Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, Tegnap tudtam meg, hogy másfél hónapos terhes vagyok. Régóta szerettük volna ezt a babát, így az öröm nagy! z az egy gondom, hogy 2 hete van egy 3 hónapos kölyök ciciám, és azt hallottam, hogy ez veszélyes lehet a babár a nézve. Tudtok erről valamit? Igaz a hír?
 
 


Nézz utána a toxoplazmózisnak. Ha még nem estél át a fertőzásen és a terhesség alatt elkapod, igen, veszélyes lehet a babára nézve. Sima vérvizsgálattal ki tudják mutatni a már lezajlott fertőzést. De addig se nagyon simogasd.
Solya
 
 


Nagyon köszönöm, Solya! Gyönyörűek a gyermekeid!!! Gratulálok hozzájuk.
 
 

 
 

Szia!
Először is gratulálok!
Ha a dokid vagy a védőnőd beírja a kiskönyvbe,hogy toxoplazma és CMV szűrést kér, akkor a terhesgondozóban már az első vérvételkor arra is vesznek egy "adag" vért. Nálam a 20. hét környékén is vettek. Ha ne adj' Isten pozitív az eredmény, akkor gyógyszert kapsz rá, a baba pedig születése után is tovább kapja.
A dokim szerint régebben nagyon ritkán, de előfordult, hogy súlyos rendellenességgel született fertőzött baba.De megnyugtatott, hogy a gyógyszerrel ki lehet védeni.
Azért kell többször megnézni, mert azt nem tudják megállapítani, hogy azért negatív az eredményed, mert már átestél a fertőzésen, vagy azért mert még nem.Felnőtteknél észrevétlenül zajlik le ez a pár napos, magasabb testhőmérséklettel járó fertőzés
Amire még nagyon ügyelj:
- nyers húshoz se nyúlj, csak kesztyűben,
- ne te cseréld a macskaalmot
--virágfölddel se érintkezz

Jade
29+4
 
 


Még ezt találtam alul, a Toxoplazma topicban:

"A Toxoplasma fertőzés olyan betegség, amely állatokról, például macskáról kerülhet az emberre. A Toxoplasma nem vírus, hanem egy úgynevezett protozoon, egy egysejtű élősködő. Nem terheseknél azért nincs különösebb jelentősége, mert egy influenza-szerű betegségként zajlik le, semmi szövődményt nem okoz. Az emberek többsége átesik ezen a fertőzésen, és ekkor a későbbiekre vonatkozóan védettsége alakul ki. A toxoplasma fertőzés elleni védettség elméletileg egy életre szól, de 100 %-ban soha nem lehetünk ebben biztosak, ezért nem árt azoknál is vizsgálni az ellenanyag szinteket, akikről tudjuk, hogy már átestek fertőzésen. Az IgG pozitivitás azt jelenti, hogy korábban átesett már fertőzésen (tehát védett ellene). Az IgM negativitás pedig azt mutatja, hogy nem zajlott le friss fertőzés a közelmúltban. Friss Toxoplasma fertőzést mindig az IgM és az IgA emelkedése jelzi, amennyiben ezek nem változnak, akkor a fertőzés kizárható.
A kismamáknál azért végezzük ezt a szűrővizsgálatot, mert ha a terhesség idején alakul ki friss fertőzés, az a babánál okozhat gondot (leginkább az agykamráknál). Ha valaki fogékony a fertőzésre, akkor a terhesség során többször ellenőrizzük, hogy nem kapta-e el a betegséget. Ha igazoljuk, hogy friss fertőzés áll fenn, akkor egy bizonyos gyógyszert adunk a terhesség végéig, így meg tudjuk akadályozni, hogy a babánál szövődmény alakuljon ki.
A toxoplazma ellen védőoltás nincs.

Dr. Ács Nándor"

KösziKép
 
 


Tényleg!
És ne is egyél se nyers, se félig főtt/sült husit se!
 
 


Köszi mindenkinek, nagyon kedvesek vagytok. Csütörtökön megyek dokihoz, kérem egy vérvizsgálatot.
 
 


Kitti!
Pluszban a cicán is el lehet végeztetni a toxo-szűrést. A legtöbb állatorvosi rendelőben megcsinálják.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Köszi Borcsa, ezt sem tudtam, de akkor ma elviszem a cicust hátha megnyugodhatok. Az a rossz, hogy egy barátnőm azt hallotta, hogy ha a kismama fertőzött, és még nincs túl a harmadik hónapon akkor javasolják neki, hogy vetsse el a picit... Nagyon szörnyű!
 
 


Szia Kitti!
A baratnoim elajandekoztak a cicust a terhesseg miatt, de szerintem ez csak a lelkiismeret megnyugtatasa. Azert nem kotelezo a toxoplazma szures, mert mint a rubeolan ugyis atesett mar mindenki. Ha nalad nem talaljak meg, akkor ezt kutyatol, hustol - amit a tobbiek is-irtak elkaphatod. Ha mar atestel rajta, akkor se te takaritsad az almot!
Udv
beatrix
Vendég
 


Sziasztok!
Még egy info toxoplazmáról: a mosatlan gyümölcs, zöldség, pasztőrözetlen tejtermék (pl. egyes lágysajtok, nyers tej) és a már említett nyers hús, illetve a szabadföldi termények és a virágföld éppolyan veszélyes, mint a macskaürülék. Ha a macska még nem esett át a toxoplazma-fertőzésen (azaz nem hordozó), akkor a terhesség alatt ne adjatok neki nyers húst vagy pasztőrözetlen tejterméket, mert ha ő elkapja, rád is átterjesztheti. Így még védettebbek vagytok, utána lehet visszatérni a rendes táplálkozásra. A mi cicánk 6 éves, fiunk most kéthetes -- gond nélkül megúsztuk a terhességet ebből a szempontból. Azt javasolják, hogy a fenti óvatosságot érdemes megtartani még 3-4 hónapig, utána már a gyereknek is csak egy egynapos hasmenést okozhat max. a fertőzés, sőt: néha észrevétlenül lezajlik, ha egyáltalán lezajlik.
 
 


Köszi Ági,
Némiképp megnyugodtam, mert nagyon hozzámnőtt a cicus. Mondjuk nálunk többnyire a kertben van, csak nem akartam kockáztatni túl sokat... Már vettek le vért, ha minden jól megy jövő héten megtudom, van e fertőzés. Köszi az információkat!
 
 


Sziasztok!
Teljesen új vagyok még itt. Apárom nevében szeretnék első sorban kérdezősködni, mivel ő nincs internet-közelben. mindketten 28 évesek vagyunk, nem házasodtunk (még) össze. Két hónapos terhes a párom és rengeteg kérdése van hivatalos és nem hivatalos ügyben. Jó helyen kopogok, vagy másik topikot kellene választanom.
Sziasztok!
 


Szia Zsolt!

Van egy olyan topic, hogy: Pár hetes állapotos vagyok. Szerintem oda próbálj írni, ha terhesség kapcsán vannak kérdéseitek.

Titati
 
 


Köszönöm Titati!
Minden jót Neked!
 


Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron