Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Erazmusz!
Mar regota olvasgatom a tanacsaidat es nagyszerunek talalom, hogy vallalod ezt a nem keves munkaval jaro "missziot"!!! Most en is szeretnek kerdezni toled valamit:kozel 6 honapja szultem es most egy valoszinu gombas fertozes miatt- kismedencei gyulladasom lett - mehtest, petefeszkek, minden...Azt hiszem elegge elhanyagolhattam, mert sokaig azt hittem, hogy az a halvanysarga folyas meg mindig a szules utani elettani jelensegek koze sorolhato. Csak amikor mar mindenfele szurt mentem orvoshoz. Egy hete kaptam Sumamedet (napi egy-ma elfogy), egy gyogyszertari huvelykupot es 3x1 Prolixant. Ez utobbit csak 3 napja szedem- mivel eloszor a szoptatas miatt enelkul probalkoztunk- sajnos eredmenytelenul..A problemam az, hogy meg mindig nem talalmo megnyugtatonak a javulast-szinte allandoan szur-kulonosen az egyik petefeszek kornyeke. Attol felek, hogy az elhuzodo gyulladas meddoseget okozhat! A masik, hogy a kisbabam eddig szinte csak anyatejen elt, s bar szerencsere elfogadja a tapszert- jo lenne minel elobb visszaterni a szoptatashoz- remenyeim szerint gyogyultan...Szerinted mennyi ido tekintheto normalisnak es mikor menjek ujra orvoshoz? Eredetileg 1 honapos kontrollt javasolt, amit en egy kicsit sokkallok, ha addig nem gyogyulok meg..Elore is koszonom a valaszod!
Tea
Tea
 


Kedves Erazmusz,
Koszonom szepen a valaszod. Mar csak egy kerdesem lenne, hogy a regi nogyogyaszom azt mondta, ezeknel az uj gyogyszereknel 1 honap "varakozas" eleg, annyira kicsi a hormontartalmuk, hogy a leendo babanak nem lehet baja.
Most valtottam nemreg orvost, o ket honapot mondott.
Akkor most ez orvosonkent valtozo?
Egyebkent a honap az naptari honapot vagy inkabb ciklust jelent?
Koszonom szepen,
Gombóc
 
 


Tea!
Kérd meg a háziorvosodat, hogy írja fel a Gynevac-ot, hogy gyorsabban és tartósan meggyógyulj. Nyomtasd ki a Gynevac teljes honlapját (www.elender.hu/gynevac), vidd el a háziorvoshoz, hogy legyen szives ezt felírni és megadni, akkor bizonyára megteszi. Attól tartok, hogy enélkül úgy jársz, mint a legtöbb nõ: krónikussá válik a gyulladás. Gynevac alatt lehet szoptatni. A szoptatás valóban nagyon fontos! Egyébként addig, amíg a szúrások érezhetõk: nem gyógyultál meg.

Gombóc!
A 2-3 hónap várakozás nem azért kell, mert nagy mennyiségû hormon van a szervezetben, és ennyi idõ kell a kiürüléshez. Hanem azért, mert a saját hormon rendszer felfüggesztése után ennyi idõ kell, amíg többnyire helyreáll a saját hormon rendszer. Ez pedig nem az elõzetesen bevitt hormon mennyiségétõl függ. Ezt bizonyítja Czeizelnek az a megfigyelése is, hogy az nem árt a magzatnak, ha valaki tabletta szedés közben lesz terhes, és 2-3 hónapig még szedi a tablettát, mert nem tudja hogy terhes. (És ezt még akkor állapította meg, amikor sokkal nagyobb volt a hormonm tartalma a tablettáknak.) Az azonban árt a magzatnak, ha a szedés abbahagyása után azonnal, vagy 1-2 hónapon belül következik be a terhesség, és ennek a szervezet hormon változása az oka. Erre is azt mondom: meg kell elõzni a bajt! Én láttam olyan súlyos rendellenességgel született babát, aki a tabletta abbahagyása után hamarosan fogant, és születése pillanatában a súlyos rendellenesség miatt meghalt.
Sok minden van az orvostudományban, ami orvosonként változó, de nem akarom kifejteni, hogy miért.
A hónap ciklust jelent.

Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)
 

 
 

Kedves Erazmusz!

Koszonom szepen a gyors valaszt.
Nem tudom az orvosom mi alapjan dontott a 3 havi adag mellett, de biztos volt valami oka. Megbizom benne, es vegigcsinalom a 3-szoros kurat.
O ezt nem emlitette, hogy a Norcolut alatt nem eshetek teherbe, koszonom, hogy elmondta. Sajnos eleg rosszul viselem a kudarcot, most viszont legalabb ugy keszulok, hogy ne remenykedjem.
A fogamzasgatloval kapcsolatban megerositette az elhatarozasomat. SOHA TOBBET AMIG ELEK!!! Most is "csak" 2.5 evig szedtem, es 10 honappal elobb abbahagytam, mint babat szerettunk volna. De sajnos ez mar nem segitett.

Koszonok szepen meg egyszer mindent, biztosan meg jelentkezem, de most akkor 3 honapig csendben maradok.

Tovabbi sok sikert a munkaban!

Andi
 
 


Kedves Erazmusz!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy terhesség alatt lehet-e
használni a Canesten hüvelytablettát? És ha igen akkor hányadik héttõl?
A múltkori válaszodat nagyon szépen köszönöm. Te írtad, hogy a Duphaston a 36. hétig szedeted de nekem azt mondta az orvosom , hogy már nem kell szednem. Most vagyok a 14. hétben. Remélem, hogy nem lesz semmi baj, hogy abbahagytam.
Petra
Névtelen
 


Kedves Erazmusz,

Az endometriozisrol szeretnek kerdezni. Kb. ket evvel ezelott laparoszkopias mutet soran fedeztek fel az endometriozisomat (bal petevezetek elzarodas, jobb oldalon csokolade ciszta a petefeszken), amit akkor el is tavolitottak. Ezutan volt egy spontan terhessegem/ vetelesem, majd egy inszeminaciom, amibol egy eve megszuletett a kisfiam. Most probalkozunk a kistestverrel, immaron az 5. ciklust fogjuk kezdeni. Eddig eredmenytelenul. A kerdesem az lenne, hogy erdemes-e meg spontan probalkozni, vagy vagjunk bele egy ujabb inszembe. 36 eves leszek, a papajelolt pedig 43. Mekkora az eselye annak, hogy az endo terhesseg utan kiujul ill. mennyi ido mulva?

Elore is koszonom a valaszt. Tisztelettel,
Cipomama
Cipomama
 


Kedves Erazmusz Doktornõ!

26 éves vagyok, 7,5 évig szedtem Tri-Regolt,szeptember elején hagytam abba. 3 hónapig utána máshogy védekeztünk. Orvosom méhszájsebet talált,valamint a cytológia P2-3. Kaptam rá Betadine hüvelykúpot, és a barátommal mindkettõnknek kellett szednünk 2 hétig 500mg-os Isopr.... immunerõsítõ tablettát napi 3*2-t, s addig hanyagoltuk a szexet. Áprilisban kell visszamennem kontrollra. Orvosom azt mondta, ha nem múlik el a seb, egy kis mûtéttel kimetsz egy kis darabot szövettani vizsgálathoz.
Most már szeretnénk babát. Menstruációm magától visszatért 54, 45, utoljára 36 napra (azelõtt nem volt rendszeres, ez a 36 nap nálam egészen jó). Félidõben 2-3 napig szúr a méhem tájéka.
Kérdéseim: Mi ez a P2-3? Nyugodtan készülhetünk a baba fogantatására ezektõl függetlenül?
Elkezdtem a hõmet is mérni, ha majd lesz egy teljes ciklus, elküldöm a Doktornõnek.
Válaszát elõre is köszönöm!
Tisztelettel,
B26
Névtelen
 


Kedves ErazmuszKép

Az endo-ra kapott innyekció kúra után nem jött meg a mensim (amirõl tudom, hogy normális folyamat) és most Provera-t meg egy másik pici taplettát is szedek. A Prover-ból napi 3-at a másikból 1 db-ot de sajnos elfelejtettem a nevét. A napokban elfogy az összes gyógyszer (30 ill. 20 db) és az a kérdésem, hogy mennyi idõn belül kell megjönnie a menzimnek? Ha megjön (végre), akkor kell esetleg várnunk a baba-gyártással, vagy belevághatunk azonnal? Mi a célszerû ilyenkor? Pihentessem a szervezetem vagy nem szükséges?

Segítségedet ismételten nagyon köszönömKép

Üdvözlettel: Doris
 
 


Kedves Erazmusz !

Köszönöm a válaszod ! Sajnos a Gynevacot senki sem akarja fel írni. Fogalmam sincs, hogy mit csináljak, hogy szerezzem meg. A háziorvosom azt mondta, hogy nincs benne a gépében, ezért nem tud ilyen felírni.

Szami
Szami
 


Szami!
Ha van üzemorvosod akkor nyomtasd ki neki a gynevac honlapját és irasd fel vele. Különben benne van a gépben, mert az én orvosomnál is benne volt a gépben. Minden további nélkül felírta. A gynevac honlapján rajta van, hogyan kell felírni, ha nem találja a gépben írja fel kézzel!

Üdv,
Moni
mj
 


Kedves Erazmusz!

Köszönöm válaszát. E-mail címem:vvadasz@freemail.hu.
Egyébként mi a véleménye arról, hogy a 10. napon kell mennem "ösztradiol"-vérvételre és utána UH-ra is? Vajon akkor már látszana, hogy a gyógyszer (Closti 5-9 napig) hogyan hatott? A ciklusaim kb. 31-33 naposak. Az ösztradiol egyébként melyik hormon? Remélem, csak biztosak akarnak lenni a dolgukban és nem tévedés...
A Closti-nak szerencsére semmi mellékhatása nem jelentkezett, azért köszönöm a bíztatást.
Kiváncsian várom e-mail-jét és addig is jó munkát és sok energiát ezen kívül pedig jó éjszakát kívánok.

Másikviki
másikviki (m&aacut
 


Kedves Erazmusz,
Koszonom szepen a valaszod!
Egyebkent mar 2 hete kesik a menzeszem, ha ezen a heten sem jon meg, azt hiszem, bejelentkezem a nogyogyaszomhoz.
Egyébként tényleg érdekel, hogy miért ilyen eltérõ az orvosok véleménye?

Koszonom szepen,
Gombóc
 
 


Kedves Erazmusz!

11 hete szültem, a gátsebem kb. 3-4 hétig fájt, utána meggyógyult és a 6 hetes kontrollon mindent rendben talált az orvos. Most újra élünk házas életet és újra elkezdett fájni a gátam és sõtét sárgás folyásom lett. összefügghet a folyás a gátsebfájással, talán begyulladt? Kb. mikorra rendezõdik a gát állapota, hogy fájdalom nélküli legyen a szex? mi tanácsos, mellõzni a nemi életet vagy egyre többet próbálkozni? milyen sikosító krémet ajánl, mely nem allergizál?
köszönöm válaszát: zsu
zsu26
 


Kedves Erazmusz!
Kb. 3 hete vegleg abbahagytam a szoptatast (fejni sem kell mar). Mikorra varhatom a menstruacio ujrajelentkezeset? Utana lehet ujra fogamzasgatlo tablettat szedni? Megjegyzem soha nem volt problemam a menzeszemmel, Trioden abbahagyasa utan is rendesen menstrualtam, mint mindig.
Koszontettel Mackoka
Mackoka
 


Kedves Erazmusz!
Amiért írok az az, hogy kész lettek az immun leleteim. Azt hiszem a baj nagyobb mint gondoltam. Egy jó pár antitestet termelek. Nem értek hozzá, nem tudom mit jelent, de sejtem hogy nagy baj van. Leírom,hogy mi lett magas. Teljes immunpanelt csináltak ebbõl a
ENA elleni antitest IgA 21,7 U/ml norm. tart. 0-8
Sm/RNPell. antitest 22,1U/ml norm. tart. 0-10
CD.poz. sejtsz. megha. antigén áraml.cit
CD56 sejtarány 19% norm. tart. 5-15
Kétségbeesésem elhatalmasodott, tudni szeretném, hogy ezen lehet-e segíteni és mire utalnak.
Köszönöm és Üdv.Gabi
Névtelen
 


Móni!

Sajnos üzemorvos az mostmár nincs, de múlt héten voltam a körzeti orvosnál. A szemem elõtt nézte meg a gépét, és nem találta, sajnos nem is hallott róla.

Köszi

Szami
Szami
 


Kedves Erazmusz!

Még mindig sehol a vérzésem. Nem merek tesztet csinálni sem a 18. napon a tüszõrepedés után sem késõbb. A kérdésem az lenne, hogy kb. hány napot tolhatja ki az Utrogestan a ciklus hosszát. Ez néhány nap (4-5) lehet csupán vagy addig húzza, amíg pakolgatom a bogyókat.
Köszönöm válaszod elõre is!
Isten áldását kívánom munkádra!
M.
M.
 


Kedves Erazmusz!
Koszonom szepen a gyors valaszodat-egybol letoltottem az adatokat a Gynevac honlapjarol es elmentem vele az orvoshoz -nogyogyasz- , de azt mondta, hogy az nekem nem jo:-((( Kaptam egy ujabb gyogyszert-Cyproban es mindenfele vizsgalatokat elvegeztek, mint pl. huvelyi uh, teljes ver es vizelet es majd lesz egy hasi uh is- vesekore es vakbelre is gyanakszik, mert szerinte a fajdalmaimat nem indokolja a huvelyvaladek tenyesztesebol kapott lelet....Hat nem tom, csak azt, hogy valami meg mindig nem OK...Szoval ez van, megegyszer koszonom szepen, hogy ram is idot szakitottal: Tea
Tea
 


ErazmuszKép
Most itthonrol irok, ezert meg tudom mondani a ketfele gyogyszer nevet, melyre az elozo levelemben nem emlekeztem> Mikrofolin es Provera

Koszonom: Doris
 
 


Kedves Erazmusz,

megint kérdeznék. Nyák ellenanyag vizsgálat során 6-8 gennysejtet találtak, ezért antibiotikumot és kenõcsöt kaptam. A gyogyszer neve Tavanic (500 mg-os) a hatóanyaga levofloxacinum. 2x felet kell szednem, de nagyon rosszul vagyok tõle. Tegnap hánytam, émelyegtem, szédültem, rettenetes fejfájás gyötört és alig tudtam figyelni a munkámra (számítógépes), nagyon szúrt a hasam. Bár az ismertetõn szerepelnek ezek a mellékhatások (és még sok egyéb), a kérdésem az lenne, hogy ezek után is folytassam-e a szedését? Most éjszakás vagyok, reggel amikor hazamértem bevettem az egyik felet, majd egy óra körül a másikat. Fél hatig aludtam (mások egyig szoktam). Más gyógyszert, vitamint nem szedek. Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett.

Várom válaszodat
Köszönettel, Lora
Lora
 


Kedves Erasmus doktornõ!

Pár hónapja olvasgatom a babanetet (fõként a ..ma megint megjött topicot), mivel mi is a családalapítás elõtt állunk.
Mostanra határoztuk el, hogy jó lenne elkezdeni próbálkozni élesben is..
Viszont van egy problémánk. Sajnos másfél hónapja kiderült, hogy a férjem Crohn-beteg, kórházban is volt több hétig, ahol kezelték a bélgyulladását.
Most már újra tünetmentes, dolgozik, de rengeteg gyógyszert szed. Azt szeretnénk megkérdezni, hogy ezek a gyógyszerek nem károsítják-e a magzatot, illetve milyen egyéb kihatásai vannak a gyermekvállalásra (pl. termékenységre).
A következõ gyógyszereket, illetve hatóanyagokat szedi a férjem:
- Pentasa (mesalazin)
- Medrol (metilprednizolon, szetoid)
- Immuran (azathioprium)
- Ciprobay
- Klion
- Quamatel

Gondoltunk arra is, hogy esetleg egy andrológus tudna ebben segíteni, ha nem egyértelmûen megnyugtató a helyzet hová fordulhatunk ilyen problémával?

Izgatottan várjuk a válaszodat….

Erika73
 
 


Szami,

én szívesen feliratom neked a Ginevac-ot. Majd levélben elküldöm, írj a mail címemre.
macsek76@mailbox.hu

Lora
Lora
 


Lora !

Megkaptad a emailt?

bled@freemail.hu
Edit
Szami
 


Kedves Erazmusz!
Ma már a 34. nap van. Még mindig nem merek tesztet csinálni. Vajon csak a 3x1 Utorgestan tartja a mag nem jövést?
Köszönöm!
M.
M.
 


Kedves Erazmusz!
02.04-én volt az elsõ inszeminációm.Elõtte hormonális kezelések után az otthoni házaséleté volt a fõszerep. Most az inszem. után Utrogestant írt fel az orvos. Ma vagyok a 28. napon és már érzem a mensesem elõjeleit. Reggel már nem is használtam az Uterogestant. El vagyok keseredve. Az orvosom / Kaáli Intézet/ azt mondta, hogy 3 inszeminációt tart megpróbálhatónak. Sikertelenség esetén a lombik jöhet már csak szóba. Egyébként a petefészkemmel van a próbléma. köznyelven szólva túl lassan és elégtelenül dolgozik. Már kezdem feladni az egészet. Hétfõn kellene tesztet csinálnom, de addigra biztos megjön. Elképzelhetõnek tartja, hogy csak a jelek jelentkeznek, és a mensim nem jön meg?
Válaszát elöre is köszönöm: VEdina
 
 


Kedves Erazmusz!

Ma derült ki, hogy állapotos vagyok, pedig spirálom van. Az orvosom azt mondta, hogy valószínûleg vagy elhagytam az egyik vérzéskor, vagy pedig becsúszott a méhembe. Õ azt mondta, nincs ezzel semmi baj, ettõl még jó esélyem van egy normális terhességre, de anyósom, aki szintén orvos, azonnal lehûtött, mondván, hogy nagyon kis esélyem van arra, hogy megmaradjon a baba. Most aggódom. Jövõ szerdán megyek ultrahangra, amikor megmondják, tulajdonképpen merre is van az a fránya spirál. Volt-e már hasonló esete, és ha igen, mik a tapasztalatok, esélyek?

Lysi
Inhoff Anita (lysi)
 


Kedves VEdina! Amikor en varandos lettem a lanyommal, nekem is voltak menzeszt elojelzo jelek (konkretan hasfajas es idegesseg), de megjonni nem jott meg. Ez azert van, mert terhessegnel elkezd noni a meh, es annak a fajdalmat erezni lehet, ami pont a menzeszes fajassal megegyezo erzes. Szoval minden lehetseges, ne ess ketsegbe! Es ha netan most nem sikerult, majd a kovetkezonel fog! Nagyon szoritok Neked!

Mackoka
Mackoka
 


Kedves Erazmusz!

A 32. héten járok és mostanában igen sokat feszül a hasam. Gondolom ez magyarázható azzal, hogy növekszik a baba , így egyre nehezebb súlyt kell cipelnem. De kb. 2 napja, olyan kisebb nyilallásokat érzek, nem is tudom pontosan hol ,( odalent ) talán a hüvelyemben. Olyan fura és kellemetlen érzés. Tudom, ezt így nem lehet megállapítani, de nem lehet, hogy kinyílt a méhszáj? Különben most voltam uh-n és ott mindent rendben talált az orvos. ( Olvastam az egyik újságban, hogy az uh-val is meglehet állapítani a méhszáj állapotát - így gondolom szólt volna az orvos, ha valami nem ok. )A köv. vizsgálat 4 hét múlva lesz, jelentkezzek be hamarabbra, hogy megnézessem magam, vagy ez normális ilyenkor?
Elõre is köszönöm a választ,
Heni
 
 


Drága Erazmusz,

köszönöm, de már tárgytalan a kérdésem. Szerencsére csak két napig voltam rosszul, most már nincs semmi bajom. Lefekvés elõtt veszem be az 1 bogyit, és nincs tünetem.

Azért köszi.
Jól sikerült az utad?
Lora
Lora
 


Kedves Erazmusz!

Én vagyok a formalin érzékeny lány, ha még emlékszel, jó régen írtam.

Azóta sincs semmi a Gynevac helyett, amit én is kaphatnék?
Most elkezdtem használni azt a hüvelygolyót amit te ajánlottál itt /20 db / mert ismét Coly és Enterococcus tenyészett ki. Normális az, hogy ezek a golyók engem nagyon csípnek miután elkezdenek olvadni?

A másik kérdésem, hogy írtad, te nem ajánlod a szoptatást terhesség alatt. Megkérdezhetem miért?

Válaszodat elõre is köszönöm, további jó munkát!

Moncsi
Moncsi
 


Kedves Erazmusz!

Rendszeresen olvasom ezt a topicot. Hasonló problémával küzdök, mint itt a legtöbben: nem sikerül teherbe esnem.
2000. februárban szültem császárral, szeretnénk kistesót, már több mint fél éve próbálkozunk, sikertelenül. Az elsõ gyermekem is Clostilbegyt szedése után lett (5 napig 3x1)- alacsony volt a prog. szintem. Ez a probléma jelenleg is fennáll, bár jobbak a eredményeim, mint 3 évvel ezelõtt.
Januárban voltam HSG-n, aminek az eredménye mindkét old. átjárható a p.vez. Most 4 hónapig szedtem Clostit, az utolsóban már 5 napig 2x2-t.+ 14. napon Profasi.Indokolt lenne a férjem újbóli kivizsgálása? 4 hónapból 2-szer még a 3x1 Closti is kevésnek bizonyult, nem emelkedett meg eléggé a horm. szintem. Vagy nem reagál a szervezetem elég jól a gyógyszerre? Az elsõ baba azonnal összejött a gyógyszer szedése után. Igaz el is vetéltem. A második "Closti"-s terhességem maradt meg, és született meg.

Elõre is köszönöm válaszodat!

Gy. Anett
Névtelen
 


Kedves Erazmusz!

Én is régen olvasgatom a topicodat, és nagyon sok mindent tanultam is belõle. Kérlek segíts nekem megnyugodni, mert nem szeretnék ártani a kisbabának, ha van, mert még nem tudom, de néhány napon belül kiderül.
A lényeg kb. 2 hete meghúzódott a hátam. Nem mertem semmilyen gyógyszert bevenni rá, csak a nõgyógyászom által jóváhagyott aszpirint, de már csillagokat látok és tarthatatlan ez az állapot. Elmentem az orvoshoz és õ miután elmeséltem neki, hogy mi a helyzet kisbabailag, felírt nekem egy Scutamil-C nevû gyógyszert. Mi a véleményed, beszedhetem? Nem szeretnék bajt csinálni.

Elõre is köszönöm válaszod,
Edelweiss
 


Kedves Doktornõ!

Babát szeretnénk. A hormonjaim, peteérésem rendben vannak, viszont orvosom tanácsára chlamydiaszûrést is csináltunk, ami sajnos pozitív lett. Párommal mindkettem Sumamedet kaptunk (6x2/fõ). Kérdésem az lenne, hogy mikor érdemes elvégezni a kontrollt és ez férfiaknál hogyan történik. A párom spermájában fvs-t találtak, ez lehetett a chlamydiától? Vagy elég ha csak engem néznek meg és a párom pedig újra elmegy spermavizsgálatra (ott csak az derülne ki, hogy van-e még benne genny? A spermavizsgálat egyéb eredményei jók. Ez önmagában okozhatta-e a sikertelenségünket? HSG-m még nem volt, úgy beszéltük, meg, hogy a neg. eredmény után még pár hónapig próbálkozunk. Válaszodat elõre is nagyon köszönöm,
Levendula
Névtelen
 


Kedves Doktorno!

Most vagyok a 30. hetben, tegnap voltam az esedekes vizsgalaton, es egy kicsit elkeseredtem, mert a doktornom a kezi vizsgalat utan azt mondta, hogy kicsit nyitva van a kulso mehszaj, de a belso rendben van. Velemenye szerint ez nem igenyel kulonosebb teendot. Valoszinuleg tartja, hogy az erosebb huvelyi folyasom miatt is lehetseges ez. Decemberben Mykogalt kaptam, most januarban pedig Gino (?) (valami) huvelykupot, most szerintem megszunt az a fajta folyasom ami januarban volt. Nem mondott semmit, hogy tobbet fekudjek, ne dolgozzak, stb. Azt szeretnem megkerdezni, hogy ez a kicsit nyitottabb mehszaj mit jelent a babanak. Elobb megindulhat a szules? Elore is koszonom a segitseget: Kati
Névtelen
 


Kedves Erazmusz!
Ma megjött. Reményeim elszálltak.
M.
M.
 


Kedves Erazmusz,

Korábbi válaszod köszönöm. Idõközben megjött a hormonvizsgálatom eredménye, ami a következõ:
3. napon:
Prolaktin: 339.1 mIU/L
Testosteron: 1.22
DHEAS: 4.5
Cortizol: 380.67
CH.Prog.: 2.8

Menstruáció elõtti 4. napon:
Progeszteron 25.8

Szeretném megkérdezni, hogy ez szerinted rendben van-e. Az orvos azt mondta, hogy minden a legnagyobb rendben, akár teherbe is eshetnék, csak várni kell.
A probléma annyi, hogy tavaly április elején hagytam abba a Tri Regol szedését, utána júliustól szeptember elejéig szedtem a Bromocryptint, mivel rendszertelen volt a menstruációm és az orvos szerint azt be kellett állítani. A gyógyszer abbahagyása után (és közben is) minden hónapban volt menstruációm, viszont inkább barnás volt és max. 4 napig tartott, akkor hirtelen vége szakadt. A szõrnövekedésem is felgyorsult, ráadásul pattanások is elszaporodtak a hátamon. Az orvos szerint ezek a panaszok rövidesen elmúlnak, ha nagyon zavarnak akkor szedjek Verospiront.
A kérdésem az lenne, hogy tényleg rendben van-e a hormonszintem (egyáltalán ennyibõl pontosan kiderül-e), a menstruáció jellege és az egyéb tünetek jelezhetnek-e valamit, valamint mi az a Verospiron.

Köszönettel:
Anna
okanna
 


Kedves Edelweiss!
A Pharmindex szerint a Scutamil-C hatóanyaga átjut a placentán, ezért a terhesség elsõ harmadában csak a kockázat/haszon gondos mérlegelésével adható. De ez vonatkozik a többi izom görcs oldóra is. Javaslatom: a parkettre teríts paplant vagy 2 plédet és azon feküdj hanyatt egész nap és éjjel. Menj el táppénzre néhány napra.

Kedves Lányok!
Most nem írok, met késõ van, de megpróbálok küldeni Nektek egy ciket egy internetes honlapról (azt hiszem, a babanet is ennek egy része).
Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)
 


Kedves Lányok!
Nem sikerült, próbáljátok megkeresni: www.origo.hu/nöilapozó/sz&u ... l;kös
Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)
 


[url=http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20020123tronorokos.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20020123tronorokos.html[/url]
Erazmusz (erazmusz)
 


Kattints rá, és akkor elõjön a cikk!
Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)
 


Kedves Erazmusz!

Nagyon köszönöm gyors válaszod!!! Kép Ezt fogom tenni.

Edelweiss
 


Kedves Doktornõ!
Tegnap már írtam, azóta új fejlemények vannak. A párom ma volt újra spermavizsgálaton, ahol kiderült, hogy még mindig van genny benne. Már beszedett egy rakás gyógyszert (Wilprafen-10 nap, Ciprobay-10 nap, Sumamed-6 nap).
Lehet, hogy ez még mindig a chlamydia?
Még decemberben nézték gombára, baktériumra, de chlamydiára nem.
Most mit csináljunk?? Azt hittem ez a rengeteg antibiotikum már elég lesz, de úgy tûnik mégsem. Légy szíves adj tanácsot, mi legyen a következõ lépés.
Köszönettel: Levendula
Névtelen
 


Kedves doktornõ!
A múlt hónapban írtam Neked, hogy hormonszintmérésnél nagyon magas prolaktin szintet állapítottak meg (felsõ határ háromszorosa) és szedem a Bromocryptint, jelenleg háromnegyed szemnél tartok a heti negyed emelést betartva. Voltam Sella -koponyaröntgenen-, ami negatív.

Most elõjegyeztek MRI vizsgálatra, és néhány formális dolog sajnos nem ismeretes számomra, és szeretném a segítségedet kérni a megválaszolásukban:

-A kontrasztanyagos vizsgálat többet, pontosabbat mutat-e, vagyis megéri-e beadatni a kontrasztanyagot?
-Ki kell-e vennem a kontaktlencsémet?
-Valószínûleg meglesz a menstruációm akkor, - ez számít-e?
-A vizsgálat sajnos este lesz (kb. fél 8). Tudom, elotte nem lehet inni-enni, de mennyi idovel elotte?
-Lehet a vizsgálat közben rágózni? :-) Ezt feszültség levezetésnek szánom.

Még egy kérdésem lenne, nagyon szeretném, ha segítenél. A gyógyszerek együttes hatásáról érdeklõdnék, méghozzá a Bromocryptin és a folsav mellett (melyeket jelenleg szedek) szedhetek-e Mastodynont is, illetve összefér-e a Bromo és a Maca Vibe?

Nagyon köszönöm türelmedet és lelkes segítõkészségedet! Válaszod reményében sok szeretettel üdvözöllek:

Vanda
Vanda
 


Kedves Lányok4
Most elõszedem a megválaszolatlan kérdéseket, és amíg birom, addig írok. (Most 23 óra van).

Petra!
A Canesten hüvelytablettának relatív ellenjavallata a terhesség elsõ harmada, vagyis a haszon/kockázat mérlegelése szükséges. Szerintem jobb a gomba ellen a korábban általam javasolt "magisztrális" vagyis gyógyszertár által elkészített kúp, ami nem szívódik fel, csak lokálisan, azaz helyileg hat. Ha csípne (ez néha elõfordul) akkor ki kell hagyni belõle az acidum boricumot és nátrium boricumot.

Cipomama!
Az endometriosis kiújulhat 1-2 év mulva, ez gyakran elõfordul. Érdemes lenne újabb laparoscopia ennek vizsgálatára, különösen, ha erõs hasi fájdalmak jelentkeznek, fõleg menses idején, és nemcsak az alhas közepén. Egyébként 4 sikertelen ciklus mégnem jelent semmit. De lehet, hogy az inszem. azért volt sikeres, mert olyan hormon kezelés elõzte meg és követte, ami a spontán, de sikertelen terhességben nem volt, és emiatt sikerült a gyermek. Ebben az eseztben valóban célszerû lenne az inszenm-et megismételni.

Névtelen B26!
A P2-3 az én cytológusom terminológiájában ismeretlen fogalom. Van P2 és van P3. A P2 negatív lelet, a P3 azt jelenti, hogy gyulladás elleni kezelés után meg kell ismételni, és ha ismételten P3, akkor azt a bizonyos kis mûtétet el kell végezni 2 okból:
1.szövettani vizsgálat céljából, mely pontosan megmutatja, hogy milyen elváltozás van a méhszájon
2. ez egyben gyógykezelés is, mert a korrekten elvégzett mûtét ezt az elváltozást az épben eltávolitja.
A kívánt terhessség elõtt mindenképpen el kell érni, hogy negatív legyen a citológia (P1 vagy P2), mert terhesség alatt romolhat.
Ha elkészült a ciklusról a hõmérõzés, kiértékelem. Remélem, a korábi tanácsaim szerint fogja mérni, mert úgy tudom kiértékelni.

Doris!
Gondolom, a másik gyógyszer a Mikrofollin volt. A véruzés után neki kell fogni a babagyártásnak sürgõsen, mert kiújulhat az endometriozis. Valószínûleg ovuláció indukcióra is szükség lesz.
Tovább haladva a Babanet-en, látom, hogy írod: valóban Mikrofollint kaptál.

Szami!
Sajnálom azt a háziorvost, aki olyan tehetetlen, hogy csak géppel tud gyógyszert felírni! A Pharmindex zsebkönyvben benne van a Gynevac, és a legtöbb háziorvos számító gépében is benne van, csak ki kell keresnie. Ha a gépében nincs, nézze meg a zsebkönyvben. (2000-2001-es kiadásokban). Remélem, azóta sikerült felíratni! Nem kuruzslás, hanem hivatalos, törzskönyvezett gyógyszer!

Másikviki!
Írtam egy hosszú levelet az e-mail címedre, de azt hiszem, nem ment át, hanem elszállt, és ezek után elment a kedvem tõle, hogy még egyszer leírjam. Úgy gondoltam, Isten nem akarja, hogy azt a véleményemet, amit akkor írtam, nyilvánosságra hozzam, még négy szem közt se.
Nem tudom, miért kell a 10. napon ösztradiol mérésre menni,talán a csúcsot akarják kimérni? De ez késõbb van még 28 napos ciklus esetén is, hosszabb ciklusban még késõbb. Az ösztradiol a tüszõ hormon, mely a tüszõrepedésig folyamatosan emelkedik, utána lecsökken. Az UH-val a tüszõ növekedését ki lehet mérni ebben az idõben.

Gombóc!
Hogy miért eltérõ az orvosok véleménye? Mert az orvostudomány nem 2x2. Van 5+1 orvos egyetemi klinika, 6 intézetvezetõ professzorral, akik legtöbbször nem fogadják el egymás tanait. Ezen kívül az orvosok egy része tovább képzéseken, külföldi irodalomból, vagy saját kutatásai és tapasztalatai alapján tovább fejleszti tudását, mások megrekednek egy szinten. És ez mind belefér az orvosi suabadságba. Egyet kell szem elõtt tartani:"nil nocere!" azaz nem ártani! Persze az az igazság, hogy sokszor azzal is ártunk, ha nem csinálunk semmit, noha csinálhatnánk, vagy nem a leghelyesebb utat járjuk, mert el vagyunk maradva. - Megjött-e a mensesed?

Zsu26!
Hogy mikorra rendezõdik a gátseb? Erre se lehet egyértelmû a válasz. Minden esetrte amíg fáj, és sárga folyás van, mellõzni kéne a sexet, mert az késlelteti a teljes gyíógyulást. A sárgás folyás gyulladást, esetleg a sebben keletkezett "vadhúst" jelezhet. A babakrém, babaolaj, de leginkább a fehét vazelin nem allergizál.

Mackóka!
A menses jelentkezése is különbözõ a legtöbb nõnél. Van, aki 9 hónapig szoptat, de szülés után 4 héttel már jelentkezik a mensese, és utána rendszeres. Másnak a szoptatás abbahagyása után hónapokkal jelentkezik, és van, akinek a kettõ közt valamikor. A menstruásció jelentkezésétõl lehet fogasmzásgátló tablettát szedni.

Névtelen Gabi!
Töredelmesen bevallom, hogy ehhez nem értek, és idáig még nem is sikerült kiderítenem ezeknek az antitesteknek a jelentését. De a normálértékekhez hasonlítva valóban mind magas, és ez bizonyára baj.

M4
Tudom, azóta megjött a vérzésed. Mivel sárgatest hormon az utrogestan, hosszabb idõre is kitolhatja a mensest. De pozitív terhességi reakciót valóbannem okozhatnak, mivel a sárgatest hormon az nem lepény hormon, a terhességi reakciót pedig a lepény hormonja csinálja.

Tea!
Meggyógyultál a Cyprobay-tól?
Hüvely váladékból tenyészteni felesleges, és azért káros, mert félre vezetõ! (Mondja ezt nagyon gyakran Gardó professzor, aki a nõgyógyászati gyulladások elismert szakértõje). A Gynevac-ot pedig célszerû nem a nõgyógyásszal, hanem a házi orvossal felíratni a honlap segítségével. A nõgyógyász általában nem szereti, ha a beteg "rendeli" a gyógyszert.

Lora!
Tudom, már nem aktuális a válasz.

Kedves Erika 73!
A gyógyszerek teratológiai (=fejlõdési rendellenességet okozó)hatására vonatkozóan kérlek, hívd fel a Schöpf-Merey kórházban dr. Horváth László tanár urat. Tel: 215-1055/193. mellék, du. 14 óra után. Úgy tudom,õ tud ebben teljesen megnyugtató véleményt mondani.

Vedina!
Már bizonyára nem aktuális a válasz. Nem igazán értem, mit jelent az, hogy túl lassan és elégtelenül dolgozik a petefészek? Milyen tünetek, leletek (labor, UH) vannak? Egy sikertelen inszemután nem szabad feladni! Van, aki 28 sikertelen inszem és 3 sikertelen lombik után kapott egy Gynevac kúrát, és spontán terhes lett. Ugy hogy nem feladni!

Inhoff Anita!
Ez a válaszom is már elkésett bizonyára, hiszen ma volt az UH.
Volt már olyan terhesem nem egy, aki spirál mellett lett terhes, és egészséges gyermeket szült. A spirál ilyenkor a lepény és méhfal között helyezkedik el, és nem zavarja a babát. Csak az okoz vetélést, ha ettõl megijedve, leveszik a spirált. Éppen ezért, ha valaki meg akarja tartani a terhességet, annak nem szabad eltávolitani!

Heni!
A méhszáj kinyílását nem lehet megérezni. A nyilallások inkább valami gyulladásra engednek következtetni. Ez viszont koraszülést okozhat. Célszerû lenne azt a kúpot felíratni, mondjuk a házi orvossal, amit egy korábbi válaszomban írtam, és amit terhesség alatt is nyugodtan lehet használni. (Gyógyszertár készíti el.)Ha nem találod, a többiek (akik már felíratták, pl. Moncsi) bizonyára bemásolják Neked.

Lora!
Én minden pénteken utazom, rendelek egy távoli városban. Ezen kívül még gyakran máskor is utazom. Most pl. szombaton a román határ mellé.

Levendula!
Ha még nem kértétek: kérjétek a nõgyógyásztól, vagy ha az eredménytelen, a házi orvostól a Gynevac-ot. Ez sok esetben megszûnteti a gennyet a spermában. (Kinyomtatni a honlapot: www.elender.hu/gynevac és elvinni az orvosnak: ezt szeretném megkapni,írja fel és adja be). Ez azért is jó lenne, mert a genny oka prosztata gyulladás is lehet (ami lehet Chlamydiától, de mástól is), és annak is az egyik legjobb és legtartósabb gyógyszere a Gynevac. Az urológusok azonban még annyira sem ismerik, mint a nõgyógyászok. Valóban lehet a genny Chlamydiától is, mert ez egyébként is nagyon sokszor oka a meddõségnek. Ezt én a köveztkezõ módon szoktam gyógyítani: 3 hétig, a menses elsõ napjától kezdve 1 kapszula Doxycyclin mindkettõtöknek + 2-3x1 Nystatin a gombásodás megelõzésére, ezalatt sex tilalom 2 okból: ping-pong fertõsés megelõzése miatt, és azért, mert a Doxycyclin erõsen teratogén hatású.
HSG-t csak a Gynevac után néhány hónappal javasolnám elvégeztetni, ha addig nem jön össze a baba.

Névtelen Kati!
30 hetesen, elsõ terhességnél nem túl jó, ha nyílik a külsõ méhszáj. A folyást meg kell szûntetni, mert az gyulladás jele, és koraszülést okozhat. (Mint elõbb is írtam). Azért célszerû többet pihenni, 2-3 hét múlva újra megnézni a méhszájat, hogy nem nyílt-e ki a belsõ is. Amíg a belsõ zárt. addig nincs nagy veszély.

Okanna!
Kár, hogy nem írtad le a hormonok mértékegységét, mert így nem lehet megállapítani, hogy jók-e? 2 féle mértékegységben mérik, az egyik szerint jók, a másik szerint nem, úgy hogy légy szives még egyszer leírni õket mértékegységgel együtt. FSH, LH, mérés nem volt?
A Verospiron a mellékvesekéreg túlmûködésének csökkentésére szolgáló gyógyszer, ha az okozza a virilizációt (= féfias tüntek jelentkezése). Fontos: Szedés alatt nem szabad terhesnek lenni, mert a terhesség a Verospiron szedédének ellenjavallata!

Vanda!
Nem tudom,milyen elõírások vannak az MR vizsgálathoz, de holnap (csütörtökön) megpróbálok utána nézni. Bár holnap kb. éjfélig rendelek, de utána írok Nekesd, ha sikerült megtudnom.
Bromocryptint én is szoktam együtt adni a Mastodynonnal, mivel a Mastodynon is prolactin csökkentõ hatású homeopátiás (recept köteles) gyógyszer, és reményeim szerint kevesebb gyógyszer kell a néha kellemetlen mellékhatású Bromocryptinbõl. Folsav szedhetõ együtt ezekkel. A Maca Vibét nem ismerem, csak Tõletek olvastam róla, ez nem törzskönyvezett gyógyszer, nincs róla véleményem.

Moncsi!
Ha csíp a golyó, a következõt próbáld meg: csináltass olyan golyót mondjuk 5 darabot, amiben nincs acidum boricum és natrium boricum. Talán az 5 db után az elõzõ kúp se fog csípni.
Szoptatás alatt azért nem szabad terhesnek lenni, mert a mellbimbó ingerlése oxytocin termelést illetve felszabadulást indít az agyalapi mirigyben, az oxytocin viszont méhösszehúzódásokat okoz. Ez egyrészt rontja a fejlõdõ embrió táplálását, másrészt ettõl függetlenül is vetélést indít meg.
Azt hiszem, a Gynevac Nyugat Európában forgalmazott ikertestvérének, a SolcoTrichovac-nak illetve Gynatren-nek az elõiratára nincs ráírva, hogy formalin érzékenyeknek nem adható.

Gy.Anett!
Ha a 3x1 Clostylbegyt nem volt elég a progeszteron beállítására, indokolt a 2x2 adása, de meg lehetne próbálni a Serophenbõl a 3x1-et. Ha jól rémlik, Besztinek ettõl sikerült. Tisztább készítmény mint a Clostylbegyt, csak drágább: a TB nem támogatja. A férj spermáját is meg lehet nézetni, de ez nem befolyásolja a progeszteron szint beállításának szükségeségét. A vetélés arra utalhat, hogy akkor is lehetett progeszteron hiányod.

Most megint 3 órán keresztül írtam a válszokat, remélem, meg vagytok elégedve velem!
Mindenkit üdvözlök
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)
 


Kedves Erazmusz!
Koszonom a valaszod, idokozben ujra nagylany lettem, meghozza szoptatas utan 24 nappal, mindig is ilyen volt a ciklusomKép es fogamzasgatlot is felirattam mar. Megegyszer koszonjuk szepen, hogy igy torodsz velunk!
Mackoka
Mackoka
 


Kedves Erazmusz!
Köszönöm a válaszodat!
Már kicsit jobban vagyok és alig várom a következõ akciót! Áprilisban irány a következõ lombik!
Isten segítsen továbbra is munkádban!
M.
M.
 


Kedves Erazmusz!

Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Sajnos az orvos által adott papíron nem szerepel mértékegység és ennyi volt az összes vizsgálat, amit megcsináltak. Egyébként úgy emlékszem, hogy azt mondta, hogy nem az új módszer szerintit csinálják és azért nem fogadta el azokat az eredményeket, amiket vittem.
Viszont elõkerestem az elõtte kb. 2 hónappal készült vérvizsgálat eredményét, amit a következõ és a menses 2. napján készült. (Ezt a vérvételt én kértem az üzemorvostól).
FSH: 6.3 mIU/ml
LH: 7.6 mIU/ml
TSH: 2.71 uIU/ml
Oestradiol: 0.07 nMol/l
Progesteron: 2.49 nMol/l
Prolactin: 247.0 nMol/l

Szerinted ez így rendben van? Nem kell több vizsgálatot csináltatnom? De ha a hormonjaim rendben vannak, akkor miért van ez a szõrösödés és a mitesszerek/pattanások 30 éves korban?!

Köszönettel:
Anna
okanna
 


Kedves doktornõ!

Igazán hálás vagyok és nagyon köszönöm elõre fáradozásodat az MR vizsgálattal kapcsolatban! Kép

Mastodynon-t még az elõzõ orvosom írt fel (mindenféle hormonvizsgálat nélkül!!), úgyhogy van otthon, mert kiváltottam. Azóta ugye tudom, hogy tényleg a prolaktinnal van baj, úgyhogy úgy döntöttem, kombinálom a Bromo-val és reggelente M.-t, este pedig Bromot veszek be.

A Maca Vibe-rõl én is csak annyit tudok, amit a papírja ír, ill. van a házipatika weboldalán is róla. Sajnos konkrét eredményekrõl nem tudok, és a "megint megjött" lányok azt tanácsolták, még most ne szedjem (a Bromo miatt).

Mégegyszer köszönöm!

Vanda
Vanda
 


Kedves ErazmuszKép

Köszönöm válaszodKép Az orvosom is azt tanácsolta, hogy kihagyás nélkül kezdjük el a babagyártást aztán ha 3 hónapig nem sikerül akkor találkozunkKép

Köszönöm a segitséget: Doris
 
 


Kedves Erazmusz!

Köszönöm válaszodat.
Ettõl a rengeteg antibiotikumtól (fõleg a Sumamedtõl)már - elvileg - ki kellett mennie a chlamydiának, nem? Lehet, hogy a fvs azért van még mindig a spermában, mert nehezen ürül ki a prosztatából (merthogy ugye szivacsos szerkezetû, meg nem is ürül egyfolytában, mint mondjuk a vizelet, tehát lehet, hogy ez már csak az elmúlt fertõzés maradványa? (Reménykedem benne, hogy így van.)
Én már megkaptam a Gynevacot, még múlt év végén, a párom viszont nem. Most rajta a sor.

Még egyszer köszönöm, hogy idõt szakítottál rám, üdvözöl:
Levendula
Névtelen
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?