Új privát üzeneted érkezett!

Kedves anyukák!

A topik több okból jött létre. Először is fontosnak tartom, hogy beszéljünk egymással, egymásnak arról, hogy az anyák helyzete, milyen a munkaerőpiacon.
Kényes téma, de úgy gondolom valós problémát jelent a mai világban.
Másodsorban ehhez a témához kapcsolódóan, nagy szeretettel ajánlok egy ingyen elolvasható könyvet, melyet a
http://lukacskonyv.atw.hu oldalon találhattok.
A szerzője én vagyok. Egy anyuka, aki évek óta küzd a munkaerőpaci előítéletekkel, nehézségekkel.
Bár a könyv írása előtt, és során már rengeteg panaszt hallottam, amely alátámasztja, hogy nem vagyok egyedül, az egy hét alatt, ami óta bárki számára elérhető, még több visszajelzést, és megerősítést kaptam a leírtakkal kapcsolatban.
Tőletek is szívesen várom, a témával kapcsolatos, észrevételeket, akár építő kritikákat.
Előre is köszönöm a figyelmeteket, és a topikba való részvételeteket.

Üdvözlettel: egy régebbi babanetes, aki a könyv témája miatt nem vállalhatja a nevét.
lbm
 
 


Kedves Fórumozók!

Azt ígértem, hogy a könyv végén, más egyszerű emberek is elmondják véleményüket, problémájukat a munkaerőpiaccal kapcsolatban. Mostantól akit érdekel, elolvashatja őket a könyv honlapján. Ígérem folyamatosan töltjük fel az interjúkat ahogy elkészülnek.
Figyelmeteket nagyon köszönöm.

LBM
lbm
 
 


Ez király!
Nekem elég nagy szerencsém van a munkahelyemmel, mert ha beteg vagy bármi van szó nélkül elengednek, persze nem szoktam otthon ok nélkül üdülni megtezsek mindent hogy ne legyen beteg öltözködés, vitaminok, protexin junior stb. Szerintem azért is ilyen rednesek, mert tudják, hogy mit jelent kisgyerekkel dolgozni nekik is van több is. Mindenkinek jó munkahelyet kívánok!!

Andi
 

 
 

Sajnos nem aktív ez a topic, de szerintem ez a téma aktuálisabb mint valaha, hiszen sokan a GYED extra miatt is visszamentek dolgozni.

Az én munkahelyi tapasztalatom sem túl pozitív. Lassan harmadik hete vagyok itthon a beteg kisfiammal, mert benyalt egy komoly vírust, ami után hörghurutos lett. A fisfiam bronchitise sajnos mindig előjön egy-egy betegségnél, és asztmás-allergiás hajlama is van. Nála nem megy le egy betegség 2-3 nap alatt, és sajnos bölcsi mellett sem hordja ki lábon.
Egyéves kora óta dolgozom,  de az első évben sosem maradtam vele itthon, amikor beteg volt, mert a férjem volt gyeden. Most már a férjem is dolgozik, és lévén még csak most ment vissza a munkaerőpiacra, logikus volt, hogy én maradok itthon  a 2 éves fiammal (nagymamák 200 kmre élnek, és a 65 éves nyugdíjkorhatárnak köszönhetően még aktívan dolgoznak). 

Közben kollegáktól azt hallottam, hogy a 3 hét alatt minden ügyet levettek a nevemről... azaz nem helyettesnek adták ki ( a helyettesítésem, amúgy felmondott), hanem le is osztották.... ilyet korábban nem tapasztalatam, és nem is tudom mire vélni. A főnökömmel alig tudtam beszélni ezalatt a 3 hét alatt, amikor beszéltünk inkább lerázós volt, de amikor a legutóbbi kontrollra vittem a gyereket, el sem értem. E-mailben is írtam neki, olvastam, de nem válaszolt.

Ha nem lennék ismét terhes, rettegve mennék dolgozni, hogy ki akarnak rúgni, aminek egyébként nem lenne meg az oka, mert ellátom a munkámat, igaz, gyerek mellett 10-12 órát nem igazán tudok már úgy vállalni, mint a szingli és gyerektelen kollegák, de a 8 órát becsülettel ledolgozom.

Ha feléled a fórum, írjátok meg ti is a tapasztalatotokat.

Egyébként én is azt kívánom, bárcsak a fiam kevésbé lenne beteges, de ezt senki nem tudhatja előre. A gyerekek pedig nem egyformák. De azt mondták, h az én fiam iskolára el fogja nőni ezt a betegeskedést. Már csak 4 év... 

Katyusa

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron