2004.03.07 22:43
2004.03.08 22:33
(Mert problémásnak nagyon problémás vagyok, olyannyira, hogy azt sem tudom, melyiket oldjam meg előbb...) Viszont mindjárt lejár az egy nap, írok hamar, hogy legyen idejük a többieknek idetalálni! 
2004.03.10 11:05
, de most el kell mennem etetni, mert 10 perce eeggggegggűűűűűűvávávküá-jön a kiságy felől.
2004.03.10 11:18

, volt, hogy valami méla szomorúság egészen levert a lábamról, és csak meredtem bele a nagyvilágba. Akkor (kb. 3-hete?) úgy éreztem, hogy ha ez még 1 napig így megy, én odaadom egy olyan anyukának, aki képes valóban szeretni őt. TUDOM, ISZONYÚ DURVÁN HANGZIK EZ, ÉS ÉN IS TELJESEN KIBORULTAM TŐLE. És tudom, van depressziós anyák topik, meg hasonlók. Csakhogy mostanra a dolog elmúlt, és én elkezdtem sajnálni az akkori magamat, és úgy érzem, sok oka volt annak, hogy akkor úgy éreztem. Nem tudom, mennyire érdekel valakit pl. ez a téma, de ha társítjuk mondjuk az "érthetetlen" anyuka témakörrel, szerintem egy csomó érdekes dologról beszélhetnénk. 

2004.03.10 12:45
(a kisfiam 2001 novemberi, a kislányom 2003 májusi) 2004.03.11 09:42

), és most etika tantárgyat tanítok egy alapítványi iskolában, persze nagyon nehezen megyeget ilyen pici babával. Nem erre a páylára készültem,de valahogy most itt kötöttem ki-van is vele elég "problémám"...(Mellesleg, rólad nem sok van a profilban
)
, főleg, ha volt olyan korszak, amikor kenyérhéj volt a főeledelünk a szerelmemnek meg nekem...-de az élet ennél bonyolultabb...nem? 2004.03.11 09:56
- bizonyos tekintetben igaz is persze
De az igazság az, hogy mikor regisztráltam a babanetre, egyszerűen nem akartam kitölteni a profilt, mert ódzkodtam a nyilvánosságtól - elég abszurdnak tűnhet, de így volt. Sőt, valahogy még mindig... De persze 1200 vagy mennyi hozzászólás után már nem sok titkom maradt 
2004.03.18 07:47
2004.03.18 08:05
. Mondjuk nagyon nem zavar
2004.03.18 11:11
Rajtam is keresztülhajtott egy enyhe depi... De nem ám a babám születése után, hanem úgy 10 h ónappal utána
Érdekes volt.

2004.03.18 12:27
2004.03.18 12:59
) ahol nem érzem magam különcnek. De legalább másfél évem telt úgy, hogy brutálisan kilógtam abból a sorból. Ez egy ilen helyzet. Rengeteget tanultzam belőle. Valszeg azért is alakult igy, hogy tanulni tudjak. 
2004.03.18 13:11
De ha a fiam nem kap semmit, akkor sem reklamál. Ha pedig majd kinőjük a sok játékot (a második gyerek után), ami még jó lesz, odaajándékozzuk majd egy ovinak vagy bölcsinek. Szerintem nem vagyok sem különc, sem sznob (amiért egyes esetekben igenis ragaszkodom a minőséghez), de hálát adok a sorsnak, hogy mindezt anyagilag is megengedhetjük magunknak. Mert biztos sok anyuka szeretne ilyen "különc" lenni, csak nem engedheti meg magának (sajnos
). 2004.03.18 14:25
2004.03.18 14:33
2004.03.18 15:24
Szóval: szerintem az a biokaja, aminek sem a termelésénél, sem a feldolgozásánál nem használnak vegyszereket, gyógyszereket, hormonokat. Sajnos nem csak biokajákat eszünk, de igyekszünk minél kevesebb vegyszert megenni, legyen az gyomírtó, féregírtó, növényszépítőszer, hormon, ételízesítő- színező, állagjavító, stb.. EZ a gyakorlatban kb úgy néz ki, hogy bár elég sok mindent vásárolunk bioboltban, biopiacon, biotermelőktől, meg igyekszem a dolgokat az idényükben beszerezni, amit lehet és itthon eltenni, meg a szüleim kertjében nő is sok minden teljesen kezeletlenül, - de azért használjuk a helyi boltokat is. Van anyagi oka is, bár nem az a döntő, mert drágább ugyan a vegyszermentesen termelt kaja, de ha figyelembe vesszük, hogy nem költünk primőrökre, nem veszünk konzerveket, félkész kajákat, ételízesítőket, felvágottakat, chipseket, nem dohányzunk, nem járunk gyorséttermekbe (meg lassúakba sem
) stb - szóval, egy csomó kiaadástól meg is menekülünk. De azért sem tudunk mindenből vegyszermenteset, kezeletlent, stb venni, mert nagyon macerás lenne naponta utánajárni, utazgatni miatta, a helyes tárolásra figyelni... Hogy meddig adok a gyerekeknek csak azt? Vilka még nem kapott mást, leszámítva némi rizst és némi kenyérhéjat, de minden zöldség-gyümi bio, amit adok neki. Ezek egy részét én tettem el nyáron mélyhűtőbe, egy részét vesszük. Ármin már nem csak ilyesmit kap, mert pld adunk neki sima piaci zöldséget, hentestől származó húst, déligyümölcsöt, joghurtot - igyekszem mindenből a legkevésbé mesterségeset adni neki is, magunknak is, de tudom, hogy a teljesen vegyzermentes életet ma, itt Budapesten mi nem tudjuk megvalósítani. Amellett szeretem a csokit
- úgyhogy időnként ilyesmit is eszünk, ha nem is tartom egészségesnek.
Más helyek, más normák 
2004.03.18 16:24

2004.03.18 17:48
Nem elvekhez ragaszkodom, mindig mindent úgy csinálok, ahogy én jónak látom. És bizony az én fiam is tiszta kosz, hazaérve rögtön a mosógépbe pakoljuk a ruháját. Néha nem ártana őt magát is berakni egy fordulóra
. 2004.03.18 19:38
Most van kialakulóban egy problémám: érthetetlennek tartják sokan, (kismamák is), hogyhogy a gyerekhez igazítom a napom, hogyhogy nem hagyom sírni ("hadd sírjon, nem halt bele még senki!"), hogy nem cipelem amikor álmos, hiszen látom rajta, hogy az, hogy nem etetem, amíg nem jelzi, hogy éhes, ésatöbbi. Úgy tűnik, ezek a kritikusaim a saját szuverenitásuk feladásának gondolják, ha mindezeknek az igényeknek teret ad az ember. Mellesleg sokszor a másik kifejezett igényének (hétköznapok) a megtagadásával próbálnak emberek valamiféle tiszavirág életű
(csájna bugyi) identitásra szert tenni. Gyerekkel kapcsolatban szerintem ez maga a rémálom. Szerintem egy gyerek, ha igazán szereti az ember, barát-és ha már itt tartunk, szerintem a barátságnál többet semmiből nem lehet kihozni-hiába is próbálja meg valaki a gyerekéből felépíteni az elb****tt életének az emlékművét.
2004.03.18 19:52
2004.03.18 20:28
2004.03.18 20:37
Persze nem utcai ruhában. Bizonyos határok között a mai napig bírom az igénytelenkedést. De aki nem, azzal sincs bajom. Legfeljebb magamban kicsit sajnálom, mert neki lehet szar, ha nem tudja magát elengedni. 2004.03.18 21:44
2004.03.19 05:53
) indultam ki.2004.03.19 07:30
! Egyébként én vásárolok kínaiban, pl. az összes terhes-hálóingemet náluk vettem, meg a terhes-törülközőket, sőt, a kórházi papucsomat is. Gondoltam, 5 -6 napig csak kitartanak
-most is teljesen olyanok, mint újan. A giccsekkel, amiket árulnak, meg máig nem tudom, hányadán állok, egyik nap is majdenm megvettem egy gyerek-faliórát, műanyag papagájjal és műanyag tavacskával meg virággirlandokkal-én mondjuk tudom szeretni a giccset nagyon, akárcsak a sznobokat. És ami fura, ez együtt jár ennek a fogyasztói magataratásnak az elfogadásával, a verőemberek elfogadásával , meg a többivel, legalábbis nálam. Na, nippek még nincsenek a szekrényen, de ki tudja???!!
2004.03.19 07:49
Ejj, de rosszul sült el ez a példa
2004.03.19 09:24
) De ha gyerekkel vagyok, nem bliccelek. Ahogyan a piroson sem megyek át a zebrán.
Klára2004.03.19 12:58
.Én meg egy olyan narancsos vagy citromos,kis műanyag üvegben levő italport emeltem el(de csak azért,hogymeg tudom-e tenni
).Aztán annyira furdalt a lelkiismeret,hogy megmondtam anyukámnak,aki másnap kifizette a boltban
.
Én sem akarok piszkálódni és nem is a felhasználók felé,hanem inkább a környezetvédelem miatt.Most éppen településvédelem és biotechnológia tangyárgyakat is tanítok(életemben először
),ezeken keresztül szembesülök rengeteg szennyezéssel.Csak arra akarok kilyukadni,hogy az nem jelent még semmit,hogy nem permeteznek egy növényt.Uyagnis a szervetlen anyagokat a gyökéren keresztül veszi fel,avygis minden talaj vagy talajvíz szennyező anyag kiköt benne.Ezt pedig ugye a kistermelő sokszor nem is tudja.Szennyezhet bmilyen ipari létesítmény,lehet kommunális eredetű(pl. szennyvíi szivárgás,hulladékrelakó) és sokszor nem a közvetlen közelből,de a talajvízzel,rétegvizekkel igen messzire eljuthat.Szóval csak azt nem tudom,hogy ez mennyire ellenőrzött.És így mondhatják,hogy nem volt permetezve,vagy műtrágyázva,de attól még lehet zsákbamacska
.Szóval nem kötözködés ám:..
!
Arról van szó,hogy vannak olyan helyek az országban,ahol nagyon nitrátos a talaj és így az ivóvízként használt talajvíz is.Gondolom,tudod,hogy a nitrátok csecsemőknél fejlődési rendellenességet,vagy akár halált is okozhatnak(felnőttnél is ,csak nagyobb dózisban) ezért ezeken a helyeken csak ilyen vizeket szabad nekik fogyasztani,vagy azzal főzni.De ilyenkor a védőnő úgyis szól
.
.
.Zsunya talán csak olyasmire gondolt bébiétel ürügyén,hogy vannak olyanok,akik csak Hippet adnak,mert az a legdrágább.De hát még ha sznobság is,maradjon az övék
!De azt elhiszem,hogy kellemetlen kilógni a sorból! 2004.03.19 15:00
2004.03.19 15:37
2004.03.19 20:08
2004.03.19 21:14
Mondjuk azt nem hagyom, hogy azzal itassák a gyereket. De ők azt isszák. Elég borzasztó szerintem. Én már a szagától is rosszul vagyok, ők meg megisszák.2004.03.19 21:28
Nem messze volt ettől a málna-cucctól. Én meg közöttük álldogáltam, mondhatni, élő kérdőjelként a hörgő pontyoktól bűzlő térben.
Nem is szomorkodom tovább!!! Bliccelés: én hányatott életem során BKV- ellenőr is voltam egy darabig (komolyan!), hát az nagyon érdekes foglalkozás: egy villamos, egy szóda a végállomáson, egy villamos, egy lacipecsenye a piacon, egy villamos, szóda... Mivel a fizetés darabbéres, azaz ahányat elkapsz, úgy emelkedik a pénzed, kialakul egyfajta ragadozóösztön a szerencsétlen kalauz-emberben...Én a betanítás utolsó napján lettem kirúgva, úgyhogy csak mint tanuló voltam jelen a tömegközlekedésben...De az elég is volt.
2004.03.19 23:10
. Tulképpen nem is maga a dézsmálás zavart, hanem az, ahogy utólag írtál róla, de azt most visszaszívtad.
). Én ezt úgy hívom, hogy belülről bomlasztok
.
. Nemmondod, hogy tényleg darabbéresek? Azt hittem, hogy ez csak egy urbánus legenda, hogy divatos, egyben sznobisztikus
kifejezéssel éljek. 

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|