A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Detti!
Akkor félreértettük egymást. Nekem úgy jött le,hogy ha akarnak a gyerekek menni,ha nem, akkor is 2havonta 1hetet mamáznak,mert neked (nektek) ez így jó.
Azt tudom,hogy nagyon élvezik a fiaid a mamáknál töltött időt.És ez nagyon jó. A nagyszülő-unoka kapcsolat fontosságát én is alátámasztom.
Mondjuk nekem ez a helyzet talán annyibólfogadható nehezebben,mert mi minden héten talizunk az anyuval .Vagy ő jön,vagy mi megyünk.De ha nektek ez nem kivitelezhető,akkor a mamák részéről is megérthető,hogy igaz kevesebbszer,de akkor több időre szeretnék látni az unokákat.

Brigi!
Aláírom az érveidet!!!Én ilyen szempontból jó helyzetben vagyok,mert az anyuval hetente találkozunk és 2naponta beszélünk telón is.

Nettke!
Pedig az rémlett,hogy már egyszer kértél segítséget.
Akkor csak annyit tudok tanácsolni,hogy próbáljátok Natinál kilesni azokat a pillanatokat,amikor közlékenyebb.Ilyenkor kellene beszélgetni vele,kcsit célirányosabban faggatni. Hátha sikerült közelebbkerülni a problémához.Nem tudom,mennyire mesél az oviról. Azt kellene megfigyleni,hogy mi az amiről minden nap mesél. Vagy van-e olyasmi,amiről az óvonéni mesél,de ő nem.Mert az is lehet,hogy ott rejtőzik a "gond".
Ez úgyis nagyon időigényes "munka".Talán az elkövetkező 1hónapban kiderül valami.
Esetleg ha mód van rá,beszervezhetnél egy olyan estét,amikor Beni és Sári a mamánál alszik, Nati meg veletek marad egyedül.Hátha így megnyílik!!!

Kép

Kép
edit73

Detti :)
2-3 havonta nem sok a 4 nap.:D :wink: Csak azon a lelkesedésen akadtam meg, hogy ennyire nehezen viseled őket, hogy így várod ezt az időt. Aztán mondjuk belegondoltam, hogy nektek nem sok közös programotok lehet Árpival a vidéki nagyszülők végett, így érthető.

De én nem tudnám megtenni. Tudom ez az én hibám is, extrán rájuk vagyok cuppanva, na meg ők is ránk. Egyszerűen ők nem is szeretnének ennyi időre külön lenni tőlünk, és ezt tiszteletben is tartom, és titkon örülök is neki :oops: De ha neked a fiúk szívesen mennek a nagyszülőkhöz, akkor érthető.

Nettke :)
Valahogy én is félreértettem, mert azt hittem voltatok már Natussal pszichonál, és annak hatására lett jobb a helyzet. De akkor félreértettem. :oops:

Cat
Kép
cateye

Cat!
Valami ilyesmit gondoltam én is Dettivel kapcsolatban .(Detti remélem nem bántódsz meg!biztos félreértelek )
Én örülök,ha nagy néha (amikor nekünk más programunk van) a fiúk ott alszanak az anyunál.De mindig áthidaljuk,ha ehhez nincs kedvük.
És az is igaz,hogy az én fiaim nem oylan nyíltak,barátkozóak,mint Detti fiai. Ennek genetikei okai is vannak meg a nevelésbéli különbség is megmutatkozik.
Mondjuk az is igaz,hogy nekünk a Tamással tán évi 1szer van olyan közös programunk,ahova a fiúkat nem vihetjük magunkkal. Nekünk meg erre nincs igényünk.

Kép

Kép
edit73

Brigi,
jó lett a munka, nem kellett rádolgoznod? Hogy vannak a csajok? Mostanában sokszor eszembe jutnak, mert most kezdenek a gyerekeim rajzolni :lol: Persze nem vagyunk még olyan profik, de alakul 8)

Edit,
háát, ez a szépsége, hogy mind mások vagyunk :D
Natusból majd próbálok kihúzni dolgokat, kicsit több időt tölteni vele egyedül. Azért szétválasztani őket egy éjszakára.. az nálunk sem megy könnyen :roll: nem is értené, miért.

Kép
nettke

Nettke!
Nati nem élvezné? Látod én Oliból indulok ki.Neki a "problémás" időszakokban mindig sokat segít,ha egyedül maradhat itthon.Olyankor jobban tudunk rá figyelni.Mivel ő igényli,hogy úgy hallgassuk meg,hogy figyelünk is rá.Tehát nem fél füllel ,másik 2 gyerek karattyolása közben. Oli ilyenkor aztán el is "locsog" fontos dolgokat.(mondjuk máskor is- olyasmit,amit nem kellene idegeneknek elmondani)
De persze te ismered Natit!Jobban meg tudod állapítani,mi lehet az az élethelyzet,amikor ő megnyílik.

Kép

Kép
edit73

Ha sorban állnak a nagyszülők, hogy hadd vigyék már el őket és a gyerekek imádnak ott lenni????? Sajnálod???? (mármint a gyerekeket) Ez nekik nyaralás!!! Ha nyaralni megy valaki, akkor én irígykedni szoktam! :lol: :wink: Mondjuk így annyi rossz benne nekem, hogy kár, hogy nem látom (mindig), hogy mennyire örülnek és élvezik a programokat. De azért ennyire nem vagyok önző. Élvezkedhetnek mással is! :wink: :lol: :lol: :lol:

Amúgy a munka jó lett, nem kellett vele semmit csinálnom már utólag. Szerencsére. Aztán jött még ajánlat, hogy mi lenne, ha csinálnék mást, de nem mentem bele.
Bár annyira "pénzéhes" vagyok, hogy most gondolkodom egy négyórában, ha tudnék olcsón szerezni valakit Mici mellé délelőttre. És akkor nem mások jóindulatától függne, hogy be tudok-e fejezni valamit, vagy nem. De ezen még agyalok. Elvileg nem fix munka lenne, mert ha van éppen akkor csinálom, mondjuk 2-3 hét, aztán, ha éppen nem kell, akkor meg szabadok vagyunk és foglalkozhatom én Emesével. De ehhez kellene egy jó szitter itt a faluban, és még nem találtam olyat, akit el tudok képzelni.

Nálunk Borka most kezd belejönni. De rém aranyosakat rajzol. Neki az kell, hogy elmagyarázzam, hogy hogy tud valamit lerajzolni. És ez a sikerélmény olyan önbizalmat ad neki, hogy szívesebben rajzol. Most éppen a szempillás királylányok vannak soron. Nagyon helyesek. :)
Réka meg éppen a királylányruhákat designolja. :)

Cat :)
Látom nem vicceltél az anyóssággal kapcsolatban. 8) :lol: :lol: :lol:

Edit :)
MI nem kényszerítjük őket, hogy menjenek. Egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy úgy hagytuk ott őket valahol, hogy ők nem akartak maradni. Még a legelején sem. Én úgy fogom fel, hogy nekik jut 2-3 havonta egy hosszú hétvégényi nyaralás. Ez csak nem baj!!!
Én viszonylag ritkán olvasok szakirodalmat (gyereknevelésit), de sztem az sehol nincs leírva, hogy csak akkor vagyunk jó anyák, ha soha semmilyen feladatot nem engedünk át másnak. Ha minden este mi fektetjük le a gyereket és ha arra szoktatjuk, hogy csak az a jó, amit anya csinál, semmi más. Sőt, én ezt ugyanúgy nem tartom jónak, mint a másik végletet.

Na, most aztán jól megmondtam. :) :) :) Remélem senkit nem sikerült megbántani.

Szép napot!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nem akartam már a témához többet hozzászólni, de mégis 1-2 gondolat:

Soha életemben nem kényszerítettem a gyerekeket arra, hogy a nagyszülőknél kell maradniuk. Mind a két fél igényelte. Annak ellenére, hogy anyukámmal naponta beszélek/beszélünk telefonon, és szinte minden hétvégén találkozunk. Szeretik őket, mert mások a szabályok, más jellegű programokat csinálnak együtt.
Nem rontják őket el, mert én azalatt a néhány nap alatt nem vagyok velük (megjegyzem, azért olyan sokszor nem fordult elő, hogy napokig ne legyenek velünk, évente 2-3 alkalommal, de ennyi jár nekünk!). Hozzátenném, hogy én a mai napig próbálok "társasági életet" élni. Amikor csak tehetem, eljárok a barátnőimhez/vel. Árpi is mehet, ha akar. Nekem erre szükségem van, nem akarok minden feladni azért, mert gyerekeim lettek. Megváltozott az életem, ez tény, ezzel tisztában is voltam, hogy ez így lesz, és mivel van lehetőségem néhanapján eljárni otthonról, ezért én meg is vagyok elégedve. Ettől függetlenül a gyerekeim a legfontosabbak az életemben, de nem akarom magamhoz láncolni őket. Nem is tudnám, annyira nyitottak és fogékonyak mindenre.

És még egy: direkt azért jöttem vissza 6 órába dolgozni (erre szükségem van, szeretek dolgozni), hogy délután ne 2 órát legyek a gyerekekkel. Ne más hozza el őket oviból, ne legyen azért lelkiismeret-furdalásom, mert alig töltök velük időt. Tehát nem gondolom, hogy az a néhány nap, amit külön töltünk, az akkora törés lenne az életükben. És az enyémben sem.

Máshogy gondolkodunk ezzel kapcsolatban, de pont ettől érdekes ez egész :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Brigi,
de hát ez azért alapjában véve klassz! Mármint hogy Te piacképes és kapós vagy, és lenne állásod, ha rászánod magad. Szerintem ezzel élned kéne! Részmunkaidő, pláne projekt-szerű munka olyan ritka, mint a fehér holló.
Mondjuk azt is értem, hogy Emével szeretnél lenni :roll: Jó kis dilemma.
Szempillás királylány, design-olt ruha, nem mondom!!! :lol: :lol: Nálunk a pálcika ember-rajz, cica, ló, ez megy most, de örülök, hogy egyáltalán beindult.
Gyerek-otthagyásban nem vagyok olyan kóros azért, én nagyon jól elvagyok nélkülük, bűntudat nélkül, de nem gyakran adom már oda őket. Volt tavaly egy időszak, hogy 2-3 havonta 1-1 éjt anyukámnál voltak. Jól érezték magukat, de utána mindig olyan furán sértődöttek voltak, nem örültek, ha értük mentünk, undokok voltak, és Sári tűnt leginkább megviseltnek, szörnyű hisztis rohamok és dacolás volt otthon napokig. Velünk, nem anyámmal! :roll: Szóval idén pl már egyszer sem vittük át őket éjjelre. Ellenben elmehetünk és anyukám átjön, ő van velük éjjel, és akkor nincs semmi gond. Talán a saját környezetüket jobban szeretik. Szóval ezt értem azon, hogy sajnálom odaadni őket :wink: Amúgy tényleg nekem 2-3 nap bőven belefér nélkülük! És nagyon szoktam neki örülni, és várom is, mert bizony néha nagyon jó egy kicsit "csöndben" lenni!

Edit,
Natus annyira tesófüggő, hogy tényleg nem értené, azon görcsölne, hogy miért nincs velünk Benike és Sárika. De majd kitalálok valamit :wink: (alapvetően ez a gyerek mindenen görcsöl, ami nem a napi rutin szerint történik, és megzavarja a bejáratott kis világát 8) )

Kép
nettke

Sziasztok,

húúú, jó a téma. Érdekes, kinek mi a meglátása, de a különböző élethelyzetek is nagyban befolyásolják szerintem.
Nálunk 1 éjszakákat vannak távol egyenlőre max., ez nekik és nekem is elég. Ennyi.
Látom a Kristófnál, hogy az én ragaszkodó mindig anyán " csüngő" kisfiacskám nagyfiú érik, egyre kevesebbet van velem / velünk, talán ezért is próbálok nagyon sok időt a picikkel lenni. Meg ugye dolgozom, így már délután nagyon hiányoznak. Detti, de tök jó neked, hogy 6 órásban tudsz dolgozni. Ja, és én is megyek barátnős bulikba minden hónapban min. 1-szer, meg Lacikám is megy, meg együtt is megyünk. Kellenek a barátok ebben a rohanó világban, nekem legalább is nagyon.

Dobok egy új témát:
:wink:
Kinél , milyen foglalkozás van az oviban? Mert nálunk szerintem elég komoly. Sőt...Ezt ma próbáltam finoman közölni az óvónénivel, aki meg azt válaszolta, hogy a gyermekeim ennyire fejlettek, imádnak így munkálkodni, amúgy is Kristóf tanít nekik csomó dolgot. :shock: Amit én nem veszek észre.
Tegnap haza hozták a Mini Manó foglalkoztató füzetüket, ahol volt olyan feladat, hogy 2 nyomdát kaptak érte. ( csak ők a csoportból, még a nagyok közül se senki ). A feladat: egyik oszlopban kötre, alma stb. középen mutatja a jelet, egyenlő , kisebb, nagyobb, a következő oszlopot meg a jelek szerint kellett kitölteni. Ez kb. 1 osztályos feladat. Zsombi legnagyobb gondja az volt, hogy milyen színű legyen a körte, csak sárga vagy legyen benne barna is.... :? Még a jelek nevét is tudták, hogy kacsa csőr...
Aztán abban maradtunk az óvónénikkel, hogy nem a nagyokkal iskola előkészítőznek, hanem saját korosztályukkal haladnak. Persze, ez azért is van,mert Zsombi legjobb barátja megy a suliba, és neki kell gyakorolni. S, ha Zsombi megcsinálja ezeket, persze Zsófi sem akar lemaradni.
Na, ez van, szerintetek?

Meme
szinta

Sziasztok :)

Látom jól felkavartam(tuk) itt az állóvizet, ezzel a nagyinak lepasszolással. :lol: Pont az a jó, hogy másképp vélekedünk erről, mindenkinek más a tűrőképessége, igénye ezen a téren.

Nekem elég az a havi 1-2 alkalom tőlük külön, amikor színházba vagy vacsizni megyünk. De mondjuk tényleg áldott jó gyerekeim vannak, akik abszolút partnerek mindenben már, tehát teljes értékű felnőtt programokat lehet velük csinálni. Nincs nyafogás, elfogadják a mi hobbijainkat, magukban is tök jól eljátszanak. :D Anyukámnál 1-2 havonta elalszanak 1 éjszakát, ilyenkor feltöltődöm, nekem nem kell ehhez több. Úgyis hamar le fognak válni, már előre fáj a szívem.

Zoli is és én is eljárunk külön, erre szükség van, én is így gondolom.

Ja és Detti nem én választottam a 8 órát, én is örülnék a 6-nak, de sajnos ebben a szakmában ez nem ismert.

Brigi :)
Tök jó, hogy ilyen kapós a szakmád. Jó is ha alkalmanként megcsinálsz egy-két projektet, így ismernek és köztudatban tartod a neved. Sosem lehet tudni, hogy anyagilag mikor lesztek ráutalva, hogy dolgozz, vagy visszatérj, na meg Emese is lesz ovis. Ahogy szállnak az évek nem is oly soká. :D

Az én gyerekeim is csak most kezdtek el rajzolni, így még örülök ha szeme van az embereknek, nemhogy szempillája. :lol:

Mondtam, hogy rossz anyós leszek. :lol: :wink: Nem vicceltem. :P

Cat
Kép
cateye

[quote][/quote]

Meme
szinta

Na, az előbb jól elbénáztam.... :lol:

Szóval:

" Mondtam, hogy rossz anyós leszek. Nem vicceltem. "

( nem tudtam hogy kell az idézetet csinálni , ÁÁÁÁÁ , de béna vagyok )

Kizárt!!! Annál sokkal jobban imádod a gyerkőceidet! Majd alakulsz.
Bár, őszintén, én sem leszek " sámli " ezen a téren, de szerintem visszafogom magam fogni. Laci már megígérte többször, majd ő helyre igazít. :roll: Vagy majd én őt ??? :lol: :lol: :lol:
Bár,már most különös figyelemmel ( kritikával ) kísérem, hogy ki tetszik Kristófnak, milyen a kis csaj.... Vagyis ez a mondat most még úgy igaz, hogy kinek tetszik Kristi...

:oops: :lol:

Meme
szinta

Meme :)

Mi a másik véglet vagyunk. Szerintem nem elég a foglalkozás az oviban. Igaz sokat razolnak, meg kreatívkodnak, díszitéseket csinálnak, de semmi egyéb foglalkozás nincs.

Pedig év elején mondták, hogy ez a nevelési év a matematika jegyében telik, megtanulják majd a több-kevesebb, nagyobb-kisebb-halmaz stb. fogalmát, aztán eddig nem tanultak semmit. :roll:

Mondjuk azt azért túlzásnak tartom ami nálatok van, az minimum nagycsoporti szint. Ez látszik is Zsombin. 8)

Most megint őszi szünet van, összevont csoport. :roll: Ki vagyok akadva, hogy folyton szünet van, meg nevelés nélküli nap stb. :twisted:

Cat
Kép
cateye

Cat,

anyós téma: ezt a kislányt eltudnám képzelni Zsombi mellé....
:lol: :lol: :lol:
http://operett.hu/galeria.php?kategoria ... 4530&tol=0
na, leválok a témáról, mert még komolyan gondolhatjátok, hogy gondjaim vannak, több téren is... :lol:

Na, de a jó kedvem oka: holnaptól szabin leszek !!!!

Meme
szinta

Sztem ezek tényleg komoly feladatok, de ha szívesen csinálják, akkor mi vele a gond?
Én nálunk pont az ellenkezőjét érzem. A gyerekek (legalábbis az enyémek) már sokmindent tudnának, de az óvónők a minimum szinthez igazítják a feladatokat. Persze nehéz belelátni. Az enyémek állandóan rajzolnak, tonnaszámra hozzák a rajzokat, így az embernek az az érzése, hogy mást alig csinálnak. :roll: De ez nem biztos, hogy igaz, mert itthon fél óra alatt csinálnak három-négy királylányt, ha éppen rajtuk van a rajzolhatnék. :lol: :lol: :lol:

Gondoltam, hogy az a baj, hogy nem annyira akarnak ott lenni a mamáknál, de ugye nálunk nem ez van.
Ilyen szempontból sokkal fokozatosabb a szoktatás egy messzi élő nagyszülővel, mint egy közelivel. Nyilván ti nem szoktatok anyukádnál aludni. Nekünk meg muszáj. Még 4 hetesek sem voltak, mikor először mentünk. Aztán két-három havonta 2-3 nap, mindig együtt. Végül majdnem három évesek voltak, mikor először maradtak ott nélkülünk. Az már igazán nem volt nagy ugrás. Ők maradtak a megszokott ágyukban, a sok-sok mamis játékkal, amik itthon nincsenek, stb., mi meg eljöttünk.

A munka azért nem ennyire lightos. Én gondoltam úgy, hogy 4 órát szánok rá naponta. Ha elég, jó, ha nem, akkor nem csinálom tovább alapon. De ez nem állás, hanem szerződéses munkák, amik úgy mennek, hogy akár belefér az időbe, akár nem, akkor is meg kell csinálni, ha egyszer elvállaltam. Szóval ezen még agyalnom kell. Sajnos nem biztos, hogy az anyagiak miatt van választásom, de sok minden múlik azon, hogy van-e valaki, akire nyugodt szívvel bízom a gyereket és még nem is kéri el a keresetemet. :) :) :)

Na most egy nap alatt bepótoltam sok heti kihagyást, ami hozzászólásokat illeti. :oops:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

[quote]
írta:
anyós téma: ezt a kislányt eltudnám képzelni Zsombi mellé....
:lol: :lol: :lol:
http://operett.hu/galeria.php?kategoria ... 4530&tol=0

De csak abban az esetben ha minden kérdést az apukájával kell megbeszélned, nem? :lol: :lol: :lol:

Én pénteken leszek szabin. 8)

Nettke :) ,Meme :)
Képzeljétek az álom szereposztásos Menyára (nov.29 du.15) van az OTP-s jegyárusnál 4 jegy a 6. sorba. Nagyon gondolkodom rajta.... :roll: Tudom Nettke te nem leszel itthon.

Cat
Kép
cateye

Cat,
de itthon leszek!!!!! Előző éjjel szállunk le!!!! Én el tudok menni, de Tamás bébiszittel. Hm? Így is jó?

Kép
nettke

Meme,
A kislány mutatós :lol: :lol: Ó igen, azt elhiszem, hogy bírnád a komaságot :lol: :lol:

Brigi,
sejtem én, hogy az anyagiak a döntő tényező... tudom, hogy ha van meló, akkor egy csomó gond elmúlik, és agyalni sincs idő, hogy mi lesz.. Drukkolok, hogy legyen szittered, amilyet elképzelsz :D

Kép
nettke

Cat,

na most felcsigáztál. :wink: De, nem Menyára vannak a dec. 9-ei jegyek is?
6. sor nincs már messze? Az Elisa-n hanyadikban is ültünk?

Brigi,

[quote]a írta:kire nyugodt szívvel bízom a gyereket és még nem is kéri el a keresetemet.

Meg is fogalmaztad a lényeget. Mert azért olyan pici még Micike, igen a pénz nem minden. De, biztos vagyok benne, hogy jól fogsz dönteni.

Meme
szinta

Csak most vettem észre, hogy kerestél telefonon. Már nem mertelek hívni, de reggel hívlak. :wink: Én is el vagyok engedve 29-én. Aznap megyünk a musicalmesékre, 11-től, Zoli eljön a kölkökért, és a délután az enyém.

Ha kéritek a másik két jegyet szólj, megveszem mind a négyet, ha még meglesz. A dec.9-ire meg ha jó a szereposztás Zolival megyek, ha nem, akkor eladom, semmi gond. :D Első soros jegyek mindig kelendőek. És ezek nem is drágák.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem, csak találtam munkát és dolgozom, amikor meg éppen nem akkor vagy a csajok lógnak rajtam vagy hulla vagyok :(

Ebben a "gyerek-lepasszolásban" én is béna vagyok. Mondjuk nálunk mikor mind a ketten dolgozunk kénytelenek vagyunk, akár éjszakára is. Mikor Magyarországon voltunk akkor nagyinál voltak. Nem mindig akartak menni, de nem volt kívánságműsor, nekünk éjjel is kell dolgozni, ez van. Én akkor sokszor vezettem sírva, hogy milyen szemét anya vagyok. Mondjuk csak úgy, a saját szórakozásunk/pihenésünk kedvéért a fél kezemen meg tudom számolni hányszor voltak nagyinál az 5 év alatt... Mióta itt vagyunk nincs nagyi, gyakrolatilag megint 24 órás anyuka voltam és ez sem jó. Már vártam, hogy legyen munkám és dolgozzak (Az más kérdés, hogy majd' meggebedek a nyelv miatt, így mikor ott vagyok meg alig várom, hogy eljöjjek...)
Viszont hiába van bébiszitter szinte napi 24 órában, így is csak akkor vigyáz rájuk ha mi nem vagyunk. Azt hittem, hogy majd mennyit pihenek, stb. De ha este mennek lefeküdni és azt kérik, hogy én meséljek, akkor hogy mondjam, hogy nem? Ha azt mondják, hogy velem akarnak jászótérre menni akkor hogy mondjam, hogy én most nem? Pedig mondjuk 24 óra műszak után nem könnyű nem kihasználni, hogy más is mehetne...

Meme!

Szerintem egyáltalán nem terhelik túl vele a gyerekeket, pláne ha élvezik is. Itt 5 évesen már folyóírással kell írni, olvasni kell tudni 2 nyelven és megcsinálják a gyerekek, nem rokkanak bele. Én sem hittem el míg nem láttam a saját szemmel. A csajok most a 4 évesek közé járnak, mert egyik nyelvet sem beszélik, de pont ma volt szülői, Pepe 15 pontot kapott az angol felmérőn (4. lett a 19 gyerek közül), Csenge is 13-at, szóval ahhoz képest, hogy hátránnyal indultak, jól megy nekik. Már tanulnak összeadni 10-ig, számolnak 10-ig angolul meg spanyolul is (előfordul hogy eltévesztik, de már tudni kell 4 évesen, sőt még idén tudni kell visszafelé is számolni és már kezdik tanulni a 10-20-ig levő számokat is), már az összes nyomtatott kis és nagybetűt fel kell ismerni (persze az angol ábécében kevesebb betű van mint a magyarban). (Mondjuk igazából nem betőket tanulnak hanem hangokat, így pl. angolban van c és k és mind a kettőt k-nak tanulják, de magyarul tudják, hogy az nem ugyanaz, meg angolból a betűk között tanulják a betűkapcsolatokat, pl. ai, oa, ie, ee, stb., persze mindig mondják a tanárok, hogy ezek hangzók, nem betűk..., betűként később tanulják - ez valami módszertani dolog az eltérő írás-kiejtés miatt, ők értenek hozzá. Van olyan feladat, hogy van egy macska (cat :D ) , és alatt 3 pont. És el kell mondani egyenként a hangokat, hogy c, a t, + minden hanghoz tartozik egy kézjel, azt is kell mutatni. Gondolom majd így fogják elkülöníteni, hogy a cat és a keep k-ja között mi a különbség)) Van egy orosz kisfiú a csoportban, ő még a ciril betűket is tanulja otthon, neki még nehezebb, mégis meg fogja tanulni ő is. A szomszéd kisfiú aki szeptemberben volt 5 éves már mutatta a füzetét, írott betűkkel egész mondatok leírva, matematikából ilyenek hogy 3+2=5, 6-3=3, stb. Csak nekünk szokatlan, mert otthon inkább 7 évesen viszik iskolába a gyerekeket mert még kicsik, stb. Persze ha otthon maradunk én is így tettem volna meg eddig én is így gondoltam, de most látom, hogy tényleg működik másképp is. Persze Pepének könnyebb, mert ő élvezi, állandóan írni akar, betűket keres, stb., Csenge nem szereti csinálni, itthon nem is szokta szinte soha, de a tanító néni azt mondja, hogy a suliban ügyes, tudja a válaszokat, jól írja a betűket.
Na, azt hiszem most nagyon zavaros lettem, de fáradt vagyok elolvasni, remélem érthető. Szóval a lényeg, hogy nem lehet túl sokat tanítani egy gyereknek :)

Ditke
ditke62

Ja, akartam képeket mutatni, tuti helyen jártunk:

majmokat etettünk:

Kép

a is szemtelenek a táskámat is leellenőrizték:

Kép

és a zsebeinket is átkutatták:

Kép

és egy érdekes kereszteződés: a repülőgép kifutópályát keresztezi az autóút... Mondjuk nem kérdés, hogy kinek van elsőbbsége :lol:

Kép

Ditke
ditke62

Ditke :)
Továbbra is irigykedem a "hosszú nyaralásotok" miatt! Bár a delfinekkel úszkálás jobban megfogott, mint a majmos fosztogatós. :D

Van ezek szerint már bébiszitteretek?

Suli: Azért azt ne felejtsük, hogy a lányok hamarabb érnek, a fiúk lassabbak. Szerintem őket nem lehetne ilyen teljesítményekre sarkalni mint a lányaidat. Kár, hogy nincs már itt Sziszus, mert neki fiai vannak, és szerintem ők járnak ilyen preschool félébe, kíváncsi lennék a véleményére.

Van esélyed, hogy Szil kezet fog veled. :wink: Tegnap nagy nehezen rávette magát. Ha az első sor jobb oldal kb 13-14-es székén ülsz, akkor reménykedhetsz. :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat,

hogy melyik oldal nem tudom, de 7-8-as székeken fogunk ülni.Ott ki a kézfogó? De, bárki is lesz a " párom " nagy elmény lesz biztos. :wink: Bár, a jegy vásárlásnál ez eszembe sem jutott, Nettke döbbentett rá.
De, most be kell vallanom, hogy a Menya-t sokkal jobban várom ( Lacikám álma, pedig, hogy egyszer fennt üljünk is teljesült ), utána a gyerekekkel a musical meséket, aztán örkény, s csak úgy a Szenti. Pedig nagy kedvenc ám.

Ditke,

nekem is az az érzésem mindig a képeiteket látva, hogy ti ott kinnt csak nyaralgattok... :wink: Húúú, nem lehet könnyű a nyelv kérdés biztos, gondolom szak zsargon az egész a mh-en, ugye?
Gratula a lányoknak a szuper angol felmérőért! De, fura ezt irni, hiszen csak most lesznek 5 évesek. Tényleg egy más "világban" vagytok.

Az enyémek most, hogy itthon vagyok velünk, meg Kristóf is itthon van, látom, hogy tényleg nyaggatják Kristit, hogy tanítsa őket. :shock:

Meme
szinta

Cat,
nem bizniszeltünk a jegyekkel :roll: Akkor írd meg az árát priviben és utalom, aztán a 14-i Mozarton majd odaadod a jegyet.

Meme,
háát, ha szerencsés vagy, akkor Földes T. vagy Peller A. magassága lesz, ha kevésbé akkor BÁdám :lol: 8) vagy Puck haverjai jutnak neked :wink:
Azért jó volt ám tegnap!! :lol:

Ditke,
tényleg, mi lett bébiszitter ügyben? És mit dolgozol, azt a háziorvosi állást fogadtad el?

Kép
nettke

Csajok :)
Megvannak a Menya jegyek! Vááó nagyon boldog vagyok. :D

Mondta a színházjegyes néni, hogy többen már meg akarták tőle venni, alkudoztak rá, amikor látták, hogy ki van téve, csak rá volt írva a nevem. 8)

Ráér ha a Mozarton fizetsz, feltéve ha megint nem felejtjük el. :D Majd figyelmeztess, hogy vigyem a jegyet, mástnem arról eszünkbe jut. :lol:

Akkor most vacsizunk 13-án?

Cat
Kép
cateye

Én úgy kalkuláltam, hogy lesz vacsi :lol: Kihagyok egy puccos orvoskongresszus bankettet miattatok :lol: :wink: ! No nem is nagyon hezitáltam..

Cat,
persze, jó a Mozarton! majd igyekszem észnél lenni :roll: tegnap eszemben volt előtte, csak hát utána már...elragadott az élmény :lol:

Kép
nettke

Cat,

[quote]c írta:sak rá volt írva a nevem

Már, neved van a szakmában. :lol:

Edit,

Zsófinál a Stodal szirup 5-re vizsgázott! :) A szokásos náthából kialakuló borzasztó köhögés, sima köhécseléssé lett. Annyira örülök. Igaz, hogy 3 hete már immunerősítést is homeo-val csinálom, így lehet ez egy folyamat volt.

Meme
szinta

Na hello, itt vagyok.

Jelentem szuper volt a berlini út. Az volt benne a legjobb számomra, hogy egyrészt kettesben voltunk, másrészt végre volt olyan 3,5 nap az életemben, amikor nekem nem kellett semmit szervezni, átgondolni, felelősséget vállalni. Mentem amerre Zsolt mondta, ettem és pisiltem, amikor lehetett, és nem foglalkoztam semmivel előre. Gondolom Nektek nem kell magyarázzam, hogy miért volt ez a legjobb? :lol: :lol: :lol:

A skacok is nagyon elvoltak: amikor hazaértünk, egymás szavába vágva, szinte kiabálva mesélték el a hétvégi, keresztszülőkkel szerzett élményeiket. Nyoma nem volt semmi sértődésnek (Luca szokott ilyet tenni), és már jelezték, hogy ilyen máskor is lehet.

Nekem is jólesett a dolog, és pláne a tudat, hogy vannak emberek, akikre csukott szemmel ráhagyhatom a gyerekeimet. Kicsit úgy vagyok vele, hogy minket a keresztszülői kapcsolat kárpótol a nagyszülői "hiányosságok" miatt. Tudom más ez a kettő, de jó, hogy legalább az egyik tökéletes. Jók a közös élmények, a hasonló értékrend, a más szabályrendszer, nem beszélve a felnőttmintákról!

Nov 13? Ahogy jeleztem nekünk van egy hazautunk (Szekszárd-Baja), és nem tudom egyelőre, hogy pénteken du vagy csak szombat reggel megyünk. Hozzám ne igazodjatok, ha tudok megyek! :lol: vagy :oops: vagy :cry:

Viki

KépKép
vikóka

Vikó :)
Örülök, hogy jól sikerült a berlini út. 8) Teljesen megértem az érzéseidet, hogy miért volt jó neked. :P :wink:

A vacsiban reménykedem azért, mert a múltkor még vendégséget mondtál nálatok. :D

Ki mit tesz 7végén? Programok?

Cat
Kép
cateye

Itt Veresen cirkusz lesz, mi arra megyünk este.
Amúgy úszás Sárinak mindkét nap (bár a holnap még nem biztos), szóval csak a szokásos :)
Én tényleg mindenképpen mennék vacsizni, ha már a 'szakmai' programot lemondtam :roll:

Kép
nettke

Sziasztok!

Megkerült az elveszett bárányka. :oops: :oops: :oops:

Nagyon el voltam havazva mostanában... olvasni is tegnap kezdtem újra. Úh nem nagyon vagyok képben kivel mi van. :oops:

Van szép házunk, nagyjából sikerült berendezkedni is. Robi dolgozik, gyerekek 5 hete oviznak. Eddig tetszik nekik, van már barátjuk is, pár szót mondanak már angolul is.

Niki megtanult 1 hét alatt kétkerekűn biciklizni, megy, mint a golyó, totál magabiztos, úgy kanyarodik, mint egy versenybiciklis.. Dáv is kapott a héten egy bicót, tegnap kipróbálta, még nem mer egyedül menni, de csak a vállát fogom, nem tartom.

Elég jó itt, kezdem megszeretni-minden nagyon szép most ősszel, rengeteg a fa és nagyon szépen őszül. Az idő is jó még, nem nagyon kell fűteni, ált pulcsi elég kintre, max vékony kabát.

Próbálok majd képeket is rakni, lassan utólérem magamat. Hiányoztok!!!

puszi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Hú, de megörültem, mikor megláttam, hogy ki írt utoljára :D
Tök jó, hogy ilyen jól sikerült berendezkedni és a gyerekek is beilleszkedtek. Nálunk ez utóbbiban vannak még hiányosságok...

Cat!

Ne gondold, hogy a fiúknak nehezebben menne, a szomszéd kisfiú 5 éves, szeptemberben töltötte be és mutatta az iskolai füzetét, folyóírással ír benne szavakat, számolási feladatokat csinál, nagyon ügyes. Pont ugyanúgy mint otthon az elsősök. Pedig ő is fiú. Hidd el, ha a Te fiaid itt lennének és ebbe a rendszerbe szoknának bele, ők is ugyanolyan ügyesen csinálnák. :)

Vikó!

Átéreztem minden sorodat :lol:

Mi most jöttünk haza a halloween-partyból . A spanyolok nem ünneplik, de mivel mi angol negyedben vagyunk, hát nem hagytuk ki :) Happy halloween! Trick or treat!

Ditke

Ditke
ditke62

Lilla :)

Na végre! De sokat emlegettünk. 8)

Cska azt áruld el amíg Robi dolgozik és a gyerekek az oviban vannak te mit csinálsz? Csak nem shoppingolsz rendületlenül? :lol:

Várjuk a képeket! Milyen az ovis rendszer ott? Robinak hogy tetszik a munka? Mit csinál? Mesélj, minden érdekel!

Ditke :)
Na ide még nem jött be a Halloweenezés, de nem is bánom. :) Egyébként mindent átveszónk amiben üzlet van, de ez még kimaradt.

Milyen volt a cirkusz?

Mi a Mezőgazdasági múzeumban voltunk, Esőerdő állatai interaktív kiállításon. Nagyon klassz volt. Kaptak a fiúk 1-1 zseblámpát és azzal kell végigmenni a kiállításon a félhomályban, és vannak különböző feladatok. Ki kell tölteni egy adatlapot a megoldásokkal és a végén kaptak ajándékot. 8) Nagyon klassz. 8)

Cat
Kép
cateye

Cat

Én takarítok rendületlenül. :lol: Na jó, azért shoppingolok is-néha ránkijeszt az idő, hogy itt hideg is lesz-készülni kell a télre. 8) Majd akarok nyelvsulit, esetleg később valami pszichót is, de még nem volt se időm, se igényem rá. 8) Egyeléőre pihenem a 8 hónap fáradalmait, amit összezárva töltöttem a két ördögfiókával.

Az ovi elég hasonló, mint otthon, bár reggel 9.30-ig kell beérni, hogy a foglalkozásokon résztvehessenek- hát, ők legkésőbb f9-re mindig ott vannak azért. Van alvás, meg minden... egyelőre nincs váltócipő-ezt furcsállom, főleg, ha télen se lesz.... :roll: Asszem megtanulták egyedül kitörölni a seggüket. :lol: Ja, és a jelentős különbség az anyagiakban van-elég húzós a kettőnek. És a legrosszabb az, h akkor is fizeted, ha betegek v elutaztok, még ha előre tudod akkor is. :evil: :x De jövőre már itt is suli, úh addig muszáj megtanulniuk angolul, ha már itt vagyunk és amúgy se bírnánk ki már 24/7 összezárva. :shock:

Tanulnak itt is betűket felismerni, leírni... Niki tudja a P betűt.

Képzeljétek, Dá megtanult tegnap biciklizni! Végre mer egyedül, 2 nap alatt megtanult, persze azért még nem olyan magabiztos, mint Nikk. Tényleg jó ez az egyensúly bicikli, sztem annak köszönhetjük, h ilyen könnyen ment.

Robinak tetszik a munka, jól is megy neki, bár azért még vannak szakszavak, amiket nem ért. Normál esetben tök jó lenne, 7-3.30 ig van a munkaidő (kb 15 perc a mhelye, úh utazni se kell sokat). Sajnos hetente többször is van elég kemény túlóra-kis cég, ha munka van, menni kell amíg kész nem lesz.... Jövő héten eggyedül leszek valük egész héten, ő valahol kétórányira fog dolgozni és nem tud hazajönni estére se. :( Ami jó: itt keményen megfizetik a túlórát.

Ditke

Köszi h örültél nekem. 8) Mi nem Halloweeneztünk velük, de az oviban volt jelmezes parti pénteken. 8) Gratu a munkához, mesélj, milyen?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Hello Lilla!
Szuper, hogy hallunk Rólad! Na, meg az is jó, hogy jó dolgokat írsz!

Ami minket illet: megint beütött a betegség...kemény két hetet bírtunk! Még nem tudom mi lesz, de délután 38,5 volt a láz! Tünet még szinte semmi...várakozunk...

Azért volt jó is :lol: :

Kép Rendkívüli szülinapi torta (az enyém!!!!)

Cat!
Ami a 13-at illeti, tényleg szeretnék menni, de úgy látszik nálunk ezen az őszön mindent a betegség határoz meg (minden programunkat folyamatosan át kell szervezni). Ma úgy van, hogy tudok menni!!! De csak remélni merek! :oops:

Viki

KépKép
vikóka

Lilla, szia!!!! :lol: De jó, hogy jól vagytok!
Azért írjál még, milyen ez a Raleigh (és hogy kell kiejteni a nevét.. 8) ), milyenek az emberek, sikerült-e megismerkedni valami szimpi szomszéddal már..?

Cat,
ez a múzeum-program jól hangzik!! meg fogjuk nézni szerintem :)

A cirkusz csuda jó volt, nagyon élvezték, Sárinak fogyott el a figyelme a közepén, a másik 2 tátott szájjal nézte, főleg Natika :lol: Volt oroszlán-show, meg egy csomó ló, meg akrobaták, meg bohócok, szóval minden, ami egy cirkuszhoz kell :wink: nekem is tetszett, pedig gyerekként rémesen útáltam a cirkuszt! :roll:
Holnap randizom Sch Csillával az örkényi jegyek végett 8)

Kép
nettke

Nincs valami ötletetek anyamagány ellen???? Hús-vér embereket akarok, akikkel dumálni lehet, társasozni lehet, kirándulni lehet, .... Bedilizek az otthon-ovi-otthon-beváráslás-otthon-ovi-otthon .... menütől. Úgy tűnik, hogy én rém rosszul gazdálkodtam azzal a kevés barátommal, aki volt, mert hetek óta azon agyalok, hogy kit is hívjak fel, hogy egy kis lelket öntsön belém, és ..... :oops: :oops: :oops:

Na jó, nem rontom a levegőt ...

Kerámia szakkörre nem akarok járni. :wink: :oops:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

Megértelek :( Ha nem találkoztam volna szinte mindennap valamelyik barátnőmmel, bediliztem volna. Ezért is jöttem vissza dolgozni.
Én mondjuk nem szerettem/szeretem a játszótereket, de ott lehet ismerkedni :lol: Ezért is járt Á. oda a kölkökkel, mert én antiszociális vagyok egy játszótéren.
Engem bármikor hívhatsz, beszélgetek veled szívesen :)

Lilla,

De jó, hogy jelentkeztél! Akkor ezek szerint minden rendben veletek.

most rohanok, majd még jelentkezem

detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Vikics vagyok a 2 év feletti topicból. :) Az nagyon behalt így oda ilyen sürgős kérdést nem is tennék fel.
Teljesen tanácstalan vagyok. Holnapra meg kell mondani, hogy akarjuk-e a fiúknak a H1N1 oltást. Igazából nem akarnám, de azért tartok is tőle. Bár úgy gondolom, hogy csak gerjesztik a pánikot mégisk némileg elérték acéljukat nálam.
Ti oltattatok már? Vagy fogtok?
Azért írok még pár sort mert van aki nem ismer. Lassan (januárban) 9 éves ikerfiaim vannak, egy petéjűek. Most második osztályosok egy osztályba járnak és kitűnő tanulók. Nagyon büszke vagyok rájuk! :)
Kép
Kép

Lécci ha itt vagytok írjatok! Köszi!
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Megvagyunk mi is. Erdélyben töltöttük az őszi szünetet, s megint nagyon jól éreztük magunkat. Úgy veszem észre, egyre antiszociálisabb vagyok, s minél inkább öregszem (vagy többet vagyok itthon), annál kevésbé akarok emberekkel beszélgetni. Mondjuk ez a 37 nm mindig kiborít, amikor hazajövünk.

Minden októberi szülinapost Isten éltessen sokáig! Elnézést, hogy nem köszöntöttük idejében.

Lilla!
Én is örülök, h előkerültél, s hogy minden rendben körülöttetek.
Most már örökre kint maradnátok, ha lehetne?

Hogy a ti gyerekeitek mind milyen ügyesek! Az enyémek még nem tudnak kétkerekűvel biciklizni. Igaz, csak keveset bicikliznek, mert csak Tatánál van bicikli.

Vikics!
Én emlékszem rád :). Nem tudom, mások hogy vannak vele, én beoltatom a fiúkat meg magamat is. A gyerekorvos véleményényét még nem tudom, de a saját háziorvosunk mindenképpen javasolja nekik is.

Ditke!
Lehet, h írtad, csak elsíklottam felette. Végül milyen bébiszitteretek lett? Honnan jött és hogy vált be?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Szia Vikics! :lol:

Na akkor én is ide írok. Pont ma akartam én is kérdezni ugyanezt, mert nekünk is holnapra kell visszaküldeni az aláírt papírt, hogy akarjuk-e az oltást vagy sem. De úgy gondoltam, hogy olyan rövid az idő, hogy valaki válaszoljon, hogy eldöntöttem Apával. Illetve inkább az én döntésem volt, de én NEM kértem az oltást. Nem tudom, hogy jó vagy rossz döntés, de egyelőre nem oltatunk.
Eddig nagyon határozottan azt mondtam, hogy nem, de ma már én is kezdtem meginogni. :roll: Annyira nyomják a reklámot, hogy oltatni kell, ráadásul ma meghalt egy 15 éves fiú Szonokon, aki a vírussal volt fertőzve. Ekkor kezdett az elhatározásom meginogni, de aztán a következő hírekben benyögték, hogy a H1N1 mellett "számos más betegsége is volt" (idéztem a híreket) a gyereknek, szóval nem hiszem, hogy pont a vírusba halt bele. Vagy ha igen, akkor valószínűleg a többi betegsége miatt le volt gyengülve és ez okozta a tragédiáját. :roll: Nem tudom, csak így gondolom.
(az Ukrán vírusról meg még azt sem tudjuk, hogy a H1N1-e? Pedig mi közel vagyunk az ukrán határhoz :roll: :cry:
És ha most az iskolában nem is oltják be, de meggondoljuk magunkat, szerintem a gyerekorvos is beoltja később.
Azért várok más véleményeket is, mert tényleg kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Na nem lettem ám okosabb! :) 1:1
Egyébként én is így gondolkodtam, csak a másik felét is hozzátettem, hogy végül is mi bajuk lesz ha megkapják. Biztos nem oltják be a fél országot egy olyan szerrel amitől valami bajuk lenne.
Akik meghalnak általában mind valami súlyos tüdő vagy egyéb más betegségben szenvedtek. Ukrajnába meg állítólag tüdőpestis tizedel.
Hát inkább az ellen oltanék... de tényleg nem tudom...
Még valaki?

Köszi mindenkinek!
Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Tüdőpestis????!!!!! :cry: :cry: Jesszusom!!
A másik, amiért nem akarom beoltatni őket, hogy ezt a vakcinát (ha jól tudom) kb. 3 hónap alatt kifejlesztették, kikísérletezték, tesztelték. Na ne már!! Más gyógyszeretket évekig fejlesztenek, tesztelnek. Szóval ez a 3 hónap nem győzött meg :roll:
De abban igazad van, hogy nem oltanának be senkit, ha valami baja lenne tőle az embernek, főleg a gyereknek. Viszont eddig az 1-3 éves gyerekeknek nem ajánlották, 1-2 napja már érdekes módon azokat is be lehet oltalni.
Elég ellentmondásos ez nekem :oops: Mondjuk én a sima influenza ellen sem oltattam őket soha.
De hátha jár erre Ditke, és tanácsol valami okosat nekünk.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Lilla!
Hurrá!De jó,hogy jelentkeztél (már aggódtam)!!!És örülök,hogy csupa jó hírekkel!

Brigi!
Oviban nincsenek sortárs-anyukák?? Én a fiúk barátinak anyukáival igyekszem "összejönni".Így a kellemeset a hasznossal elv jegyéban: a gyerekek jót játszanak,mi meg dumálunk. Igaz,nem mindegyik vevő a közeledésemre,de sebaj!!! legyen ez az ő baja!!!

Vikics,Andi!
Máskor is jöhetnétek ide,ha már a másik topic kihalt.Lassan mi is a suliba menjen,nem menjen,melyik suliba menjen - diemma elé kerülünk.Ti meg már tapasztaltak vagytok,sokat segíthetnéte! Meg jó volna néha hallani a gyerkőcökről is!!(igaz,én szoktam a másik topicot is olvasni)
Oltás: határozott NEM. Nálunk a gyerekorvos se támogatja ezt az oltást.De az oviban a 153 gyerek közül csak 2 szülei kérték az oltást.A Dávidéknál meg még híre sincs ennek a lehetőségnek (igaz ma van ofő-i óra).Kivi leszek,hogy ott foglalkoznak-e majd ezzel.

Edit

Kép

Kép
edit73

Morning,

Én magamat tegnap be akartam oltattni, de az üzemorvos mégsem tette, mert piros a torkom. És jobb is, mert mára már totál szarul vagyok :cry:
De mihelyst rendbejövök, én kérni fogom az oltást.

A gyerekeket nem oltatom be, de nem azért, mert 3 hónapig tesztelték, vagy mert a médiában milyen hisztéria van körülötte. H1N1-ben elsősorban a 15-45 év közöttiek betegednek meg, nem gondolom, hogy a 4 évesek célpontjai lennének ennek a fajta influnak. A "sima" ellen beoltatom őket, mert tavaly is volt a bölcsiben járvány. Ez egyébként megvédi őket pl. a náthától is. Jövőre állítólag ezt a két oltást egybe teszik, idén valóban nem volt rá idő.

Az a legjobb egyébként az egészben, hogy mindenki hall mindenhonnan hülyeségeket, vagy féligazságokat, és mindenki nagyon okos az ügyben. Én megpróbálok egy, max. két szakembernek "hinni", és eszerint teszek. Mellesleg az is gusztustalan, hogy egész mögött ott áll a politika.

Anyósomék 1.5 hónapja kapták meg az oltást - orvosokként az elsők között, hát még mindig élnek :)

Vikics, Andi,

Tehát én a fentiek szerint járok el. Mondjuk azon elgondolkodnék, hogyha az ukrán határ közelében laknék, akkor beoltassam-e a gyerekeket? Bár megjegyzem, a barátnőm szülei Ukrajnában élnek, Kárpátalján, és ott nem igazán van még jelen a betegség.

Detti.

Ui. a mellény nem lett meg... :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
kiliman

Szisztok,

mi sem oltatunk, Detti érveit nem akarom még egyszer leírni, de kb. pont ezért.

Majd még jövök....

Meme
szinta

Ez az oltás, nem oltás jó kis dilemma. Bár bennem fel sem merült, hogy oltassunk. Én hisztériának érzem, legalábbis abból a szempontból, hogy mennyire veszélyes az egész helyzet. Sima influ elleni oltás is nagyjából azért megy, hogy ne alakuljon ki valami komolyabb belőle, és megússza az ember a sok betegeskedést, nem azért, mert néhányan belehaltak már. De lehet, hogy ezt a részét rosszul látom. Viszont a sógorom a Richternél dolgozott évekig, neki nem tetszik, hogy ennyi ideig tesztelték csak a vakcinát. Persze lehet, hogy tényleg az influenza annyira variabilis, hogy nincs is értelme évekig vizsgálni, mert addigra elveszti az értelmét.

Edit :)
Vannak baráti anyukák a faluban, és tényleg nagyon aranyosak. Össze is járunk, de egy terápiás vásárlásra, vagy egy Catanozásra nem lehet őket beugratni. Nekem szükségem lenne, most különösen, olyan programra, ami rólam szól, és nem "hasznos" egyáltalán. Csak úgy szimplán kellemes.

Mikor Emese született azt gondoltam, hogy most aztán kirohangálom magam. Egy gyerekkel olyan könnyű menni. És tényleg az is. Csak nincs kocsim, a vonatozás meg azért mégsem annyira buli. A csaj állanóan takonyos és köhög, így nem szívesen hurcolom magammal. És amúgy is utálok bármit egyedül csinálni. :oops:

Jut eszembe, ha lesz vacsi, akkor én is mennék. De hol is?

Szép napot,
B

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Mi sem oltatunk, sem magunkat sem a gyerekeket. A sima influ-ra sem szoktunk. Alapvetően oltás ellenes vagyok, nagy üzlet és politika az egész. Ennél az oltásnál meg abszolút elriaszt, hogy nem tesztelték elég ideig, és a tesztelők száma sem volt reprezentatív mintára elég. Megy a hisztéria keltés....

Az oviba ki kellett írni, hogy ki kéri az oltást. Egy gyerek neve mellett szerepelt szülői beírás, hogy ők nem kérik az oltást, mert a gyerekorvos oltja a kisfiút. A kisfiú egyébként több betegségben is szenved, tehát abszolút rizikócsoport. A 6 ovis csoportból senki nem kérte.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszön szépen a sok-sok választ és az invitálást is! :)

Ma bent voltam reggel az iskolába és kértem holnapig haladékot a válaszra. A tanító néni sem oltat és azt mondja 3 gyerek kérte 3/4 8-ig. És ha mégis úgy döntök, hogy akarjuk, akkor a mi dorkornénink bármikor beadja. Egyébként is azt javasolta a tanító néni mikor mondtam, hogy a legutóbb a kullancs elleni oltásnál Nándi mint egy kis csikó úgy rúgkapált. Még sose csinált ilyet előtte. Levi meg úgy ment oda mint egy kis hős! Mondjuk azért a jutalom be lett ígérve annak aki nem sír. :)
Egyébként volt is egy vírusos gyerek az iskolába már és lázas állapotba terjed. (állítólag)
Mondjuk lekopogom a fiúknak nagyon kis erős az immunrendszerük! Mióta kipakolták Nándi orrmanduláját (kb 4,5 évesen) a megfázáson kívül nem is emlékszek, hogy lett volna bajuk. De az is nagyon ritkán.
Most már a nem felé hajlok... :) Bár a főnököm aki háziorvos még mindig az igent szajkózza, de csak a kellemetlen béltünetek és az esetleges tüdőgyulladás miatt.

Kicsit átfutottam a topic végét. Gyönyörűek a lurkók! :)

Kata!
Ha találsz valahol óriás kompot amire tényleg fel tudnak menni a kisautók (szép számmal) légyszíves szólj! Én is szólok ha látok, mert a fiúk is nagyon szeretnének. Folyton papírból fabrikálnak és az szállítja az autókat a szobájukból a folyosón át a nagyszobába negyedóránként. (így kényszerültek rá, hogy megtanulják az órát.
:D )

Detti!
Nálunk anno első nap ellopták a fiúk benti cipőit az oviból. Aztán odacsuktam a Nándi kezét az ajtórésbe. :(
3 hónap múlva láttam egy gyerek lábán a játszótéren..... meg is állítottam az anyukát, hogy honnan a miként van ez a cipő, csak dadogott, hogy kapta és gyorsan eliszkolt a térről..

Hát csajok mi a nyáron alig láttuk a fiúkat! Úgyhogy nem árt hozzászokni, hogy az ember nagyiztatja őket egyre több időre, hogy a lurkóknak is könnyebb legyen. Az iskolával 11 napos bentlakásos táborba mentek!!! Mondjuk én elég durvának tartottam így elsőre ennyi időre "idegenre" bízni őket. Csak annyira akartak menni. És ami miatt ráálltunk az volt, hogy az ő két tanító nénijük szervezte és mentek az osztályból még vagy négyen rajtunk kívül.
Egyébként én azt figyeltem meg, hogy ha együtt vannak akkor nekik nincs hiányérzetük. Illetve úgy gondolják, hogy egy biztos pont a testvér ott van és ez megnyugtató. Jó amikor hazaérkeztek úgy ugrottak ránk nekifutásból, hogy majdnem felborultam, de utána azt mondták, hogy visszamennének még egy kicsit annyira jól érezték magukat. :) Nem is csoda... panelbe lakunk.. :(

Andi!
Nem is írtad milyen volt a gyerkőcök szereplése a meccsen! Próbáltam rákeresni a neten hátha fent van valahol, de nem találtam. Gratulálok!! :)

Na dolgozok tovább.... :)

Köszi mindenkinek a segítséget! Ha valakinek van még véleménye várom! Húúúú jó sok lett...... bocsi....

Vikics

KépKép
vikics

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?