Új privát üzeneted érkezett!

Szaisztok !

Sasha !

Örülök, hogy nálatok tényleg iylen figyelmesek , és minden oké !!
Azt, hogy a gondozónők a saját pénzükön vásárolgatnak, azon meglepődtem (+ irányban) hoszen nincsenek túlfizetve. A csoportpénz jó ötlet ! Nálunk nincsen. Annyit kérnek, hogy minden hónapban szappant, wc papírt, papírzsepit vigyünk, és a kezdetkor kértek 5 db textil pelenkát .De valamit nem értek. Elolvastam egy csomószor amit írtál. Azt láttam, hogy az igazgatósággal van probléma. De mi is ?Mert nem találom, de lehet hogy vak vagyok :? Légyszi írd már le mégegszer ha van egy kis időd ...

Vera !

Nagyon ügyes a kislányod . Ez igen !
Azóta van valami fejlemény ?

Madeira !

Hát igazad van !
De szerintem akinek kéne, nem olvassa úgysem el...

Csilla !

Édes a baba !
És olyan jó nektek, hogy kertes házban laktok, jó levegőn. ...

puszi mindenkinek


Zita!
Időm az van... most éppen mosogatok... nem látszik tudom:)
Nos az igazgatóság.
Először is nem tesz semmit a bölcsőde érdekeiért. Magasról tojik arra, hogy a csoportszoba az elmúlt 10 évben ki volt-e festve, vagy nem. (írtam, hogy a csoprotból egy apuka vállalta el, a gondozónők meg a diszperzitet vették hozzá!!!) Felesleges pénzkidobásnak tartja. Persze az önkormányzat is hiába veri a vállát, hogy minden évben tisztasági festés...haha. A saját pénzen való vásárolgatás meg dekoranyagot takar. Hogyha már ott vannak a gyerekek is meg a gondozónők is reggel 6-tól este 4-6-ig (attól függ, hogy melyik az ügyeletes csoport), akkor ne az üres falat "bámulják", hanem a falakból is a vidámság és családiasság tükröződjön. Ez jelen esetben filc anyagok tömkelege, amiket nagyon ügyesen képekké alakítottak. De ugyanígy a vezetőséget az sem érdekli, hogy nincs játék a bölcsiben! A mi csoportunkban még idén, legkésőbb januárban az összes gyerek betölti a 3. életévét. Tehát már nemcsak a babusgatásra van szükségük, ami mindvégig megmarad, hanem már próbálkoznának rajzolni, korongokat ragasztani, pl fehér papírra nyakláncot... nos ehhez se papír, se ceruza, zsírkréta, se ragasztó, se korong. Még mesekönyv sincs (leporello), illetve ami van, azt el kellett dugniuk, hogy épek maradjanak a szeptemberben esedékes ellenőrzésre, merhogy kötelező minden gyereknek legalább 1 db mesekönyvet kirakni. NINCS. (az ilyen kicsik pillanatok alatt tönkreteszik megrágják, szétszedik, biztos tapasztaltad) A vezetőséget nem érdekli.
Pedig működik egy alapítvány ami a bölcsi nevét viseli. De nem a vezetőség működteti, hanem a gondozónők... De hát miért nem a vezetőség csinálja ezt, hiszen a gondozónőknek egész nap erre nincs idejük, míg a vezetők munkaidőben a munkájuk mellett azért pár perces telefonokat, szervezéseket el tudnának végezni. NEM, sőt még a tornaszobába sem engedik a gyerekeket (ami az irodákkal szemben van), mert hagosak és futkároznak...
Hát nagyjából ennyi.
Ahol a gondozónők a szívüket lelküket kitennék a gyerekekért, ott a vezetőséggel vannak gondok... tökéletes megoldás úgy tűnik nincs.

Kép
 
 


Sziasztok!

Na most agyilag padlón vagyok,kifáradtam az utóbbi napok eseményeiben...
Kicsit megingott a hitem a csoportot illetően :(.Nem a bölcsivel, a gondozónénikkel van a gond,hanem a gyerekekkel.

Az életkori összetétel elvileg Villő korának megfelelő,tehát 2 év körüli gyerekek vannak,plussz a 2 fogyatékos kislány.Kicsit mégis úgy érzem,hogy visszafelé haladunk,mert ezek a gyerkőcök(akiket eddig láttam),egyenlőre nem olyan fejlettségi szinten vannak,mint mi.Ez így kicsit nagyképűen hangzik,de akinél van nagyobb csemete,az talán tudja,miről beszélek,mert a nagyok nagyon tudjk húzni a kicsiket.
Szl nálunk már nem pálya az egész napos tengés-lengés,kiborítom a játékokat,eldobálom,megrágom a mesekönyvet stb...
Szl úgy érzem,ez Villőnek nem elég.És van ugye jópár durva gyerek is abban a csoportban,bár ez ugye mindenhol előfordulhat.

Ma beszéltem a kedvencebbik gondozónéninkkel(tudni illik ők voltak Bulcsú gondozói is anno) és elmesélt mindent,hogy Villő milyen okos(ő mondta :oops:),megért midnent és szépen eljátszik,meg lehet vele bmit értetni,elfogadja a dolgokat,még ha kicsit nyafizik is hozzá,szl nyugis csaj....
Kérdeztem,hogy miylenek a gyerekek,játszik-e velük a Barbarán (akit egyébként is ismerünk) kívül és elmondtam az aggályaimat ezen a téren.Azt mondta,hogy vannak nagyobbak is,csak most pont egyik sincs,de jövő héttől már lesz és velük akkor lehet külön foglalkozni és az Villőnek is jó elsz már.Szl most meginogtam,mert az eredtei elhatározásom az lett volna,hogy nagyobb csoportba kérem Villőt,annak ellenére,hogy ismerjük itt a gondozónéniket,meg is bízok bennük és hogy 1-2 lépést egy barátnőmön keresztül ezirányba már tettem....

Szl nem tudom,hogy ezt most csak az én anyai szívem látja így,mert Villőnél nem megy olyan egyszerűen,mint anno Bulcsúval,vagy mert ez esetleg tényleg lehet probléma.Az említett kislány,Barbara anyukája is fontolgatja a másik csoportba átmenést,bár ők már fél éve ide járnak,mert elég sok rosszat tanul a kislány itt.Tény,hogy a fogyatékos gyerekekkel nehéz és hát a nagy 3 éves lányka elég durva és a fiúk között is van 1-2 vehemensebb,de hát nemt udom,hogy nagyobb csoportban nem állna-e ez uúgy fent.vagy akár majd az óvodában is megtanulnák,ha éppen itt nem... :roll:

No szl ez az én dilemmám,egy kicsit hosszúra sikerült,elnézést érte :oops:

Ja,és hogy jót is írjak...bár reggel volt ordítás,szépen eljátszott tegnap is,ma is és beszélget is a gozónánikkel,már repetát is kért gyümiből és ma már magától ment az ágyához(miután beletörődött,hogy nem ebéd után,hanem alvás után megyek) és ma nem sírva ébredt,igaz jóval előbb,mint itthon szokott :).


Csilla

Gyönyörűek a gyerkőcök :):)!
Nem tudom,mikor tudok MSN-re menni,mert estére mindig hulla vagyok,be sem kapcsolom a gépet.ÁLtalában a suliból netezek,ott meg nincs telepítve :(.....Vagy majd rákérdezek... :roll:


Sasha

Elég érdekes hozzááláás tényleg a vezetőség részéről... :roll:
Nem értem,hogy a tisztasági festés is hogyan tudja elbliccelni,mert ha jön egy ÁNTSZ ellenőrzés,mit mond?
Amúgy dícséretes,amit ennek ellenére a szülők és a gondozók megtesznek!!!!
Én is bízok az 1 %-ékotokban :wink:...
És én is tuti így el leszek szontyolodva,ha több már nem lehet :(....

Zita

Köszi :).Hát fejlemény feljebb... :( Asszem ez nekem nagyobb probléma,nem a gyereknek :).


Csoportpénz:nálunk most megemelik és abból fogják venni a zsepit,szalvétát ,wc papírt stb,mert eddig itt is vinni kellett,de hol hozták egyesek,hol nem,így legalább tuti lesz :).Így lesz 500 Ft a csoportpénz,ebből tehát állják ezeket az eü dolgokat és mellé a jeles napokra a kis ajándékokat,ilyesmit :).


Na most megyek,mert a fiamért is menni kéne vkinek :?....

Puszi

 
 

 
 

sziasztok!


itt volnék..

Sasha!

hát én is bizom az 1%otokban..szivem mélyén én is szeretnék még egy-két gyereket de kezdek beletörödni h mégsem lesz..na mindegy ez hosszu sztori..

IGen a szék kérdést meg lehetett volna oldani de hát minden ember más..kevés a figyelmes,megértö gondozo, ovonö (korházi növérröl ne is beszéljek..itt eszembe jutott h szintén abban az utolso idöszakban volt a lányom korházban, én meg mellette amig bent voltunk, és egy növéren kivül mind nagyon kedves és segitökész volt! elnézést amiért elkalandoztam..)

Azért nem semmi amit a z igazgatoság meg enged magának..ülnek a hátsojukon, és gondolom ök joval többet keresnek mint maguk a gondozok, akik tényleg lelkiismeretesen szivböl szeretik és végzik is a munkájukat!

Csoportpénzre nem emlékszem h lett volna az oviba meg a suliba viszont van. és ezen felül kell még a tisztaságit bevinni havonta most is..(suliba).

Zita!

igen jo a kertes ház, de azért ennek is vannak hátulütői..épp azon gondolkodtam h amikor nagyon meleg volt azért nem mehettek ki,mert semmi árnyék nincs az udvaron nálunk, amikor meg esik, vagy hüvös van azért..szoval szegény gyermekeim nem sokat vannak kint-mondjuk 3 kutya mellett nehéz is kiengednem öket-.

Vera!

Ismerös helyzet, nálunk is volt ilyen. A bölcsiben sem voltak egykoru gyerekek, és tényleg észre lehet venni mikor az okos, értelmes gyerek egyszer csak "visszafejlödik"..nehogy félreérts!!! Az oviban mikor a lányom bekerült, sokat tanult a nagyoktol, de azért én mégsem értettem egyet azzal h minden csoportban 3 korosztálynak megfelelö gyerek volt, mert nem lehet egyformán foglalkozni velük(minden korosztálynak más és másra van szüksége.)Nehéz ügy, remélem h sikerül átkérned öt másik csoportba!

köszi mkinek, sztem is aranyos(ak).

puszi mkinek!

Kép

Kép

Kép
 


Csilla

Most csak gyorsan :)...
Én nem ellenzem a vegyes csoportot oviban... :)...már :).eleinte kicsit féltem tőle,de aztán rájöttem az előnyeire :D.
Tény,hogy sokfelé kell foglalkozni,de ez a dolga az óvónőknek :).Ha meg nem teszik meg,akkor sima csoportban sem hiszem,hogy megteszik... :roll:
A vegyes csoport előnye,hogy minden gyerek megtanulja a különböző életkorú gyerekek igényeit tolerálni,megtanulnak egymásra figyelni.A nagyobbak anyáskodnak,a kicsik biztonságban vannak.Nálunk nincs kisebbek verése,nincs elhanyagolás.Az egészen kicsiket hagyják többnyire jászani és ahogy nőnek,úgy vonják be őket a játékos tanulásba :).Tehát amíg nem igazán nagyok,iskolaérettek,addig játékos módszerekkel tanulnak számolni, a színeket,az évszakokat stb...Rengeteg verset és dalt is :).Aztán iskolakor körül olykor leültetik őket feladatlaphoz,de ezt is inkább játékos formában szeretik csinálni(vannak kifejezetten ilyenre való játékok),de leginkább azért,hogy szokják a kötöttséget(amúgy az ovi profilja ezt ellenzi,de muszáj megtalálni a kompromisszumot...)

Bölcsiben azért más a dolog,mert az egészen kicsik több törődést igényelnek,míg a nagyokkal igazán kéne foglalkozni.itt nincsenek nagy korkülönbségek,de itt még 2-3 hónap is óriási különbségeket jelenthet....nade majd összenőnek :).

Azért köszi a bíztatást :)!

puszi

 
 


Vera!

értelek..én csak azt mondtam el ami nálunk a mi ovinkban volt. A helyi másik oviban például külön van kis csoport középsö és nagy.. H milyen lesz erröl majd jövöre tudok többet irni, mert ugy néz ki h ebbe fog a fiam járni majd..

joéjt

Kép

Kép

Kép
 


Tegnap írtam egyet, de pont hazajött 11 nap után a GAbi Miskolcról, így itthagytam csapot-papot, aztán elfelejtettem visszajönni... de nem bántam.

Zanzásítva.
Csoportpénz nálunk most 1000 ft-ra lett felemelve, mivel a plusz dolgokat is abból szeretnék állni. (papír, ceruza, leporellok... stb, mikor mi kell majd, a gyerekek apró ajándékait ünnepekre eddig is abból állták)
Én nem vagyok híve a vegyes korcsoportoknak... Az iskolában se véletlenül vannak az osztályok 1-8-ig... Tudom, kicsit más... de lehet, hogy mégse. Nézőpont kérdése.


Mennem kell ... de ezt most már félbehagyva is elküldöm..

Kép
 
 


Csilla

Értem-értem :).Akkor lesz összhasonlítási alapod :).
Nagyon kívűncsi vagyok,hogy fogod majd látni :).

Sasha

Nálunk 500 Ft lett így a csopipénz,hogy minden mást ebből állnak... :roll:.A lényeg,hogy értelmes ,fontos dolgokra költik :wink:!
Hát nemtom...azért az iskola már egészen más... Ott az osztályokba tömörülés inkább a sok gyerek és a más jellegű tananyag miatt fontos.Az óvodában még nincs szükség iylen mértékű differenciálásra...
Bár asszem ez az egész gyerek-és szülőfüggő is.Kinek mi jön be :).
Azért én kíváncsi lennék,mit írtál nem zanzásítva... :roll:

Viszont nekem jó hírem van :):)...Villő ma már nemsírt a bölcsiben reggel,sőt,önként ment Gyöngyi nénihz reggel a karomból,adott puszit mindenkinek,integetett és kész :).Na mit szóltok????
Jól alszik,eszik,és ami a legjobb volt,hogy nagyon örült nekem délután :):Én ezt most élem át először,mert anno a fiam csupán tudomásul vette,hogy megjöttem és játszott tovább :).Aztán nagy nehezen sikerült hazaimádkoznom :).

Na lépek fürdetni :).

Pusza!

 
 


Nálunk valami elromlott a Daniban!

Most egész nyáron (mindhárom hónapot) itthon volt. Tavaly imádott bölcsibe járni. De olyan nagyon szeretett, hogy reggel rohant befelé a puszi után, boldogan ment be és vonszolni kellett hazafelé! Már így is 4-re jártam érte, de volt 6 óra mire hazaértünk, ebből 1-et a bölcsiben szenvedte végig, a másik egyet hazafelé. Nem értettem a dolgot, tulajdonképpen még örültem is neki, hogy a nyárra hivatkozva itthon tarthatom. Aztán most meg az ellentétje van. Üvölt hogy ott kell maradnia és alig várja, hogy kiérjünk. Én ezt nem értem. :roll: Tavaly azért lett bölcsis, mert mikor vittük a Gabit oviba, folyamatosan ott akart maradni, vagy ha nem vittem a Danit a Gabit elkísérni, akkor egész délelőtt (mondjuk amúgy is) menni akart. Kipróbáltuk a bölcsit és bevált. Bevált, mert az első naptól kezdve örömmel ment, örült, hogy mehet ő is és ő volt az egyetlen gyerek, aki nem sírt. Most meg ő az egyetlen aki sír :roll:
Bár egyszer modnott valami olyasmit, hogy oviba akar menni...
De mégis büszkén mondja, hogy ő bölcsis és ha apa kérzdezi tőle, hogy Na, mi volt az -oviban-? Akkor Dani kijavítja, hogy NEEEM ovi, hanem bölcsi!

Szerintetek mi romlott el? Bár ez már nagyon offtopik.

Kép
 
 


Sasha

Azért a 3 hónap nagy idő.Egyrészt az elszokáshoz,másrészt sokat változhatott Dani is ennyi idő alatt.Ami eddig jó volt,most nem az.Lehet,hogy1 éve nem volt olyan anyás,most az lett és fájóbb az elválás.
De lehet,hogy tényleg inkább az ovi érdekelné már,lehet,hogy már kicsinek érzi a többieket,vagy egyszerűen unatkozik ott....
Amúgy minden körülmény maradt?Uazok a gyerekek,gondozónénik?Gondolom,igen..Esetleg nem kérdezted,hogy most mi nem tetszik neki?Miért nem akar maradni?Mit tenne inkább helyette?

Engem nem zavar az Off,szt ez is fontos lehet... :roll:

Kitartás!!!Ne ess kétségbe,mert Megérzi!!!!

(nálunk ma is sírásmentes volt a reggel :))

 
 


Anyapoc!
Igen, illetve nem. A körülmények maradtak. A csoporttársak, csoportszoba és a gondozónők maradtak, egy kivételével. Egyik kedvenc gondozónéni nyugdíjba ment, de aki jött helyette, az eddig úgy tűnik nagyon aranyos, kedves arcú.

Kép
 
 


Sasha

Na,de örültem,hogy írtál...Aztán szomorúan látom,hogy a fejleményekről nem.Mi történt ebben a pár napban?Változás???
Akkor nem a körülmények miatt.Talán most ébredt tudatára,hogy milyen,ha anya nincs :roll:....
Szt nincs nagy baj,sőt,nekem erre azt mondták,hogy nyugodjak meg,EZ a normális...Nem túl megnyugtató,de mit tegyünk ? :roll:

 
 


sziasztok!

Vera, igaz még odébb van az ovi..de több ismerösöm, barátnöm gyereke járt oda(meg anno én is..jo régen volt.. :lol: ) és eddig jot hallottam rola..(persze egy szempontbol rosszat is de ezt most ide nem irnám le..max. privibe vagy msnen).

h haladtok bölcsivel?ez már hányadik hét?

Sasha!

én is csak azt tudom mondani tarts ki, három honap tényleg sok, és ahhoz meg böven elég h elszokjon a bölcsitöl. Nálunk mikor a lányommal elkezdtük a bölcsit nem sikerült elsöre beszoktatnom, nálunk kellett három honap még itthon elsö probálkozás után, majd késöbb elég volt két hét és már "szeretett" járni. Minden gyerek más, meg ugye csak otthon volt veled, és most nehéz neki megint elszakadni töled.

Zita?

pusz mkinek

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!
Szüneteltettem pár napot a babanetezést, mert jóóól felbosszantott az internet szolgáltatónk. Még most is azt csinálja, hogy minden előjel nélkül megszűnik az internet 5-20 percekre, és mikor küldeném az üzenetemet... hát elszáll az éterbe. Írtam ide is kétszer, de mivel nem vagyok ehhez hozzászokva, mármint hogy menteni kell, ezért el is szállt. Most ezt elmentem.

Örömmel jelentem, hogy Dani első hete után a második várakozáson felüli! Már hétfőn sem volt reggel sírás!!! Megszokta az Anita nénit, úgy látom meg is szerette. MEg Dancikát is mindegyik gondozónő szereti. Mert olyan husi-musi, nagydarab pasi. Amiilyen nagydarab (duplája a többinek, magasságban is, nemcsak súlyban) olyan jószívű, szelíd. Búcsúpuszit már most kérnek tőle a gondozónők. Bepisilős gondunk is megszűnt!!! Az első héten az is probléma volt ugye, de már az is hétfő óta megszűnt. Dancika nem pisil be, idejében szól most már, és alvásnál sem csorog be. Szépen visszaállt a rend!

Gabival annál zűrösebb, egyre nehezebben megy be reggel az oviba és már ott tartok, hogy ma már elhozom ebéd után és ezentúl is. Nincs mit tenni, nem akarom, hogy rossz legyen neki. Nem szereti az új óvónénijét, nem szeret oda járni, nem akar ott semmit csinálni, már az udvarra se akar kimenni. Totál magába fordult. :roll:

Köszi, hogy izgultatok:)
Anyapoc!
Nálatok hogy megy a beszokás?!?!

Csilla!
Köszönöm!

Kép
 
 


Sziasztok!

Csilla

Akkor biztosan jó lesz az ovi,pláne,ha neked is csak jó emlékeid vannak :).Privi jöhet,az msn-t nem ígérem,mert a gépnek valami baja van :?...úgy zakatol,mintha fel akarna szállni :?...innen a suliból meg nemtudok msn-ezni :(....Meg tudod,hogymindig elfelejtem bekapcsolni :oops:....

Sasha

Örülök,hogy minden rendben Danival!Minden jó,ha vége jó :).
Viszont sajnálom,hogy Gabinak gondjai vannak.Ha nem érzi jól magát,nem tudod másik csoportba kérni?Nem mondja el,hogy mi bántja?


Nálunk megint van reggel sírás,mert most a kevésbé kedves :evil: gondozónéni van reggel :(:(...
Ez már rémtörténet kategória,de érdekes módon szinte minden gyerek sír reggel nála :(.A másiknál nem és délutánra is(amikor a másik van már csak) minden rendben .....
hát ez van,valahogy csak megszokjuk...sajnálom a kicsit csipetkémet,mert ha meglátja Teri nénit,már könnyesedik a szeme.Nem merem elképzelni,hogy miket csinál velük :(.Bár nem hiszem,hogy effektív bántja őket,de a szeretetmegvonaás,a szeretetlenség pont elég :(.Még ha kedves is próbál lenni,az olyan üres,hogy szívszorító :(....
Érdekes,hogy Bulcsúnak is ő volt a gondozónénije (és a másik is),deőt ez nem viselte meg.AMikor nagyobb volt,max mondta,hogy őt nem szereti...de nem sírt,nem problémázott... :(

Na jó,kipanaszkodtam magam :roll:...

Sziasztok!

 
 


Sziasztok !

Vera !

Igen, ez nagyon rossz érzés lehet amikor nem kedvesek a gyerekkel, vagy nem szeretik, és ezt érzi is.. Nekem is megszakadna a szívem az tuti !
Szegényeknek nem elég, hogy el kell válni reggel, még ez is....
Nálunk érdekes, a beszoktatás után nem sírt elváláskor sokáig. Aztán volt 1 kis idő hogy nagyon keservesen. Aztán most megint nem. Integet, aztán besétál. :roll:

Sasha !

1 konkrét gondozónénit nem szeret csak Gabi ?
Mert akkor tényleg megpróbálhatod átvinni másik csoportba, ha megengedik. Hátha akkor szívesebben jár.

Csilla!

Élek, csak zűrösek a hétköznapok, de jelen vagyok :)


sziasztok!

én is élek..

Sasha! én is pont erre gondoltam h esetleg egy másik csoportba kéne megprobálni átkérni a kisfiad!szerintem az megoldás lehetne..csak hát mivel indoklod meg?bár nem hinném h ebböl probléma adodhatna, de elgondolkodtato! Az én szivem is megszakadna ha látnám h ott szomorkodik a gyermekem, és nem érzi jol magát! Nem probáltad még megfigyelni h mivel játszik szivesen?állítolag igy lehet megtudni h mi bántja a gyerekeket!

Vera!

Zitának is igaza van , nem elég h kedvesnek akar látszani, ha nincs egy cseppnyi szeretet a szivében azt megérzik a gyerekek, ez olyan mintha 6 érzékük lenne nem? öket nem lehet becsapni.. Nem is mondja el h mi bántja? Lehet h valamivel megijesztette a gondozonö?


ZIta!

én se mindig vagyok, emlékszel egyik este se tudtam irni neked..a hétvégén meg nem is voltam itthon.

puszi mkinek!

Kép

Kép

Kép
 


Helló!
Családilag lebetegedtünk és a legszörnyűbb, hogy én is. Ugyanaz, mint a gyerekeknek. Gabi nem betegedett le egyáltalán, de nem viszem a héten oviba...
Olyan erős torokfájásunk van, hogy nekem már cataflant kellett rá bevennem, mert majd megpusztultam úgy fájt. Szegény gyerekek... bár lehet nekik nem ilyen intenzív, de nagoyn-nagyon nyafogósak. Nekik még aftás a szájuk, nyelvük meg még kiütésesek is, de ez utóbbi nem tudom mi.

Gabit nem hagyom már bent aludni, így egy fokkal jobb, de nem nagyon enged így sem el.
Az a baj, hogy mikor kerületen belül elköltöztünk át akartam hozni a gyereket az illetékes oviba. Be is írattam de nem vették át! És az igazgatónő (a miénk) szó szerint lebeszélt róla...de az, hogy az én döntésem, azért hozzátette. Szóval a gyerek maradt. Erre fél évre rá kidrerült, hogy az ovit bezárják. Nem voltam mérges ááá. Szóval most kimenő rendszerben szűnik meg az ovi. Az Andrea nénit nagyon szerette, de nyugdíjba küldték, pedig nem erről volt szó. És hát a csoporttársak... szereti őket, tavaly még szeretett bejárni. Nagyon nagy meglepetés volt, hogy Andrea néni elmegy és hogy a tavalyi kiscsoportosokat berakták hozzájuk. Most 24-en vannak a 19 helyett. Elbontották 2 kivételével az összes! udvari játékot!!! Szóval sok változás ismét... Másik csoportba?!?! Rajtuk kívül csak 1 van... azaz összesen két csoport van az oviban. :? Szóval összejött, jól megszívjuk, mert az önkormányzat úgy gondolta, hogy nem kifizetődő ez az ovi.
És pont egy érzékeny, nehezen alkalmazkodó gyerek a Gábor.

na megyek, mert nagyon este van és nagyon szarul vagyok én is.

Kép
 
 


Sasha!

tudom ma már nem vagy légyszi dobj rám egy privit a telcsiszámoddal, szeretnélek felhivni!

köszi! é s jobbulást nektek!!!gyógytündérek mennek!

Kép

Kép

Kép
 


Kép

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Köszi a regaálást,most már jobb a helyzet. :)
Azt hittem,hogy fog változni ahéten,amint a másik gondozónéni lesz,de hétfőn uúgy patáliát csapott a kisasszony,így este megbeszéltem vele,hogy ebből elég volt.Nagylány már,tudja,hogy midenn rendben elsz,hogy szeretem és amint tudok,megyek érte és hgy ott jó neki stbstb...Megígérte,hogy nem fog sírni és azóta valóban nem sír :).
Már mondókákat is mondogat,amiket ott tanult,aminek nagyon örülök,mert ezek szt azért részt vesz a közösségi életben :).

Sasha

Jobbulást nektek :)!
Na ja,azt nem tudtuk,hogy mi a helyzet az oviban,de így sokminden érthető :(.Hát így fel lehet kötni a gatyát,mert majdhogynem két szék között pad alá estetek :(.
Remélem,hogy azért lesz némi előremozdulás így,hogy ebéd után hazaviszed a pasit :roll:...
Na,gyógyuljatok!!!

Zita

Nálunk Bulcsú csinálta ezt,h volt egy időszaka,amikor sírt elváláskor.Akkor szoktunk rá a "csimbókolásra",amikor is egy kicsit ölbe veszem és szeretgetem,aztán megy szó nélkül :).

Csilla

Igen,sajnos itt a képmutatás nem jó biznisz,mert a gyerkőcök nagyon megérzik :(:

Na rohanok,még van egy órám!

Pusztok

 
 


hahó!

csajok sehol senki?????????????????????????? :twisted: :twisted:

Sasha ! meggyogyultatok? remélem igen!

Vera!

milyen a suli?h birod? mekkorák a tanitványok? lánykád ma is sirt?sikerült megbeszélnetek mindent?

Zita!

h vagytok? nálatok nincs hiszti mostanában? a fiam mostanában produkálja magát hiszti terén..lehet h az idö teszi.. :roll:

megyek aludni..jóéjt és gyertek irjatok!

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok !

Nagyon kíváncsi lettem erre a topikra. Hát némelyik eset borzalom!...

Hála istennek a mi bölcsink nagyon jó volt, és nem kellett ilyesmit megtapasztalnunk. Az oviba / szeptember óta járunk / azért kicsit más a helyzet, de ekkora butaságok azért még itt sincsenek. És hát reménykedem ,hogy a dolgok majd valahogy megoldódnak.
:roll:
Minden esetre most már végig olvasom az egész topikot. Legalább tudja az ember hogy mi az amire figyelni kell...


sziasztok!

látom csak magamat olvasgatom..szomorú :cry:

Zita!

mivel lehet h nem leszek holnap igy elöre is BOLDOG SZÜLINAPOT kivánok a kisfiadnak!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
 


Üdvözletem a társaságnak!

Pár percre én is belekotyognék, olvastam itt mindenféle rémes dolgot a bölcsödéről, és örülök, hogy csak most, mikor az unokám már kiballagott a bölcsiből. Az ő bölcsödéje nagyon jó volt (Tétényi út, módszertani központi bölcsöde), csak jókat tudok mondani róla, semmi olyat nem taapsztaltunk a lányommal (felváltva vittük haza onnan) amit itt irtatok.

És most pedig oviba jár. Mivel a bölcsibe rettenetesen nehezen szokott be (5 hét után, és akkor is csak úgy, hogy délben el kellett hoznom, mert ott aludni nem volt hajlandó), nagyon féltünk mi lesz az oviban.

Vegyes csoportok vannak: kis-középső, kis-nagy, és kis-középső-nagy. A lányom a kis-nagy csoportba iratta be.

Szuper!!!

Van 15 6 éves, és 9 3 éves. A nagyok szabályszerűen apáskodnak-anyáskodnak a kicsik felett, öltöztetik, vetkőztetik őket (illetve segítenek nekik), az első nap ugyan volt némi verekedés a 3 évesek között, de ez azóta megszünt, mert látták a nagyoktól, hogy a dolgoknak nem ez az elintézési módja. Az unokámnak is van 2 mentora: Kristóf és Niki, ők mindentől megvédik és ha sír simogatják, vigasztalják. (No meg persze van egy kebelbarátja, egy 3 éves Szabi, akivel első nap férfiasan összeverekedtek és azóta elválaszthatatlanok) . Rengeteget tanul a nagyoktól! A szókincse napról napra bővül, és nem győzünk csudálkozni hogy mennyire nyílik ki napról napra.

Van két ovónéni: egy szívszerelem meg egy savanya, de a szívszerelem semlegesíti szegény másikat, aki szemmel láthatóan fáradt már.

Az ovoda egyébként nagyon jó: nincsen mindenféle különóra, van lehetőség 4 éves kortól külön angolra meg népitáncra (utóbbira a lányom be szeretné adni majd), viszont van kreatívkodás, játszás, nayg udvar mindenféle játékkal, és a csoportszobában van nagy galéria hálóval, lépcsővel, mindenféle búvóhelyek.

A kis anyámasszony katonája mamakedvence unokám már a második napon rohant be az ovodába, és ugyan féltünk, hogy majd két hét mulva, ha rájön, hogy ez nem csak afféle múló móka nyafogni fog, de nem. És még egyszer sem volt beteg, még náthás sem. Viszont úgy pakol mint egy angyal, és sokkal szebben eszik, és nem tudom mit adnak nekik ott benn (tán szuperpempőt, mint a Roald Dahl féle novellában?) , de érezhetően nehezebb sokkal.

Szóval nagyon meg vagyunk elégedve. (Azért írok többe számot, mert a lányommal egy házban, de külön lakrészben lakunk, sajnos elvált, és ez bizonyult a legjobb megoldásnak, mert így van mindig kire hagyni a gyereket, ha a munkája úgy hozza.)

És mindenkinek azt mondom, hogy ahol lehet, irassa vegyes csoportba a kis bölcsis gyerekét, az én lányaim külön csoportban voltak annak idején (pedig csak 13 hónap van köztük), és higyjétek el, ez sokkal jobb és természetesebb.

MIndenkinek ilyen ovodakezdést kivánok! :D

Üdv: eszterlánc


Sziasztok !

Köszi szépen Csilla !
Megvolt a buli, bár nagyon fáradtak voltunk. De lehet hogy lesz mégegy a barátokkal is és akkor bepótoljuk ...
Mi van veletek ?

Azért nem voltam sokáig, mert mult hétvégn kiderült h kruppos a picike :(
Bent feküdtünk a Bethesdában, hála Istennek csak 1 éjszakát, de az is nyamvadt volt...
Nem volt fűtés, az anyukáknak csak 1 szék van ott alvásra a baba ágya mellett.Kisírtam magamnak hogy hadd vigyek be egy polifómot, így aludhattam a földön / de ezt úgy , hogy az orvosok nem tudhatták meg, mert szabálytalan /.
Mindenki nagyon kedves volt, és másnapra elmúlt a kruppja, igaz, egész éjjel páráztattam.Szóval ezen is túl vagyunk.
Gondoltam íratok fel receptre egy jó párásítót, ami némileg hasonlít a kórházira. Hát nem egyszerű. 2 krupp kell hozzá / nekünk ez volt az első/, és csak gégész főorvos írhatja fel, akinek az osztályán min. 10 ágy van....tehát buktuk !
Amúgy jól viselte a kórházat, olyan hősies volt !

Sok puszi mindenkinek


Zita!


te jo ég, erre még álmomba se gondoltam, de örülök h jol vagytok remélem nem jön elö többet..én is mindig ettöl paráztam!

majd kereslek msnen, ha fent leszel!

tudtam én h igazi kis hös fiad van!mit csináltak vele a korházban? gondolom kivizsgálták, kapott rá valamit? mesélj majd mert érdekel!

pusz

Kép

Kép

Kép
 


Szia Csilla !

Hát a kórházban vért vettek tőle, ami megállapította hogy minden rendben van / kivéve anynit hogy lezajlóban volt nála egy vírusferőzés /, aztán ugye naponta 4x hőmérőztek. Kifejezett kezelésként a sós párát kapta, és még valamit maszkon át fújtak neki, de elfelejtettem a nevét :? , a zárójelentést meg természetesen nem találom... szóval csak ezek voltak. Aztán amikor hazajöttünk elkezdte kapni a STODAL syrupot, biztos ismered, homeopátiás szer. Úgyhogy mostmár nem köhög egyáltalán, és a kruppja is elmúlt. Én is remélem, hogy nem jön elő többet....És képzeld, megtört a jég.... a bölcsiben is beadták a homeopátiás szert...

Veletek mi van ?


Z


Zita!

ennek örülök h jobban vagytok meg h megtört a jég..bár ezen csodálkozom, de örülök neki nagyon! :D igen ismerem a szirupot amit irtál, mi is használtuk.

AMikor Boni volt korházban nekem is azt mondták ott a szék, azon aludjak..azután volt ott egy kedves éjszakás növérke, aki látta h igencsak 8-9.honapban lehetek és megengedte h boni mellé felkucorogjak az ágyra. megsugom az egyetlen rendes (éjszakás) növér volt. a nappalisok között is volt egy kettö aranyos..

Most miota ti is ezzel voltatok bent azota még két ugyanilyen rémséges történetet hallottam.. :(

puszika

Kép

Kép

Kép
 


Zita!
Rémes amit a kórházról írsz! Ha már a helység elrendezése miatt nem lehetséges, hogy ott aludj, akkor legalább már ne kelljen "bújkálni" a polifoammal!!!

Csilla!
Köszönöm kérdésed MOST már igen. Mi is voltunk kórházban 3 éjszakát... Gergivel. Mikor úgy tűnt, hogy meggyógyult, akkor másnapra elkezdett folyni az orrából a zöldes trutyi, majd átvágtatott gyorsan elég komoly arcüreg gyulladásba és mandula gyuszija lett. Láza nem volt, csak hőemelkedése, de ez úgy megviselte, hogy nem evett és nem ivott. Nem nevetett, nem csinált semmit. Ha letettem ott maradt és sírt keservesen. Rengeteget aludt.
A végén a nem ivászata miatt kerültünk be, mert kezdett kiszáradni.

Zita!
Mi a Heim Pálban voltunk és csak pozitív tapasztalataim vannak. Persze itt sem úgy kell hozzáálni, hogy csak kedves-rendes nővérkék vannak, de ha a legrosszabbra számítasz a kicsivel jobb is pozitív... Ahol a Gergő feküdt, ott csak kiságyak voltak, tehát semmilyen fekvőalkalmatosság nem volt és mivel 3-an volunk felnőttek a kis fakkban, így lehetetlen lett volna az, hogy a földön fekükjünk, mivel azon a kis részen csak egyetlen egy felnőtt tudott volna aludni! De ez csak 1 éjszakát volt így, mert az egyik anyuka nem bírta, így elkérte magát fizetős mamás szobába. Viszont van anyaszálló, és telefonon lecsörögnek (mellékszámon) hogy xy felébredt.... Első éjszaka nem tiztáztuk rendesen, hogy én ott vagyok lent, vagy nem is tudom, és mesélte a nővér, hogy a Gergő éjjel felébredt, és hogy tologatta a babakocsiban, meg levitte az udvarra hátha a teljsen sötétben elalszik..!!!! Éjszakánként nem egy, de nem is két baba volt kint a nővéreknél, hanem több és ha az egyik elalud, jött a másik amelyik meg akkor riadt fel.! A mi babakocsinkat nem küldték haza, bent lehetett az osztályon és ha szükség volt rá elővehettük. Volt akinek a bébihozdozója volt bent, de sokaknak a babakocsi is! Volt akinek már nem engedték, mert nem volt több szekrény, ahová elsúvasszák pl takarítás idejére... vagy ha a vizit jön. Ez a belgyógyászati osztály volt, De a fülészetről vannak tavalyi élményeink. Itt vegyesen vannak az ágyak, tehát nagyágy-kiságy. Így mikor kétszer feküdtünk ben a Danival, én midkétszer alhattam a nővérek, orvosok tudtával a másik nagyágyon!!!! Nem is értem, hogy ha az egyik kórházban engedik, mert jót tesz a gyereknek is, ha az anyja ott van és nem zombi, hanem igenis meg tudja vígasztalni azt a gyereket, mert újult energiával indul a napnak, akkor a másik kórház miért ennyire maradi?!

Már bocs, hogy csak így offolok

Gabi már nem sír reggel az oviban... Mikor a Gergivel befeküdtünk az apja vitte őket reggelente... nem tudom mit tett, de bevált... :lol:

Kép
 
 


Sziasztok!

Bocsánat a betolakodásért, egy jótékonysági felhívást szeretnék közölni Veletek!

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005
 
 


Sziasztok !

Sasha !

Hát én ennek is örültem, hogy bent lehettem vele, nem szólhattam egy szót sem.
A szomszéd ágyon egy izomsorvadásos kisfiú feküdt erdélyből, őhozzá senki sem járt látogatni, elvoltunk 3 an.Erről nem a nővérek tehetnek hogy nincs hely, valóban a legideálisabb az lenne hogy egy szobában 2 anya 2 gyerek...
Én nem bírtam volna a Heim Pálos dolgot, hogy majd odacsörögnek. inkább álltam volnba éjjel az ágya mellett. Vagy nem is lehetett maradni ?
Valóban zombi lettem másnapra, de aztán hazajöttünk és kialudtuk magunkat :)
Bölcsőde, a kinti zokni története :roll: : Szóval. Van ugye kinti és benti zokni, amit joggal kérnek bent - ugye kintre a kinti, aztán amikor feljönnek az udvarról a bentit veszik fel - ez eddig ment is simán.
A héten azonban minden nap mezítláb ( szandálban ) kaptam vissza a gyereket, és a benti zoknija bele volt gyömöszölve az utcai cipőjébe. Első nap gondoltam hogy véletlen...második nap megkértem a gondozónőt hogy adja át, hogy nyugodtan kivihetik a gyereket abba a zokniba amibe hoztam, nem baj ha homokos lesz. Délután ugyanaz a szitu....kérdezem a délutánost, és mutatom a cipőt, és kérdezem, hogy miért van ez így, minekután minden reggel az összehajtott ruhák tetejére tettem a kinti zoknit :? bevörösödött a feje, és azt mondta hogy írjak levelet a mi gondozónknak. Mondom ok.
Másnap megírtam a levelet, tisztelettel kértem őket, hogy benti zoknit ne vegyék le róla, ne legyen mezítláb, és a kintibe vigyék ki, majd a levél a ruháira került, rá pedig a kinti zokni mutiba.
Délután kaptam a választ a levélre :

T . Anyuka !
Köszönjük szépen a tájékoztatást!
Mi pedig meleg kabátot kérünk ! :? :?:

Szerintetek ?????? Köszönik a tájékoztatást..amikor egész héten ....-tak.
Na mindegy. másnap a meleg kabát a szekrényben figyelt. Megyek délután és ezt kapom : Kimentünk a gyerekkkel, DE NAGYON FÁZTAK , ezért feljöttünk. :roll:

Valaki segítsen !


Zita

Bakker,ezek nem normálisak!!!!
Már bocs!!!
Kérdezd meg tőlük LEVÉLBEN!!! hogy mekkora méretű kabátra van szükségük,mert sajnos nem tudod megállapítani a méreteiket!!!! :lol: :lol: :twisted: :twisted:


Erről anyum egyik hasonló sztorija jut eszembe és bocs az OFF-ért,de legalább akkor bődületes ökörség...

Amikor tesóm olyan 3adikos volt,akkor vmit rendetlenkedtek az osztályban,mire a tanárnéni beíratta VELÜK az ellenőrzőbe,hogy rendetlenkedtem stbstb(így egyes szám első személyben) és ő meg aláírta.Anyum otthon elolvasta,jót röhögött és visszaírta a tanárnéninek,hogy enyjebejnye :D!

Egyébként szt-ük ez a kommunikáció????Ha szólok valamiért,akkor másra hárítom a felelősséget,Én egyszer szóltamnormálisan az akkor éppen délutános gondozó néninek,hogy miért úgy pelenkázzák a gyereket,hogy a pelenka füle kétoldalt a mintás rész alatt van összefogva...???? Már ha érthető.Szl nem oda tépőzárazták,ahova kellene,ahol a minták vannak,hanem alatta,jó szorosra behúzva.Estére meg tiszta piros volt a gyerek hasa.mondta a gondozónéni,hogy Villőt nem ő szokta pelenkázni,mert nem az ő "gyereke",hanem a Teri nénié,de majd szól.Azóta normálisan van pelenkázva.Így is lehet intézni,nem?Meg ha éppen nem jó cipőt adtak rá kintre(és elmotorzta az orrát kicsit a rendes ottoninak :twisted: :twisted: ) és szóltam,hogy ott a kintije,akkor sűrű elnézések közepette kértek bocsánatot,hogy igazából a másikat hidegnek találták,de mivel nem szokott motrozni,nem gondolta,hogy gond lesz.
Így megegyeztünk abban,hogy hozok melegebb cipőt :).

Na eldugulok,mert vissza sem olvastam még rendesen,csak kiakasztott a levél!!!!

Puszi!

 
 


Sziasztok !

Ma elvesztettük a kisfiam kedvenc kacsáját a bölcsiben. Vele aludt, vele evett, és mindenhová vittük...
A gondozónéni szerint "egy hét múlva majd csak meglesz valahol".
Szerintem nem látjuk többet !!
isten veled Hápi ! :(


sziasztok!

Zita, részvétem..hápi miatt :cry: :wink:
a gondozokrol megirtam msnen h mennyire felháboritott ez a levelezés..azota miben maradtatok a pároddal, áteszitek másik csoportba a kisfiadat?

Vera,j o kis sztori amit anyud mesélt :D nektek legalább normálisan viszonyulnak a kérésedhez a gondozok a bölcsiben. legalábbis néha.

pusz

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok !

Vera, jó a sztori !
Az én ellenőrzőmben is volt valami ilyesmi, hogy a hátsó padsorban rendetlenkedtem.
Hogy lehet fordítva összetépőzárazni a pelenkát ?? Te jó ég!!!
Hát, tőlem nem kértek elnézést, sőt a levél óta hallgatnak mint a sír...úgyértve hogy mintha mi sem történt volna.

Csilla !

Még nem intézkedtünk, de másik csoportba azért nem akarom áttenni, mert most lett neki egy jóbarátja és nem akarom elszakítani tőle csak hogy nekem jobb legyen, érte még ezt is kibírom, de a többit Apa intézi a héten. Átadtam neki a bölcsi dolgait...
Ja egy helyesbítés : a homeopátiás gyógyszert 1 alkalommal adták be a kicsinek / fém kanállal /, nem rendszeresen.
Drukkoljatok hogy előkerüljön Hápi !!

Z&G


Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
 
 


Sziasztok!

Zita,sajnálom Hápit...Remélem meglesz :(.Majd írd ám meg!Nekünk cumink veszett el :?,de aztán meglett :).
Nem fordítva tépőzárazták össze a pleust(olyat anyósom csinált :lol: ),csak nem a színes részén,hanem az alatt... :? Ez sem jobb.de mindegy :).
Szt sem érdemes kiszakítani a közösségből,ha amúgy jól érzi magát.
Az iylen apró bosszúságokból ők mit sem érzékelnek.Ez csak nekünk gond szt,még ha nagy is...
Most már én sem gondolom,hogy váltani kéne nekünk,mert szépen beilleszkedett és hát Teri nénit meg kibírjuk :wink:!
Gyógyszer :?...hát ez az,amikor gőzük sincs róla..
Amúgy hogyhogy beengedik?Mert nálunk nem engedik az oviban,gyanítom, a bölcsiben sem... :roll:


Csilla

Általában tényleg normálisak :).

 
 


Sziasztok !

Megvan a kacsa! Egy kalapban volt....azért nem találták..
Anyapoc!

Ha nem a színes részén, hanem az alatt, akkor a tépőzárat is ki kell tekerni nem ?
Elég bonyolult művelet..na mindegy :)
Mit hogy engedtek be ?A gyógyszert ? Valójában nem kérdeztem, hogy bevihetem e, reggel amikor elváltunk adtam neki 1 kanállal, és amikor érte mentem akkor is + egyet még este ha kellett.
Sok vizet nem zavart, mert a szekrényébe tettem, többek között hogy ne kelljen cipelnem/ ha nem engedték volna hogy ott legyen akkor cipeltem volna /.

Csilla ?????
Sasha ????


sziasztok!

ZIta, köszi a hiányolást..fejlemények vannak..nekem is el kell mennem melozni, és gábort bölcsibe kéne adnom..sors fintora :?: :twisted: :roll: h nem vették be az itteni bölcsibe..most vagy keresek egyet a melo hely környékén ha melo is lesz, vagy nem tudom..ötlet???

örülök h meglett HÁpi!

ezért is nem jelentkezem mostanában.. meg azért mert Gábor beteg volt.

puszi mkinek

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok !

Mindenkinek Boldog Karácsonyt Kívánok !!!!!!!


Sziasztok !

Én is hozzászólnék a topikhoz.Őszintén szólva , örülök, hogy van ilyen hely, ahol az embert megértik.....és tudják is hogy miről beszél...Nekem is sok sok problémám van a bölcsődével.
Legelőször is az, hogy minden esetben hülyének néznek, a második probléma pedig az hogy a gondozónők némi kivétellel a szülőknél feljebbvalónak érzik magukat nem is kicsit....Nekem másfél éves a kislányom, és kényszerűségből adtuk be bölcsibe. Mert sajnos bébiszitterre nem futja, tehát más megoldás nincsen.Egyébként egy ismerősöm sincs megelégedve, és ahogy itt olvastam, a problémák ugyan azok 2 köhögés utáni hazaküldés, állandó szellőztetés, és az, hogy NEM NÉZIK A GYEREKEK EGYÉNI IGÉNYEIt.Múltkor szegény kislányom köhögött, gyengébb volt, de mivel nem volt lázas, elvitte a párom bölcsődébe, és megkérte Barbi nénit, hogy ha lehet ne vigyék ki aznap, hadd pihenjen bent a melegben.Hát amit kapott a férjem!!!Hogy ezt hogy képzeli, ilyet itt nem lehet kérni, mindenki kimegy és kész !!!!!!!Ha nem érzi jól magát a gyerek, tartsák otthon!! :roll: Szegény férjem fogta a kislányt és elmenekült, inkább kivett 2 napot....Felháborító ez az egész.
Sajnos sietnem kell, de majd még jövök, remélem addig jár erre valaki más is ...


üdv mindenkinek
 


Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
 


sziasztok!

Marianna, én vagyok irj nyugodtan. Engem is felháborított amit veletek tettek! Szomorú h az ott dolgozókban a legkisebb együttérzés is hiányzik, és azt hiszik a szülő otthon lógatja alábát, és csak a gyerekétől "akar megszabadulni". Én is kényszerűségből akartam beadni a fiamat bölcsibe de nem vették be mert teltház van, és csak szeptemberben lenne hely, addigra meg ovis lesz.

Én most kezdtem melózni és nem tudom megoldani az elhelyezését csak ugy h délelőtt velem van és déltől anyum vigyázz rá. szerencsés vagyo, mert találtam egy ilyen helyet.

Többiek hol vagytok????????

Zita, bocsi az msn miatt irok igérem!

puszi

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok !

Marianna!

Üdv. a csapatban :)
Hát én megértelek maxilmálisan.A Barbi nénis eset nálunk is megesett.....viszont felhívtam egy bölcsődét és ott azt mondta a vezető, hogy náluk EGYÉNI ELBÍRÁLÁS alapján van a téli levegőztetés, ha beteges a csoport akkor NEM MENNEK KI, hogy nehogy lerobbanjanak a picikék.ÉS A SZÜLŐ IS KÉRHETI hogy ne vigyék ki a gyerekét, mert mondjuk este hőemelkedése volt és nem akarja hogy nagyobb baj legyen.Ez nem magánbölcsőde, hanem ugyan olyan önkormányzati, mint a mienk, ahol a gondozónő elmondása alapján " Bármilyen idő van nekünk ki KELL vinni a gyerekeket ". tehát ez a ki kell vinni a gyerekeket a másik bölcsőde vezetője szerint mindíg a gondozónő elbírálása alapján dől el.....és ködben, szélben, esőben és -5 C alatt NEM VIHETIK KI ŐKET!!!!
Szóval ezt tudtam meg.
Remélem segítettem valamit!!!

Csilla !!

Ok, majd jelentkezz, most én is beteg voltam.
Majd mesélj a munkádról!!!!!

Üdv mindenkinek


Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen szabály arra nézve, hogy mikortól fogadják a bölcsiben a babákat? Életkor, fejlettség? Illetve ez országosan érvényes, vagy területenként változó?

Köszi!

Cinyke

 


Szia Levelibeka !

Én úgy tudom - nem 100 % - hogy 6 hónapos kortól kötelesek úgymond bevenni a babákat.


Üdv


Sziasztok !!

Hát én hasonlóképpen érzek.
Az biztos, ha nekem lesz még egy gyermekem, nem adom bölcsődébe, ha éhen halunk, akkor sem.
3 hónapig bírtam a gondozónők erőltetéseit.
Egyáltalán nincsenek tekintettel a gyermekre, a családra, a DOLGOZÓ szülőkre.
A kaput az tette be,a mikor sebesre marta a kislányom fenekét a kaki, mert nem tették tisztába ( ezt onnan tudom, hogy más fajta pelenkába vittem reggelente, mint ami a bölcsődében volt neki )
Nagy nagy változtatások kellenének!!
Több gondozónő, akit szeretik a gyerekeket, és nincsenek megfáradva !!!! Tudom : nincs pénz. Hát köszönjük !

Minden jót !!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: