Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ki milyen plusz oltást adatott be gyermekének, vagy tervezi a beadatását? Vagy akik már beadattak, azoknak van -e valamilyen negatív tapasztalata? Mi beadattuk gyermekünknek a Rotarixet (kettő kell belőle), illetve most már túl vagyunk az első Prevenár oltáson is (még van belőle kettő + emlékeztető 2 évesen). Szóval ezen kívül mit javasoltok?

Üdv. Mindenkinek

Melody
 


szia Melody!

Így névről nem ismerem azokat,amelyeket Te említesz,de tippelem,hogy a Rotarix a rota vírus ellen van? Mert épp valamelyik nap olvastam itt a neten,hogy érdemes azt beadatni,főleg 2év alattiaknak.
Én a lurkóimnak még pár hónaposan a Neis vakcinát adattam-agyhártyagyull.ellen. Mielőtt a nagyfiam kezdte az ovit (tavaly) beadattam mindkettőnek a bárányhimlő ellenit is.Plusz még megkapták már a Hepatitis A+B elleni oltást is (de ezt nem szokták ajánlani,és nálunk is azért adattam be,mert közeli ismerős Hepa B hordozó :? -és jobb az elővigyázatosság...persze mi szülők is beadattuk magunknak)
Egyenlőre mi ennyit kaptunk.
Ha olyan helyen laknánk akkor a kullancs okozta betegségek ellenit is fontolóra venném.

Nem vagyok amúgy híve az agyonszurkálgatásnak,de néhány betegséget és szövődményeit nem ártana kikerülni...főleg ha tehetünk is érte!!Nem? :wink:

Mennyi idős a kicsitek?

Mi jövőhét kedden kapjuk a 3éves szurit :( -hát nem jó napunk...

Andi és

KépKép
KépKép
 
 


Szia Cleo!

A mi kisfiunk 4 hónapos múlt. :) Igen, a Rotarix a Rota vírus ellen van. Rákeresek a neten azokra, amiket Te írtál. ...hát én sem vagyok híve a szurkálásnak -egyébként a Rotarix beadása szájon át történik, így nincs szuri.
Amiket írtál, azok is jó dolgok, és szerintem is megéri, hogy a gyerekek védettek lesznek. Nem emlékszel, hogy mennyibe kerültek?
Mert azért olyan rossz, hogy a többségét a TB nem támogatja, és némelyiknek nagyon húzós az ára.

Édesek a gyerkőcök :)

Melody
 

 
 

Gratula a kisfiatokhoz.

Ez tök jó,hogy a rota elleni szájon át adható.Mennyibe kerül,emlékszel még?

A bárányhimlő ellenivel szerintem ti még ráértek-amíg közösségbe nem jár-de amúgy kb7-8e Ft,az agyhártygyull elleniből 2db-ot kell beadatni-darabja 2-3e Ft-ezt mi kb 4-6hósan kaptuk mind2 gyerkőcnél.

A Hepa A+B ebből 3db jár felnőttek is gyereknek is.Négyünknek az összes kb 80.000 Ft volt!!!

A kötelező szurikat hogy viselitek? Mellékhatás?

andi és

KépKép
KépKép
 
 


Szió!

A Rotának és Prevenárnak is az ára darabonként közel 18.000,-Ft. (Rota 2x, Prevenár 3+1x). De a Prevenárnál vannak „kiskapuk”, így ha a dokid bevállalja, akkor darabja 4.500,-Ft körül van. Nagyon nehezen írják fel kedvezményesen, nagyon nyomós indok kell, mert pont a múltkor hallottam, hogy ha a doki felírja, és kap egy ellenőrzést, ahol is kiderül, hogy nem volt elég nyomós érv a kedvezményes felírás mellet, akkor a dokival kifizettetik a különbözetet. Persze a legjobb az, ha nincs nyomós érv, de akkor sem bírom megérteni, hogy miért ennyire drága. Főleg, hogy számos más országokban, ezek az oltások már alapból benne vannak a kötelezőek között. Mi mikor jutunk el idáig???
Néha, ha megyek az utcán és látok egy tündéri babát, akin látszik, hogy nem annyira jók a körülményei, akkor eszembe jut, hogy neki miért nincs lehetősége hozzájutni ezekhez az oltásokhoz. Ő miért és miben különbözik egy tehetősebb szülők gyermekétől? És ha belegondolunk a 3+1x közel 5.000,-Ft is nagyon sok szülőnek iszonyatosan nagy kiadás.

Egyébként nagyon jól viselte a gyermekünk az oltásokat, hála Istennek csak egy picit pityergett, na persze utána még „mondta a magáét”, de semmi extra vagy rendkívüli nem volt. Talán csak azokon a napokon picit aluszékonyabb volt.
Nálatok minden oké volt?
Egyébként beszéltem a védőnővel és a dokinkkal, és a Neis vakcinát és a bárányhimlőt is javasolják Ők is.
Minden bizonnyal be fogjuk adatni. Már mondtam is a férjemnek, szerencsére azonos véleményen vagyunk. Na persze azért előtte mindig áttanulmányozzuk, hogy milyen és mekkora számban vannak mellékhatások, de az említett oltásoknak semmi komolyabb mellékhatása nincs.

Terveztek még Babát?

Szia

M.
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron