Zsuzsi
2004.07.15 10:43

De örülök
!!!! Annyira sokat gondolok Rátok meg Márkra
Nagyon ügyes fiúcska, gratulálok
Már nyitogatja az édes kis szemecskéit
Kap még oxigént? Ha igen milyen arányban? Kérdezzetek bátran az orvosoktól ha nem vagytok biztosak abban, hogy milyen csövek jönnek-mennek körülötte. Ha a vastag kékes csövek eltüntek az arcából ez azt jelenti, hogy az oxigént csökkenteni tudták. Ha két kis cső van az orrlikaiban (egy-egy)akkor CPAP kezelést kap, ami azért nagyon jó, mert magától lélegzik és csak egy kis keringés támogatást kap de ha vékonyka cső megy az orrocskájába vagy szájába az sem túl nagy gond, mert egy kis "hegyi" levegővel segitenek neki de nem kell megijedni
Gondolom a fuzikáját láthatod még cső formájában, meg a szaturációját figyelik a csipesszel a lábacskájáv
Szaturációja stabil? Ragál a simizgetésre? Táplálható ezek szerinte
Ez nagyon jó
Milyen mennyiségeket kap és mekkora a súlya??? Légyszi-légyszi irj meg mindent erről a nagyon ügyike babáról
)) Gratula a fejéshez, ügyes vagy
Ügyesek vagytok, nagyon erős vagy, csak igy tovább
Néhány hét és elfelejtitek ezt az egészet és arról irogatsz itt, hogy egész éjszaka etetsz-etetsz-etetsz

Lillus forgolódik és nagyon kis boldog Gerikém meg már "katasztrófális"
Lillust használja támasztéknak, hogy többet lásson vagy érjen el... Folyton fel akar ülni meg állni de még nem tud a kis drágám
És bontogatja felflé a habtapikat
2004.07.15 12:22
2004.07.15 13:31
2004.07.15 14:26
2004.07.15 15:10
Biztos minden rendben lesz, hiszen azért már látni az alagút végét (nyitogatja a kis szemeit, kevesebb a cső, kaphat tejcit...
).
el is apadt a tejem...
)!! De nyaralás hiányában még a pelus rajtuk van, így általában csak az esti fürdés előtt érdekli a dolog. De valahol el kell kezdeni, nem igaz?
A Ricsi is ráül a bátyustól kedvet kapva, sőt utána vadul törölgeti a fenekét is a wc papírral - csak sajna közte nincs semmi...
Még az életben nem pisilt bele a bilibe... 2004.07.15 19:27
2004.07.15 19:51
2004.07.15 20:21
2004.07.15 20:39
Várjuk a hireket Márkocskáról
Márk
Ügyes vagy, csak igy tovább
2004.07.15 20:49
2004.07.15 21:08
.
. Váltogatva érdemes csinálni, egyik etetésnél fejed mondjuk a jobb cicit, amig Jázmin szopik a balból, köv. kajánál csere.
. Mikor fejsz, kiteszed Márk fotóját magad elé.
.
), úgyis kis adagokat kap még Márk, a hangsúly a rendszerességen legyen!
, és szorítok Nektek a mielőbbi családegyesítésért
! 2004.07.16 06:29

2004.07.16 13:44
2004.07.16 14:47
2004.07.16 16:14
Tudom, nem egyszerű, de ez a legcélravezetőbb... Nekem is jutott belőle bőven. Imádtam az olyan mondatokat, mint "na felköthetitek", "Te jó, ég két gyerek, hát nem irigyellek érte"...stb. Nem mondom, hogy egyszerű de hidd el nagyon hamar bele lehet ám rázódni a hétköznapi nehézségekbe
Nekem is első babáim úgyhogy mi itt a "kiscsaládosok"táborába tartozunk mert rajtunk kivül sokaknak van 3,4 vagy 5 gyerkőcük és ahogy olvasgatom a hozzászólásokat mindannyiuk értelmes, okos,kedves családanya és még ÉLNEK!!!!
Mi lesz a babák neme, tudjátok már? Hol fogsz szülni? 2004.07.16 21:18
2004.07.16 21:57
2004.07.17 07:34

2004.07.17 09:46
Mindenhova felmásznak, még nincs félelem érzésük, én meg sokszor frászban vagyok, olyanokat csinálnak.
Nyugodtan kérdezz. Eddig mindenki túlélte valahogy.
Az biztos, nem olyan lesz, mint gyerek nélkül, de ez az egy gyerekesekre is igaz. Beszélgess sokat a babócákkal már most is.
2004.07.17 13:40
2004.07.17 19:06
Az orrocskájában lévő vékony csövecske valószinüleg a garat oxigén ami oxigén és a levegő koncentrációját juttatja a baba tüdejébe(megfelelő arányban amennyit igényel) A lábacskáján a csipeszt látod ami a monitorozást szolgálja, szaturációját nézik ezzel
Ez a műszer be van állitva egy felső ill. alsó értékre. A felső többnyire 100-ig jó az alsó 85 körül. Ha ez alá, vagy fölé esik az érték akkor sipolást hallotok ami nem minden esetben jelent bajt. Például erőteljes mozgolódásnál is bejelezhet meg etetés közben is...stb. Mennyi adagokat kap az anyatejcsiből? Hogy viseli a táplálást
Mennyi a súlya? Viselkedésében tapasztaltak eddig valami "eltérést"? Gratulálok a szemnyitogatáshoz, mukiölelgetéshez meg az aktiv mozgolódáshoz
Reméljük mielöbb kiköltözhet müanyag házikójából és hamarosan együtt lesz a kicsi család
Jázminkának is gratulálok a szopikázáshoz, nagyon ügyike Ő is
Érdekes amit irtál az alkatukról, mert nálunk is Geri amolyan mackó fazon Lilluskám pedig szellőlányka a mi becézésünk szerint
Gergő 3-4 és 5 kilósan is gömbölyű bucika volt, Lillus meg most 6 kg felett is vékonyka alkat

Csak igy tovább
Nagyobb testvérkék hogy viszonyulnak a dologhoz?
Alig vártam, hogy végre irj! Tessék részletesen beszámolni Magadról és a Babákról
Minden apró dolog érdekel
Kor, méretek...stb
Tündériek
(most már újra esik...) Lillus folyamatosan forgolódik amióta sikerült leküzdenie a kis kezecskéjét és énekelget a drágám
Gergőkém pedig folyamatosan ülésbe szeretne kerülni no meg ácsorogni akar a kezünkben
Az ágyát ma teljesen leengedtük, mert úgy tűnik hamarosan fel fog ülni kapaszkodva
2004.07.18 18:04
2004.07.18 21:45
2004.07.19 08:42
Amúgy nem egy nagy étvágyúak, valószínűleg azért is mert még szopiznak. Úgy kell néha utánuk mennem a kajával. Bezzeg a szomszéd kislány (4 hónappal fiatalabb) meglátja a dobozt, amiben az almát viszem le az udvarra, egyből odajön.
. Talán jövőre már ügyesebbek lesznek.
. Apa, apu, anya, el, szia, baba, alma. Ők inkább a mozgásban nagyon ügyesek. Apjuk ennyi idősen állítólag mondatokat mondott, hát ők nem. Mostanában egyre többet halandzsáznak is. Most abba kell hagynom, mert le kell menni az udvarra. Te is írd meg hol tartotok? szia
2004.07.19 09:00
. Ez azt jelenti a mi nyelvünkön, hogy a baba (tesója) alszik, csendben kell lenni. Természetesen a hangja is elhalkul a végére...
Addigra már Ők is beidegesednek a tötyölődéstől, de mégsem mondják rendesen...

2004.07.19 09:51

2004.07.19 11:41
Márk ügyes, erős fiúcska
És klassz, hogy 3000 g a súlya
A 40 g az jó arány és az a lényeg, hogy jól türje az etetéseket
Figyelj
Ne aggódj a kézbe vételtől, nagyon-nagyon boldogitó érzés lesz, meglátod és Márknak hihetetlenül nagy szüksége van a dologra
Én 1000g-osan emeltem meg Lillust elsőként mikor szegény teljesen félre volt csúszva az inkubátorban és a fém részen feküdt és nagyon sirt. Szóltam anno egy nővérkének, hogy nagyon elcsúszott a baba és sir. Odajött és azt mondta, "ez még semmi, de ha zavarja, akkor kigazitsa meg". Nos, zavart igy a csont és bőr babucit és a csöveit egyedül ügyeskedtem vissza a helyére
Utána pedig minden alkalmat megragadtam, hogy ha mód van rá én tehessem tisztába az inkubátorban. Igaz ez már nem a SOTE-n hanem a hizlaldában volt, de nagyon örültem, hogy végre eddig is eljutottunk
Aztán az első pillanatot mikor Gergőt majd Lilit a karomba adták soha nem felejtem el. Hetekig vártunk rá Mindketten és annál nagyobb boldogság kevés volt az életemben

Márk és Te is pont igy ki vagytok éhezve erre a pillanatra
Örüljetek egymásnak
Ügyesek vagytok mindannyian
Lesz aki vigyázzon Jázminra?
Ikeranya
Gerikém természetesen fittyet hányt a kamerára...mint mindig
Az Ikerek könyve is tárgyalta ezt a témát és úgy tűnik Ti hozzátok a papirformát
2004.07.19 12:04
Ők jóevők nagyon, igyekszem jókat főzni nekik.
A szopit 16 hónaposan hagytuk abba, nem nagy jelentősége volt már számukra, de nekem néha hiányzik
És mennyit szopiznak a fiuk? Olyan sokat, hogy elég nekik kaja helyett??? Ez nagyon jó
!Bili ügyben nálunk is kb ez a helyzet, de most pár napja gyakran eszükbe jut, és akkor üldögélni kell rajta. És akkor kikönyörgik a golyós dezodorokat, lecsavarják a tetejét, és kenegetik a hónaaljukat. Utána meg szagolom a jó kis férfiszagot
Sárinak azért sikerült már mind a két anyagból beleprodukálnia, jól meg is volt lepődve
De nem csaptunk nagy örömünnepet, nehogy Vikit elkeseritsem, mert neki még semmi sem sikerült. Mindegy nem akarom erőltetni, csak hát ők hozzák elő időnként, hogy 'kaka bi' és akkor menni kell.
) és vannak teljesen kitalált szavak.(mimi=gyere) És vannak kétszavas mondatok is, pl. apa csücsü (apa ülj ide), hámo kéké (kérek kenyeret)
De ugyanakkor verekszenek is, csipik, ütik egymást ha olyanjuk van. Próbálom finoman leállitani őket, de nehéz. Remélem ez elmúlik idővel.
Néha 1-1 éjszaka átaludva, de leginkább azt is felváltva. 2004.07.19 12:47
2004.07.19 14:54

36 hétre születtek, talán az a hiányzó 1 hónap még kellett volna a pociban, de így sem voltak kicsik: 2800 és 2700 gr.

2004.07.19 15:07
Nagyon helyesek a gyerekek és a kicsik nagyon hasonlitanak egymásra
Tündéri dolgoka irtál Róluk
Én még elötte állok ezeknek a kérdéseknek és problémáknak amiket felvetettél de érdeklődve olvasom mindet
2004.07.19 15:20

A Babájáért bármire képes az ember és ez nem közhely
Én is féltem de arra gondoltam ha én nem teszem arébb szegényt akkor senki más mert erre már nincs kapacitásuk sajnos az ott dolgozóknak. Voltak egyébként kedves-segitőkész nővérek is
Én azt tapasztaltam mindent kérdezni kell, minden ami bennünk van ki kell mondani, mert maguktól nem oszlanak el a félelmeink viszont sanos a nagy "tömegben" Mi csak "egyek" vagyunk az ott dolgozók számára és néha talán fárasztó mindent elmondani...
2004.07.19 15:38
)
2004.07.19 19:13
Én is a Margit korházba jártam már (11 éve) és az ottani PIC is csak a 32. héttől tudta ellátni a babákat. Nálunk az történt, hogy a 30. héten feküdtem be a Margit kh-ba mikor Lillus állapota már rossz eredményt mutatott és a 31. héten rohammentővel átvittek a SOTE-ra ahol a császárt követő 4.napon hazaengedtek a babák viszont néhány hétig ott kellett, hogy maradjanak. Aztán mikor megerősödtek - ez légzés ill.emésztés, táplálhatóság szempontjából stabilitást jelent - akkor átszállitottak minket a Hizlaldába a Margit kh PIC-ére. Nos, ezt csak azért irom, hogy maradj bátran az ismerős, szimpatikus korháznál ha találsz megfelelő orvost mert ha véletlenül mégis korábban születnek a babák - bár NEM fognak!!!! - akkor is nagyobb lesz az esélyed a MÁV PIC-éről hazamenni.
De itt a többség időben szült ha jól emlékszem
Sőt van aki tulhordta a babáit
(Éva, ugye Te voltál???) Nyugodtan mozogj, ha jól esik de vigyázz a hasizom erősitő gyakorlatokkal ill.fontos, hogy a babák is élvezzék a dolgot
A munkával kapcsolatban is majd érezni fogod, hogy mikor elég. Én 12 kg.-ot hiztam a 31. hétig. Az én védőnőm ezt soknak találta, én nem. A pocakom a 4. hónapban jelentősen megnövekedett de babamozgást csak a 15-16.hét tájékán éreztem

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|