A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok :)

Cat:

Jól van, jól van, győztetek.. :P De hát volt is valaha esélyem másra??? ;)
Igen, azt hiszem, ez az autó minden helyzetben beválik... akár tárgyalásra, építkezésre, vagy társaságba meg lehet vele jelenni.. :)
Igen, akár nőknek is ;) De attól még az én játékautóm marad :)

De, hogy lássátok, tudok veszíteni, najó, Brigi is mehet vele... hehe :) Pl A csajos talijaitokra elengedem véle... :P

Artúr
artúr

Sziasztok!

Detti!!!!!

24 !!! Hurrá, már úgy vártam!!! De én nem kezdem el addig, amíg nincs meg mind a 24. Tudod úgy nézni, hogy heti egy?

Neera: Tegnap én is elkezdtem, dfe én nem vagyok olyan ügyes és kitartó, mint ti. A reggeli kv-t nem tudtam kihagyni, cukor és tej nélkül ittam pár kortyot. Ezek után még 2 mandarin + 2 hajszálvékony kalács szelet lement. Tudom, hogy így nem jó, de magamhoz képest nagyon jó!! Volt, hogy reggelire 3!!!! kiflit benyomtam!!! Ez azért nagyon durva. Ma egy mandarinnál tartok plusszban.
Ja és az íze....hát én nagyon rosszul voltam tőle. Úgy sikerült meginnom, hogy több citrommal, ahogy te is Cat és jobban hígítottam vízzel. Úgy már egész iható. Amúgy ma jobban bírom az ízét, mint tegnap. Szóval a napi étel mennyiségemhez képest ez nagyon jó. A kilót majd írom, csak a szomszédban mérem magam, mert a mérlegünkben nincs elem.
Ja és bors helyett én is gyömbért teszek bele, a beleim miatt.
Viszont csak kajára gondolok....iszonyat nehéz, főleg amikor a fiúk vacsiznak. És most jön a neheze, a hétvége.

Képzeljétek ma megyünk sílécet venni a fiúknak. Legalább szokják, hogy van a lábukon ilyesmi..., aztán talán febr. márc-ban elutazunk egy hétre vagy pár napra. Szánkózásban már profik, amikor hó van minden nap megyünk.

Zsarolás: Profi zsaroló lettem az elmút években, viszont mostanra eljutottam oda, h már nem igazán érem el a célom. Már komolyabb fenyegetőzések vannak. Jó ötlet Brigi amit írtál, kipróbálom, hátha hatásos.

Supinált cipő. Oviban ez van a fiúknak, de csak szeptembertől, most vettem először ilyet. Akkor ezek szerint ez jó, csak kicsit nagyobb döntés kéne. Jövő héten vagy utána (attól függ hogy van rendelés) leviszem Gergőt ide az ortopédiára. Elvileg jó a dokinő, hát majd kiderül.

Meme!

Annyira sajnálom, hogy nem jöttök a Kolpingba!!!

Cat!
Nektek még összejöhet!!! :D

Vikics!

Te írtad hogy valamelyik fiad jézuska akart lenni farsangkor? Mert most Vendel is ez kérte.... :shock:
Van egy doktor bácsi köpenyem, teszveszen vettem 400,- Ft-ért, orvosi táskánk is van, sógorom meg hoz maszkot a kórházból..., Vendelnek tök jó lenne, tetszett is az ötlet, ezek után most nem akar az lenni.
Febr. 16-án lesz farsang, jó lenne nem az utolsó pillanatban beszerezni a dolgokat.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Cat!
Szerintem semmit nem csinálsz rosszul. Lehet, hogy belőled máshogy távozik a méreg. Ha tűnik a narancsbőr, akkor tuti távozik az! Nincs esélye sem bent maradni. Annyit iszol, hogy kizárt, hogy 7 nap alatt ne mosd át magad!

Feleselés....
Hát ez ismerős nálunk. Most már olyan kis bicskanyitogató hangsúly is társul hozzá. AZ a flegma típusú. A tanító néni szerint kiskamaszodnak. Mondjuk egy-egy ilyen feleselés után én simán kikérem magamnak, hogy így beszéljen velem. Én sem beszélek vele így. Olyankor visszavesznek. Persze a zsarolás is megy. :)
És ritkán de elő kell vennem az Artúr által említett "rettegett apát" is.
Érdekes, hogy az apjuk több mindent is enged meg, fele nem olyan szigorú mint én és ha azt mondom nekik, hogy felhívom és megmondom milyen rosszak, egyből összeszedik magukat. Mondjuk ezt csak vész esetén vetem be. :)

Kata!
Én megkérdeztem Levit, hogy szerinte hogy néz ki a Jézuska és azt mondta, hogy szürke pulóvere van és fekete nadrágja. :) Valamit mondania kellett, hisz még sosem látta. :)

Anyósom is vett jegyeket a Musical mesékre. Jövő pénteken viszi a fiúkat. Nagyon örültek neki mikor mondtam. Remélem tetszeni fog nekik!

Vikics

KépKép
vikics

Cat!
Jelentem jó ez a croch mousier (biztos nem így kell írni...). Én mondjuk szerecsendió nélkül készítettem, mert nem szeretem azt. Bencének meg a vendégeknek ízlett, Luca meg nem volt éhes, mert nyomott egy késői uzsonnát, és beevett akkor.

Csajok drukkoljatok! Luca náthája múlófélben, de elalvás előtt Bencus kakija nem volt tökéletes....mindamellett, hogy szerda óta itthon vagyok velük egyedül (Zsotl síel), még a barátnős közös gyerekezős hétvégémnek is lőttek, ha ez így marad. Segítsetek, lehet, hogy a besemal hajtotta meg? :roll:

Amúgy elég jó bírom az itthonlétet, valszeg azért mert nem 4 hét egyfolytában...egyelőre!!! :oops:

Brigi! Ja, és persze Artúr!
Gratula az új autóhoz! Befekszik, mint cica a kanyarba (Lásd Pretty woman)?

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Artúr!
Üdv itt!
Hát az új autód igazi csajozós autó... :lol: csak nem 3gyereküléssel a hátsó soron!!!! :wink: :wink: Gratula hozzá mindkettőtöknek!

Feleselés: nálunk csak itthon van. Igaz,mi mindig úgy indulunk el itthonról,hogy ha nem viselkednek (neveletlenek,rosszalkodnak,nem fogadnak szót stb.),akkor azonnal hazaindulunk. És mivel ezt egyszer eljátszották velem a játszótéren és én hazavezényeltem a bandát (végig üvöltötte mind3 gyerek az utat),egyenlőre hatásos fegyver. de itthon ők is ki tudnak kelni magukból. Amikor nem látja más,én türelmesebb tudok lenni ezen a téren is.De néha kiakasztanak. Nálunk a baj egyik forrása az is,hogy néha a Dávid is elveti a súlykot és ezt a tesói is hallják.

Vikics!
Azért az durva lenne,ha már kiskamasz korban lennének a fiaid.Szerintem ezt erre nem szabad fogni! De igazából nem is érdekes,hogy miért csinálják. Az a fontos,hogy milyen ellenszert találsz a problémára.

Kata!
Nálunk sokat javult a fiúk lába a tornától. Az érdem nagy része az óvonőké,mert nálk minden nap van lúdtalp torna. mi itthon már kezdjük hanyagolni.Azért nyáron még jobban ment.

Meme!
Hogy hogy ti se mentek a Kolpingba?? Dávid nagyon sajnálta,főleg,hogy nem találkozhat Kristóffal.

Neera-soknak nagy gratula a kitartáshoz!!!!

Kép

Kép
edit73

Kata :)
Hát én olyan jót nevettema Kata-féle Neera kúrán. Kis kávé, mandarin, kalács.... :lol: :lol: Egyébként fogyni tuti fogsz így is vele, mert a bevitt kalóriamennyiség töredéke a korábban fogyasztottnak.
Legfeljebb ráhúzol 1-2 napot.

Edit :)
Milyen a munkahely? Még mindig tetszik? Nem kell túlóráznod egyáltalán?

Vikó :)
Remélem Bencét csak a besamell hajtotta meg. Ha nem szoktatok enni, akkor azért az idegen ételre könnyen reagálhat így.

A szendvics szerintem is finom, és legalább valami változatosabb dolog. Azóta már láttam az interneten a párját a croque madam receptet is. :P

Vikics :)
Te tartasz még mindig heti egy nap Neera napot? Szerintem ezt bevezetem én is. Régen tartottam minden pénteken léböjtöt egy napot, csak lustaságból abbahagytam. De az csak sima ásványvizes-gyógyteás nap volt. Azért a Neera kíméletesebb. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!

Már biztos ment le belőlem, nem mértem magam, viszont a sígatyám, amit évek óta nem tudok felhúzni (mármint a cipzárját) , most felhúztam, sőt be is gomboltam. Ülni még nem olyan kényelmes benne, de még van 4 napom hátra.
Jó ötlet egyébként a heti egy nap is.
Sikerült végül alul is produkálni valamit? Nekem még nem, úgyhogy ma előveszem a mályvateámat, régről még maradt,

Vikics!

Levi jó fej ezzel a Jézuskával. Igazándiból aki jár templomba, az láthatja a képeken Jézust, bár összerakni, hogy akkor most ő hozza az ajándékot az nem lehet egyszerű. Még régen, amikor hittanra jártunk, a pap azt mondta, hogy karácsony a szeretett ünnepe és ezért ajándékozzuk meg egymást. Szeretetből. Amúgy nálunk is Jézuska van, ez már olyan családi hagyomány.
Azért agyalunk normális farsangi jelmezen!!! :D

Vikó!

Remélem a hétvégéd azért jól sikerül!!!!!!

Edit!

Milyen tornagyakorlatokat kellett csinálni, írsz egyet nekem?
Hogy megy az esti alvás otthon a fiúknak, le tudtok feküdni időben? Hétvégén akkor már nem alszanak ugye?

Mi ma fent voltunk a Normafánál, próbálgattuk a síelést, Gergőnek ez is tök jól megy így elsőre, Vendelnek persze nincs igazán kedve hozzá. Neki kevésbé megy, mint Gergőnek és inkább nem akar. Ugyanez volt a szánkónál is. Sokszor nem akart menni, de így hogy elég sokszor mentünk totál belejött. Most mindig szánkózni szeretne. Nézek oktatót a fiúknak.
Dobok képet is, este itt a kertben felpróbáltuk a cuccot.

[/img]

Kata

Kép
kateduo

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1264257701.8308.jpg[/img] Vendel

[/img] Kép Gergő

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1264257779.7065.jpg[/img]

Kép

További jó hétvégét!!! :D [/img]

Kata

Kép
kateduo

Imádom, hogy van autóm, de sokba fog ez kerülni. :oops: Túl könnyen megközelíthetőek lesznek az üzletek. Pénteken vettem is egy csizmát. :wink:
Most elkezdek valami foglalkozást nézni a csajoknak. Meglátjuk mit találok.

Ügyesek a fiúk!

További jó hétvégét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Akkor most a suzukival jársz? Nagyon szuper, hogy saját autód van!!!! Azt a csizmát már nagyon megérdemelted!!!! :D

Milyen foglalkozásra gondoltál? Sportra?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok :) Artúr vagyok :)

Edit:
Ne aggódj, a három gyerekülés marad a Suzukiban :) Az oka azonban prózaibb... Hogyan lehet tisztán tartani egy autót, ha 3 gyereket szállítasz benne???:) Azt hiszem semelyikőtöknek nem kell ezt kifejtenem.... hehe :)

Vikóka:
Hát egen... befekszik biza :) De ami még jobb, ki is jön belőle, mintha húznák ;)

Kúrázgatók :

Szóval igaz... :P Minden nő mindig fogyni akar... hehe :) Tudjátok, azért a kerek formákat tessék ám meghagyni, nehogy csak a nagy laposak maradjanak!!! :) Férfiembernek biza kellenek a görbületek ;) (najó, vannak helyek, ahol jó, ha lapos, de a többi... :P)

Artúr (Lusta voltam ki meg belépni másik felhasználóval, bocs...)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Üdv Artúr! (Ezek szerint csak az én férjem nem olvas ilyesmit? :lol: )
Gratula az autóhoz! Azt hiszem autóért ennyire lelkesedni csak pasik tudnak :)
És én nem akarok fogyni! :wink:

Brigi!

Szuper, hogy van autód :) Csizmát én is vettem, no nem mintha hideg lenne, de nem tudtam ellenállni, imádom miniszoknyával :)

Kata!

Tök jók a sielős képek! Nálunk Csenge olyan mint Vendel, ami elsőre nem megy és Petrának meg igen, azt ő nem akarja csinálni, sok gyakorlás után persze utóléri és akkor imádja. Ügyesek a fiúk!

Edit!

Volt már azóta is foglalkozás az oviban? Tart még a lelkesedés? Tök jó, hogy ilyen ügyesek voltak a fiúk az első alkalommal, tényleg büszke lehetsz rájuk!

Meme!

Nálunk is minden mondat úgy kezdődik, hogy De..., meg Nem... A módszerek is hasonlóak: veszekedés, fenyegetőzés, zsarolás... Csenge ilyenkor megsértődik, bezárkózik a wc-be vagy a szobájába és a tükörben panaszkodja ki saját magának, hogy milyen bánat érte (kezdődő schizo...? :? ), aztán közli, hogy megy és keres másik családot, ahol szeretik és hagyják, hogy azt csináljon amit akar. Egyszer visszazsaroltam, hogy keresek olyan gyereket aki szót fogad és ő meg mehet másik anyukáért, na abból nagy sírás lett, úgyhogy elszégyelltem magam, hogy lesüllyedtem erre a szintre :oops:
Azóta igyekszem határozott maradni. Vagy így ahogy én mondom vagy sehogy... ez mostanában be szokott jönni. Úgy nagyjából...

Petrával mindig a ruhákon van a a vita, egyszerűen naponta 20x is képes lenne átöltözni, mindenhová csak vékony harisnyában és lakkcipőben menne... Nem tudom mi lesz vele 16 évesen... Még jó, hogy a suliban egyenruha van, így legalább azon nincs vita, bár tény, hogy iskolai egyenruhában nem hajlandók sehová menni, ha boltba vagy játszótérre akarunk menni, előbb haza kell jönni átöltözni :?

Vikics!

Jó ötlet ez a Jézuska! :) Bár a megvalósítása... :?: A télapó nekem valahogy mindig jobban elképzelhető volt :) Esetleg nem akar inkább Télapó lenni? :wink:

Képzeljétek, van egy kislány a suliban aki Pepe nagy barátnője, néhány napja meglátogattuk őket. Apuka angol, anyuka thaiföldi, ők otthon angolul beszélnek, de a kislány már beszél valamennyire spanyolul is és a lányokkal többnyire spanyolul beszél. Míg mi a szülőkkel beszélgettünk a gyerekek ott játszottak körülöttünk, és a legnagyobb meglepetésemre a lányok beszélgettek! Na nem nagy körmondatokat, de értették ha kérdeztek tőlük valamit, válaszoltak hogy kérnek-e sütit, szóltak a kislánynak ha akartak valamit (ilyesmi, hogy Nézd!, gyere, ezt vedd ki, azt kérem, számoltak a bújócskázásnál mikor hunyók voltak). Nem sok, de engem ez is meglepett, itthon nekünk nem mondanak semmit :?
Mondjuk nem tudom mennyi idő mire tényleg bármiről, összetett mondatokban beszéljenek, de én most ennek is örülök, már komolyan azt hittem, hogy csak az enyémek rontják a statisztikát, hogy sose tanulnak meg spanyolul/angolul. :oops: Dalokat eddig is énekelgettek, de azt nem értik, csak úgy mondják a szöveget ( a rádióban menő aktuális slágerekből is vannak kedvenceik, olyan édes, mikor Pepe énekli, hogy "nem vagyok hozzád való, mindig tudtuk, hogy nem házasodunk össze.... kb. szabad fordításban :oops: :roll: )

Fogyózóknak-méregtelenítőknek kitartást, ügyesek vagytok!

Ditke
ditke62

Ditke

Nálunk detto ez a helyzet.... alig pár szót mondanak angolul, énekelnek, de az tiszta halandzsa.... Én valahogy azt hittem, h már többet fognak tudni ilyenkorra. :? De az oviban úgy tűnik értik hogy mit akarnak tőlük, mindent csinálnak amit mondanak nekik-tehát értik. De nem sokat beszélnek ott se, szerintem a gyerekekkel se. Hát, remélem, majd egyszer csak komplett mondatokkal jönnek és csak arról van szó, h addig figyelnek. :lol:

De nem értem, akkor a lányok hogy tudnak tanulni??? Hogy Pepe az egész ABC- t tudja??!!! Jövőre ők is mehetnének Kindergartenbe, ami már ingyenes... de nem tudom, ha nyárig nem tanulnak meg normálisan angolul, maradnak ahol vannak. Nem szeretném, h a nyelv akadály legyen a tanulásban. Főleg Dávid miatt, aki olyan, amiről szó volt itt is: ha valami nem megy, v úgy érzi, h nem fog elsőre sikerülni, inkább meg se próbálja. :( És ez az iskolában nem jó attitűd... ha egyszer lemarad, az csak fokozódik... szeretném h jó eséllyel induljanak.

Kata

Hát, én is halálra röhögtem magam a kúrán. :lol: Csuda pofa vagy te, tudod?!!! :D Azért a sígatya szép eredmény!!! Legalább motivál h le is tudj ülni benne. :wink: A gyerekek nagyon édesek és ügyik!
Vendelnek tudsz valahogy segíteni, h túllépjen a kezdeteken? Dávid pont ilyen nehéz eset és én is ilyen vagyok, szóval tudom milyen pocsék érzés.... amikor valamit szeretnél tudni, de ahhoz h megtanuld el kell viselni azt a rengeteg bizonytalanságot amíg nem megy jól... főleg ha még van összehasonlítási alap is. :roll: Dávid amikor biciklizni tanult, amikor először vettem rá, h megpróbálja, fél óra tekerés után síkideg volt, sírt, dühöngött, remegett... pedig végig fogtam, nagyon jól ment neki.... de mégis... Emlékszem, amikor vezetni tanultam, hónapokig vagy egy órát remegett a lábam miután megérkeztem és kiszálltam.
Dávidnál ált bejön, ha nyugodtan és bíztatóan beszélek hozzá, h nem lesz semmi baj, mellette leszek, tudom h ügyes lesz és az se baj, ha elsőre nem sikerül. De utána is kell mindig egy jó pár perc dajkálás h megnyugodjon szegény. Remélem ha így sok mindent megtanul és sikerül neki, akkor azért "ki fogja nőni".

Cat

Nagyon ügyes vagy a kúrával!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Na úgy látom mindenhol hasonló a felállás: Vendel=Csenge=Dávid=Olivér. :D :D Semmit nem akar az utóbbi megpróbálni, fél mindentől ami Samunak kapásból megy, hárít. Aztán ha ráveszem és ügyesen csinálja, le sem akar szállni róla. Így voltunk a szánkózással a biciklivel az úszással és még sorolhatnám. De ha kitalálok valami programot, hogy menjünk el a boltba rollerrel, akkor tuti kitalál valamit, hogy ő nem jön mert fáradt. Közben tudom, hogy amiatt nem jön mert a rollertől fél.... :roll: Ha rá tudom venni, hogy gyakoroljon egy fél órát, akkor megy neki, de legtöbbször rá sem tudom venni.

Samut a síelés is vonzza, mondjuk minket nem, de Olit nem tudnám rávenni. :roll:

Édesek a fiúk a képeken! Itt az Egressy úton van a Fogarassy síiskola, sokan járnak oda. Azt hiszem Budán is van oktatás.

Ditke, Lilla :)
Szerintem megnyugodhattok, hogy rendesen fejlődnek a gyerekek! Nem hiszem, hogy gyorsabban kellene fejlődniük, hiszen még magyarul is csak épphogy beszéltek összetett, kanyargós mondatokban. Pont ez az első lépés, hogy először tökéletesen értsenek, csendes megfigyelőként tanulnak, aztán majd hirtelen beindul a beszéd is.

Lilla :)
Ahogy kiveszem az írásaidból a jövőt is ott tervezitek az usa-ban? Hmm? :D :wink:

Brigi :)
Nagyon megérdemelted a csizmát! 8) Én is keresek, de sehol nem kapok olyat amilyet szeretnék, pedig most kellene venni akcióban. :roll:
Na szerintem Ditkééknél már kaptam volna. :D

Cat
Kép
cateye

Akkor én is csatlakoznék a szemtelen és visszabeszélős (és gyáva) gyermeket nevelő szülők táborához Benjámin fiammal :wink: :twisted: Nem is tudom hová lett a mintagyerekem. Hisztis szörnyeteg lett, egy zsarnok kis pimasz!!!

Cat,
Te folytattad 7 napig a kúrát? vagy 5-nél leálltál?
Én nem tudtam elkezdeni tervek szerint, közbejött mára egy családi ebéd, ahonnét nem tudtam kibújni. Így már A.irsa előtt nem , hanem utána hétfőtől kezdem. Örülök, hogy mindenkinek ilyen jól megy!!! Ez bíztató :lol:
Tegnap voltunk az Abigélen. Ez volt T karácsonyi ajándéka, nagyon tetszett is neki :lol: Jantyik egy Isten, újra meg kellett állapítanom! V Zsuzsi megint elég szenvedősen túljátszotta, egyre kevésbé bírom a nőt.. :roll:

Kata,
de jó látni ezeket a képeket! Isteni kis családi síelés lesz! mi sajnos egyáltalán nem síelünk, én sem voltam soha, és azt hiszem már gyáva is vagyok hozzá :oops:

Vikó,
jobbulást, vagy gyógyulást, nem is tudom mit kívánjak. Ne legyetek betegek!!!

Lilla,
szerintem tök normális, amit tapasztalsz. Cat-nek van igaza, ilyenkor még magyarul is a helyes beszédet tanulják, azt is különböző tempóban (pl az én 3-mam 3féle ritmusban és helyességgel beszél), szóval mit is várhatunk tőlük. Veletek biztos nem fognak angolul kommunikálni. Hogy vagy a neera-kúra után???

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke!
Hát ha valamit nem tudok elképzelni Benikédről,az a nagyszájúság!!! :shock: :shock: :shock:

Cat!
Na akkor mis is csatlakoznák Olival abba a sorba. Csak nekem még a próbálkozásra se sikerült rávenni. Ha ő valamiről azt gondolja,hogy nem megy neki,akkor mereven és kitartóan elutasítja.
Kérdéseidre válaszolva: igen,még mindig tetszik a munkahely,kollegák rendesek,segítőkészek,jófejek és egyáltalán nincs túlóra. Legalábbis a 3hét alatt nem volt és állítólag ez itt tök normális.Az asztalomhoz simán odavihetem a teát,kávét (ezt sok helyen tiltják ügyfelezés közben) és ha ebédelek,sosem hívnak vissza. Olyankor vár az ügyfél. Igaz, az ebéd az nem szokott 10percnél több lenni,mert traccsolni csak akkor lehet,ha épp nincsenek ügyfelek.

Kép

Kép
edit73

Ditke!
De jó,hogy így elindulnaka dolgok.Látod,milyen ügyik ezek a csjok!!! :lol: Fél év múlva úgy fognak angolul karattyolni,hogy majd nem győzöl csodélkozni!!
Igen,volt szombaton foglalkozás. Kicsit bátortalanul (egymás kezét fogva) mentek be a fiúk,de semmi sírás nem volt már. Jól érezték magukat,megdicsérték mindkettőt. Nagy örömmel jöttek haza és egymás szavába vágva mesélték,ki mit csinált.

Brigi!
Járt ez már neked!!! :lol: Élvezd csak ki! :D

Kép

Kép
edit73

Kata!
Hű micsoda komoly legények mrá ezek a fiúk!!!
A szokásos dolgokat kell lúdtalptorna gyanánt csinálni: külső lábélen,belsőn járni,lábujjhegyen,sarkon. Ezeket be lehet építeni a napotokba: pl. ha átmentek egyik helyiségből a másikba akkor odafelé óriás járás,vissza meg sarkon törpe járás stb..
Aztán nagyon jó gyakorlat (és irtó jó buli) zokni nélkül összeszedni a szőnyegről a játékokat lábujjal. Régen ezt mi fürcsi előtt játszottuk.Ha volt szanaszét apróbb játék,akkor annak letettem a kosarát a földre és nem kézzel szedtük össze,hanem lábbal.
Ezek olyan dolgok,hogy csak 1-2hétig gond,mikor és hogy csináljuk,mert egy idő után már magától jön,hogy épp ez az az 1perc,amikor ezt vagy azt a gyakorlatsort meg lehet csinálni. Nekünk úgy sose ment (és az oviban se így csinálják),hogy akkor most 10perc lúdtalp torna.
Az alvásunk elég kaotikus már. Mivel az oviban alszanak mindig,de csak du-án 1-től 1/2 3-ig,hétközben 1/2 9körül elalszanak. Viszont pénteken az apjuk elhozza őket ebéd után és neki itthon nem hajlandóak aludni. Így a péntek délután már 6-tól nyűgös. Nem egyszer 6 körül már fürdünk,hogy 8-ig bírják.Mert ha meg este korán elalszanak,akkor szombat reggel 5-kor kukorékolnak (főleg Oli). Szombaton a foglalkozáson elfáradnak,így általában elalszanak ebéd után.De olyankor 2,5-3órákat. Ezért szombat este 10előtt nem szoktak elaludni. Vasárnap meg vagy-vagy. ma pl aludtak,de már 1/2 4kor ébren voltak.Így 9 után besunyt mindenki.
Mondjuk nem bánom,ha hétvégén is alszanak 1-1órát,mert most meg nekem lenne szükségem erre.

Kép

Kép
edit73

Kata,

Hááát, elég fura a Neera kúrád :lol: Valamit biztos használ a te általad specializált esetben is szerintem. Bár nem tudom, hogy neked mi is a célod: fogyás vagy méregtelenítés?

Nagyon édesek a fiúk! És szégyen, de nehezen tudom belőni, hogy melyik Gergő és melyik Vendel (Lilla, Vikó és Meme esetében 100% csak nálam a tipp). Hová mennétek síelni?
A sígatyám rám is tök nagy lett, a hétvégén volt rajtam :roll: Vehetek abból is kisebbet. Meg minden nadrágom már kezd nagy lenni :roll:

A gyakorlatokhoz én annyit fűznék hozzá, hogy nekünk javasolták a lábujjhegyen meg a sarkon való járást is. Mi ezeket szoktuk főleg csinálni, meg amit Edit is írt.

Edit,

Tök jó, hogy jól érzed magad a munkahelyeden! Nagyon fontos, hogy jó legyen a társaság. Nekem ez alap, a baráti köröm igen nagy részét is onnan "szereztem".

Brigi,

Hajrá szabadság! Autóval sokkal könnyebben tudsz majd mozogni a gyerkőcökkel, az tuti.

Cat,

Én a Vagabondban vásárolom a cipőimet, csizmáimat. Most ott is leárazás van, nézd meg, hátha találsz csizmát ott magadnak.
Jó minőségűek nagyon a cipőik, és így, akciózva meg olcsók is szerintem.

Vikó,

Nem lettetek betegek jobban? Remélem, nem...

Mi a hétvégén voltunk egy nagyot szánkózni a Mátrában. A fiúk nagyon élvezték, már egyedül is lecsúsztak tök magasról. Bernát nagyon akart síelni, de nem vittünk lécet. Mondjuk nálunk mind a ketten minden újdonságban benne vannak, egyiket se kell nagyon noszogatni.
Néhány kép a hétvégéről:

Kép

Kép

Ja, és jelmezekben:

Kép

Detti

KépKép
kiliman

Örülök, hogy továbbra is jó a munkahely! 8)

Detti :)
Szuperek a képek! Mindig röhögök amikor a szánkós/havas képeiteket látom, mindjárt mutatom miért.

Mi is szánkóztunk a hétvégén, csak a telefonommal fotóztam.

Kép

Vagabond: Szeretem a stílusát, de minden csizmával az a bajom, hogy lifeg a lábszáramon. Nagyon vékony a lábszáram, és elállnak. A Humanicban találtam ma egyet ami tetszett, de csak az Alleeban van belőle méret. Persze ez sem passzos, de már nem érdekel. :twisted:

Ezt meg a színházas csajoknak dobom fel:

Kép

Cat
Kép
cateye

Teszek még fel múltheti Mátra és visegrádi képeket:

Kép

Kép

Kép

Cat
Kép
cateye

Cat, Detti,
nagyon vagányok a srácok!!! :lol: Már korábban is volt, hogy azonos ruhát vettetek nekik, ugye? gyerekcuccban hasonló az ízlésetek :wink:

Edit,
örülök, hogy jól mennek a dolgok, otthon is (a hétvégi foglalkozásokra gondolok) és a melóhelyen is!
Sikerült valamit kideríteni a munkahelyi szabival kapcsolatosan? Engem is érdekelne, én is alkalmazásban vagyok még a munkahelyemen, és gyes mellett dolgozom itt... de nem akarok visszamenni szerintem.

Kép
nettke

Nettke :)

A szabi csak a gyed első évére jár. Addig gyűlt, onnantól már nem halmozódik, hiába vagy munkaviszonyban a régi cégnél. Viszont a munkaviszonyod nő, ennek ott lehet érdekessége, ha felmondanak amikor visszamész, mert ugye jár a végkielégítés. Mondjuk 10 év után 3 hónap mindössze. :roll:

Én most vagyok a cégnél 10 éve, és képzeljétek kiszúrják a szemem fél havi fizetéssel plusszban, 10 év után. :shock:

Vikó :)
Sikerült eladni a színházjegyeket?

Cat
Kép
cateye

Cat,
én is most jubilálnék 10 évet, ha ott lennék.. :roll: de nekem küldtek a gyed évében egy szép levelet, hogy csoportos leépítésbe tettek, így ha visszamegyek és letelik a "védettségem", fel is út.. szóval nem sürgős a dolog 8) tehát akkor durván 1 hónapnyi szabi van, amivel szintén számolni lehet.
Már csak 4-et alszunk, és itt a szombat!!! :lol: Már alig várom :lol: :lol:

Edit,
akartam írni, hogy levelezek az Erikával, tudod, és nagyon tetszik eddig. Szóval köszi a tippet :wink: :D

Kép
nettke

Ti kihez jártok rsg-re? Most voltunk Veresen a lányokkal. Így hogy van autónk már el tudom őket vinni, de úgy tűnt, hogy nem oda jártok. Valahogy nem gondoltam, hogy több hely is van. Azt hittem, hogy tuti összefutunk. :)
Még megnézzük a balettot is Vácon, aztán meglátjuk kinek mi tetszik. :)

Még jövök, csak mesét ígértem.
JÓ éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nettke!
Nagyon örülök,hogy bejön neked is Erika. Remélem,hasznos is lesz. Én most is nagyon nagy hasznát veszem a tanácsainak.Te/ti már érzed/érzitek a hatását? Persze ha szabad róla beszélni.
A munkahelyi szabit már le is rendeztem. 22-ével felmondtam és még aznap át is utalták a teljes járandóságomat. Igazából nem tudom,hogy számoltak,de nekem 70 (!!!!) nap szabit fizettek ki.
(a papírjaim a postán várják,hogy átvegyem őket) Szóval ha amúgy is "lapátra tettek" ,szerintem érdemes egy telefont megereszteni feléjük!

Brigi!
Hajrá rsg!Hajrá balett! Kíváncsi vagyok,mit választanak a csajok!!Mi lesz,ha mindegyik mást akar?
Mi beneveztük Oli lovaglásra. Valamikor szeptember elején kezdődik,időjárástól függően. Nyáron meg mennek mindhárman úszni.

Detti!
Jók a jelmezek! :lol:

Kép

Kép
edit73

Simán lehet 70 nap. Ugyanis a szüléstől számított 1,5 évre járó szabi, plussz ami előtte bentmaradt. Márpedig te 3-as ikerterhességgel abban az évben nem sokat dolgozhattál a szülés előtt, gondolom. A mi korunkban már az éves szabi is 30 nap, plussz a gyerekek után járó gyerekenként 2 nap szabi, ha te vetted igénybe és nem a férjed. Szóval összejön az.

Meme :)
Elfelejtettem az albertirsai címet. Megadnád? Hányra értek le ? Nettke, és ti?

Cat
Kép
cateye

Tényleg, Meme, légyszi írd meg nekem is a címet, ha tudod...!
Még fogalmam sincs, hogy merre van Airsa, és mennyi idő, de biztos izgatottak leszünk, és korán leindulunk. Vagy ha van kedvetek, találkozhatunk lent egy picit korábban egy kávéra :lol: már ha nyitva van ott valami :wink: :roll:

Edit,
én szeretném, ha ők rúgnának ki, több pénzt kapok akkor :wink: De mivel jelenleg van munkahelyem, nem tudom elkezdeni a szabit kivenni, és így nem tudnak kirúgni, mert ugye védett vagyok.. szóval várok. E-val még nagyon az elején vagyunk, még nem igazán tudok miről beszámolni, de majd írok, ha lesz mit :D

Kép
nettke

Cat, Nettke

A.Irsa , Pesti út 85 ( Móra Ferenc Művelődési Központ ). A kávézó ( ez csak javaslat ) Terrano kávézó ( www.terrano.hu ) Pesti út 65. Ez a közelben lehet.
2 variáció. Találkozzunk a műv.háznál, átvesszük a jegyeket és megyünk kávézni, vagy kávézó és utána jegy átvétel, s előadás???
Nekünk mindegy. Szerintem 4 - 1/ 4 5 -kor mi már ott leszünk.
De, nagyon várom / várjuk... Remélem , Örkény minőséget kapunk min.

Nettke,

sikerült Szépség jegyeket szerezni?

Edit,

akit Nettkének ajánlottál Erikát, kamasz korosztállyal is foglalkozik???

Meme
szinta

Meme :) ,Nettke :)

Találkozzunk a Műv.Ház előtt 16-16.15-kor, letesszük az autókat, átvsszük a jegyeket, és átmegyünk gyalog egy kávéra, látom közel van. Nos?

Cat
Kép
cateye

Cat,

oké, ott leszünk. :wink:

Csajok,

a képeken nagyon édes minden gyerek , kész pasik... :lol:

Meme
szinta

Cat, Meme,
részünkről Ok :lol: Ott leszünk!
Meme,
Szépség-jegyek: hát irtóra nem volt sehol semmi, mindent körbejártam, aztán végső kétségbeesésemben írtam a Sch Csillának, és képzeld, volt neki!! Szóval mi feb27 szombat délután 15 órásra megyünk Natikával, és szombaton ott Irsán veszem át a jegyeket. Remélem tényleg összejön! És Ti? 26-ára még a fórumon is hirdetgettek jegyet. R&J-t sikerült eladni?

Brigi,
olvastalak délelőtt., csak nem tudtam írni. 2 rsg-foglalkozás van Veresen, mi az "Éva nénihez" járunk, ő afféle fogalom itt, a másikat egy orosz nevű hölgy tartja (Tyimofejeva vagy ilyesmi :oops: ). Nála voltatok? Azt mondják nagyon klassz, határozott csaj. Akihez mi járunk, az neves, ellenben nekem nagyon nem szimpi :evil: de Natinak nincs vele baja, szóval járunk, szerdán és pénteken fél 5- fél 6-ig.

Kép
nettke

Mi a Tyimofejevánál voltunk. De akkor nem csodálom, hogy nem tudta ki az a Nati. :) Ez egy kicsit későn van, 6-7-ig, meglátjuk hosszútávon bejön-e. Van formaruhájuk, az Borkának nagyon tetszett. De azért ő balettozni szeretne, csak ott még nem voltunk.
De rém hülye időpontokban van a balett. Komolyan nem értem, hogy óvodásoknak hogyan tesznek 3-ra egy foglalkozást. :shock: Délben el kell hoznom, hogy el tudjam vinni őket. Hetente kétszer. Ezt még ki kell találnom, ha tetszik valamelyiknek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Meme!
Igan,foglalkozik. Legalábbis szerintem.
De ugye nem nektek kell???

Kép

Kép
edit73

Edit,

de igen,sajnos... Nincs nagy gond, csak lenne pár kérdés amit nagyon szívesen megbeszélnék vele. Tanulás ösztönzéssel kapcsolatosan. Vannak ötletek,csak hogy az Kristófra vetítve biztos a legjobb,leghatásosabb - e.. Tudod, ő nagyon jó képességű (ezt a tanárjai után merem így leírni ), csak iszonyat lusta.Magatartás gondunk nincs, sőt tisztelet tudó, sose beszél vissza, ilyen irányban még semmi gond.
Lett 2 négyese félévkor. Semmi gondom nem lenne, mert fiútól gyönyörű bizonyítvány, csak rájöttem, ha nem kérdezem ki semmit nem tanul. S, félő, hogy ha így maradna, 8.-ra akár hármasok is becsúsznak... Tanárokkal sokat beszélgettem, szerintük sem szabad hagyni. Az ösztönzés viszont nagyon nehéz nála. Gyorsan megsértődik, begubózik stb... Itt kellene megerősítés vagy segítség.

Nettke,

mi 26-án este megyünk. 6 db szabad jegy volt a ticketportálon emelet oldal ülésnél, így anyukám is jön. Néztem a szereposztás mindkettő esetben jó lesz. :lol:
A R & J jegyeket 2 nap alatt eladtam , Ridly Kata segített. Mivel DA benne volt, így nem volt nehéz. Az újakat már meg is rendeltem. Meg a többit is.:wink:

Brigi,

nekünk is sajnos a mazsi 3-kor van, így olyankor nem is én viszem a piciket oviba, hogy kialudja magát Zsófi. Nekik még nagyon hiányzik, ha a délutáni alvás kimarad. Tegnap tornán is volt, sajnos nem akar többet menni , mert nehéznek találta.... De, a mazsit is így kezdte. Zsombi viszont sehova nem jár, mert a focit már megunta, mert nem passzoltak neki. De, felesleges is vinni, mert nem csinálja.

Meme
szinta

Lilla!

Tanulni sokkal könnyebb nekik, mert azt tanítják. A többiek is akkor tanulják a betűket mint ők. Tehát ugyanannyi idejük van megtanulni, mint a többieknek. Van a betű képe, leírva, azt mutatják nekik, ehhez társítanak egy mozdulatot meg kimondják a hangot , (+ van egy-egy angol szó, rövid mondat amit illesztenek hozzá) A betű képe+hang+mozdulat megy, a mondatot nem mindig tudják, vagy van mikor tudják, de tuti nem értik az egyes szavakat. De ez a könnyebbik része, vagy a számok leírása, felismerése. Mert az a szájukba ráhják, meg folyton gyakorolják. De a hétköznapi élet szavait azt nem, ezért nem tudnak beszélni. Most írták az üzenő füzetbe, hogy minden betűhöz tanítsunk meg néhány szó. Na ez nem tetszik, mert most vagy magyarul tanítom a gyereket és akkor a c =cica, vagy angolul és akkor k-nak kell ejteni. Én eddig c-nek tanítottam, de most ha behozom az angol szavakat akkor csak megkavarom vele. Szerintem ezt kellene az iskolában tanítani. Csak amelyik gyereknek angol az anyanyelve az simán mondja az angol szavakat, az enyémeknek meg meg kellene tanítani. De szerintem ezt inkább tanítsa az iskola, én meg majd tanítom magyarul. Szóval nálunk itt vana gond. De majd megpróbálom felvenni ahogy a betűket modják-mutatják, akkor jobban érthető lesz - már ha sikerül feltöltenem...

Brigi!

Az rsg tök jó, sajnos itt nincs ilyen, pedig én is rsg-ztem réges-régen és imádtam. Mi holnap (azaz ma, már megint későn írok :lol: ) megyünk megnézni a belettot. Leginkább a rucit várjk, hogy vajon kell-e tüllszoknya :lol:

Detti , Cat!

A hóért, szánkózásért kicsit irigy vagyok, itt sajna nincs tél. Persze télből nekem egy hét is elég lenne, de azért annyi kell, hogy meglegyen az az érzésem, hogy normálisan követik egymást az évszakok :roll:

Nálunk 12-én lesz farsang, jelmezötlet még nincs, remélem a királylánynál valami fantáziadúsabbat sikerül kiötleniük...

Jó éjt,

Ditke
ditke62

Mindenkit ellepett a hó? :wink: Rég volt ekkora, szinte ijesztő, nem is tudom, hogy menjek dolgozni holnap.. :roll:
Építettünk hóembert a kertben, hát, nem kis meló, nem is emlékeztem, hogy ez ilyen strapás! 8) :lol:

Ditke,
érdekes amit írsz a betűkről, ez elég fogas kérdés, hogy ennyi időseknek hogyan is magyarázd el a különböző nyelvek hangejtését :roll:
És mi volt a baletton, tetszett?
Tényleg, Brigi, nektek milyen volt a balett Vácon? tetszett a csajoknak?

Meme,
köszi a sok jegyszervezést!!! Irtóra örülök az Elizának, már csak a szerepo-ért kell izgulni :wink: Sajnálom ez az A.irsát, remélem hamar bepótoljuk! Már beleéltem magam, hogy találkozunk mind, dumálunk, plusz még a koncertélmény :lol: Sebaj, vasárnap Mozart :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Balett jelentem megvolt, Pepének nagyon bejött, a tanárnő agyondícsérte, hogy milyen ügyes, kérdezte is, hogy nem jártunk előtte sehová? Persze ő meg rém büszke volt magára :)
Csenge a felénél sírva kijött és közölte, hogy ő nem akar járni, ő inkább horgászni megy az apjával. :roll: Ma voltak is, neki nagyon tetszett, bár nem fogtak semmit... Most az úszótanfolyamot találta ki, úgyhogy jövő héten megyek az uszodába érdeklődni.
Amúgy a balett részben klaszikus balett részben valami egyéb tánc, két garnitúra ruhát kell majd venni hozzá, már előre félek mibe fog ez nekem kerülni, remélem nem fogja néhány hét után megunni és abbahagyni...

Jó éjt, hóból pedig mindenkinek ízlés szerint kívánok :)

Ditke
ditke62

Morning,

Ditke,

Tök jó, hogy Pepének tetszik a balett! Mondjuk biztos nehezebb megoldani, hogy kétfelé viszitek majd a lányokat, dehát nyilván nem lehet erőltetni semmit.
Az úszás is tök jó, lehet, hogy nemcsak Csenge fog odajárni.

Hááát, én inkább téged irigyellek az időjárást illetően :roll: Ami itt van, az brutál :twisted: Utálom :twisted:

Mi a hétvégén nem is voltunk Pesten, az ország nyugati részében meg nem hogy hó, de plusz fokok meg napsütés volt :roll: Ausztriában rendesen melegem volt, nem is vettem fel pulcsit a kabát alá.

Pénteken Ambrusnak kiszakadt a hótaposója :roll: Kb. a bokájáig gumis, de afelett vízhatlan vászon, és én nem tudom, hogy mit csinál az a gyerek az oviban az udvaron, de teljesen szétment neki a gumi felett.
Teljesen kész voltam, hogy ebben a nagy hóban mi a fenét fogok ráadni. Ausztriában nem lehetett kapni, Mo-on az összes Decathlont, Intersporot felhívtam, semmi. Aztán elmentünk Szlovákiába, és vettünk 3 euróért :roll: :lol: Egy hónapot csak kibír...

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)

Nem volt hó? :shock: :shock: :shock:
Nálunk kb. fél méter hó van, vagy lehet, hogy több is. Ahol a járda mellett fel van dobálva, ott derékig ér. Én mondjuk elvagyok vele, csak a gyerekeket sajnálom, mert most éppen köhi-szürcsi van. Így nem indulunk el velük szánkózni. De azért hétvégén építettünk mi is hóembert.

Balett nekik nem tetszett. Pedig egy nagyon aranyos nő tartotta. Bementem, hogy megnézzem milyen. Borka úgy a felétől végig kiabált nekem a terem másik végéből, hogy "ez nem balett". Persze nem "táncoltak", hanem pózokat gyakoroltak, tornázgattak. De végig zene volt, meg kis játékok is, dehát miss színésznőnek nem volt elég látványos. Úgy ment be, hogy ő baletttáncosnő akar lenni, aztán ... Én hiába magyaráztam, hogy nem lesz baletttáncos, ha nem jár már most is. :roll: Illetve akkor inkább mind a kettőre járna (balett és rsg), de ha csak az egyiket lehet, akkor inkább a "karikás torna". Gondoltam rá, hogy járathatnánk az elején mind a kettőre, hogy érdemben tudjon dönteni, de most egyszerűen nem fér bele. Szóval marad az rsg egyelőre, aztán meglátjuk. Nekem persze egyszerűbb, de én tényleg szerettem volna külön progit nekik.

Na megyek, ma megint nehéz napom lesz. Mindenki itthon kivéve a férjemet, aki éjfél után jön haza. :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brutál reggelem volt. :evil: :twisted: Még tegnap hezitáltam, hogy jöjjek dolgozni bkv-val vagy autóval, de győzött reggel a lustaságom. Na soha többé. Bejönni nem volt gond, mert a főutak tiszták, na de parkolni. 30 percen keresztül csak helyet kerestem, és próbáltam az autót be és kitornázni a nagy hórakásokból, többször elakadva, kaparva táncoltatva az autót. :roll: A parkolók sehol nincsenek letisztítva, sőt oda van a sok hó behányva. Majd betojtam mire sikerült egy helyen megállni anélkül, hogy összetörtem volna magamat és más autókat. Így jár aki rest.

Ditke :)
Örülök, hogy Pepének bejött a balett. Szegény Csenge. :( :(
Na de majd az úszás. Ez a horgászás nagyon aranyos. 8)

Tegnap megnéztük a fiúkkal DVD-n a Tüskevárt, és azóta az enyémek is folyamatosan horgászni akarnak. Apósomnak horgásztanyája van Dunakeszin, így nyáron szerintem mennek is. :D

Én is köszönöm a sok szervezést. 8) És ne haragudj, hogy szombaton riasztottalak reggel, hogy gáz lesz Albertirsa, csak azért történt, mert pont autóztam a városban, és elég vészjósló volt a helyzet. Mondtam is Nettkének, hogy én délig agyonizgultam magam, hogy fogunk lejutni. Persze elindultunk volna, takarókkal és hólapátokkal felszerelkezve, de azért nagy kő esett le a szívemről, hogy SZPSZ lemondta. Ha ő nem vállalta be a szuper bmw-jével az utat, akkor tényleg gáz lett volna.

Vasárnap Mozart! Alig várom! Az áprilisi 16-i Mozartra kapkodják a jegyeket!

A mobilom otthon felejtettem, ha hívni akarsz adok egy vonalas számot priviben.

Cat
Kép
cateye

Cat,
mi lesz április 16-án a Mozartban????
Én is autóval, és a Mexikóin a parkoló abszolút hasonló állapotban, fél méteres hóba kúsztam be, mint a vakond... ha menőbb kocsim lenne, biztos fennakadt volna 8) néha nagyon örülök a kis 'keleti' járgányomnak.

Kép
nettke

Csajok,

kész vagyok magamtól!!!!! Gondoltam, a juharszirupos kúrát csinálom 3 napig kizárólag méregtelenítés céljából. Ma reggel 1/8 -kor keltem fel ( nem dolgozom, mert a piciknek nincs ovi ) , szerencsére Kristófnak sem volt 1 óra. De, eddig bírtam. :oops: :oops: :oops:
Olyan éhes vagyok, hogy az nem is igaz, pedig már 2 pohárral megittam.
De, amivel legjobban nem tudtam mit kezdeni az a kávé hiány. A fejem szét ment.
Feladtam. Méregtelentés csak tapasszal jöhet szóba.
Pedig, csomó dolgot az életben a kitartásommal értem el.

Ja, és ezt a hsz-t 1 kv mellett írom.

Szóval, aki megcsinálta annak : MINDEN TISZTELETEM !!!!

Lacikám is csinálja, ő bírja. De, neki a fogyókúra az elsődleges, s mivel 1 nap alatt nagyon szép eredményt ért el.

Ditke,

nagyon nehéz lehet Cseninek Pepe mellett. Nekik, tényleg az jó, ha külön foglalkozásra járnak. Remélem Csenge is mihaarabb megtalálja azt amiben nagyon ügyes lesz, mert az önbizalmának jót tenne.
Mi most Kristófnál érezzük ezt a foci miatt, s a legrosszabb az, hogy ő pont a kis kamaszkorát elkezdte.

Brigi,

jót mosolyogtam Borkán, hogy kiabálta , hogy ez nem balett. Rékának tetszett?

Detti,

gondolom volt nagy meglepetés mikor vissazértetek Pestre , és térdig ért a hó. Fiúk örültek neki?

Nettke, Cat

nagyon szívesen, nekem ez nem fáradtság, sőt....
:wink:

Még jövök, de folyamatosan a telefonom csörög....... :evil:

Meme
szinta

Meme,
ejnye... :lol: Mi lenne, ha kv mellett folytatnád? Vagy már ettél is?
Én is ma kezdtem a tisztítást, de én már megittam másfél litert a löttyből.. nem is tudom mit iszom később :oops: Igyekszem kitartani. Laci mikor kezdte? Én 5 napot céloztam be.

Kép
nettke

Nettke,

igen ettem is.. :lol: Nekem ez nem megy, de hidd el, neked fog!!!!! Laci vasárnap kezdte, de már 2,5 kg lement. Ő 10 napig szeretné csinálni. De, sós víz , tea minden szigorúan be van tartva nála.

Cat,

igen paprika kellene még vasárnap is.
Írtam privit.

Meme
szinta

Sziasztok!

Mindenkinek sikerült kiásnia magát? :) Mi hétvégén az én kis swiftemmel mozogtunk, hogy én mobilis legyek ha akarok és annyira jól levizsgázott. Szerintem láthatatlan szögek vannak a gumiba. :)
Na nem mondom, hogy nem csúszkált néha, de izzadtság nélkül lehetett vele közlekedni. Mondjuk az főutak nem gázok, de a mellékutak-parkolók kritikán aluliak.

A külön program marha jó tesz szerintem is a gyerekeknek, de nekünk még nem sikerült olyat találni... Ha valami érdekli az egyiket a másik is ráveszi magát nehogy lemaradjon. Mondjuk ez a szemlélet a tanulásnál jó, hogy nem akarnak lemaradni egymástól. Kiváló volt mindkettőjük felévije! :)
Pénteken megnézték Anyóssal a Musical meséket! Azt mondta Anyós, hogy tátott szájjal nézték. Azt mondta, hogy kérdezgette őket előadás közben, hogy jó ülnek-e meg szomjasak-e, de meg sem hallották. Anyós tiszta lázban van, hogy eztán még inkább keresi majd a nekik való színházjegyeket. :)
Ha valamit ajánlanátok szóljatok!

A juharosoknak kitartást! Egyéne válogatja kinek jön be most már rájöttem. A húgomnak és nekem meg 2 barátnőmnek és egy barátomnak nagyon bejött, de egy barátnőmnek egyáltalán nem. Végigcsinálta, de mindig éhes volt és a javát vissza is hízta. Mondjuk szerintem ő agyban nem rendezte, hogy miről fog szólni a következő 10 nap.
Tegnap hazahoztak a fiúk Anyóstól 1-1 pár sílécet.... azt mondták ma ki akarják próbálni... kíváncsi leszek hogy fog menni. A házunk előtt van egy csomó is szánkódomb majd kipróbáljuk. Bár érdemi tanácsot nem tudok adni, hátha ráéreznek. :)

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Képzeljétek, itt is van hó!!! Péntek éjjel kezdte és szombat délelőtt még esett. De közben olvadt is kicsit, szóval kb 15 cm maradt és nem több. De megállt az élet!!! Elképesztő! Az iskolák, ovik zárva.... mi is itthon vagyunk, mert a manók ovija is potyázik persze. Sejtettem is, hiszen eleve abból indítanak, h hóhelyzetre való tekintettel bezárhatják az ovit, de fizetni akkor is kell. Hát akkor ki lenne olyan hülye, h kinyisson és dolgozzon??!! :evil: Robi simán bejutott a mhelyére, semmi gáz nem volt, szóval az egész csak hiszti... :roll: Persze az tény, h itt jó ha évente egyszer van hó és nincs téligumi, meg bénáznak a vezetők... de akkor is!!!

Tegnap elmentünk sétálni a folyó mellé, de nem jutottunk messzire, a gyerekek hóembert kezdtek épteni és nem jöttek. De marha jól éreztük magunkat így is. Nagyon szép a táj ilyenkor is, mert az ég most is ragyogó kék. :D

És beszereztünk még egy magyar ismerőst, aki itt lakik 5 percre tőlünk. Elsőre elég jófejnek tűnt, aztán majd meglátjuk lesz-e belőle valami. :)

Meme

Sajnálom, h nem sikerült a kúra- első nap én is elég nehezn bírok bármi ilyesmit. De lehet, h tényleg van köze az agyunkhoz... máskor simán nem eszemm semmit akár 2-ig se, de amikor tudom, h NEM SZABAD, már 11-kor marha éhes vagyok. :roll: Most is rosszabb volt az első 1-2 nap, de kibírható, mert már tudtam, h fel kell rá készülnöm, h enni akarok majd. :roll: Méregtelenítéssel próbálkozhatsz light-osabban is, pl csak gyümölcs, zöldség.... meg biztos otthon is lehet kapni rostot (psyllium asszem), amit folyadékban kell meginni és a beleidet sikálja át.

Cat

Neked hogy sikerül végül a kúra? Nem írtad meg a tapasztalatokat?! :D Parkolási helyzet ismerős, tényleg szívás Pesten minden tél. :twisted:

Ditke

Szegény Csenge. :( Találjatok neki valamit ahova Pepe nem jár. Valószínűleg az nem zavarná ennyire, ha a többi gyerekhez képest nem menne neki elsőre olyan jól. De el tudom képzelni, milyen kudarcnak érzehette, h Pepének ez is nagyon jól ment.
Másfelől meg gratula Petrának, nagyon ügyi!!! Nem tudom mennyit számít ilyenkor fél év korkülönbség, de Niki most kezd ügyesedni, előző félévben elég kis esetlen volt még. :oops: De őt nem zavarja az ilyesmi, nagyon kitartó. :D

köszi, h leírtad az iskolai tapasztalatokat. Csengének is mennek már a betűk? Még az elején írtad, h Pepe már tudja az összeset, de ő még nem. Hogy áll az iskolához? Én Dávidot még nem érzem elég érettnek rá, ami pont a természetéből fakad. Ő nagyon hamar feladja ha valami nem megy elsőre. Ez meg az iskolában nem hozzáállás.... csak lemaradna tőle. Úgy érzem, érdemes lenne várni egy évet és akkor könnyebben lenne sikerélménye és szívesebben csinálná. És ő eléggé kötődik a barátokhoz is, akik közül lenne 1-2 aki még maradna az oviban. Csak hát a piszkos anyagiak.... az iskola már ingyenes lenne.... :? De kb ez az egyetlen érvem szól mellette. :?

Brigi

Na, akkor a művésznőnek a mi táncóránk bejönne. Itt rögtön pici koreográfiát tanulnak. Nekem pont ez nem tetszik annyira, jobb volna előbb a mozdulatokat begyakorolni-legalább az óra egy részében. :oops: De végülis ez így biztos élvezetesebb.... a mozgáskoordinációját tuti fejleszti... aztán ha később is komolyan akarja, még mindig kereshetünk neki igazi balettoktatást. Azért 5-6 évesen csak nincs még késő hozzá? :shock: Főleg, ha nem professzionálisan akarja űzni. :)

Detti

Hótaposó.... :shock: a guta ütne meg kategória. :twisted: még jó h kaptatok valamilyet :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Késő biztos nem lesz elkezdeni később sem, csak gondolom egy későbbi váltás semmivel sem könnyebb, mint most elkezdeni. Legfeljebb, ha nagyon nem tetszik neki az rsg. Ez a csopi az ovisoknak van. Tehát még jövőre biztos ide járna, ha akkor kezdené akkor is.
Az rsg-sek is tanulnak egyébként kis koreográfiát. Sztem egyébként a balettosok is, csak ez most nem jött ki. Sztem gyerekekkel mindig kell valami bemutatóra készülni, ha másért nem, a szülőkért.

Sztem csak azt jelezte a szervezeted, hogy nem szabad fogynod. A legtöbb embernek van honnan elszedni a tartalékokat, főleg a fogyizóknak. Nekünk meg ..... :roll: Én újra a 34-es vagyok. Pedig olyan jól elvoltam a 36-tal. Hát annyi előnye van, hogy egy csomó nacim újra rámjön. :wink:
Én ezért nem is fogok hozzá, meg a szoptatás miatt. Bár én is erősen gondolkodtam rajta.

Képzeljétek, ma egyedül ette meg kanállal az ebédjét Micikém. Itt-ott lepotyogott, de nem vészesen. Rém büszke vagyok. :lol:

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!
Jót nevettem Borkán!!!! :D El tudom képzelni, ahogy kiabál neked, hogy ez nem balett, annyira édes lehetett!!! :D
Rékának hogy tetszett!

Lilla!
Képzelem, hogy megállhat az élet az amcsiknál...., de azért jó, hogy láttatok egy kis havat ebben a szezonban. Tegyél fel friss képeket, ( a házatokról is) , annyira klassz helyen laktok a fényképekből ítélve. Most a környékre gondolok.
Nehéz döntés ez a suli-ovi téma, az biztos.

Meme!
Kúra! Szerintem, ilyen vékonykáknak, mint Te meg Brigi, nagyon nehéz lehet ez a méregtelenítés, bár a méreg kijönne, de hogy mi menne le, azt nem tudom.... Na meg szerintem ezt agyban jó előre el kell dönteni, meg ráállni (ugye ezt nem csináltam meg, hanem csak úgy elkezdtem egyik nap) és akkor tuti jobban megy. Szóval én nem készültem fel rá és nem is sikerült. Nekem a hasamról muszáj lenne leadnom, de ez az egy testrész talán, ahonnan a leghamarabb lemegy, úgyhogy elkezdek tornázni. na persze eddig ez csak egy terv. Most épp gerinctornát kellene csinálnom, mert megint úgy fáj a derekam. Lacinak meg kitartást, nagyon ügyes!!!!

Ditke!
Vendel ugyanez, de ennyire talán nem nagy a különbség, mondjuk nem kerültek még olyan helyzetbe. Már előre félek. Csenge milyen típus? Úgy értem pl. mozgásban mi lenne neki megfelelőbb? Nálatok tuti külön foglalkozásra kell vinni a lányokat. Hogy oldod meg? Amíg Pepe balettozik, addig Cseni veled van ?

Mi most a síelést kicsit hanyagoltuk, egyszerűen mindig van más program. Mondjuk múlt héten Attila kivett egy nap szabit és elmentünk Eplénybe. Itt csak az a baj, hogy vagy mi síelünk vagy a fiúk. Úgy néz ki oktatásra, rendes edzésre októbertől mennek, most nem igazán tudjuk beosztani az időnket. Októbertől áprilisig minden szombat-vasárnap edzés, egyik nap hó vagy műanyag pálya másik nap erőnléti edzés. Most már nem indulunk neki, csak így magunk síelgetünk.
Hétvégén az apjuk épített nekik egy hókunyhót, remélem nem omlik be....Hétvégén talán lemegyünk a Velencei tóra, Attila letesztelte vasárnap jégszörffel. Ti kaptatok ilyen kis méretben korcsolyát?
Tegnap meg annyira gyönyörűen sütött a nap, de ez a hideg!!!!! Én már nagyon várom a tavaszt! Tegnap ovi után elvittem őket szánkózni a barátnőmmel, hamar elaludtak. Minden nap ezt kéne.

Autó: Én is annyit csúszkálok, úgy utálom, az ovinál az utca + parkoló még mindig nincs eltakarítva, két autó alig fér el egymás mellett, hát itt néha centiken múlik mikor ér össze a két autó. És persze csak véletlen, hogy eddig megúsztam.

Cat, Nettke!
Parkolás!!!! :D :D ismerős. tegnap szinte az út közepén hagytam a kocsit, hogy ki is tudjak állni.

Detti!
Mindig eszembe jut, hogy mennyire nem bírod a hideget!!!! :D

Kata

Kép
kateduo

De jó, hogy ti is kaptatok a télből! :D Elég is annyi. Nekem már nagyon elegem van itthon belőle. Alig várom a tavaszt. Pedig én szeretem a telet,mondjuk minden évszakot, megvan a szépsége, de erre a télre duplán kijutott itthon. Hideg is volt és sok hó.

Neera tapasztalatok: Nem akartam eddig leírni, nehogy elvegyem senki kedvét. Én agyban eldöntöttem, hogy véggicsinálom, és végig is csináltam becsülettel. Nagyon nehezen kezdtem el enni utána, nem kívántam a kajákat, na de azóta folyamatosan zabálnék. Nagyon nagy önfegyelem kell visszafogni magam. Tehát méregtelenítés ide vagy oda, amire a szervezetnek szüksége van, azt visszaveszi. Sosem hittem ezekben a gyors fogyásokban, ez csak megerősítette bennem, hogy ez nem tartós dolog. A tisztítás része meg nálam nem működött, mert nem ürített úgy a szervezetem, mint ahogy írta.

Lehet, hogy ahol 20-30 kiló felesleg van jól működik, de 3-5 kiló feleslegnél nagyon nem.

Arra is gondoltam, hogy nem télen kellett volna ezt csinálni, hiszen a szervezet ilyenkor több energiát igényel, hiszen ebből fűti magát. Ezért fáztam én annyira. :roll: Tavasszal van az ilyen tisztítás ideje, akinél ez működik.

Meme ügyében meg Briginek teljesen igaza van. Akinek nincs miből leadni, sőt mínuszban van kilókkal, annak ezt nem szabad csinálni. Az próbáljon esetleg gyümölcs napot, vagy zöldséges lugosító napot tartani, csak ha bírja.

Hányas a lábatok? Tavaly mi 30-as korcsolyát simán kaptunk.

A mi ovink utcája sincs eltakarítva, így a csuszkáltam ma reggel is, és a járdától fél méterre álltam meg. A fiúk meg nagyokat röhögtek, hogy kapar az autó, és csúszott/farolt össze-vissza. Tegnap elvittem őket egy havas terepre, és megtáncoltattuk az autót. Nagyon tetszett nekik. 8)

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?