A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Hogy teljes legyek, Erika, Rikinek is kívánok boldog névnapot!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Jaj, VadvirágKépKépDe örülökKép!!!! Annyira sokat gondolok Rátok meg MárkraKépNagyon ügyes fiúcska, gratulálokKépMár nyitogatja az édes kis szemecskéitKépKépKap még oxigént? Ha igen milyen arányban? Kérdezzetek bátran az orvosoktól ha nem vagytok biztosak abban, hogy milyen csövek jönnek-mennek körülötte. Ha a vastag kékes csövek eltüntek az arcából ez azt jelenti, hogy az oxigént csökkenteni tudták. Ha két kis cső van az orrlikaiban (egy-egy)akkor CPAP kezelést kap, ami azért nagyon jó, mert magától lélegzik és csak egy kis keringés támogatást kap de ha vékonyka cső megy az orrocskájába vagy szájába az sem túl nagy gond, mert egy kis "hegyi" levegővel segitenek neki de nem kell megijedniKépGondolom a fuzikáját láthatod még cső formájában, meg a szaturációját figyelik a csipesszel a lábacskájávKép Szaturációja stabil? Ragál a simizgetésre? Táplálható ezek szerinteKép Ez nagyon jóKépMilyen mennyiségeket kap és mekkora a súlya??? Légyszi-légyszi irj meg mindent erről a nagyon ügyike babárólKép)) Gratula a fejéshez, ügyes vagyKép
Jázmin jól van?KépÜgyesek vagytok, nagyon erős vagy, csak igy továbbKépKépNéhány hét és elfelejtitek ezt az egészet és arról irogatsz itt, hogy egész éjszaka etetsz-etetsz-etetszKépKép
Hajrá Márkocska, csak igy továbbKépKépKép

Én is boldog Születés és Névnapot kivánok az illetékeseknekKép

Gyerkőceim nagyon felélénkültekKépLillus forgolódik és nagyon kis boldog Gerikém meg már "katasztrófális"KépKép Lillust használja támasztéknak, hogy többet lásson vagy érjen el... Folyton fel akar ülni meg állni de még nem tud a kis drágámKépÉs bontogatja felflé a habtapikatKépKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Vadvirág!
Gratulálok a kisbabáidhoz! Megnéztem őket az albumodban, nagyon szépek! Jázmin nagyon ügyes baba, hogy ilyen jól szopizik, és olvasom, hogy már Márknak is bevihetitek a tejcsit!
Nagyon szorítok nektek, és sok gyógypuszit küldök Márknak! Remélem hamarosan Ő is otthon lesz veletek! Kép Kép Kép

Ildikó 32+1
ildikó

Sziasztok!

Most csak röviden egy fontos kérdést, mert mindjárt indulunk Márkhoz és mire hazaérünk, talán már írtok is...

Szóval tegnap említettem, hogy elsőre 100 g-ot sikerült kb. fél óra alatt lefejni, aminek nagyon-nagyon örültem és alig hittem el.

Ma viszont másfél óra alatt csak 50 g-ot sikerül, pedig mindent ugyanúgy csináltam mint tegnap.

Van valami titka ennek?

Vadvirág
Vendég

Vadvirág! Én sosem tudtam nagyon jól fejni, igaz, nem is nagyon szorultam rá. Neked viszont most nagyon számítana. Állítólag mindenki meg tud tanulni sokat és jól fejni, szerintem nézz utánam ki taníthatna meg: védőnő, La Léche Liga, stb. Itt is érdemes szopi-topicokban olvasgatni!
Zizi!
Az én nagy fiammal pont az a baj, hogy nem elég megbízható. Néha olyan nagy, okos, és önálló, hogy a világ másik feléfe is elengednéd egyedül, máskor meg olyan, mint egy kétéves!
Vikics! Köszi a bíztatást! A figyelem megosztást már gyakorlom egy ideje a két naggyal, most meg azért is rajtuk kell tartanom a fél szemem, mert nem mindegy, mit művelnek a kicsikkel. Csak persze még nem tudom, hogy fogom ezt kettővel bővíteni, de úgy még sohasem volt, hogy sehogyse lett volna alapon bizakodom! C
claire

Sziasztok!

Vadvirág!
Nagyon örülök a jó híreknek Márkról!KépBiztos minden rendben lesz, hiszen azért már látni az alagút végét (nyitogatja a kis szemeit, kevesebb a cső, kaphat tejcit...Kép).
Sajna tejci ügyben nem vagyok kompetens, a skacok nem szoptak, így az elején is csak küszködve sikerült fejnem, s hamarosan "érdeklődés hiányában"Kép el is apadt a tejem...Kép

Zsuzsi!
Riki nevében is köszönöm a névnapi jókívánságot - a delikvens most éppen alszik.Kép

Éva!
Nálunk is próbálkozik a Riki a bili és WC használatával! Megtapsolja magát, amikor belepisil (persze én is ujjongok és tapsikolokKép)!! De nyaralás hiányában még a pelus rajtuk van, így általában csak az esti fürdés előtt érdekli a dolog. De valahol el kell kezdeni, nem igaz?Kép A Ricsi is ráül a bátyustól kedvet kapva, sőt utána vadul törölgeti a fenekét is a wc papírral - csak sajna közte nincs semmi...Kép Még az életben nem pisilt bele a bilibe...

Erika

KépKép
herika

Vadvirág

Az előbb írtam egy jó hosszú levelet Neked és elszállt.
Én is nagyon sokat gondolok Rátok napközben és nagyon szorítok Márknak!
Nagyon örülök, hogy ilyen szuper híreket hoztál!!!
CSak így tovább Márkocska!!!
A szoptatás miatt ne csüggedj! Eleinte én is fejtem magam a szoptatások után, mert sokan beijesztettek, hogy úgysem tudok két babát szoptatni. Szerencsére ez nem így lett!
Szerintem csináld úgy, hogy amikor megetetted Jázminkát utána fejd le a másik melledet is. Ha csak kevéske jön belőle, akkor pihentesd egy kicsit és után próbáld újra. Minnél gyakrabban próbálsz fejni, annál több tejed termelődik. Nekem is volt, hogy sokat, de volt olyan is, hogy csak keveset tudtam fejni. Ilyenkor pihentem egy kicsit, ettem-ittamés újra fejtem.
Azért jó, ha már most beállítod az elegendő tejmennyiséget, mert akkor mire Márk hazaér már be lesz állítva neki a tejcsi.
Ja, még annyit, hogy én is vettem-kaptam mindenféle fejő csodát, de nekem a kézi fejés vált be a legjobban. Próbáld te is azt.
Sok sikert a fejéshez!
Irj, ha újabb hírek vannak!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Vadvirág!

Gratulálők a babákhoz!én is szorítok Márknak,hogy minél hamarabb a saját kis ágyacskájában aludjon,a tesoja és szülei körében!
Tudom,hogy milyen nehéz most Neked,a kétfajta szülés,az, hogy csak az egyik pici van veled,no meg a rohangálás a korházba.Egy megterhelö terhesség után.Nagyon sok kitartást kívánok neked,de azt hiszem,ez benned megvan.Tudom,mit érzel,hisz én is átestem ezen,ráadásul nekem mind a 3 korházban volt a sulyuk miatt.Az volt a legrosszabb,amikor kettöt kiengedtek,a harmadikatmeg még egy hétre benttartották.
Én nem is szoptattam a lányokat,mert rendesen el sem indult a tejem,de a nagyobb gyerekeknél nekem is a kézi fejés jött be.
Miharabbi gyogyulást és hazaérkezést kívánok Márknak,és Jázminnak pedig jo alvást és sok szopizást!Nagyon szép babák!

Ebattárol és Eszterről nem tudtok?

Bea

Kép
beatrix2

Vadvirág!

Nekem is mindig ingadozott a kifejt tej mennyisége. Volt, hogy pár csepp jött, volt hogy 100 ml. Nekem azt mondták, minden szoptatás után ürítsem ki mindkét mellem, így is tettem. 7 hónapig fejtem, mindig változott a kifejt tej mennyisége, 7 hónap után már nem fejtem, csak szoptattam és így is 16 hónapos korukig szoptak az ikrek. Úgyhogy szerintem ezen ne aggódj, amint otthon lesz a kislegény, biztos beáll a rend. Egyébként nagyon drukkolunk nektek, már a családnak is meséltem, mi van veletek, úgyhogy sokan szorítunk! Az Avent Isis Mellszívó nagyon jó!
ikeranya

Vadvirág!

Én is gratulálok Márkhoz és Jázminhoz!!! Kép
Mielőbbi hazatérést Márknak, neked pedig kitartás!!!

Krisztina
k78

VadvirágKép
Próbálj pihenni és sok folyadékot inni, hátha nem volt időd erre külön figyelni a nap folyamán. Persze tudom, hogy a legnehezebb most a pihenés hisz szaladgáltok a korházba meg ott vannak a nagyok is...A folyadékbevitel nagyon fontosKép Várjuk a hireket MárkocskárólKépMárkKépÜgyes vagy, csak igy továbbKép
ErikaKép
Drukkolok, hogy ügyeskedjenek a gyerkőcök a bilizésselKép
ClaireKép
Kitartás Nektek isKép

doris

Sziasztok!

Vadvirág!
Én sem fejtem, viszont még mindig szopiznak a fiúk, és a jövő héten lesznek 21 hónaposak. Vegyél egy olyan bimbókiemelő/tejcsurgatót, van pl. az aventnek is ld.: http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/bimbokiemelo.htm
Nekem más van, de ez is jónak tűnik. Én csak így gyűjtöttem a tejet. Ha további kérdésed van beszélj az lll-esekkel: http://www.lll.hu/telefon.shtml
Mielőbbi gyógyulást! Kép

Szülinaposoknak én is Boldog szülinapot kívánok és Boldog névnapot is! Kép Kép
Egyszer már írtam, csak elszállt.

Végére egy fénykép a fiúkról: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1624&page=3&image=60825

Jó éjszakát Mindenkinek!
Eri
simones

Vadvirág,
bocs, hogy belekotyogok, én ikertelen vagyok, ám fejésben tapasztaltKép.
Megpróbálhatod azt a módszert, hogy amig Jázmint szoptatod, a másik cicit fejed (a baba jobban kiváltja a tejleadó reflexet, mint a fejő). Ha ez bejön, akkor két legyet ütsz egy csapásra, mert a cicid felkészül a két skac igényeireKép. Váltogatva érdemes csinálni, egyik etetésnél fejed mondjuk a jobb cicit, amig Jázmin szopik a balból, köv. kajánál csere.
Más módszer, ez is segíthetKép. Mikor fejsz, kiteszed Márk fotóját magad elé.
Fejés előtt jó, ha veszel egy meleg fürdőt.
Lényeg, a tejleadó reflex kiváltása, és a legnehezebb, hogy az ember ne szorongva figyelje az osztásokat az üvegen, hogy mennyi hiányzik még. (nekem erre az vált be, ha nagyon görcsöltem az eredményen, akkor elkezdtem valami jó filmet nézni, vagy olvasni, és mintegy mellékesen fejtemKép.
Így az elején inkább sokszor fejj keveset (szerintem az 50ml igen szép eredmény!Kép ), úgyis kis adagokat kap még Márk, a hangsúly a rendszerességen legyen!

remélem tudtam valamit segíteniKép, és szorítok Nektek a mielőbbi családegyesítésértKép!

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

EriKép
Gratula, a Fiúk nagyon huncutul néznek kiKép

doris

Sziasztok!
Itt vagyok ám, de csak olvasok, követem az eseményeket.

Vadvirág! Gratulálok a babáidhoz, Márknak pedig nagyon drukkolok, hogy mielőbb hazavihessétek! Biztosan nagyon nehéz időszak ez számotokra, de nagyon jól csinálod, sok-sok szeretettel, ez a soraidból is kitűnik.

Velem és a babákkal minden rendben. Nagyon sok vizsgálaton voltam mostanában, szerencsére mindenhol rendben találtak mindent. Ma már a 26. hét kezdődik, a fiukák becsült súlya hétfőn volt 88 és 78 deka. Szóval végre - legalább egy időre - most én is kicsit megnyugodhatok.

Bea, majd írok e-mailt.
Ebatta tegnap írt nekem, jól van, szerintem biztosan fog jelentkezni.

Mindenkinek szép napot!
Hajrá Márk! Kép
eszter28

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a fejéssel kapcsolatban a segítséget.

Pihentem, ittam, ettem, vártam 4 órát hogy megteljen a cici és megint sikerült 90 g-ot összegyűjteni fél óra alatt. KépKép

Márk drukkjait is köszönöm, szerintem sokat segít biztosan...

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Irj még néhány szót Már állapotárólKépGépen van még? Ébren van? Hogy tűri az etetéseket? Vagy nem szeretnél irni erről? Akkor nem kérdezgetlek csak szóljKépÜgyes vagy, csak igy tovább a fejéssel kapcsolatbanKép

doris

Sziasztok!
Először is nagyon gratulálok a boldog kész és félkész anyukáknak Kép
Elmerészkedtem odáig, hogy írjak is, eddig csak olvasgattam...de megnyugtató ennyi kedves "ikres" anyucit találni
Mi még csak a 15. héten járunk és csak reménykedhetek, hogy mindkét baba jól van, tudom, hogy sokminden történhet még a korai szakaszban...de legutóbb még teljesen rendben voltak egyforma méretekkel.
Mivel első gyerekek és elég fiatal anyuci leszek, aggódom rendesen, hogy fogom ügyesen megoldani a két babát...a terhesség miatt sem vagyok éppen nyugodt és mindenki csak szörnyülködve sóhajtozik, hallván, hogy ikrek jönnek, mert az "borzasztóan/elképzelhetetlenül nehéz lesz" legtöbbek szerint.
De mivel itt, jó néhányan ügyesen helytálltak már, talán van esélyem!
Úgyhogy lehet, hogy foglak még kérdésekkel bombázni titeket!
Előre is köszi...
És jó hétvégét mindenkinek!
trus

Vadvirág

Csak így tovább!! Látod menni fog az a fejés! Márk jobban van?

Trus

Üdvözöllek köreinkben, örülök, hogy ránktaláltál!!! Nyugodtan kérdezz bennünket bármiben, ha tudunk segítünk. Nem tudom az emberek miért ilyen negatívak, de engem is ezzel fogadnak állandóan, hogy szegény anyuka, nehéz volt? Én ilyenkor mindig azt mondtam, hogy egyáltalán nem nehéz és az öröm, amit okoznak kétszeres.
Ne aggódj a kicsik miatt, biztosan minden rendben lesz! Kívánok neked boldog és problémamentes terhességet!

Éva

Kép

Kép
éva75

Trus, üdvözöllek én is a topicban!Kép
zsuzsi

TrusKép
Szivből gratulálok a Pocaklakóidhoz és próbáld meg elengedni a füled mellett a szörnyülködő kijelentéseket...KépTudom, nem egyszerű, de ez a legcélravezetőbb... Nekem is jutott belőle bőven. Imádtam az olyan mondatokat, mint "na felköthetitek", "Te jó, ég két gyerek, hát nem irigyellek érte"...stb. Nem mondom, hogy egyszerű de hidd el nagyon hamar bele lehet ám rázódni a hétköznapi nehézségekbeKépNekem is első babáim úgyhogy mi itt a "kiscsaládosok"táborába tartozunk mert rajtunk kivül sokaknak van 3,4 vagy 5 gyerkőcük és ahogy olvasgatom a hozzászólásokat mindannyiuk értelmes, okos,kedves családanya és még ÉLNEK!!!!KépKép Mi lesz a babák neme, tudjátok már? Hol fogsz szülni?

doris

Szia Trus!

Én is csatlakozom az elöttem szolokhoz mindenben!Én is hallottam hogy uristen,meg hasonlo dolgokat.Nekem 3-as ikreim vannak,és tuléltem az elsö nehéz korszakot,és még itt vagyok,ugyhogy csak kitartás.
A kérdéseidre szívesen válaszolunk,hisz mi már tul vagyunk a kezdeti "nehézségeken".
A babukhoz gratulálok,csak minden nehézséget pozitiven fogj fel,és nem lesz semmi problémád!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Régen jártam erre, de a neten sem sűrűn vagyok mostanában. Nyaraltunk, csavarogtunk. Na persze én a fa alatt feküdtem a nyugágyban egész nap, a csavargás pedig csak annyi,hogy elmentünk szétnézni, mi mennyibe kerül. Hááááát! Gondolom nem kell mondanom.

Bea!
Vagyok, írtam is neked e-mailt! Nem kaptad meg?
Kérdezted Esztert is. Ő Zsusza!? Ha egy lányra gondolunk, akkor ő is jól van, növeszti a pocakját, és a meleget ő sem bírja.
Gratulálok a megszületett babáknak és anyukáknak!
Üdv az újaknak!

Mindenkinek jó pocaknövesztést!

Ebatta
ebatta

Sziasztok!

Gratulálok Trus!

Doris!
Jó róla beszélni, nyugodtan kérdezzetek.
A legelső látogatáskor elmondták, hogy melyik csőnek mi a funkciója, a felét persze elfelejtettem azóta.
Viszont tegnap már csak az orrában volt egy cső, aminek a vége kék és a lábujján valami amin van egy világító.

Tegnap teljesen ki volt takarva, egy rövidujjú bodyban feküdt úgy hogy a békuciját ölelte magához és a szemeit nyitogatta meg teljesen úgy mozgott mint Jázmin a kezeivel, lábaival, szóval az egész testével. KépKép
Olyan jó volt így látni, mert eddig csak feküdt mozdulatlanul...

Csak Márk sokkal erőteljesebb és férfiasabb.
Pedig Jázmin rengeteget eszik 2 óránként, mégis olyan kis vékony, nőcis.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág!
Örülök, hogy Márk már ilyen jól van! Biztos sokat jelent neki hogy ott van egy kis állatka mellette, és érzi az otthon illatát!
Sokszor eszembe juttok, most is azért ültem le a gép elé, hátha írtál valami jó hírt!Kép

Csak így tovább!

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Doris!
Nem egy elveszett gyerekek az biztos. Kép Mindenhova felmásznak, még nincs félelem érzésük, én meg sokszor frászban vagyok, olyanokat csinálnak. Kép

Vadvirág!
Örülök, hogy Márk jobban van. Nemsokára már biztos hazamehet. Kép

Trus!
Üdv a topikban. Kép Nyugodtan kérdezz. Eddig mindenki túlélte valahogy. Kép Az biztos, nem olyan lesz, mint gyerek nélkül, de ez az egy gyerekesekre is igaz. Beszélgess sokat a babócákkal már most is. Kép

Eri
simones

Ebatta!

Emailt nem kaptam!Eszter azonos Zsuzsával!
Írj!
Reginárol nem tudsz?

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Most találtam ezt a cikket.
Ikrek szoptatása:
Szoptatás a négyzeten
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=10150
és A Szoptatásért Magyar Egyesület weboldala: http://www.szoptatasportal.hu

Eri
simones

Drága VadvirágKép
Nagyon örülök, hogy Mark és Ti is jól vagytokKépAz orrocskájában lévő vékony csövecske valószinüleg a garat oxigén ami oxigén és a levegő koncentrációját juttatja a baba tüdejébe(megfelelő arányban amennyit igényel) A lábacskáján a csipeszt látod ami a monitorozást szolgálja, szaturációját nézik ezzelKépEz a műszer be van állitva egy felső ill. alsó értékre. A felső többnyire 100-ig jó az alsó 85 körül. Ha ez alá, vagy fölé esik az érték akkor sipolást hallotok ami nem minden esetben jelent bajt. Például erőteljes mozgolódásnál is bejelezhet meg etetés közben is...stb. Mennyi adagokat kap az anyatejcsiből? Hogy viseli a táplálástKépMennyi a súlya? Viselkedésében tapasztaltak eddig valami "eltérést"? Gratulálok a szemnyitogatáshoz, mukiölelgetéshez meg az aktiv mozgolódáshozKépReméljük mielöbb kiköltözhet müanyag házikójából és hamarosan együtt lesz a kicsi családKépKép Jázminkának is gratulálok a szopikázáshoz, nagyon ügyike Ő isKépÉrdekes amit irtál az alkatukról, mert nálunk is Geri amolyan mackó fazon Lilluskám pedig szellőlányka a mi becézésünk szerintKép Gergő 3-4 és 5 kilósan is gömbölyű bucika volt, Lillus meg most 6 kg felett is vékonyka alkatKépKép
Drukk-drukk továbbra is és le a kalappal elötted, hogy ilyen ügyes és erős vagyKépKépCsak igy továbbKépNagyobb testvérkék hogy viszonyulnak a dologhoz?

EbattaKép
Nem ér!KépAlig vártam, hogy végre irj! Tessék részletesen beszámolni Magadról és a BabákrólKépKépMinden apró dolog érdekelKépKor, méretek...stbKép

EriKép
Igen, az látszik rajtukKépTündériekKép

Nálunk végre ma jó idő volt, igy elmentünk kirándulniKép(most már újra esik...) Lillus folyamatosan forgolódik amióta sikerült leküzdenie a kis kezecskéjét és énekelget a drágámKépKépGergőkém pedig folyamatosan ülésbe szeretne kerülni no meg ácsorogni akar a kezünkbenKépAz ágyát ma teljesen leengedtük, mert úgy tűnik hamarosan fel fog ülni kapaszkodvaKépKép

Puszi Mindenkinek:Doris
doris

Sziasztok!

Egy hétre átköltözünk anyuékhoz Budakalászra, úgyhogy most nem tudlak olvasni benneteket.

Vadvirág

Remélem, mire legközelebb jelentkezem Márk már otthon lesz veletek.

Nyaralóknak jó pihenést!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok,

Pár napja olvaslak Titeket, engem is nagyon megérintett, ami Márkkal történt, és igy ismeretlenül is nagyon szoritok, hogy minél előbb hazakerüljön, egészségesen.

Nekem 21 hónapos lányaim vannak, igy Eri egyik levelénél sikitottam fel, hogy szinte napra pontosan egy idősek a gyerekeink. Megnéztem az albumot is, és akkor vigyorogtam még jókat, mikor ugyanolyan ruhában láttam őket, mint az egyémeket.Ráadásul, még a korházi hálóing is stimmelt. És persze gyönyörűek a fiúk! Kép
Szóval Eri, légyszi irj pár sort arról, hogy Ti hol tartotok most, hogy megy az evés egyedül, a bilizés, a beszéd, hogy vannak egymással, stb. (Ha irtál már erről korábban, akkor mikor, mert akkor visszaolvasom)
köszi
M.
manoca

Sziasztok!

Örülök, hogy jó hírek érkeztek Márkról! Csak így továbbKép

Doris, nagyon helyesek vagytok az új fényképen a profilodban.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Ami késik... Szóval kicsit sokára, de ahogy többeknek ígértem, a profilomba feltettem egy képet a porontyaimról. Ott még csal néhány hetesek a kicsik, most 3 hósak múltak, a naygok meg 3,5; 5,5 évesek!
Vadvirág!
Én is szeretnék újra hallani Márkról, sokat gondolok rá(tok).
A tejet hogy kapja? Csövön? Mivel bíztatnak?
Trus! bízzál magadban! Légy erős, az egész iker terhesség alatt fogod kapni a rémhíreket, és eseteket. talán nem is árt, ha az ember tudja, hogy egy sima tehességnél is nagyobb fába vágta a fejszéjét, de nem kell azt gondolni, hohy veled is minden meg fog történni. Az enyéim pl. semmit nem tartottak az "ikreknél úgy szokott lenni" sztereotipiákból, és a dokim sem ragaszkodott a befektetősdihez, szóval kicsit nehezebb volt, mint a sima terhességeim, de aztán normálisan ment minden! Hajrá, és ha aggódsz, kérdezz, és olvass érintetteket.
Vigyázz magadra, a táplálkozásodra is. Tudsz enni? nem vagy hányós? Próbáld töltögetni magad vitaminokkal, stb, hogy elég álljon rendelkezésükre, de azért ne hízz túl sokat, mert így is lesz mit cipelni a végére!
A nyaralóknak szép időt! Üdv: Claire
claire

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van. Bírjátok a nagy meleget?

Bea! Újra írtam neked emilkét. Azt sem kaptad meg?

Üdv : Ebatta
ebatta

Sziasztok!
Manoca üdv a topikban. Kép
Mikor születtek a lányaid? Nincs kép róluk? Egypetéjűek vagy kétpetéjűek? A fiúk kétpetéjűek, mivel különböző a vércsoportjuk, és egyébként is nagyon különbözőek. Kép
Esznek már egyedül is, csak ha jól laktak, néha kiborítják a tányért, leszórják a poharat, azért még kell a segítség. Kép Amúgy nem egy nagy étvágyúak, valószínűleg azért is mert még szopiznak. Úgy kell néha utánuk mennem a kajával. Bezzeg a szomszéd kislány (4 hónappal fiatalabb) meglátja a dobozt, amiben az almát viszem le az udvarra, egyből odajön. Kép
A bilit eddig csak járműnek használták, ráülnek, de bele nem pisilnek. Mikor cserélem a pelust a fürdőszobában, akkor néha pisilnek egyet, de nem a bilibe Kép. Talán jövőre már ügyesebbek lesznek.
Nagyon szeretik egymást. Zoli az erősebb, Viki sokszor enged inkább, bár megéri ő is a pénzét. Ha alszik az egyik, a másik egy idő után megpróbálja felébreszteni. Nem szeretnek sokáig egyedül lenni. Nagyon jól megértenek mindent és egymást is, de beszélni nem nagyon hajlandóak. Leggyakrabban használt szó a nem Kép. Apa, apu, anya, el, szia, baba, alma. Ők inkább a mozgásban nagyon ügyesek. Apjuk ennyi idősen állítólag mondatokat mondott, hát ők nem. Mostanában egyre többet halandzsáznak is. Most abba kell hagynom, mert le kell menni az udvarra. Te is írd meg hol tartotok? szia Kép
Eri
simones

Sziasztok!

Eri!
Nálunk is a saját nyelvük megy, beszélni csak pár szót v. szótagokat szoktak.Kép
Pl. Ba a sssssssssss... (és a szája elé teszi az ujjátKép. Ez azt jelenti a mi nyelvünkön, hogy a baba (tesója) alszik, csendben kell lenni. Természetesen a hangja is elhalkul a végére...Kép
Mindent megértenek, de beszélni nem akaródzik nekik. Csak a halandzsa megy szinte egész nap, amivel Ők tökéletesen megértik egymást. csak az én hajam hullik, mire megértem mit is szeretnének/akarnak!Kép Addigra már Ők is beidegesednek a tötyölődéstől, de mégsem mondják rendesen...Kép
Pedig értelmes, ügyes skacok.KépKép
Felesleges dolgokban az élen járnak: az újságokban a kocsik mini fotójáról megmondják melyik az Opel (apjuknak ez van), kocsiból a száguldó autókat nézve is rögtön kiszúrják, sőt menet közben, még a palkátokat is leszik, ha feltűnik 1-1 embléma, kiabálják kórusban...
Valszeg majd egy márkakereskedés alkalmazottja v. jobb esetben főnöke lesz vmelyik,!Kép
Remélem majd a böliben rájönnek, jobb ha megszólalnak értelmesen is, mert így nem lesz nagy az érdeklődés irántuk.KépKép
Erika

KépKép
herika

palkátokat is leszik = plakátokat is lesik
Bocsi, de siettem...........

KépKép
herika

Sziasztok!

Doris!
Majdnem 3.000 gramm ismét és alkalmanként 40 g anyatejcit eszik amire jól reagál a szevezete.

Megint csináltak nála mindenféle vizsgálatokat és ismét minden azt mutatta, hogy minden OK!!!KépKép

Semmi eltérés a normálistól! Igen, igen, igen...

Tegnap a pociján feküdt és a nővérke azt mondta, hogy ha Jázminra lesz aki vigyázzon, akkor Apájával ha együtt bemegyünk, én kivehetem Márkot, Apa pedig ügyesen fogja a csöveket majd.

Ettől picit félek... De nagyon boldog vagyok hogy így halad. Napról napra erősebb és ez fantasztikus.

Tudja mennyire bízunk benne és meg is mutatja hogy képes rá.

Ma reggel a doktornő kivette a gát- és császármetszés varratait.
Annyira féltem, de végül nem is éreztem szinte semmit...

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Ezek nagyon jó hírek! További kitartás, Jázmin baba jó kislány?
Nem lehet most egyszerű neked, de nagyon erős vagy!
ikeranya

Doris, nagyon aranyosak vagytok az új profil-képeteken.
ikeranya

VadvirágKép
Ez az!!!Nagyon jóKépMárk ügyes, erős fiúcskaKépKépÉs klassz, hogy 3000 g a súlyaKépA 40 g az jó arány és az a lényeg, hogy jól türje az etetéseketKép FigyeljKépNe aggódj a kézbe vételtől, nagyon-nagyon boldogitó érzés lesz, meglátod és Márknak hihetetlenül nagy szüksége van a dolograKépÉn 1000g-osan emeltem meg Lillust elsőként mikor szegény teljesen félre volt csúszva az inkubátorban és a fém részen feküdt és nagyon sirt. Szóltam anno egy nővérkének, hogy nagyon elcsúszott a baba és sir. Odajött és azt mondta, "ez még semmi, de ha zavarja, akkor kigazitsa meg". Nos, zavart igy a csont és bőr babucit és a csöveit egyedül ügyeskedtem vissza a helyéreKépUtána pedig minden alkalmat megragadtam, hogy ha mód van rá én tehessem tisztába az inkubátorban. Igaz ez már nem a SOTE-n hanem a hizlaldában volt, de nagyon örültem, hogy végre eddig is eljutottunkKépAztán az első pillanatot mikor Gergőt majd Lilit a karomba adták soha nem felejtem el. Hetekig vártunk rá Mindketten és annál nagyobb boldogság kevés volt az életembenKépKépKép Márk és Te is pont igy ki vagytok éhezve erre a pillanatraKépÖrüljetek egymásnakKép Ügyesek vagytok mindannyianKépLesz aki vigyázzon Jázminra?
EbattaKép
Még mindig nem ér!!! Irtam Neked korábban is, hogy tessék irni magatokról részletesen erre semmi... Én már alig várom az infokatKép
Éva75Kép
Jó pihit NektekKép
ZsuzsiKépIkeranyaKép
Köszönöm a dicséretet az új fotónkrólKépGerikém természetesen fittyet hányt a kamerára...mint mindigKép
ErikaKép
Tündéri amiket irtál a FiúkrólKépAz Ikerek könyve is tárgyalta ezt a témát és úgy tűnik Ti hozzátok a papirformátKép
EriKép
Édesek a gyerkőcök a leirásod alapjánKép

doris

Sziasztok!
Eri,
16-án születtek a lányok. Sári és Viki. Azt egyértelműen nem tudom, hánypetéjüek, azt olvastam, hogy ha két burok van, de egy lepény, akkor tuti egypetéjüek, de az orvosom azt mondta, hogy nem igy van. Nem tudom kinek higgyek. Mindenestre, nagyon hasonlitanak 1másra, és kilóra is, centire is szinte egyformák. Van aki ájuldozik, hogy két tojás, de van aki meg azt mondja, hogy látja a különbséget, ahogy én is. Igen, nálatok egyből láttam a különbséget. Kép
Néhány képet itt találsz, kiváncsi vagyok te hogy látod.
http://fototar.origo.hu/pages/userview/userview.jsp?id=101660
Enni addig esznek egyedül, mig kedvük van, aztán én is rakhatom a szájukba. Kép Ők jóevők nagyon, igyekszem jókat főzni nekik. Kép A szopit 16 hónaposan hagytuk abba, nem nagy jelentősége volt már számukra, de nekem néha hiányzik Kép És mennyit szopiznak a fiuk? Olyan sokat, hogy elég nekik kaja helyett??? Ez nagyon jó Kép!Bili ügyben nálunk is kb ez a helyzet, de most pár napja gyakran eszükbe jut, és akkor üldögélni kell rajta. És akkor kikönyörgik a golyós dezodorokat, lecsavarják a tetejét, és kenegetik a hónaaljukat. Utána meg szagolom a jó kis férfiszagot Kép Sárinak azért sikerült már mind a két anyagból beleprodukálnia, jól meg is volt lepődve Kép De nem csaptunk nagy örömünnepet, nehogy Vikit elkeseritsem, mert neki még semmi sem sikerült. Mindegy nem akarom erőltetni, csak hát ők hozzák elő időnként, hogy 'kaka bi' és akkor menni kell. Kép
Talán most indul meg a beszéd. Kezdik lassan visszamondani a szavakat. De általában a szóból kiszedhető legkönnyebb szótagot használják duplázva, van hogy egy ilyen szótag több szót is takar.(bábá=bárány, banán) Aztán, van amit rendesen kimondanak,(bugyi Kép) és vannak teljesen kitalált szavak.(mimi=gyere) És vannak kétszavas mondatok is, pl. apa csücsü (apa ülj ide), hámo kéké (kérek kenyeret)
És most kezdik egymást is a nevükön szólitani (Jáji és Kiki) csak az idegesit kicsit, hogy a Sári a Vikit is Sárinak hivja. Remélem azért nem keveri magával össze, vagy az még korai és később jön az 'énkép'????
Ők is szeretik egymást, bár ugy érzem, hogy a Viki jobban, neki mindig eszébe jut a Sári, visz neki enni, inni, megkeresi a maciját, puszilgatja stb. Sári lazább, fütyül a világra, pont úgy, ahogy a világra jött, fenékkel Kép De ugyanakkor verekszenek is, csipik, ütik egymást ha olyanjuk van. Próbálom finoman leállitani őket, de nehéz. Remélem ez elmúlik idővel.
És alvás ügyben hogy álltok? Nálunk fél éjszaka a kiságyban, fél éjszaka a mi ágyunkban Kép Néha 1-1 éjszaka átaludva, de leginkább azt is felváltva.
És még egy: eljátszanak kettesben, vagy te is kellesz hozzá, avagy mennyi ideig vannak el egyedül??

Erika, Neked mennyi idősek a fiaid? Kicsit nagobbra saccolom, mint az enyémek.
M.
manoca

Sziasztok!

Claire!
Megnéztenm a profilodat, aranyosak a gyerekeid!
A nagyobb fiaid kezdetben nem voltak féltékenyek az ikrekre?

Manóca!
A ti képeiteket is láttam, szépek a lányaidKép

Trus!
Üdv itt!
Én most vagyok 33 hetes kismama, természetesen nekem is állandóan azt mondták: hát, nem irigyellek, stb, már nagyon untam. Most már inkább a hasam méretén szörnyülködnek, és mivel velem ritkábban találkoznak, állandóan a férjemet bombázzák a kérdésekkel: Hogy birja az Ildikó ezt a nagy meleget, mekkora már a hasa? A féjem meg már nagyon unja ezeket a kérdéseket, és igyekszik menekülniKép

Vadvirág!
Örülök, hogy jól van Márk, és ízlik neki a tejcsi! Kép

Nálunk már végre minden bútor meg van. Kisruhákat is sikerült vásárolnom egy ikres anyukától, ugyhogy most állandóan működik a mosógép.Kép

Ildikó
ildikó

Köszi Ildikó!
Biztos mindenki tudja már, de lányok vagy fiuk vannak a pocakodban, vagy esetleg vegyesen??
És hogy fekszenek, van esély a normális szülésre??
M.
manoca

Ebatta!

Mail ment!
Írj!

Bocsi többiek,majd talán este tudok ide is írni,de nálunk van a kis rokonlány,és ő chatel!

Bea

Kép
beatrix2

Húúúúúú de sok szép babóca van már itt!Kép

Vadvirág!
Örülök az újabb jó híreknek!!!Kép
Márk nagyon jó úton halad, szerintem ripsz-ropsz otthon lesz, ha így folytatja.Kép
Sok sikert az első igazi testi kontaktushoz...Kép
Jázmint kire tudod hagyni??

Doris!
Hol volt ez a "kedves" nővérke???? A SOTE I-en?? Nekem még megsimogatni sem engedték a 2,80-as babámat, a másikat is csak 1x!!! foghattam meg a 3 nap alatt - Te meg egyedül pakolgattad a pincurt??? Bátor anyuka vagy, én 1 kg-os babát talán nem is mertem volna megfogni, úgy féltettem volna...
A nővérke hozzáállása egyenesen felháborító!!Kép
Remélem a fiúk a "pozitívumokban is" fogják majd hozni a papírformát.Kép

Manoca!
Február 8-án voltak 2 évesek.KépKép 36 hétre születtek, talán az a hiányzó 1 hónap még kellett volna a pociban, de így sem voltak kicsik: 2800 és 2700 gr.Kép
A lányaid szerintem egypetéjűek, bár én nem vagyok mérvadó, nekem annyira különböznek a fiaim, mintha nem is egy alomból lennének.KépKép

Pocakosok előtt le a kalappal, ebben a melegben nem lehet semmi babát várni!!Kép

Erika

KépKép
herika

ClaireKép
Tündéri a fotó a prorilodbanKépNagyon helyesek a gyerekek és a kicsik nagyon hasonlitanak egymásraKép
ManocaKép
A Te babáid is nagyon helyesekKép Tündéri dolgoka irtál RólukKépÉn még elötte állok ezeknek a kérdéseknek és problémáknak amiket felvetettél de érdeklődve olvasom mindetKép
BeaKép
Megbocsájtunk de irj magatokról amint időd leszKép
IldiKép
Hogy érzed magad? Minden rendben? Jó, hogy sikerült rucikat vásárolnod igy spórolhattok nem is kevesetKép

doris

ErikaKép
Igen, a SOTE I-en de nem ez volt az egyetlen negativ élményem viszont ott mentették meg a babáim életét igy úgy gondolom kár a rossz dolgokat ecsetelni. Az emlitett példa pont illett Vadvirág hozzászólásához ezért is irtam le. Abban a helyzetben Te sem tétováztál volna ez teljesen biztosKépKép A Babájáért bármire képes az ember és ez nem közhelyKép Én is féltem de arra gondoltam ha én nem teszem arébb szegényt akkor senki más mert erre már nincs kapacitásuk sajnos az ott dolgozóknak. Voltak egyébként kedves-segitőkész nővérek isKépÉn azt tapasztaltam mindent kérdezni kell, minden ami bennünk van ki kell mondani, mert maguktól nem oszlanak el a félelmeink viszont sanos a nagy "tömegben" Mi csak "egyek" vagyunk az ott dolgozók számára és néha talán fárasztó mindent elmondani...
Milyen óriási volt a gyerkőceid súlya...ez igenKép

doris

Nagyon köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást és a biztatást is!
Doris,
még nem tudjuk a nemüket, de remélhetőleg hamarosan kiderül, a doki csak annyit mondott, ő úgy véli egypetéjüek...végül is mindegy de titkon reménykednék legalább egy lányban ( bár ha a dokinak igaza van akkor vagy 2 vagy egy semKép)
A szülés kérdéssel beletaláltál a jelenleg aktuális problémánkba, ugynis fogalmam sincs hol fogok szülni.
A dokim a MÁV kórházban van, de elküldték nyugdíjba tehát nem szülhetek már nála...a kórház maga eléggé szimpinek tűnik, szívesen maradnék, de a védőnő szerint olyan kórházat kellene választanom ahol az esetleges koraszülés esetén minden szempontból megfelelően el tudják látni a gyerekeket. Ez ugye a "Klinikák" lenne, amit nem ismerek és dokit sem tudok...szóval nehéz...a 32. héttől már maradhatnának a MÁV-ban is, csak addig nem. De mi van ha még ennél is előbb jönnek? ugyis mindíg ez a rémálmom, hogy nagyon korán érkeznek majd.
Tehát egyenlőre tanácstalan vagyok.
Claire nagyon köszi a bíztató sorokat..
nálam nem volt semmi,se hányás, se rosszullét sem az elején sem most...csak éhség!!Kép
Tényleg mennyi a normális hízási mutató ikreknél? Gondolom több mint az átlagos, de azért nem dupla ugye?
A befektetéstől tartok szeretném otthon "kihúzni"...dolgozni dolgozom és edzeni is járok mert hiányozna a mozgás, bár odafigyelek, remélem ezzel nem ártok nekik...
Mikor indul az ikres pocak "drasztikus" növekedésnek a többihez képest?
És lehet, hogy hamarabb érzek valami mozgolódás félét azért mert ketten vannak?

Vadvirág, megnéztem a fotóalbumaidat és elájultam a pocakodtól (a vége felé főleg)...nagyon jól néztél ki végig, csak a pocak nőtt! Édesek a babák gratulálok hozzájuk és olvastam, hogy Márkkal is jól alakulnak a dolgok, ami remek!

u.i.:Beatrix a 3(!) az már tényleg az elismerésem netovábbja!!!!Gratulálok
trus

TrusKép
Megértem a korházválasztással kapcsolatos gondodat, de én azt mondom NE készülj koraszülésre mert egyáltalán nem törvényszerű főként nem a 32. hét elött. Szerintme ha szimpatikus a MÁV korház, akkor válaszd bátran aztKépÉn is a Margit korházba jártam már (11 éve) és az ottani PIC is csak a 32. héttől tudta ellátni a babákat. Nálunk az történt, hogy a 30. héten feküdtem be a Margit kh-ba mikor Lillus állapota már rossz eredményt mutatott és a 31. héten rohammentővel átvittek a SOTE-ra ahol a császárt követő 4.napon hazaengedtek a babák viszont néhány hétig ott kellett, hogy maradjanak. Aztán mikor megerősödtek - ez légzés ill.emésztés, táplálhatóság szempontjából stabilitást jelent - akkor átszállitottak minket a Hizlaldába a Margit kh PIC-ére. Nos, ezt csak azért irom, hogy maradj bátran az ismerős, szimpatikus korháznál ha találsz megfelelő orvost mert ha véletlenül mégis korábban születnek a babák - bár NEM fognak!!!! - akkor is nagyobb lesz az esélyed a MÁV PIC-éről hazamenni.Kép De itt a többség időben szült ha jól emlékszemKépKép Sőt van aki tulhordta a babáitKép(Éva, ugye Te voltál???) Nyugodtan mozogj, ha jól esik de vigyázz a hasizom erősitő gyakorlatokkal ill.fontos, hogy a babák is élvezzék a dolgotKép A munkával kapcsolatban is majd érezni fogod, hogy mikor elég. Én 12 kg.-ot hiztam a 31. hétig. Az én védőnőm ezt soknak találta, én nem. A pocakom a 4. hónapban jelentősen megnövekedett de babamozgást csak a 15-16.hét tájékán éreztemKép

Vigyázz Magatokra és Boldog babavárást kivánok NektekKép

doris

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?