Gratula a tököshöz.
Nézdd a jó oldalát, nem kell majd a szomszédba menni tanácsért.
És tényleg majd a negyedik talán.... Cat
2005.11.17 13:28
Jelenleg 3500 és 4000g-ot nyomnak.
de úgy tűnik most jól van. Mivel nem merjük most sírni hagyni, így elindultunk az elrontásuk lejtőjén lefele
) 2005.11.17 13:43
És mennyit esznek (amott olvastam)! - hogy isznak meg ennyit? Nekem ha 10 ml-t megisznak egy nap, akkor már jók voltunk...
Főleg ha éppen egy nagy ordításhadjáraton vagyunk túl... mint most.
Buli miatt irigykedem ám rendesen, persze utána csak meghalni lenne erőm szerintem.
Szóval Apjuk nem sokat látott magából a szertartásból (én tanú voltam, úgyhogy mindenképp jelen kellett lennem). A bulit jól bírták, már ameddig ott voltak. 2005.11.17 14:06
2005.11.17 18:13
2005.11.17 18:41
2005.11.17 20:04
Szeretik szerintem, valami más a gond... de mi?!
2005.11.17 21:24

Mindig mondja is, hogy ez volt Oli legnagyobb ajándéka. Az 1 éves kontrollon mindkét gyereknek teljesen rendben találta a dokinő. Persze még letapadhat, de Zoli minden fürdetésnél tornáztatja nekik, ha itthon van. 2005.11.17 21:43
pingálja az ördögöt a falra...

2005.11.17 22:09
2005.11.17 22:16
2005.11.17 23:04
Addig semmi sem biztos, amíg nem látod a bizonyítékot.
De Dávcsit a világ minden kislányáért sem cserélném el!!!
2005.11.17 23:16
Nem kárörvendő vagyok, de vigyázni kell a boszval
2005.11.18 00:03
.
. Amúgy vicces, nálunk az ikre pont: Eszter és Ádám névre hallgatnak. Ja, és Ádám bukott nálunk is folyton!
. én azért örülök a változatosságnak, de Ádit persze én sem cserélném el. A párodnak üzenem, a mondás úgy tartja, hogy okos embernek lányai vannak!
. 2005.11.18 08:23

) 

Én nem bánnám, akár fiú, akár lány.

2005.11.18 10:19
2005.11.18 10:52
) nem tudok visszaolvsani 
17hó
2005.11.18 12:04
)
Amikor dolgozom lelkiismeret furdalásom van, hogy nem vagyok otthon és segítek
2005.11.18 12:08
)
Amikor dolgozom lelkiismeret furdalásom van, hogy nem vagyok otthon és segítek
2005.11.18 13:19

Nekünk is mélyvíz volt a dolog, nem gondoltuk, hogy ilyen kemény lesz. Nem volt segítség a páromon kívül, aki dolgozott. Én is állandóan hivogattam, hogy tartsa bennem a lelket, mert azt hittem, hogy a Lipótmezőn kötök ki. Aztán teltek a napok, összefolytak ünnepek a hétköznapokkal, és 6 hónapos koruk után valahogy könnyebb lett.
Csak azt vettem észre, hogy túléltem. Mondjuk nekem extra hasfájós és bőgős gyerekek voltak, utólag visszagondolva marhára unatkoztak is, az is lehetett a baj, de egyedül nem tudtam a seggüket cipelni, na meg hiba is lett volna.

2005.11.18 13:25
Teljesen függő lettem, így ha mégsem állt anyu rendelkezésre, rettentő ideges voltam 5 perc sírástól is. Mióta nincs, azóta napkzözben sokkal kevesebbet sírnak, mintha éreznék, hogy egyedül vagyok. Én ha nem bírtam velük, leraktam őket aludni. Most meg már egész sokat elvannak a járókában is. Mindenképp vegyetek olyan játékokat, amik érdeklik őket, mert nem lehet egész nap 2 gyerek körül ugrálni egyfolytában. Egész kicsi korukban a zenélő forgó szabadított fel percekre, most a műanyag bébitornáztató és a borzalmasnál borzalmasabb műanyag csörgők a nyerők.
Pihenőszék, rászerelve babakocsicsörgőlánc.A pihizőszékben is tudnak büfizni, én mindig oda raktam le őket kaja után, ha nem tudtam kézben megoldani. Ja, és én azon igyekeztem, hogy NE egyszerre kelljen őket szoptatni, ne is egyszerre legyenek ébren. Így nem kell megosztani a figyelmet v hallgatni a másik nyafizását. És arra a 15- 30 percre CSAK azé a gyerekemé vagyok. 2005.11.18 13:54
)
Néha (feleségem szerint gyakran) már csak akkor marad csendben ha kézben van. Így a másiknál a sírni hagyást alkalmazzuk.
)
2005.11.18 15:08
Õk egypetéjűek ?
Sajnos nincs mese, ikreknél van olyan, hogy sírni hagyni. A Ti esetetekben a picit nem lehet, akkor sír a nagyobb. Nincs egyszerre plussz két kezünk, pedig nagyon kellene.
2005.11.18 17:22

gratula a fütyishez 
Gyöngyi
Annamari
kéretik a boszorkánykodást felfüggeszteni
még várnánk kicsit ha lehet ...
Van egy gimis osztálytársam másfél év alatt kétszer szült ikreket, néha felhív élek e még
Remélem neked is elmúlik gyorsan a rosszkedved
nagyon édesek
nekem sokat segített a család, de még így is nehezen bírtam, Cat mindig mondta mikor lesz könnyebb, és így is lett
Most írtam a mikulásnak és villanypásztort kértem 
2005.11.18 21:22
. Legalább az a néhány perc összebújás csak a kettőnké volt
), később a babatornázó, vagy a férjem plüssöket meg csörgőket kötött a hordozóra, azt is jól elnézegették. Meg van egy zenélő, felhúzható méhecskénk, sárga-fekete csíkos, ha zenél mozog a szárnya meg a szeme, szóval ezt is odakötöttük a kiságyhoz, szívesen nézegették már egész pici korukban és a zene is megnyugtatta őket. Ha ez egyik sem vált be, akkor kitettem őket egymás mellé a hordozóba és bohóckodtam nekik. Valami pörgős zenére táncoltam-ugráltam (nem kell röhögni
a cél szentesíti az eszközt), a lényeg a jó nagy mozdulatok. (A férjem szerint azért maradtak csendben mert úgy megrémültek
)
), aztán középre egy szál gyertya és kész. De lehet szaloncukrot vagy kis méretű karácsonyfadíszt is rátenni. Kiteheted asztalra, polcra. Ha temérdek időddel nem tudsz mit kezdeni
még lehet fokozni a dolgot üvegfestéssel, vagy valami karácsonyi színű textillel eltakarni az oázist, hogy ne látsszon az üvegen át. Meg a szokásos adventi koszorú, nagyobb fenyőágakból asztali dísz, ajtódísz. A bútorok fogantyúira is lehet piros-zöld-arany színű fonalakból bojtot csinálni, bár ezt utoljára gyerekkoromban csináltam... Most ennyi jut eszembe, ha lesz még ötletem, írok.
2005.11.18 22:41
. most viszont mindenen fent vannak, életveszélyesek, de tényleg. Mindezzel együtt nagyon élvezem őket, egész más, mint 1-1 gyerekkel. Bár a két nagy között 2 év van, ott is volt pár menet. Ami az etetést illti, én igaziból "igényszerint " etettem őket, ha mindkettő fent volt, akkor egyszerre, ha nem, akkor külön. az enyémek fél évig csak szoptak, így tápis tapasztalatom nincs. Büfipadunk nekünk sem volt. Nálunk Ádám bukósabb volt, őt sokszor autós ülésbe tettem, vagy hassal feltámsztottam a szopis párnára velem szemben, míg Eszter befejezte a szopit, ott büfizett. Sajna az enyémek még most is zűrös éjszakákat produkálnak.
!
. 2005.11.18 23:10
, délig vannak nyitva. Persze mindig mindent az utolsó pillanatban... De hát apa megígérte, aztán persze sosem ér rá. Most sincs itthon
2005.11.18 23:22

2005.11.19 10:08
2005.11.19 11:35
2005.11.19 22:51

2005.11.20 22:01
2005.11.21 10:59
).
és különben is...
) és baromi zavató
Mi pelenkát azért vettünk (500 db)- egy hónapra csak elég lesz
2005.11.21 12:54
Nekünk a 3.hó végére már jobb lett, aztán fokozatosan, észrevétlenül egyre könnyebb. Ez közben fel se tűnt, csak így utólag visszagondolva, hogy az elején még szinte 2 óra volt 1 etetés, sokszor csak két részletben laktak jól, mert a másik úgy üvöltött, hogy muszály volt cserélni. (nekem nem hajlandók egyszerre szopizni)És lassúak is voltak. Most már 10 perc alatt végeznek. A maradék időben sokszor eljátszanak egyedül a járókában. Az esték viszont sjna elég rémesek, nehéz őket elaltatni. Szerencsére alapvetően azért jó babák, napközben ritkán megy a hiszti. Ezt estére tartogatják, mikor apa hazaér
Nálunk 6-tól kezdődik a nyűglődés. Igyekezz addigra hazaérni, amikortól egyvégtében nyűglődnek, mert azt nem lehet ép ésszel kibírni.
Be vagyok tojva rendesen, félek, hogy nehogy ráhúzódjon vmijükre. Megy a porszívó állandóan, már ha bekapcsolom üvöltenek. 2005.11.21 13:25
2005.11.21 19:20
. Kezdtuk repaval, sutotokkel, dusitasnak krumpli. Most mar megy a spenot, brokkoli, cekla, paradicsom,, borso, karalabe, es dusitasnak a rizs is. Es eszunk csirkemellet is, egyszer egy heten. Gyumolcsot uzsonnara, itt az alma utan a barack jott, majd a korte, a meggy (mirelit), banan, szilva (Kecskemeti konzervbol), sargabarack (Hipp konzerv).

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|