Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tudnátok nekem tapasztalatokat írni, hogy kinek mennyi idő alatt sikerült összehoznia a kistesót szoptatás alatt?
A kisfiam 13 hónapos, még szoptatom és lassan szeretnénk neki kistesót...
köszi
 
 


Hány óránként szoptatsz? Megjött már?
 


Hahó Adél!

Én pont tegnap teszteltem pozitívat.Kép A lányom 16 hós, csak estétől reggelig szopott, amikor elkezdtük a projektet (még most is ugyanez a helyzet, és éjjel van, hogy 10-15x szopik, bár csak 5 perceket, viszont az esti altató szopink 30-60 percig tart, ezen most szeretnék változtatni). Nekünk ez volt a negyedik hónapunk. A barátnőm, aki csak reggel és este szoptatta a babáját, amikor elkezdtek próbálkozni, az első hónapban teherbe esett.Kép Már hallottam egyébként olyanról, hogy valaki nem esett teherbe, amíg szoptatott, de olyanról is, hogy kizárólagos szoptatás mellett összejött a baba. Menstruálsz már? Ja, most látom, Virág is ezt kérdezte.Kép

Kóbor
 
 

 
 

Adél! Nálunk 9 hónapos volt a fiam, mikor a kislányom fogant! A kisfiam ennyi idősen szinte még csak szopizott, nappal és éjjel is, kb ötszázszor egy nap Kép Biztosan alkat, szerencse, meg nem tudom mi kérdése is Kép - de lehetséges így is teherbe esni Kép Ráadásul mi későbbre "terveztük" volna - bár most már látom, hogy ennél jobbkor, ennél jobbra úgysem tervezhettük volna! Kép Sok sikert! Kép

Márti
 
 


Márti,
remélem, még benézel, mert szeretném megkérdezni, hogy nálad a szoptatás semmi negatívumot nem jelentett a terhességre? Nekem az első veszélyeztetett volt, mert túl hamar elkezdtem keményedni, a huszadik héttől gyógyszert szedtem és kórházban is voltam, és most kicsit izgulok, hogy a szopi mennyire befolyásolja majd ezt a terhességet.

Kóbor
 
 


Adél!

Kétszer sikerült szoptatás mellett teherbeesnem. Nem véletlenül, mert kicsi korkülönbséget szerettünk volna. A fiam 10 hónapos volt mikor a hugicája fogant, és még kb ötször szopizott, de volt hogy csak háromszor. A nagyobbik lányom meg 14-15 hónapos volt, mikor a legkisebb fogant, szintén kb. napi öt szopival. És egyik esetben sem menstruáltam még.

Ha még van kérdésed, állok elébe!

Üdv:

Zita
 
 


Kóbor! Gratulálok a teszthez! Kép Nálam semmi gond nem volt, a kisfiam végig rengeteget szopizott, a kislányom pedig időre született, teljesen normális súllyal, szerencsére minden OK volt! Kép Viszont nem voltak olyan előzményeim, mint neked, úgyhogy szerintem érdemes szakembert is megkérdezned! Első körben talán szoptatási tanácsadót, mert sajna a dokik (nőgyógyi és gyerekorvos is) nagy része alapból, gondolkodás nélkül azt mondja, hogy ha terhes vagy, azonnal válaszd el a nagyobbikat. SZoptatási tanácsadók címét megtalálod a Kismama újság végén! Schneiderné Diószegi ESzter a www.nlc.hu-n is megtalálható a szakértői listán ()négy gyereke van és tapasztalta is, milyen várandósan szoptatni), Rózsa Ibolya pedig elérhető a www.iboly.hu-n - de mindkettejük telefonszáma is szerepel ott.

Márti
 
 


Na, a netes címeket inkább belinkelem, mert látom, a fentiek így nem működnek:

http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&szakerto_id=326621&func=kf

http://www.iboly.hu/

REmélem, ez jó lesz Kép
 
 


Márti,
köszi szépenKép, mindenképpen felhívom valamelyiket, vagy küldök mailt.
Kóbor
 
 


Adél!

Az én fiam 19 hónapos volt, mikor sikerült. Négy hónapig próbálkoztunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy köztük csak egy abnormális (egynapos) vérzésem volt és hat héttel utána egy másik. Úgyhogy szerintem az volt az első peteérésem, amiből a kislányom fogant. Nálunk az hozta a változást, amikor befejeztük az éjszakai maratoni szopikat, és legalább naponta egyszer volt egy 7-8 órás szopiszünet. Én is úgy tudom ez az egész alkati dolog. Van aki napi egyszeri szoptatás mellett vagy a szoptatás befejezése után sem tud még pár hónapig teherbe esni, más pedig gyakori szoptatásnál is.
Betti

Betti
KépKép
KépKép
 
 


És összefüggésbe hozható a fogyasztott fehérjemennyiséggel is valószínűleg. Minél több fehérje, annál biztosabb a megfoganás. Persze ez nem elég önmagában, más befolyásoló tényezők is vannak, amelyeket már írtatok.

Virág
 


Sziasztok!
Köszi, hogy írtatok!
Kóbor! Gratulálok a kistesóhoz!
Nekem 7 hónap után jött meg, azóta 28 naponként menstruálok, jó fájadalmasan.
Hajnalban és reggel sokat szopizik, majd napközben párszor, akkor talán kevesebbet és főleg a napi két alvás előtt.
Ez volt az első éles hónap, majd meglátjuk...
Kicsit izgulok attól, hogy bírom amjd a terhességet a gyerkőc mellett, majd a kettőt együtt.
Zita! Bejött a kis korkülönbség? Tudom, van valahol erről topic, majd utána is nézek, ha hagy a "főnök" időt.
Virág! A fehérjemennyiségtől nem az függ, hogy kisfiú vagy kislány lesz?
Szopi terhesség alatti témát is tanulmányozom majd - köszi az infót - mert nem úgy néz ki, hogy könnyedén le tudnám szoktatni róla.
üdv
Adél
 
 


Kóbor!
Hogy bírod ezeket az éjszakai szoptatásokat, őrület?! Én már biztos kipurcantam volna...
 
 


Adél,

nekem is 9 honapos volt a fiam, amikor terhes lettem a masikkal. Szerintem a legelso alkalommal, amikor nem védekeztunk. A fiam akkor még napi3x szopott és vagulis egy éves kora utan valasztottam el.

S.Orsi
 
 


Helló!

Adél!

Akkor most egy ellenpélda.
Mi is kis korkülömbséget szerettünk volna és már rögtön az első menstruációm után élesben próbálkoztunk. De amíg a gyerkőc szopizott nem akart összejönni! Pedig a végé nár csak napi 1x szopizott max fél órát és mindig kevesebbet, mert utána kérte a cumisüveg kakaót... Sőt, minden második hétvégén, péntek délutántól vasárnap délutánig anyáméknál volt. 19 hónaposan hagyta el teljesen a cicit, és a következő ciklusban terhes is lettem. Tehát nálam a szopi teljesen jól működő fogamzásgátló.

puszi
sasha

Kép
 
 


Szia Virág!

Erről a fehérjefogyasztásról még nem hallottam. Hogy függ ez össze a teherbeeséssel?

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

Nekem a harmadik gyerkőc akkor fogant meg, amikor a középső 7 hónapos volt, kizárólag szopott, éjjel-nappal 2 óránként, és még nem is jött vissza a menszeszem egyáltalán.
Ilyen is van...
(sajnos a középső lánykám 10 hónaposan, amikor 3 hónapos terhes voltam, magától egyszercsak elutasította a szopást, és nem tudtam visszaszoktatni)

Kati
 


Azt nem írtam, hogy 5 hónapos volt mikor először megjött.

sasha

Kép
 
 


Sziasztok!
Köszi, hogy írtatok. Az első hónap még nem sikerült sajna, de optimista vagyok, remélem mielőbb összejön.
Sasha,
Irigyellek azért a második hétvégékért...
Ennyi korkülönbséggel én is kiegyeznék.
üdv
Adél
 
 


Sziasztok!
Nálunk is a fiam első szülinapja körül fogant a kistesó, ez lehetett az első peteérésem. Másodszor figyeltem a dologra, megint kizárólagos szoptatás mellett a második első szülinapja után pár nappal jött meg. Úgylátszik nálam egy év a menzimentes időszak. Azóta is napi 6szor szoptatom 19hónapos kislányunkat, nem befolyásolja a szopásban ha megjön és szopik a majdnem 3ésfél éves fiam is de, de őt már csak reggelente engedem. Nem akar leszokni... Ebből érthető, hogy terhesen is szoptattam és egymás mellett is a kettőt. Doki nem javasolta, de úgy érezetm nincs gond ha terhesen is szoptatok, kicsit előbb szültem, de minden rendben volt. Szeretnék harmadikat is...
Üdv: Amica

Kép
Kép
Kép
 
 


Most találtam ide vissza...

Mint látjátok azóta megszületett a 3. fiam és igencsak felborította a jó kis fogamzásgátló módszeremet, mert még javában szoptattam a 7 hónapos fiamat mikor terhes lettem. 6 hónappal a szülés után megjött és többet nem. Rögtön megfogant Gergő.
Eddig természet anya és én 1-1. Igazándiból most már totál káoszos minden, egyszer jó fogigátló a szopi, másodszorra (harmadik gyereknél ugye) meg nem...

Kép
 
 


Sziasztok!
Jó lenne, ha ezzel kapcsolatban írnátok még pozitív tapasztalatokat. Nekünk 15 hónapos a kislányunk még szopizik 4szer napközben és éjszaka 2szer, már 5 hónapja menstruálok, ilyen paraméterek mellett mennyi esélye lehet a teherbeesésnek, mert nem szeretném elválasztani és kistestvért is szeretnénk :) jó lenne minden egyszerre természetesen :) Az első konkrét próbálkozás nem jött össze, de jó lenne minél kevesebbet gyes-en tölteni nehogy tönkremenjünk :?
Várom további írásaitokat!

Enik
 
 


Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
 


Sajnálom, hogy nincs itt senki :cry:

Kép, Kép
 
 


Szia!

Nekem kétszer is sikerült szoptatás mellett teherbe esnem. Mégpedig olyan jól ment a dolog, hogy az első gyermekemmel való teherbe esés előtti utolsó menstruáció után legközelebb 5 év és három év múlva menstruáltam. Azaz látható módon egyszer sem tért vissza a ciklusom. Amikor a középső lányommal várandós lettem, akkor Ádám tíz hónapos volt, és még javában szopizott. Ezt folytatta Csilla születéséig, sőt még utána is. Réka megfoganásakor Csilla is szopizott még elég lelkesen, és ő is folytatta végig, sőt tandem szopizott Rékával ő is. Szóval nálunk a szoptatás semminek nem volt akadálya.

Ez remélem, elég bíztató tapasztalat számodra. Persze ahhoz ne kergess hiú ábrándokat tudni kell, hogy van olyan akinél napi egy szopizás is elég ahhoz, hogy ne essen teherbe. Ez hozzám képest a másik véglet. És ezek közt milliónyi árnyalat. Szerintem próbálkozzatok, de ne görcsösen. Aggódni én csak akkor kezdenék, ha mondjuk egy év alatt sem sikerül a kisembernek megfoganni. Normál esetben is egy év próbálkozás után ajánlják, hogy forduljon a pár szakemberhez.

A lányod könnyen megfogant? (Az egy konkrét próbálkozás utáni laza aggodalom erre enged következtetni. :) )

Üdv:

Zita
 
 


Mi is most próbálkozunk. 15 hónapos fiacskán van, többnyire csak éjjel szopik, de akkor annál sűrűbben. Még egyáltalán nem jött meg. Vettem peteérést mutató minimikroszkópot, múltkor 5 napig páfrányos volt, azt hittem lesz vm, akár megjön, akár terhes leszek. De nem jött meg és a teszt is tegnap negatív lett. remélem még visszajöttök erre az oldalra. Kiváncsi vagyok, hogy ti hogy álltok.
lnd
 
 


Sziasztok!
Én is használom a mikroszkópot. Nekem is szokott páfrányos lenni. A lányom 13 hónapos és még nem jött meg. nem tudom, hogy mi van. A csajszi 2 év után jött össze. Semmi bajom nem volt vele (hányiner stb)
Ha mostösszejött honnan tudjam, hogy terhes vagyok? Mégsem vehetek hetente tesztet!
Akiket én kérdeztem mind azt mondták, hogy válasszam el a gyereket, de én nem szeretném még. Ezek szerint így is teherbe lehet esni.
Évi

Kép
 
 


Sziasztok,

Az én lányom 10 hónapos és nekem sem jött még meg. A lányka inkább már csak este szopik de akkor sokszor. kb 2 hete használom a mikroszkopot gyógszer helyett. Én nem szeretnék még teherbeesni csak ki akartam próbálni mert a hormonokkal már besokaltam. ( na mindegy ez nem ide tartozik) viszont 2 hete rögtön mikor kipróbáltam a mikroszkopot akkor páfrányos volt azóta semmi és gondoltam na akkor majd most megjön. de nem így lett. a mikroszkóp nem azt mutatja mikor van peteérés? akkor hogy lehet az hogy peteérés van de nem jön meg??? és igen ez jó kérdés Évi minden hónapban csináljon az ember tesztet?

Laura
 
 


Sziasztok!

Persze lehet minden hónapban tesztet csinálni, ez csak pénztárcafüggő :D

Nálunk az első lányom rögtön megfogant, ezért úgy gondoltuk 2x-ra is így lesz. 10 hónapos volt, amikor először megjött és 2 éves koráig szopott. Szépen el is terveztük, hogy majd ha 1,5 éves lesz jöhet a következő. Amint látjátok ez nem így lett, több mint 1,5 évig próbálkoztunk. Közben én is vettem ilyen mikrószkópot, de pár hónap után kidobtam a kukába. Annyit leszűrhettem belőle, hogy ahogy gondoltam félidőtájt van peteérésem, de napra pontosan azon sem láttam.
Mindenesetre mi már most ősszel rágyúrunk a köv. babára, hogy a Dorci 2 éves koráig összejöjjön.
Persze biztos most lesz az, hogy megint elsőre összejön majd :wink: , csak tudnám mi lesz akkor a szopival? :oops:

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok! Ugyan nem nagyon jár senki ide, de azért leirom, hogy nekem sikerült teherbe esnem szoptatás mellett úgy, hogy még meg se jött. Szinte biztos vagyok benne, hogy én inditottam be újra a hormonális működésem, de persze lehet, hogy magától is beindult volna. Mindenesetre, akit érdekel a taktikám, annak szivesen leirom, ha ir priviben.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Sziasztok!
16 hónapos a kisebbik leányzóm,és ma éjszaka elvégzett terhességi teszt szerint lesz kistesója.Ő még szopizik, van úgy hogy éjszaka 4-5 ször is igényli a cicit.1 hete kiütéses lett az arcocskája.Lehet ez a korai terhesség miatt?Akkor még negatív lett a tesztem, bár már 4- 5 hetes lehettem.Nem akarom még elválasztani, amíg nem szükséges.Úgy olvastam, hogy a 3. trimeszterbe nem ajánlott már szopiztatni,a kis pocaklakó egészsége érdekében.Ti hogy vagytok ezzel?Meddig ajánlott terhesen szopiztatni, hogy mindkettőjüknek jó legyen?
Válaszotokat előre is köszi!
Szép napokat Mindenkinek!
 
 


Sziasztok nekem 3-om gyermekem van szeretnék kistesot de kislányom 10honapos még szopizik és nem is jött meg a havim mikor jo ha együtt vagyunk hogy esélye legyen a picinek? :roll:

Lilypie első születésnapját tickers
Happy Birthday tickers Daisypath
Happy Birthday tickers Daisypath
kesha
Bátaszék
 
 


sziasztok!
mi is a baba projekten vagyunk. lassacskán 7 hónapos a fiam és 6 hónaposan jöt meg elöször....
kiváncsi lennék hogy mikor jönne össze a kisteso :D
valami tipp???hogyan tudnánk mielöbb összehozni...
napi 5x szopizunk este pedig 2x 5 percet..ha felkel..
a napi szopizás is csak 10-15perc..

pláne alig etettem még más kajával, gyarapodig elég rendesen...már most 9280g a tejcsi minőségétől hizhat??

szép estét!!!!
alone100
Homokmégy
 
 


Sziasztok!

Jó ez az oldal, fel kellene éleszteni, mindjárt el is kezdem!
Van 3-om kisfiam, 8 , 5 évesek és a kicsi 7 hónapos. A pici még szopizik, ami azt illeti elég gyakran, mégis sikerült teherbe esnem! Nagyon örülünk, kiváltképp ha kislány lesz. Elkelne már egy hugica, a nemi arányok javítására! :lol:

Üdv!
 


Sziasztok!

Csatlakozom az aktivitási törekvéshez 

Két fiam van, a nagyobbik, Gábor most lesz 8 éves, ő egyből megfogant, ahogy konkrétan nekiálltunk a projektnek 

A kisebbik fiam Máté már váratott magára, ő holnapután lesz 6 hónapos. Sajnos édesapám halála után másfél évbe tellett, mire lelkileg annyira készen áltam, hogy Máté megfoganjon, így elég nagy lett a korkülömbség, de ez nem zavar minket. Igazából túlvállaltam magam, és ez nagyon lefárasztott. Az egyetemi éveim alatt dolgoztam, szültem és neveltük a nagyobbik fiúnkat, építkeztünk...Nem is csodálkozom, hogy nem sikerült teherbe esni. A konkrét próbálkozástól tehát másfél év telt el, mire második gyermekünk megfogant és idén február 26-án világra jött.

Mivel férfi uralom van, én nagyon szeretnék egy kislányt is, no persze a férjem is örülne neki, mivel az ő családjában csak fiúk vannak. Kisebbik gyermekem tehát 6 hónapos, még jócskán szopizik, nappal és éjjel is, általában 3 óránként. Még nem jött meg a menstruációm, de a korábbi kommenteket olvasva bizakodó vagyok   

Zsuzso31...drukkolok, hogy kislány legyen. Tudjuk már egyébként????
 


Sziasztok!
Látom már nagyon régen írtatok.
Nekem van egy, lassan 17 hónapos kislányom, aki szinte csak éjjelente szopizik 1x-2x. Napközbeni alvás után is ritkán előfordul, hogy igényli. A férjemmel szeretnénk kistesót. Már 5 hónapja próbálkozunk, de még semmi. Szülés után elég hamar megjött a menstruációm, kb. rá 2 hónapra. Pár napja voltam nőgyógyásznál (pont félidőben), de azt mondta, hogy semmi jelét nem látja annak, hogy lenne peteérésem. Azt javasolta, hogy hagyjam abba a szoptatást, mert valószínűleg emiatt sem esek teherbe. Hozzá kell tenni, hogy a lányom is nehezen jött össze, majdnem 2 évig próbálkoztunk. Igaz rá is görcsöltem, meg voltak összenövéseim is.
Nem tudom mit csináljak, mert szerettem volna szopi mellett teherbe esni. A lányom is igényli, én is szeretem szoptatni. De jó lenne már kistesó is. Nem szeretnénk nagy korkülönbséget, amiatt sem, mert 3. is tervben van majd.
Tudtok nekem segíteni?
Szilvi
 


szia én is szeretnék már kisbabát,de még nem jön össze a lányom most 15-én lesz 18hónapos és reggeltől estig és még reggelig 3szor,,,alig várom szoptatás mellett össze jöjjön...de még semmi.mi lehet a gond?


Fischer Noémi
 
 


Szia! Lehet Te is olyan vagy, hogy ha egy pici tejed is van még, nem esel teherbe. :/ De érdemes nőgyógyász véleményét kikérni. Ha azt javasolja, akkor el kell dönteni melyik fontosabb: a szoptatás vagy a teherbeesés.
 


Sziasztok!
Kisfiam 19 hónapos. Napközben egyszer 10 percet, éjjel 1-2 alkalommal kb. 5 percet szopizik még. Szülés után két hónappal megjött, azóta is rendszeres 27-28 napos a ciklusom. 3 hónapja próbálkozunk mi is, de még semmi. :(
Nőgyógyászom mondta, hogy szopi mellett nem valószínű, hogy összejön, de azért ne adjuk fel. Javasolt egy készítményt amit naponta iszok már 3 hónapja. Ez támogatja a peteérést ( ovulációs funkciót) , oocyta minőséget és a menstruációs ciklus szabályosságát. Nem utolsó sorban azoknak is jó, akiknek fiziológiásan alacsony a mio-inozitol és folsavszintje.
Az első babuci ugyan tervben volt, de konkrétan nem álltunk rá a témára, csak tettük, amit tettünk aztán arra eszméltünk, hogy jön. :) A kistesó várat magára, bár reméljük nem sokáig. :roll: Szoktunk is viccelődni, hogy lehet ő lánynak készül.... :-D
Üdv,
Betti
 
 


Sziasztok! Nekünk most 9 hónapos a kisfiúnk és lassan tervezzük a kistesót. Ő még mindig isz. szopizik és kb 2x eszik mást nap közben. Még nem jött meg a mensim és éedekelne, hogy aki szoptatás alatt esett teherbe, az hogy vette észre hogy terhes? Mert cici alapból duzzadt, mensi ugye nincs, hányinger meg a picúrral sem volt...
Néha-néha tesztelek behogy akkor vegyem észre mikor megmozdul
(Bár egyébként nekem a szülés óta is vannak ilyen "fantommozgások". Teljesen olyan mintha még mindig lenne bent néha egy baba. Tapasztaltatok hasonlót? )
 


én igen!!! :) Olyankor mindig beleélem magam hogy már ott bújkál bent a kistesó... nyilván ilyen hamar nem lehet, hogy mozog, de azért jó érzés és egyben furcsa is. Aztán rá pár napra megjön.

Betty
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: