Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hat éve szültem meg a kislányomat, kb. két éve spirált rakattam fel. Eddig semmi problémám nem volt vele, most viszont már három hete késik a menstruációm. Tesztet is csináltam, negatív. Csütörtökön megyek dokihoz, de addig is kíváncsi lennék, történt-e már valakivel olyan, hogy a spirál mellett esett teherbe. És mi történt? Egyáltalán mi a véleményetek a spirálról????
Nagy Anett
 


Szia!A barátnőm november elsejére van kiírva szülni a harmadik babáját.Spirál mellett lett állapotos.Azt mondta a dokija,hogy volt egy kis gyulladása,ettől elmozdult a spirál,így lett babás.Sikerült levenni a spirált úgy,hogy semmi gond nem volt.Még pár nap és megszületik a kisfia.Kép
 
 


Szia Anett!

Én nekem a fiam után 3 évvel lettem terhes spirál mellett úgy, hogy még szoptattam is.

Nekem le akarták venni a spirált, de elötte való éjjel elkezdtem vérezgetni, ezért úgy döntöttem, hogy nem merek kockáztatni, mert lehet, hogy mindenképpen megszakadt volna a terhességem.

Szia

fanni
fanni5
Budapest
 
 

 
 

Fanni,
most nem értem, akkor megmaradt a baba vagy nem?
Nekem komoly ellenérzéseim vannak a spirállal szemben, bár Linato esete ellent mond ennek. Kép
Szerintem rémes már maga az elgondolás, hogy ott forog-mozog valami a méhedben azért, hogy a zigóta ne tudjon megtapadni a méhfalon. Sőt, ha jól teljesíti küldetését, akkor még fel is kaszabolja a már megfogant sejtet. Kép
Nem kell velem egyetérteni, én már csak ilyen "izé" (nem jut eszembe jobb szó Kép) vagyok...
Kíváncsi
 


Kíváncsi: de valahogy kell védekezni, nem? Van aki nem szedhet gyógyszert meg persze azt is ki lehet véletlenül hagyni vagy nem így szívódik fel, az óvszer ugye apuka függő (nálunk nemigen motivált a rendes használatra). Szóval nekem is spirálom van, és remélem hogy nem lesz semmi gond...
Nem forog -mozog, nem kaszabol, csak ott van, "pöffeszkedik" ahogy én elképzelem és nem engedi felépülni rendesen a nyálkahártyát. Ez sem vidám, de az abortusznál sokkal-sokkal jobb. Legalábbis szerintem.
Nekem a spirál elfogadhatóbb mint a teljes szervezetemet átmosni külső hormonokkal. És ha mégis bebabázunk akkor meg fog születni. Kép
Üdv
csicser
Névtelen
 


Szia Kíváncsi!

Elkezdtem vérezgetni, és elvetettem a babát, a szívem szakadt meg.

Szia

fanni
fanni5
Budapest
 
 


Jaj kíváncsi ne ijeszgesd őket, van úgy is egy magát magzatvédőnek tituláló site megteszik ők nélküled is. Kép))))))
Hát tudod egy időben állandóan bele botlottam. Én kis kíváncsi meg bele bele olvasgattam, de a szőr felált tőlük a hátamon a bicska meg kinyilt a zsebembe. Java részt igazat írtak, de azért mindenben a drága jó istenre hívatkozni és tőle várni a sorsunk jobbra fordulását a mai világban szerintem botorság.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kata,
dehogy ijesztgetek! Legalábbis nem ez volt a szándékom. Lehet, hogy valamit nem tudok jól, nem korszerűek az ismereteim, akkor javíts ki, kérlek! Anno mindenesetre így volt. Bennem meg megmaradt ez a kép.
Kíváncsi
 


A spirál tudtommal kilökést eredményez. Mivel idegen test a nyálkahártyán az megpróbálja kilökni. De a spirált nem lehet, viszont a megtapadt embriókezdeményt igen. Mindent kipakol ilyenkor a szervezet ami nem volt ott eredetileg, igy hülyén fogalmazva. Nem rossz rendszer ez, csak kár, hogy fémből van. Nekem pl fémalergiám van. A bigyóktól meg hizom. A gumitól meg elmegy az ihletem. Váljak el? Kép

Na mindegy. Szóval szó nincs kaszabolásról.

 
 


Zsunya: a Mirena nem fémből van ha jól emlékszem, hormonbevonatú műanyag. A hagyományosak tényleg rézből vannak, rézre is allergiás vagy?
Anett: tényleg, nem MIrenád van? attól elmaradhat a mensi, bár nem tipikus hogy két év után Kép
Én a embriókezdemény "elhajtását" úgy fogtam fel magamnak és próbálom a lelkiismeretemet megnyugtatni, hogy a foganások számát tizedére csökkenti. MIvel ha akartuk a babát, kb 5-6 hónapig próbálkoztunk, így kb 4 évente egy embrió bír spirál mellett megfoganni Kép szóval az tényleg nem tapad meg. Viszont pl a lombik program kapcsán megfogant embriók sem jelentenek még terhességet, ahhoz beágyazódás is kell. Beágyazódott embriónak pedik holmi spirál nemigen árt meg.
Szóval én így tekertem a logikámat hogy ne lássam abortív eszköznek a spirált. Az ember nyugtatgatja magát mindennel Kép
csicser
Névtelen
 


Zsuny,
akkor most valójában mit csinálsz/tok? Kép
Kíváncsi

Amúgy kösz az infot, én már igen régen foglalkoztam közelebbről a témával, spirált még talán nem is láttam csak fényképen.
 


Sziasztok!
Goldlily spirálom van, nem Mirena. Ma reggel megcsináltam egy tesztet, de negatív lett. Kíváncsi vagyok, mit mond holnap a doki.

Azért döntöttem én is a spirál mellett, mert a gyógyszertől idegenkedem (ha beteg vagyok, akkor sem szívesen...), a gumi nem jött be, úgyhogy maradt ez a megoldás.
Nagy Anett
 


Kiváncsi, tabletta, és nagyon figyelek, hogy mit eszem, meg mennyit. De ezzel csak annyit érek el, hogy nem hizom tovább.

Csicser, igen olvastam a Mirenaról. Csak az a bajom vele, hogy menses sincs, és ettől elbizonytalanodom mindig, hogy vajon ha még akarok gyereket akkor visszatér e.
(tudom ez butaság, de akkor is rossz érzéseim vannak vele.)
A rozsdamentes acélra nem, minden más fémre viszont igen. Kép Bár a dokim szerint minden spirál tartalmaz valamennyi fémet. Csak az a kérdés, hogy kivül vagy belül?

Zsunya

 
 


Nekem a legszimpatikusabb az olyan készítmény, amit beültetnek a méhbe vagy hova, nem emlékszem pontosen, mert csak szórólapját láttam, és ott hosszú ideig, fél-egy évig fejti ki a hatását. Tudtok róla valamit? Nekem pl. az lenne ideális, mert a napi tablettaszedésre képtelen vagyok. Egyszerűen elfelejtem. Kép
Mondjuk, ha hízni lehet tőle, nem szerencsés, nekem inkább olyan készítményre lenne szükségem, amitől fogyni lehet, ilyen nincs? Kép
Én nem vagyok olyan nagy jellem, mint Zsunya, eszem amit meglátok...KépKép
Kíváncsi
 


Bocs, lányok, tisztára off voltam Kép
 


Kíváncsi, ez a Mirena, de ez is hormon, ettől is híznál, nem?
Én ettől pl. félnék. Inkább legyen még egy gyerekem. Kép Jellemző, hogy tíz napja szedema tablettát, de már 2x elfelejtettem. Csak tudnám minek szedem akkor? Kép

spirál, csak rosszat tudnék írni, azt meg most nemakarok, mert amúgyiséskülönbenis. Kép
 
 


Kép
Most mondjam, hogy legfeljebb legyen még egy gyerekem? Kép
Még jó, hogy jó hogy. Kép
 


Sziasztok!
Szedtem tablettat is, most spiralom van. Nehezen szantam ra magam, de pozitivan cslodtam benne! Nekem is arany van, semmi gondom nincs vele, 1 eve van fenn, igaz az utobbi honapokban kesik. Eddig pontos volt, nem nagyon kesett, de multkor 5 napot kesett, mar babara gondoltam. meg szeretnenk, igy nem gond, de ha v.ki tenyleg nem, annak ciki.

Kivancsi, a spiral tenyleg nem "kaszabol", a formajarol kapta a nevet, es mint fent irta v.ki a beagyazodast gtolja meg. Babarol meg tenyleg csak a beagyazodas utan beszelhetunk, es ugy tudom, hogy a HCG is a beagyazodastol kezd termelodni, bar lehet, hogy nem igy van. Igy szo sincs esetleges abortuszrol, mert akkor meg nem baba a baba, ilyenkor meg spontan is van veteles ugy hogy sokan nem tudnak rola.
Szoval szerintem a hormonoknal sokkal jobb.
Moni

 
 


Sziasztok!

Azt rosszul tudom, hogy ha spirál mellett mégis babás lesz valaki, akkor a babára nagyon veszélyes a spirál???
Nem tudom, én berzenkedek tőle, hogy berakjanak belém valamit. MOndjuk csaszik után amúgy sem javallott. Viszont nekünk semmi bajunk a gumival.

Ildi

Ildi
 
 


Ildi:
úgy tudom, oylan értelemben veszélyes, hogy könnyebben létrejöhet vetélés.
Ezen kívül- az anya érdekében, ha látszik a jelzőszál, ki szokták venni, hogy ne jöhessen létre életveszélyes fertőzés babavárás alatt. A kivétel gyakran óhatatlanul is vetéléshez vezet.
Csdaszik után miért nem javallott? Nekem is volt, most meg spirálom van Kép
Meg egy intim kérdés, lányok: Nálatok nem szúrja apukát? Ez igen ciki, lehet hogy a jelzőszál túl hosszú vagy túl rövid? Volt már valakinél ilyen panasz?
Csicser
csicser
 


Sziasztok!
Csicser! Nalunk ilyen problema eddig nem volt, bar az en spiralom "mozog", hol szoktam erezni a jelzoszalat, hol nem. A dokim is mondta, hogy ilyen esete meg nem volt. Egyszer tok megijesztett, mert nem erezte, es mondta, hogy igy csak altatasban lehet levenni, maskor meg vagy fel-egy cm-t is kint volt. Ki erti ezt? Szerintetek igy nagyobb az esely a babara? Mert azt nem akarom hogy baja legyen, ha megis lesz igy?

Ildi!
Sokan kihordtak gond nelkul a terhesseget spiral mellett. Rakerdeztem a dokimnal, azt mondta, ha lecsuszott a spiral akkor leveszik, kulonben nem, mert nem okoz gondot. Bar azert en tartok tole.
Moni

 
 


Moni,
igaz, hogy kézben még nem tartottam spirált, de a fényképeken, amiket láttam, mindennek látszottak, csak spirálisnak nem. Mitől ez a nevük tehát? Nem lehet, hogy azért, mert spirális mozgást végeznek a méhben? Ez magyarázatot adna arra is, miért lóg ki egyszer a cérna, másszor meg nem is látszik.
Na ez csak amolyan hirtelen okoskodás. Szerintetek lehet alapja?
Kíváncsi
 


Nekem volt olyan tanítványom, aki spirál mellett fogant, és a spirál a 7. hónbapban burkot repesztett. Koraszülés. oxigénhiány, központi idegrendszer sérülése. Úgyhogy, köszi, de nem.
 
 


Honnan tudták hogy a spirál?
Az én lányomnál is burokrepedés volt, spirál nélkül 7 és fél hónaposan.
Bár abban igazad van, hogy azt hiszem gyakoribb a koraszülés mellette, tehát lehet benne valami Kép
csicser
Névtelen
 


Ma voltam a dokinál: spirál rendben a helyén, sajnos a menstruáció elmaradásának az oka a ciszta, ami a jobb petefészkemben van. Sajnos. Ez van. (4 cm.)
Nagy Anett
 


Anett,
hát ez nem valami csodás hír...Vígsztaljon, hogy rutinműtét, pillanatok alatt eltávolítják, aztán megint minden rendben lesz!
Kíváncsi
 


Gondolom kézenfekfőnek tűnt számukra, hogy, ha nem volt fertőzés, elöregedett méhlepény, viszont volt bent egy "bónusz"-spirál, akkor ez lehett az oka az idő előtti burokrepedésnek.
Ez nyilván nem mindennapos dolog, "csak" egy történet az ellenérvek mellett.
 
 


Kíváncsi! Még nem biztos a műtét. Várunk egy hónapot, hátha felszívódik.Megint ultrahant és ha nőtt, akkor kerül sor a műtétre. Állítólag...
Nagy Anett
 


Anett: nekem tavaly két 5 cm-es cisztám alakult ki egymás után, kb 4 hónapos különbséggel, maguktól kipukkadtak a mensi késése után egy héttel tíz nappal. Viszont ahogy ez fájt... hát... Először azt hittem méhenkívülim van. Aztán "csak" ciszta.
Meglátod elmúlik, gyakori ám az ilyen, állítólag.Kép
csicser
Névtelen
 


Sziasztok!

Párom spirál mellett fogant. Így alig 1 év van a két testvér közöttKép A lényeg, hogy az akkori dokija az anyósomnak a telefonon történő megbeszélés alkalmával azt mondja, hogy ha a spirál nem lesz meg akkor a babát el kell vetetni, mert félő, hogy felszívta. (???) Ezt a mai napig nem értem. Mármint, hogy hogy tudna felszívni egy embrió egy fémet, akár egy műanyagot. A lényeg meg az, hogy a vizsgálat alkalmával a doki kezében landolt a spriál épen, így párom a párom lehetettKép
Ez van, ha valakinek egyszer meg kell születnie, akkor meg kell születnieKép Happy End-ek is lehetnek ezekből a történetekből ahogy többen is igazoljákKép

Anett!
Sajnálom, hogy ciszta lett és nem baba. Úgy érzem, hogy nem bántad volta... sőtKép (ugye nem tévedtem?)

sasha

Kép
 
 


Lányok!Ma megszületett a barátnőm spirál mellett fogant 3.bébije.2950g és 50cm.Barnabásnak hívják.Kép
 
 


Szépek ezek a fogantatástörténetek, de ez egy fogamzásgátlós topik! Kép
Tényleg, az fogalmazódott meg bennem, hogy megnyugatató, hogy nem okoz magzati ártalmat - jó esetben - a spirál, de akkor minek van, ha ennyi esetet ismertek, akik spirál mellett születtek? Ennyire a naptári módszer is hatásos!
Aztán lehet, hogy most is tévedtem egy nagyot, várom a korrekciót! Kép
Kíváncsi
 


Kiváncsi, a naptárinál azért biztosabb. Ez is szervezetfüggő, persze. Meg akinek meg kell születnie, az kiverekszi magának, legyen az útban spirál vagy bogyó vagy gumi. Kép

Mélemet megkaptad?

Zsunya

 
 


Kedves Kiváncsi!
A Pearl index alapján a biztonság (100, így védekező nő közül egy év alatt hány esik teherbe) :

Férfiak sterilizációja
csicser
 


Kedves Sasha!
Tényleg nem bántam volna, ha baba lett volna a dologban. Igaz, hogy még nem szántuk el magunkat a második babára (ezért is van spirálom), de ha jött volna, nem lett volna probléma. Ez a "kis eset" arra viszont jó volt, hogy eldöntsük: jöhet a második baba. Már beszéltem is a dokival, a következő alkalommal kiveszi a spirált és ha eltűnt a ciszta (akár műtéttel is), jöhet a baba.
Lassan átnyergelek a cisztával foglalkozó topikba.....
Nagy Anett
 


Kicsit off:
Most olvasom a Természetes fogamzásszabályozás c könyvet (címéből következően nem kizárólag fogamzásgátlásra, hanem teherbeesés elősegítésére is használható), 99,8 %-os állítólag, a következőkből áll (mindhárom móüdszert kell használni, együtt ér ennyit!)

hőmérsékletmérés (gondolom ez mindenki előtt ismert)
méhnyaknyák vizsgálata (terméketeln: száraz, kevésbé nyúlós; termékeny: bő váladék, fonalszerűen kihúzható)
méhszájvizsgálat (terméketlen: szűk; termékeny: nagyobb)

Zs.

Zsóka
 
 


Azt hiszem, a naptári módszer emlegetésekor inkább erre gondoltam én is!
Kíváncsi
 


Méhen belüli fogamzásgátló eszköz: a spirál

A spirál kis darab rugalmas műanyag eszköz, amelyre rézhuzal van rátekerve. Orvos helyezi fel a méhbe. A spirált csak azoknak a nőknek ajánlják, akik már szültek. A spirál 2gondoskodik" róla, hogy az ondósejtek kevésbé legyenek képesek a petesejt megtermékenyítésére. Úgy hat a méh nyálkahártyájára, hogy az esetleg megtermékenyült petesejt ne ágyazódhasson be. A spirált menstruáció alatt vagy szülés után lehet felhelyezni a méhbe. Jelenleg 3-5 évig maradhat fenn. Évente egyszer kell orvossal ellenőriztetni, hogy a spirál megfelelő helyen van-e, mivel elcsúszhat a helyéről anélkül, hogy a nő észlelhetné. Meglétét a nők maguk is ellenőrizhetik a spirálra erősített jelzőszál tapintásával, ami a méhszájon át kilóg.

A behelyezés utáni első pár hónapban előfordulhat alhasi görcs, vagy erősebb vérzés. A spirál nagyon biztonságos fogamzásgátló, de az orvosok nem ajánlják azoknak, akik még egyszer sem szültek, és később gyereket szeretnének.

Nekem is spirálom van arany 3 éve. 1 hónapja voltam uh-n és rendben volt minden,a helyén van. Én mind a 2 gyerekem császárral szültem ezért nem nagyon lehetett volna felrakni. Azt mondta a dokim,hogy ilyenkor a feltevéskor kicsit megnyitják a méhszájat. Aki még nem szült annak még nem volt nyitva és ezért veszélyes lehet a későbbi terhességre,vagyis a baba megtartásában.
Nekem azért kellett mert a tablettákra nem jól reagáltam és azok tartalmaznak toxikus anyagokat is. Ha nem védekeznék akkor rögtön terhes lennék. Nekem meg az lenne a legjobb ha nem szűlnék többet.

hil
Névtelen
 


Hil,
petevezeték elkötésre nem gondoltál? (Ez csak az utolsó mondatod olvastán jutott eszembe - én magam semmi pénzért nem vállalnám...)
Zs.

Zsóka
 
 


Zsóka
Én sem vállalnám. Nem szeretem a végleges dolgokat,amiből nem lehet visszajönni.
Amúgy tényleg nem javalt számomra még egy gyerek szülése. De ha úgy esne hogy mégis teherbe esnék, hát akkor vállalnám. Addig meg marad a spirál,legalábbis még 2 évig.
hil
B.Hilda
 


Szasztok!


Nekem Gold márkanevű spirálom van. Most fogom levetetni. Ugyanis megjött október 6-án, 18-án és most 28-án. Ebben a hónapban 8 napot bírtam nem menstruálni.
 


Sziasztok!
Még nem szültem és nagyon gondolkozom azon,hogy spirált tetessek fel és tanácsot szeretnék kérni.
Mennyire nem biztonságos ez egy nem szült nőnek?
Én 7 évig fog.gátló gyógyszert szedtem és ezt abba szeretném már hagyni,több okból is.

Miért van az,hogy van olyan doki aki felteszi a spirált nem szült nőknek és van aki nem?
Azt tudjátok,hogy mekkora a rizikó , hogy egy nem szült nő a spirál használatának következtében elvetél a babájával?

Köszönöm ha tudtok segíteni!


Szia Pillangoh!

Én októberben szültem és a 6. hetes kontrollon kérdeztem rá a spirálra, mivel gyógyszert nem akarok szedni. A dokim azt mondta, hogy ő csak annak teszi fel, aki nem akar gyereket, mert olyan gyulladásokat és más egyéb problémákat okoz. Egyébként ő magától nem is ajánlotta fel, mint lehetőséget, azért kérdeztem rá. De azért hallgass meg több véleményt is!
 


Szia Pillangoh!

Nem tudom mennyire aktuális még, de én úgy tudom, hogy spirált csak szült nQknek tesznek fel, és csakis menstruáció alatt.Azt hiszem azért, mert nekünk már nem annyira zárt a méhszájunk, mint nem szült társainknak.Én legalábbis így tudom.

Léna

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Lányok nekem régóta van spirálom eddig semmi gondom nem volt vele.De ebben a honapban végig véreztem .6-7nap menszesz 2nap szünt aztán újra.
Szerintetek lehet oka a spirál ?Van valakinek ilyen tapasztalata?
Köszi ha tud valaki segiteni.....
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron