Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Olyanoktól szeretnék tanácsot kérni,akik hasonló gonddal küszködnek, mint én.5 és fél hónapos a babám,és pár nappal ezelőtt kijött a migrénem.A fájdalmat valahogy elviselem,de az azt megelőző látvány(jobban mondva látáskiesés) nagyon ijesztő,és rettegek attól,h mikor kap el a következő.
Szülés után 4 nappal volt az első,de akkor még azt sem tudtam mi ez,az orvosok a magas vérnyomással magyarázták,de most nem volt az.

Azt szeretném megtudni,h Ti mit csináltok olyankor,mikor jön az aura,h látjátok el a babát,vagy pl.: a közlekedésben vagy mindennapi életben mit csináltok,h könnyebb legyen elviselni?
jak
 
 


Szia jak!

Pfff, aurás migrénem nincs, csak szimpla, maximum migrén előtt kis fénypontokat látok, ennyit kavar be a látásomba. De nagyjából mindegy is, mert utána nagyjából-egészében képtelen vagyok bármit csinálni, annyira fáj, szóval, mindenképp segítségre szorultam ilyenkor, amíg kicsi volt a gyerek. Most már nagy, már ő segít nekem ilyenkor...

De amit javasolni tudok: menj el dokihoz, vannak kifejezetten migrénre szakosodott intézmények. Ott biztos kérni fognak migrén-naplót, szóval, írd, ha netán rohamod van, hogy mit tapasztaltál előtte, mit ettél-ittál, stb., ez mind segíthet nekik és neked is. Valószínűleg fognak tudni adni olyan gyógyszert, ami a fájdalmadat is csökkenti, és megelőzi a látáskiesésedet, neadjisten még a rohamodat is segít elkerülni. (És sajnos, simán lehet, hogy hormonális alapon alakult ki nálad, a szülés sok mindent megváltoztat a szervezetben...)

Addig meg a biztonság kedvéért - és főleg azért, mert te meg vagy ijedve tőle -, ilyen esetekben megkérném a családot, hogy legyen mellettem valaki, aki segít a gyerekkel kapcsolatban...

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Szia!
Túl lehet élni! Bár ez nem vígasz, néhány éve kezelt migrénes vagyok. Van egy speciális gyógyszerem, amit a neurológus írt fel, az nagyon hamar hat, minden más gyógyszer nem segít ilyenkor semmit, de ha nagyon alattomos a roham, már volt rá példa, hogy a speckó gyógyszer sem volt elég.
Hideg vízes borgatás a tarkóra és homlokra, pihenni. Neten utánna tudsz nézni, melyek azok az ételek, amelyek esetleg elő hozhatják a rohamot, és amit dia is mondott, hogy nagyon hasznos nalót vezetni!
Ha pedig rohamod van, akkor ne idegeskedj, próbálj megnyugodni, ha szerencséd van, van valaki aki átugrik segíteni.
Nálam , akkor volt igazán nagy probléma, amikor a babát vártam, és nem vehettem be a gyógyszert, mert ártott volna a magzatnak, volt rá példa, hogy perfolganos infúzióra kórházba kerültem, mert a fájdalomtól nem bírtam enni, felkelni...A 14 hét uán viszont kisfiam 1 éves koráig híre hamva sem volt. Sajna, amikor visszaállt a hormon háztartásom, akkor újra előjött. Nagyon küzdök vele.
Szerintem mindenképp menj el jó neurológushoz, mert a speciális gyógyszert ők írják fel, ha pedig beválik a gyógyszer, akkor javaslatot írnak,a mit ha a házi dokinak bemutatsz, ő is kiírhatja. Szerintem saját nyugalmad miatt, miharabb keress fel egy szakembert, hogy ne rettegj attól, ha jön a roham. Lehet nyugodtabb lennél, ha tudod, hogy van gyógyszer és ha beveszed fél óra után jobb lesz.
Ha valamiben még segíthetek írj nyugodtan, mert ezzel tényleg nem olyan könnyű együttélni,de bízz abban, ha eddig nem volt, hátha elmúlik , ha a hormonjaid helyreállnak.

Kép

 
 

Sajnálom,h Ti is küzdötök a migrénnel!Nem is gondoltam volna,h ennyi ember életét megkeseríti. :( Nekem amúgy a fájdalom elviselhető,szóval az nem olyan vészes,gyógyszert sem vettem be,de a "nemlátás" nagyon kellemetlen.
Anyu azt mondta,neki is volt párszor,de neki fájdalom nélkül,így lehet,h örököltem.Bízom benne,h csak a hormonok miatt történt,amúgy a babám closti segítségével fogant,lehet ez is bekavart,így hátha idővel visszarendeződnek a dolgok.
Azóta szerencsére nem volt,de ha lesz,akkor elmegyek neurológushoz.
Az a jó,h a férjem nem messze dolgozik,és ha véletlenül jönne a roham,el tudna jönni,ez azért ad egy kis biztonságérzetet.
jak
 
 


Jómagam is migrénes vagyok. Kérlek segítsetek hogy fény derülhessen a migrén pszichés hátterére! 

Személyiségpszichológia műhelymunkám keretei között migrénes és nem migrénes személyek pszichológiai jellemzőit hasonlítom össze. Minél több kitöltött kérdőív áll rendelkezésemre, annál színvonalasabb lehet a dolgozatom. 
Első körben azokhoz fordulok, akiknek szokott lenni vagy az elmúlt fél évben volt MIGRÉNES FEJFÁJÁSA. A kitöltés 2 percnél több időt nem vesz igénybe. 

https://docs.google.com/forms/d/1iXYFFB ... I/viewform

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!


 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó