Szia Sofka !
Én itthon vagyok, úgyhogy nálunk nem gond a gyerekek elhordása a suliba, néhány napig reggel elvittem Őket a suliba, ma meg már egyedül mentek gyalog. Patrik 10 éves, Nikike 8 éves. Van buszjárat is, majd októbertől meg azzal járnak. De végülis nekem van kocsim is, reggelente úgyis megyek vásárolni, így hetente néhányszor úgyis kocsival viszem Őket, kocsival az út 2 perc, gyalog 20 perc.
Amikor rossz idő lesz, akkor meg úgyis busszal mennek, vagy kocsival elviszem Őket.
Előtte való években mindig kocsival hordtam Őket, igaz messze laktunk a suliba, most költöztünk vissza Érd Parkváros részébe, előtte meg Érd központjában éltünk, onnan hoztam-vittem a gyereket nap, mint nap. Ami azért nem kis távolság, 7-8 km. Reggel felhoztam Őket, utána vissza hazamentem, du-án mentem értük, majd hazamentünk. Napi 4-szer tettem meg az utat, de nem akartam másik suliba átíratni Őket, nem akartam a megszokott társaságból kivenni Őket, inkább hordtam Őket, de most , hogy ide költöztünk a suli közelébe, így már sokkal jobb.
Ott maradnak napközibe is, bár jobban örülnék, ha ebéd után hazajönnének, de Patrik 2-körül ebédel, míg Nikiék már 12-kor ebédelnek. Meg Patriknak vannak plussz órái is, szakkör is . Így maradnak fél 4-ig a suliba.
Du-án mire hazaérnek, én megcsinálok mindent.
Krisztike is szeretne oviba járni, de nem veszik fel. Amikor Nikike még ovis volt, akkor is csak délig maradhatott ott Nikike, mert Krisztikével itthon voltam. Egy héten egyszer maradhatott ott tovább, mert megbeszéltem az óvónővel, hogy mivel Patrik úszásra jár, így ha ne kelljen már délbe Nikiért jönni, majd Patrikért újra vissza du-án. Különben szigorúan vették, volt olyan, hogy Krisztike beteg volt, lázas volt. Megkértem az óvónőt, hogy had maradjon ott du-ig Nikike, s du-án meg a férjem eltudja hozni.
De nem engedték meg
Pedig a férjemnek olyan volt a munkaideje, hogy minden du-án eltudta volna Őket hozni az oviból, suliból és akkor nekem nem kellett volna Krisztikét felébresztenem az alvásából, szegénykém nagyon össze lett zavarva, azóta nem is alszik már délben , pedig azért még kicsi most is.
Nagyon mérges voltam ezért, hogy nem tudnak normálisan hozzáállni a dolgokhoz, megkérhettek volna, hogy vigyem el a gyereket az oviból, de nem kötelezhettek volna rá, csak már nem akartam kavarni, mert azzal valszeg. csak a gyereknek ártottam volna, lehet hogy utána már az óvónő sem úgy viselkedett volna Nikikével, ahogy kellett volna ....
Na már túl hosszú lettem.
Sziasztok
Szilvy / sysy
Köszönöm a cikket, elolvastam, de végülis nem találtam arra utalást, hogy év végén vissza kéne adnunk a tankönyveket. Több ismerősömet is megkérdeztem és egyik suliba sincs ilyen. Úgyhogy szerintem csak itt nálunk találták ezt ki, hogy vissza kell adni.
Tudom, hogy nagy hűhót csapok ez miatt, csak érdekel, hogy jogosan köteleznek-e arra,a hogy év végén vigyük vissza a könyveket.
Eddig is kérték, hogy év végén, ha nincs szükség a tankönyvekre, akkor bevihetnénk a suliba. Talán most meg ezért is találták ki, hogy így tuti sok könyv vissza is kerül.