Új privát üzeneted érkezett!

Nem tudom, ki látta a múlt heti Fókuszban azt az anyukát, akitõl elvették az alig egyhetes kislányát, mondván, hogy alkalmatlan a gyereknevelésre, de ha majd megfelelõ körülményeket teremt 30 napon belül, akkor visszaadják neki.Kíváncsi vagyok, vissza fogja-e kapni.

Beri
Beri (beri)
 


Láttam. Engem felháborított, hogy valami buzgómócsing úgy dönt, hogy egy kisbabát elvegyenek a valóban szeretõ anyjától aki szoptani, gondozni akarja. Valószínûleg elképzelni sem tudja, milyen nehéz lehet ilyen fiatalon tudni, hogy hogyan felelhet meg a szabályoknak. Én 33 évesen sem tudtam, hogy hol találom a védõnõt és gyakran éreztem bénának magam a tájékozatlanságom miatt. Pedig engem szeretõ tanácsadók vettek körül. Brrrr! Még most is dührohamot kapok, ha rágondolok az adásra. Nem baj, ha egy család szegény ha az megadatik egy gyermeknek, hogy nagyon várják, szeretik. Remélem visszakapja a kicsit. Remélem a körülöttük élõk mostmár inkább segíteni fognak, mintsem rájukküldeni a gyámhivatalt. Hrrrr!
Üdv.
Malacka
Malacka
 


Nem láttam az adást, de érdekelne, hogy akik elvették a gyereket, milyen érveket hoztak fel. Meg az is érdekelne, ha van hozzáértõ gépközelben, hogy milyen jogszabály alapján lehet bárkitõl elvenni egy gyereket Magyarországon (minek nemléte kell ehhez stb.) Köszönettel, Adrien
Adrien
 

 
 

Sziasztok!
Hát én úgylátszik nem vagyok elég együttérzõ...
Azért a 9 hónap elég hosszú idõ arra, hogy a nõ és a párja elgondolkodjanak azon, és "esetleg tegyenek is valamit" azért, hogy a babának jó helye legyen. Azokon a képeken a tévében nem csak szegénység volt, hanem kosz is. Azért a kettõ nem jár együtt. A szabályok szerint a védõnõnek többször is fel kell keresni a leendõ anya otthonát, hogy megnézze milyen körülmények várják a picit. MEgkérdezném a védõnõt is, volt-e egyáltalán. Egy kicsit olyan volt, mintha ahogy esik úgy puffan módon álltak a dolgokhoz, aztán meg jött a csodálkozás.Hol vannak a nagyszülõk?, Miért nem megy anyaotthonba a lány a babával, amig apuka összeszedi a házat, ha eddig nem jutot eszükbe. Több zsáknyi holmit adtam eddig is rászorulóknak, bár a három gyerek, egy keresõs családmodell, nálunk is csak az alapszinthez elég. Talán ha kicsit több hangsúlyt feketetnének a védõnõk, mert végülis õk találkoznak a legtöbbet az anyukákkal, a babás életvitel feltételeire, a rászorulóknál pedig a segítség keresésére, nem kéne eddig fajulni dolgoknak. Nekünk sem volt semmink, csak 3 táska holmink, és akaraterõnk amikor vártam az elsõ babám, hetente más albérletben. Mire megszületett minden megvolt amire szükségün volt.
Lehet élni szegényen is, gyerekkel, de ésszel.

Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Kedves Zsomimama és a többiek!
Szerintem kint volt a védõnõ, és az volt a fõ érv a baba elvételére, hogy nincsenk meg a megfelelõ körülmények. Nem volt kiságy az igaz, de volt babakocsi és ruhácskák. Szerintem egy újszülöttnek nem kell feltétlenül rácsos ágy, nyugodtan alhat a babakocsiban, vagy az anyukával. Késõbb kapnak ágyat azt mondta az anya.
Azzal senki nem törõdik, hogy ki fogja szoptatni a babát egy hónapig, pedig olyan szépen szopizott. Inkább segíteni kellene az ilyen anyákat, mivel még fûtés sem volt, így tényleg nem lenne a házuk alkalmas egy csecsemõnek...
A ház, de nem az anya!!!!!! Az anyaotthon fel sem merült, mint lehetõség, akkor ki menjen anyaotthonba ha ez az anyuka nem????????? Lehet, hogy valakinek egy csecsemõre volt szüksége?????Jaj.
Andi
 


Sziasztok!

Én is nagyon együtt tudtam érezni az anyukával, mivel kb. 2-3 nappal idösebb a kislánya az én kisfiamnál. Én nem is tudom mit csináltam volna a helyében, ha nem engedték volna velem haza a gyerekemet.Azóta volt a riportnak egy folytatása is pénteken, amiben megmutatták mennyi mindent kaptak a riport bemutatása után a szülõk. Most már azt hiszem négy kiságyuk van, meg több babakocsijuk, meg rengeteg babaruhát is kaptak. mivel szó volt róla, hogy a konyhában nincsenek edények és élelmiszer, nagyon sok edényt, poharat ilyesmit kaptak, meg kereskedöktöl élelmiszereket. Megmutatták a házat újból belülröl, és nem lehetett ráismerni, annyira másképp nézett ki mint a korábbi riportban. Ezenkívül jelentkezett egy építési vállalkozó nö, aki vállalta, hogy segít lakhatóvá tenni a házat, bár amint a riportban mondta, a ház a jelenlegi formájában is lakható. Ezenkívül egy másik tanyatulajdonos felajánlotta a tanyáját a párnak, hogy lakjanak ott. És mindezek után nyilatkoztak az "illetékesek" (védönö, háziovos, stb.), akik azóta kint jártak a helyszínen és megállapították, hogy most már alkalmas a baba fogadására a lakás. A konklúzió az volt, hogy valószínûleg már ezen a héten visszakaphatják a babát a szülök.Kép
Ezeket azért írtam le, mert ezek szerint ezt nem láttátok, illetve aki nem látta az egészet, az is képben legyen.

Sziasztok: Norcsi.
norcsi (norcsi)
 


Sziasztok!
Szerintem a védõnõnek még a terhesség ideje alatt kellett volna kimennie, és segítséget szereznie. Anyaotthonba pedig az mehet, aki rászorult és szeretné, persze tud alkalmazkodni, és azo ttani rend szerint élni. Mindenképpen a mamája mellett van a helye a kicsinek, de a szülõnek kötelessége gondoskodnia elõre az alapvetõ dolgokról. A tisztaságért nem kell túl sokat fizetni.Hihetetlen, hogy a XXI.században elhisszük, hogy vannak nõk akik nem veszik észre, hogy terhesek,csak szüléskor, vagy akik azt hiszik a segítség majd bepotyog a kéményen. Az anyuka miért csak akkor gondolkodott amikor már haza kellett volna jönni a kórházból. Azt gondolta, valahogy majd csak lesz? MInden városban ahol van pl. kórház is, van családsegítõ, szeretetszolgálatok, hány helyre ment el a 9 hónap alatt? Adott-e fel hirdetést ingyenes újságban babaholmiért?
Mi lesz, ha majd a kicsi megnõ, és nagyobb ruhák, stb. kell neki, ki fogja megtanítani a mamát a normális életvitelre? Sajnos én is ismerek olyat, aki szült három gyereket, de az elv az volt, majd csak felnõ valahogy...
Az én anyám sem volt mintaanya, amikor négyéves koromban hazahozták a húgom(nõvérem már volt, azt kérdeztem, ezt meg minek hoztátok? Ugyanis azt már akkorértettem, hogy nekünk se jó, kosz van, mosatlan hegyek,a nõvérem fõzött(9 éves volt), apánk éjjel nappal dolgozott, cak anyánk nem csinált semmit naphosszat. Soha egy kedves szót, becézést, simogatást nem kaptam. Sokszor ápolatlanok voltunk, míg akkorák nem lettünk, hogy magunkról gondoskodjunk. Hat éves koromban megfogadtam soha sem leszek olyan mint anyám. Sajnos õ sem volt alkalmas az anyaságra, pedig tudott szülni, szoptatni.Csak szeretni nem. Az anyaság nem a hasnövekedéssel kezdõdik, hanem a gondolatvilágban. Felelõsségérzettel együtt.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok !
A védõnõk dolga az lenne ugyebár , hogy segítsék az anyukákat . Hogy mindenben segítséget kapjanak , hogy minden kérdésükre választ kapjanak . Ez aztán marha nagy segítség , hogy elveszik a babát . A mi védõnõnk a kisfiam fél éves koráig kb. 4-szer volt nálunk . Ebben ki is merült a segítség . Most töltöttük be a 3 évet és 1 hónapja folyamatosan beteg a kicsi ( hányás , torokgyulladás és ami még hiányzott egy kis hörghurut , amibõl nem bírunk kigyógyulni . a védõnõ meg azzal ijesztgette a családunkat , hogy a gyerekem le fog bénulni , ha nem kapja meg idõben a védõoltást . Betegen pedig nem oltható . Késõbb felhívtam a doktornõt és közölte , hogy ez egy emlékeztetõ oltás , és semmi baja nem lesz ha pár héttel késõbb lesz beoltva . Akkor a védõnõ milyen jogon veszi a bátorságot hogy ilyeneket hordjon össze ? Kinek tartja magát ?
erika (erika)
 


A védõnõ azért "ijesztget", mert nekik hetenként jelentést kell leadniuk, hogy kik az oltáskötelezetek abból ki kapta meg, ki nem, és ha nem miért nem.
Névtelen
 


Bocs lányok, de én arról az idõszakról írok, ami a szülést megelõzi, félidõ után kétszer is ki kéne mennie a védõnõnek segíteni a babavárás körülményeinek vizsgálatára, és segítésére.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!

Ez a védõnõ kérdés egy nagyon érdekes téma. Olvasgatom olykor a friss kismamás topicot, és szinte nincs olyan kismama, aki ne szídná a védõnõjét. Minden mondatukat átrágják, hülyeségnek titulálják, és kifejtik, hogy milyen ökörség, hogy védõnõhöz járni kell, avagy minek akar az kijönni hozzájuk. Hasonlóképpen a már megszületett babák mamái között is sok olyan van, aki szídja a védõnõjét, mert elavult tanácsokat osztogat neki.
Nekem módomban állt jó és szerintem nem jó védõnõt is megismerni. Azt hiszem elég hálátlan szakmájuk van, hiszen megfizetve nincsenek, kötelességeik vannak. A továbbképzésük olyan, amilyen. És ebbõl már következik is, hogy nem feltétlen az ideális védõnõnek való személyekbõl lesznek védõnõk.
Pedig tény, egy jó védõnõ rengeteget segíthet. Emiatt nekem valahogy mindig fáj, hogy általánosságban ilyen negatív írások hangzanak el róluk.
Ildi
PIldi (pildi)
 


Bocsanat, nem vagyok kepben a musorral kapcsolatban. Mi volt a baj? Munkanelkuliek voltak, vagy kiskoruak, vagy csak nagyon szegenyek???????????
Es akkor mi van a rengeteg roma anyukaval, ahol ugyanezek a feltetelek vannak? Plusz egy rakas gyerek meg. Toluk nem veszik el?
Angi
Angela
 


NEkem lakhelyváltozás miatt 4 védõnõm is volt. Az elsõ egy nyugdíj elõtt álló, õ egyszer volt nálam, még terhesség elõtt, hát nem volt a szakma csúcsa. Kismama egyen sok spenótot, ne hízzon sokat. Ez volt az összes.
A másodikkal egyszer összefutottam az utcán. Ennyi. A harmadik kétszer kinn volt, a második gyerekem egy hónapos volt amikor elõször láttam, mondtam, köszönöm, szoptatom a babát, az elsõt is majd egy évig szoptattam. Erre elkezdte, hogy hogy is kell szopotatni..
A harmadik, az szuper. A rendelõt mintha kicserélték volna. Mindig személyesen foglalkozott velem, segített mindenféle papírok intézni, neki is 3 gyereke, kb. egyidõsek vagyunk. Ennek ellenére (igaza van) eljött megnézni, hova is fog születni a harmadik.Amikor hazajöttünk a kórházból másnap regel itt volt már. Igazán segített. A mai napig jó a kapcsolatunk.
Minden szakmában van ilyen és olyan. Sajnos megfizetve nincsenek, a hálapénzt sem õk kapják.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!

Nekem a védönönkkel kapcsolatban csak jó tapasztalatom van. Mindhárom gyereknél ö volt (van) a védönönk és nagyon jó, hogy már így ismerjük egymást. Az igaz, hogy az elsö terhességem elött sem volt kint megnézni, hogy hova születik a baba, de akkoriban a terhesség több mint feléig dolgoztam késö délutánig. A másik két terhességnél meg gondolom már azért nem, mert tudta, hogy hol és milyen körülmények között élünk. Szerencsének tartom, hogy tapasztalt, az új dolgokra nyitott, vannak gyerekei és hogy szoptatáspárti. Szerintem egy védönönél elég fontos, hogy saját tapasztalatait is kamatoztatni tudja a munkája során, ne csak a könyvböl tanultakat - amik az idök során akár teljesen meg is változhatnak -.
Ezzel én is csak azt akarom mondani, hog nem szabad általánosítani.
Egyébként számomra a riportban látott védönö nem volt szimpatikus, de az is igazság, hogy olyan kevés pénzért amit kapnak, tanyavilágban ellátni ezt a munkát azért nem teljesen egyenértékû pl. a fövárosban dolgozók munkájával.
Sziasztok: Norcsi.
norcsi (norcsi)
 


Azért vetettem föl a témát, mert nekem is az az érzésem volt, hogy valakinek kellett a gyerek, azért vették el az anyukától. Angéla írta, és igaza van, a roma nõk sokszor tíz gyereket is szülnek, rosszabb körülmények között, csak hát roma gyerek nem kell a nevelõszülõknek. Lehet, hogy ez az anyuka nem tudta a gyerek számára megteremteni a feltételeket a gyerek születéséig, de látszott rajta, hogy nagyon szereti a picit. Hogyan fogja szoptatni a babát, ha egyáltalán visszakapja? Nem hinném, hogy volt lelkiereje fejni. Védõnõk-borzalom! Két gyerekem van, egyszer nem jött ki, amíg vártam õket. Amikor a kisebb megszületett, mondta ugyan, hogy kinézne hozzánk, de akkor már elhajtottam, csak idegesített. Egyébként tõlem is elvehették volna a nagyobbik lányomat, mert amikor megszültem, azt se tudtam, hova viszem haza szegényt, meg nem volt babakocsija sem stb., de megoldódott a helyzet. Szerintem nem csak a terhes nõnek kéne intézkednie lakás stb. ügyében, hiszen ott van az apuka is.Mindenesetre nézem a Fókuszt, hogy mik lesznek a fejlemények.

Beri
Beri (beri)
 


Amíg az anya nem mond le a gyerekrõl, addig nem adható örökbe, mégha el is veszik az anyától, és intézetbe dugják.
Névtelen
 


Sziasztok!

Én is néztem a mûsort, én sem tartom túl szép dolognak, hogy elvették a babát a mamájától. Ilyen alapon rengeteg olyan gyereket elvehetnének a mamájától, aki amúgy nyomorban, koszban, mocsokban nõ fel... Remélem, visszakerül a baba hozzájuk, mert a szeretet megvan, és az a legfontosabb. Anélkül, akármilyen frankó körülményekkel is rendelekezik egy család, szerencsétlen gyerek lelki roncsként, rongyemberré nõ fel. (Szerencsés esetben sikerül magát megnevelnie, de ehhez kell, hogy legyen benne igény is erre, márpedig az a gyerek, aki tárgyiakban mindent megkap, de érzelmekben keveset, vagy semmit, a tárgyakat fogja fontosnak tartani, nem a belsõ értékeket.)
Védõnõ: Nekem alapjában véve nincsen bajom a védõnõmmel. Kedves, aranyos, nem tolakodó. Viszont, nincs gyereke (ezt én fontosnak tartanám, ugyanúgy azt is, ha a gyerekorvosnak is lenne, szerintem ez lenne az ideális. Akkor vsz. nem kapná meg az ember az elsõ hónapokban a kérdéseire, hogy áááá, elsõ gyerekes anyuka.), a nézetei kissé elavultak (pl. ne szoptassunk egy éves kornál tovább semmikép, mert szexuálisan degenerált lesz a gyerek), de alapjában véve szoptatáspárti (bár õ még óra szerint, stb. gondolja a szoptatást.). De, amikor pl. majdnem mellgyulladásom lett, szó nélkül rohant hozzánk, masszírozott 1,5 órán keresztül, próbálta fejni a bent rekedt tejet, késõbb pedig rámtelefonált, hogy ugye minden rendben van.
A terhességem alatt egyszer sem volt kint, viszont szülés után, aznap, maikor a kórházból hazajöttünk, kint volt. Utána, ha jönni akart, mindig telefonált, hogy alkalmas-e, ha aludt a gyerek, nem keltette fel, stb.

Persze a tanyasi világban más lehet a dolga, és a nehézsége a védõnõségnek, de mások az emberek lehetõségei, anyagi körülményei, és életkörülményei is...

Puszi:

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Ha jól láttam a hiradóban akkor az anyuka ma végleg(?) visszakapta a bébit.
És ennyi idõ után még tudja szoptatni!
Lehet, hogy fiatal, tapasztalatlan, kissé felkészületlen, de szereti, gondozza és szoptatja.
Annak a gyereknek ott a helye az anyja mellett!
Drukkolok nekik, hogy ott is maradjon.

Feksi
Feksi
 


Akkor megnyugodott a lelkem.

Beri
Beri (beri)
 


A gyereket visszakapták, de õrizetbe vették õket
2001. november 22., csütörtök - 21:38


Katona Renátától a gyámhivatal azért vette el gyermekét, mert körülményei nem voltak megfelelõek. A Fókusz korábbi mûsorát látva sokan ajánlottak segítséget. Miután azonban tagnap visszakapták a kicsit, õrizetbe vették õket, mivel tavaly karácsonykor fizetés nélkül távoztak egy szállodából.


Katona Renátától közvetlenül a szülés után elvették a gyermekét. A gyámhatóság akkor arra hivatkozott, hogy sem Renáta, sem a körülményei nem alkalmasak a gyermeknevelésre. A Fókusz mûsorát látva tucatnyian jelentkeztek, hogy segítenének. Volt, aki a család tanyáját újította volna fel, volt, aki szállást ajánlott és sokan küldtek csomagokat is. És a gyámhatóság a tények alapján engedett.

Tegnap Renáta és az élettársa azért mentek Ceglédre, hogy egyeztessenek a hatóság vezetõjével. Fogalmuk sem volt, hogy rögtön visszakapják a most egy hónapos csecsemõt. Fél háromkor léptek ki a kapun a kislánnyal és nagyon boldogok voltak. Pont tíz percig.

Ugyanis 10 perccel az után, hogy a Ceglédi Gyámhivatal úgy döntött, hogy Renáta mégis alkalmas a saját gyereke nevelésére, a rendõrség õrizetbe vette õt, és élettársát. Csalással gyanúsítják õket.

"A XI. Ker.-ben egy szállodatulajdonos feljelentette õket, hogy 2000. december 24-tõl dec. 31-ig megszálltak a szállodában. Különbözõ szolgáltatásokat vettek igénybe, majd fizetés nélkül eltávoztak" – mondta el Szigeti János, a kerületi rendõrkapitányság bûnügyi osztályvezetõje.
Szitai Csaba, Renáta élettársa így emlékszik vissza: "Egész éjszaka azon gondolkodtam, hogy a nézõk mit mondanak. Hogy becsaptuk õket, meg az RTL Klubot is, de errõl szó sincsen. Mi ezt meg tudtuk teremteni – a kis házat, ahol vagyunk, azóta nem járunk el. Illetve járunk dolgozni, hogy ilyen helyzetbe kerüljünk. Sajnos akkor szenteste együtt nem tudtunk hova menni."

Miután Renátát és élettársát õrizetbe vették, kiderült, hogy Szitai úr úgynevezett többszörös visszaesõ. 1983 és 2000 között szinte minden évben összeütközésbe került a törvénnyel.

"Szitai urat át kell szállítani a Hajdúszoboszlói bíróságra, tekintettel arra, hogy nekik hatályos körözésük van ellene. Renáta eddig még nem volt büntetve, Szitai úr több vagyon elleni bûncselekmény miatt volt felelõsségre vonva" – közölte Szitai János.

Ma délután Renátát kiengedték a rendõrségrõl. Elsõ útja a kislányához vezetett, aki tegnap óta a bátyjánál van. A lány bátyja rögtön felajánlotta a segítségét, és a babát hazavitte a három saját gyereke mellé.
"Ha bármi adódik Renátával vagy Csabával, én vállalom érte a felelõsséget, és egészségedre" – mondja Katona Béla, Renáta bátyja. Majd amikor a kicsi csuklik egyet, hozzáteszi: "Igazat mondtam".

Hogy a kicsivel mi lesz, azt a ceglédi gyámhivatal vezetõje nem kívánta elmondani. Faxban azt közölték, hogy a törvényeknek és a jogszabályoknak megfelelõen járnak el most is, ahogy tették ezt eddig is. Renáta azt mondja, hogy még egyszer azonban nem adja oda a kislányát senkinek sem.
Névtelen
 


Igen, én is láttam a TV-ben és megerõsíthetem, hogy így hangzott minden, ahogy valaki felettem írta........
Akkor is adják vissza Renátának a babát, szerintem, mivel õ nem visszaesõ, hanem esetleg félre lett vezetve.( nem lesz semmi baj) Biztosan felmentik és nevelhetné a gyerekét. Végül is nem a baba a bûnös azért, hogy az apja visszaesõ és az anyja pedig egy olyan amilyen, nem egy lángész,de azért mégis csak anya!!!!!!
Andi
 


UI. Szerintem nem csuklott, hanem hapcizott, és arra mondta a báty, hogy igazat mondott.
Névtelen
 


<H3>Azonosítási hiba</H3>Az azonosító/jelszó kombináció érvénytelen vagy nincs felhatalmazása arra, hogy ehhez a témához hozzászoljon. A lap alján lévő űrlapon az azonosítóját, jelszavát.
Névtelen
 


Tudja valaki, hogy mi történt végül? Ha igen szivesen olvasnám! Köszi!
Névtelen
 


Sziasztok!

Amikor anyukám engem megszült albérletben laktak, össze is voltak már házasodva. Sajnos anyunál sok szövõdmény lépett fel, háromszor mûtötték, január 9-én születtem és csak áprilisban mehetett haza a kórházból. Születésem után egy héttel még kétséges volt anyu állapota és akkor azt mondták apunak, hogy intézetbe visznek, amíg az anyu felépül. Szegénynek sok-sok kört kellett futnia és a mamámnak otthon maradnia, hogy hazaadjanak. Hiába tiltakozott apukám, hogy nem vagyok árva, van apám, aki gondozna, ha a mamám nem áll ki haragosan és dühösen, intézetbe visznek. És aztán már sokkal nehezebb visszaszerezniük...és egyébként is, milyen jogon??? Hálistennek azért anyukám is felgyógyult és csak kibírtam valahogy az apukámmal és a nagymamámmal. Ez kicsit más szitu, de azt akartam lássátok, milyen ostoba érvekkel szakítanak el gyermekeket a családjuktól...

Én ugyan nem láttam a riportot, de nem hiszem, hogy amiatt alkalmatlan lenne valaki a gyermeknevelésre, hogy egyszer fizetés nélkül meglépett egy szállodából! Badarság! Egy pár 10000 forintos számla miatt elítélnek szegénysorsú embereket, akik legalább egy este szerették volna jól érezni magunkat, miközben sokan agyoncsalják magunkat!!
Laura
 


SZÜLÕK HÁZA - a felnőttekért és gyerekekért Kht.


Áprilisban a Szülők Háza tréninget indít, kisgyermekes szülők részére.

A szülői tréning öt alkalmas, minden alkalom másfél órás.
Az alkalmak érzelmi fejlesztő és kapcsolatépítő gyerekfoglalkozással indulnak, majd ezt követően csoportos beszélgetéseken vehetnek részt az anyukák, apukák.

A beszélgetések során, sok egyéb kérdés mellett, foglalkozunk az esetleges nehézségek, elakadások okaival is. A feldolgozásokat szupervíziós eszközökkel, drámajátékokkal, szituációs játékokkal és tesztekkel segítjük.

Amíg mi beszélgetünk, a gyerekekkel a drámapedagógus foglalkozik, de nem jelent problémát az sem, ha a gyermek >>bekapcsolódik<<, vagy akár egy-egy pillanatra meg is állítja a beszélgetés folyamatát.

A Tréning péntekenként 10.30 - tól 12-ig tart.
1 alkalom 2500 (öt alkalomra összesen12.500) Forint.

ELSÕ ALKALOM: április 7. Péntek
A Tréning minimum 6 fő esetén indul el, és maximum 10 fő jelentkezhet egy csoportba.

Addig is, Gyere el és próbáld ki a >>saját bőrödön<<:
Csütörtökönként 10.30.-tól 12 óráig az >>Éden<< játszóházban szeretettel várunk!

Jelentkezni lehet:
- Személyesen, a Bálint Házban (Révay utca 16)
- Telefonon: 06-30/ 942-3699-es számon
- Emailben: info@szulokhaza.hu

www.szulokhaza.hu
 
 


Üdv,Sziasztok!

Érdekes kérdés, h ki a jó anya.
Az aki meg se tartja a magzatát,mert felméri,hogy nem lenne jó helyen nála, vagy aki megtartja és szereti- de nem találtatik jó anyának különböző okok miatt.

Szerintem már mindannyian voltunk olyan helyzetben, amikor új esélyre volt szügségünk.
A környezettől, magunktól, vagy 'felsőbb köröktől'.

Ha akkor,ott mondanak rólunk véleményt, bizony nem lett volna lehetőségünk bebizonyitani, hogy igenis pl. meg tudjuk csinálni.

Persze a kirivó estek miatt kell egy dream team, akik ellenőrzik szigorúan, hogy megfelelőek vagyunk e.

Ez az élet minden területén igy van- a terhesség alatt,után is.

Az viszont kérdéses, hogy Öket is ellenőrzik -e...

Szerintem sem csak az jó szülő aki a 'Rózsadombon' neveli nevelheti! fel a gyerekét.

És van, hogy valaki totál alkalmatlannak tünik, és ennek okát akár generációkkal vissza lehet vezeni a családjában..

De párhuzamot vonni a múlban elkövetett dolgokkal a jövőt illetően- nem hiszem, hogy helyes döntés.


A lakás felujitásában és a kelengyében való segitség nagyon szép dolog volt- de nem ártana az anyát négyszemközt megkérdezni, h mi a gondja, mi a problémája valójában.

Mert a pénz, stb. hamar el fog fogyni-és a gondok ujra elő fognak jönni.A védőnőkről pedig csak annyit: nem kötelező ezt a szakmát választani, és pláne nem 'meggazdagodás' céljából,mert arra nem alkalmas és igazán a lényege szerintem éppen ezért akkor jönne elő, ha inkább hobbi szinten vállaná pár elkötelezett nő, és nem munkalehetőségként.

Mert nem munka.Hivatás.
Vendég
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron