Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Múltkor egy baráti házaspárral és az 5 gyerekkel szerettünk volna elmenni beszélgetni egy olyan helyre, ahol nemcsak mi, de a gyerekeink is jól érzik magukat. Megittunk volna egy jó kávét, esetleg ettünk volna valamit és örültünk volna, ha a gyerekek mindeközben nem a nyakunkon lógnak, de a közelünkben vannak.
Mondanom sem kell, hogy nem találtunk egyet sem Budapesten, vagy csak mi nem ismerünk ilyen lehetőséget?
Innen jött az ötlet, hogy csinálni kéne egy ilyen helyet. Ahol lehetne:
- játszószoba a gyerekeknek
- kávézó, teázó, harapnivaló a szülőknek
- szervezett gyerekprogramok (koncert, bábszínház, ünnepségek)
- szervezett programok a mamáknak (torna, beszélgetések, klub) stb.
Sok ötletünk felmerült, amibe mi -kisgyermekes mamák- hiányt "szenvedtünk".
Most persze Titeket kérdeznélek: Eljönnétek egy ilyen helyre, milyen programokra tartanátok igény, egyáltalán mit gondoltok a fentiekről?

Zsófi
 


Én is szívesen mennék ilyen helyre. Nincs alkohol, nincs cigeretta füst.
Szerintem sok kismama örülne ha lenne, mert én is sokszor beülnék valahová de hát 2 gyerekkel én se szívesen megyek be éttermekbe, pub-okba. Marad a McDonalds.


Tina


Tina
 


Kedves Pocok és Tina!
Köszönöm a válaszokat. Szóval fontos lenne, hogy nemdohányzó legyen a hely, beférjen a babakocsi (ezt persze ismerem jól, nekem ugyanis ikerbabakocsim van...). És még mire vágytok?
Pocok! Én optimista vagyok, szerintem sokan vágyunk ilyen helyekre, biztos meg lehet csinálni.
ZSófi
 

 
 

Na persze az sem mindegy, hogy hol van az a hely, mert ugye gyerekkel a világ végére nem lehet elmenni. Ja és mikor van nyitva...

Kriszta
 
 


Fontos lenne még, hogy metró-közeli legyen, hogy könnyen, minden városrészből el lehessen jutni. Pl. Deák tér környéke. Csak ötlet, mert az ugye mindenhonna hasonló messze van.

Bubó
Dr. Bubó
 


Legyen vidéken is. Légyszi!!!Kép
Mondjuk Székesfehérváron.
Itt is hiányzik egy ilyen hely.

Djeszter
 


Van egy hely a Normafánál, a Normafa vendéglő, azt hiszem, ez a neve. Ha gyermekkel érkezik valaki, akkor kérés nélkül hozzák az etetőszéket, van gyermekmenü is, és a kerthelység zárt területén játszótér. Ha a gyermek nem bírja a gyűrődést az asztalnál, akkor szaladgálhat fel s alá - hihetetlen mennyi kisgyerekes család van ott, ezért ez senkit sem zavarKép Nem gond a dohányzás sem, mert a szabadban elszáll a füst is. Mikor hűvösre fordul az idő, takarót kapnak a vendégek.
Program az nincs, de nekem ez volt az eddigi legbarátságosabb hely, ahova gyerekkel tudtam menni.
Mindenesetre valóban "kéne egy jó hely"Kép!
Csi
Névtelen
 


CSi!
Ez a Normafa Caffe. Nekem is tetszik, de két komoly gondom akadt vele: egyrészt nincs délelőtt nyitva, másrészt elég drága. Egyébként a kaja jó.
Szonja
Névtelen
 


Csi,
mi is oda járunkKép. Pont a múltkor beszélgettünk a párommal, hogy több ilyen hely kellene.
Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


Még két hely: Náncsi néni vendéglője, nyáron, és jó időben. Játszótér, nagy kert árnyas fákkal- húzós árakkal, de jó konyhával.
Csali csárda Pilisszentiván. Bár itt óvatosnak kell lenni a tó miatt, viszont nagyobbaknak az is külön élmény. Játszótér, gyerekszék, családbarátabb árak.
IKEA - mi rossz időben évek óta odajárunk. Egyetlen gond, hogy a nyolcévest nem engedik be a játszóházba. Pedig annyira szeretné picinek érezni magát. A táplálék megfizethető, hétköznap de. garantáltan nincsenek sokan, a kávé remek, és az áruházban mindenhol elférni három gyerekkel is. Sőt, senki sem néz ki, ha az étterem félreeső sarkában szoptatsz.
De egy fitneszes, játszóházas balhé jó lenne. Sajnos a legtöbb játsuóban nem vigyáznak a gyerekekre. Tudom, hogy nagy felelősség, de biztos lenne benne üzlet.
sofka
 
 


Tudok még egy ilyen jellegű helyet, Búbánatvölgyben van (Esztergom külső része), a basaharci lovasklub mellett.
Jó a kaja, benn van etetőszék is (régi, tonettszék-jellegű, míves darab Kép), kinn pedig az asztalok között szaladgáló gyerekre senki sem szól rá. Jó nagy telek tartozik hozz, tehát van szadgálásra hely bőven Kép, és van néhány fából készült hinta is.
És még csak nem is veszettül drága. Ha hozzánk kisgyerekes vendégek jönnek, oda szoktunk elmenni.
Jamina
 
 


A1 fitness, Aboriginal étterem,-m2 a III. ker., Sport étterem Dohány v. Dob u.
Névtelen
 


Pocok,
a Normafa Grill (én ezen a néven ismeremKép) kicsit feljebb van, mint a Bajai. Tovább mész az Eötvös úton, amerre a busz is megy, és ott van, a parkolók előtt nem sokkal. Érdemes megnézni, nagyon kellemes kis hely, ha nincs kedvem/időm főzni, ott szoktunk ebédelni. Meg lehet egy jót sétálni előtte a NormafánálKép.
Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


Oh, igen, a Náncsi néni vendéglője...
Szerintem a Bajai Halászcsárda az más, de most nem ugrik be, hogy melyik is az. Amiről én beszéltem, az az, ahol a szálloda is van.
Bár megmondom őszintén, én a konyháját nem szeretem, de rajtam kívül eddig mindenkinek ízlett...
És valóban húzósak az árai.
Amit én szeretnék megnézni egy ideje, az a Lázár Lovaspark Domonyvölgyben, ott van parasztudvar magyar állatokkal, ki is lehet lovagolni, komplett napi programot nyújtanak. Bár ez nem egy Pest-közeli dolog, de talán érdemes...
Csi
 
 


Dorog, Határcsárda. Gyermekbarát hely, etetőszékkel, pelenkázási lehetőséggel, az udvarban bekerített játszótérrel. A tulajnak (férjem egyik legjobb barátja) most születik a harmadik babája, ezért (is) nagyon odafigyelnek erre. Egy szép Dunakanyar- kirándulás része lehet. Magdi
Névtelen
 


Magdi,
azzal csak egy kicsi baj van: közvetlenül a főút mellett van Kép Ti merre laktok?
Jamina
 
 


Most egy kicsit hadd tereljem vissza a témát, mégpedig egy esetlegesen kialakítandó játszóház - kávézó - klubhelyiség felé. Írtátok, hogy kávé (sőt sör) mellett dumálgatni jó lenne, klassz lenne egy fitmessz terem, ha mellette a játszóházban vigyáznak a gyerekre stb. Mire lenne még nektek igényetek? És mennyit fizetnétek mondjuk a játszóházért? Mikor nagyon kicsi gyerekkel voltatok otthon, akkor mi hiányzott legjobban a társas életetekben?
Ezernyi kérdésem lenne, mert gőzerővel gondolkodunk. Segítsetek, ötleteljetek!
ZSófi
 


Én példáuil szívesen venném, ha lennének mindenféle tanfolyamok, szervezett beszélgetések...és nem feltétlenül a szoptatásról.

Kriszta
 
 


Zsófi,
ismered az Állatkertben lévő játszóházat? Na egy olyan nagyon tetszene nekem máshol is. Az az egyik, hogy nem ízléstelen, giccses műanyagok veszik körül a gyerekeket, hanem fa, homok, víz stb.; de közben szinte egybe van építve az anya-apa ,,pihenőjével"; egy kis kávéház-szerűséggel. Nekem nagyon tetszik. Ráadásul a szoptatós-pelenkázós helyiség nem a WC-vel van egyben, és egy valóban kényelmes fotel szolgál a szoptatásra. Na ilyet el tudnék képzelni máshol is.
Ott a játszóház (ha jól emlékszem); 150/fél óra, aztán minden megkezdett 10perc 50Ft. Ez nekem reálisnak tűnik.
Jamina
 
 


Jamina! Kriszta!
Kösz. Múltkor voltam pont az állatkertben a barátnőmékkel, de ez kimaradt. Viszont akkor a közeljövőben elmegyek. Köszi!
Zs
 


Jamina! Én Dunaharasztin lakom, elötte 25 évig Zuglóban (most is rendszeresen visszajárok). A kislányom szeptemberben lesz 1 éves, ezért még csak most fedezzük fel a "jó " helyeket. A dorogi Határcsárda sajnos valóban a főút mellett van, ezért csak egy kirándulás részeként ajánlottam.
Ha esetleg tud valaki Dunaharasztin jó helyet és leírná, azt megköszönném! Sziasztok: Magdi
Névtelen
 


Magdi,
pedig már megörültem, hogy Dorog környékén laksz...
Jamina
 
 


Janina,
csak gyakran járunk arra, Nagymaroson vannak rokonok, Dorogon barátok. Szerintem a Dunakanyar Magyarország legszebb része. Ha odaköltöznénk értesítelek :-) Magdi
Névtelen
 


Bocs! Janina=Jamina
Magdi
Névtelen
 


Sziasztok!

Én is bírnék ilyen helyet!!! Az IKEA nekem is tetszik, a McDonalds a kaja színvonala és ára miatt nem annyira. Végülis a McDonalds-Burger King féléktől lehetne tanulni: direkt erre specializálódnak, hogy a kicsiket becsalogassák, lásd gyerekmenü, buliszervezés, játék a kaja mellé, csúszda, stb. Azért én inkább főzeléket adnék a manónak, és nekem is jobban esne (máshol úgyis csak bundázott hús meg tésztaféle ehető) Esetleg salátabár? Fontos lenne a jó megközelíthetőség. Nyáron jól jönne valami árnyas szabadtér,a játszóhelyen kívül esetleg felfújható kismedencével. Mi eddig Nagymaroson laktunk, az ottani babaklubosokkal csináltunk hasonlót. Ami a társas életet illeti: jó volna egyrészt ha a gyerekek társaságban érezhetnék magukat (némi közösségi szellem, játékok szervezése v. valaki "profi" foglalkozna velük), másrészt egyetértek, hogy nemcsak a babás-mamás témákról lehessen beszélgetni vagy tanulni. JAvaslom, hogy több vendéglátóhelynek kellene kedves levelet írni az igényeinkről, hogy toleránsabbak legyenek a kisgyerekesekkel. Bár nekünk eddig szerencsénk volt, sehol nem kértek dupla árat a vendéglői ebédért a sokszoros mosatási költség miatt (tudjátok, hogy "eszik" egy kétéves...). Köszi, hogy ezzel komolyan foglalkozik valaki!!! Tudok segíteni?
Niki: kranzniki@hotmail.com
Névtelen
 


Zsófi,
most a dekupácscuccaim között ülve eszembejutott, jó lenne egy olyan hely, ahol ilyen dolgokat is lehet csinálni, egy-két bébiszitty vigyázná a kölkeket, mamik pedig alkothatnának vidáman. A "frissbabáknál" is elég sokan szeretnének üvegfesteni meg ilyesmi, szóval biztos lenne rá kereslet. Én itthon csak este tudok leülni alkotni, de sokszor már nincs energiám, nap közben viszont a gyerkőcök miatt nem lehet.
Esetleg valami klub keretében, decoupage, üvegfestés, gyönygyfűzés, stb..
Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


OFF Zulu,
ha dekupálsz, nézz már be egy kicsit a szalvétatechnika topikba!
Jamina
 
 


Sziasztok!

Nálunk a baba.mama klubban éppen olyan alkotóház működik,aminek az a lényege,amit az előbb Zulu emlegetett.A Családsegítő szervezte meg.Van,hogy csak beszélgetünk egy témáról,de egy-egy ünnep alkalmával(húsvét,karácsony...) vmit csinálunk is,a törpékre pedig a dadák vigyáznak addig.Szalvétáztunk is már,volt koszorú készítés stb...1 éve működik,de nagyon jó!

Közebn eszembe jutott az éttermekről vmi.Én sokat dolgoztam nyaranta felszolgálóként,gyermektelenül.Akkor én is másként álltam a dologhoz,de hozzáteszem,hogy a balatoni hajtás és német gyermek árán szereztem tapasztalatokat.Ennek fényében amit meg kell jegyezni,hogy egy eleve gyermektelen ember(akár a felszolgáló,akár a tulaj) teljesen másképp áll a dologhoz(az esetek többségében).Aztán nem elhanyagolható,hogy a csúcsforgalomban nyilván elég kellemetlen,hogy minden második alkalommal terítőcsere,söprés,ganyézásKép.
Aztán 3. dolog,hogy a néemt gyerekek(mert amikor én dolgoztam,többségükben ők voltak) és a magyar gyeremekek neveltetése között óriási a különbség általában(tisztelet a kivételnek).

Mindettől függetlenül nagyon durvának tartom,hogy ilyenért duplán kéne fizetni,hiszen elég rendesen megfizeti az ember a kaja árát egy étteremben!!!A kevés tolerancia pedig talán inkább az általam felsorolt dolgokból ered.

Ez persze az én több évvel ezelőtti tapasztalatom,illetve annak összevetése a mai gondolataimmal.Nem biztos,hogy mindig és mindenhol helytáll...Kép

Anyapoc

 
 


Kicsit OFF

Kedves Anyapoc!

Az egyik itteni hozzászólásodtól ihletve indítottam egy új topicot "Külföldi és magyar gyerekek" címmel a Gyermekek -- Gyermeknevelés alatt. Kérlek, ha van egy kis idöd, nézz bele, nem akarom ebben a topicban hosszú OFF hozzászólásokkal foglalni a helyet.

Köszönöm!

Lynn
Lynn
 


Ahol en lakom van egy olyan hely, ahol rengeteg jatek van (maszoka, korhinta) ugyessegi jatek, de sokat csak ugy lehet hasznalni, hogy zsetont teszel bele, amit a pultnal lehet kapni. A jatekok kozvetlen kozeleben vannak asztalok, ott lehet enni. A kaja allitolag nem tul jo (pizza), de szerintem a bevetel nem is a kajatol jon, hanem a zsetonokbol. A gyerekek imadjak a helyet, van kulon picigyerek resz is. A bejaratnal allo ember belyegzot nyom a kezunkre (olyan vilagitosat, mint a discoban) sorszamosat, a velem jovo gyerekre es ram ugyanazt. Kifele menet ellenorzik, hogy a gyereken aki velem van ugyanaz-e a szam (nehogy ellopjam valakiet). Szerintem egy ilyesmi etterem nem lenne rossz Magyarorszagon sem (ha meg nincs, en nem lakom ott).

Lenke-
Lenke-
 


hát elöször is sziasztok ja lenke vid el a kis gyermekedet játszotélre mindig mindenap és sokat játszál vele vegyél neki sok sok játékot mongyuk foci labdát és tanicsad meg mongyuk labdázni
 
 


Ferike bekerült a rekordok könyvébe, a - legtöbb helyesírási hiba 3 sorban- kategóriában! Kép

Amúgy nagyon régen tervezek egy olyan szolgáltatást indítani, ahol gyermekmegörző, játszóház, baba-mama játszó és felnőtt sarok is lenne. Keresnék egy komoly társat, anyagiakkal rendelkezőt!
Van valaki?
Üdv.
Andi
 
 


En orulok, hogy ez az egesz vki olyannak jutott eszebe, akinek vallakozo kedve, penze es/vagy hitele is van ehhez a dologhoz. Remelem, zsofi azert inditotta ezt a topikot, mert van ES MEG MINDIG megvan neki. Mert az otlet bennem is felmerult (masfel eves a gyermek), de itt meg is alltam az elobb felsoroltak hianyaban. Nekem nem lennenek nagy igenyeim.
1. Konnyu megkozelithetoseg (tomegkozlekedes, parkolas)
2. Kave/tea/sör es nehany gyerekbarat kaja-pia (asvanyviz, gyumolcs, natur joghurt, peksutemeny, ragcsalnivalo stb.)
3. s egy - nemcsak szabadteri (telen is vannak gyerekek) - jatszoresz, ami az azstaloktol jol belathato, biztonsagos, igenyes (pl. fa) jatekokkal)
4. babakocsi ferjen el vhol a teremben is.

Az allatkerti jatszohaz jol megfelelne az altalam leirtaknak, ha 1. nem lenne olyan iszonyu nagy, hogy a szulok nem maradhatnak egy kisebb gyerekkel a bufe reszben, mert az hamar elveszik szem elol.
2. ha nem lenne olyan iszonyu draga. Bar itt vki barati arakat emlitett, de en azt hiszem marcius kornyeken voltam ott utoljara, s akkor 750 forint volt egy ora, persze csak a gyereknek, de ket ora - ami nem is sok, mar eleg huzos. Bar allatkerti belepovel csak a felet kell fizetni, de probalta mar vki allatkert utan meg jatszohazba is vinni a gyereket. nemcsak az o energiajabol nem futja mar olyankor...:-)(300 Ft-ert orankent mar tobbszor mennenk oda.

Zsofi, meg mindig tart a lelkesedes???? Esetleg mar a megvalositasi szakaszban vagy?
 
 


Sziasztok, szia Zsófi!
Az egyik barátnőm szept. 1-én nyitja meg gyermekmegőrzőjét Törökbálinton. Az ötlet saját tapasztalásból fakadt, 3 gyermeke van és sokszor volt gondja, ha pl. el akart intézni vmit, de nem volt kéznél a nagymama. 8-tól 16 óráig lesznek nyitva, 2-től 6 éves korig fogadják a gyerekeket. 2 óvónőt és két dadát fogadtak fel, akik 6 órás váltásban (ketten-ketten)foglalkoztatják majd a kicsiket. Ez nem egy hagyományos megörzőnek indul, lesznek rendszeres programok (minden hétnek lesz témája), amikbe ha van kedve a csemetének bekapcsolódhat, de nem kötelező! Lesz egy un. dühöngő (csúszdával..) és lesz egy játszó-foglalkoztató szoba kialakított mesesarokkal, alkotó sarokkal, stb. A gyerekek tanulnak verseket, játékokat, énekeket, ezért lesznek a hivatásos óvónők. Egy óra 700Ft, testvéreknek kedvezmény járKép, ill. lehet bérletet váltani, ami megint kicsit olcsóbbra jön ki. Az anyukák addig elmehetnek tornázni (Törökbálint elég kicsi, minden közel van..), bevásárolni, fodrászhoz, orvoshoz, stb. Sajnos helyben még nem lesznek felnőtt programok, egyenlőre derüljön ki, hogy a fent leírtakra mennyire lesz igény!! Késöbbiekben terveznek a szülőknek is pl. kézm. foglalkozásokat, nyelvórákat, tornát,stb. Sajnos az ANTSZ elég kukacoskodó, így egy gyermek egyhuzamban csak 4 órát tölthet a játszóházban, ugyanis hivatalosan ők nem étkeztethetnekKép.
Szerintem ez egy fantasztikus ötlet, magam 4 gyermek édesanyja is gyakran törtem már a fejem a 'megoldáson'..
Barnus
 
 


Társalgás - Topikok - Elmúlt napon - Elmúlt héten - Moderálási alapelvek Segédletek - Gy.I.K. - Keresés - Profil - Taglista Kilépés [ julcus ] | Nincs privid | BabaNet | Chat
Ugrás a köv. oldalra: 1234567891011121314151617181920212223 Előző 1, 2, 3 ... 21, 22, 23

Babanet Társalgó » Anyaságról » "KIREKESZTETTEK" « Előző :: Következő »

Szerző Üzenet
julcus
Kezdõ felhasználó


Csatlakozott: 2004.04.06.
Üzenetek: 91
Tartózkodási hely: Magyar o., Budapest
Elküldve: 2006 Szeptember 14 Csütörtök - 21:41

--------------------------------------------------------------------------------

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

 Nagyon fog fájni a szülés?
 Hova menjek szülni?
 Melyik orvost válasszam?
 Hogyan készüljek fel a szülésre?
 Hogyan legyek jó anyuka?
 Jól érzi magát a kisbabám?
 Miért alszik ennyit?
 Miért nem alszik rendesen?
 Nem megy a szoptatás!
 Le fogok valaha fogyni?
 Miért lettem ilyen sovány?
 Miért nem kívánom a szexet?
 A férjem miért nem akar velem lefeküdni?
 Mikor mehetek vissza dolgozni?
 Adjam bölcsibe, vagy ne?
 Hogy mondjam el a gyerekeknek, hogy elválok?
 Megszökjek, vagy megszokjam? Mit tegyek, hogy jó legyen?
 Idegesít a saját anyám!
 Idegeimre megy az anyósom!
 Segítség, szerelmes lettem!
 Lehet, hogy megcsal a férjem?
 Teherbe esek valaha is?


Feltette valaha magának ezeket a kérdéseket? Minden kérdésére kielégítő választ kapott? Ha maradt még megválaszolandó kérdése, várom a Szülők Házában és keressük meg rá együtt a választ!

Részletes információ: www.szulokhaza.hu
Személyes felvilágosítás a +(36)-30 / 942-3699-es telefonszámon


Mi az a Szülők Háza?

A Szülők Háza, egy családi tanácsadó, és programszervező társaság, amely abból a célból alakult, hogy segítse a családdá alakulás kezdeti nehézségeit, felkészítsen a szülővé válásra, testi-lelki és szellemi értelemben egyaránt.

Ennek érdekében:

 Egyéni és csoportos tanácsadást biztosítunk a családok részére.
 A családi életre felkészítő tanfolyamokat, és tréningeket tartunk.
 Családi, felnőtt és gyerek programokat szervezünk.
 Információs hálózatot hoztunk létre, olyan szakemberekből, akik szaktudásukkal segítik a fiatal családokat, személyesen, illetve interneten keresztül.

Kiket várok a beszélgetéseinkre?

 akik tervezik, hogy gyermeket vállalnak és szeretnének testileg-lelkileg felkészülten állni e nagyszerű kihívás elé,
 akik, szeretnének gyermeket, de még nem sikerült teherbe esniük, és szeretnék megtalálni mi lehet az elmaradt gyermekáldás, testi-lelki oka,
 akik gyermeket várnak, és szeretnének testileg-lelkileg felkészülni a fogadtatására,
 akik pici babájukkal szeretnének túljutni a kezdeti nehézségeken
 akik gyermeket nevelnek és nevelési, életvezetési, párkapcsolati, vagy életmódi kérdéseik, problémáik vannak,
 akik sikertelen terhességen, vetélésen vagy gyermekágyi gyászon mentek keresztül.
 akik, fogyatékkal élő gyermeküket nevelik
 akiket valamilyen trauma, veszteség ért


Programjainkról részletes információ a www.szulokhaza.hu weboldalon található.

Jelentkezni lehet: e-mailben (info@szulokhaza.hu),
 
 


Szia!(sztok)
Az én véleményem az ,hogy ez nagyon jó jó ötlet.... Grat... :D

Kimberlly (zsanett)
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: