Sziasztok!
Képzeljétek, itt is van hó!!! Péntek éjjel kezdte és szombat délelőtt még esett. De közben olvadt is kicsit, szóval kb 15 cm maradt és nem több. De megállt az élet!!! Elképesztő! Az iskolák, ovik zárva.... mi is itthon vagyunk, mert a manók ovija is potyázik persze. Sejtettem is, hiszen eleve abból indítanak, h hóhelyzetre való tekintettel bezárhatják az ovit, de fizetni akkor is kell. Hát akkor ki lenne olyan hülye, h kinyisson és dolgozzon??!!

Robi simán bejutott a mhelyére, semmi gáz nem volt, szóval az egész csak hiszti...

Persze az tény, h itt jó ha évente egyszer van hó és nincs téligumi, meg bénáznak a vezetők... de akkor is!!!
Tegnap elmentünk sétálni a folyó mellé, de nem jutottunk messzire, a gyerekek hóembert kezdtek épteni és nem jöttek. De marha jól éreztük magunkat így is. Nagyon szép a táj ilyenkor is, mert az ég most is ragyogó kék.
És beszereztünk még egy magyar ismerőst, aki itt lakik 5 percre tőlünk. Elsőre elég jófejnek tűnt, aztán majd meglátjuk lesz-e belőle valami.
Meme
Sajnálom, h nem sikerült a kúra- első nap én is elég nehezn bírok bármi ilyesmit. De lehet, h tényleg van köze az agyunkhoz... máskor simán nem eszemm semmit akár 2-ig se, de amikor tudom, h NEM SZABAD, már 11-kor marha éhes vagyok.

Most is rosszabb volt az első 1-2 nap, de kibírható, mert már tudtam, h fel kell rá készülnöm, h enni akarok majd.

Méregtelenítéssel próbálkozhatsz light-osabban is, pl csak gyümölcs, zöldség.... meg biztos otthon is lehet kapni rostot (psyllium asszem), amit folyadékban kell meginni és a beleidet sikálja át.
Cat
Neked hogy sikerül végül a kúra? Nem írtad meg a tapasztalatokat?!

Parkolási helyzet ismerős, tényleg szívás Pesten minden tél.
Ditke
Szegény Csenge.

Találjatok neki valamit ahova Pepe nem jár. Valószínűleg az nem zavarná ennyire, ha a többi gyerekhez képest nem menne neki elsőre olyan jól. De el tudom képzelni, milyen kudarcnak érzehette, h Pepének ez is nagyon jól ment.
Másfelől meg gratula Petrának, nagyon ügyi!!! Nem tudom mennyit számít ilyenkor fél év korkülönbség, de Niki most kezd ügyesedni, előző félévben elég kis esetlen volt még.

De őt nem zavarja az ilyesmi, nagyon kitartó.
köszi, h leírtad az iskolai tapasztalatokat. Csengének is mennek már a betűk? Még az elején írtad, h Pepe már tudja az összeset, de ő még nem. Hogy áll az iskolához? Én Dávidot még nem érzem elég érettnek rá, ami pont a természetéből fakad. Ő nagyon hamar feladja ha valami nem megy elsőre. Ez meg az iskolában nem hozzáállás.... csak lemaradna tőle. Úgy érzem, érdemes lenne várni egy évet és akkor könnyebben lenne sikerélménye és szívesebben csinálná. És ő eléggé kötődik a barátokhoz is, akik közül lenne 1-2 aki még maradna az oviban. Csak hát a piszkos anyagiak.... az iskola már ingyenes lenne....

De kb ez az egyetlen érvem szól mellette.
Brigi
Na, akkor a művésznőnek a mi táncóránk bejönne. Itt rögtön pici koreográfiát tanulnak. Nekem pont ez nem tetszik annyira, jobb volna előbb a mozdulatokat begyakorolni-legalább az óra egy részében.

De végülis ez így biztos élvezetesebb.... a mozgáskoordinációját tuti fejleszti... aztán ha később is komolyan akarja, még mindig kereshetünk neki igazi balettoktatást. Azért 5-6 évesen csak nincs még késő hozzá?

Főleg, ha nem professzionálisan akarja űzni.
Detti
Hótaposó....

a guta ütne meg kategória.

még jó h kaptatok valamilyet