Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A kislányom születésétől fogva éjjeli fényt használunk. Egy asztali lámpát, amit leraktunk a földre és 8w-os izzó van benne. Már korántől átaludta az éjszakát, de mindig hallogattuk a sötétben altatást. Most szeretném leszoktatni (8,5 hónapos). Hogyan kezdjek hozzá. Vettem egy irányfényt (egy kicsit sötétebb, de ha hajnalban megébred felsír. Nem tudom, hogy ettől vagy más miatt, de akkor rögtön visszakapcsolom a lámpát. Van vmi jó ötletetek?

Eancsi
 
 


Nálunk azóta igényli a gyerek az éjszakai fényt, mióta külön szobában alszik. Nálunk az a megoldás, hogy a folyosón felkapcsolunk egy pici lámpát, és résnyire nyitva hagyjuk az ajtót. Magunknál szintén.
(De most nekünk meg erről kell majd leszoknunk, mert jön a kistesó, és nem akarjuk, hogy a nagyhoz minden behallatszódjon a kicsi szobájából. Úgyhogy rá kell szoktatnunk a csukott ajtónál alvásra. De aggódom, hogy ez nekem nehezebb lesz, mint neki. Mert tkp. számomra megnyugtató, hogy éjjelente gyakran bedughatom hozzá a fejem megnézni őt. A csukott ajtós alvás számomra riasztó egy kicsit.)

Szerintem ha ezt a résnyire nyitvahagyott ajtós dolgot megpróbáljátok, és mindig egyre kisebb a rés, meg egyre kisebb kint a fény, akkor egy idő után leszokik róla.

De kérdezek valamit: mi van, ha nem szokik le róla? Szerintem semmi.
Én gyerekkoromban nagyon féltem a sötétben, mert nem voltam hozzászokva. És mikor néha - ha későig fennmaradtam véletlen - lekapcsolták kinn a villanyt (üvegajtó választotta el a gyerekszobát a szülők szobájától), és tök sötétben kellett (volna) elaludnom, rettenetes volt, amit átéltem. Aztán tizenéves koromban hirtelen magam kezdtem igényelni a tök sötétben való alvást, és attól kezdve a fény zavart, ha aludni akartam. Erről most, a gyerekem miatti folyosóvilágítás hatására szoktam le. És most meg már a beszűrődő fényt volt már nehéz megszoknom. Szóval ezek a dolgok elég hosszú időre rögzülnek, és sokszor nem érdemes rajtuk nagyon változtatgatni. Ha fél a gyerek, akkor meg semmiképp se erőltesd, inkább mondj le a teljes sötétségről. Borzasztó bír lenni a sötétség annak, aki nem szokta meg.
Félni (úgy konkrétan) egyébként két-három éves korban kezdenek a gyerekek. Addig csak szokásról van szó. Szokatlan neki az újfajta világítás, ezért sírhat fel. De - most még - nem kimondottan a sötéttől való félelmében.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


SZÜLÕK HÁZA - a felnőttekért és gyerekekért Kht.


Áprilisban a Szülők Háza tréninget indít, kisgyermekes szülők részére.

A szülői tréning öt alkalmas, minden alkalom másfél órás.
Az alkalmak érzelmi fejlesztő és kapcsolatépítő gyerekfoglalkozással indulnak, majd ezt követően csoportos beszélgetéseken vehetnek részt az anyukák, apukák.

A beszélgetések során, sok egyéb kérdés mellett, foglalkozunk az esetleges nehézségek, elakadások okaival is. A feldolgozásokat szupervíziós eszközökkel, drámajátékokkal, szituációs játékokkal és tesztekkel segítjük.

Amíg mi beszélgetünk, a gyerekekkel a drámapedagógus foglalkozik, de nem jelent problémát az sem, ha a gyermek >>bekapcsolódik<<, vagy akár egy-egy pillanatra meg is állítja a beszélgetés folyamatát.

A Tréning péntekenként 10.30 - tól 12-ig tart.
1 alkalom 2500 (öt alkalomra összesen12.500) Forint.

ELSÕ ALKALOM: április 7. Péntek
A Tréning minimum 6 fő esetén indul el, és maximum 10 fő jelentkezhet egy csoportba.

Addig is, Gyere el és próbáld ki a >>saját bőrödön<<:
Csütörtökönként 10.30.-tól 12 óráig az >>Éden<< játszóházban szeretettel várunk!

Jelentkezni lehet:
- Személyesen, a Bálint Házban (Révay utca 16)
- Telefonon: 06-30/ 942-3699-es számon
- Emailben: info@szulokhaza.hu

www.szulokhaza.hu
 
 

 
 

Sziasztok.

Igaz mostanában nincs beírás ide.

Pedig érdekes témról van szó.

Kár,hogy nem lép ide be senki, remélem ez hamarossan megváltozik..

Tündi


Sziasztok.

Igaz mostanában nincs beírás ide.

Pedig érdekes témról van szó.

Kár,hogy nem lép ide be senki, remélem ez hamarossan megváltozik..

Tündi


Szia Tündi!

Gratulálok a babához! :)

Nálunk a Bogi a mai napig egy 15w-os égő mellett alszik a szobájában. Nem zavarja és így kevésbé ijed meg ha éjjel felébred (tudod most van nálunk a szörnyeteges korszak) .

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó