Új privát üzeneted érkezett!

Röviden:
1998 ota nem dolgozok, 50%osrokkantsagom, es egy 27%-os baleseti rokkantsagom van. / ebböl a masodikat veszem igenybe,mert az eletem vegeig jar,per pill 18000 forint.. Ez az össz jövedelmem..
2003 dec 23 ota vagyok ferjnel, a ferjem nemet. Es mert Nemetorszagban van a munkahelye, ezert en is itt elek. NEm dolgozok, haztartabeli vagyok.. Illetve 2004 oktober 4 ota egy kisfiu anyukaja..
A szüles utam emgigenyeltem a gyest, mert munkahelyem az utolso par evben nem volt/ egezsegügyileg nem is birtam volna..
Szval az igenyles utan kb masfel ev telt el mire vegleges nemel valaszoltak, nem jar a gyes anyagi oldala nekem,mert nem Magyaroszagon elek. Vegül is papiron 3 evig gyesen voltam, de mindefele anyagi juttatas nelkül.
Itt a csaladi potlek az amit a kisfiam utan kaunk..
Most hivott az anyu kb 3 hete, a tv-ben volt valami magas helyeröl a reggeli müsorban, es ott volt rola szo, a magyar alampolgarsagu edesanyak, akiik külföldön elnek, abban az orszagban kell hogy a gyest kapjak, ahol elnek. Egy cseh orszagba ferjhez ment anyuka kerdesere volt ez a valasz.
Szoval valaki tudna segiteni, hol a csudaban tudnek ennek utana jarni?
Mert itt nemetorszagban a szocialis dolgok utan nagyon utana kelljarni, sajnos nem tesznek a csaladokert semmit,nincsen vedönö nincsen havi ellenörzes, es nincs tanacsadas sem,boldogulj ahogy tudsz.
/ bmeg szerencse a magyaroszagi gyerekorovos telefonszama, es a vedönönk telefonszama meg van, es barmilyen gondom volt, hivhattam öket. Az itteni doki hiszits anyukanak tartott,aki havonta ment a csecsemö gyermekevelorvoshoz, kontrollra..
UGy hazamenek, ha lehetne, elegem van ebböl az orszagbol, dehozza tartozik egy olyan ferjet taöatam magamnak, akit nem adnek semmi penzert!! Szvalmaradok, es nagyon vagyok haza...
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó