Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Aki érintett ebben a témában kérem irjonKépKépKép
Kelemenné Vera
 


Szia Vera!
Ha meg olvasod ezt a topicot, irj privatban. Talän tudok picit segiteni.
 
 


Ha bárki átesett már ilyesmin, kérem írja meg, mire lehet számítani, mivel jár, mennyi idő, mennyi fájdalom-kellemetlenség, milyen hosszú felépülés, altatás, vagy érzéstelenítés, nagyon félek, mert valószínűleg muszáj lesz belefognom.
 
 

 
 

Timid,
biztos, hogy muszáj? Én (is Kép)teljesen biztos voltam benne, de a nőgyógyászom azt mondta, nagyon gyorsan húzzak el intimtornára, szóval lehet, hogy az is elég lenne.

Virág
 


Biztos. Kép
 
 


Sajnálom. Kép
 


Én már nem. Se ülni, se feküdni nem megy fájdalom nélkül. Nem nagyon fáj, épp csak annyira, hogy nem legyen semmi normális. Kép De köszönöm az együttérzést.
Szóval tapasztalt sorstárs nincs errefelé?
 
 


Úristen. Kép Ez nagyon rosszul hangzik! Nem is tudtam, hogy okozhat fájdalmat.
 


Sziasztok!Én már túlestem ezen a műtéten már éppen 5.hónapja a részletekről inkább priviben irnék ha lehet ...az email cimem a profilomban található...üdv:Vera

Kép
Kép
 
 


Sziasztok,

Mivel az általam használt hüvelysúly elkerülhetővé tette számomra a hüvelyplasztikát és egyéb műtéteket - ugyanakkor a műtét utáni eredmény megtartásában, javításában is segít, megszüntet az inkontinenciát és nem okoz aranyeret, ezt már több levélben is kérdeztétek, sőt nekem elmúlt tőle - gondoltam ide is felteszem történetemet.

Mindenkivel szeretném megosztani gyógyulásom történetét, amely egy Ausztriában és Győrben is dolgozó doktor úr személyéhez fűződik, illetve ahhoz a komplex kezeléshez, melyben részesített. Így szeretnék reményt adni másoknak is.
37 éves vagyok. Másfél évvel ezelőtti nehéz szülésemet követően a nőgyógyászok a következőt diagnosztizálták nálam: végbélsérv, hólyagsérv, méhsüllyedés. Ez azt jelenti, hogy komoly a méh és a hólyag felőli húzó jellegű fájdalmak és székletürítési problémák mellett a méhszájam megközelítette a hüvelybemenetet és erőlködéskor ki-ki bújt onnan, a mellső hüvelyfal pedig 4 cm-re kidomborodott a hüvely bemenetből. Olyan volt, minha valami ki akarna esni belőlem- magassarkúban különösen fájt a lépés, állni sem tudtam sokáig.
Iszonyatosan kétségbe estem, annál is inkább, mivel mindig is ügyeltem az egészséges életmódra, rendszeresen sportoltam, sosem voltam túlsúlyos, a terhesség alatt is csak nyolc kilót híztam, a szülés előtt pedig olyan magasan volt a méhszájam, hogy el sem értem.

Minden nap sírtam! A nőgyógyászok bizonytalanok voltak - a legnevesebbek
közül körülbelül tízet kerestem fel országos szinten- többek között az egyik legrangosabb magánklinikát, illetve a főváros híres kórházait. Az első találkozás során mindig ajánlottak megoldásokat, ilyenkor örültem, a további találkozások során ezekről azonban már kevésbé pozitívan nyilatkoztak. Az említett nőgyógyászok a TVT szalagok behelyezését, a hüvelyplasztikát, illetve a hüvelyplasztikával konbinált Manchaster plasztikát, vagy a méhszalagok "ide-oda varrogatását" ajánlották, „szerencsére” hozzátéve, hogy az összes módszer inkább rövidtávú és minőségileg is csak csekély javulást hozó megoldást adhat. Szóba került még a szülési szándék lezárulása utáni méhkivétel, mint hosszabb távú megoldás, de végül is ezt sem akartam, annál is inkább, mivel a nőgyógyászok véleménye itt sem egyezett a gyenge hüvelyizomzat miatt.

Ahogy telt az idő, állapotom egyre romlott, hiába végeztem el a nőgyógyászok által javasolt Kriston intim torna tanfolyamot és gondosan csináltam a gyakorlatokat 9 hónapon keresztül! A 9. hónapban már a méhszájam állandóan kilógott, azt hittem, ebbe bele fogok őrülni!

Ekkor találtam rá doktor úrra, aki a hüvelysúlyzók, más néven hüvelysúly, vagy hüvelyconus, egy speciális kocka szilikonpesszárium és egy elektrostimulációs kezelés alkalmazását javasolta, hozzátéve, hogy a kezelés hosszadalmas, de végül nagyon eredményes lesz. Most már szégyellem bevallani, de először kételkedtem, azt hittem, kár az erőfeszítésért, de igaza volt. Minden úgy történt, ahogy megjósolta. Még a minden reggel felhelyezendő szilikonpesszárium viselése sem okozott gondot, sőt rögtön mérsékelte a panaszokat. Ahogy teltek a hónapok a hüvelyizomzatom egyre erősebb és feszesebb lett, székletürétési problémáim fokozatosan enyhültek, végül magszűntek, a hólyag felőli nyomásérzet is eltűnt, a mellső hüvelyfal sem domborodik már ki, méhem pedig egyre magasabbra került!

Ma már panaszmentes vagyok, méhem 5-6 cm-el került feljebb az eredeti szörnyű állapothoz képest- a Manchester plasztikával is csak 2 cm-t ígértek a méhszájat megcsonkítva!
A vaginálsúlyzókat még most is használom, hogy elérjem az eredeti állapotot, illetve, hogy a szexualitás még a mostani jótól is jobb legyen. Külön szeretném kiemelni, hogy a súlyzóhasználat egyre izmosabbá teszi a hüvelyt, annak átmérője folyamatosan csökken, így megszünteti az inkontinenciát, a szexuális élet is egyre jobbá válik. A súlyzóhasználat természetesen a szülés alatti sérülések kivédésére is szolgál- jó lett volna ezt hamarabb tudnom!

Örökre hálás leszek a doktor úr segítségéért. Akinek csak részben is hasonló problémája van, azt tanácsolom, nyugodtan forduljon hozzá. Én is szívesen válaszolok bárkinek, akár e-mail-ben – macibaba37@freemail.hu, telefonon, vagy személyesen is és természetesen az ő elérhetőségét is megadom. Nagyon örülnék, ha segíteni tudnék tapasztalataimmal, most, hogy másfél évnyi szenvedés után újból jól érzem magam.

macibaba4
 


Sziasztok,

Nagyon örülök, hogy, amióta feltettem a történetemet, nagyon sok embernek tudtam vele segíteni. Mivel azonban sokan mondjátok, hogy olyan jellegű infótok van, hogy a hüvelysúly aranyeret okoz, illetve hüvelytályi értágulatot és ezért óvatosak vagytok vele kapcsolatban, nem bírom tovább magamban tartani, hogy nem! A hüvelysúly nem okoz aranyeret, és értágulatot sem, sőt nekem volt régebben aranyerem, de amióta a hüvelysúlyzót használom, nem jött elő! Mondjuk súlyos problémáim mellett az aranyér dolog szinte eltörpült. Annak idején én is pont azért féltem a hüvelysúly használattól, mert egy szakértő véleménye volt az, hogy aranyeret és értágulatokat okoz, de utána olvastam a külföldi irodalomban- jól beszélek angolul és franciául, és erre vonatkozó infót nem találva, elkezdtem használni a hüvelysúlyt. És teljesen rendbe jöttem, amiben a hüvelysúlyzó is fő szerepet játszott. Keressetek nyugodtan továbbra is, szívesen segítek mindenkinek. Macibaba

macibaba4
 


Sziasztok,

Több ismerősöm is van, akinek volt hüvelyplasztikája, egyik sem volt sokáig jó. Nemrég, barátnőmnek csinálták meg immár másodszor, kb 5 hétig volt jó neki, és a doki azt mondta, többször nem plasztikázza, mivel félő, hogy átlyukad az elvékonyodott hüvelyfal, ugyanis minden egyes operációnál kivágnak egy darabot az izomból, így tényleg szűkebb lesz a hüvely, csakhogy az izomtömeg kevesebb. Nekem volt egy méhszalag felvarrásom, méhsüllyedés miatt, na ennek az eredménye sem maradt meg túl sokáig, azt mondták a gyenge gátizom nem tartja meg a méhemet és a hüvelysúlyt javasolták, hogy erősödjön az izomzat. Én meg pont ezen a fórumon olvastam, hogy lehet, más is kell még. Utána jártam. Sajna még csak egy helyen foglalkoznak ezzel az országban.Tényleg jó! Szóval a hüvelysúlyzó mellett van még egy kocka pesszáriumom és elektro stimulátort is használok. Működik a dolog! A gátizmom egyre erősebb, a hüvely szűkűl! Köszönet mindenkinek, aki erre felhívta a figyelmemet- Macibabának, a dokinak, a net adta lehetőségeknek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sztrawi 2011.08.17 22:07-kor.

sztrawi
 
 


Fura, de mostanában olyan priviket kapok, amiben azt kérditek a gésagolyót használtam-e. Nem, amire Macibaba felhívta a figyelmemet az nem gésagolyó, bár most néztem utána a neten, tényleg hüvelysúlynak nevezik azt is, nem tudom, miért. Szóval én nem gésagolyót, hanem olyan hüvelysúlyt használtam, ami egészen keskeny, tampon formájú és különböző súlyú betéteket lehet beletekerni, pontosan 5 darabot.

sztrawi
 
 


Szerintem nagy segítség lehet, ha megnézitek a Miskolc TV által készített műsort az inkontinenciával , hólyag-, végbélsérvvel, méhsüllyedéssel, hüvelysüllyedéssel, egyszóval a gátizomgyengeséggel kapcsolatos műsort, ahol Németh Zoltán doktor úr és két gyógyult betege is nyilatkozik.

http://minap.hu/mivid.php?ext.a25361

Úgy tudom, már Miskolcon is van ezzel a módszerrel foglalkozó orvos.

sztrawi
 
 


Helló!

Ami a hüvelyplasztikát illeti: én megcsináltattam a kislányom születése után, és valóban jobb is lett esztétikailag kissé, de mindössze 2 évig!!! Közben folyamatosan éreztem, hogy romlik a dolog, pedig keményen intimtornáztam. Hólyagsérv miatt csináltattam meg a hüvelyplasztikát, csakhogy a nőgyógyász, aki megműtött és egyébként ezer éve ismerem és kedvelem is, mindössze csak azt felejtette el elmondani, hogy az intimtorna nem fog segíteni a műtét eredményének megtartásában, mivel, hogy a gátizmom eszméletlen gyenge és azt csak úgy összeszorítani nem is igen tudom, akkor mitől lenne jobb?

Ezen a fórumon olvastalak titeket, hogy talán a hüvelysúly segíthet, meg Németh Zoltán doki. Hát ez így is lett! A kocka pesszáriumot én sem úsztam meg, és az el. stimet sem, de nem nagy gond, és most már letettem, nem kell.

Mondja már meg valaki, hogy miért kell az ország másik felébe utazni, vagyis Győrbe, hogy ezeket a dolgokat be lehessen szerezni? Tudom, van még a Gubás Péter doki Miskolcon, de ezzel ennyi. Régebben Pesten egy nőgyógyász azt mondta nekem, nem jó dolgokat tenni a hüvelybe, a pesszáriumra gondolt, amit ráadásul minden este ki lehet venni. Vajon miért nem, ha egyszer más baj nem lett tőle, csak annyi , hogy meggyógyultam? A kemény, rugalmatlan, csontig feltolandó hüvelygyűrű vajon jobb, ami hónapokig lévén a hüvelybe, belenő a húsba, kifekélyesedik és még házaséletet sem lehet vele élni? Nem hinném, pedig édesanyámnak feltették, de levenni már csak szikével tudták!!!

Az intimtornán meg azt tanították, hogy a hüvelysúly aranyeret okoz. Én egy Németh Zoltán-féle betegről sem tudok, akinek aranyere lett volna a hüvelysúly miatt, vagy romlott volna tőle a hüvelyi vérkeringés, sőt! Én azt tanácsolnám mindenkinek, gondolja végig ezeket a dolgokat, mielőtt műtőbe tolatja magát!
csenguci1
Abaújkér
 
 


Én is voltam Németh Zoltán főorvos úrnál, miután az életem romokban hevert. Nekem a szüléseim után csináltak hüvelyplasztikát, majd még egyet négy év múlva, de igazán nem múlt el az inkontinenciám és a többi bajom sem. Ahány orvos látott annyiféle diagnózist adott, volt, aki csak hólyagsérvet, volt, aki végbélsérvet és olyan is volt aki mindkettőt és még méhsüllyedést is írt a papíromra, de mindegyik csak fekve nézett meg. Németh főorvos úr végre elmagyarázott nekem mindent, ennyi szenvedés után végre akadt egy ember, aki emberi hangon beszélt velem , a beteggel! A kocka pesszárium hordása nagyon megkönnyíti az életemet, a hüvelykónusszal való gyakorlatozás pedig beépült az életembe. Nagyon örülök, mert az eszközök lassan hatnak, de minden hónapban érzem, hogy jótékonyak. Tényleg ne menjetek a műtőbe, mielőtt nem jártátok végig a lehetőségeket!
bobica
Győr
 
 


Én arra volnék kíváncsi, hogy a Német Zoltán doktor Úr komplex kezelésében használt elektro stimulátor mennyire hatásos, nekem hólyagsérvem van, jobb-e, mint a TENS gépek, amit a neten is árulnak és, hogy Miskolcon is hozzá lehet-e jutni?Használta már valaki és milyen eredménnyel?

Köszönöm!
csilike11
Debrecen
 
 


Csilike!

Szuper a Németh főorvos-féle elektro stimulátor! Nagyon elégedett vagyok vele, éppen most járt le a bérlésem és vittem vissza Miskolcra. Igen Miskolcon is ugyanaz a gép van, mint Győrben és a miskolci hölgy, aki kiadja nagyon segítőkész, minden kérdésedre válaszol. tel: 20/5747284
Mondjuk nem azt érdemes várni a géptől, ha mondjuk van egy lúdtojásnyi hólyagsérved, hogy az teljesen el fog múlni, de nyílván, minél kisebb a gond, annál látványosabb vele az eredmény. Nekem is hólyagsérv miatt lett szükségem rá, és annyit elértem el vele, hogy össze tudom szuperul húzni a gátizmomat és az egész feszesebb, erősebb lett. Ez nem TENS gép, vigyázz, mert a TENS nem igazán a gátizom erősítésre jó, az olyan tapadókorongos izomerősítő, ami külsőleg alkalmazva használ, pl hátizom, stb kezelésnél ezekre az izmokra irányuló frekvenciákkal stb.. A Németh főorvos féle elektro stimulátor a doktor komplex kezelésének része, ezekre az általa javasolt programok kerülnek, amikkel már eredményeket ért el és hát ez ugye így végül is orvosilag javasolt, így nem okozhat kárt, ugyanis nem mindegy, mi mennyi, vagyis a frekvencia stb, ha ezek nem megfelelőek, az nem igen lesz jó.
szilva23
Balaton
 
 


Ó, a Németh főorvos-féle elektro stimulátor szuper igazad van! Én is Miskolcról béreltem. Az a program, amit a doki kifejezetten az én problémámra javasolt, a vártnál jobb eredményt hozott számomra. Gubás doki sem akart hinni a szemének, mikor visszamentem hozzá és 2, azaz két mérettel kisebb kockát tudtam elhozni! Az is igaz, hogy a másik hölgy, akivel a váróban ismerkedtem meg, ő csak annyit mondott, hogy a géptől legalább mozgatni tudja az izmot, de szegénynek sokkal nagyobb volt a problémája az enyémtől, úgyhogy igazad lehet, ez egyén és problémafüggő dolog. De egy nagyon jó esély!
feherke
Budapest XXIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Jar még erre valaki? Nekem is nehez szulest kovetoen jott ki a holyag es vegbelserv. A vegbel serv nem okoz panaszokat,de a holyagservtol rettenetesen zavaro,h allandoan ugy erzem,pisilnem kell,de akkor is,amikor nincs is mit uritenem. Hasznalom a kockapesszariumot,de nekem attol sem javult ez a panaszom :( volt valaki mas is,akinek ez a tubete ilyen eros volt a holyag servtol? Egyebkent az el.stim is nalam van,azt is haszbaltam mar egy hobapot. De tudom,h minimum 3 honapra van szukseg a javulashoz. A huvelysullyal jelenleg csak az 5 gr-os suly marad bent,de az se sokaig. Biztassatok,h lesz ez még jobb is
Udv mindenkinek!
grace01
Bp
 
 


Sziasztok!Missed ab műtét után túl hamar visszazárt a méhszáj,ergam csepp ellenére vérömleny keletkezett a méhemben.Kaptam ujabb ergam cseppet,de nem hatott ezert újra megműtöttek.Most 5 nappal az ujabb műtét után ujra azt mutatja az uh hogy a méhszáj zárodott viszont továbbra is termelődik a folyadék(vér) a méhemben.Nem tudom mi a kiút.Nagyon ep vagyok keseredve.Járt már így valaki?
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó