A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok,
mókás, pont bennem is tegnap merült fel ez a kérdés. Nálunk az oviban már 1 hónapja kérdezték, egyértelmű nemet mondtam.
Most már nem vagyok ennyire biztos benne, beszélek majd a gyermekorvossal.
Magamat be fogom oltatni itt a kórházban, ezt tegnap döntöttem el.. elég a pánikból, parából, töprengésből. Megnézem, hogy reagálok, aztán eldöntöm. Én BKV-zok minden nap, utálom, hogy leköhögnek, prüszkölnek.
És képzeljétek, már észrevettem, hogy mindenki megrovóan néz a másikra, aki köhög vagy taknyos, mi lesz, ha beindul a járvány? Letuszkolják a metróról egymást, vagy meglincselik .. :roll:

A sima infuenzát én beadattam tavaly, és hónapokig utána se nátha, se köhögés nem volt, szóval tényleg véd!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke!
Én is tépelődök, hogy magamat oltatnám, mert minden a felsőlégutaimra megy meg az arcüregemre, bár mióta nem rágózok (egy éve) lekopogom antibiotikumra nem volt szükségem.
De ezt is halogatni fogom és tuti végül ez is elmarad. Én nem BKV-zok max. áruházba járok, de mikor visszatolom a kocsit egyből előkapom a kézfertőtlenítő folyadékot és megmossuk vele a kezünket. Ezzel védekezünk meg a sima kézmosással.

Cat!
Megnéztem a születésnapi képeket!Nagyon gyönyörűek, vagányak a lurkó!A képek meg nagyon szépek, élesek tiszták. Bár gondolom ilyenkor az ember amúgy is a jobbakat teszi fel, de azért nagyon kíváncsi vagyok milyen géppel csináltátok. Megmondanád?
Vikics

KépKép
vikics

Már olyan régen raktam fel képet a fiúkról és ez olyan jól sikerült,hogy muszály veletek megosztanom :lol: :

Kép

Ez meg egy mai,az új "szerzeményekben"
Kép

Kép

Kép
edit73

Vikics :)
Canon EOS 450D-nk van, ami egy félprofi tükörreflexes gép. Köszi a dícséretet. A párom fotóz, és sok száz kép van a fiúkról, van miből válogatni.

Edit :)
Nagyon helyesek a fiúk! Benit és Marcit még mindig lehetetlenség megkülönböztetni, de Olit már simán tudom, sapkában is. :D Na nálad aztán nehéz lehet úgy összetrombitálni őket, hogy ne vágjon egyik se pofákat. 8)

Hol vettétek ezeket a jópofa autós sapka-sálakat?

Oltás téma: Simones Eri iskolájában is volt már a H1N1 járvány, Csillaghegyen és Csepelen is egy-egy iskolában kimutatottan ez a vírus volt. A gyerekek egy része kapta el, de senkinek nem lett szövődménye. Ebből gondolom, hogy nem súlyosabb mint a sima flu, ha meg mutálódik, akkor a júliusban kifejlesztett oltás úgysem jó rá.

Londonban már kapható a patikákban gyorsteszt, ami kimutatja nyálból, hogy a H1N1-es fertőzött-e az ember vagy valami más nyavalya. Itthon sem ártana....

Cat
Kép
cateye

Cat!
Köszi! :D
A babaszobán találtam egy csajt,aki méretre ,szín- és mintaválasztási lehetőséggel készít sapkát,sálat,kesztyűt.Igazi vastag polár anyag. Egy szett (sapka-sál-kesztyű együtt) volt 1700Ft. Szerintem jó ár érte,én olcsóbbért nem találtam. És így az overalljuk színéhez passzoló szetteket tudtam varratni.

Kép

Kép
edit73

Szió

Üdv itt a Nagyoknak! :D Szerintem is nyugodtan összevonhatjuk a két ikres topicot, már mi se 2 éven aluliak vagyunk. :wink:

Oltás: persze itt is lehetne, sőt, kb besétál az ember az első patikába és ott helyben belenyomják ha kéri. Tavaly az influ ellenit abszolút ellenezte a dokinénink. Azt mondja rá, h nem maga a vírus veszélyes, hanem a szövődményei-azokat kell nagyon szemmel tartani és kezelni és akkor semmi gáz nincs. Amúgy pont a nagy variablilitás miatt nem érzi hasznosnak a vakcinát-a vírus akár a saját családon belül is rekombinálódhat és két kört is tarolhat. :shock:
A H1N1-ről is meg akarom kérdezni a véleményét, bár gyanítom, h kb ugyanez.
És ő elég oltás-párti, kb mindenünk megvan a kullancs és influ ellenin kívül ami csak létezik. És a felsőlégúti nyavajákra való hajlam, asztma-szerű problémák ellenére se javasolja-pedig a prevenart pont emiatt adatta be nekik.

Köszi, h mindenki így örül nekem, nagyon jól esik és eléggé hiányoztok. Egyelőre én is társasághiányban szenvedek, mint Brigi. Bár a játszón mindig akad akivel lehet dumálni.... de pl a szomszédokat még nem ismerjük. És nem is vagyok az a nagyon ismerkedős típus-kivárom amíg más teszi meg az első lépést. :oops:

Brigi

Hát, kár, h nem lakunk közelebb egymáshoz. :lol: :wink: Én szívesen vásárolgatnék, dumálnék veled és imádok kártyázni. Én azért egyedül is el-elmegyek ide-oda. Nincs esetleg vmi szakmai továbbképzés havi pár alkalommal? Nekem a suli nagyon jó volt amíg otthon voltam. Nekem addigra már csömöröm volt a játszótéri kismama-ismerősöktől. :twisted: Nehéz ügy.... nekem is volt olyan, h senki nem ért rá talizni, vagy azért mert felváltva voltak betegek a gyerekeink, vagy mert dolgozott.

Edit

Nagyon poénok a képek!!!! ÉS a vonalzód is!

Nettke

Jó ,h írtad a cirkuszt. Tavaly úgy élvezték ők is, h én azt élveztem, h nekik mennyire tetszik. Pont lesz itt is nov végén vmi cirkusztársulat, lehet h megnézzük. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)

Ilyen az én szerencsém. Van még egy barátnőm, aki szívesen játszana, meg dumálna, meg vásárolgatna velem, épp csak ő meg Pittsburghben él. 8)
Kár, hogy ez a kártya dolog nem derült ki hamarabb. :) Mit játszol?

Én is elmegyek egyedül mondjuk vásárolni, csak úgy nem az igazi. Főleg, ha venni is akarok valamit. Kell egy kis bíztatás, hogy jól áll, amit felpróbáltam. :oops:

jelenésem van, Micike nyúz ...

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Meme :)
Te milyen homeos immunerősítést adsz nekik? Ezt az oscillocinumot? Vagy?
Most vagyok a végső kétségbeesés határán, mert gyakorlatilag még ki sem jövünk az egyik betegségből, már ott a másik. A változatos étkezés, meg vitamindús ezmegaz nálunk nem megy, mert nem hajlandók megenni.

Egyébként valakinek korszakalkotó ötlete a nemevésre?????
Nincs valami tuti falatka ötletetek? Emese a pépes dolgokat a szájába sem hajlandó venni. Valami darabolható-kézbefogható kellene, amiben esetleg zöldségek is vannak????

Most gyógyszerként adom nekik a céklát, mert ha csak úgy kajaként, akkor meg sem kóstolják. Így most szépen 4-5 falat kötelező, mintha gyógyszer lenne. A nagyokkal megy is, de Emesét nem érdekli ugye, hogy én mit beszélek. :roll: :roll: :roll: És mivel pépesre nem vevő, hát a kevésbé szeretettet nem tudom összekeverni valami "finomsággal". :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Utálom az étkezéseket. Az összes hiszti, veszekedés, akármi tizedét nem teszi ki a kajastressznek. Mit főzzek, hogy egyenek is, meg ne mindig ugyanaz legyen, és még a férjem is megegye .... :twisted: :twisted: :twisted:

Azt hiszem az időnek megfelelő a hangulatom. :oops:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

A DM-ben és a Müllerben is lehet kapni gyümölcsszeleteket. A Hippnek és a Nestlének is van ilyene. Azt már adhatod Emesének is, hátha így tudsz bevinni némi vitamint.
Bernátnál működött egy ideig, aztán már nem :roll: Ő gyakorlatilag majdnem 3 éve nem eszik se gyümölcsöt, se zöldséget.

Immunerősítőnek meg lehet adni béres cseppet is, a két nagynak tuti, Emesének nem tudom.

Edit,

Jófejek a fiaid, mindannyian!

Detti

KépKép
kiliman

Brigi,

" Mit tehetünk ősszel az egészségünkért?
Gyermekeink közösségbe kerülése
után szaporodnak a felső
légúti megbetegedések, ezek
megelőzhetők, ha egyik héten
Echinaceát (kasvirág), a másik héten
Vincetoxicumot (vadpaprika)
szedünk, és ezt így ismételgetjük a
fertőzésveszélyes időszakban.
Az ún. újinfluenza is felénk tart
a híradások szerint. Heti 1 fiola
Oscillococcinum-mal védettebbé. "

Mi az első megoldást csináltuk, heti felváltásba,bejött. A másodikat most kezdjük ( Oscillococcinum ).
remélem jó lesz.

Remélem tudtam segíteni.

Lilla,

puszi!

Majd még írok, csak tele vagyok 4 napja a mh-el !!!!!!

Meme
szinta

Brigi!
Mi is oscilot szedünk/eszünk.Homeos dokinéni ezt ajánlotta alapból+ az új influ ellen is.Ezt Emesének is adhatod,ha kell vagy szükségét érzed.
Az evés meg... Ha vigasztal,ezzel nem vagy egyedül. Tamás uncsitesójának majdnem 2éves a lánya és csak most kezd el enni darabosat.Abból is csak a levesféléket.
A barinőm 1,5évese meg gyakorlatilag semmi darabosat. Krémtúrón él a gyerek. Mindkettő esetében kín a zöldség,gyümi.
De a gyümölcs nálunk is nagy probléma a mai napig.
Amúgy egy utolsó tanácsként: ha módod van rá,vidd el a csajokat homeós dokihoz!!Az alkati szer nagyon sokat segít!!!Mi azóta gyakorlatilag nem voltunk betegek.Ha meg mégis, 24óra múlva semmi bajuk.Köhögés,nátha még el sem kezdődik és már véget is ér.Minden betegségük meggyógyul AB nélkül!!!Régen el se tudtam képzelni,hogy torokgyuszi-középfülgyulladás 5nap alatt rendbejön.Marci torokgyuszija 1napos volt. És nincsenek álmatlan éjszakák,mert eldugul az orruk vagy épp felköhögik magukat.

Lilla!
Képek?

Detti!
Köszi! :lol:

Kép

Kép
edit73

Ti mennyiért jártok a homeos dokihoz?
Most néztem egyet Veresen a neten, és elég horrornak tűnik, de persze, ha nem lesznek betegek megéri, csak éppen ha kéthetente megyünk, akkor már kicsit húzós.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Nos végül beoltatom őket úgy döntöttünk. A fiúk doktornénije olt mindenkit aki kérdezi és az engem meg is győzött mert ő az a dokinéni aki SOHA nem ír fel antibiotikumot se amíg 100%, hogy nem kell. Szóval ha a szemebe nagyobb mumus az antibiotikum, akkor nem lehet annyira veszélyes az az oltás…
Ja és egyszerre adja a kettőt (a simát és a H1N1-est), mert azt mondja csak úgy ér valamit.
Engem meg beolt a főnököm, mert háziorvos is. Az biztos, hogy én le nem mentem volna a rendelőbe a sok kehes közé 3-4 órát ücsörögni mire felírja meg beolt az én háziorvosom...

Edit!
Mekkorák már a fiúk! Nagyon helyesek!! :) Nekem is tetszenek a sapka-kesztyű szettek. Belinkelnéd a topicot ahol vetted? Épp most vettem észre, hogy lyukasak a kesztyűik a fiúknak.
Homeos orvos: Mi az az alkati szer?

Cat!
Köszi a fényképező típust. Hát most ilyenem nem lesz! :) Nekem is van egy tükörreflexes, de már régi, csak 3megapixel.

Brigi!
Nekem most hirtelen a zöldségfasírt jut eszembe ami falatka is lehet és zöldség is van benne. Ami nagyon fincsi még az a kis vegetás vízbe főtt répa és amíg forró sajtot raksz rá. Vagy ilyesmit se esznek?

Vikics

KépKép
vikics

Brigi!
Ha alkati szer kell (ez jó 1órás beszélgetés),akkor 7.000Ft.Ha betegek és erre kérünk "bogyót,akkor 3.000Ft.Ha pedig vissza kell mennünk (most ez volt Beninél),akkor 2.000Ft.Viszont a egy tégely bogyó 595Ft(az őszi szünetben,amikor betegek voltak pl nem kellett vennem semmit,mert volt minden itthon,amit Beninek és Marcinak ajánlott) Ezek a szerek korlátlan ideig eltarthatóak,így kárba semmi nem vész.
Mi ha betegek voltunk, fejenként 4-5000Ft-ot szoktunk otthagyni a patikában.AB,orrcsepp,köhögésre,esetleg szemcsepp, lázcsillapító.
Most ennek egy részét fizetem a dokinak,másik meg a gyógyszertár. Anyagilag nem jövünk ki rosszabbul.De a gyerekek nem szednek AB-t és 2nap alatt gyógyulnak.
Ja és nem mellesleg még oviba is járnak!!!!

Vikics!
Alkati szer:
http://www.newgreenways.net/homeopatia/homkival.htm

sapi+kesztyű+sál
http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/S ... tet/367695

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Megvagyunk mi is!!!

Rólunk:
A házunkat bővítjük, ez elveszi az összes szabadidőnket.
Ezért sokszor csak olvasásra jut időm :oops:
Most járunk kb. 75%-nál. :)
A fiúkkal minden rendben: nagyon szeretnek oviba járni, egyre okosabb kis legények lesznek. :)

Cat!
13-án hova megyünk és hány órára?
Csak, azért kérdezem, hogy melyik vonattal menjek?

Majd még jelentkezem, teszek majd fel képeket is.

Aktuális:
H1N1: Mi nem oltatjuk magunkat.

Puszi mindenkinek

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Edit!
Köszönöm a linkeket! :) Az alkati szer még kicsit ködös, de majd rákeresek még. A sapiból meg megkérdezem tud-e nagyfiúsabbat.

H1N1: kicsit hosszú, de érdemes a tisztánlátásért is elolvasni: http://www.medicalonline.hu/cikk.php?id=11687

Vikics

KépKép
vikics

Csajok :)
Én nem tudom milyen idő van ma, de én olyan szinten vagyok álmos, hogy szinte félálomban teszem a dolgom. A lányok meséltetettek, és majdnem elaludtam közben. Mondjuk most legalább ténylegesen nem aludtam el, mert olyan is volt már. :oops: Nem bírom, hogy a f7 a legkésőbb, amikor kelnek. Éjjel meg legalább kétszer kelnem kell Emeséhez, ha jó éjszakánk van. Mert ha rossz, akkor hatszor. :roll:
Aludni akarok!!!!!!!!!!!! Sztem ma leteszem Minit, videó a nagyoknak, és én is alszom egy kicsit.

Ez azért jóval olcsóbb, mint amit én találtam. Itt a 20 percnél hosszabb ideig tartó konzultáció 10e, a sima vizsgálat és gyógyszerfelírás 5000, és a visszamenetel, 3000. Sztem ez nagyon drága. Főleg, hogy általában nem egy gyerek beteg, hanem legalább kettő nálunk. De meglátom, hogy tényleg használ-e, és aszerint nyilván fogunk járni, vagy nem.
Mondjuk ezt a doktornőt, akit találtam gyerekorvosnak is lehet fogadni, de nem a faluban van, így én saját kocsi nélkül nem merem bevállalni, hogy a szomszéd faluba járjak orvoshoz velük. Amúgy itt többen is esküsznek rá.

Szép napot!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Judyt :)
A vacsi szerintem legyen 19-19.30-tól. A helyet találjuk ki együtt.

Vikics :)
Nagyon jó ez a cikk az influenzáról. Igaz a feléné elvesztettem a fonalat a N1, H123 proteinek között, de egészen jól végigvezeti az influenzák terjedését.

Brigi :)
Akartam neked is írni, hogy teljesen megértem a melankólikus hangulatodat, társaság hiányában. Nekem ezért kellett 2 év után visszajönnöm. Meg is hajlok mindenki előtt aki bírja otthon 4-5 évig a gyerekekkel. Én ehhez túl idegbeteg vagyok. Főleg már ilyen rossz időben amikor beszorul az ember. A nyár még csak-csak...

Bennem az internet tartotta a lelket amikor otthon voltam, meg a sok csajos találka, akár gyerekekkel is.

Evés témához nem tudok hozzászólni, mert az enyémek piszok jó evők voltak mindig.
Immunerősítésre szedjetek oscilloscoccinumot némi c vitaminnal. Hetente 1 tubus felnőtteknek, fél-fél tubus a gyerekeknek.

Cat
Kép
cateye

Brigi!
Mi mindig kapunk iker-kedvezményt!!! :wink: Meg többször volt úgy,hogy a lázasat vittem és a másik kettő panaszaira is kértem bogyót.Vagy csak telón hívom,hogy mi a helyzet,én mit adnék rá,a dokinéni meg vagy jóváhagyja,vagy mást ajánl.De kb fél év távlatából már egész jól tudom,mire mit kell adnom.Ráadásul sokkal kevesebbszer betegek,mint tavaly ilyenkor.Így azért nem olyan horror az ár!!
Tégy egy próbát!Meglátod milyen a doki,beválnak-e a szerek!Aztán még mindig dönthetsz úgy,hogy nektek ez nem kell!!!
Nálunk is pont olyan álmosító idő van,mint felétek.Mindjárt megyek is aludni a fiúkkal.

Judyt!
De jó,hogy jelentkeztél!!!Jól vagytok?Fiúk nem betegeskednek? tegyél majd képet,ha kész lesz a ház!

Kép

Kép
edit73

Judyt,

Szia újra!

Én vacsira a múltkor javasoltam a Zilah kávéházat, de nem tudom, hogy ki mennyire szeretne a 18. kerületbe jönni.
Döntsétek el, a hely szerintem nagyon jó, a kaja úgyszintén. Nem a belvárosban van, ez tény, de ha végiggondolom, hogy ki merre lakik, annyira nem vészes szerintem. Autóval pláne.
Szóljatok, és ha tetszik, foglalom a helyet.

Brigi,

Én is nyomi vagyok :( Főleg, mert tegnap a szokásos havi "állománygyűlésen" (céges dorbézolás) voltam, és borzasztóan érzem magam gyomorilag:roll:
Ha meg tudod csinálni, aludj tényleg. Otthon vannak a nagyok? Betegek?

Detti

KépKép
kiliman

Nekem jó a Zilah is, de továbbra is jó lenne a Pastrami, ahová nem jutottunk el. www.pastrami.hu

Cat
Kép
cateye

Hahó

Én nem álmos, hanem ideges, de nagyon!!! Vizsgadrukk.... :twisted: Ha rá tudom magam venni, ma elmegyek itteni jogsit csináltatni-persze mindenből vizsgázni kell hozzá. ÚÚÚgy utálok vizsgázni, még ha elvileg nem nehéz, akkor is. :x

Brigi

Még eszembe jutott amiről nyáron beszéltünk: mutattad Borkát fül-orr-gégésznek? Mert ha az orrmandulája okozza a sok betegséget, hiába adsz immunerősítőt-szerintem. :oops: Mert azért az furcsa, h második éve ovisok és magától nem erősödött az immunrsz-ük... Nekünk, kopp-kopp, idén eddig sokkal jobb a helyzet (na, most lesznek betegek tuti, h ezt leírtam). Eddig egyszer voltak betegek és csak Nikit kellett itthon tartani mert lázas is volt, Dá végig járt náthásan. Azóta semmi, szerencsére. És marhára remélem, h így is marad.

Mini jár már? Lemaradtam kb 2 hónapotokról és nagyon kíváncsi vagyok. :D

Kártya: römizni és kanasztázni szeretek a legjobban, na meg a társasággal nyaralás elengedhetetlen szereplője a 21?-ezés (asszem így hívják). De mindig szívesen tanultam újakat is.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nálunk mindig beteg valaki. Amúgy semmi komoly. Mindig nátha, köhögés. Egy hete elvittem őket dokihoz, azt mondta hétfőn vihetem őket oviba. Gondoltam hadd gyógyuljanak itthon, ezért ezen a héten sem mentek. De mindegy lett volna, mert kb. ugyanott vagyunk mint egy hete. Literszámra isszák a köptetőt, c vitamin kb. heti egy üveg, meg húsleves, meg, ami gyümöt, zöldet beléjük tudok erőltetni, aztán mégse semmi. Pedig Réka olyan profin fújja az orrát, mint egy felnőtt. Emese meg gyakorlatilag még soha nem gyógyult ki a legkisebb náthából sem. Mindig továbbfejlődik, még tovább és még tovább. Aztán végül AB. Az nem gyakran, eddig háromszor, de ez azzal jár, hogy kb. két-három hónap egy sima nátha, amíg eljutunk a végkifejletig. Nem tudom mit csinálok vele rosszul, a nagyok szinte nem is voltak betegek ovis korukig. Egy kezemen meg tudom számolni. Na mindegy. Ezért akarok valami alternatívat kipróbálni, mert a "rendes" gyógyok nem váltak be. Amúgy jókedvű, meg okos, meg minden, csak folyton folyik az orra. Ez a mostani szakasz ez nyár végén kezdődött egy fogzással, amitől kicsit betaknyult. Azóta szívom az orrát. Néhanapján úgy tűnik, mintha sikerült volna kimászni. De kb. két nap és megint ott vagyunk, ahol a part szakad. Most utoljára még abba sem hagytam az AB mire újból betaknyult. Szóval most lett elegem. Kell, hogy legyen valami azon kívül is, hogy nem járunk sehova, nagyok mindig itthon, hogy ne találkozzon semmi kórokozóval.

Na nem panaszkodom tovább.

B

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Még nem voltunk. :oops: De a nagyok egyébként nem betegek többet sztem mint más ovistársuk. Ebben az évben most hiányoztak először. Csak Emese miatt gáz az egész, mert ő viszont folyamatosan beteg.
De egyébként tényleg el kellene vinnem őket. Az itteni barátnőmnek azt mondta a fül-orr gégész, hogy olyan gyerek nincs, akinek nincs ezzel problémája, csak olyan, akit nem visznek orvoshoz. 8)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ja, Mici már szalad. És mászik felfelé mindenre, amire fel tud kapaszkodni. Egy újabb kismajom. :) :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Nálunk Nándusnak folyton minden megfázás a fülére ment. :( Többször magától ki is fakadt szegénynek 3-4 éves korába ugye az ovikezdés miatt. Folyton az orvosnál dekkoltunk. :( Aztán 4,5 évesn nyáron kivetettük az orrmanduláját, mert a dokinéni azt javasolta és azóta kopp-kopp-kopp a rendelő környékén se jártunk! Talán 2x hasmenés miatt és mindjárt 9 évesek.
Én úgy tudom egyébként, hogy az orrmandula nagyon sok panaszt okozhat. Felnőtt korra általában el is csökevényesedik, felszívódik, gyerekkorba viszont ha kiveszik utána visszanőhet. :(
Nándust a műtét meg se rázta szerencsére. Reggel bementünk a budaiba, másnap reggel mehettünk is haza. Volt TV is minimax-al azért az sokat számított! :) Azon akadt ki inkább, hogy nem ehette meg az én reggelimet. :)

Vikics

KépKép
vikics

Brigi!
Ez nálunk is így volt!Azzal a különbséggel,hogy Marcinak állandó kötőhártya gyulladása volt.(szerintem a takony a szemén jött/jön ki :twisted: ).Bármit csinálhattunk vele.
Nem mellesleg mielőtt ovisok lettek volna,akkor is volt évi 2-3betegség,de talán ha egyszer volt kötőhártyája.
Aztán a nyáron berágtam és mondtam a homeosnak,kezdjünk gyorsan ezzel valamit.Azóta (3hónapja) egyszer volt kötöhártyája,amin 2nap alatt túl volt.No szemcsepp,no szemkenőcs (nagyooooon útáltuk).
Ha elviszed Borkát fül-orr-gégészhez,tuti kiveszi az orrmanduláját !!
Előtte próbáld ki a homeost és 3hónap múlva rájössz,hogy mennyire jó lett volna ezt előbb meglépni.Emesén is fog segíteni!!!Neki egy alkati szer ,amit heti 2szer beadsz és elfújtak minden náthát,köhögést.

lilla!
Rávetted magad? Gratulálhatunk?

Kép

Kép
edit73

Brigi,
nekem Sári ilyen, mióta az eszemet tudom, folyik az orra. Mindig is. Általában csak vizes orrfolyás, néha beszínesedik, olyankor jön a betegség. De ez 1 évben 2-3 alkalom. Ó ilyen típus, belenyugodtam. Bár a homeóval meg fogunk mi is próbálkozni, most Benit kezelgetem, megnézzük hogy jön be. Ha elvinném a fül-orr-gégére, tuti, hogy műtét lenne, én meg nem szeretném. :oops: Szóval soha nem is mentünk el emiatt, belenyugodtam, hogy ilyen a gyerekem.

Cat,
én a Pastramit nagyon szeretném!!!!
Szerintem Judytnak is lehet, hogy könnyebb a pályaudvartól valami belvárosi címre eljutni..
Majd írok pletyókat priviben, ami eszembe jut, csak ma egy kicsit elúsztam.

Kép
nettke

Na nekünk sosem volt gondunk a taknyolással. Olyannyira nem, hogy Oli a mai napig nem tud orrot fújni. Na ez azért kicsit zavar, de nincs is rá sűrűn szüksége, hogy fújja. Ők nagyon köhögősek, torokgyulladásosak. Bár nem panaszkodom, 1 napot voltak eddig az oviból itthon, akkor is csak azért, mert Oli hányásig köhögi magát. Antibiotikumot sosem szedtünk.

Legyen a pastrami. Ha mindenkinek jó, akkor foglalom.

Judytért én szívesen kimegyek az állomásra, és elviszem az étterembe. Vagy ha hamarabb jön akkor először hozzánk és utána az étterembe. Szóljatok ha a Pastrami mert akkor foglalom. :D

Cat
Kép
cateye

Brigi

Afelől megnyugodhatsz, h akit ajánlottam doki, TUTIRa nem fogja feleslegesen kivenni az orrmanduláját. Hiszen nekünk is már meg volt beszélve a mandulaműtét Dávidnak, aztán ahogy kicsit is kisebb lett neki, ő fújta le az egészet. Ő NEM operál passzióból, van neki elég betege, nem fog ott mindenkit aki beesik. 8) A beleeegyezésed nélkül meg tuti nem.

Mici biztos a nagyoktól kapja el, a sógoroméknál is a kis uncsitesó sokkal többet volt taknyos (és talán még most is), mint a nagyobb. A nagy is ugye tavaly kezdte az ovit és vitte haza a bacikat, rajta nem is feltétlenül jön ki. És az első 1-2 évben az enyémek is nagyon sokat voltak taknyosak, kb havonta 1- másfél hétig, ahogy vittem őket EGYSZER is valahova, rögtön. :( Az a gáz nálatok inkább valóban, ha ki se tud mászni belőle. Szegénynek biztos jól le lehet gyengülve az immunrendszere. A Béres cseppet tuti adhatod már neki, mi is szedtük. Valakinek használ, nekünk nem igazán volt különbség. Nem tudom, h a Bronchovaxomot esetleg lehetne-e már adni neki? Az is sokaknak bevált a közösségi bacikra és sztem Eme is azokat kapja el a nagyoktól.

Amúgy abszolút nem a homeós dokiról akarlak lebeszélni, ha legközelebb megyünk haza, én is el akarom vinni Nikit, mert még mindig sokat fáj a hasa, holott a tenyésztése nem mutatott ki semmi bacit. De szerencsére a homeóban az a jó, h működik a többi gyógyszerrel együtt is-nem zárja ki egyik a másikat.

És biztosíthatlak, h nem te csinálsz valamit rosszul-én szinte vallás-szerűen tömtem beléjük a gyümölcsöt, zöldséget-kb heti egyszer volt nem "egészséges" kaja és mégis sokat voltak betegek. Aki ilyen, kb a feje tetejére állhat az ember az se számít. Ha nincs szervi oka..... Akkor csak ki kell várni, h megerősödjön, v találni valami hatékony támogatást, de a kaján nem sok múlik.

Edit

Hát, elmentem. Van is egy fél jogsim- az elméletet megcsináltam. De kiderült, h a kocsi biztosítási papírján az én nevemnek is szerepelnie kéne, hiába családi biztosítás-így a vezetés részét nem csinálhattam meg. Bürokrácia!!! Itt is uaz mint otthon-talán csak kedvesebbek az ügyfelekkel. Robibak kb 6-szor kellett bemennie hozzájuk, mire végre meglett a jogsija-először elírtak valamit az országba való belépésünkkor és hiába javították réges-rég ki, a jogsisok rendszerében nem látszott. Addig viszont nem tudtuk a kocsikat átíratni, itteni rendszámot kérni, stb....

Jó hétvégét mindenkinek! Itt nagyon jó idő van: póló és bőrkabi v pulcsi pont elég. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!
Remélem nem baj hogy csatlakozok:))
Nekem is ikreim vannak, Réka és Bianka. Most lesznek 1 évesek.
Olvasgattam a hozzászólásokat, és én 3 hete oltattam be magam, és semmi mellékhatást nem tapasztaltam:))
Az a kérdésem hogy ti mit gondoltok a körömvágásról?Mármint a babáknál. Nálunk ez kész procedúra, nem is én szoktam csinálni hanem a férjem :oops: :oops: :oops:
Most olvastam egy hasznos cikket ezen az oldalon:
http://www.szeressokosan.hu/blog/babamanikur

Nektek milyen tapasztalatotok van ebben a témában?
rosalie

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, eléggé kifáraszt a meló, de jó. Valaki kérdezte: nem háziorvosnak mentem végül hanem sürgősségire - hiába, hajt a vérem :) Tegnap volt az első ügyeletem - kemény 24 óra volt, de túléltem :) Bár hajnal 3 körül szent meggyőződésem volt hogy pályát tévesztettem és mennyivel jobb lenne árufeltölteni most valahol... :lol:

Bébiszitter most a húgom, ő van itt január elejéig. Az utód még kérdéses, most a munkakezdés miatt hanyagoltam is a projektet, majd ha kicsit belerázódom akkor újult erővel nekivágok.

Az oltásról azt hiszem elkéstem, de én elég oltásellenes vagyok, pláne ami az influenzát illeti. Magamnak sem adattam be soha sem én sem a férjem, a gyerekeknek sem. Mi elég sokat mozgunk azért betegek között, mégsem kaptuk még el soha. Most sem adatom be a csajoknak sem. Mondjuk relatíve ők is elég betegesek, főleg Pepe a köhögéssel-taknyolással, ami tavaly is szinte ősztől tavaszig tartott de ezek inkább vírusok, de nagyobb bajuk még nem nagyon volt, talán 2x középfülgyuszi és Pepének 1x a laryngitis és kész. Se mandulagyulladás, se tüdőgyulladás, semmi más, így antibiotikumot se nagyon kaptak még, talán ha 5x életükben.
Meg itt már elég rövid a tél, remélem nem lesz semmi nagyob bajuk itt sem.
Amúgy itt még olyan szinten jó idő van, hogy vannak akik még fürdenek is, de rengetegen napoznak, mi is pólóban járunk, csak estére kell egy vékony dzseki vagy pulcsi mert olyankor már fúj a szél. Amúgy most hajnal 1 múlt és a netes időjárásjelentőm szerint 16 fok van. :)

Vikics, Judy, örülök, hogy rólatok is hallani :) Amúgy szerintem most ez sokkal inkébb 2 év feletti mint 2 év alatti topik, nem?
De azért persze üdv köztünk Rosalie :)

Körömvágás: én nem nagyon gondolkodtam rajta, amikor kellett akkor lefogtam a gyereket és levágtam. Én valahogy nem szoktam túlaggódni az ilyesmit, szerintem sokkal többet ártok nekik mikor kikészítenek és leüvöltöm őket vagy elhajtom őket hogy nincs időm velük foglalkozni mint egy körömvágásnál :oops:

Brigi!

Nekem is ilyen volt Pepe, és bár én nem hiszek az immunerősítő csodaszerekben és a homeoban sem így nem is adtam őket, ebben nem tudok nyilatkozni. Szerintem az immunrendszer magától erősödik, normálisan kb. 7 éves korára lesz "kifejlődve", meg attól erősödik ha találkozik a bacikkal, vírusokkal. Nyilván a vitaminok segítenek, de Pepe gyakorlatilag nyers gyümölcsön meg zöldségen él mégis elkapott mindent mert sovány, gyenge, nem eszik amúgy rendesen. Csenge normál súlyú, neki sokkal könnyebben mennek a betegségek is. Mind a kettő nagyon hamar megtanult profin orrot fújni, de a takonykór náluk is sokáig tart. Jártunk F-O-G-nél is, nekik nem javasolta az orrmandula-kivételt, de érdemes azért nálatok is megnézetni. Nekem sem voltak betegek ovis korukig egyszer sem, de ott a közöség, meg hogy azért előfordult hogy kint volt a dereka mikor szaladgált, leült a kőre, stb., ott azért nem figyelnek rájuk annyira mint otthon. Mini pedig azért eléggé ki van képezve attól amit a nagyok hazahordanak és ő még pici, szerintem ezért betegeskedik sokat. Ő meg az ovit fogja majd könnyebben venni :)
Magány ellen nem tudok mit mondani, én pont inkább magányra vágytam gyes alatt is, ami nekem inkább azt jelentette, hogy valaki vigye el a csajokat pár órára míg én végre egyedül mehetek bevásárolni, vagy csak nyugodtan ázhatok egy kád vízben. Nekem pont az ilyen csajos "shoppingolásoktól" áll fel a szőr a hátamon, a hatodik boltban felpróbálni a hatvanadik ruhát hogy aztán mindössze egy harisnyát vegyünk...brrr.... :lol:

Megyek aludni, jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok!
Nekem jobb lenne a pastrami! :)

Judyt
KépKép
judyt

Cat,
szerintem akkor foglald Pastramit. :lol:
Detti, majd következőre menjünk oda hozzátok, jó?

Csajok, hányan lennénk pénteken??

Edit,
a homeós szerek, amiket a gyerekek kapnak, általában milyen higításúak? CH 9/15/30??? valahogy az volt a fejemben, hogy gyerekek 30-ast szoktak kapni, de a patikákban sosics, rendelni kell, és most elbizonytalanodtam :roll:

Kép
nettke

Sziasztok!

Ha megvan a létszám foglalom a Pastramit. Márton napi libás hét van. :D

Nettke :) ,Judyt :)
Már edzek a Mozartra, hallgatom a zenét. :lol: Be vagyok sózva.

Ditke :)
Irigykedem a szép időtökre. Itt a hétvégén végig esett, és olyan szomorú idő volt, hogy élni sem volt kedve az embernek. Ma süt a nap és 10 fok körül van, ez csúcs hőmérséklet.

Csajok :)
Kivégeztem a Tudors sorozatot, kinek van meg a Róma? Át tudja péntekre írni nekem? Viszek DVD-t.

Cat
Kép
cateye

Cat, Nettke,

Örkényben nem lesz V.B ott, mert P.L - nek valahol ( boka,térd ?? ) részleges szalagszakadása van, s ő helyettesíti. Ma hívott Ridly K.

Nálunk semmi extra, nem igazán tudtam jönni, mert a drága főnökeim teletömtek melóval. De, a hétvége szuper volt. Zsófinak volt Mazsorett bemutató, ahol nagyon ügyes volt. Mikor gratuláltam neki azt mondta: " Miattad csináltam anya ilyen jól, hogy boldog legyél! "
Tegnap otthon voltunk, bár délután gondoltunk egy merészet a kettő picivel, s elmentem esőben biciklizni velük. Tekertünk , főleg a pocsolyákban, nagyokat röhögtünk, csuda jó volt. Bánatukra nem sokáig engedtem, de szuper volt.
Amúgy nálunk ma nevelési értekezlet szünet van a suliban, oviban, apa van velük.

Majd még jövök, mennem kell....

Meme
szinta

Milyen kicsi a világ, és összefüggenek az események. Az egyik ismerősömnek a hétvégén kiment a bokája amikor felkelt az ágyból. Bementek röntgenre a kórházba, és azért kellett sokat várni, mert P.L volt bent soron kívűl röntgenen a térdével, mint VIP személy. :lol: Azért sajnálom Bettit. :( Kata beugorhatna helyette.

Cat
Kép
cateye

Cat,

A Tudorok 3. évadából hány részt láttál? Nekem nincs meg a Róma, sajnos.
A hétvégén megnéztem a Twilight-ot, hát, borzasztó rossz szerintem :roll: Lehet, hogy el kellett volna olvasnom előbb, mert bár nem fűztem hozzá nagy reményeket, de remélem, hogy nem lesz annyira rossz, mert annyian oda vannak érte. Nem is értem...
Ja, meg megnéztem egy izlandi filmet, az a címe, hogy Jar City. Ez is olyan, amit olvastam, skandináv krimi. Nem értem, hogy nem sikerül jó filmet készíteni könyvekből??!!??!?
Most Coco Chanelt olvasom, nagyon kíváncsi vagyok, hogy filmben milyen lesz, a hétvégén megnézem.

Nem tudom, hogy ki hogy volt vele, de a tegnapi nap iszonyatosan szar volt :roll: A gyerekek nem tudtak mit kezdeni magukkal, pedig próbáltunk nekik mindenfélét kitalálni. Nem volt kedvünk kimozdulni az időjárás miatt. De többet nem lesz olyan hétvége, amikor ne mennénk el valahova, az tuti :roll:

Ja, és elvileg meg lett a mellényünk....

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
mellény-ügyben ne csigázz, hogy-hogy..???
Twilight, nos, a film szerintem nagyon halovány, míg a könyv érdekes volt és lebilincselő. Legalábbis rám így hatott :lol:

Cat,
Róma sajna nekünk nincs meg, kölcsön kaptuk jó 1 éve, úgy láttam a 2 évadot.
Én is sajnálom Bettit, remélem kitalálnak helyette valaki jót 8) Meg Lillát is sajnálom, mi lesz így a musical-mesés fellépésekkel?

Meme,
nem is tudtam, hogy mazsorettezik a kiscsaj! :lol: Milyen büszke lehetsz :D

Ditke,
hát bátor nő vagy, hogy a 'kényelmes' háziorvoslás helyett a végtelen hosszú műszakokat bevállalod! :shock:
Vagy Te is a Vészhelyzeten nőttél fel, és példaképeid Green, Carter és Ross doktorok :lol: :twisted:

Kép
nettke

Sziasztok!

Nekünk a nagyon car idő ellenére iszonyat jó hétvégénk volt.Igaz,szombaton a fiúk barátai voltak itt játszani és no meg palacsintázni.Este meg a Dávid kérésére pizza volt a vacsi.(igaz,ebből apa kimaradt,mert dolgozott) Vasárnap meg négyesben múlattuk az időt (Dávid a barátainál,apa szintén meló): játszottunk, meséztünk.Nagyon bejön a fiúknak a diavetítő!Rongyosra olvasom a számat. Rengeteget társasozunk. Rácuppantak a bábus-dobokockás társasra.Meg a Hahó,matrózok nevűre!!
Most hétévégén meg Márton napi vígasság lesz az oviba,oda készülünk.
2hét múlva Tropicarium.Tudtátok,hogy nevenapján ingyen mehet be bárki,aki magával visz egy fizető felnőttet?Kihasználjuk gyorsan,hogy Olivér névnap lesz!!!!

Nettke!
Attól függ,mit akarsz gyógyítani.
Mi 9 vagy 12-es potenciájút szoktunk szedni.Abból napi 2-3szor 3golyót max 3napon keresztül.
Ha 30-as a potencia,akkor azt fel kell oldani kb. 1,5-2deci vízben és egész napra elosztva iszogatni,kortyonként.Ez utóbbi gyulladás vagy láz esetén kell.Illetve kruppos köhögésre.
Alkati szerként szedünk még 30-es potenciájút.Abból heti 2szer 3golyót.Ilyenkor nem kell feloldani,mert annak pont az a lényege,hogy rendszeresen időközönként nagy löketben kapja a szervezet.
Milyen szert akarsz venni?

Meme!
zabálnivaló a csaj!!Nem ilyenkor tartjátok a Zsombor névnapját? Nem volt hideg a bicózáshoz? Ezt egy meleg nyári esős napon én is ki fogom velük próbálni. Enyémek imádják az esőt és a bicót is!!! :lol:

Kép

Kép
edit73

Detti :)

Mi újság a melénnyel? Mesélj!

A Twilight filmben borzasztó gyenge, de a könyv jó. Nekem nagyon tetszett.

Nálunk is nagyon gáz volt a fiúkkal a tegnapi nap. Kínunkban elmentünk a Corába vásárolni velük programként, amikor már nem bírtuk a lakásban. Pedig utálom ezt a programszerű bevásárlást, de életet mentett.

Ditke :)
Biztos a jóképű dokik miatt dolgozol a sürgősségin. :lol: Egyszer amikor kiment a bokám, elszakadt a szalag, olyan jóképű doki volt a Péterfy sürgősségijén, hogy még Anyukám is el volt olvadva tőle. Mondta is a dokinak, hogy "Maga szemtelenül jóképű" - én meg a doki csak pirultunk ott. :lol: De úgy egész elviselhető volt a fájdalom, hogy ilyen doki vizsgált.

Nettke :)
A hónap végéig csak helyre jön P.L. Ha nem, akkor beugrik helyette valamelyik csajszi szerintem.

Cat
Kép
cateye

Detti,

és gyakorlatilag???? Na, ne csigázz bennünket.

Nettke,

1 éve jár Zsófi, azt hittem írtam már róla. :oops: Először nem akart járni, most pedig alig várja az edzéseket, fellépéseket. Paksról jár le kettő tréner, akik mellesleg egy 6 tagú nemzetközi csapatot is edzenek.
Nagyon sokat ügyesedett a mozgása, nagyon sok önfegyelem kell hozzá, és a fellépéseket is könnyen viseli, sőt....
Zsombinak kellene valami, de lehet a sakk vagy valami szellemi sport kell majd. Hihetetlen a gyermekem.

Cat, Nettke,

én is sajnálom Bettit, és lehet senkit nem tudnak helyette. Gyorsan én is Katát javasolta. 8) Állítólag Betti is nagyon kiborult, mert ő kérte, hogy Szillel léphessen fel egy ilyen esten. Na, aztán ez hogy van/ volt nem tudom. Februárban Nyergesen lesz újra.

Meme
szinta

P.L helyett lesz Betti a musical mesékben.

Meme
szinta

Edit,
A sapkás képek a fiúkkal szuperek!

Vagyok ám, csak olvasó üzemmódban :oops:

Kép
pramprampram

Pram,

De jó, hogy te is előkerültél :) Mi van veletek? Jösz a vacsira?

Edit,

Nem tudtam a Tropicariumos dolgot, de lehet, hogy mi is kipróbáljuk, mert dec. 5-én van Ambrus névnap.

A mellény története (megjegyzem, még mindig nincs nálam...):

22-én ugye kiderült, hogy eltűnt. Írtam a csoport minden tagjának egy kör e-mailt, hogyha elvitte "véletlenül", akkor szóljon, hogy nála van, és hozza vissza minél hamarabb. Egészen múlt hét péntekig semmi reakció senkitől (erre ki is írtam az oviba, hogy keresek egy mellényt, és joggal feltételezem, hogy azt bizony ellopták). Pénteken szólt az ovónéni, hogy elképzelhető, hogy az egyik gyerek apukája vitte el, ugyanis külön élnek az anyukától, és 22-én az apa vitte el a gyereket, az meg nem volt már két hete az oviban. Na, én nem voltam/vagyok optimista a dologgal kapcsolatban, meg naív se nagyon, úgyhogy nem is foglalkoztam az ovónéni ötletével.
Aztán ma reggel szóltak Árpinak, hogy tényleg ez az apuka vitte el.Persze azóta se hozták vissza.
De könyörgöm! Azóta eltelt 2 hét! Nem tűnt fel otthon, hogy egy idegen mellény van a gyereken???? Nem tűnt fel az anyának, hogy az apa egy tök más ruhában vitte haza a gyereket?
Lehet, hogy már megint én gondolkodom másként, de ha én véletlenül elviszek (de én nem viszek, de ha mégis) egy ruhát, akkor amint lehet, visszaviszem, vagy legalább betelefonálok, hogy nálam van egy idegen ruha, ne aggódjon már az a szerencsétlen másik szülő...

Hozzáteszem, az a másik szülő is megkapta a korábbi e-mailemet, de semmi reakció, most megint írtam neki.

Mostmár csak csak arra leszek kíváncsi, hogyha egyszer valamikor már végre visszakapom, milyen állapotban????

Na, ennyi a történet, azért elég ideges vagyok még mindig az esettől.

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
Ez a mellényes történet elég szomorúan hangzik.

Köszi a kérdést, hááát vagyunk :) Holnap műtik Kata szemét. Remélem semmi komoly nem lesz és este már itthon hancúrozik.

Cat, mikor foglalod az asztalt? Holnap ha minden Ok, akkor iratkoznék.

Kép
pramprampram

Cat!
2 info:
1. Pénteken megyek (direkt csak szombaton utazunk haza, de Zsolt csak 19:00-es hazaérkezést tud vállalni a német főnöke miatt, úgyhogy én 20:00-kor csatlakazom majd). :oops:

2. Róma nekem megvan origin. Elviszem pénteken Neked. (Mostanság sajna tuti, hogy nem lesz rá időm...)

Majd még jelentkezem...
Tudom, a vonalzóm gáz, de nem jutok el odáig...

Viki

KépKép
vikóka

Detti!

Nekem a férjem rendszeresen hozta haza a csajokat idegen ruhákban. Egyszerűen ő ilyen , halvány lilája sincs, hogy mi a csajoké, hozott haza fiúnacit, 2 számmal nagyonn cuccot, mindegy. Ha az óvónénik beletették a zsákba akkor ő abban hozta ahaz őket, mert hát ott volt.
Mondjuk én másnapra mindig kimostam és úgy vittem is vissza, sűsű elnézések közepette... :oops:

Ezt csak azért írom, hogy hátha tényleg nem rossz szándék volt csak egy figyelmetlen apuka... Persze a 2 hét tényleg gáz...
Remélem meglesz és semmi baja nem lesz!

Ditke
ditke62

Jelentem, megvan a jogsim! Vagyis már van róla papírom, a kártya kb 2 hét múlva jön. :D Nem volt nehéz, de én úgy izgultam....

Detti

Na, nekünk is ma került elő Dávid egyik felsője, amit 2 hete tettem szóvá, h nincs meg... a bugyi és zokni azóta se... Niki játék nyaklánca se, amit még Halloweenre vitt be. Remélem meglesz tényleg a mellény

Pram

De jó, h itt vagy!:) Jó a képetek a vonalzó mellett!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vikó :)
Szuper, hogy tudsz jöni, és még Rómám is lesz! :D

Pram :)
Ma foglalom az asztalt, de lefoglalom több emberre. Remélem azért mindenki tud is jönni persze, de inkább többre foglalom mint kevesebbre.

Miért kell Katát újra műteni? Már tavaly is volt egy kancsalság műtétje, nem? Sényi műti?

Detti :)
Piszok szar ha eltűnik a gyereknek a ruhája, de lehet, hogy tényleg véletlen volt. Bár nem ismerem a családot, de az én férjemnek sincs halvány lila dunsztja sem, hogy melyik a mi ruhánk, és melyik nem. Meséltem neked, hogy egyszer elutaztam céges tréningre, és a gyerekek össze-vissza ruhákba voltak öltöztetve. Vendégségbe mentek és az egyik gyereken téli kötött sapka volt, a másikon baseball sapka (októberben). Simán hazahoz olyat az oviból ami nem a miénk, ha a fiúk fogasára vagy polcára van téve.

A szerencse, hogy mi együtt élünk, és másnap én visszaviszem, de külön élő szülőknél azért ez nehezített.

Ja és nálunk a fiúk sem szólnak, hogy ez vagy az a ruha az övék vagy sem.

Azért remélem előkerül a mellény, bár már úgysem tudjátok hordani idén, sajnos.

Gratulálok a jogsihoz! Ügyes vagy! Volt gyakorlati vizsga is?

Azért látom ott is eltűnnek doglok az oviban, megnyugodtam. :D

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?