Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretnék informálodni hasplasztikáról.
Én azt hallodtam, hogy ha már valaki megcsináltatja a hasát akkor már több gyereket nem vállalhat.
Azomkivül azt is hallodtam , hogy a MÁV korházban megcsinálják tb alapon is.
szerintetek is így van?

Krisztaa
 


Krisztaa,
Én megkérdeztem anno az orvosom. Azt mondta, hogy akkor csináltassammeg majd, ha már nemakarok több gyereket, de azt nem mondta, hogy utána többet nemlehet válallni. Viszont ha belegondolsz, akkor nem célszerű.
Én nem tudom, hogy csak a MÁV-ban csinálják-e tb-re, de úgy tudom, ha ez a megváltozott külső pszichésen zavar (és gondolom orvosilag is indokolt), akkor elvégzik a plasztikai műtétet tb-re is.
(Persze ezek nem elsőkézből vett infok.)
Solya
 
 


Kriszta!

Nyugodtan lehet hasplasztika után gyereket vállalni. Ui. az izmos hasfalat a műtét nem érinti, max. a két egyenes hasizmot közelítik egymáshoz. A hasfal megerősítése egyébként csak előnyödre válhat a köv. terhesség során.
Elképzelhető, hogy megcsinálják Tb-re, de gondolj arra, hogy az áron kívül egyéb tényezők is vannak.
Orsi

Orsi
 
 

 
 

Orsi és a bőrrel mi a helyzet? Egy már korábban kinyúlt bőr mennyit képes még tovább nyúlni?
 
 


orsi,
és a bőrrel mi a helyzet? Meddig képes még tovább nyúlni egy következő terhességnél?
 
 


Sziasztok! Csináltatott már valamelyikőtök ilyet? Lehet csak a heget plasztikáztatni, ha az randa? Olyankor, gondolom én, nem vágják fel, csak a felszínét. Mekkora műtét ez?
Zsu
Névtelen
 


Solya!
A bőrfelesleget kimetszik. A köldök alatti striás rész mind kikerül. Persze a köldök megmarad az eredeti helyén. A következő terhességnél ugyanúgy nyúlik a bőr, mint az elsőnél. A striákat egyébként meg lehet előzni, vagy legalábbis csökkenteni spec. krémmel. Nekem bevált.

Zsu!
A heget ki lehet metszeni, ha ronda. Hogy ez mekkora műtét, az a heg méretétől függ, és attól, hogy le van-e tapadva az izomzathoz. Ezt lehet akár érzéstelenítésben is. Ha keloidra hajlamos vagy, spec. technikával és utókezeléssel minimálisra csökkenthető a kóros hegképződés esélye.

Sziasztok!
Orsi

Orsi
 
 


Köszi,
nekem nem sikerült a striákat megelőzni. Kép
A mellem is és a hasam is tiszta csík. Ez van.
 
 


Orsi,
és ha ezt megcsinálják, akkor szép vékony kifehéredő heg marad? A mostani sajna elég kacskaringós és széles. Ja és nem vagyok már mai fruska...zsu
Névtelen
 


Solya!
Nem mindegy, milyen krémet használsz! Nekem igen rossz a bőröm, nagyon roszul gyógyulnak a sebeim. Ahol nem használtam a krémet (mert nem gondoltam, hogy ott is lehet stria), ott szép csíkos lettem. A hasamon viszont egy szem csík sincs.

Zsu!
Valószínűleg igen, de látni kéne, hogy pontosan meg lehessen mondani. Az elhelyezkedéstől is függ.

Orsi

Orsi
 
 


Orsi,
milyen krémet használtál? Egy anyajegyem lekapása után a bőrgyógyász azt mondta heghajlamom van. Ebben az esetben is érdemes a plasztikáztatás?
Te plasztikai sebész vagy?
Solya
 
 


Solya!
A férjem plasztikai sebész.
Egyébként a Vichy krémet használtam, nekem tényleg nagyon jó volt. Egy másik topicban vki azt írta, hogy neki nem volt jó. De lehet, hogy nem a kellő mennyiségben a kellő ideig alkalmazta. Én 3 hónapos terhesen kezdtem, ahogy ajánlották, napi 2x, jó alaposan. Akinek edig ajánlottam, mindenkinek nagyon jó volt. A meglévő striákat is halványította, alig látszik.

A bőrgyógyász mit értett heghajlam alatt? Hypertrohiás vagy keloidos a heged?
Orsi

Orsi
 
 


orsi!
Férjed hol dolgozik? Magánrendelője van vagy korházban dolgozik?
Mitől függ az, hogy kinek csinálják meg a plasztikázást tb-re?
Kb mennyibe kerül egy hasplasztika?

köszi a válaszokat.

Krisztaa
 


Orsi,
azt honnan tudom, hogy hypertrohiás, vagy keloidos a hegem?
Azt mondta, a búrgyógyász, ha tudta volna előre, akkor szebben dolgozik. Most így van egy csúnya nagy heg a régi pici anyajegy helyén. Eleinte kidudorodott, de mára már szintbe simult. Ha ez így jelent vmit. Kép
Egyébként nem tudom.
 
 


Krisztaa!
Magánklinikán dolgozik, és csak magánrendelője van. A tb-s hasplasztika azon múlik, hogy az orvos bevállalja-e, hogy az amúgy nem finanszírozható beavatkozást sérvnek vagy egyéb finanszírozható betegségnek könyveli el. A klinikán a hasplasztika műtéti díja kb. 500 000 Ft. Ebben benne van a felső has és a derék spec. (vibrációs) zsírszívása, szükség esetén az izmos hasfal megerősítése is.

Solya!
A keloid a metszés határain túlmegy, éles szélű, kidudorodik, gyöngyházfényű (kb. úgy néz ki, mint a gyertyaviasz). A hypertrophiás a metszés határain belüli, széles, vaskos heg. Ezek alapján a tied vsz. hypertrophiás. A heghajlam alatt a bőrgy. azt érthette, hogy minden sebed ugyanígy gyógyul, ha nem szövetkímélő technikát alkalmaznak. Elő- és utókezeléssel megelőzhető.

Orsi

Orsi
 
 


Sziasztok!

Eltévedtem ide: http://www.newcontour.hu/
és sok okos dolgot olvastam. Ajánlom mindenki figyelmébe. Egy plasztikai sebészettel foglalkozó magánklinika honlapja. Árakat sajna csak mailben vagy személyesen adnak, így arról nem tudtam tájékozódni.

orsi,
szerinted ezt a műtétet miért nem érdemes TB-re csináltatni?
 
 


Ezt egy másik honlapon találtam:

Zsírszívás (pl. has területnyi ) 100 000 - 140 000 Ft
Hasplasztika (kötényhas) 250 000 - 350 000 Ft

Háát, elég húzós az ára!
 
 


http://www.silvermount.hu/

ez is egy jó honlap.
Bár én egyre jobban keseredem el. itt pl. azt írták, hogy a legtöbb hasplasztikát nem állja a biztosító. Kép De mik a kritériumok?

Mert máshol már 4ooezer ft-tól indul egy hasplasztika. Kép
 
 


Solya én ugy tudom, hogy a Királyhágó uti "tiszti" korházban még megy Tb alapon a hasplasztika már szült nöknek és ott is nagyon jó orvosok vannak.
Egy vizitet megér az érdeklődés.
 
 


fiona,
köszi!
 
 


Solya
Nekem márciusban lesz hasplasztikám a tiszti kórházban, tb-re. Hasfalrekonstrukció címszó alatt. Egészségügyi okok miatt lehet ingyenes, például nagy fogyás utáni kötényhas. Nekem ikreim is vannak, többször szültem, szóba sem került, hogy fizessek. Hogy pontosan kinek térítik, én sem tudom.
Molnárka
 


Akkor, ha a hasizmom szétnyílt a terhesség alatt,(3 ujjam bőven befér köldök felett jóval) akkor én is beleférnék a hasfalrekonstrukcióba, ugye?
Hogy jutottál el a Tisztibe? Ajánlották? Nekem anno valaki említette, hogy oda érdemes menni, mert nagyon jó a plasztikai sebészet. Választottál orvost, vagy beestél és kaptál?érdemes egyáltalán?
Ha nem zavarok, megkereshetlek magánban?
 
 


Solya!

Én nem írtam, hogy nem érdemes Tb-re csináltatni, csak azt mondtam, hogy más szempontokat is figyelembe kell venni. Nagyon fontos pl. a sterilitás. Nem mindegy, hogy az adott műtőben kizárólag steril műtétek történnek-e, vagy mindenféle általános műtét (aranyér, epehólyag, bélműtétek), amelyek semiképp nem tekinthetők sterilnek. Tb-re leggyakrabban ott csinálják, ahol általános sebészeti műtétek is folynak. Ezekben a műtőkben általában a program végén, akár a kevésbé steril műtétek után kezdik az esztétikai műtéteket. Azt hiszem, a Honvéd kórházban van külön plasztikai sebészet. (Érdeklődj utána!) Fontos az is, hogy a sebész mennyire gyakorlott az adott műtét elvégzésében; ill. csak plasztikával foglalkozik, vagy csak alkalmanként vesz részt plasztikai műtétben. Ugyanilyen fontos, hogy milyen műszerek állnak a sebész rendelkezésére, mert korszerű eszközökkel (pl. vibrációs zsírszívó) a műtéti heg jóval kisebb lehet, a has oldalán nem lesz kiemelkedés.
Ha vki mindezt tudja nyújtani, és hajlandó tb-re megcsinálni, azzal érdemes foglalkozni.
A leírás alapján neked rectus diastasisod van (két egyenes hasizom szétválása). Erre jár a Tb támogatás. Ha találsz egy olyan orvost, aki hasplasztikával kombinálva megcsinálja Tb-re, az jó. A hasplasztika metszéséből elvégezhető a hasfal rekonstrukciója, és így elkerülhető a köldök fölötti hosszanti metszés. (Erre feltétlenül kérdezz rá, mert van olyan technika, amivel ez megoldható.)

Orsi

Orsi
 
 


Orsi,
nagyon köszi!
A szavaidból gondoltam, hogy nem érdemes Tb-re, de én nem is gondoltam, hogy ilyen problémák lehetnek. Én azt hittem, hogy egy műtő mindig steril. Hiszen minden műtét sebbel jár. Akkor ha nem steril a műtő. legyen az akármilyen műtét, nem nagyobb a sebfertőzés veszélye? Ez egy laikus gondolta, lehet, hogy rossz a következtetés.
A kizárólagos plasztikához használt műtő azért ffontos, mert a bőr könnyen fertőződik? Vagy miért fontosabb, mint egy vakbélműtétnél? Ezt komolyan nemértem, de nagyon érdekel.
Nem tudom, a Tiszti felszereltsége milyen, de régen az egyik legjobban felszerelt kórházak közé tartozott a Honvéddal.

És még vmi. Volt olyan honlap, ahol azt írták, akkor érdemes megcsináltatni, ha már nem akarsz több gyermeket. De ha nekem a hasizmom jelen pillnatbannem zárt, és szeretnék még egy gyereket, akkor ez a hasizom nem fog még jobban szétnyílni? És ha mégis megcsináltatom és utána vállalok még egy gyermeket, mekkora az esélye, hogy újra szétnyílik a hasizom és úgy megnyúlik a bőröm, mint most?
 
 


Solya,írhatsz, cím a profilomban. A Tisztiben külön plasztikai sebészet van, a dokit ajánlották, de eddig csak jót hallottam róla. Ő a főorvos, én csak besétáltam, sorbaálltam (egész de.), elmondtam a nyűgömet és kész.
 


Solya!

Orsi férje vagyok. Gondoltam egyszerűbb, ha én válaszolok. Minden műtőben törekszenek a lehető legnagyobb sterilitásra, de ez mindenhol más mértékben érhető el. A sebészet tankönyv szerint steril kategóriába tartozik az a műtét, aminél a sebfertőzés 5% alatt marad. Ez elgondolkodtató. Magyarul, ha minden 20. műtét sebe elgennyesedik, az a műtéttípus még sterilnek számít. Ha hozzávesszük, hogy ezekben a műtőkben végzik általában a fakultatív szeptikus műtéteket (pl. epehólyag eltávolítás) és esetleg a szeptikus műtéteket is (fertőzött területen végrehajtott műtétek, bélcsatorna megnyílásával járó műtétek...) látható, hogy egy átlagos műtőben elég sok baci kóricálhat. Persze a műtőket folyamatosan takarítják, de a levegőben, padlón, műtősruhán, csapon... maradhat bőven baktérium.
A bőr nem fertőződik könnyebben mint a mélyebb szövetek, de az elvárások egy plasztikai sebészeti beavatkozás esetén mások. Egy vakbélgyulladás életveszélyes állapot (ellátás nélkül akár halálhoz is vezethet), ezért ha valaki vakbélműtét után sebfertőzést kap, nem csodálkozik senki. Ha valaki önszántából, egészségesen fekszik be egy műtétre, az a minimum amit elvár, hogy ilyen ne forduljon elő. Tehát egy vakbélműtétnél a beteg nem választhat, milyen steril környezetben operálják - már csak azért sem, mert ő maga hozza a műtőbe a vakbelében élő bacikat -, plasztikai műtétnél felesleges ilyen kockázatot vállalni.

Az izmos hasfal helyreállítása egyébként fontos, egy későbbi terhességnél is jobb, ha ép hasfallal vág neki az ember. A bőr sem nyúlik annyira. Persze garancia nincs arra, hogy a hasfal nem nyílik újra szét, de gyenge hasfallal szinte törvényszerű egy terhességnél a további romlás.

Dr.Bubó
 


Kedves Bubo!
Köszönöm kimerítő válaszod! meggyőztetek róla, hogy el kell mennem legalább egy vizsgálatra, hogy orvos is lássa, ne csak én szomorodjak el minden nap. Kép
A sterilitással kapcsolatban vmi ilyesmit képzeltem el.
szia
Solya
 
 


Pocok, Molnárka,
orvost érdemes választani, vagy bízzam magam a sorsra? Ha az előbbi, tudtok nekem segíteni? Végülis majdnem mindegy, hogy a Szt. Imrébe, vagy Tisztibe megyek. Kép De mostmár tudom, hogy fontos, hogy legyen külön plasztikai műtő. A Szt. Imrében van?
Pocok, neekd mit műtöttek? és teljesen elégedett vagy az eredménnyel? És tb-re?
A válasz jöhet a mailre is, de mostanábana freemail nagyon zűrös. Inkább a solya@primposta.hu -ra is írj. Kép
 
 


Lányok

engem is érdekelne a dolog, akár a Tiszti, akár a másik.
Solya kérdései mellett már csak az érdekelne, hogy be kell e feküdni? és hogy mennyi idő alatt gyógyul. Sokat növelne az önbizalmamon, ha sikerülne megcsináltatni, így két gyerek után.

Köszi Gigóca
 
 


Gigca,
amennyire sikerült utánajárnom, úgy tűnik ha az izmot is össze kell húzni, akkor talán két nap bentfekvés. A magánklinikák honlapján 24-48 órát írtak. Az azért kibírható, nem? Kép
 
 


Solya,


nem a kibírásról van szó, azzal nincs semmi bajomKép, cs van egy 3 évesem meg egy 1 évesem, és a kicsi lány csak hozzám kötődik, lévén egyedül vagyok velük( de ez hosszú történet).
Viszont a két császármetszés után, meg hogy nagyon megnőtt a hasam hozzám képest, pedig csak 6 kilót híztam mindkettővel, nagyon csúnya lett a hasam. Ezen szeretnék változtatni, de nekem sincs rá több százezrem.
Mehetünk együtt is, ha rászánjuk magunkat.Kép

Gigóca
 
 


Láttam, láttam!
Szerintem emlékszem is, a múltkori hosszú történetet olvastam valahol. Kép Sajnálom, hogy ezek szerint így oldódott meg! Kép

Én csak március végén, április eljén tudok majd elmenni vizsgálatra, úgyhogy szerintem, ha neked sürgősebb, akkor menj, majd mesélj! Kép
 
 


Solya,

szerintem én sem fogok hamarabb menni, mert most szokik a Levi oviba, Gigit meg most kezdem leszoktatni magamról, úgyhogy megvárlakKép, csak könnyebb lenne, ha nem egyedül mennénk, még ha nagyon nem is ismerjük egymást.

Gigóca
 
 


Sziasztok! Engem is érdekelne a dolog három négykilós fiut szültem és a hasam borzalmasan néz ki ha le is fogyok akkor is a bőr nagyon ki van nyulva és ez az állapot szerintem végleges és szeretnék tőle megszabadulni...A terhességek előtt a Péterfyben dolgoztam egy kicsit majd utánna kérdezgetek a kollégáimtól hogy a plasztikán mi a helyzet TB.támogatás stb. majd irok
Kelemen Péterné
 


Jó, Gigóca! Megbeszéltük! Kép
Hunter,
nem lenne rossz, ha fel tudnák vázolni neked a lehetőségeket! Kép
 
 


Jaj, Pocok, Köszi! Kép
ez a tíz nap nagyon sok! Annyit én egy kórházban sem bírok ki! Kép Ráadásul a Szt. Imre van kint Tétényben, nem?

És akkor most hol az igazság? Már megint kétségek között vagyok! Bubo azt mondta ajánlott egy esetleges köv. terhesség előtt is záratni a hasfalat. És a bőrt sem fenyegeti veszély. Akkor most mi a helyzet?
Mi van, ha vki tényleg nem szeetne több babát, megcsináltatja és véletlenül becsúszik egy babóca? Mennyi amin. idő a műtét és a köv. terhessé között? és miért nem ajánlják, a bőr, vagy a hasizom miatt?
Azt hiszem ezt már csak a rendelőben tudom tisztázni! Kép
 
 


Solya!

A hasfalnak 6 hét után strapabírónak kell lennie! Ennyi a gyógyulási ideje. Ha ez alatt nem gyógyul meg, utána sem fog. A bőrseb hat hét után szintén teljesen begyógyul, de a heg az első évben még változhat. Elsősorban a napfény (és a szolárium) veszélyezteti a hosszú távú esztétikai eredményt, ugyanis pigmentációs zavart, színelváltozást okozhat, másodsorban feszítés hatására kóros heg (hipertrófiás, vagy keloidos) keletkezhet. Tehát az első évben -esztétikai szempontból - még nem érdemes megkockáztatni egy terhességet, de ha valaki nem sokkal a műtét után esik teherbe, akkor sem kell kétségbe esnie. A hasfal rekonstrukciója egyébként olyan módon történik, hogy ha minden öltés ki is szakadna, akkor is csak az eredeti állapot állna helyre. Persze kényelmes óvintézkedés orvosi részről azt tanácsolni, hogy a műtét után a beteg ne erőltesse a hasát, ne emeljen nehéz tárgyakat, ne vállaljon gyermeket... így egyrészt kisebb az esélye hogy bármi szövődmény alakul ki, másrészt ha mégis történne valami, könnyebb ráfogni valamire a dolgot. Ez ugyanaz, mint amikor teleírják a gyógyszerek használati utasítását minden elképzelhető vagy elképzelhetetlen szövődménnyel, így ha egy is előfordul közülük, nem lehet reklamálni, hiszen még a használati utasításban is szerepelt.
A kórházban fekvésről is más a véleményem. Műtét után egy, legfeljebb két nap megfigyelésnek elégnek kell lennie. Ha valaki szépen tisztán dolgozik, és a draineken sem jön semmi, értelmes, együttműködő beteget nyugodtan haza lehet engedni. Persze lehet indokolt további megfigyelés, de hogy helyből 10 nap, az kicsit erős. Valószínűleg a TB finanszírozott rendszer anomáliáiból adódik ez a hosszú ápolási idő. TB-re hasplasztika úgy lehetséges, ha valami klassz nevet találunk a beavatkozásnak. A beavatkozásokért a kórháznak a TB-től pénz jár, viszont csak akkor, ha a beteg - legalább papíron - egy ún. "minimális ápolási napot" a kórházban tölt. Ezért van az, hogy a beteget varratszedésig aszalják, vagy varratszedéskor kap a ténylegesnél hosszabb időre szóló zárót és a köztes időben "a részletes felvilágosítás és a lehetséges szövődmények ismertetése után, az orvosi tanács ellenére, saját kérésére és saját felelősségére otthonába távozik." Persze ez nem a kórházak hibája, a rendszer nem az igazi.
 


Szia Solya! Kis türelmet kérek tőled a háromévesem és a héthónaposom éppen lázas beteg ma reggelre és meghalni nincs időm de ha jobban lesznek és az apuci is itthon lesz akkor majd lépek sőt be is megyek és irok...üdv.Vera
Kelemen Péterné
 


Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a hasplasztikát a férfiaknak is támogatja a tb? Hirtelen hizás, majd fogyás miatt.
Névtelen
 


Hunter!
Dehogy siettetlek! Ráérsz! Kép
Gyógyítgasd a kis családot! Kép
Jobbulást nektek!
 
 


Szia Solya! Azon vagyok hogy gyógyuljanak ma apuci is itthon van egy kicsit könnyebb "nekem" és tudtam irni...pusz-pusz köszi
Kelemen Péterné
 


Solya!
Ha jössz ide a Szt. Imrébe, majd látogatlakKépKépKép. Uis. itt lakunk a szomszédságában. (Nem Tétény, Kelenföld).
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Én hétfőn este fekszem be, kedden műtenek, pénteken mehetek haza. Azt hiszem az emelgetés, erőltetés elkerülése mégiscsak indokolt, hisz egy rendes hasi műtétről van szó, nagy vágással. Igaz, hogy a második császárom után egy héttel már egyedül rendeztem egy újszülöttet és két 17 hónaposat. De nem is sírom vissza azt az időt.
Most két hétig nagyszülő is lesz velünk, megpróbálom maximálisan kihasználni és pihenni.

Mikor először mentem konzultálni a dokival és vázoltam a helyzetemet, szóba sem került a fizetés. Úgy tűnt, hogy nem is kell kreálni különösebb indokot a támogatásért, megszolgáltam rá. A doki csak annyit mondott, hogy a hasfalam annyira elvékonyodott, hogy valami szövetek mozognak ott, torna már tovább nem segít. Lehet, hogy csak rosszul értelmeztem, de a hármasterhességet követő következő terhesség tényleg amortizált. Nemcsak a hasam, a méhem is belerokkant.

Hunter! Gyógyulást nektek. Ilyenkor nem könnyű a dolgunk. Mi is éppen lábalnánk ki a taknyolás, köhögés hullámból, és máris itt van egy finom kis vírusos hasmenés. Az eleven, örökmozgó kicsikém totál ki van lőve. Alszik már 2 órája. Még szerencse, hogy ilyenkor én nem betegszem le.
Solya! Nekem több gyerekem nem lehet, ezért nem is foglalkoztam ezzel a kérdéssel, de tényleg akkortól ajánlják, ha már lerendezted a gyerekszüléseket.
Molnárka
 


Szia MOlnárka! Köszi a biztatást valóban nem egyszerű a kicsinek állandóan szivom az orrát a nagy meg nyafog egész nap ... szenvednek a drágáim de hamar túl leszünk rajta remélem ,bár mostmár én sem kapok levegőt rendesen az orromon ez van üdv. vera
Kelemen Péterné
 


Molnárka!

Akinek sérve van, vagy a hasfala szétnyílt, jár a TB támogatás! A "diagnózis kreálás" a tisztán esztétikai műtéteknél szükséges. Az, hogy fizeti-e a TB, nem azon múlik, hogy szült-e már valaki, hanem hogy mi az elváltozás. Ugyanígy nem fizeti pl. szoptatás után megereszkedett mellek implantációját sem. Fizeti azonban a daganat miatt operált, csonkolt mellek implantációját, itt ugynis rekonstrukcióról, nem esztétikai indikációról van szó.
 


Bubo!

És a mellkisebbítést sem támogatja a TB? Én úgy hallottam, hogy igen. Jelenleg szoptatok még, de jövőre szeretném megcsináltatni.

Tina
 


Pocok,
köszi. Akkor még van remény.
Nem tudom mi számít nagy mellnek, de állítólag nekem az van. Igaz nem vagyok alacsony.

Tina
 


Solya!
Ide találtam. Köszi Kép

Nekem ugyan nem aktuális miverl épp újra babát várok, csak nagy naívan azt hittem, hogy nekem csak a bőr ment tönkre, de a nőgyógyász felvilágosított, hogy szétvált a hasizom, amit meg kelle majd műtetni, ha túl vagyunk a szülésen, szopin. Előtte azt mondtuk a férjemmel, hgoy a harmadik gyerkőc után megműtetjük. Most visoznt nagoyn elbizonytalanodtam, mert gyors egymás utánban 3. gyerkőt se célszerű ilyen pocival bevállalni. Meg nem is így terveztük. Ha meg már műtenek, akkor valószínőleg nem szánjuk rá magunkat egy újabb műtétre.

Bubó!
A szétnyílt hasizom akár hüvelyi uton történő szülésnél, akár egy estleges császrnál okozhat problémát?

Norci
 
 


Tina!

A TB támogatja a mellkisebbítést, ha kórosan nagy mellről, "gigantomastiáról" van szó. Ez már a gerincet is megterheli, hátfájást, súlyos esetben gerincdeformitást okoz. A határ a gigantomastia felé azonban nem éles. :-)

Norci!

A szétnyílt hasizom a terhesség során tovább nyílhat, sérv alakulhat ki. A császármetszésnél nem hiszem hogy különösebb problémát okozna, norm. szülésnél nehezebb a megfelelő hasűri nyomást kifejteni, bár ott a nőgyógyász úgyis segít a nyomásban.
 


Bubo!

Köszi. Lehet, hogy nincs is gigantomastia mellem.Kép Környezetemben még azért senki nem tudott überelni.Kép Szoptatás befejezése után kell 1 évet várni a műtéttel, jól tudom?

Tina
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: