Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azért nyitottam ezt a témát,mert szeretném,ha jönnének olyan anyukák,akiknek a babája egész napos,folyamatos foglalkozást igényel.Például,mint az én fiam.6 hónapos lesz,de sokszor egész nap azt szeretné,ha valaki beszélne hozzá,vagy felvenné,játszana vele.Nem tud egyedül játszani,nem alszik egyedül.Pedig nagyon ügyes,erős baba,ha felállítom a járókában,megkapaszkodik és 20 percig is elácsorog.Néha elég,ha ellépek a járókától és már sír is!Persze így nem könnyű főzni,takarítani....Na,az ilyen problémák kibeszélésére és a megoldás megtalálása érdekében nyitottam a témát.Remélem minnél többen jöttök és megtaláljuk a megoldást!
 


Szia !

Csak segíteni szeretnék, remélem nem tartasz gonosznak :)
Nálunk is hasonló volt a helyzet, bár nem iylen durván.
Nyugodtan hagyd benna járókában a játékaival.
Kezdetben úgy hogy lásson téged, pl nyitott ajtónál, vagy ha tudod akkor átviszed oda ahol dolgod van.Fokozatosan növeld az időt amíg nem veszed ki, és csinálod a dolgodat. Kezdheted 15 perccel :) Nem baj, ha sír, túl lesztek rajta, csak légy határozott, mert megérzik, ha " mindent megtehetnek".
Azt semmiképpen ne csináld, hogy pl magadra kötöd kengurúban vagy kendőben. Hidd el, nem okoz neki semmi lelki problémát, hiszen ott leszel vele.
Az egyedül alvás nálunk nem volt gond, 4 hónaposan került ki a mi ágyunkból, mert akkor már forgott és féltettük hogy leesik.Azonnal elaludt a kiságyban, és ez a mai napig így van. Viszont volt pár kivételes eset, amikor felsírt a foga miatt vagy akármi, akkor igenis odavettem, mert szüksége volt rá.Amúgy 8 hónapos koráig szopott éjszaka is, de ha jóllakott, ment vissza az ágyába, és nem vette zokon. Úgyhogy kipróbálhatod, ha beteszed a helyére, el fog aludni.Lehet hogy sír akár 3/4 órát is, de el fog. És pár nap múlva már lehet hogy nem is sír. Megszokja a helyét, és az egyedül alvást !
Sok sikert !


Szia!

Jajj,de jó,máris egy válasz!Dehogy tartalak gonosznak!
Sajna már próbáluk ezt a ,,kegyetlen" módszert,de semmi változás.
2-3 alkalommal elaludt egyedül az ágyban nagynehezen,de ez nagyon ritka eset.A járóka nálunk az előszobában van,nagy nyitott tér,ha a konyhában vagyok akkor is lát,hiszen szinte egyben van az előszobával,csak egy boltív választ el.
Próbáltam a járókában is egyedül hagyni,a szívem majd megszakadt,de úgy jó másfél óra folyamatos ordítás után feladtuk.
Ráadásul ő ,,nem veszek levegőt" sírással rendelkezik,úgyhogy az ilyen ,,akciókat" is felügyelet mellett végezzük,nem hagyjuk teljesen egyedül,képes megfulladni bánatában.
Mi nem is szoktattuk a mi ágyunkba egyáltalán,annyi,hogy reggelente odavesszük őt magunkhoz,amíg teljesen fel nem ébred.
Eleinte különben jó 3,5-4 hónapos koráig nem aludt sehol,csak babakocsiban,még éjjel is!Ja és ott is folyamatosan tologatni kellett,szintén éjjel is!Nagynehezen leszoktattuk róla,megszokta az ágyát,de ott is megmaradt,hogy csak fenékrázásra alszik el.Nem is lenne gond,ha ez a procedúra nem tartana sokszor kb. háromnegyed óráig.Na,jó,nem panaszkodom és nagyon köszönöm,hogy megpróbáltál segíteni és ha van még ötleted szívesen venném!Valamint,ha neked kéne segítség,vagy csak egyszerűen beszélgetnél,csak szól,én jövök és remélem mások is!
 

 
 

Szia !

Sztem nem kellett volna feladni akkor amikor sírt másfél órát. Nálunk is volt iyen, de megtanulta, hogy el kell foglalnia magát amikor nem érünk rá éppen.Úgyhogy légy határozott, és menni fog. .Ne félj, nem fog megfulladni bánatában :)
A fenékrázogatós alvással is ez a helyzet, ez is scak rajtad múlik, hiszen addig fog így elaludni, amíg rázogatod a fenekét....ha már nem rázogatod, akkor elalszik majd egyedül is!!!!
sok sikert, próbáld meg ! :)


Sziasztok!!

Elvben egyet értek Zitával (?), de én sem tudtam kivitelezni, ezt a nehéz, ám de sikeres módszert.
Nálunk a nagylányom 16 hónapos koráig csak cicin aludt el, amikor "elvettem" tőle a cicit, akkor meg igényelte, hogy vele maradjak, amíg el nem alszik. Kezdetben énekeltem neki, hátát simogattam vagy a kezét fogtam. Amikor átkerült a rácsoságyból nyitott ágyba, akkor még mellé is feküdtem, egész addig, amíg meg nem született a tesója. Akkor a fürdetés után próbáltam egyszerre elaltatni a két gyereket (amikor apa nem volt otthon) Kezdetbe az ágya mellett ültem, és úgy cicizünk a kicsivel, pár hét után megértette, hogy én kint a nappaliban ciciztetem a kicsit ő a "sötétben" alszik. Megbeszéltük, hogy ha elaludt a kicsi, akkor megyek be hozzá, de sokszor ilyenkorra már aludt is, ha nem , akkor ismét mellé feküdtem , és megvártam, amíg elalszik. Szépen fokozatosan szokott le róla, kb 2 és fél éves korára. Azt én nem szerettem volna, ha velünk alszik egy ágyban, én nagyon éber alvó vagyok, és nem tudok tőle aludni. És persze éjjel 5X-6X ébredt. és mindig csak dajkálásra aludt vissza. Sokszor örjöngtem éjjel a fáradtságtól, aztán meg amikor hagytam sírni (1 órát), akkor gyötört a lelkiismeretfurdalás, de ez arra jó volt, hogy újra volt türelmem hozzá. Nem volt könnyű, és a kisebb ellenállást írányát választva dajkáltuk :oops:
Napközben is nagyon sokat sírt és ő is nagyon igényelte a foglalkozást. Azt hittem, hogy ha nagyobb lesz, akkor egyáltalán nem tud majd egyedül játszani, hiszen csecsemőkorában állandóan én szórakoztattam. De nem így lett!!! (4 éves, okos nagylányom akár 2 órát is játszik magában) Hát a háztartásomra én sem voltam túl büszke az első évben :oops: De túléltük, persze kell hozzá egy megértő férj.Aztán egy éves kora után szépen fokozatosan kezdett egyedül játszani. Nálunk nagy áttörés volt, amikor megtanult mászni és járni, mert utánam tudott jönni, és ha érdekelte valami, akkor elérte, megszerezte. Én sosem raktam járókába (a lakás is kicsi, ez igaz), szerettem volna, ha bejárhatja a lakást. És tényleg sokal jobban lekötötte magát.
Úgyhogy kitartás Gerimami, már csak pár hónap és biztos könnyebb lesz neked is :lol:
Hozzáteszem: szakemberként azt vallottam és tanácsoltam, amit Zita, de anyaként nem tudtam megvalósítani. Nem volt könnyű időszak, de valahogy minden megoldódik. És vannak barátnőim, akiknek például nem okoz problémát az éjszakai kelés, vagy a dajkálás.Ők máshogy élik ezt meg. Én "megbántam még azt is hogy szültem"".

És láss csodát, a második lányomat "felneveli" a nagy! Őt nem kellett szórakoztatni, mert élvezte, hogy látja a tesóját. Rám igaz volt, hogy kettővel könnyebb, mint eggyel. Amikor csak egy gyerekem volt, mártírnak, hősnek éreztem magam, amiért ennyi "áldozatot " vállaltam (persze görcsös és bizonytalan voltam), kettővel meg élvezem az anyaságot, és akár a harmadikat is bevállalnám.

Nos, ez egy másfajta megközelítés volt igaz? :lol:
De, mivel próbáltam és nem ment, csodálom és írigylem Zitát és a hozzá hasonló erős anyákat.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok!

Hát tényleg nagyigényűek a manóitok!! :lol: :lol:
Hová tüntetek???
Gerimami változott valamit a helyzet??

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok!

Ágyönygyi:

Nagyon köszönöm,hogy Te is megosztod a tapasztalataidat velünk, nagyon sokat tudok tanulni belőlük.Különben igen,változott a helyzet valamelyest,már nyugodtabb és rájöttünk,ha letesszük a szőnyegre a játékaival,akkor baromi jól elvan egy jó darabig.Már mondja,hogy baba,mama és egész ügyesen mászik,azaz próbálkozik.Úgyhogy mostanában szavam sem lehet rá. :D
Egyébként én is sokszor voltam úgy vele,mint Te,hogy ,,megbántam még azt is,hogy szültem".Amikor már túlfeszítette nálam a ,,húrokat",mikor reggel 6-tól este fél 7-ig csak ordított,egyedül voltam vele otthon,nem volt aki segítsen és már zsongott a fejem,sokszor voltam úgy vele,hogy legszívesebben összecsomagoltam volna és kiszaladtam volna még a világból is.
DE ez már a múlté,megpróbálom minden lehetséges szabad pillanatomat is neki szentelni és így jól érzi magát.
Nem mondom,hogy minden rendben,vannak nyügi napjai,de kinek nincs? :D

Tesó téma:Mi is nagyon szeretnénk majd egy kislányt,azaz hogy szeretnénk is,meg én nem is.Na ezt jól leírtam. :oops:
Szóval én bizonytalan vagyok,mert ha a kiscsaj (ha az lenne egyáltalán) is olyan lenne,mint a Gergő,akkor én tényleg mehetnék valamelyik elmeosztályra.De különben nagyon vágyom rá.
Ágyönygyi:Nálatok nem lesz harmadik?

Zita:Sajna nekem sem jött be a ,,hagyd sírni dolog",mert nagyon sokszor próbáltuk,de ő nem hagyja abba,sír akár órákig is,azt meg én nem bírom végignézni (és hallgatni sem :D ).Pedig nagyon bíztam ebbena taktikában,de gy látszik bele kell törődnöm,hogy Ő majd idővel fog változni és ,,önállósodni",de az tuti,hogy egy örökmozgó ficánka lesz belőle.Nálatok lesz még tesó?
 


Gerimami!!

De jó, hogy jelentkeztél végre és jó hírekkel szolgálsz! :lol:
Hidd el egyre jobb lesz!!Ha már önállóan tud helyet változtatni, akkor kinyílik a világ! :lol:
Eben a korban még én is elhatárolódtam a tesó kérdéstől!! (jó nem igaz, mert mindig tudtam az a jó ha ketten vannak-legalább) De mivel egyre könnyebb volt már egy éves kora után, egyre jobb ötlet volt a tesó vállalása :lol: És tényleg!!
És igaz a mondás: kettővel könnyebb,mint eggyel!Legalábbis a mi esetünkbe!! Sajna a kisebbik lányom sem lett jobb alvó, de legalább lefoglalta napközben a tesója játéka, figyelte a hangokat, később a mozgást. És egy kétéves tud mozogni és zajt csapni rendesen!!!
Nekem ideális volt, hogy még otthon volt a nagy, és így "kevesebbet" kellet foglalkozni a kicsivel. Ez azt jelentette, hogy nem volt állandóan kézben, nem kellet nekem lefoglalnom napközben. Sokkal jobban haladtam a háztartással is. Jó persze vannak nehéz napok!! De eggyel is.
Most már nagyok 4 és 2 évesek és nagyon jó testvérek, szeretnek együtt játszani és tényleg több időm van magamra(még netezek is) :lol:
Harmadik?? De jó lenne!! Én akár négyet is szülnék, ha nem lennének azok a bizonyos anyagi korlátok!!

Kaland az élet :!: Igaz?? És a gyerekek nélkül mit sem ér!! Annak ellenére, hogy nagyon nehéz az eleje! De ez csak egy év, mi ez a többi 60-hoz képest amíg a gyermekeink :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok!

Ha nem baj, akkor csatlakoznék hozátok. :wink:
Bár nekem hál istennek nem ennyire nagyigényűek a gyerkőcök.
Nálam, mivel a nagyobbik már óvodás, csak a kicsi van itthon délelőtt.
Így délelőtt általában elintézem azokat a dolgokat, amiket két gyerekkel már nehezebb. Pl.:vásárlás , vasalás, főzés,takarítás stb.
Zita tudja hogy a délelőtt nem a nagy foglalkozások ideje. Vagy megyünk babakocsival valahová, vagy ha éppen takarítok,akkor kiterítek neki egy plédet a nappaliban a kőre, ráteszek egy csomó játékot, ő meg szépen eljátszik, elmászkál mindenhová. Persze legtöbbször a lábam alatt mászkál...11 óra körül pedig általában alszik egy órát. Na, akkor gyorsan megfőzök neki is, és a családnak is. Mire felébred, evés, és kezdődik a játszás. És délután ha hazajön Áron és apa, na akkor elszabadul itthon a pokol... Kárbavész az egész délelőtti takarításom... Ismerős? Bizti nálatok is így van.
Különben Gerimami, a járókában nekem sincs el. Amint beleteszem, sír utánam. De a földön nagyon szeret lenni. Szeret velem porszívózni, ruhákat válogatni a mosáshoz, stb... Lehet hogy nálatok is ez lesz a megoldás. Bár hátránya hogy minden pillanatban figyelni kell rá. Pl. nálunk a virágoknak annyi... Ki kellett tennem őket a nappaliból, mert állandóan odamászott a virágokhoz, kikaparta a virágföldet, tépte a levelüket, és a levél ill. föld evéssel is próbálkozott. De most már azt hiszem "Zitabarát" a nappalink. :wink: Persze ha ki kell menem a lakásból, nincs mese, irány az ágy vagy a járóka, nincs kegyelem, akár sír, akár nem.

Ágyöngyi
Irigyellek. nekem a két gyerkőccel sokkal nehezebb. A nagy már nem tűri ha a kicsi szétrombolja az általa épített "műveket". A kicsit persze csak az érdekli, ami a nagyot. Hozzáteszem a nagynak is mindig az kel, ami Zitánál van. Már várom hogy Zita is tudjon menni,beszélni, és akkor remélem egy kicsit jobban eljátszanak majd együtt. Én a harmadikra egyenlőre gondolni sem merek. Azt hiszem be is golyóznék. Legalábbis egyenlőre. Neked mikor kezdtek együtt játszani? Bár látom nálatok csak 2 év van a gyerkőcök között.

Hú, most látom csak hogy mennyit írtam. Többet nem leszek ilyen hosszú :oops:

 
 


Szia Berzkat!

Már tiszta ideg vagyok a balhé miatt,hiába írtam nekik,csak nem hagyják abba.

Nálunk nem ilyen egyszerű a dolog,plédet mi is szoktunk kiteríteni,de kb. fél percig marad meg rajta,olyan eleven. :D
Bizony a virágok nálunk sem szeretik Gergőt,tépi őket a földön is és a kompban ülve is.De megoldottuk,mert feltettük őket a szekrényre.
Tegnap például megtalálta a kandalló melletti szenes vödröt és kipakolta belőle a kartonpapír darabokat.Persze,hogy mire ránéztem mit csinál (épp főztem) már a fele a szájában ázott,de nem nyelte le hála istennek. :D
Jut eszembe,ti mit adtok nekik enni?Csakmert az én fiam nagyon nem hajlandó semmiféle zöldséget megenni,csakis az édi dolgokat hamizza.Ma nagynehezen bele tudtam ,,erőszakolni" egy kis húslevest,de a hozzá tartozó répa már nem megy le.Utána adtam neki kelkáposzta főzit,hát,nem a kedvence.Tippetek?

Ágyönygyi:Egyre jobb a helyzet nálunk,főleg,mióta kapott egy kompot.Azóta bejárja vele a lakást és persze minden rosszaságot megtalál,de még ez is százszor jobb,mint az egyhelyben bőgég.

Tesótéma:Nekem is egyre többször eszembe jut,hogy jó lenne egy kislány,de ez nagyon korai.Viszont azt hiszem,majd idővel bevállalom.
Na egyenlőre ennyi,mert én is nagyon sokat írtam.
 


Sziasztok!!

Gerimami!!

Bocsi, de....... én nem helyeslem a kompot. Bár úgy tünik tök jó a gyereknek, mert jól el van benne (persze könnyen változtat helyet), de az ortopéd szakorvosok betiltanák!! Az a fajta pipiskedve járás, amit a komppal csinál a gyerek nagyon káros a későbbi járás elsajátításában, ami telitalppal történik. És ebben a korban még nem véletlenül nincs itt a járás ideje.
Szóval csak nagyon óvatosan, mert nem túl egészséges :oops: :oops:

Kajaügyben sajnos én nagyon el voltam (vagyok) kényeztetve :lol: :lol: , az enyémek mindenevők :lol: . Alig van pár dolog amit nem esznek meg.

Berzkat!

Nekünk nincs ilyen jó dolgunk azért mer ovis a nagylány :oops: :oops: , csak délig maradhat, mert otthon vagyok gyesen. Így minden marad a délelőttre, a kicsivel való foglalkozás is. Tavaly rosszabb volt, mert a kicsi is 11 felé álmosodott el, pont addigra, amikor indulni kellett a nagyért az oviba. De már könnyebb.

És egyet értek veled!! :lol: Mi is bababaráttá tettük a nappalit, én imádtam, hogy garázdálkodnak :lol: :lol: Igaz nagy kupival jár, de legalább leköti magát és lehet házimunkázni :lol:

Nálunk is vannak ölre menő harcok még mindig. De ez a tesókkal együtt jár, sokat tanulnak belőle :lol:
Mikortól kezdenek együtt játszani?? Hát én idén tavasszal kezdtem igazán tapasztalni. Már a kicsi is megértette mit akar a tesó és pár szavával ő is megértette magát. Azóta nagyon jó!! Sokat játszanak együtt, de persze sokszor van veszekedés is. Ilyenkor próbálok nem beavatkozni, oldják meg egymás közt. Sőt én korában is többször "büntettem" a kicsit, ha bántotta a nagy játékát, vagy rombolt . Mára már elértük, hogy azért épít tornyot a nagylányom, hogy a kicsi öszerombolhassa!! :lol: :lol: Nagyon édesek együtt.
Szerintem a testvérharc-terén nálatok most van a legnehezebb korszak -legalábbis nálunk ekkor volt a legnehezebb. Már mozog a kicsi, de még bizonytalan, ügyetlen, nagyon kell rá figyelni.
Arra emlékszem, hogy kb ennyi idősen jöttem rá, hogy a kis piszok sokszor direkt piszkálja a tesóját :roll: :roll: A kis ártatlan csecsemő :lol: :lol: :lol: Ezek a második gyerekek életrevalóbbak, hátrányos helyzetükből adódóan :lol: :lol:

Gerimami!!

Amikor ennyi idős volt a nagylányom, mint Geri, akkor még azt is bántam, hogy egy gyerekem van :oops: :oops: , nemhogy tesója legyen :lol: :lol: Azóta viszont változott a Marietta is, és én is. Életünk legjobb ajándéka, hogy két gyerekünk van. Csodálatos érzés látni ahogy játszanak, és szeretik egymást. :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Gerimama!
Nálunk sem marad meg Zita a pléden. Csak én, a féltő anya, ugye úgy gondolom, hogy ha elfárad, akkor legalább ne a kövön feküdjön ( Nekünk metlaki van a nappaliban, mert egybe ban a konyhával.)De hát neki esze ágában sincs visszamászni a plédre, úgyhogy nem is tudom hogy minek teszem le egyáltalán. :?: Kompunk nekünk is van, de én nem szeretem. Nagyon ritkán van benne, max napi 10-15 percet. Persze ő imádja, de én is tudom hogy nem jó.
Kaja
Zita hál istennek nagyon szereti a hasát. Mindent megeszik. Én főzök neki, ma a husilevesből kapott répát, karalábét, krumplit, és husit összeturmixolva. Tegnap meggyet kapott krumplival összeturmixolva, rá darált fötthús. Ezt is imádja. Az üvegeseket nekem nem eszi meg, kivéve a sütőtököt. Azt én hiába főzöm meg, nem olyan mint az üveges. Gyümölcsöket is imádja. Főleg a reszelt almát. De mivel már van 1 fogunk, hamarosan áttérünk a kicsit darabosabb kajcsira. Ja, és ejet meg tejszínt nem adok neki. Ezen kívűl mindent megkóstol amit mi eszünk.


Ágyöngyi
Csak délig maradhat Marietta az oviban, mert te otthon vagy a kicsivel? Milyen hozzáállás ez? Nálunk hál istennek nincs ilyen. Bár Áron is csak 2 hete alszik ott az oviban, mert nem nagyon akart ott aludni. És mivel ő már járt egy másik oviba is, ahonnan elhoztam, mert minősíthetetlen volt az óvónők hozzáállása és az egész úgy komplett, elég rossz emlékei voltak az oviról, így nem erőltettük.Ebben az új óvodában már láthatóan jól érzi magát, nem sírva megy minden nap, vannak barátai, és kézzelfogható eredményei vannak az óvodai foglalkozásoknak. Két hete jött azzal, hogy ő ott szeretne aludni, mert a barátai is ott alszanak. Na, nekünk több sem kellett, azóta ott "alszik". :lol: És bevallom, nekem sokkal könnyebb azóta. De jó amikor végre hazajön, és mind a ketten itthon vannak.
Megnyugtattál, én is így gondoltam, hogy talán ha már Zita is kicsit tud menni és beszélni, akkor jobb lesz. Hát remélem.
Kézeld, tegnap játszottak, és Zita felsírt. Kérdeztem Árontól hogy mi volt? Erre közölte hogy megszorítottam Zita nyakát, mert nem akartam hogy rámmásszon. :roll: Na, jött az oktatás... Bűntudata is volt utána, egész este puszilgatta.

 
 


Sziasztok!

Mérges vagyok,de nagyon!Jelszót akartam cserélni és eltoltam az egészet!Rossz mail címet írtam be,elütöttem egy betűt és oda küldte az aktiváló kódomat a rendszer,amit ugye nem tudok megnézni,mert nem az a címem.Erre akartam csinálni egy olyan címet,ott meg közölte,hogy a felhasználónév már foglalt! :evil:
Feladtam,úgyhogy kénytelen voltam újra regizni,tehát most y van a nevem végén.

Berzkat:Nekem Gergő imádja a kompot,nem is ül benne,hanem áll,csak a peremén kapaszkodik.Egyáltalán nem pipiskedik, telitalppal jár.Szerintem ez is gyerekfüggő dolog.
Ezeket amiket írtál már mi is esszük,(répa kivételével,attól minden baja van)de mi már rég nem turmixolunk.Nem bírjátok a darabosat?
Gergő is egyik napról a másikra kezdte enni a darabosat,most meg már megeszik egy negyed rudit is akár egyben. :D
Meggyet krumplival?Hmmm...Jó ötlet.És milyen meggyből csinálod?Bolti üveges vagy házi elrakott?Mert házi nekem is van itthon,csak még nem mertem kipróbálni a tartósítók miatt.Szabad?
Végülis a boltiban is vannak. :oops: Talán a meggyel megenné a krumplit,elveszi az ízét,ki fogom próbálni.
Na,jó,mára dugulok,elég éső van és Gergő 6-kor bizti ébreszt,úgyhogy lépek!Sziasztok!
 


Sziasztok!!!

Oviról!!
Hát nálunk ez a szokás, de én még nem nagyon bánom, mert nem dolgozom, és az én lányom nem alszik 3 és fél éves kora óta délben, így csak kínzás lenne otthagynom. De bizony sokaknak gond. És ő is akart maradni aludni az első évben, mert csak őt és még egy kisfiút vittek haza :lol: :lol: De ha elkezdek dolgozni, nem tudom mi lesz délben :roll: :roll:

Akkor nekem is van egy történetem a tesókról :lol: :lol:
Ők is játszottak délelőtt, és a Sára elkezdett sírni de nagyon, szép komótosan odamentem megkérdeztem mi van, de csak annyit mondott Eta (ez a Marietta). Tudni kell, hogy sokat bénázik és esik meg akkor is sír, ha nem kap meg valamit, úgyhogy nincs mindig alapja a sírásnak, de úgy csinál mint akit nyúznak :lol: :lol: Kicsit később simogatom a Sára haját és csomóban jött ki a haja - már kezdtem gondolkodni milyen komoly baja lehet, amikor beugrott és megkérdeztem az okos nagylányomat: "Te megtépted a Sárát?" Válasz : igen anya. Tök jó mi???
Szóval vannak szépségei az együttélésnek :lol: :lol: :lol: DE akkor meg sokkal jobban kellett volna sírnia a Sárának, szerintem. :roll: :roll:


Gerimami!!

jaj!! Ismerős, nekem is többször meggyűlik a bajom a technikával :oops: :oops: :roll: :roll:

Szerintem olyan gyümit ne adj, amiben tartósítószer van, akkor inkább faggyasztottat. Vagy gyümölcslével, amit babáknak készítenek. hmmmm.
Én tartottam magam ahhoz, hogy egy éves koráig szigorúan megválogattam mit eszik. Egy éves kora után mindent ehet, ezért már nehéz kiszűrni a rosszat, de ha jó az alap, akkor nem lehet gond.

Nálunk az áfonya volt még nagy sztár, de az is persze Hipp (asszem) volt, de elosztottam három adagra és almával, banánnal kevertem, imádták.
Nálunk a csajok ahogy ülni tudtak megkapták az alma darabot a kezükbe, héjjával. Jött a barátnőm, és rosszul lett amikor meglátta (ezek mindjárt hánynak), mivel az ő lányai még egy évesen is öklendeztek, ha nem olvadt el teljesen a sajt a turmixolt főzelékben, és képesek voltak hányni tőle. Garatérzékenyek a mai napig.
Nem egyformák.

Berzkat!!

Még eszembe jutott valami!! Kiflit próbáltál már adni Zitának, mint daraboshoz szoktatás :lol: :lol:
Bocsi nem okoskodni akarok (biztos tudod), de tojásfehérjés dolgokat sem szabad kapniuk 1 évig.

Hogy viselték a lurkók a tejtermékeket?
Nálunk a Marietta úgy kipöttyösödött az első joghurttól, de úgy..., pedig 9 hónapos volt. de szerencsére később nem volt semmi.

Na jó éjszakát mindenkinek!! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok

Hát a darabosakkal én még csínján bánok. Villával összenyomott cuccokat kapott már, meg kiflicsücsköt is. Ő nagyon szereti, csak én vagyok tiszta ideg amíg eszi a kiflit. Mindig azon aggódok, hogy mi van ha egy nagyobb darabot sikerül letépnie és fulladozni kezd. És a mostani kiflik olyan szarok, hogy ahogy megfogod, törik. nem olyan puhák mint régen. Én a hozzánk közel eső boltban nem kapok csak ilyen szar kiflit. Úgyhogy amikor megyek a városba, akkor szoktam venni neki jó kiflit.
A meggy fagyasztott volt.
Áfonya? nem is rossz ötlet. Ezt én még nem próbáltam. Almát héjastul? Hát én nem adnám még most a kezébe. Mint mondtam, én rohadtul aggódós vagyok ilyen fulladás téren :oops: Narancsgerezdet szokott szopogatni, kiszívja a levét, de azt is csak az én kezemből.

Tök jó volt az éjszakánk, semmit sem vettem észre az óraátállításból :lol: . Este kicsit hamarabb volt fáradt, új idő szerint 8-kor ment aludni, és regel 6-kor ébresztett hogy éhes, evett, aztán visszaaludt 8-ig. Nálatok?

Ágyöngyi
neked is otthon vannak a gyerekek? Nekem Áron nem mehet szerdáig oviba, mert még szedi a gyógyszert a torkára, csütörtök -pénteken pedig szünet van. Úgyhogy kár hogy nem polipnak születtem.... Ezen a héten elkélne az a nyolc kar, ami a polipoknak van.... :lol:

 
 


Gerymama

tegnap írtam neked privit! Akkor ezekszerint azt sem tudtad elolvasni?

 
 


Sziasztok!

Berzkat:Szerintem nem olvastam,úgyhogy elküldenéd még 1-szer?

Eleinte én is baromira féltem,mikor darabosat evett,de már semmi gond vele.Úgy csinálnám,ha mégis elkezdene fulladozni,gorsan adnék neki inni,mert az iszi ezért nálunk minden reggel frissen készül és ott van tartalékban. :D A naancsgerezd nálunk is menő,meg az almadarab is,de a kedvenc még mindí a babapiskóta.
Szegény Áron,jobbulást neki!Bár azért gondolom örül is egy kicsit,hogy nem kell menni oviba?Polipnak születni?Hát néha nálam is jól jönne egy ilyen képesség,pedig csak egy baba van.

Ágyönygyi:Nekem is vannak olyan ismerőseim,nem is egy,ahol a gyerekek majd 3 évesek voltak,mire hajlandóak lettek megenni a darabosat.Ezért kell időben rávezetni őket.Szerintem.

Óraállítás:Este 6:30-kor tiszta nyügi volt,mire rájöttem,hogy neki már 7:30 van és ilyenkor már a fürcsin is túl van,kajcsizni szokott,8-kor van alvás.Hát igen,neki nem szóltak az óraátállításról. :D
 


Hoztam egy kompos fotót,ha nem gond!?

Kép
 


Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
 
 


Szia!

Én is próbáltam már de szerintem egy nagy kamu az egész,de lehet,hogy csak nekem nem megy! :D

Többiek,hol vagytok?
 


Sziasztok

Én itt vagyok, de csak most volt időm írni. Barátnőmnek megígértem hogy elmegyek vele karácsonyi bevásárlásra. Ő már most elkezdte. és persze én sem bírtam megállni hogy ne vegyek magamnak 2 felsőt :oops: . Az igazság az, hogy nincsenek nagyon felsőim. Mivel ugye tavaly ilyenkor még nagy pocakkal jártam, kismamafelsőket hordtam. A régi felsőim pedig egy kicsit szűkek lettek :cry: . Úgyhogy ráfér a ruhatáramra egy kis frissítés. Na meg az én lelkemnek is jót tett :lol: :oops: .
Ti hogy álltok a karácsonyi ajándék vásárlásával? Én Zitával olyan bajban vagyok. Nem tudom mit is kéne neki igazán venni. Ötletetek?
Gerimamy, az a kompos kép Gergőről aranyos, csak kár hogy nem látszik a pofija, csak messziről. Közelebbi? Mi ez a munka? Ezt próbáltad?

Ágyöngyi
Hol vagy? Karácsonyi ajádék ötlet? Mivel játszanak ( játszottak) szívesen a lányok? Én inkább a fiús cuccokban vagyok otthon...

 
 


Hello!

Karácsonyi bevásárlás?Hát bizony nagyon közeleg! :roll: De már előre látom,hogy idén is az utolsó pillanatban szülöm meg,hogy kinek mit ajándékozzak.Ruhatárat én is nemrég frissítettem,rámfért.

Hogy van a fiad?Gyógyulgat?

Mi Gergőnek egy műanyag hintalovat néztünk ki,biztos élvezi majd.
Jut eszembe,reggel hason fekvésből felállt a járókában és azóta egész nap csak lefekszik és feláll,tetszik neki nagyon.Majd felteszem a hintaló képét,ha gondoljátok.Kislányoknak meg nagyon jó dolgok vannak a mostani auchan újságban.Kaptatok ti is?Ha nem,nézzétek meg a honlapjukon.

Ágyöngyi:Merre vagy?Tessék írni nekünk!Tejtermékeket nagyon csípi a fiam,kapott már tejbegrízt (2 hónaposan),aztán tejberizst,van,hogy az esti tejpépet is abból csinálom neki,evett joghurtokat és pudingot is,semmi baja tőlük.

Berzkat a képet kicsit később,mert kicsinyítenem kell.
 


Akkor két kép,de ti is tegyetek fel!Kép Kép
 


A fiam? Már el is felejtettük hogy beteg volt. :wink: Nálunk a betegségek 1-2napig tartanak. Csak nem mehet oviba, mert még szedi a gyógyszert. Itthon garázdálkodik.
Ne is említsd a felállást. Ma Zita is rákattant. Mindenhol próbál felállni, de amint sikerült, elfelejt kapaszkodni. Úgyhogy délután anyáméknál volt, alig várták már hogy menjek érte, mert már teljesen készek voltak. Ott volt náluk a keresztfiam, Áron, Zita, és még az unokatesóm két lánya is. nagyon szeretnek együtt játszani, csak most hogy Zita is alakított, eléggé lefáradtak apámmal együtt. :lol: Pedig holnap ha Zsolti nem tud hazajönni megint megkapják őket délutánra :) -Fodrászhoz megyek. Még jó hogy anyu szabin van egész héten. Most kiunokázhatja magát :wink: .
Hazajöttem anyuéktól, és mivel a kiságyában is felállt, és a rács derékig ér neki, nem mertem így hagyni. Zsolti persze ilyenkor nincs itthon. Úgyhogy áthívtam az öccsét, hogy segítsen már nekem. meg is csinálta, úgyhogy most nyugodt vagyok. Holnaptól kezdődik az egész napos őrtállás Zita mellett. Úgyhogy a holnapi ebéd zsíroskenyér lesz????!!!!

 
 


képet majd később dobok fel, ha már Áron is alszik.
Gerimamy
Na, erre gondoltam. Ezeken a képeken jobban látszódik Gergő. Nagyon aranyos. Szép kék szemei vannak, irígykedem.... Vágtátok már a haját,vagy alapból ilyen rövid?

Zita is így áll a kiságyban, látom ti is letettétek a rácsot :wink: .

 
 


Köszi szépen!

A haja alapból ilyen rövid,bár már a feje tetején elég hosszú,csak nem látszik,mert lesimul.A kiságyat nekünk lassan a legalsó szintre kell tenni. :D

Zsíroskenyér?Az néha jólesik ám,paradicsommal és jó friss kenyérrel.
:D
Nálunk is délutánonként nagyizás van. :D
Várom a képeket!
 


Bocs, de tegnap nem tudtam jönni, elég sűrű napom volt. Én sem vagyok hülye. Zita felállásai és Áron mellett kitaláltam hogy szilvásgombócot és núdlit is csinálok ebédre a leves mellé....Hát 3-ig épp hogy végeztem, aztán fodrász. Utána elkezdtem írni a szakdogámat, és mire feleszméltem , fürdetések, altatások és persze én is bealudtam :oops:
De most felteszem az ígért képeket. Gondolom ma te sem nagyon fogsz jönni, mivel ma temetőjárás van.... Délután mi is elkezdjük.
Az Auchan újságot megnéztük, tényleg van benne egy-két jó dolog,de még ezekből is nehéz választanunk, mert elég sokminden megvan Áronról. (Kincses bödön, kockafaló viziló, ) Babát nem örökölt :lol: . Úgyhogy hál istennek legalább azt tudunk neki venni. Túlzásba meg úgysem fogunk esni, mivel még úgysem értékeli annyia. Csak mindenki nevében nekünk kell megvenni az ajándékot( minimum 6 db valami-és hát 6 db babát talán mégsem kéne:D )Jövőre meg már lehet venni neki kis babakocsit, babaágyat, kiskonyhát, stb.. Akkor már könnyebb lesz. Első gyereknél könnyebb volt....

Tényleg, akartam kérdezni, hogy milyenek a piros csíkok a hajadban? Jók lettek? Ugyanis kompletten még nem láttam, csak az alap volt meg, a fekete. Én azóta nem nagyon merek ilyen dolgokat csináltatni, amióta 3 hónappal ezelőtt világosbarna helyett szőke lett a hajam. Hát ne tudd meg... :shock: . na, azóta már sötétbarna, szinte fekete, kicsit világosabb barna csíkokkal. Szinte csak árnyalás, hogy ne legyen olyan tök egyszínű. Ez most tetszik.

Na, rakom a képeket és megyek, mert Zita felébredet és követeli a reggelizt :lol: Kép Nekem is van kompom... Kép Mászni is jó gyorsan tudok...Kép És persze én is felállok az ágyban :wink:

 
 


Sziasztok!!!

Gyönyörűek a gyerekek!!! Nekem Marietta soha nem volt ilyen "jófogású" mint Zita és Geri!! :cry: :cry:

Szilvásgombóc és nudli??? Hmmmm, le a kalappal!!!! Én még a rántott húsnak sem nagyon állok neki két gyerek mellett. (na jó ma az lesz, de van apa, ügye)
Ajándék??? Képzeljétek nekem milyen nehéz, két lányom van!!!!
Nálunk az elsőről is csak lányos játékok maradtak. Így is alig férünk el a gyerek szobában a játékoktól. Olyan feleslegesnek érzem!!! És az is szörnyű, hogy ha szívesen megvennék valamit, az tuti a Mariettának lenne jó. Ami jó lenne a Sárának, az már megvan. Olyan kis hátrányos helyzetű szegény, mindent örököl :oops: :oops: :oops:
De az biztos, hogy babakocsit kell venni, mert azt imádják mindketten tologatni (és persze mindkettőnek az kell, ami a másiknak.) És láttam a Tescóban barbies babakocsit 1500,- Drága , de a sima egyszerű is 1200,-, És ennek legalább mindketten örülnek. Nálunk kisebb korban nagyon bejöttek a zenélős, hangot adó játékok, abból Dunát lehet nálunk rekeszteni :lol: :lol: :lol:

Na, megyek, mi is reggelizünk!!

Pá-pá

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Ágyöngyi

Én is tudom mi az, hogy "hátrányos helyzetűnek" lenni... Én is második lány voltam :? . De aztán hál istennek ált.iskola felső tagozatára összenőttünk a tesómmal, és nem tudták nekem adni a kinőtt rucikat :lol: . ( persze azért kaptam újakat is, de anyámat mindig ezzel idegesítem.:wink:Még most is szoktam neki mondani.)Késöbb meg már örültem hogy jók rám az ő ruhái. Mindig ellopkodtam tőle :oops: . :oops:
Nálunk a zenélő játékok annyira nem mennek. Érdekesebben Áron autói.... lehet hogy fiús lesz?
:roll:

 
 


Berzkat!! (elárulod a keresztneved, olyan rossz igy szólítani :cry: )

Azért én azt a hátrányos helyzetet nagyon idézőjelbe teszem!!!
Ez "csak" a ruhákra és a játékvásárlásra értem. Nem olyan rossz másodiknak lenni. Én első vagyok, és tudom , hogy a "hátrányos helyzetű" hugom mennyivel simulékonyabb,kompromisszum képesebb, kiegyensúlyozottabb és éltre valóbb, mint én. Így lesz a hátrányból előny :lol: :lol: :lol:

Ne aggódj, nem lesz Zita fiús (olyan nagy baj az??), ha hozánk jönnek a fiu barátok, akkor mindegyik rózsaszín játék sapiban, sálban, női táskával rohangál :lol: :lol: , Ha mi megyünk a fiukhoz, akkor a lányok ezerrel autóznak. Mindig az az érdekes, ami nincs otthon.
Én például (és nem vagyok egyedül) jó dolognak tartom, hogy fiunak is legyen babája, elvégre apa lesz, vagy mi a szösz.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Ágyöngyi

A keresztnevem Kata. Csak itt minden felhasználónév foglalt :roll: .
Ebben a hátrányos helyzetben igazad van, nálunk is így van. És persze én is csak a ruhákra és a játékokra gondoltam. na meg a fényképekre. Tesómról egy valag fénykép van. Rólam tán 6-7 hónaposan az első, utána csak az oviban :cry: Mondjuk akkor nem volt még otthon fényképezőgép a szüleimnek, és nem volt idejük velem mindig a fényképészhez szaladgálni mert építkeztek. Mindig ezt mondja anyám. Én erre nagyon ügyelek :P . Rengeteg fényképet és videót csinálok Zitáról is. Különben nem volt olyan rossz másodiknak lenni. Volt aki kitapossa elöttem az utat.... Én a kamaszkoromra már megpuhított szülőket kaptam :lol: És igen, ebben az életrevalóságban is van valami. Én a jég hátán is megélnék, tesóm már nem.
Az én fiam rá sem néz a babára. Maximum annyira hogy félredobja. Annyira autóbuzi, hogy azt el sem tudom mondani. Neki az ajándék az az autó. A többi csak kis apróság.De annyira, hogy ha veszel neki egy nagy doboz legót, és abból nem autót lehet építeni, ki sem bontja ha lát mellette egy picike kis autót is. Úgyhogy bármit veszünk neki ajándékba, kell mellé egy autót is venni...

Gerimamy
Hol vagy?

 
 


Sziasztok!

Itt vagyok csak az elmúlt pár napban mindíg volt valami.Csütörtökön voltunk a temetőkbe,tegnap takarítottam egész délelőtt,este meg már nem volt kedvem netezni,de ma itt vagyok.

Berzkat:Zita nagyon szép kislány és milyen ügyesen áll ő is!A kompja pedig szuper! :D Lassan tényleg elkezdenek járni,na akkor nekünk végünk. :shock: :D

Ágyöngyi:Szerintem is igazad van,jó az,ha egy fiú babázik is,nincs abban semmi rossz.Én például kiskoromban emlékszem,hogy nagyon sokat autóztam,de viszont babáztam is,mint minden lány.A mai napig nagyon szeretem beleütni az orrom a férfimunkába,szinte bármit megcsinálok.
Én majd úgy szeretném nevelni a fiam,hogy felnőtten sok női munkát is meg tudjon csinálni,mert az sosem lehet hátrány.Például az apukám is tud főzni,méghozzá finomakat.Szeretném,ha ő is tudna,meg ha mosogatna néha és el tudja indítani a mosógépet.
Márcsak azért is,mert sosem tudhatom mit hoz majd a jövő,lehet,hogy nagy szüksége lesz ezekre a tudásokra.
Nemde?
Holnap nálunk búcsú lesz,már alig várom,mit szól majd ha az apja felül vele valamire. :D

Berzkat:Nézted már az oldalt,amit ajánlottam?

 


Sziasztok

Búcsú? Mi is búcsúban voltunk vasárnap :lol: . Táton az unokatesóméknál volt búcsú, oda mentünk ki. Ott tök sok hinta és árus van. Hinta volt legalább 10 db, de szerintem keveset mondtam. Csak dodzsemből volt 3. Árus meg vagy 100. De mind ilyen bovli volt, vagy kétszer annyiba került mint az üzletben...
Mi Zitát nem ültettük fel még semmire. Ti Gergőt? Áron viszont nagyon élvezte.

Az oldalt megnéztem, de még nem volt időm beleolvasgatni. Majd ezen a héten, ha Áron oviban lesz, talán lesz időm többmindenre. Bár ha így körülnézek a lakásban, főleg a vasalatlan ruhákat nézve :oops: , hát nem is tudom.... lassan több ruha van a vasalatlanban mint a szekrényben :roll: . Nem tudtok valami magától vasaló vasalót? :wink:

 
 


Sziasztok!

Megvolt tegnap a búcsúzás.Egész jól sikerült,csak nagyon elrontotta a dolgot az időjárás,ezért nem sokáig voltunk.
Gergőt apa felültette egy hintára,nagy meglepetésemre nem volt semmi sírás,nagyon élvezteMajd mindjárt hozok egy képet.
Nálunk is nagy búcsú van mindíg.Tini koromban mindíg kijártam a barátnőkkel sötétedés után,ugye ment a zene ezerrel,nekem meg pont az volt az életem. :D
Vasaló robotra gondolsz?SAJNOS OLYAN MÉG NINCS!Legalábbis nem tudok róla,de ha lesz,akkor szóljatok! :cry:

 


Akkor itt a búcsús kép:

Kép

Vettünk neki egy felfújható ülőpárnát,tök édi,meg a nagyitól kapott egy zenélő katicabogaras plüssöt.Nem vásárolgattunk,mert elég gagyi dolgok voltak,meg valóban méregdrágán.

 


Hát igen. Nem lehet elég korán elkezdeni az autó vezetést :lol: :lol: . Nálunk is ez volt egy évig. mindig apával ült fel a hintára Áron. bevallom, én talán még hánytam is volna rajta, ha nekem kellett volna ott ülnöm. :oops: Én nagyon nem birom a hintákat, csak a hullámvasutakat és a ciklonokat. De azokat nagyon szeretem. Ami kör pályán megy, na attól végem van. Mi Zitának semmit sem vettünk, csak Áronnak. :oops: . Zita még úgysem értékeli, Áronnak meg ugye valami búcsúfia kellett. Anélkül nem búcsú a búcsú. Kapott egy scoobidoo figurát. Egész este azt ölelgette, úgyhogy megérte :D .
Ilyen felfújható ülőpárnákat én is láttam :lol: . De mivel így is helyhiánnyal küzködünk, nem vettünk. :cry: .
Mennem kell, Zita pakol..... :shock:

 
 


Merre vagytok?

Tegnap este nagyon szenvedett a fiam,letettük aludni rendesen,időben,de 10 perc múlva felkel és bármit csináltunk,csak nyűglődött és sírt.Aztán kapott még egykeveset enni,de ez sem segített.Adtunk neki Panadol Baby-t meg bekentük az ínyét a Dentinox-al.Nagyon-nagyon nehezen,de aztán 9 órakor elaludt rajtam,elringattam.Aztán még egy fél órát feküdtem vele az ágyban,olyan jó érzés volt,hogy megint rajtam alszik,szuszog a fülembe...
Tuti,hogy a foga miatt volt ez az egész,remélem hamarosan kibújik az első.Szerintetek?

Ari lehetett a fiad Mr. Scoobidooval!Ebben a korban már nagyon bele tudnak esni egy mesefigurába.A Verdákat nem szereti?Mert most minden ismerűsöm kisfia abba van belebolondulva.

Ágyöngyi:

Én a múltkor ugyancsak a Tesco-ban megláttam egy ktyaszerű plüss állatkát és első látásra beleszerettem.Lehet nyomkodni a fülét,talpát,hasát meg minden testrészét,és tök édi hangon modja,hogy jaj ez csikiz,meg tanítja a számokat,betűket,meg a testrészek neveit.Csak az ára miatt nem hoztam el,mert 10.000 forintba kerül.Bizti tetszene a fiamnak,de csak egy darabig,azért a pár napért meg nem adok 10.000 forintot. :(

 


Sziasztok

Bitosan a foga miatt csinálja ezt Gergő. Zita is ezt csinálta az első fogánál is, és most tegnep meg nem akart elaludni. Elaludt 10 percre, aztán felébredt. Végül azon aludt el, ahogy Áronnak meséltem a meséket sötétben. Valószínű a tudat hogy ott vagyunk vele egy szobában, és a hangom megnyugtatta. De éjjel többször is felsírt. Reggelre meg áttörte a második foga is az ínyét. Valószínű ez miatt volt ez a " hiszti".

Tegnap karácsonyi bevásárláson voltunk. megvettünk minden ajándékot, legalábbis azt hiszem, de még át kell nézni, mert egy pár ajándékot át kell passzolni a szülőknek meg a dédiknek is. lehet itthonra már nem is marad??? :roll:

Azt a plüss kutyát meg egyenlőre ne bánd. Nekünk van, de nem nagyon érdekli Zitát. Néha megnyomja valamilyét, de ennyi. lehet hogy majd később jobban fogja értékelni. Úgyhogy egyenlőre szép polcdísz a kiskutyus. :?
A verdák ideje nálunk azt hiszem már lejárt. Már tavaly ilyenkor megvolt neki majdnem az összes autó, kirakók, falióra, DVD, pólók, stb. Még a szobája is tiszta verdás.... Tán egyszer raktam is fel róla képet a régi topikba. Bár te lehet hogy már nem láttad.Játszik még velük, de már nem olyan nagy a "szerelem". Most úgy látom inkább a Thomas-os játékokkal játszik.

megnéztem az oldalt, vannak jó témák, úgyhogy azt hiszem oda is írni fogok. Főleg ez a fotós "szép képek" oldal fogott meg :D Csak lenne rá időm....

Hú, ennyi az idő? Mennem kell az oviba a gyerkőcért. Este majd még benézek.

Pusz
kata

 
 


Berzkat:

A Szép képek topik nekem is nagy kedvencem,imádom a fotókat és a fotózást,valamint szeretek bűvészkedni a Photoshop-al.Csak nekem is időhiányom van. :D

A Thomas mozdonyos dolgot is sokan szeretik a környezetemben,főleg a párom kollegáinak gyerekei.Mivel vasutasok. :D

Gergőnek ma is szörnyű napja volt.Nem akart se aludni,sem enni.Tiszta nyűgös volt.Sokat sírt szegénykém,nem győztük vígasztalni. :( Reggelit még megette rendesen,de aztán egész estig nem volt hajlandó semmit enni,ahogy a cumi a szájába ért,minden baja lett.A vacsoráját is majdnem egy óráig tartott,mire leküszködte.
De még akkor sem az egészet,elég sokat meghagyott,ezért szerintem éjjel kelünk enni.Szegénykémet nagyon sajnálom. :cry:

 


Kép

Merre vagytok?

Nem jön már senki?

Kép

Akkor ilyen szomorú leszek

 


Szia

dehogynem jövök, csak kicsit sűrűk a napok. Csütörtök-anyám szülinapja, péntek-anyósom szülinapja, ma meg vendégek jönnek, holnap megint búcsúba megyünk, unokatesómékhoz. De most benéztem, míg jönnek a vendégek :lol:

változott valamit a helyzet? nem bújt még ki a fogacskátok?
Nekünk már a második is kinnt van :lol: . Vagy már írtam?
Te beadatod Gergőnk az agyhártyagyulladás elleni védőoltást?
Ja, és láttad a másik topikot? Kajcsitéma-veszekedés....
Nálatok is ilyen szar idő van? Hol esik valami trutymó, hol nem, de az idő nyirkos és hideg, és olyan "altatós".
Te tudtál már ilyen jó kis képeket csinálni a fotoshop-pal? Én ezzel a másik programmal próbáltam (GIMP), de nem igazán sikerül.... Lehet hogy béna vagyok?! :evil:

 
 


Ja, és megnézetem blogot. Édes a képeken Gergő!!!!! Nem gáz hogy minden napról írni kell valamit? Nálunk azt hiszem kicsit unalmas lenne ha mindennap írnom kéne, mert van hogy egy hétig semmi sem változik, max. a kaja meg a séta helyszíne. :oops:

 
 


Szia!

Örülök,hogy itt vagy,már azt hittem nem is jössz!Kaptál tőlem privit?Mert küldtem,de ma már nem találom a kimenőben,ezekszerint nem kaptad meg.?

Fogacskánk sehol,Gergő elég nyügi még mindíg és képzeld el,hogy enni sem akar.Csak kanállal hajlandó enni,de csak általam főzött dolgokból.Már a tejpéptől is elrántja a fejét.Nagyon rossz ez így pár napja,van hogy már szörnyen álmos,de viszont éhes,ezért nem tud aludni.Hőemelkedésünk is volt már két nap is,de szinte biztos,hogy a fogzás miatt.Viszont a Ti fogacskáitokhoz gratulálok!

Az idő bizony elég trutyi,hogy szépen mondjam.Süvít a szél,de nagyon és hideg van.Úgy volt,hogy megyünk ma a Gergő leendő keresztanyukájához,de el sem indultunk. :cry:

Képek:Nekem nem szimpi a GIMP,nem szeretem,olyan össze-vissza.Paint Shop Pro 8-at használok,de azzal sem vagyok valami nagy alkotó,ezekhez a dolgokhoz nagyon sok idő kell,ha igazán szépet akar az ember csinálni,de az nekem meg pont nincs. :D Weblapot kezdtem el szerkeszteni Gergőnek,olyan jó két hónapja,de abba is maradt jó ideje. :cry: ART RAGE2,amit javasolnak azon az oldalon,letöltöttem,de sajnos csak free progi,tehát a legfontosabb kiegészítői hiányoznak,de különben nekem nagyon tetszik.

Védőoltásról még nem gondoloztunk,őszintén szólva fogalmam sincs,mikor lenne esedékes a dolog.De különben megfontolandó.

Másik topik:Bizony megy a vita megint,pedig nincs is ott anyu! :D
Nem fogok beírni oda az tuti,semi értelme,úgyis hiába beszélek.A véleményemet meg remélem tudod!? :wink:

Blog:Weblap helyett csináltam neki a napokban,de megmondom őszintén én nem írok bele minden nap.Van,hogy el felejtem,hogy van.Ha valami fontosabb történik,majd beírom,de nem fogom azt játszani,mint egyesek. :D Nem fogom telerakni fotókkal,ez volt az első,hogy ilyen sok képet tettem,merthát az olvasók nem is tudják,milyen a kisfiú aki ír. :D És nem is fogok minden értelmetlen,lényegtelen,unalmas dologgal teletűzdelni. :D
Mert az ilyen dolgoktól így érzem magam:Kép

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: