Új privát üzeneted érkezett!

Sára, bocsi de csak most tudok válaszolni neked. A szüleimet a Kékgolyó utcában kezelték és ott az egyik orvos a haláluk után végzett mindenféle vizsgálatot, hogy megnézze mennyire örököltük a hajlamot a bátyámmal. Állítólag nincs nagyobb esélyünk a betegségre, mint egy olyannak, akinél a családban még soha nem fordult elõ rákos. Azt mondta, évente kellene járni, de nem járunk, mert úgy érzem csak feleslegesen idegeskednék ha kiderülne a hajlamom a betegségre. Segíteni úgyis már csak akkor tudnak, ha kialakult a betegség, a hajlam nem jelent semmit. Sajnos nem tudok se orvos nevet mondani se semmit, mert 7 éve én se voltam ilyenen, csak akkor egyszer. Az anyukám nekem is teljesen meggyógyult egyszer, de mikor kiderült, hogy apukám is beteg és nem akar küzdeni, anyukám is újra beteg lett és feladta a harcot. Soha nem szabad feladni, ha valaki pozitívan áll hozzá annak jóval nagyobb az esélye a gyógyulásra. Ezért örülök, hogy Noémi már így tud a dologra tekinteni. Sok sikert és kitartást kívánok neki.
 
 


Noemi!
Sok sikert es kivanom a legjobbakat neked. Orulok, hogy ilyen jol fogod fel a betegseged es remelem minnel elobb jo hirekkel szolgalhatsz nekunk.

Kati(Szentkereszty Kati)!
A segitsegedet szeretnem kerni, meg juliusban irtad a kovetkezot: "Nõk Lapjában van egy cikk egy kazahsztáni csodadoktornõrõl (Magyarországon él), aki már gyógyított meg áttátes rákkal embereket. Olvasd el a cikket"
Tudnal bovebb informaciot adni rola. En kulfoldon elek es nem tudom ezt a lapot beszerezni es sajnos szuksegunk lenne a doktorno elerhetosegere. Az e-mail cimem: andysj2002@yahoo.com

Elore is koszonettel:
Andysj
 
 


Noemi, hogy vagy?

kamilla
kamilla
 

 
 

Noémi,
engem is érdekel a hogyléted!
Remélem azóta sokkal jobban, és jól haladsz a gyógyulás felé! Kép
 
 


Noemi!???
Névtelen
 


Noemi, hogy vagy? Remelem szepen gyogyulsz...
Névtelen
 


Kedves Noémi!

Egy könyvet ajánlok neked:

Dr. Peter J. Dadamo: Életmód az ABO terv szerint
Alcím: Éljen helyesen, a vércsoportjának megfelelően.

Kiadó: CF-Net Kft., 2001-ben adták ki, dr. Zombori Zoltán onkológus szakorvos és Várhegyi László természetgyógyász ellenőrizte szakmailag.

(Az én kisfiamnak, aki most 11 hónapos rosszindulatú daganata volt a mellékveséjében, 6 hetesen operálták. Mi a férjemmel hívő emberek vagyunk. Jézus Krisztus nélkül elviselhetetlen lett volna minden.)

Vöcsök
Névtelen
 A mammográfiáról szeretnék érdeklődni. Ezek szerint a háziorvos ad beutalót hozzá.
És maga a vizsgálat hogy zajlik?
Én 25 éves vagyok, van egy 3 és fél éves kislányom, és nagyon megijesztett ez a beszélgetés. Szeretnék elmenni megvizsgáltatni magam, csak mindig is féltem az új dolgoktól. Írjon, akinek van tapasztalata!
Köszönöm: Bea
 
 


Szia Bea!

Mammográfiát nem csinálnak, csak 40 év feletti nőknek, illetve akiknek indokolt. Amennyiben bármi gyanú van, hogy gond van, akkor először mell UH-ra küldenek, és annak eredményétől teszik függővé, hogy csinálnak-e mammográfiát.
Indokolt eset az, ha Te az önvizsgálatod során csomót találsz a melledben. Indokoltnak számít az is, ha a családodban előfordult elsősorban mellrák, de ha bármilyen rák előfordulásáról tudsz az is indok lehet. Elsősorban az anyai ágat vizsgálják, mert állítólag az anyai ágon örökölhető tovább a rákra hajlamosság.

Én 33 éves vagyok, de 29 éves korom óta nagyon óvatos vagyok ebben az ügyben, mert anyukám édesanyjának, illetve a nagymamám hugának volt mellrákja. Anyu nagynénjének 79-ben volt, levették az egyik mellét, és utána még élt 17 évet. A halála elsősorban nem a mellrákjával volt összehozható. A nagymamám sem ebben halt meg, hanem 86 éves volt, és a keringési rendszere felmondta a szolgálatot. Ráadásul az anyukámnak egyelőre jóinduatú daganata van a koponyájában, állandó ellenőrzés alatt van. Ezek után, én minden évben megyek méhnyakrák szűrésre. Mammográfiát nem végeztek még nálam, de UH-on már kétszer voltam. Idén ősszel kell mennem egy újabb UH-ra az Onkológiai Intézetbe, és idén már csinálnak mammográfiát is a veszélyeztettetségem miatt. Hál istennek csomót még nem találtam a melleimben, de amint mondani szokták, jobb félni mint megijedni.

A mell UH-ra beutalót kell vinned, ha lehet, akkor a nőgyógyászodtól, de ha minden igaz, akkor a körzeti orvosodtól is elfogadják a beutalót.

Ja, és még valami. Azt mondta nekem tavaly a vizsgálatot végző doktornő, hogy nekem már azért csinálhatják a mammográfiát, mert már szültem, szoptattam, és a mellben lévő mirigyek eléggé fellazultak, ahhoz, hogy a mammográfiát eltudják végezni. Azt mondta, hogy általában, azért nem szokták csinálni 35 év alatt, mert akkor még nem elég lazák a mirigycsomók a mellben, persze más az az eset, ha muszáj, de szűrővizsgálatként nem csinálják.

Az UH nem fájdalmas. Mammográfia sem fájdalmas, csak állítólag egy kicsit kellemetlen, mert a melleket egy kicsit összenyomják a felvétel készítése során.

Ha bármi kérdésed van, írjál nyugodtan, hátha valami fontosat kihagytam, ami esetleg érdekelne téged.
Szia Zsuzsa

 
 


Szia Zsuzsa!

Szerencsére semmi gynaús dolgot nem tapasztaltam magamon, de ahogy írtad: jobb félni, mint megijedni. Kép
Köszönöm az információt:

Bea
 
 


Sziasztok!
Nekem a nogyogyazsom irt beutalot mammogrfiara, amikor mondtam neki, hogy faj a mellem egy ponton, apro csomot is ereztem. Mammografiat is csinaltak, es UH-t is. Vegulis kiderult, hogy egy mirigy az oka.
Moni

 
 


Sziasztok!

Szülés előtt nekem is csomós volt a mellem, mivel anyukámnak mellrákja volt, azonnal elmentem orvoshoz. Ott uh-ot végeztek és mivel még váladék is jött a mellemből mintát vettek. Szerencsére semmi bajom nem volt, csak a hormonoktól dagadtak be a mirigyek. Ekkor a dokrtonőt kértem, hogy genetikai vizsgálatra adjon beutalót. A kérésemre nagyon szigorúan nemet mondott. Megkérdezte, mit változtatnék az életemben, ha biztosan tudnám, hogy bennem van a hajlam... Anyukám példáján természetesen azonnal elkezdtem egészségesebben élni, mindenféle hormonális tabletták szedését abbahagytam, az étkezésemre figyelek, próbálok pozitívan élni. Ennyi kell, hogy az ember megpróbálja megelőzni a rákot. Tény, ha tudnám, hogy biztosan bennem van az a gén, ami a mellrákot okozza, nem tudnék optimistán élni, állandóan gyötörném magam. Szerintem igaza volt a doktornőnek, hogy ne kérjek genetikai vizsgálatot, nem biztos, hogy az eredmény kedvezően változtatná a hozzáállásomat. Így is tudom, hogy van rá esélyem, ezért próbálok egészségesebben élni.
Anyukám különben 4 éve jól vanKép Anyósom 10 éve!

Az is kérdés, hogy egy életbiztósításnál egy genetikai lelet tudatában, kötnének -e velem szerződést? Ezért sem vállalkoztam a vizsgálatra, mert ha létezik egy ilyen leleted, akkor a biztósító mondhatja, hogy elhallgattál előle egy fontos információt...


Noémi: Remélem jobban vagy, sokat gondolok Rád!

Üdv: Zsuzsi
zsuzsi
 


Noémi!
Remélem csak azért nem írsz, mert nem vagy gép közelében. Kérlek jelezz. Erika
Vendég
 


Sziasztok!
Egy ideje olvasgatom a társalgót, de csak most találtam rá véletlenül erre a topikra.
Ismerem Noémit, a szomszédom volt pár évvel ezelőtt. Csak annyit tudok róla, hogy pár hónappal ezelőtt elköltöztek a városból. Szerintem nincs internethozzáférése, azért nem jelentkezik, de tudtommal jól van!!! Nagyon erős lány ő.
Csak azt akartam az aggódóknak elmondani.

Saci
 


Saci!
Köszi, ha tudsz többet legalább Te írj néhány sort.Kép
Erika
Vendég
 


Sziasztok!

Tud valaki használható infót a méhnyakrákról? Az internetről már minden dokumentumot kinyomtattam, most inkább tapasztalatok érdekelnének és az, hogy melyik kórházban a legprofibbak ezen a területen. A barátnőmnek P4-es lett a rákszűrése. Azt még nem tudom, hogy milyen stádium, mert a héten lesz szövettan.
Kriszta

Kép

KépKép
 


Kriszta! a topik elején (2002 jún 20.) írtam egy alapítvány címét-telefonszámát, szerintem érdemes őket felkeresni! És ne essen kétségbe! KépKépKép

Márti
 
 


Én biztos, hogy a Kékgolyó u-i Onkológiára mennék. (Mikor P3 volt nekem, akkor ott műtöttek)
 
 


Márti
köszi, meg is nézem mindjárt.

Rjuli
Képzeld 2 évvel ezelőtt neki is P3 volt és azt mondta a dokija, hogy semmi gond. Aztán volt P2 majd újra P3 és most P4. Szerencsére már más a dokija. Én nem értem, hogy miért nem csináltak semmit a P3-nál. Pedig rendszeresen járt szűrésre.
Nagyon izgulok, holnap lesz a műtéte, de csak 2 hét múlva lehet tudni, hogy milyen stádiumban van. Remélem korán elcsípik.

Kép

KépKép
 


Márti
Ez csak valami lelkisegélyszolgálat vagy konkrét dolgokban is tudnak segíteni? Lelki támaszra ugyanis nincs szüksége kívülről, mert azt megkapja a barátoktól. Konkrét esetek és kórképük érdekel, illetve speciális eljárások gyógyszerek stb.

Kép

KépKép
 


Még valami eszembe jutott
Van valami ajánlott étrend? Vagy olyan étel, ami nagyon nem javasolt?

Kép

KépKép
 


Kriszta!

A húsmentes étrendet szokták mondani.
A másik pedig a minél több gyümölcs és zöldség fogyasztása. Pl. úgy is, hogy vízivás helyett is frissen gyártott gyümölcs- vagy zöldségleveket kell inni, de sokat. (Többek között a flavonoidok miatt, amiket azt hiszem cseppekben is lehet kapni.)

Bóbita
 
 


Bóbita
Köszönöm. Flavonoidok az OK, de mi van a húsban, ami miatt nem ajánlatos?
Kriszta

Kép

KépKép
 


Kriszta!

Nem vagyok szakértő, csak hallomásból tudom ezeket, de akik a hús ellen vannak, azt mondják, hogy mindenféle méreganyagok keletkeznek az emésztése során. Meg a hússütés során keletkező égett, pirult cuccok is mérgezőek, rákkeltőek ezen álláspont szerint.

Bóbita
 
 


aha értem, köszi
bár az egészséges étrendről kialakított vélemény is félévente változik. Ami egészséges ma, az fél év múlva ártalmas lesz Kép

Kép

KépKép
 


Kriszta! A frissen facsart lötyikről érdemes megkérdezni egy természet gyógyászt, én úgy tudom a céklát szokták ajánlani. viszont mindenféle rák kezelés mellé kiegészítésül javasolják az aloe gélt,(gyorsabb regenerálódás, kezelés mellékhatásainak csökkentése, kezelés jobb hatékonysága miatt), ehhez hozzáértő dokit is tudok, ha érdekel írjatok emilt (profil), vagy hívjatok fel (3255099). C
 
 


Claire
Köszi. Én a Culevitet ajánlottam neki, remélem az beválik. Most 2 hét idegörlő várakozás következik. Utána jelentkezem, addig úgysem tudok semmit. Remélem minden OK lesz.

Kép

KépKép
 


Azt el felejtettem mondani, hogy saját szememmel láttam egy ismerőst, aki idős, súlyosan rákos, már fogyott, és az aloe kúrától tökre összeszedte magát. Placebu hatás kizárva, mivel a felesége nem mondta meg neki, olyan ürüggyel adta be neki, hogy másik mütétre is várt épp, és hogy abból jól regenerálódjon, stb! Ha a rendes kezelést nem lógja el, ezcsak használhat!
Mi az a Culevit, nem ismerem! C
 
 


Üdv!
7 hónapos kismama vagyok.Valami csomó jelent meg a hónaljamban.
Nagyon megijedtem.Valaki hallott már ilyesmiről?
Létezik , hogy zsírcsomó?
Holnap elmegyek dokihoz.
 
 


A csudába! Én erre tegnap válaszoltam, hol van! ??
Nekem azt hiszem volt hasonló serdülő koromban, ált. félidőben volt tapintható. Azt mondta a doki, hogy ott is van egy kis tejmirigy, és az hormon hatásra bedurran. Lehet, mert tejbelövelléskor is éreztem húzódni és dudorodni. Szerencsére én nem vagyok begyulladós, talán akkor gond lenne onnan kifejni v. vmi. Én nálad is effélére tippelek. Írj, hogy mi lett. Claire
 
 


Kriszta!

Bocs, hogy csak most válaszolok az alapítványos kérdésedre, de nem voltam netközelben. Szóval: nem csak lelkisegélyt nyújtanak, hanem életmódbeli, étkezési tanácsokat adnak, vannak adataik gyógyulási esélyekről, lehet kapcsolatot felvenni gyógyult betegekkel, lehet kérdezni őket terápiás lehetőségekről, vannak különféle tanfolyamaik, tudnak információt adni a daganatos betegségekkel kapcsolatos szakirodalmakról, vannak ingyenes tájékoztató kiadványaik, de megvehető náluk néhány könyv is a témáról, vagy segítenek benne, hogy hol lehet beszerezni... persze, ha szükség van rá, lelki támaszt is nyújtanak (van náluk orvos, pszichológus, szociális munkás, gyógytornász, sokan közülük maguk is gyógyult betegek)... ennyi jut most eszembe, de kérdezz még nyugodtan, ha érdekel vmi!

márti
 
 


Márti
Ez tényleg jónak tűnik. Mindenképp felírom a telefonszámot és odaadom a barátnőmnek. Azért remélem nem lesz rá szüksége. Még másfél hét az eredményig.

Kép

KépKép
 


kriszta! most jöttem rá, megnézhetó sokminden a neten is róluk: www.rakellen.hu

márti
 
 


ok, köszi

Kép

KépKép
 


Sziasztok!
Most voltam mammográfián, mert fájt egy kicsit az egyik mellem és mintha csomót is éreztem volna. Megnézték, azt mondták, nincs semmi csak mirigyes a mellem, évente azért menjek vizsgálatra (33 éves vagyok) és havonta vizsgálgassam magamat.
Egy érdekesség: a vizsgálat során egy tejcsepp jelent meg a mellbimbómon, pedig októberben lesz egy éve, hogy már nem szoptatok. Azt mondta az asszisztens, hogy lehet,ezzel meg is oldódott a problémám.. :-)), kipréselték a "csomócskát"...

Üdv: Ágota
 
 


Sziasztok!

Jó régen nem írt ide senki. Ez remélhetőleg jó, senki sem beteg. Kép

Kérdésem lenne, tudja-e valaki, mikor lehet mammográfiát csináltatni, szoptatás befejezésétől számítva? Én még szoptatok, de egy régi sérülés miatt, ami tapintható, szeretném mielőbb megcsináltatni.

Más:
Régebben azt mondták, hogy aki sokáig szoptat, kevesebb az esélye a mellrákra. Vagy rosszul emlékszem? Most meg mindenhol azt olvasom, hogy a fél év az ideális, aki tovább szoptat, az is esélyesebb. Kép

Tudja ezeket valaki?

Köszi!
Andi
 
 


Andi! HOgy mammográfiát mikor csináltathatsz, azt nem tudom, de mellultrahangot akár szoptatás alatt is! Az Onkológiai Intézetben egészen biztosan csinálnak - gondolom, nagyobb szakrendelőőkben is van!

Én még sehol sem hallottam a hosszabb szoptatás káros voltáról, hogy fél év lenne az iodeális, azt egyáltalán nem tudom elképzelni - de ezügyben legjobb, ha szoptatási tanácsadóhoz fordulsz! Címek a Kismamában de sztem van www.szoptatasert.hu is

Márti
 
 


Andi!

A második felét én is csodálkozva olvasom, a kérdésed elejére pedig: úgy tudom, hogy a nőgyógyász adhat beutalót mammográfiára, de csak, ha elég "öreg vagy". Nem akarok hülyeséget írni, de 35 vagy 40 alatt nem csinálják meg. De mivel a beutalót úgyis a nődoki adja, hát kérdezz rá, hogy ad-e/adhat-e most neked.
 
 


Andi!

Szerintem is nőgyógyász, és azt hiszem azért csak x év felett van mammográfia, mert elötte a mell szerkezete olyan hogy a mammográfia nem tudja kimutatni a csomót. Ilyenkor talnán röntgent csinalnak, de ebben nem vagyok biztos.

Amcsi
 
 


Sziasztok!
Találtam egy csomót a mellemben.30 éves vagyok,szültem már kétszer.A körzeti dokinak elmondtam,kérés nélkül megkaptam a beutalót mammográfiára.A vizsgálat mellett még uh-gal is megnéztek.Csak hormonváltozás volt.Remélem tudtam segíteni!
Kriszti

Dorcsi,Domcsi,Kriszti


Szisztok!A mi családunkban nagyon gyakori a mellrák.Ezért én az orvosommal konzultálva arra jutottam,hogy a legfontosabb a megelőzés.Ezért fél évente mell UH-ra járok és az idei évtől már mammográfiára is.Kérek mindenkit,hogy menjen el és ne sajnálja rá az időt hisz a gyerekeinknek,férjeinknek,szüleinknek,testvéreinknek szükségük van ránk!üdv mindenkinek!Én a jövő héten megyek.

KépKép
 
 


sziasztok

jár még valaki ebbe a topicba?


Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
 


szia!


én is most olvastam bele.

Sajnos Noémi nem írt magáról, de reméljük minden rendben van vele...

üdv mindenkinek

Csilla

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron