógó placenta okozott.
Tanácstalan vagyok -tehetek valamit azért hogy az öregedést lelassítsuk és minnél tovább bent tartsam a babát? A mostani ultrahang szerint a fejlettsége napra pontosan stimmel -annyi amennyinek a kora szerint lennie kell a súlya kb 1180g.
Kedves Erazmusz tudod ő egy lombik baba , hét évet vártunk rá és nem élném túl ha valami baja esne.
Előre is köszönöm a figyelmedet
Panka
Panka
 


Kedves Panka!

Nagyon egyutt erzek veled,es egyet tehetsz hogy sokat pihensz es a legfontosabb hogy Bizzal Istenben!!!!!!!!!!En imatkozni fogok erted es a babucidert!
EGy Kismama!
nevtelen
 


Kedves Kismama!Köszönöm szépen -most minden közben járás jól jön nekünk..
Panka
Panka
 


Kedves Erazmusz doktornő!

Nagyon köszönöm a válaszát. A Gynevacot megrendeltük, ma jön meg a patikába, rendeltem a férjemnek is. A kúra után rendelünk még emlékeztetőnek.

Időközben (pénteken) megjött az eredményem, és ma délben kell mennem szövetminta-vételre. Ez lenne már a LOOP konizáció?

Mégegyszer köszönöm a segítségedet!
Üdvözlettel
Pumukli
 
 


Kedves Erazmusz doktornő!
Először is köszönöm privátban írt levelét, melyre válaszoltam, de sajnos valami gond lehet a mail rendszerünkkel, mert visszaigazolást nem kaptam róla.
Nekem 1 kérdésem lenne még.
Korábban írt a szeretkezés pozitúráiról (párna fenék alá, utána több órán át nem felállni, zuhanyozni menni stb..)
Mivel nagyon szeretnénk kisbabát, úgy döntöttem alkalmazni fogom az aktus után nyugton feküdni variációt viszont higiéniai oldalról felmerült néhány kétely.
Nem okozhat problémát, ha az ember mondjuk egy esti szeretkezés után csak reggel zuhanyzik?
Csak azért, mert ha a párom például nem zuhanyzik le szűkös határidőn belül (kb 15-20 perc), akkor neki mindig valamilyen piros pöttyös, foltos lesz a nemi szerve.
Válaszát előre is köszönöm,
Edina (aki próbálja magát távol tartani a fórumtól, hogy ne olvashassa azt a rengeteg szörnyű hírt a megint megjött rovatban...)
Edina
 


Kedves Erazmusz!

Nem tudom, forduljak-e orvoshoz és ha igen, akkor milyenhez a problémámmal. Kb. 1-2 hete a külső szeméremajkam egyik oldalán sárga folyadékkal teli kis hólyagocska jelent meg, először azt hittem, hogy csak egy szőrtűsző gyulladt be, de sajnos mostanra elkezdett a hólyagoknak a száma nőni és különböző méretűek. Nem fáj, nem viszket, csak, ha hozzányúlok, akkor betagad és elkezd fájni. Közben a bőrömön is száraz foltok jelentek meg. ebből azt gondoltam, hogy lehet, hogy az (antibakteriális)tusfürdőre lehetek allergiás, és így reagálok. Ilyen hólyagocskáim régen is voltak, de leginkább terhesség vagy menzesz előtt jelentkeztek, de nagyon ritkán. Nagyon megijedtem, hogy ez valami herpesz lehet.
Kihez menjek? Hogy magyarázzam el, mert külső szemlélőnek nem is feltűnő.
Lehet, hogy tényleg allergiás reakció?
Nagyon kínos ez nekem, mivel próbálkozzak, hogy eltűnjenek a hólyagok?

Ha valakinek hasonló problémája volt, az is írjon, mert eléggé megvagyok ijedve. Nem fertőzhetem meg a kisgyermekemet?

Köszönöm:
zsu
zsu
 


Kedves Zsu!

Én azt hiszem, hogy ez herpesz, ami neked van. Megmutathatod nőgyógyásznak.
Volt az egyik barátnőmnek és a doki olyan kenőcsöt írt fel rá, amit a szájon előforduló herpeszre szoktad adni, úgyhogy ezt recept nélkül is megveheted.
Fokozottan vigyázz a higiéniára, főleg arra, hogy a törölköződet ne használja más.

Remélem segítettem.
Levendula
Névtelen
 


Köszi Levendula!

Elképzelhető, hogy orális szex által fertöződtem meg?

Különben mióta nem használom az antibakteriális tusfürdőt, mintha csökkene a hólyag és a szárazság a bőrömön, lehet, hogy allergiás reakció váltja ki a herpeszt? Vagy ez hülyeség?

köszönöm a választ:
Zsu
zsu
 


Kedves Zsu!

Akár az is elképzelhető (mármint az orális fertőződés). Lehet, hogy volt valami pici kis sérülés rajtad, amit észre sem vettél és azon keresztül odajutottak a vírusok. Esetleg az immunrendszered is gyengébb volt egy kicsit, és elő tudott jönni.

Az antibakteriális tusfürdőnek szerintem nincs köze hozzá. Ezek általában triclosant tartalmaznak és ha folyamatosan használod azt éred el vele, hogy a legellenállóbb bacik megmaradnak, ill. rezisztens fajok alakulnak ki. Én azt olvastam, hogy nem jó hosszú időn keresztül használni ezeket. Allergiás reakció lehet a bőrszárazság, viszketés, de a herpesz nem valószínű.
Üdvözlettel: Levendula
Névtelen
 


Köszi Levendula!

Sokat okultam, akkor megyek dokihoz, bár nincs nagy kedvem. Gondoltam valami házipatikával megoldom én, de akkor úgy látszik ez nem fog menni. Valahol olvastam, hogy FLP termékkel lehetne segíteni ezen, aloe vera vagy propoliszos krémmel, nem tudom, mennyire éri meg.

üdv: Zsu
zsu
 


Szeretnék tanácsot kérni Erazmustól. 2 hónapja voltam rákszűrésen, és 1 hónapja derült ki, hogy p3-as eredményem lett, HPV pozitív higr risk típusú. Azóta folyamatos panaszaim vannak, alhas bedagadás, fájdalom, sárgás folyás (ez utóbbi úgy tűnik elmúlt). A nőgyógyászom 1 hónap szabi után visszajött, és miután ezt hallotta, elküldött a DOTE-ra kolposzkópos vizsgálatra. Milyen esélyeim vannak? Miért küldött át a nőgyógyászom máshoz? Ha valaki tud egy jó nőgyógyászt itt, legyen szíves ajánljon, mert úgy látom, ha nincs ismerősöm, csak találgatnak.
HPV
 


Kedves mj Móni, Erazmus és többiek!

Megérkeztem, tul vagyok a műtéten. NAgyon hosszu lene leirnom, hogy mi volt pontosan, de megpróbálom röviden.
Először is a legfontosabb, tuléltem. Nagyon féltem. az orvosom műtött aki nagyon édes, aranyos és okos ember. Megbizható. A laparoszkopiás műtét nem is műtét, de 3 helyen is megvágtak, valamilyen összenövéseim voltak, ( ha jól tudom a bal petefészek a belekkel volt összenőve ill. a bal petefészek a a sigma rectum határhoz lapszerűen kitapadt, mely az egész uterust fixálva tartja, a jobb petefészek mérsékelten megnagyobbodott, megvastagodott fehér kéregállományú.Bal oldalon a kismedence fali peritoneumához a sigma-rectum szivosan lapszerint kitapadt, melynek felválasztása a bélsérülés veszélye miatt nem kivitelezhető. Ezen összenövés hátterében endometriózis valószínűsíthető.
Ez szerepel röviden a zárójelentésen, amiből persze nem sokat értek, ugyhogy tisztelt doktornő, kérem irja meg véleményét.A hasam még nagyon érzékeny, a sebek már szépek.Már nincsenek alhasi fájdalmaim mint műtét előtt.
A doki felirta akövetkezőket : havi kezelés : Danoval, és Continuin.
honap után már lehet próbálkozni a babával..
Ha valaki szedett már Danovalt. kérem irja meg.
Előre is köszönöm és üdv.mindenkinek!
Lara
Lara
 


Elfelejtettem az is biztos, hogy PCO-s vagyok.
Remélem most már minden jol alakul majd.
Puszi, Lara
Lara
 


HPV,
ha írsz magánban, és Bp-n keresed, akkor én tudok egyet.
Címem:
agi@pro.hu
Ágci

Kép
 
 


Kedves Lara!
A műtéti leírással kapcsolatban: a bal petefészek a szigmabél-végbél határával (ez a végbélnyílás fölött van kb. 10 cm-rel) úgy összenőtt, hogy bélsérülés veszélye nélkül az összenövést nem tudták oldani. Ez az összenövés valószínűleg endometriozistól keletkezett. (Nem írták, hogy máshol találtak-e endometriozist?) Az endometriozis egyébként egy meddőséget okozó elváltozás. Nem minden esetben, de meddő nők vizsgálata során 40%-ban találták. Mivel csak valószínűsítették, nyilván nem is távolították el. Az endometriozis egyik gyógyszeres kezelése a Danovál. Amit nem értek a leírtakban: ki mondta és hogy értette azt, hogy holnapután már lehet próbálkozni? A Continuin fogamzásgátló tabletta (nem igazán tudom, esetedben miért adták), és a Danovál is leállítja a peteérést, ezt egyébként az endometriozis miatt fél évig szokták adni, és utána ovuláció indukciót végezni. A PCO syndroma miatt is műtét után ovuláció indukció kell. Ki csinálta a műtétet? Milyen dózisban javasolták a Danovált?


HPV!
A high risk tipusú HPV azt jelenti, hogy magas a rizikója annak, hogy a HPV kóros elváltozásokat, hosszú fennállás után méhnyakrákot okozhat. Azért küldött el máshoz a nőgyógyászod, mert ő nem tud kolposzkopizálni.(Nem minden nőgyógyász tud.) A kolposzkóp kimutatja a kóros hámot, ha a méhszáj felszínén van. Ha a nyakcsatornában, akkor nem mutatja ki. Ilyen eset is van. Azért nézeti meg, hogy el kell-e máris távolitani a méhszájról a kóros hámot, vagy lehet vele várni.
Én P3 cytológia esetében mindig Gynevac kúrát adok a paciensnek, lehetőleg partnerrel együtt. Ha HPV van (és majdnem mindig van) akkor a kúra után folyamatosan 1 havonta emlékeztető injekciót. Sok esetben sikeresen eltűnt a HPV.

Zsu!
Írtam egy választ, de "elszállt" és másodszor nem volt időm leírni. Szerintem is herpesz a valószínű, nem allergia. De sok haszna az ilyen intim mosakodóknak nincs. Viszont az orális szex okozhatja a genitális herpesz fertózést, ha a partnernek előfordul szájherpesze. Jobb lenne mellőzni! (Azért is, mert a Streptococcus B fertőzés is származhat a szájból, ami szülés előtt észlelve, életveszélyes fertőzést okozhat a babának.)

Edina!
A Neked írt válaszom is elszállt. Szerintem nem okozhat semmiféle egészségügyi problémát az, ha a termékeny napokon nem kelsz fel reggelig, de okoz meddőséget, ha azonnal felkelsz!

Pumukli!
Valószínűnek tartom, hogy LOOP konizációval végezték a szövettani mintavételt. Ma ez a modern eljárás.

Panka! (Ez is elszállt.)
Lehet, hogy csepp szived van, ami hajlamosít a kora illetve kissúlyú magzat születésére. Amit tehetsz: a szigorú ágynyugalom, és bő fehérje fogyasztása.

Gabi!
Szombaton megszületett a Streptococcus B-s mamám babája, egészségesen, 10-es Apgarral. Azóta is jól van, ami neki nagy boldogság, mert talán emlékszel, hogy az első babája (aki máshol született), súlyos beteg volt. Preventíven azért adtak a babának is antibiotikumot.

Mindenkit üdvözlök
Erazmusz
 


Kedves Erazmusz!

Ne haragudj, hogy ujbol Gynevac-os kerdessel zaklatlak Kép, de tudnal valaszolni a Július 24 csütörtök - 10h 25 -kor irt hozzaszolasomra?
valaszodat elore is nagyon koszonom:
Galuska

KépKép
 
 


Kedves Erazmusz,
ha a Gynevac kúrából kimaradt az utolsó, ötödik adag, ami csütörtökön lett volna esedékes, még beadható-e, ha igen mikor, ill. beadassam-e?

Válaszodat előre is köszönöm:
Solya
 
 


Szóval van egy olyan problémám...
Nem tudom mi az oka. Behatoláskor ha a férfi lassan csinálja, bármilyen mélyre tolja nem fáj. Ha azonban kicsit gyorsít (nem durván) bizonyos szögben, vagy bizonyos mélységben fájdalmat okoz.
Szültem már. És a szülés előtt ez a probléma ugyanúgy fennállt. Kicsit hypohonder vagyok, és azon agyalok, hogy talál valami szervi elváltozás az oka. Ön mit gondol?
Szemérmes
 


Solya,
Hát persze, nyugodtan adasd beKép. A gynevac nem antibiotikum amit napra pontosan kell beadni. Emlékeztetőnek az 5. nem árt, hanem használ.
Üdv,
Moni
 


Erazmusz!
Köszi a választ.
Edina
Edina
 


Kedves Erazmusz doktornő!
A megint megjött topikban érdeklődtem a lányokról a hőmérőzésről.
Lehangoló válaszokat adtak. Szerintük minimum 6 órás alvás kell hozzá, de nekem nagyon pici az alvás igényem és általában 5, max. 6 órát alszom naponta.
Akkor hasztalan csinálnom a hőmérőzést?
Egyébként mi a lényeg mindig pontban ugyanakkor kell, mégha előtte keveset aludtam is és felhúzom az órát, hogy hőmérőzzek vagy mindig épp ébredés után, ahogy felkelek?
Válaszát előre is köszönöm.
Bettina
 


Kedves Erazmus!

Nagyon köszönöm gyors válaszod.
A Danovalt napi 3 x ! kell szednem fél éven keresztül.Kecskeméten műtöttek, és arra gondoltam mi lenne ha nem szedném a Continuint..
Nemtudom,holnap megyek kiváltani.
Máshol nem találtak endometrozist. Legalább is nem irják.
Szerinted mit tegyek? én bizom az orvosomban. Én sem tudom miért irt fel férfi hormont ( Danoval ) .
Bizom benne, hogy therbe esek a 6 honap után.
Perzse aztán kell majd egy kis ovuláció inditó is, ahogy mondják, de én akkor sem ado fel és bizom benn hogy nem vagyok meddő...
Tudjátok, soha, soha nem gondoltam, hogy enyi baj lehet ezzel a női szervezettel.A hormonok, a nőgyogyászati dolgok..
Puszi mindenkinek és köszönöm doktornő!
Lara
Lara
 


Kedves doktornő,

Irtam neked választ, de nem jelenik meg már 2dszor.
Köszönöm válaszod. A Danovalt napi 3 x kell szednem és a continuint minden nap megállásnélkül..( ezt nem értem ) Még nem váltottam ki, mert hogy őszinte legyek, még én sem tudom mit tegyek. Miért kell férfihormin mellett még fog.gátl.is szednem?
Endometriozist máshol nem találtak, igaz azt mondta az orvos, hogy amit láttak nagyon kicsi, kb.körömnagyságú "valami", talán valamiféle daganat, de ők ikább ezt valószinűsithetik.Az összenövés mennyire lehet hatással a teherbeesésre?
Kecskeméten műtöttek az Izsáki úti korházban. De tényleg, az alhasam amennyire fájt kb.2 évig, most semmi fájdalmam nincs Csak a műtét utáni érzékenység.Félek, nehogy igaz legyen, hogy meddő vagyok..De, hogy tudjátok nem adom fel! És nem szomorkodom, mert ha valamit nyugodt lélekkel szeretnél akkor idejében meglesz.
Kedves doktornő, szerinted mi lesz velem?
Tudod azt szeretném, hogy nem védekezünk a férjemmel és nem szednék semmit, csak egyszerűen hónapokig nem jön meg..
Köszönöm előre is, puszi mindenkinek!
Lara
Lara
 


Bocsánat, látom a második mégis elment...
Üdv. Lara
Lara
 


Kedves Erazmusz!

Köszönöm a válaszodat - rengeteget pihenek és a fehérje is megy belém -remélem hogy nem lesz gond..

Üdvözlettel:Panka
Panka
 


Kedves Erazmusz doktornő!

H esetelg van ideje, megnézné a hőmérsékleti görbémet? Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy van-e progreszteron hiány?

Minden reggel azonos időben , hüvelyben mérem.
1. 36,7 menstruáció
2. 36,8 m.
3. 36,7 m.
4. 36,8 m.
5. 36,7 m.
6. 36,5
7. 36,6
8. 36,7
9. 36,6
10. 36,6
11. 36,5
12. 36,8
13. 36,8
14. 36,9
15. 37
16. 37,1
17. 37,1
18. 37
19. 37
20. 37
21. 37
22. 37
23. 37 barnásozás
24. 37,1 barnásozás
25. 36,8 barnásozás
26. 36,8 menstruáció

Előre is köszönöm!

shine
 
 


Kedves Erazmusz!

Nagyon megijesztett az, amit Pankának írtál! Mármint hogy esetleg csepp szíve van, és ezért öregszik a méhlepény)

Én még csak a 16. héten vagyon, és Pankához hasonlóan nagyon nehezen összejött lombik babát várok. Eddig úgy tűnik, hogy semmi gond, de évekkel ezelőtt láttam egy tüdőröntgenemen, hogy ferde állású csepp szívem van. Ezt szerinted elmondjam a dokimnak, fontos lehet? És én is csak azt tudom kérdezni, hogy előre tudok valamit tenni, hogy ne legyen baj? Egyébként mit jelent ez a csepp szív? (nem is értem hogy csepp alakút, vagy kicsit jelenthet?)
Brenda
 


Kedves Erazmusz!

Köszi a választ. Közben elmúlt és csúnya módon még sem mentem el dokihoz. Szerinted, akkor is van értelme elmenni és elmesélni, hogy ilyen panaszom volt? Az orális szex elhagyásán kívűl el lehet még valahogy kerülni az ilyesfajta hólyagokat? A férjemnek különben nincs herpesze, ezért nem értem, hogy hogy kaphattam el, lehet ő csak hozdozója a vírusnak?

További válaszodat köszönve:

zsu
zsu
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó