Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

3 hete szültem császármetszéssel és sajnos a szülést követő 3. napon megjelent nálam a depresszió, elég keményen. Kapok rá gyógyszereket, nem is szoptathatok, sőt, éjszakázni sem tudok, mert annyira kivagyok...ebben anyám segít. Ami még rettenetesen kicsinál, az a rossz közérzet. Mióta hazajöttünk a kórházból, szédelgek, kiver a víz, alig bírom megemelni a fejem és iszonyatosan fáradékony vagyok, a frontoknál mindez hatványozottan. Sejtem, hogy ez hormonális lehet, de nagyon megnehezíti a depiből való felépülésem.

Voltak ilyen közérzetes tapasztalataitok? Mit lehet tenni?


Köszi előre is.

a.
aprilbea
Budaörs
 
 


Szia aprilbea!

Először is gratulálok a babához, és nagyon sajnálom, hogy ezzel kell küzdened, ahelyett, hogy csak a picire és magatokra koncentrálhatnál.

Sajnos, ez a dolog hajlam és hormonok kérdése, és valószínűleg a császár sem segített a dolgon, de ezeken nem nagyon tudsz változtatni.

Amin viszont tudsz: anyukádon kívül is legyen segítséged, ami terhet lehet, átmenetileg pakolj le magadról. Pihenj minél többet, aludj, amikor csak lehet. Esetleg keress egy olyan pszichológust is, akit bármikor felhívhatsz - és nemcsak személyesen fogad -, hogyha szükséged van két jó szóra.

Ha lehet, legyél minél többet szabad levegőn, napoztasd magad! Ha ez nem megy, próbáld ki a szoláriumot! Egyél csokit, diót, mindenfélét, amiben szerotonin lehet! Mozogj valamit, kérd meg a környezeted, hogy ha kell, szelíd erőszakkal akár, de vigyenek el minden nap sétálni egy picit.

A rossz közérzeted szerintem sokkal inkább a depresszióval lehet összefüggésben - mondhatni amennyire én tudom, tipikusak a tüneteid -, de nem vagyok szaki. Az orvost nem kérdezted erről?

Milyen gyógyszereket kaptál?

Sok erőt kívánok és azt, hogy mihamarabb ismét önmagad lehess!

Ölellek:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: