A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Sziasztok!

Erika!
Miért kellett hallásvizsgálatra mennetek? Én Gergővel tervezem ezt, mert nem beszél eléggé tisztán, és hallottam olyat, hogy lehet, hogy azért, mert nem is hallja, hogy mit is kellene mondania. A füle még sosem fájt, nem volt felszúrva, de néha elég hangosan beszél, vagy kiabál. Lehet, hogy semmi baja, és alapjáraton hangos a gyerek, nem tudom. Egyszer egy fül-orr-gégész azt mondta, hogy figyeljük a gyereket, ha sokszor taknyos (bocs, ezt nem lehet szebben írni), akkor el kell gondolkodni az orrmandula kivételén. De ez kb. 2 éve volt (most aug.-ban lesznek 4 évesek), azóta nem folyik az orra állandóan, így nem is voltunk vissza.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Éva!
Lorena jobban van már? Mi volt a baj??

Andi!
A logopédusnál az egyik anyuka mesélte, hogy az Õ fiánál az volt a gond, hogy nem hallott a sok középfülgyula után és én miért nem viszem el egy hallásvizsgálatra Õket... Hát elvittem...Kép

Hát csajok nem jártam vmi jól, hogy ma 2 dokihoz is elvittem a skacokat - mert két különböző dolgot mondtak. Az egyik (körzeti) szerint vetessem (úgyis sokat hurutosak, a Ricsinek ráadásul többször ment a fülére), bár a "leletek" alapján a hallásukkal nincs gond (akkor a Szabolcs u-i vajh mire alapozta?Kép), a másik szerint, nehogy!! kivetessem, mert a Rikinél semmi gond, a Ricsi viszont kicsit taknyos és ezért nem látja rendesen, így vigyem vissza 2 hét múlva... de akkor már elvileg túl vagyunk/lennénk a műtéten??? Most mit tegyek - már magam sem tudom..............Kép

Jó éjt!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Erika!
Ez már csak így van, ha több dokihoz is mész, nem fognak egyformát mondani. Kép Mi Zolival 4 fülésznél is voltunk, és az utolsó volt az, akihez még visszavinném. Esetleg még a másodikhoz is. Bár remélem nem kell sohasem. Kép

Eri
simones

sziasztok!
erika! tényleg nehéz döntés. az viszont biztos, hogy náthásan nem lehet kivetetni. szerintem mindig is 2 féle állásponttal fogsz szembetalálkozni. ha a hallását nem befolyásolja, akkor hallgass a szívedre. ha kivetetnéd, akkor vetesd. ha nem akkor ne. az enyémek egész télen náthásak voltak. de semmi komoly szövődmény (fül vagy egyéb). én így semmi pénzért nem vetetném ki. ádámnak a bölcsi alatt volt fülgyulladása, de azóta nem. biztosan elgondolkodnék, ha ez olyan gyakori lenne, mint lorenánál volt. de addig minek a műtét?

vikta dalmája kapcsán már volt szó a testvérféltékenységről. engem most a kezdeti időszak tapasztalatai érdekelnének, akinél volt már ilyen... napokon belül aktuális lesz a téma Kép Kép ilyen konkrét trükkök mint pl. látott tiketek a "nagy" a kórházban a kistesóval? amikor hazaérkeztetek hozott ajándékot a kicsi a nagynak?
hallottam olyen édes ötletekről, hogy a kistesót ráfektették a nagyobb gyerekre, hogy tapasztalja meg, mennyire tehetetlen és mennyire valós mégis a kicsi. hogy nem csak az anya egy tartozéka, aki állandóan rajta csüng, vagy a kiságyban félre van rakva.
nálunk 2 motolla várja a kicsit. alapból úgy intézném, hogy továbbra is ők legyenek az életünk főszereplői, de ezzel becsapom őket is, meg magamat is. nagyon hajlok arra, hogy azonnal kapják a nyakukba a testvérkét...
bocs, hogy ilyen konkrét témával terhelek mindenkit, azért várhatom a tapasztalataitokat?
persze tudom, mindenkinél más működött, vagy pont nem vált be, de azért jó hallani a siker vagy nem annyira siker sztorikat!
puszi, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Pár napig megint kórházban voltam, ugyanis sajnos kedden, iszonyatosan elkezdett ömleni a
vér belőlem ,a férjem azonnal rohant haza értem, a gyerekeket
elvittük anyósomhoz, rohantunk a kórházba, ahová a nagy dugó miatt több, mint két óra alatt értünk be, akkor már annyira véreztem, hogy az egész nadrágom csurom vér volt a bokámig,
az ügyeletes orvos megvizsgált, és azt mondta leesett a sebem és alatta megpattant egy ér, és azonnal meg kell műtenie, mert különben elvérzem, gyorsan meg is műtöttek másodjára is, az altatásból iszonyatosan ébredtem, egy órán
keresztül nem tudtam magamhoz térni és csak üvöltöttem, kiabáltam, sírtam, minden hülyeséget mondtam, hogy robot vagyok, ufo vagyok, a nővért vizilónak néztem stb, nem tudom mi történt velem, szegény férjemet jól kikészítettem, végig ott volt velem, aztán kb. egy óra múlva tértem
magamhoz és semmire sem emlékeztem, pár napot bent voltam,
tegnap hazajöttem a kórházból anyuékhoz, megint vérezni
kezdtem, apu újból visszavitt, de most szerencsére már csak
menstruálok, a biztonság kedvéért még ma reggel is berendelt
az orvosom, de azt mondta a varratok tartanak és tényleg
csak mensturálok, két hét múlva kell visszamennem
varratszedésre, de már jól vagyok, ma már lázam sincs, mert
három napig lázas is voltam, szedem az antibiotikumot és a
vérzéscsillapítót és fekszem.
Hát jól megjártam ezzel a műtéttel.

Most megyek is lefekszem, csak gondoltam megírom már mi
történt velem.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

jaj, éva!
micsoda fordulat!
hála istennek, hogy most már rendben vagy! sajnálom ezerrel, hogy ezt végig kellett szenvedned...
puszi, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Éva!
Jobbulást! Vigyázz magadra!

Eri
simones

Hello!

Azt a mindenit Éva! Ez nem semmi. Nagyon sajnállak érte. Kép Úgy látom az orvosok mindenhol jól megvigasztalják a betegeket. Téged azzal, hogy elvérezhetsz, engem szüléskor biztatott meg a dokim, hogy a terhességi mérgezés legsúlyosabb fajtája van nekem, akár bele is halhatok, ha nem császároz meg. Köszöntem neki is a kedves biztatást. (Egyébként csuda rendes doki, nagyon meg voltam vele elégedve Kép ) Pihenjél sokat, vigyázz magadra!

Marcsi!
Az jutott eszembe, hogy most a 38. héten nagyobb a pocakod, mint a fiúkkal volt 31 hetesen? Mert nekem már a 29-30. héten is azt mondták, hogy úgy nézek ki, mint aki holnap szülni akar. Kép Kép 1 pocaklakóval nem tudom milyen lehet. Kép Most már nagyon izgi a dolog számotokra Kép

Jó éjt mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Marcsi!Kép
Bár nálunk nem aktuális, azért leírom, amiket hallottam.
Mindenképpen valami kis ajándékot hozzon a pici a nagyoknak. Ezt sokan mondták, hogy jó volt. Kép
Próbáld bevonni őket a pici mindennapjaiba is.
Ha lehet a kórházban is találkozhatnának vele. Nem tudom ezt mostanában meg lehet-e valósítani. Ráadásul most lesz influenza járvány.
Esetleg az első napokban otthon maradhatnak ők is veletek, ne menjenek oviba. Így talán nem érzik, hogy csak le akarjátok passzolni őket, feleslegesek már. Adjatok nekik feladatokat.

Eri
simones

sziasztok!
köszi a tippeket!
andi! még nem érte el a pocakom a 31 hetes ikres méretet Kép
akkor 3,5 kg-nyi gyerek volt benne, bulcsú pedig múlt kedden még nem érte el a 3 kg-t az uh szerint.
pedig olyan klassz lenne, ha 3 kg-os lenne kb. Kép persze most nagyok az igényeim Kép
egyébként elvékonyodott az előző császár hege, így valszeg előbb kiszedi a doki a kistesót is. újra kedden megyek dokihoz, akkor már biztosan konkrétabbat mond.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Köszi a jókívánságokat, már jobban vagyok, igaz még elég gyenge, de már sokkal jobb és olyan jó itthon a gyerekekkel, Lorena anyuéknál van a tavaszi szünetben és ilyenkor, ha a két fiú van egyedül olyanok, mint a kisangyalok, a hangjukat sem lehet hallani, így legalább tudok egy kicsit pihenni, de nem bírok magammal és ma már takarítgattam, kocsit pórszívóztam, kertészkedtem, amit meg is érzek és holnap már visszafogom magam, mert még mindig vérzem, ez már elvileg a menstruációm akar lenni, de ha pár nap múlva ez sem múlik el ismét mehetek a dr.nőmhöz.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva!
Ez borzalmas!Kép Remélem azóta tuti lett, hogy az újabb vérzés csak a mensid... De azért ne ficánkolj!:o Kicsit pihizzél még, valahogy bírd ki a cél érdekében az ágyat, nehogy megint baj legyen...

Nálunk a műtét tuti ugrott egy ideig - tegnap délután a Ricsi fájlalta a homlokát, ma hajnalban már 38,8 volt a láza..............Kép
Remélem nincs komoly baj, mert csak délután rendel a körzeti, addig marad a lázcsillapító és ha nem megy le - hűtőfürdő...

Betegeknek jobbulást!

Szebb napot!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Erika!

Hogy vagytok? Ricsi jobban van már?
NÁlunk is reggelre belázasodott a Zolika, neki mondjuk a hasa is fáj hanali négy óta, biztos összeszedett valami jó kis vírust.

Éva

Kép

Kép
éva75

sziasztok!
ugy tudom erikáéknál javulás van...
éva, te hogy vagy?

nálunk várakozás. amikor természetes úton elindul a szülés, csak akkor kezdjük a "bulit". aztán, ha nagyon nem tágulok, akkor császár.
bulcsú a főnök Kép és már a 39-dik héten járunk...
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

MArcsi!

Csak így tovább!!!! Még a végén túlhordás lesz!!!
Nagy már a pocakod?

Köszi, már jól vagyok, jövőhéten megyek varratszedésre, néha még fájdogál a hasam, de már csak úgy, mint amikor megvan.

Zolika is jobban van, már láza sincs és már a hasát sem fájlalja, lehet, hogy ez csak valami gyomorrontás volt vagy valami gyorsvírus, hát úgy legyen!!!

Lora anyuéknál van péntek óta, vasárnap jön haza, de bejelentette, hogy nem egyedül, hanem egy élő nyuszi kiséretében, a férjem hallani sem akar róla, Lorának meg, ha megemlítem egyből sírni kezd, tőlem jöhet a nyuszi, úgyis én fogom gondozni, majd csak megenyhül apa szíve, ha meglátja a kis jövevényt.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Marcsi!
Szuper kisfickó ez a Bulcsú!Kép
Csak így tovább! Mindjárt itt a célvonal!! Remélem mielőtt leköltözünk a Balcsira (jún. vége), azért még megkukkolhatom a kisembert!Kép Vagy lehet, csak aug végén látom - olyan jól érzi a pociban magát?!Kép

Éva!
Köszi, már sokkal jobbanKépKép - láz nélküli ébredések és iszonyat hangzavar, veszekedés, verekedés (természetesen egy sapkán, egy tányéron vagy épp egy műanyag 3cm-es lovon...KépKép) jellememezték már a mai napunk nagy részét...
Örülök, hogy jobban vagy és Zolikának is "csak" egy gyomorrontása volt.Kép
Vigyázzatok magatokra!!

Ma voltunk a Bethesdában (huhhhh mennyien voltak...), máj. 10-én újabb kontroll hallásvizsgálat, és ha meggyógyultak és akkor is szükséges - máj. 30-án műtét...
Tényleg nagyon rendes ez az "új" doki.Kép
Mindenüket megnézte (orr-fül-torok) és mindent elmond, megmagyaráz - nem úgy, mint a Sz. u-ban (ahol a főorvos belenézett összvissz a torkába és 2mp-re a papírra pillantva 1 hét múlvai időpontra műtétre kiírta a náthás gyerekeket)...KépKép
(Õ tényleg csak akkor műt, ha valóban indokolt - előtte még a hallásvizsgálatot is megismétli.)

Jó éjt!
Erika

KépKép
herika

Éva!
Nyuszóról dobjál majd fotót feltétlen!!Kép
Sok sikert az Apa "puhításnál"!Kép

Pusza
Erika

KépKép
herika

Erika

Megpuhítottam a férjemet a nyuszival kapcsolatban, azt mondta egy darabig itt maradhat, aztán majd úgyis ő is megszereti és marad., Lora teljesen oda van érte, egésznap hurcolja anyuéknál a nyulat.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva!
Jujj de jóóó! Akkor várjuk a nyuszmusz fotót húsvétra!:o

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket és igény szerint sok/kevés locsolót kívánunk!KépKép
Erika és a "férfiak"

KépKép
herika

Erika!

HOlnap reggelre már itt is lesz a nyuszi, majd teszek fel róla képet., a fiúk is nagyon várják már, lesz itt nyuszi-nyúzás!!

Holnap moziba viszem a gyerekeket, még csak egyszer voltam a fiúkkal moziba tavaly, de tátott szájjal végignézték a filmet, a Bambi II-t nézzük meg, biztosan tetszeni fog nekik ez is.

Köszönjük a húsvéti jókívánságokat, viszont kívánjuk. LOrena kijelentette, hogy ő nem fog beengedni egy locsolót sem,pedig számítunk egy pár fiúra, ugyanis 12-en szerelmesek bele a csoportból., egy-kettő biztosan eljön majd, úgyhogy festünk egy pár tojást.

Marcsi!
Hogy vagy? Nincs még semmi változás?

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

semmi, még egyben Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Mi is mindenkinek áldott, boldog húsvétot kívánunk!
KépKép
Eriék
simones

Sziasztok!

Mi is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!!!
Kép
KépKép

Éva

Kép

Kép
éva75

éva!
gyönyörű ez a nyúl! nem is láttam még ilyen különleges színűt! elviselik egymást a kutyussal?
m.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Igen, nagyon jól kijönnek a kutyák a nyuszival, kergetőznek az udvaron, nagyon aranyosak együtt. Két nyuszi van most nálunk, ami az utolsó képen van a foltos, az csak ma reggelig marad nálunk, mert egyik ismerősünk kérte, hogy nekik is hozzunk egyet, csak elutaztak és ma jönnek érte, amelyik a Lora kezében van az a miénk, de mindkettő nagyon cuki, és olyan szelídek.

Hogy vagy? Hányadikára vagy kiírva?

Éva

Kép

Kép
éva75

éva!
egész kis állatkert lett nálatok Kép
te, jól? mozi hogy sikerült?
az én fickóim is voltak. itt a közelben, régi magyar rajzfilmekre. hát, 1-2 karakter nagyon félelmetesre sikeredett. péterem, az érzékenyebb lelkü, nagyon félt, így otthagyták. de én nagyon jót pihentem azidő alatt. előtte ugyanis füvet mentek szedni, majdnem 3 órát elvoltak apával.
klassz kis fészket készítettünk a nyúlnak utána. péter még az ebédről megmaradt salátát is odakészítette neki Kép és lám, reggelre megette a nyúl és hozott cserébe ajándékot Kép vasárnap egész nap csak ájátszottak a játékokkal. apa nagy playmobil rajongó volt kiskorában és az e-bay-en vett egy csomó klaózos cuccot. karácsonyra kaptak hajókat, most meg erődöt, meg egy csomó minden mást. órákat eljátszottak békésen, egymás mellett.
25-re vagyok kiírva. még 1 hét.
most már nem nagyon megyek fel a galériára, mesélni mindenesetre kényelmesebb a kanapén. édesen szokták simogatni a hasamat a mese közben.
Kép

Kép

pussz, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKép
írtam a féltékenységről a másik topikba.

mamikKép
MILYEN ESERNYÕKOCSIT VEGYEK? márka? típus?
(mit ne?)
nem árultok mostanában?
nem sos van most egy kölcsönben.
és esernyő (jó állapotú) kell mert újszülöttkortól használható van. (az is ELADÓ)

JÁRÓKA ELADÓ
fa, 130x130-as, állítható magasságú, szép állapotban: 18 ezer.

EriKép
eddig használtátok a kocsit? 3 éves korúkig? vagy már nem használtok csak most adtátok el?

most már Dalma nem nagyon ül kocsiba de nem tudom h 2-nek meddig kell. mert ha dalma elfárad cipelem de 2-3 nem tudok...?...
hogy lesz ez?

pusz: Vikta
7+hóKépKép és 22+hóKép
vikta

sziasztok!
holnap este be kell mennem a kórházba. jobb UH-val is megnézi a doki a hegemet, de mivel egy ujjnyira ki vagyunk nyílva Kép így nagyon valószínű a holnapi császár Kép szóval cuccal kell mennünk.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Jujjjjjj Marcsi, ez nagyon izgi!Kép
Szorítok nagyon!!! Apjuk dobjon egy cetlit a "postaládánkba" az oviban ha Bulcsú megérkezett Kép és majd beírom ide is ha van vmi info!Kép
Több kalappal!!!Kép
(a nyúl fészke sem volt semmi...Kép)

Éva!
Nyuszi gyönyörű, még nem is láttam nyuszit ilyen kis finom színekben...Kép Nem csoda, hogy a gyerekek nagyon élvezik a helyzetet - tünemény!!!Kép

Vikta!
Nekem másfél évesen már nem maradtak a kocsiban, de Marcsi, még 2,5 évesen is abba tolta Õket bölibe - szóval gyerekfüggő!Kép

Erika

KépKép
herika

MarcsiKép
drukk nektek!!

pusz: Vikta
7hóKépKép 22hóKép
vikta

Szép jó napot Mindenkinek!

Ezt az infó érkezett az éjjel:
"senki sem szeret koran kelni, ahogy a kepeken is latszik
bulcsu fiunk ma (apr 19) 3:08kor lett felebresztve, 3470 grammal es 52 cm-el. o is, anyuka is - a csaszaros szuleshez viszonyithatoan - jol vannak"

Képet megpróbálom kicsinyíteni este, ha több időm lesz, most keltem a skacokat és rohanunk a fülészetre...

Marcsi!
Ezúton is gratulálunk!!!Kép
Tündéri és hatalmas baba!Kép
Nagyon jó egészséget kívánunk mamának és babának egyaránt!KépKép
Puszi
Erika és a skacok

KépKép
herika

MarcsiKép
Gratula és egészséget , türelmet és minden jót kívánunk!!!

nekem most van egy kis időm, teszem Marcsi FIÁNAK képeit:

Kép

Kép

Pusz: Vikta
7KépKép és 22Kép
vikta

Marcsi!

Tiszta szívemből gratulálok a kisfiatok születéséhez!!!! Jó egészséget, sok boldogságot, sok tejcsit és gyors felépülést kívánok nektek!!!!!
Tündéri a baba!!!

Képzeljétek, ma indultak volna a gyerekek a tavaszi szünet óta először oviba, erre estére az ikrek belázasodtak, előjöttek rajtuk a pöttyök, bárányhimlősök lettek!!!! Pedig annyira jó lett volna, ha ma már mentek volna az oviba, mert pénteken vizsgázom pénzügyi jogból és ezt a két napot csak tanulásra akartam szánni, hát ez most elmarad.
Lora már szerencsére volt bárányhimlős, úgyhogy ő elment az oviba, annak viszont örülök, hogy egyszerre lettek bárányhimlősök, nem két hét különbséggel., de amúgy nagyon jól viselik, egy hangjuk sincs.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziazstok! Mindenkinek üdv, remélem jól teltek az ünnepek. bocs az "eltűnésért" , kicsit sűrű az élet nálunk.
Marcsi! Gratulálok, gyönyörű a kis klapec!
Claire
claire

Sziasztok!

Régen írtam ide, de olvasni azért szoktam.Kép

MARCSI!!
Szívből gratulálok a kicsi babádhoz, sok boldogságot, és jó egészséget kívánok!KépKép

Kicsi Bulcsú egy napon született Vikiccsel...VIKICS, Boldog szülinapot kívánok Neked is, ha még olvasod!Kép

sziasztok,
Zsuzsi
zsuzsi88

Zsuzsi!

Jó, hogy írtál!
Mi van veled? Rég hallottunk rólad?

Vasárnap találkoztam Vikiccsel, még szokott olvasni bennünket, csak már dolgozik és nincs annyi ideje.

Éva

Kép

Kép
éva75

Kedves Marcsi!

Nagy-nagy gratula Nektek! Ügyesek voltatok Bulcsúval, szép nagy baba lett! Petiék is biztos jó tesók lesznek, édes a meseolvasós képen az a spontán anyahasat ölelős mozdulat.
Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok!

Éva
Éva70

Sziasztok!

Marcsi!
Gratulálunk, és egészséget, boldogságot kívánunk nektek! KépKép

Vikta!
Kb 2,5 éves korukig használtuk a babakocsit. Csak eddig nem értem rá az eladással foglalkozni.

Éva75!
Még jó, hogy egyszerre letek betegek, így max 2-3 héttel megússzátok. Ha nem lesz sok pötty, akkor még kevesebbel is. Kép
Nekem a szakdolim bánja azt az 5 hetet, de majd az őszre meg lesz. Kép

Eriék
2*3,5 év Kép
simones

Eri!

Én sem aggódom nagyon a vizsgám miatt, ezerrel gyártom a puskákat, aztán majd csak lesz valahogy.
A lényeg, hogy meggyógyuljanak a fiúk!!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Lányok!
Nem kell valakinek a most szombati börzére előfizetői ajándékkupon, amiért 450 Ft kedvezményes áron lehet jegyet venni?
Ha érdekel, e-mailben jelentkezzen.

Eri
simones

Éva!

Ha eltervezem, mi mindent akarok csinálni, a kicsi szabadidőmben, mindig akkor lesznek betegek.
Jobbulást!
Egy nagy kalappal a vizsgához!

Eri
simones

Sziasztok!

ÉvaKép

Aranyos vagy, hogy érdeklődsz.Kép Olvasni szoktalak benneteket, mert érdekel, hogy mi van veletek, a gyerekekkel, hogy hogy vagytok, de írni már nem nagyon tudok ikres témában, már szinte egyáltalán nem vagyunk olyanok, mintha ikrek lennénk.Kép Nekem hosszú a hajam, tesómnak még mindig rövid. Van pár piercingünk (szemöldök, ajak, nyelv), bár majdnem ugyanott mind, de az ékszerek nem egyformák, úgyhogy mostmár szinte mindenki meg tud minket különböztetni az iskolában is, aki akar.Kép Már soha nem is öltözünk egyformába, sőt...eléggé nagy bajban lennénk, ha egyszer is egyformán kellene feltöltözünk, nincs már egyforma ruhánk, és a stílusunk is más.
Bár még mindig kicsit össze vagyunk nőve, egy iskolába, egy osztályba járunk, sőt még egymás mellett is ülünk, egy társaságba járunk, ugyana a baráti körünk, a hobbink. De nem azért, mert ikrek vagyunk, hanem mert egyszerűen belülről még egyformábbak vagyunk, mint kivülről, és azonos az érdeklődésünk, a hobbijaink.

Ezen kívül...sokat kutyázom, nagyon sokatKép......meg persze minden egyéb olyan dologgal is elfoglalom magam, amit egy 18 éves lány csinál általában....KépKépKép

Zsuzsi
zsuzsi88

Marcsi!
Szép nagy fiú lett Bulcsú! Kép Jó egészséget és sok-sok boldogságot kívánok Nektek.

Éva!
A rosszban az a jó, hogy legalább egyszerre kapták el a bárányhimlőt. Nálunk Gréti 2 hétig volt itthon, aztán hétfőn együtt mentek a bölcsibe, de már délután azzal fogadtak, hogy Gergő is pöttyös lett. Újabb 2 hét itthon.

Eri, Éva75 !
Hogy tudjátok magatokat rávenni a tanulásra? Nekem sehogyse megy. Kép Pedig még 3,5 évig GYES-en leszek, szóval tanulhatnék ingyen valamilyen fősulin, de nekem nincs hozzá lelkierőm. Emelem kalapom előttetek.

Zsuzsi!
Bocs', de nincs időm visszaolvasni, hogy mikor jelentkeztél először. Ti egypetéjű ikrek vagytok? Mert azt írod, hogy most már meg tudnak különböztetni Titeket. Sablonos lesz a kérdésem: de jó ikernek lenni? Ezt a 3,5 éves gyerekeimtől nem tudom még megkérdezni. Esetleg az anyukámtól, mert neki is van ikertestvére. Aki ritkábban látja őket, még mindig összekeveri, hogy ki kicsoda? Pedig már 50 évesek múltak. Volt, hogy ráköszöntek a testvérére, ő meg azt sem tudta, hogy ki az, aztán kiderült, hogy az illető azt hitte, hogy anyukámat látja. De ezt neked nem kell ecsetelnem.

Lányok! Kinél milyen váratlan v. meglepi volt az ikrek jövetele? Volt már a családban iker, lehetett rá számítani vagy igazi meglepetés volt? Nekem az első UH-on azt mondták, hogy 1 élő magztom van, a 12 hetesen meg közölték, hogy ez bizony kettő. De mint fentebb írtam, nálunk várható is volt anyáék miatt. (+ egy kis Clostylbegit)

Sziasztok: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Andi!
Valahogy sikerül. De nekem szerencsére már megvan a szakviszgám Kép Azt még akkor kezdtem, mikor még a pociban voltak. Kép Ez, amit most csinálok, már ennek a kiegészítése, és csak a 2. évet kell csinálnom. Mivel még GYES-en vagyok, ez is ingyenes. Most már a húgom is tanul, de neki majd az utolsó félévet majd fizetnie kell.
Szerintem nézz körül, mert érdemes tanulni. Ha van segítséged, akkor könnyebb, de anélkül is meg lehet oldani. Legfeljebb nem lesz csak ötösöd. Kép
Nem emlékszem, hogy dolgozol már?

Nálunk az 5. héten már látszott a 2 petezsák. Doki közölte, igen terhes. Mutatta férjemnek a petezsákot. Õ pedig megkérdezte, hogy mi az a másik. Erre a doki, hát lehet, hogy az is egy gyerek lesz, de nem biztos.Kép Mivel az unokaöcsémék is ikrek (kétpetéjűek), most fognak érettségizni, ezért számítottunk rá. De még így is kellett egy kicsit emészteni. Ezután az 1. uh. után pedig már mindig azon aggódtunk, vajon megvan-e még a másik?

Eri
2*3,5 év KépKép
simones

Marcsi!

Hogy vagytok? Otthon vagytok már? Ha van egy kis időd írj!!!!

PUszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Marcsi!
Mi újság, otthon vagytok már? Minden rendben? Gondolom nincs sok időd, de írj egy pár sort, olyan kíváncsi vagyok. Kép Jó lehet egy babát gondozni (+ a 2 fiút). Mit szóltak a "nagyok" a kicsihez, hogy reagáltak, mikor először meglátták?

Gergő mától itthon "üdül" Kép Nem mehet a bölcsibe, mert nagyon köhög és borzasztóan folyik az orra. Szörcsög a jobb tüdeje, kapott gyógyszert, nehogy tüdőgyuszi legyen belőle. Gréti még egyelőre jól van, bár lehet, hogy ő is elkapja. Õt viszem a bölcsibe, mert Papó fog Gergőre vigyázni, és neki is könnyebb egy gyerekkel elbírni. Kép
Ti szoktátok vinni egyiket a másik nélkül bölcsibe v. oviba? Én igen. Azt olvastam, hogy muszáj néha külön is lenniük, hagy szokják meg, hogy nem mindig vannak ketten. Eleinte nagyon nehéz volt nekik külön, de most már mennek a másik nélkül is (hiszti nélkül) reggel.

Lányok! Merre vagytok? Mindenki kihasználja a jó időt és levegőzik? Kép

Sziasztok: Andi

Kép
gandi75

sziasztok!
aranyosak vagytok, köszi a gratulácókat és a hiányolást. minden rendben, hétfő ót aitthon. az elmúlt 24 órában szinte egyfolytában szoptattam. bulcsú ügyes, de a cicim még szokja a kiképzést.
puszi, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi drága!
nagy nagy gratula, csak azért jöttem, hogy megnézzem megvan-e a babó...ismét fiú-de jó!!
Legyetek nagyon boldogok immár nagycsaládosan!

off-eladom opel zafira 7 személyes autómat, 25000 km van benne mindössze és sok helyKépkényelmesen vittem benne az 5 fiamat-akit érdekel keressen: pelikukacmonornetponthu-n
on
pkinga

Sziasztok!
Nálunk nincs nagyon iker a családban, és érdekes, hogy az első két terhességemnél felmerült vmi hátsó gondoolat, hogy mi van, ha azt mondják, hogy ikrek. Így harmadikra megh nem, viszont itt mondták. Mivel nyaraltunk, ezért 10 hetesen voltam először uh-n, ott rögtön mondták, meg azt is, hogy még az egyik felszívódhat. Ezért nem is reklámoztuk addig az egészet, amíg nem volt biztos. Nagyon meg voltam lepődve, (és végig izgultam ,, hogy legalább az egyik lány legyen :-O), de az első döbbenet után már azon is izgultam, hogy megmaradjon mindkettő.
A tanulásról annyit, hogy szerintem is érdemes. Nekem most a doktori védésemet kell összekalapálnom, tele van a hócipőm vele. Ez végre az utolsó lépés a dologgal, drukkojatok, hogy sikerüljön mielőbb elparentálnom.
Ezzel együtt érdemes kihasználni, ha más nem nyelvtanulásra az időt. Persze nem a jegyekre kell hajtani :-O.
Marcsi! hajrá a kis szopógépnek, meg a mamának, hogy győzze! A nagyok hogy bírják?
Claire
claire

SziasztokKép
Bocsánat, hogy nem tudok hozzászólni a topikhoz de nem tudtam követni.
MarcsiKép
Szivből Gratulálok Nektek és nagyon jó egészséget kivánokKépKép

Puszi:doris
doris

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?