Sziasztok!
Kicsit lemaradtam, eléggé kifáraszt a meló, de jó. Valaki kérdezte: nem háziorvosnak mentem végül hanem sürgősségire - hiába, hajt a vérem

Tegnap volt az első ügyeletem - kemény 24 óra volt, de túléltem

Bár hajnal 3 körül szent meggyőződésem volt hogy pályát tévesztettem és mennyivel jobb lenne árufeltölteni most valahol...
Bébiszitter most a húgom, ő van itt január elejéig. Az utód még kérdéses, most a munkakezdés miatt hanyagoltam is a projektet, majd ha kicsit belerázódom akkor újult erővel nekivágok.
Az oltásról azt hiszem elkéstem, de én elég oltásellenes vagyok, pláne ami az influenzát illeti. Magamnak sem adattam be soha sem én sem a férjem, a gyerekeknek sem. Mi elég sokat mozgunk azért betegek között, mégsem kaptuk még el soha. Most sem adatom be a csajoknak sem. Mondjuk relatíve ők is elég betegesek, főleg Pepe a köhögéssel-taknyolással, ami tavaly is szinte ősztől tavaszig tartott de ezek inkább vírusok, de nagyobb bajuk még nem nagyon volt, talán 2x középfülgyuszi és Pepének 1x a laryngitis és kész. Se mandulagyulladás, se tüdőgyulladás, semmi más, így antibiotikumot se nagyon kaptak még, talán ha 5x életükben.
Meg itt már elég rövid a tél, remélem nem lesz semmi nagyob bajuk itt sem.
Amúgy itt még olyan szinten jó idő van, hogy vannak akik még fürdenek is, de rengetegen napoznak, mi is pólóban járunk, csak estére kell egy vékony dzseki vagy pulcsi mert olyankor már fúj a szél. Amúgy most hajnal 1 múlt és a netes időjárásjelentőm szerint 16 fok van.
Vikics, Judy, örülök, hogy rólatok is hallani

Amúgy szerintem most ez sokkal inkébb 2 év feletti mint 2 év alatti topik, nem?
De azért persze üdv köztünk Rosalie
Körömvágás: én nem nagyon gondolkodtam rajta, amikor kellett akkor lefogtam a gyereket és levágtam. Én valahogy nem szoktam túlaggódni az ilyesmit, szerintem sokkal többet ártok nekik mikor kikészítenek és leüvöltöm őket vagy elhajtom őket hogy nincs időm velük foglalkozni mint egy körömvágásnál
Brigi!
Nekem is ilyen volt Pepe, és bár én nem hiszek az immunerősítő csodaszerekben és a homeoban sem így nem is adtam őket, ebben nem tudok nyilatkozni. Szerintem az immunrendszer magától erősödik, normálisan kb. 7 éves korára lesz "kifejlődve", meg attól erősödik ha találkozik a bacikkal, vírusokkal. Nyilván a vitaminok segítenek, de Pepe gyakorlatilag nyers gyümölcsön meg zöldségen él mégis elkapott mindent mert sovány, gyenge, nem eszik amúgy rendesen. Csenge normál súlyú, neki sokkal könnyebben mennek a betegségek is. Mind a kettő nagyon hamar megtanult profin orrot fújni, de a takonykór náluk is sokáig tart. Jártunk F-O-G-nél is, nekik nem javasolta az orrmandula-kivételt, de érdemes azért nálatok is megnézetni. Nekem sem voltak betegek ovis korukig egyszer sem, de ott a közöség, meg hogy azért előfordult hogy kint volt a dereka mikor szaladgált, leült a kőre, stb., ott azért nem figyelnek rájuk annyira mint otthon. Mini pedig azért eléggé ki van képezve attól amit a nagyok hazahordanak és ő még pici, szerintem ezért betegeskedik sokat. Ő meg az ovit fogja majd könnyebben venni
Magány ellen nem tudok mit mondani, én pont inkább magányra vágytam gyes alatt is, ami nekem inkább azt jelentette, hogy valaki vigye el a csajokat pár órára míg én végre egyedül mehetek bevásárolni, vagy csak nyugodtan ázhatok egy kád vízben. Nekem pont az ilyen csajos "shoppingolásoktól" áll fel a szőr a hátamon, a hatodik boltban felpróbálni a hatvanadik ruhát hogy aztán mindössze egy harisnyát vegyünk...brrr....
Megyek aludni, jó éjt!
Ditke