A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Hello!

Ki vagyok :!: :cry: Nem bírok Gergővel :cry:

Állandóan a nyelvét nyújtogatja, köpköd, mászik a lépcsőkorláton, verekszik, hisztizik ...... Soroljam még? :cry: Ha a szájára ütök, mikor köpköd v. nyújtja a nyelvét, annál jobban csinálja. Ha úgy teszek, mint aki észre sem veszi, akkor is tovább csinálja. Ilyenkor mi a teendő :?:

Ma délben Gréta szívószállal akarta "enni" a levest. Nem engedtem meg, mert akkor máskor is úgy akarja :roll: Az alvással meg nem is tudom, hogy megpróbálkozzam-e?

Az oviban nagyon dícsérik őket, hogy milyen jók, jól eljátszanak, ott nem köpköd Gergő, nem verekszik, akkor itthon miért :?: :?:

Ma délelőő kivitte őket anyukám a játszótérre, legalább ki tudtam vasalni, mert már az is hegyekben állt itthon :oops:

Na megyek, megpróbálkozunk az alvással (az oviban természetesen alszanak is), vagy ha most nem is alszanak, legalább pihenjenek le egy kicsit.

Jó hétvégét mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Hát normális az én gyerekem :?: :!: Addig-addig nem akart aludni, hogy a földön fekve találtam rá, hogy alszik. Most 3 óra körül.

Kép

Gergő mesét néz, őt már most nem hagyom elaludni. Legfeljebb jó nyűgös lesz este, de hátha korábban elalszik.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Volt már valaki Trópusi esőerdők kiállításon?
Érdemes oda elvinni a fiaimat?
http://www.ngkids.hu/index.php?act=kids&id=7635
http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/index ... k_dzsungel

Andi!
Próbálj meg nyugodtan beszélni Gergővel, hátha kiderül mi bántja, mi váltja ki nála ezt.

Olyan autós szőnyeget keresünk, mint amin Gréta alszik. Nem látott valaki valahol? Sajnos eddig csak szőnyegpadlót találtunk. :(

Eri
simones

Eri!

Nekünk is ilyen van, nagyon bevált, sokat játszunk a mintáival. Szőnyegpadlóból vettünk egy nagy darabot és beszegettük, tehát szőnyegként használjuk. A kiállítást nem ismerem.

M.
mimóza

Ja, igen, azt hiszem a Brico Storeban vettük, de ott nem foglalkoztak szegéssel, úgyhogy végül a Diegoban szegettük be. Olcsóbb, ha olyan helyen veszed, ahol be is szegik.
M.
mimóza

Sziasztok!

Andi
Megértelek, mostanában az enyémek is kezelhetetlenek, tegnap is elvittem őket anyuékhoz és ott is olyanok voltak, mint az ördögök, szerintem nagyon sok volt nekik ez a három hónap szünet és egy kicsit elkanászodtak.

Eri
Pont tegnap láttam az Auchanban ilyen szőnyeget 3-4000Ft körül volt, nekünk is van és a fiúk is szeretnek vele játszani.

Mimóza
Hogy vagytok? Tegnap láttam a házatokat, nagyon szép!!! és jól is haladtok, kész lesz időben?
Pankának milyen a suli?

Éva

Kép

Kép
éva75

Andi!

Nekem ilyenkor az válik be, ha egy kicsit kettesben vagyok a "problémás" gyerekemmel. Már közben is egészen máshogy viselkednek és utána is meghálálják a plusz törődést. Lehet, hogy Gergő egyszerűen csak plusz figyelmet szeretne kiharcolni magának és szegényke nem éppen a legmegfelelőbb módszert választotta. Lehet, hogy leginkább arra lenne szüksége, hogy osztatlanul rá figyelj egy kicsit, de lehetőleg úgy, hogy ne mérges legyél rá, hanem a szeretetedet érezze és élvezze. Meg tudod oldani, hogy egy-két órát csak Gergővel legyél?

Szia Éva!
Köszi az érdeklődést, hihetetlenül sűrű mostanában az életünk, de hála Istennek ez a terhességem most úgy tűnik, hogy nemhogy problémamentes (az elejétől eltekintve), de még plusz energiákkal is feltölt! :-) Rengeteget rohangálok az építkezéssel kapcsolatban, naponta 8-10 fele járok, mesterekkel beszélek, bújom a szakboltokat, ovi, suli, különórák, orvosi vizsgálatok stb... Egyedül a háztartást hanyagolom el, de hát minden nem lehet tökéletes. Most ráadásul 10 napig itt lakik nálunk Panka egyik sulis társa, mert a szülei elutaznak.
A házunk tényleg szépen halad, párhuzamosan több brigád is dolgozik rajta és nagyon úgy tűnik, hogy be tudják majd tartani az okt. 10-i határidőt. Okt. közepe környékén költöznénk, és akkor még elvileg van 6 hetem a szülésig, de én azért inkább csak 1 hónappal számolok. Nekem is tetszik kivülről a házunk, ezen a héten be is vakolják, remélem belülről is sikerül szépen berendezni. Ha kész vagyunk, majd gyertek el!

Panka nagyon élvezi a sulit, eddig tanítás után mindig rohant megcsinálni a leckét :-), persze csak egyszerű kis játékos feladatokat kaptak még. Nagyon helyes, kedves tanítónénit fogtunk ki, pont olyat, amilyenre egy szorongásra hajlamos kislánynak szüksége van. Pl. megmondta, hogy ő csak pozitív visszajelzést ad majd a gyerekeknek, nem lesz feketepont, csak szóban figyelmezteti őket. Panka ezer különórára szeretne járni, ameddig bírja, addig hagyom... (angol, úszás, ugrókötél, szolfézs, népdal, rajzszakkör)

A fiúk újra kiscsoportba járnak, de nem rázta meg őket az óvónőváltás.

Lorának milyen a suli? Gratulálok az első pirosponthoz!!!!

Sziasztok, M.
mimóza

Sziasztok!

Már azt hittem befuccsolt a topic. Többször is néztem van*e valami iromány, de sehol semmi! Aztán most már szóvá is akartam tenni, és akkor idekalauzolt a rendszer. :)
Kicsit olvasgatok, aztán jövök. :)
Ez egy tagnapi kép. Nagyot nőttek a fiúk. :)

Kép Pufik

Vikics[/img]
vikics

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés :D

Nem akarom elkiabálni, de Gergő egy kicsit nyugisabb hangulatban van már 4. napja.

Mimóza!

Megfogadtam a tanácsodat, és csak őt vittem a játszótérre. Tényleg tündéri volt, játszott, mászókázott, jött puszilgatni, ölelni, énekelt, versikét mondott, csak rá figyeltem. Nekem is jó volt. :oops: Kedden csak őt vittük el Apával fagyizni. (Igaz, nem oda indultunk, hanem a fül-orr-gégészetre megnézetni az orrmanduláját, csak kiderült, hogy hétfőn van rendelés, így elmentünk fagyizni) Persze hoztunk haza Grétinek is fagyit. Gergő foghatta a kocsiban, ő adta oda Grétinek nagy büszkén.

Lehet, hogy tényleg ez kellett neki? Habár ma már egy kicsit elemében volt délután :cry:

Marcsi!

Olvastam a másik topikban, hogy a fiúk nem lelkesednek az oviért. Nem akarok dicsekedni, de az enyéim az ovit is szeretik. Kifogtunk két tündéri óvónénit (mind a kettő Julika). Gergő az egyiknek már azt mondta, hogy "szép vagy". :lol: Tiszta fiúból van a gyerek, már udvarol :lol: Gréti pedig azt mondta, hogy imádja mind a kettőt. Így nyugodt vagyok, hogy jól érzik magukat egész nap.

A nyáron felújították a bölcsit, és lesz egy átadó ünnepség. Az oviból vittek át volt bölcsis gyerekeket, hogy műsort adjanak. Grétikét is átvitték (merthogy olyan kis okos :lol: ááááá, nem vagyok elfogult :lol: ), de sírt, és így tegnap meg ma már nem is vitték át. Azt mondja, hogy ő nem akar szerepelni. Kicsit szégyenlős, olyan mint az anyukája. :oops: Egy kicsit szomorú vagyok emiatt, de hátha később megjön az önbizalma. :roll:

Vikics!

A tieid mennyi idősek? Már két keréken gurulnak? Mi még pótkerekeztünk idén.

Andi[/b]

Kép
gandi75

Sziasztok,
régen jártam már erre..
Olyan jó benneteket olvasni! !
Kicsit megnyugtat, hogy nem csak én érzem néha rossz anyának magamat, akit kiborítnanak a gyerekei..
Nálunk most a délutáni és az esti elalvással van a gond. Bemennek az ágyba, elmondom a mesét, kimegyek, és utána kezdődik a műsor: anya pisilni kell, kakilni kell, inni akarok stb. Én pedig már nem tudom mivel fenyegetőzzek, és alig várom már hogy végre elaludjanak..
Viszont ha megyünk valahova, nagyon illedelmesek, jól neveltek,mindeki dicséri őket, na de itthon...
De hogy egy kis pozitívumot is írjak, nem tudom ,hogy emlékeztek-e, nyáron szobatisztaság ügyben kértem a segítségeteket. Azóta nagyon ügyesek lettek a fiúk, a wc-be pisilnek, kakilnak egyedül ( van egy lépcsős wc szűkítőnk, nagyon szeretik), és csak éjszakára kell pelus.

Próbálok feltenni róluk egy képet:
ilyenek amikor szeretik egymást:

Kép fiúk

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Végre itt! :lol:
A nyári netmentes hónapok után újabb kényszerpihenőn volt a gépem - másfél hete behalt... :cry:
sajna elszállt az összes levelezésem, címeim... :evil: :cry:
így meg is ragadnám az alkalmat:
Marcsi!
Légyszi dobj mailt - a Te címed is eltűnt :cry: -, s arra már tudok majd válaszolni. :wink:

Megpróbáltam picit visszaolvasni, de már működnek a skacok, így nem nagyon ment még. Azért pár dologra reagálnék.

Minden kisiskolásnak, nagy és kicsi ovisnak és persze a böliseknek is gratula, hogy ilyen jól vették az akadályokat! :D
És a szobatisztáknak is! :mrgreen:

Éva!
A pirospontért külön elismerésem!! :lol:
Teljesen elérzékenyültem, mikor a "nyílt napot" olvastam... :)
Jobbulást a kis betegnek!!

Mimóza!
Gratula a 4. manóhoz!! Le a kalappal, hogy bevállaltad - nekem sokszor már ez a 2 is húzós. :mrgreen:
(Persze ez a korral jár... nem "vén fejjel" :lol: kellett volna szülni... :roll:)

Eri!
Mi is keresünk olyan szőnyeget, ha rábukkannál, légyszi értesíts! :wink:

Andi!
Alvás, viselkedés dettó - oviba tündérek, szófogadók, csendesek, szépen eljátszanak - itthon nem alszanak délután, verekedés, üvöltözés... :cry: Én sajna nem tudom megoldani, hogy külön válasszam Őket és csak az egyikkel legyek...
Apjuk kivételesen a szülői alatt bevállalta Őket (nem élünk együtt), elvitte a logopédushoz - de rögtön a logopédus végeztével, a szülői alatt már hívott, hogy mikor érek haza - mit csináljon velük addig? :oops: :roll: :shock: (igaz a kulcsát elhagyta az egyik nap, így hazajönni nem tudtak - de hát ott a játszótér, nem igaz?! :roll: )
Na ennyire lehet rá számítani..............

Megyek is, mert reggelit kell készítenem a palántáknak. :wink:

Mindenkinek szép hétvégét!
Erika

Sajna képet végképp nem tudok feltenni, mert nincs már képnézegetőm sem és így aztán abszolút nem tudok kicsinyíteni... :cry:
Pedig tavasz óta (4 évesen) már Ők is 2 keréken száguldoznak - igaz a pótkerekes méreten, majd szülinapjukra kapnak nagyobbat. :wink:

KépKép
herika

Sziasztok!

Gyorsan írok egy pár sort.
Végre Zolika kigyógyult a tüdőgyulladásból, most Ádám lázas 6napja, nem sokára viszem megint az orvoshoz., remélem nincs neki is tüdőgyulladása??!!!

Vikics

Örülök, hogy írtál!!! Jó nagyok a fiúk!!!! És milyen komolyak már?!!!
Jövőre már suliba mennek?

Erika
Én nem is tudtam, hogy külön éltek? Ez nem volt mindig így, ugye? Hogy bírod egyedül? Nem lehet könnyű?

Mimóza
Örülök, hogy ilyen jól alakul ez a terhességed!!!
Lorának nagyon tetszik a suli, ma szünet van, mert itt nálunk tegnap meg ma nagy búcsú van és ilyenkor még az oviban-suliban is szünet van, még a boltok is zárva vannak. És három házzal mellettünk van a búcsú, már a gatyánk is rámegy lassan, 4-500Ft egy menet a kőrhintákon.
Tegnap este még tíz órakor tüzijáték is volt.
Lora már öltözködik, hogy megint menjünk, de már kezdem únni.

Panka élvezi a sulit? Lassan elviszem a babaruhákat, ha megyünk valamelyik hétvégén anyuékhoz.

Ildikó
Édesek a fiaid!!!!

Ildikó
Hogy van Gergő? Nyugis még mindig?

Marcsi
Hogy vagytok? Gyerekek?

Egy barátnőm márkás, használt babaruhákkal foglalkozik, hátha valakit érdekel:

http://gportal.hu/portal/babaruci/

Puszi mindenkinek:
Éva

Kép

Kép
éva75

Ezt érdemes elolvasni, mert ezzel már minket is riogattak:

Most éppen a Media Marktból lopkodják a gyerekeket?
2006. augusztus 31., csütörtök, 14:30

Újra terjed a bevásárlóközpontban elrabolt, kopaszra nyírt és droggal elkábított kisgyerekrõl szóló rémhír az interneten. A lánclevél szerint most a Media Marktban tûnt el egy kisfiú.

A rettegõ szülõknek foglaltuk össze a hírrel kapcsolatos tudnivalókat.

A lánclevél

"Egy nagyon durva hírt hallottam, elég biztos forrásból, aki úgy érzi,
tartsa szem elõtt:

néhány napja egy csaj (anyuka) bent volt a Westendben a Media Marktban
vásárolt a kisfiával (két év forma kisgyerek). Anyuka vásárolgatott,
próbált figyelni a gyerekre, de mindannyian tudjuk, hogy pár
másodpercre már MI is veszítettük szem elõl a már járni tudó (futkározó) gyereket. Szóval ITT is ez volt, anyuka egy perc után elkezdte keresni a gyereket, aki sehol. Szólt a biztonságiaknak, Õk sem találták. Néhány perc múlva lezárták a Media Marktot, átkutatták, de sehol. Addigra már a teljes Westend biztonsági õr szolgálata a gyereket kereste, be is mondták a hangosba, de még mindig semmi. Kihívták a rendõröket és hermetikusan lezárták a Westend-et. Senki se ki se be. Kb. Negyed óra múlva jött AZ anyukához egy õr, hogy NE ijedjen meg, megtalálták a kisfiút a wc-ben, de már Le volt vágva a
haja, és már át volt öltöztetve, nyilván el akarták rabolni. A rendõrség egyelõre nem veri nagydobra, nem ez AZ elsõ eset, és a társaság leleplezését fontosabbnak gondolják, mint azt, hogy figyelmeztessék a szülõket..."

A tények

A lánclevél idén júniusban kezdett terjedni a magyar postaládákban, akkor a helyszín a Cora (késõbb az Auchan) volt, a kisfiú pedig kislány. A rettenetes történet, ami a Babaszoba.hu fórumán indult, a Fókuszt is megihlette, vonatkozó riportja itt látható.

A június 29-i mûsorban a Fókusz munkatársai végighívták azokat a telefonszámokat, amik a fórumozók szerint a történet szereplõihez tartoznak. A próba kudarcba fulladt, a telefonszámokon válaszoló nõk és férfiak ugyanis ismerõsük ismerõseitõl, esetleg egy ismerõs ismerõsének az ismerõsétõl hallották a megbotránkoztató történetet.

A legendákkal és hoaxokkal foglalkozó Urbanlegends.hu szerzõi egy kísértetiesen hasonló történetet ábrázoló belga képregényt is találtak, amiben egy belga IKEA-áruházat jelöli meg helyszínként, és a magyar lánclevelekhez hasonlóan szintén a piaci szereplõk és a rendõrség összjátékát firtatja.

A történet tehát nem csak Magyarországon él, a hivatalos szervek viszont sehol sem tudnak hasonló, megtörtént esetrõl. A Fókusznak júniusban a budaörsi rendõrkapitány azt mondta, kétévente ha egyszer eltûnik egy gyerek a Budaörs-környéki bevásárlóközpontokból, de rendszerint fél órán belül megtalálják.

A biztonság kedvéért rákérdeztünk a Media Markt-os változatra a BRFK-nál. A sajtóosztály ügyeletese az Indexnek elmondta, a rendõrség nem kapott bejelentést a budapesti Westend City Center mûszaki áruházából eltûnt gyerekrõl. "Bejelentés nem volt, ennek megfelelõen az eltûnéses esetekben szükséges közigazgatási hatósági eljárás sem indult. Álhírek alapján pedig a BRFK nem indít nyomozást" – fogalmazott.
Hoaxkábel archívum »

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Most itthon vagyunk betegen, így van egy kis időm. A fiúk most lábalnak ki a tüszős mandulából, nekem meg arcüreggyuszim van. :(

Jól olvastam, hogy Mimóznak 4 bébije lesz? Vagy csak félrenéztem?
Remélem problémamentes lesz a terhesség és a szülés!

Iskola...
Ez nálunk most nagy kérdés. A fiúk januárban lesznek 6 évesek és egyenlőre hallani sem akarnak az iskoláról. Azt mondják, hogy tanítsam inkább én őket írni, olvasni számolni, mert nekik pont jó helyük van az oviban. És ahogy kárdezősködök 7 év alatt már senki nem adja iskolába a gyerekét.
Nem tudjátok az ikergyes addíg a év végéig ját amíg nem mennek suliba, de max. 8 éves korukig?
Ez is azért döntő lehet, ha menni sem akarnak majd. :)

Nálunk most kezdődött a fogváltás is! :) Levinek már ki is esett alúlról egy, Nándinak meg látni már az újat. :)

Andi!
Nálunk is régebben olyan jellemzéseket mondtak a fiúkról, hogy kéttségbe vontam, az enyéimről beszélnek-e. Otthon mint az ördögök kifordítják a lakást a nágy sarkúból, az oviban meg angyalok. Az óvónő szerint nagyon okosak, mert tudják hol kell viselkedi, és hol kell kiengedni a gőzt.
Mondjuk azért nálunk nem volt köpködés meg ilyenek, de biztos volt más. É régóta alkalmazom nagy sikerrel a gondolkodó széket. Ha valami rosszat csinálnak akkor rájuk mérek a rosszasághoz mérten min. 5 percet és ezt növelem, ha tetézik.
A fiúk jobban félnek tőle mint a veréstől.
A fiúk most öt és fél évesek. Asszem tavasszal dobtuk le a pótkerekeket, maguktól kérték, mert a haverknál látták, és lebébizték őket. :) Szerintem 10 perc alatt tanultak meg. Ezzel a naggyal azért nehezebb, mert ülve nem ér le a lábuk. De rövid idő alatt megtanulták, hogy megállás előtt i kell szállni a nyeregből.

Gabival mi van? Nem járt erre mostanában?

Ildi!
Nagyon aranyosak a fiúk! :)

Éva!

Lora hány évesen kezdte a sulit?

Vikics
vikics

Sziasztok!

Vikics
Lora is januárban volt 6éves, de ő már nagyon iskolaérett volt és ő is nagyon akart menni már a suliba, úgyhogy nála nem is volt kérdés, hogy menjen-e suliba.

A fiúk is elvileg két év múlva iskolába mennének és szerintem menni is fognak. A Lora összes ovódástársa, akik januáriak voltak mind mentek suliba., nálatok is egy nevelési tanácsadó fogja eldönteni, hogy iskolaérettek-e és akkor majd ráértek még dönteni, az ikergyes nekem is kérdéses, hogy vajon meddig jár?

JObbulást nektek!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Én úgy tudom, hogy annak az évnek a végéig (dec.31-ig) jár a GYES, amelyik évben iskolába mennek. A max. 8 éves kort nem tudom.

Az enyéim augusztusiak, 2 év múlva lesznek 6 :lol: Szóval nálunk nem kérdés, hogy csak 7 évesen mennek suliba. :wink: :lol: Azaz én úgy számoltam, hogy 2009. dec. 31-ig leszen GYES-en. :lol: Azért ez tök jó, bár a családban már volt olyan, aki irigykedve közölte, hogy nem érti, hogy miért kapok én dupla GYES-t és ráadásul dupla annyi ideig. Vagy ez, vagy az (szerinte) Erre mondtam neki, hogy előtte az út, szüljön ikreket :wink: :lol: és próbálja ki, hogy milyen. :roll:
És ami még nagyobb dobása volt, hogy én nem is szültem, mert megcsászároztak. :o :mrgreen: Hát ettől aztán teljesen kiakadtam anno, de ma már nem érdekel.

Akkor sem adnám az én manóimat senkinek a világ összes kincséért sem!!!! (akármilyen ördögfiókák is :wink: )

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Éva!
És mikor jön az az ember eldönteni, hogy iskoleérettek-e? És mi van, ha szerintem meg nem, vagy igen? Szerintem az mindenképpen csak tanácsot adhat, de amit mond az nem szentírás.
Na mindegy... m,ég messze van, csak a környezetembe már jópáran előjegyeztették magukat iskolákba, hogy beférjenek.

Andi!

Szerencsérew a gyes már akkor is jár, ha dolgozok. Úgyhogy ez így külön jó. Lehet is miért irígykednia a nnak a nőnek! :D Van két gyönyörű gyereked, akikért ráadásul "csak" egyszer kellett megszenvedni. Dupla az örömöd, mégha ördögfiókák is, dupla a gyesed is és ha akarsz még dolgozhatsz is mellette. Ha nem lennék én is ebben a cipőben, bizony irígyelnélek marhára. :D
Az meg, hogy császárral szülted valószínűleg a kockázatok miatt volt. Ha ilyen tompa az a nő, hogy azt nem képes átlátni, hogy az életetek fontosabb mint egy túlideologizált "sima" szülés az nagyon sajnálatos...

Na megnézem sikerült-e a vonalzómat betenni.
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Ma sikerült venni autós szőnyeget a Praktikerben.:) Többféle is volt, pl.városi, farmos, szafari.
Most ezzel játszanak :lol: , csak már le kéne feküdniük, holnap munka van :(
Kép

Eri
simones

Hello!

Kezdek kipurcanni :cry: :cry: :cry:

Gergőt vittem fül-orr-gégészetre, mert állandóan taknyos. Kapott a múlt héten ab.-ot, ma visszavittem, megjött az orrváladék eredménye, valami baci van a dologban. kapott másik gyógyszert, azt meg alig tudtam bevetetni vele. Már én is sírtam, ő is sírt. Aztán lenyugodtunk és csak bevette. Csüt-ön vinnem kell arcüreg röntgenre. Ha ettől a gyógyszertől sem javul, akkor lehet, hogy be kell feküdni a kórházba egy infúziókúrára, mert azt mondta a doki, hogy lehet, hogy nem szívódik fel elég gyógyszer a bélrendszeren keresztül, és az infúzió jobb lenne. Na azt én nem igazán szeretném. Soha nem voltunk még kórházban egyikkel sem.

Most megint jön a panaszáradat. :oops: Apa sosincs itthon :cry: (állandóan dolgozik), az anyukámnak megműtötték a pajzsmirigyét :cry: (szerencsére ma már hazahozhattam), a gyerkőcök túl elevenek (ami végülis nem baj, csak az én idegrendszeremnek nem tesz túl jót :oops: ), én egy csomót dolgozok :cry: (abból is elegem van már), itthon szalad a lakás :cry: , halomban áll a vasalni való :cry: (bár valamelyik este pusztítottam belőle 9-től fél 11-ig :? de még mindig maradt belőle).

Na jó mára nem panaszkodok többet.

Egyébként merre vagytok? :roll: Mindenki úgy eltűnt :roll:

Éva, Erika, Ildikó, Marcsi ???? Hahóóóó!!!

Jó éjt mindenkinek, megyek kidőlök :wink:

Andi

Kép
gandi75

sziasztok!
nem vesztünk el, csak...

üdv, vikics! a srácok tényleg óriásiak! nekem is van egy ápr. 19-i kis kosom :lol:

éva!
hogy vagytok?

eri!
köszi a szőnyeges infót!

andi!
hát nem semmi, amivel meg kell birkóznod! hajrá! sajnálom gergőt!

az enyémek kajlán, de járnak oviba. ők új csoportba, új ovónénikhez kerültek, ezért (se) szeretik. nekem mindenféle lelkiismeretfurdalásom jelentkezett, de azért épeszemmel elhallgattattam őket... a két gyerek totál más. ádám szinte vidáman berohan és 2 másodperc múlva gyerekek gyűrűjében látom, felszabadultan nevetgélni. péter pedig nem akar bemenni és szorong. ádámnak klassz ötletei vannak és ő a kompromisszumot felajánló könnyebb eset. péter akaratos és gyakran kockafejű. megfelelési kínjában múlt héten rendet rakott az oviban a babakonyhában és bezsebelte a dicséreteket, majd senkit nem engedett oda, hogy meg is maradjona rend. ez annyira jellemző rá, olyan kis bonyolult. de annyira édesek persze. olyan komoly vitáik vannak, és lényeges, hogy kinek van igaza. szinte vérre mennek, hogy ki emlékszik erre vagy arra jobban.

tombol a geszetnye szezon, ezek még az első fecskékből készültek. azért elég fiús a mintakollekció :) (ló, lovas, pókok, süni)

Kép

hosszú hétvégéztünk pécsen, jártunk siklóson várat nézni, egy kis falu régi vasútállomásán laktunk (apósom megvette, amikor megszüntették ott a vasútvonalat) villányban híres borász-rokonnál szüretelni, nagyszülőzni, nagyon jól teltek a napok.

Kép

bulcsúal minden klassz. 5 hónaposan 8 kg és 70 cm. asszem a fiúk 1 évesen sem voltak ekkorák. lassan elkezdem a hozzátáplálást.

Kép

Kép

nekünk most újra van egy kis izgalom az életünkben. tegnap felhívott egy volt kollégám egy nagyszerű állásajánlattal. beindult az agyam és szeretném, de túl korán jött. nem tudjuk megoldani, hogy bulcsúra vigyázzon valaki. pedig csak heti 2 napról lenne szó egy ideig. még nyáron a férjem akart volna gyed-re menni, asszem ezt a másik topikban sírtam el. most én ajánlottam volna fel neki, de hallani sem akar a váltásról. leginkább a régi munkahelyemmel szembeni lojalitás miatt :oops:

szóval ez van velünk...

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Andi!
Fel a fejjel! :) Jobbulást Gerggőnek! :):)
Most nekem is összejött minden, hasonlóan apa nem sokat van itthon. De lesz ez jobb is, reméljük hamarosan. :lol:

Marcsi!
Én most valószínűleg rögtön elfogadnám, ha valaki egy kedvező állást ajánlana a versenyszférában. Csak nekem nincs pici babám. Annyira elegem van abból, hogy ott szívatnak, ahol tudnak, ráadásul minden szinten.:( Bármennyire is szeretem a tanítást, és hát én ezért végeztem el az egyetemet, mostanában sokszor fel teszem magamnak a kérdést, megéri-e? :cry: Már pár éve is megkérdezték tőlem a diákok, hogy miért vagyok ott, mikor ők nem dolgoznának ennyi pénzért, ha máshol a többszörését is magkapnák. Tényleg minek is vagyok ott még mindig? :(
A lojalitás szerintem nem számít mostanában. Sajnos van, hogy egyik hónapban kiváló dolgozó valaki, a következőben pedig kirúgják. :(
Biztos állás? Szerintem ez sincs mostanában. :(
Marcsi, már mi sem leszünk fiatalabbak, és hát egy bizonyos kor után már nehéz lesz váltani, állást találni. :(
Mi nem tudom mikor mehetünk nyugdíjba, de nem hiszem hogy sokan a mostani munkahelyükről fognak menni majd.:(
Na ennyit a panaszkodásból. Dönteni nektek kell. :)

Vettetek szőnyeget? :)

Mindenkinek szép napot! :lol:

Eri
simones

Sziasztok!

Egy picit javul a helyzet, most itthon van Apa + holnap is itthon lesz :lol: . Igaz, hogy a hétvége megint az enyém lesz, de hát ez van. :roll:

Az anyukám is javul, már osztogatja az észt :evil: , kapom a kioktatást, hogy nem jól nevelem a gyerekeket :evil: . Egyik szavában azt mondja, hogy nevelés kérdése az egész, másik szavában meg azt, hogy ilyen fajta a gyerek. (örökmozgó, szaladgálós, kiabálós)
És miért fürdetem a gyerekeket fél óráig, miért nem csak zuhanyoztatom őket? Ugyanis minden este veszekedni kell velük, hogy normálisan játsszanak a kádban, és ne ússzon már az egész fürdőszoba. Erre anyukám: zuhanyoztassam le őket, és mehetnek az ágyba. Ha ez így működne .... :roll: :cry: Szeretnek fürdeni, egész jól eljátszanak, akkor miért fosszam meg őket ettől? Csak sajnos abban igaza van, hogy elég száraz és ekcémás a bőrük, tehát tényleg jobb lenne a zuhany. :oops:

És este miért kiabálok velük, mikor le kell feküdni ? :oops: Hát azért, mert egy fél óráig tart, mire ágyba kerülnek :cry: , mert áll egyik helyről a másikra :cry: , mert nem tudja, hogy mit akar :cry: , mert mindent kitalál, csak hogy ne kelljen még lefeküdni :cry: .

Én meg persze nem látom a Barátok közt-öt, még szalad a konyha, estére én is dög fáradt vagyok stb., stb. De ezt nem lehet neki megmagyarázni. Szerinte ez is szokatás kérdése. Hát nem tudom ! :roll:

Lehet, hogy igaza van az anyukámnak és tényleg rosszul csinálok valamit? :cry:

Köszi Gergő nevében is a jókívánságokat, azért nem kell őt annyira sajnálni :wink: Kutya baja, nem lázas, nem igazán lehetett észrevenni, hogy valami baja van. Nem fájt a füle, torka, csak éppen taknyos állandóan.
Írt a fül-orr-gégész neki egy gyógyszert (2. adag ab.), de azt nem volt hajlandó megenni. (mint kiderült azért, mert borzasztó keserű). Elmentünk a gyerekorvoshoz, hogy írjon másfélét, de azt mondta, hogy felesleges a gyereket tömni ab.-mal, és a röntgent is felesleges megcsináltatni. Ez a F-O-G doki bácsi amúgy is olyan "kedves" volt, hogy nem is akartam visszavinni hozzá Gergőt, sőt Nyíregyházára sem vagyok hajlandó vinni, inkább írtam Ditkének a "kisikres" topikból e-mailt, és ő ajánlott Debrecenben egy dokit. Több mint valószínű, hogy ki kell venni az orrmanduláját, most már csak az időpont kérdéses.

Na jó, mára eldugulok, mert sok lesz belőlem.

Jó éjt mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Andi!
Jobbulást Gergőnek! Keserű orvosság: én ha nem isszák meg, szoktam hozzáadni ugyanannyi mennyiségű szörpöt hígítatlanul,így simán megeszik.Viszont ismerek én is egy keserű antibiotikumot, már nem emlékszem a nevére, ( talán zimat v. hasonló)megkóstoltam én is, borzasztó volt.. Ismered a Normaflore készítményt? Mi minden antibiotikumos kúra után vagy közben szedjük. Ampullában van, a vízükbe szoktam rakni, helyreállítja a bélflórát. Most vitamint is esznek, a másik topikban írtak a lányok a gumimacis vitaminról, ez nagyon bevált, imádják!

Semmit nem csinálsz rosszul, nálunk is ez az esti menetrend..
Fél órás fürdés és utána jön még a Napsugár, de ők is nagyon szeretnek fürdeni, és olyan jól eljátszanak. Sőt, már mondják, hogy
Anya menj ki.. akkor nem látom őket, és azt csinálnak amit akarnak...
Az ágyba menés eddig nyolckor volt, de már beleuntam az állandó ki-be mászkálásba, pisilni, kakilni járásba, így most háromnegyed kilenckor mennek ágyba, és azóta sokkal gyorsabban elalszanak. Fürdés után még van egy kis játszás, utána kakaó ivás, és most a sláger, a hupikék törpikék nézése :D , és alvás.

Marcsi!
Milyen nagy már Bulcsú! És a súlya sem semmi!! :D

A gesztenye figurák nagyon jók, éppen azon gondolkodtam délelőtt, milyen dolgokat csináljunk a gyerekekkel belőle, de most adtál jó ötleteket! :D

Jó hétvégét mindenkinek!
Ildikó
ildikó

Ildikó!

"Zinnat" :cry: Na pont ezt írta a fül-orr-gégész :cry: De a gyerekorvos meg azt mondta, hogy ne adjam neki. Úgyhogy most nem gyógyszerezünk. Jövő héten kedden megyünk ahhoz a doki bácsihoz, akit Ditke ajánlott. Ma beszéltem vele, és azt mondta, hogy mielőtt megyünk, hívjam fel, és megnézi Gergőt.

A gumimacis vitaminról azt írták a lányok, hogy igencsak felpörgeti a gyerekeket. Hát ha az enyémek még jobban pörögnének ... :roll: :lol:

Ja, és engem is kiküldenek akár a szobából, akár a fürdőszobából, hogy ne is lássam, hogy mit csinálnak. Persze ilyenkor tudom, hogy hülyeségre készülnek, és résen vagyok :lol: :wink:

Marcsi!

El is felejtettem írni Neked, hogy nekem is Gréti 1 évesen volt 8,1 kg. Biztos furi Neked is a fiúk után, hogy Bulcsú ilyen nagy baba. De olyan édes abban a tálban, ahogy fürdeted :lol: És a telefonálást sem lehet elég korán kezdeni :wink: :lol:

Jó éjt: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok! Én sem tűntem el teljesen, csak kissé elsodort az élet. Kezdjük "beüzemelni" a hétköznapokat.
Hétfőn délelőtt a kicsikkel tücsökzene, délután a nagyoknak úszás, kedden tanítok, hazafelé a Margitszigeten felszedem a nagyokat (apámmal vannak ott), meg én is futok egyet, szerdán délután úszás a nagyoknak, szombaton a kicsiknek, stb..... le sem tudom írni, de ilyesmi a beosztás.
A párom új munkahelyen, előny, hogy érdekli, hátrány, hogy hétvégét leszámítva nem lehet rá számítani. Ábel elég jól kezdte a sulit, megcsinálja bent a napköziben a leckét, a táskáját csak minden kanyarban látom, de egész rendesen dolgozik a füzeteibe. Egyelőre a magatartására sincs panasz, remélem így is marad. Dávid átváltott idétlenbe, ami rá totál nem volt jellemző, remélem "kinövi", mert tök idegesítő, meg jövőre ő megy suliba, nem most kéne megőrölni. Kicsik jól elvannak itthon, néha ölik egymást. Eszter sikít, és nagyon tud nemet mondani, Ádám ha bepöccen, akkor üt meg harap, de felnőttekre is kezet emel, "bántsalak? " kérdezi, és ehhez különböző tárgyakat használ. Máskor meg tök édes, megpuszilja, ha fáj vhol, vígasztalja Esztót, ha sír, stb. Ádámmal voltam a szemklinikán, adokinő tök jól elmagyarázta, hogy miért kell, és milyen. Nem mondott nagyon mást, mint a másik nő, csak most megértettem és megnyugodtam. Tegnap meg is kapta szemcsit, ilyen gumi szerű műanyag, olyan mintha játék lenne. Egyelőre gond nélkül hordja, jó lenne, ha így maradna. Még fotó nem készült róla így, de majd csinálok. Amúgy is lógok fényképekkel, már letöltöttem, de hogy kell kicsinyíteni???
Na, ritkán írok, de akkor kiadósan. Jó éjt, üdv mindenkinek, írjatok, mert azért olvaslak titeket, legközelebb reagálok is! Claire
claire

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre, szégyenlem is magam nagyon :shock: . Most is csak véletlen hogy ide kattintottam, mert jött a belső e-mailemre( nem is tudtam hogy ilyen is van) egy spam levél.
Picit vissza olvasgattam, csomó új dolog történt.
Mindenkit üdvözlök egyébként az újakat és régieket egyaránt!
Marcsi gratulálok a kisfiadhoz, nagyon édi és nagyon hasonlít a testvéreire :) !
Mimóza neked is gratulálok a negyedik babához! Annyira nem mentem vissza, kisfiú vagy kislány lesz?
Ami miatt írok, nálunk is az iskolakezdés. Vikics írtad (egyébként hatalmasat nőttek a tieid is 8) ) hogy a fiúk korban iskolaérettek. Nálunk is ua. az helyzet a lányok februárban lesznek 6, de én biztos nem viszem őket iskolába, most volt felmérés nálunk az oviban és fejleszteni kell őket mert mindkettő beszédhibás.
Ami a másik problémám, nem tudom hogy kinek milyen tapasztalata van ez ügyben, hogy a Noémi egy kicsit le van maradva a Laurához képest. Ezért aggódok egy kicsit. Biztos vagyok benne hogy azért mert ketten vannak és a Laura egy csomó dologban kisegíti őt. Pl képtelen megtanulni egy verset, amikor a Laura kétszer hallja és már tudja, persze midíg súg a Noéminek. Ha nincs ott a Laura akkor nem tudja megcsinálni a fejlesztő füzetből a gyakorlatokat.
Szerintetek mi a megoldás? Szedjem szét őket? Lelkileg biztos megviselné őket ha külön csoportba raknám őket, de nem tudom hogy hogyan tudnám motiválni a Noémit hogy elkezdjen önállóan csinálni dolgokat :shock:
Yabu

A három kis virágszál
Kép :D
yabu

Sziasztok!

Yabu
Örülök, hogy jelentkeztél!!
Nálunk Lorena januárban volt hat éves, de nála nem is volt kérdéses, hogy szeptemberben menjen-e suliba, mert nagyon iskolaérett volt már., az oviban már unatkozott.
A fiúk januárban öt évesek lesznek, elvileg két év múlva mennének suliba ugyanúgy, mint Lorena, de még nem tudom mit mondanak az oviban.
Szerintem hallgass a nevelési tanácsadóra, aki majd megvizsgálja őket május körül a beíratkozás előtt, addig még nagyon sokat fejlődhetnek, sokat számít fél év is., és ha akkor azt mondják, hogy ne menjenek még iskolába és ezt te is így érzed, akkor nyugodtan maradjanak még egy évet az oviban. Én legalábbis így akarom majd eldönteni, hogy menjenek-e majd két év múlva suliba a fiúk vagy sem.

Jó nagyot nőttek a csajok nálatok is!!!

Marcsi
Édesek a gyerekek!!! Milyen nagy már Bulcsú!!!!

Claire
Édes lehet Ádám a szemüvegben, várom a képeket!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Szia ÉVa!

Nálunk a Lili április elejei, és a nagycsoportos korában sokkal fejlettebb volt mint most az ikrek, ezért is vittem időben iskolába. Tavaly volt elsős, de én nagyon megszenvettem vele. Egyszerűen nem volt hajlandó tanulni, íszonyú lassú volt úgyhogy órák elmentek a leckekészítéssel. Mondjuk az is túlzás szerintem ami az iskolában megy, volt hogy matekből 60-70db példát kellett megcsinálnia, komolyan mondom a végén már mindketten sírtunk. :? És direkt nem is a legerősebb suliba irattam, hanem egy humán beálítottságú suliba, ahol művészeti iskolába tud járni, rajzra, táncra és zenére.
Azt mondta akkor a tanítónéni, hogy egyszerűen lelkileg még nem érett az iskolára. Kisnövésű is, és nem egy hiperaktív tipus, úgyhogy eléggé kitűnik a többiek közül. Közben meg ilyeneken elmélkedett 6 évesen hogy a világ véges vagy végtelen :shock:
Most hogy másodikos kicsit javult a helyzet, ma meg is dícsérte a tanítónéni mert teljesen magától megtanult egy Petőfi verset. Úgyhogy az agyával szerencsére nincs baj 8)
Nálatok egyenlőre zökkenőmentes a dolog?

Yabu
yabu

Sziasztok! Nálnuk Ábel kezdett most sulit, ő januári, és mégis visszatartották az oviban. Először aggódtam, mert unta az ovit már, az óvónők is modták, hogy az eszétől, meg a tudásától akár előbb is mehetett volna, de a viselkedése...
Szóval most elsős, pedig januárban már 8 lesz, de nem bántam meg. Elég jól bírja, és egyelőre komolyan is veszi. A leckéjét befejezi általában a napköziben, ahol 1 óra van erre. Őt közel e legidősebb az osztályban, de mértere még így sem lóg ki :lol: . Dávid decemberi, és úgy tűnik ő megy suliba, tehát 1 évvel előbb, mint a bátyja, de ő egy sokkal komolyabb, megfelelni akaróbb gyerek. ezzel csak azt akarom mondani, hogy nincs erre recept, érdemes az óvónőkre hallgatni. Ami az kireket illeti, nekem ebben nincs még tapasztalatom, hiszen még csak 2,5 évesek, meg egyik fiú másik lány, de egyelőre úgy látom, eléggé egyenletesen fejlődnek, persze nem egyformán. Mindenesetre én megkérdeznék szakembert a helyedben, és gondolkodnék a szétválasztáson. Vajon mi okozna nagyobb törést, ha szétválasztanád őket, vagy ha az egyiknek mindig mondanák, hogy bezzeg a tesód...?
Claire
claire

Yabu

Lorenának szerencsére nagyon jól megy a suli, már több, mint 50pirospontja van, semmi gond nincs vele, szereti is és szorgalmas is., a leckéjét mindig egyedül szépen megcsinálja, nekem csak le kell ellenőriznem. Szóval nálunk bevált a suli.
Az ikreknél meg még van két évünk, addig majd még meglátjuk.

Claire
Nekünk is van egy ismerősünk, aki két nappal fiatalabb a Loránál, egy kisfiú, náluk is az volt a helyzet, mint nálatok, hogy az agyával minden rendben volt, csak nagyon szeleburdi volt még, nem bírt volna még egyhelyben 45percet megülni, így ő is majd csak jövőre megy suliba.
Szerintem az ovónők általában mindig jól ítélik meg, hogy ki menjen iskolába és ki maradjon még egy évet., végülis ők vannak velük egész nap és ők látják, hogy mit tudnak.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Andi vagyok,az ikresekhez szoktam írni.
Babakocsi ügyben szeretném a segítségeteket kérni!
JANUÁRBAN VENNÉNK EGYMÁS MÖGÖTTI 2-ES IKERKOCSIT!
Ha közületek vagy ismerősötök között lenne valaki,aki akkor adná el a babakocsiját,légyszi írjatok.

Előre is nagyon köszönöm!
anda78@vipmail.hu
06/30-4467-789

Andi
Kép
aanda

Sziasztok Lányok!!!

Merre vagytok? Már egy hete nem írtatok!!!!
Jelentkezzetek!!!

Mi jól vagyunk, szerencsére most senki sem beteg nálunk (lekopogom).

Én a gyakorlati naplómmal szenvedek, amit pénteken kell leadnom és addigra ki kell választanom a szakdolgozatom témáját is.

Irjatok!!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Mi is megvagyunk. Gergő a múlt héten nem volt oviban, mert volt egy kis hőemelkedése, meg mandulagyulladása, de hamar átvészelte. Pénteken elvittem Debrecenbe egy dokibácsihoz megnézetni az orrmanduláját. Ki fogják venni, de majd csak dec. 7-ére kaptunk időpontot. :cry:

A dokibácsit egyébként Ditke ajánlotta az ikres topikból, és Vele is sikerült találkoznunk. :lol: :lol: Elhozta a két kislányát és egy játszótéren taliztunk. Olyan jó volt végre valakivel találkozni személyesen is a babanetről. :lol: A csajok meg nagyon édesek és gyönyörűek és barátságosak voltak. :P Fogta a kezemet, húzott a hintához, a csúzdához, a homokozóba stb. Sajnos csak egy órácskát tudtunk lenni, mert nekünk sietni kellett haza. :cry:

És végül egy pár kép:

A kis háziszolgám:

Kép

az étvágyukkal sincs baj :lol:

Kép

Kép

Tényleg, többiek!! Merre vagytok??? Tessék írni :lol: :!:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Megint itt! Sajnos nálunk Nándi megint beteg lett.Tök kiakasztó! Pénteken hívott az ovónő, hogy fájlalja a hátát, meg nehezen vesz levegőt meg bágyadt meg fáradt, és rosszul néz ki...
Szerdai laborja tök negatív volt, elküldtek tüdőröntgenre az is negatív volt. Aztán délutánra egyszercsak elmúlt, és olyan volt mint rég. Pedíg nagyon megijedtem olyan rosszul nézett ki. Vasárnap megint belázasodott, nurofentől elmúlt. AZóta megint semmi. Most megyünk vizeletvizsgálatra...

SUli...
Nálunk is van pár betű amit nem egészen jól ejtenek ki, mert kidugják a nyelvüket. .) Az oviba van logopédus, így az néha elviszi őket a szobájába és csiszolgatja a kiejtésüket.
Én igazából most bizonytalanodtam el nemrég. Már totál elhatároztam, hogy nem mennek jövőre, de tegnap, meg ma is feladatokat oldottunk meg az ovódából-iskolába nevű megoldófüzetben, és mindent egyből logikusan, szépen és nyugodtan megoldottak. Már csak az az egyhelyben ülés, annak kéne menni. De fegyelmezett közegben ők is fegyelmezettek. Szóval nem tudom... Nagyon kíváncsi vagyok már arra a szakértői véleményre. :)

Aanda!
Én nemrég láttam a békásmegyeri bababőrzén egy hauck twin-t. Valami 1015e ft-t árulta a nő, de szerintem a feléért is odaadta volna. Amúgy egy 40-45e ft-os kocsi.

Andi!

Nálunk Nándinak már kivették az orrmanduláját és nagyon jól viselte. Műtét után aludt szinte reggelig, reggel meg már a reggelimet követelte... Szóval meg sem érezte. Szerencsére...

Yabu!

Nagyot nőttek a csajok is! Nagyon édesek abba a pitlibe. :D Nálunk szerencsére nincs ilyen lemaradás köztük. Sőt! Ha valamelyik kicsit is úgyérzi, rögtön belehúz, nehogymá a másik kapjon dícséretet előbb. :) Főleg Nándinak van egy kis kissebbségije. Neki mindíg egy lépéssel előrébb kell mennie az utcán is. :) Remélem az iskolában is húzzák majd egymást felfelé.
Mostánaban amúgy annyira édesek. Folyton lesik miben segíthetnek, mindent megköszönnek és olyanokat tesznek hozzá, hogy pl: köszönöm édesanyám vagy hölgyem vagy kedves úrhölgy meg ilyenek. AZ apjuknap meg uram. :) Olyan kis viccesek. És minden megkérdeznek, nagy rosszaságot nem csinálnak. Csaaaaak nagyon hangosak. Ha még az javulna, akkor igazán semmire sem panaszkodhatnék. :) Bár azért kicsit félek, hogy ha jön a locspocsos idő és kevesebbet tudnak szaladgálni, ez enm lesz így...

Na megyek! Itt van Leviről egy hétvégi festős/dolgozós kép. Annyira édes. :)

Kép Levibogyó

Vikics

KépKép
vikics

Aanda!

10-15e ft-t... csak kimaradt a kötőjel. :)

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Hát elég ritkán jár erre mindenki :cry:

Végülis velünk sem történik mostanában semmi különös, én is csak olvasó üzemmódban vagyok.
Mindkét manóm köhög (most már nem annyira), de még folyik az orruk. :cry: Mondjuk az enyém is, :cry: még Apa tartja magát valahogy. :lol:

Vikics!

És Nándit elaltatták, mikor kivették az orrmanduláját? Mert én kértem Gergőnek egy kicsi altatást v. kábítást, mert most is már öklendezett meg hányt, pedig most csak megnézték. És kettőnknek kellett lefogni. :cry: És reggelig aludt?? Én meg azon töröm az agyamat, hogy mivel fogom lefoglalni, mert nekünk másnap még bent kell maradni (csütörtökön műtik, pénteken bent maradunk, és szombaton reggel engednek haza, ha csak az orrmanduláját kell kivenni. Ha a garatmandulát is, akkor + 1 nap. Habár a garatmandulájával nem szokott gond lenni. Szerencsére)

Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok, eléggé eltűntem, de most nagyon sűrű az életünk.

Elkészült a házunk, hála Istennek, eddig úgy tűnik nagyon simán megúsztuk a bővítést, remélem később sem derül ki semmi probléma. A gyerekek most a nagyiknál, mi pedig pakolunk: holnap költözünk haza.

Rengeteg rohangálással, ügyintézéssel, vásárlással és tárgyalással járt ez az egész, ami főleg rámmaradt, de tiszta csoda, hogy szuper jól bírtam, és szinte észre se vettem, hogy terhes vagyok-kivéve lépcsőmászáskor... A hasam nagyon gyorsan nőtt, már a 34. héten akkora volt, mint Pankával a 41-en! Most még kb. 1 hónap van hátra, addig be kellene rendezkednünk és felkészülni a baba fogadására, remélem ezt még megvárja!

A gyerekek jól vannak, Pankának jól megy a suli, mindig vidáman jön el, be nem áll a szája. A fiúk is nagyon várják a kicsit, akit Kismaszatnak becézünk. Múltkor Marci megtalált egy kis padlószőnyeg mintát, amit a lépcsőre hoztunk és megkérdezte: " Ez micsoda? A Kismaszat lábtörlője?" - szóval, ami kicsi, az csakis a babáé lehet.

Vikics,
Jó, hogy te is visszajöttél! :-) Nagyon tetszik, hogy ilyen segítőkészek lettek a fiúk! Jó nagyok már. Egy osztályba szeretnéd majd őket járatni? Nálunk is egyformán fejlődnek, Csabit annyira nem érdekli, ha Marci valamiben kicsit ügyesebb nála, de Marci mindig addig küzd, amíg neki is sikerül.

Yabu,
Bevallom kicsit (nagyon?) irigyellek a három lányért... :oops: Nekem három fiam lesz. De hála Istennek azért itt van Panka is, aki ízig-vérig lányból van! :lol:

Éva!
Még egyszer köszi a babaruhákat, végignéztük a fiúkkal és egy órát elbabáztunk, eddig még soha nem öltöztették Panka babáit! :-) Megvan a szakdoga téma?

Mimóza
mimóza

Kép Marci és Csabi egy háromméteres mászóka tetején
mimóza

Kép Panka éjtündér
mimóza

sziasztok!

Vikics

Tényleg jól megnőttek a fiúk! Édesek lehetnek, amikor így bókolnak neked.
Nálunk is nagy duma most a kisasszonyka, általában a nővérüket becézik Lorena kisasszonykának., persze ő erre nagyon mérges és már csak azért is így hívják.
Az apjukat úriembernek hívják.

Ne aggódj a suli miatt, majd május környékén jön az a nevelési tanácsadó az oviba és ő majd eldönti, hogy iskolaérettek-e és ha te is egyetértesz vele, akkor szerintem nyugodtan mehetnek suliba.
Nekünk még két év van a suliig, de már nagyon várják a fiúk, sokat nézegetik a Lorena könyveit, füzeteit és néha próbálják utánozni a betűket, amiket Lora tanul az iskolában.

Mimóza

Örülök, hogy elkészült a házatok!!!! Majd egyszer meglátogatunk, ami lehet, hogy nem is olyan sokára lesz, mert az egyik barátnőmtől visszakapok kb. mégegyszer annyi bébiruhát, amit most adtam nektek és akkor majd azokat is elviszem.
Hogy bírsz nagy pocakkal pakolni? Nehogy megemeld magad!!!
Gondolom, a gyerekek már nagyon várják az új szobáikat?! A fiúk külön szobába kerülnek vagy még együtt maradnak?

Nagyon édesek a gyerekek a képeken!!! Panka is már olyan nagylány!!

Andi

Hogy vannak a gyerekek?

Nálunk Zolika négy napig lázas volt, szerencsére tegnap meg ma már nem volt láza, úgyhogy ha holnap sem lesz elmegy oviba, aminek kevésbé örül, de ha már ott van, akkor jól érzi majd magát.

Nekünk is kb. 4 éves volt Lorena, amikor kivették az orrmanduláját, természetesen elaltatták (szerintem anélkül nem is csinálnak ilyen műtétet?), először kapott egy kis szirupot, amitől elkábúlt , össze-vissza nevetett, kapkodott minden után, aztán már vitte is a műtősfiú a műtőbe, még fél óra sem volt a műtét, nagyon jól viselte, a legnagyobb baja az volt, hogy nem ehetett csak este az altató miatt, másnap már haza is mehettünk. Nekünk is két éjszakát kellett volna benttöltenünk, de nem volt szabad szoba, így csak a műtét napján korán reggel kellett bemennünk.
Szóval nem volt vészes, de azért nagyon aggódtunk.
Sok sikert nektek is!!
Most megyek, írjatok!!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Lorena,Ádám és Zolika
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!
Csak röviden: a gyerekek gyönyörűek, mostmár én is tezsek majd fel képet, tudom, hogy egy nagy ígérgető vagyok, de tényleg...
Andi! Orrmandula műtét nálunk is volt Dávidnak, 3,5 évesen. altatják, nem hosszú műtét. vele anyám volt bent, mert az ikrek akkor voltak3 hósak, azt mondta, hogy az altatásból való ébredés volt a legrosszabb, amikor még félig kába volt, de az sem tartott sokáig. Másnap már hozhattam is haza. Nem maradt benne rossz élmény, és testileg sem viselte meg. Hol fogják műteni?
Más. SULI: általában nem az a döntő, hogy mit tud megcsinálni, mert többnyir enem azzal van a gond, hanem az iskola rendszerét, a fegyelmet, szb bírják nehezebben. Főként a fiúk, mert a lányok általában alkalmazkodóbbak, meg korábban is érnek. Nálunl inkább a szorongásra kell figyelni, esetleg.
bocs, most rohanok, mi jól vagyunk, várjuk az őszi szünetet: Claire
claire

Szisztok!

Megint itt!:)
Nagyon szép képeket tettetek fel! Mimóza nagyon megnőttek a fiúk és nagyon aranyosak.
Éva Lorena mint egy kis hercegnő. AZt hiszem lesz gondotok vele később... :) A fiúkat meg mintha húznák akkorák a képen!

Mandulaműtét...
Mi egyik nap reggel bementünk, másnap reggel jöhettünk. Azt hiszem úgy tudtuk lerövidíteni egy nappal, hogy előtte csinálták a vérvételt és másnap reggel mentünk vissza. Anyás szobát kértünk, ott nyugalom volt és TV is minimax csatornával. :) Amikor felébredt kis időre, akkor nézte a rajzfilmeket. Aztán arra el is aludt és így tovább. Abszolut sima ügy volt.
Reggel kellett csak küzdenek, hogy addíg ne akarja megennia reggelimet amíg meg nem engedik. :)

A suli miatt már nem aggódok. A fiúk nem akarnak menni. Tanulni akarnak, de nem az iskolába. Szerintem én hagyom őket még egy évet, de ez még változhat. :)
A diszlekszia vizsgálat már megvolt, azon jól szerepeltek.

Fogak...
Nándinak már 2 tejfoga is kiesett! Levinek egy kiesett egynek meg már nem kell sok. A fogtündér hozzott nekik érte pénzt amin berendezik az akváriumukat. Már van egy csomó haluk. :)

Veletek mi van? Nagy a csend errefelé.

Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics

Hát az én fiaim törtpék a tieidhez képes, hát a te fiaid akkorák már, mint ha iskolások lesznek. Még jövő májusig sok idő fog eltelni, még sokat fejlődnek addig, úgyhogy még ráértek a suli miatt aggódni.

Hát Lora miatt már most is aggódom néha, de ő olyan komoly lány, 14 fiú szerelmes bele az osztályból, de ő még nem szerelmes, örülök neki, még bőven ráér vele.
És a tanulás nagyon jól megy neki. A héten verseny volt az első osztályosok között és ő lett a második, úgyhogy nagyon büszkék voltunk rá.

Képzeljétek, teljesen elment a hangom csak suttogni tudok, nagyon fáj a torkom is és lázam is volt.

Most örül a család, hogy nem tudok kiabálni.

Irjatok!!!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!

Gyönyörű a kis(nagy)lányod :) Hát fog még fájni a fejed miatta :wink: :lol:

Én is mindig úgy látom, hogy az enyéim milyen kicsik. Pedig igazából nincsenek elmaradva a többiektől. Ahhoz képest, hogy milyen kis koraszülöttek voltak.

Jelentem mindenki alszik (Apa is :D ) Nem is tudom, mikor aludtak már itthon ebéd után. Most Gréti bevágta a durcit, mert nem engedtem, hogy az óvodai takarójával betakarózzon (ki van mosva, vasalva), aztán elkezdte a függönyt babrálni (mostanában az a kedvenc szórakozása, hogy összefogja, megcsavarja, és amikor elengedi, és tekeredik ki a függöny, azt mondja rá, hogy "táncol a függöny". Nagyon bírom értékelni, már csupa gyűrött szegény) Aztán már be is vette a szájába a függönyt, és akkor az apja bezavarta a szobájába. Pár percig hallgattam a sírást, aztán bementem, melléfeküdtem, elkezdtem simizni és 2 perc alatt elaludt. Mire visszamentem a nagyszobába a fiúkhoz, már ők is aludtak. :lol: Úgyhogy most csend van egy ideig.

Szegény Gergőt reggel még visszaküldtem a szobájába, mert ő reggel szokott jönni hozzánk, hozza a kis takaróját és bebújik mellém. Most megnéztem az órát, mondtam neki, hogy még csak 6 óra van, menjen vissza pihenni egy kicsit. Aztán mondom Apának, hogy megvan buggyanva a gyerek, mert hétköznap alig lehet felkelteni, hogy megyünk az oviba, most meg már 6-kor fent van. Erre mondja Apa, hogy ő már átállította az órát és már elvileg 7 óra van. :oops: :lol: Nem baj, még egy fél óráig elvoltak a szobájukban :)

Ma délelőtt nem voltunk kint, mert esett az eső, most meg fúj a szél, úgyhogy alkottunk egy kicsit (ujjfesték)

Kép

Azt nem tudjátok, hogy ha a Rossmann-ban úgy hirdetik, hogy papírkép 19 Ft-tól, az rendes fénykép? :oops: :cry: Hülye kérdés, de úgy bekavart a "papírkép" kifejezés. Most szedtem össze vagy 140 db képet és elő kellene hívatni.

Andi

Kép
gandi75

A papírkép, az rendes fénykép. Tényleg ennyi a Rossmannban? Nekem is van egy csomó? Claire
claire

Claire!

Tényleg ennyi :lol:

"Az akciós ár érvényes 2006.10.20-12-03. között minden digitális megrendelésnél 9x12-es méretben mennyiségi megkötés nélkül. 10x13-as méret esetén 120 kép feletti megrendelés esetén. Alapdíj+indexkép: 199 Ft/megrendelés"

Úgyhogy én most előhívatok egy adagot, és szerintem még egy adag lesz decemberig.

http://asp05.photoprintit.de/microsite/1659/prices.php

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Éva!
Nem olyan nagyok ám. 11xcm-ek, 116-os ruhákat hordanak. :)
Nagyon okos nagylány Lora büszkék lehettek rá tényleg. Ilyen korban szerintem szinte ciki nem szerelmesnek lenni valakibe, és tök jó, hogy ő nem megy bele az ilyen majmolásba. Ezzel hála nekem is szerencsám van, mert se pókember se ninják se actionman se semmilyen efféle baromság nem hatja meg őket akkor sem ha az a menő akinek olyanjai vannak.
Sajna most én is beteg vagyok, a hátvégén nagyon magas lázam is volt. Tegnap a fiúk is annyira aranyoask voltak, mert megkértem őket, hogy viselkedjenek jól mert nem érzem jól magam. Erre úgy kiszolgáltak mint egy hercegnőt. :) Hozták a zsepit a teát a gyógyszert, mindent amit kértem, és ha éppen nem kértem semmit, hát hoztak maguktól. Közbe persze simogattak. Aztán este maguktól megfürödtek, űgy hogy nekem csak törölnöm kellett őket. Vizet engedtek, szappanoztak, öblitettek, kirakták a ruháikat és öltöztek.
Annyira büszke voltam rájuk. :D

Andi, Clarie!

Nem tudom hívtatok-e már elő bármit is rossmannban, de én óva intenék mindenkit.
Annak idején sokat hostesskedtem és annyi reklamáció volt, hogy szörnyű. Mondjuk a digitális technolódiájuk nem tudom milyen, de én onnan akkos sem soha semmit.
Én a MediaMarkt honlapján szoktam megrendelni, feltölteni. Aztán kiválasztom az áruházat és megyek érte ha készen van.

Háziorvos....
Van köztetek aki igazolt már át valaki máshoz? Éva Te is költöztél.
Én még mindíg a XIII-ba járok orvoshoz, de kicsit meuntam már átmenni betegen a városon+ sajnos a világ legjobb orvosa az enyém, csak ezért annyi paciense van, hogy tegnap is 9-12.30-ig álltam sorba. :( Lázasan...
Szóval választanék itt békáson másikat, csak nem tudom hogy működik. Csinált már valaki ilyet??

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Köszi az infót, de nekem még nem volt rossz tapasztalatom vele. Igaz, még csak egyszer hívattam elő képet náluk, de akkor az tökéletes volt. :) Most meg az áruk is jó. :) Megnéztem a MediaMarkt honlapját, ott most 10 Ft-tal drágább 1 db kép. Az 150 db-nál már 1500 Ft plusz. :roll: Megpróbálom a Rossmannt, és reménykedek, hogy jó lesz. :roll:

A másik, hogy szerény kisvárosunkban csak a Rossmann van jelen :cry:

Háziorvost még nem váltottam, habár a miénk most fog nyugdíjba menni, és még nem tudom, hogy januártól milyen dokink lesz.

Végül, de nem utolsósorban jobbulást kívánok Neked. Látod, tudják ezek a huncut kölkök, hogy is kellene viselkedni? :lol: Az enyéim is tudják, ha éppen olyan a hangulatuk. De akkor miért kell nekik állandóan könyörögnöm .... :?:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Vikics

Mi már többször is válltottunk háziorvost, először még amikor Budakalászon laktunk és nagyon nem voltunk megelégedve a "kissé öreg" gyerekorvosunkra, aki nem vette észre, hogy a Lorának kétoldali tüdőgyulladása van, azt mondt nincs semmi baja a gyereknek csak náthás, de akkor már nagyon beteg volt és majdnem két hét kórház lett a vége. Na akkor átmentünk Békáson a Dr. Gódor Gizellához, ez úgy zajlott, hogy felhívtam őket telefonon, bejelnetkeztem hozzá, elmondtam a telefonban, hogy orvost szeretnénk váltani, azt mondta semmi akadálya, nekem nem kell semmit sem csinálnom, ők majd kikérik a papírjaimat, úgyhogy nekem többet nem kellett elmennem a régi orvoshoz.
És ez ugyanígy volt most is, hogy ide költöztünk, csak eljöttünk az itteni orvoshoz, ő elkért a régi orvosunk nevét és címét és átkérte a kartonunkat, ennyi volt az egész.

Hát megértelek, mert én is még mindig beteg vagyok, még mindig lázam is van, éjszaka sokat köhögök, fáj mindenem, de még az orvoshoz nem jutottam el, mert ott is annyian vannak, hogy órákat kell várni és ehhez nem sok erőm van betegen.
Jobbulást neked is!
Bezzeg az én gyerekeim nem ilyen megértők, most is kértem őket, hogy egy kicsit halkabban játszanak, ne verekedjenek, ne ordibáljanak, ne csapkodják az ajtót, mert iszonyatosan fáj a fejem, de semmi, ugyanúgy rosszalkodnak. , tojnak a fejemre magasról.

Most megyek is, mert már a szemem is fáj a monitortól.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?