A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Eri! Köszi, ez hasznos lesz! Tképpen eddig nem volt gondom soha az oltásokkal, de jobb tudni, meg minek nyüglődjön az a kölyök! talán a Kolossy téren is lesz.
Jó nyarat mindenkinek, az aug végi viszlátig!
Claire

j
claire

Sziasztok!
Eri!
Gergővel szerencsére már túl vagyunk a viszketős időszakon, így ő már viháncol, de a kicsiknél még semmi jele a betegségnek. Azt mondják, 2-3 hét a lappangási időszak. De mikortól számítva? Lehet, hogy az egész nyarat végigizguljuk, aztán semmi. Nyaralást sem nagyon merek tervezni, ráadásul az első konzultációs hetem is augusztus végén - szeptember elején lesz. Ha szerencsénk van, összeköthetjük a nyaralással!Kép Ha nem, akkor ugrik a nyaralás is és a suli is!Kép
Köszönöm, én/mi is jól vagyok/unk. Lehet, hogy a korom miatt Kép, de kicsit nehezebben viselem a lépcsőzést, és az egyéb megpróbáltatásokat. A hasam is gyorsabban nő, biztosan az ikrek jól kitágították, így aztán most "dupla komfortos".Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Nekem is ikreim vannak + 2 nem iker.Az ikrek lányok,Anna és Eszter 7 és fél hónaposak ,a fiúk 7és 8 évesek.

Lenne egy kérdésem: Ti hogy oldjátok meg a babakocsi cipelést? Mi a 2.-on lakunk ,tehát nincs lift,lefelé még menne de felfelé már nem bírnám el a kocsit Kép(
Létezik vmilyen "kapocs" amivel össze lehetne kötni két sportkocsit,és akkor két részletben fel tudnám vinni a csajokat Kép
Láttam már ilyet,csak nem tudom jó e,lehet e egyáltalán kapni,valaki használ ilyet közületek?
egyenlőre "csak " ennyi kérdés.
Várom az ötleteket.

Előre is köszi!

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!

Gabi!
Babát vársz?! Grat, grat, grat!!!Kép

Köszönöm az érdeklődést, azőke hercegem már jobban van.Kép
A héten nem volt nagyon időm, Apu hagyatéki ügyeit kellett intézni, a Rikivel is dokihoz járni, én kivizsgálásokra...
Úgy néz ki a koponyaalapi törést megúsz"tuk", az orrtőnél volt a törés, az orrgyöknél tört és a rostos rész roncsolódott.Kép Azt mondta az orvos, jobb lenne többé nem ráesni, mert még 1-2 ilyen alkalom és nem fog tudni lélegezni!Kép
Nálunk nem lehet arnica-t kapni... Mire végre tegnap találtam egy patikát, ahol ismerték (úgy kell megrendelni!!) ott meg nem javasolták az arnica-t, csak orvos beleegyezésével. Hát a héten már 3x voltunk nála, így nem mentem ezért vissza...
De szerencsére a látvány már nem oly borzasztó, kapott egy nagyon jó cseppet az orrába, ami a vérömlenyt és a gyulladást elég tempósan lelohasztja.Kép
Szóval zajlik az élet...

Remélem 1 bő hét múlva mi is eljutunk egy picit nyaralni, nagyon ránk férne...Kép

További szép hétvégét Mindenkinek!

Erika

KépKép
herika

Martisa!

Hát itt is találkozunk?Kép
Üdv. a topicon!
Böbe így oldotta meg 2 babakocsi "ikresítését", de sajna régóta nem jelentkezik. Pedig Ő biztos tudna ebben tanácsot adni, sőt talán még a kapcsa is megvan - szerintem az Ő 2,5 éves lányai már nem babakocsiznak...KépKép
Próbáld megkeresni a profilját és benne a mailcímét, biztosan segít!

Sok sikert!

Erika

KépKép
herika

MartisaKép
Én is üdvözöllekKépA Madlena kismama plázában Budaörsön lehet kapni ilyen iker kapcsot, mert nekem ezt javasolták. Annyit tudok róla, hogy kör vázas kocsira rakható felKép
ErikaKép
Örülök, hogy megúsztátok a koponya alapi törést és gyógyulgattokKép
GabiKép
Remélem azért összejön valami nyaralás Nektek is, hisz pihenésre nagy szükségetek van...KépTündéri a profilodKép
VadvirágKép
Ügyes Márk nagyonKép Az oxigént orrocskába vagy a szájába kapja? Mert ha jól emlékszem nyitott inkubátorban fekszik a kis drágaKép Mi Lilluskát 40 g-os etetéssekkel hoztuk haza Gerit meg 50 g-okkal, úgyhogy csak a tüdejének kéne rendbe jönnie és otthon lehettek együttKépKépDrukkolok nagyonKép Nem igényel több táplálékot vagy csak nem merik emelni az adagot? Az emésztése rendben van? Jázminka is nagyon ügyesKép Kitartás Nektek, tudom, hogy nehéz, de reméljük egy-két hét és elfelejthetitek az egészetKépKépDrukk-drukkKép

Mi jól vagyunk csak folymatos vendégjárás van nálunk Kép igy kevés időm jut irniKép

Puszi:Doris
doris

Gabi!
Hú, tényleg babát vársz?
Ez valami titkos infó, vagy csak nem figyeltem eléggé eddig?
Nagyon-nagyon gratulálok, ez fantasztikus!!! KépKép

Doris!
Márk az orrába kapja az oxigént és igen jól emlékszel, tényleg nyitott inkubátorban van.
Tegnap már 50 grammokat evett, az emésztése OK.

Tegnap megkérdeztem egy nagyon aranyos nővért, hogy mégis szerinte mikor vihetjük haza Márkot és azt mondta hogy ha már nem kell az oxigén és egyedül vissza tudja köhögni a váladékot.
És szerinte ez már csakis Márkon múlik, de ez lehet akár 2 nap, 2 hét, 1 hónap, stb.

Szóval tényleg nem lehet pontosan tudni mikor jön el végre az a csodás nagy nap...

Vadvirág
Vendég

Herika!

Látod,kicsi a világ KépRégen láttalak a babaszobán,huúú nem semmi dolgok történtek Veletek.

Köszi az infót,majd körül nézek.

Kép[/url]
martisa

VadvirágKép
Nagyon bizakodó vagyok, hogy Márk hamarosan lejöhet az oxigénrőlKépPróbálkoznak levenni Őt? Hogy viseli, mennyi időt töltött eddig oxigén nélkül? Minden nap masszirozzák a kis hátát, mellkasát? Tisztul a váladék?
Orvossal minden nap tudtok beszélni? Kezdik leszoktatni Őt az oxigénről?

doris

Sziasztok!
Gabi!
Drukkolok, hogy legalább nyaralni tudjatok. Kép Örülök, hogy jól vagy/tok. Kép Jó, hogy kész az autó, és sikerült elköltözni. Kép

Martisa!
Üdv a topikon. Kép Nekem szerencsére nem kell a harmadikra felhoznom a babakocsit, elég a gyerekeket cipelni. Mi elkértük az villanyos helység kulcsát, és oda pont befér az ikerkocsi. Kép Nincs semmilyen tároló nálatok? Ikerkapcsot nem használok. Régebben láttam a Megatoysban.

Erika!
Jó hogy megúsztátok, és nem lett komolyabb baj. Jobbulást Rikinek! Legfeljebb nem megy bokszolónak Kép Kár hogy így álltak hozzá az arnicahoz. Kép Szerintem nem ismerik. Nálunk az egyik gyógyszerésznő szakértője a homeopátiának. Itt mindig van arnica is. Egyébként attól sem lesz baja a gyereknek, ha véletlenül beveszi az egész dobozzal.

Vadvirág!
Márknak még mindig megy a drukk.Kép

Eri
simones

Doris!
Márk orvosa most ment el 1 hónap szabadságra, tudtunk vele mindig beszélni és a nővérkék is nagyon segítőkészek, kedvesek.
Legutóbb azt mondta a doktor bácsi, hogy most egy hete nincs változás és most már minden Márkon múlik.
Oxigén ügyben csak annyi a változás, hogy minimális mennyiséget kap.

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Értem, azért bármelyik orvosnál tudtok érdeklődni azt jó ha tudodKép Biztosan fokozatosan megpróbálják leszoktatni az oxigénről. Drukkolok nagyon és várom a hireketKép Jázminkát is puszilomKép

Doris
doris

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!Kép

Vadvirág!
Drukkolok Márknak én is, hogy miharabb hazamehessen hozzátok.Kép
Nem titkos az info, a májusi ikertalin értesültek azok, akik tudják. Bocs, hogy nem írtam meg eddig, de most már tudjátok!Kép Nem terveztük (csak én szerettem volna még egy kislányt), de én mindig azt mondogattam, hogy páros számú gyereket szeretnék. Mivel Gergő után ikrek jöttek, így lehetett csak helyrehozni az egyensúlyt.Kép Eleinte bíztam benne, hogy lány lesz, de az UH-ok nem azt mutatták. Tulajdonképpen jobb is így, a vizilabda-csapat apával már megvan!Kép Egyébként október közepe táján fogja a doki kivenni a kiskrapekot, és ezzel együtt megszakítani a további véletlen teherbeeséseket.

Gabi
efgabi

GabiKép
Ne haragudj, hogy eddig nem gratuláltam, csak azt gondoltam biztosan félreértelmeztem a pocakodra tett megjegyzéstedet...de ezek szerint jól gondoltamKépKép Szivből gratulálok és kitartást kivánok Neked a hátralévő hónapokhoz hisz a melegben biztosan nem egyszerű a nagy pocak... Négy fiúcska, nem semmi!!!KépKép Mi is négyen vagyunk testvérek csak mind a négyen Lányok lettünkKép Kellemes pocakosodást kivánok ha ez lehetséges egyáltalán...KépKép

doris

Sziasztok!
Mi is megjöttünk közben.
Micsoda hírek!!!!

Vadvirág! Nagyon ügyes voltál végig a terhesség alatt. Drukkolok én is Márkó gyors hazaköltözéséért.

Erika!
Borsózott a hátam is, amikor olvastam szegény Riki balesetét. Anyuka, Te megnyugodtál már? Nemsokára "bevonulnak" a fiaink Kép Kép Én már sokkal kevésbé bánom, mint az elején.

Vali!
Gratulálok Neked is a két kis babszemhez Kép

Gabi!
De jó Neked!!!!! Irigy, irigy...

A 6 hét Balaton legnagyobb szenzációja, hogy a skacok elkezdtek mondatokat szerkeszteni.
Hogy ez a beszéd milyen édes dolog!!! A ragozási zagyvalékok: én is elmegyem; aztán a logikai sorok: tele van, üres van (két üvegről tett megállapítások) Ádámnál leesett, hogy ő egyenlő az "én" elnevezésű egyénnel. Péter még nyomatékosít: én is elrakom Péter. Ádám egy jóideig szögedi tájszólásban nyomta (vajon melyik ősünk vére kavart bele?): megeszöm, elviszöm, teszök bele. Annyira aranyos volt Kép Kép Kép

Nomád napjainkról készítettem egy albumot is, (semmi extra) Rossz idő, isten háta mögötti kis telek, no villany, no vezetékes víz... Néha igencsak fáztunk, de 1 teljes hetet kánikulában strandoltunk Kép Kép Kép Van színem nekem is és 20 év után most mertem először újra bikinit felvenni, ikerterhesség ide-vagy-oda, úgy gondoltam utána bármit lehet vállalni Kép Kép
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3090
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Marcsi!
Üdv újra itthon Kép Megnéztem a képeket, élveztétek nagyon ezt a kis nomád nyaralást. Kép Azért tudtál Te is pihenni?
A fiúknak utólag is Boldog szülinapot! A kisvakond nálunk is nagy kedvenc. Kép

Eri
simones

MarcsiKép
Én is szivből gratulálok a szülinapozáshozKépNagyon elevenek a gyerkőcökKépNekem is az a kérdésem, hogy jutott valami kis pihenés Neked is? Mert a képek láttán aligha hiszem...KépKép

doris

Sziasztok!

Gabi!

Én is szívből gratulálok a babához!Kép Jó vizilabdázást a későbbiekben!( ez nagyon tetszettKép)Kép

Erika!

Örülök, hogy Rikivel minden rendben van, jó nyaralást, ezek után tényleg Rátok fér egy kis pihenés!Kép

Marcsi!

Nagyon klassz lehetett a nyaralásotok a képekből ítélve!Kép Én is kívánok útólag boldog szülinapot nekik.Kép

No, mi meg megjelöltük magunkat, igen csak szemmel láthatóan. Különböző ékszert rakattunk a szemöldökünkbe, ráadásul különböző oldalra is ( én bal, Dóri jobb). Annyi szenvedés után (nem érzéstelenítették), ha ez sem válik be megkülönböztető jelként...jöhet az atombomba...Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Doris!
Tegnap találkoztunk az új orvossal és Ő is nagyon kedves, szimpatikus.

Átvitték Márkot egy másik szobába, - bár még mindig a PIC helyiségében van - de ez sokkal nagyobb, világosabb, barátságosabb, több baba is elfér ott és nagyobb a mozgás, stb.
Az ágyikója is sokkal szebb és nagyobb mint az eddigi volt.

Dávid rajzát - amit a váróban készített a nővérkéktől kapott színesceruzával - kiragasztották Márkhoz, sőt a papírhajót is kitették amit ugyanott hajtogattunk egyik nap.
És Márk kórlapjára pedig az egyik nővérke egy aranyos kis piros tulipánt rajzolt felülre a nevéhez.

Tegnap végre apájával kettesben voltunk bent Márknál és fantasztikusan jó volt, mert az egész valahogy olyan családias volt...

Pont akkor volt valami vizit-féle és mindenhol sokáig időztek, nálunk pedig csak két röpke mondat, egy biztató mosoly és már mentek is tovább.

És a legfontosabb: 1 órán át tartottuk magunkhoz ölelve Márkot és mindeközben semmi szerkentyű nem volt rajta!!! KépKép
Még az oxigén sem...
Mindez apája szülinapján történt, mintha ezt ajándékozta volna neki, megmutatta hogy Ő már ilyen ügyes.
Annyira jó volt végre így látni Őt.

Aztán amikor már indultunk és visszatettük az ágyába, azért rátették az oxigént biztos ami biztos.
A nővérke azt mondta, hogy ő már oxi nélkül etette és szuperül ment a dolog.

Gabi!
De klassz, hiszen október már mindjárt itt van...
Hát ez a hír jó kis meglepetés volt nekem, gratulálok az újabb kispasihoz a pocidban!!! KépKép

Marcsi!
Nagyon kedves fotók, jó kis nyaralás lehetett.
Hogyan jött az ötlet a nomád életmód kipróbálásához? Tetszett mindenkinek az új életmód?
Jövő nyáron én is bikiniben megyek a tópartra... KépKép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Megkönnyeztem a soraidatKépNagyon ügyes Márk és igazán szép ajándék lehetett ez NektekKépKép El tudom képzelni micsoda örömteli idő voltKép Márk biztosan érzékeli a környezetváltozást és a szép képet meg hajót amit oda tettek melléKép Igyekszik haza hozzátokKép GratulálokKépKép

doris

Sziasztok!

Sajnos az elmúlt napokban nem volt időm benézni ide, és hirtelen annyit írt mindenki, hogy csak átfutni volt időm...
de láttam Vadvirág nálatok milyen örömteli események zajlottak!! szuper lehet, gratulálokKép

Gabinak is külön a a babához is, meg a gyönyörű fiaihoz is, mert annyira aranyosak a képen a profilban, hogy hihetetlenKép Egészen meghozta a kedvem a kissrácokhozKép

meg is kell barátkoznom a gondolattal, mert azt mondják, nálunk is mindkettő fiú lesz!! bár nagyon nagyon szerettem volna legalább egy kislányt, dehát ebbe is bele lehet jönni biztos, csak elképzelni nehezebb, hogy mit "fogok kezdeni"Kép két fiúval...mi hárman vagyunk lányok...

sajnos azért nem jártam erre mert néhány napot bennt voltam a kórházban...jól meg is ijedtem...egyszer csak elkezdett bekeményedni a hasam először csak ritkán aztán már percenként...úgyhogy a doki berendelt rögtön és ott is tartottak infúzión két napig csak azért engedtek ki pénteken mert este volt az esküvönk +lagzi Kép szóval óvatos mennyasszony voltam...

a doki eléggé rám ijesztett, hogy ez nagyon korai és ebből nagy bajok lesznek mert ez mennyire veszélyes és azóta is szigorú pihenést + 3*2 magne B6-ot rendelt...volt másnak is ilyen közűletek? mik a tapasztalatok?

Most egy hét nyaralás és csak utána lesz időm olvasni benneteket, de remélem valakinek van valami ötlete erre, mert tényleg nagyon ilyesztő a dolog ... hiába szedek ennyi magnéziumot igy is naponta többször is előfordul ez a bekeményedés!!( arról nem is beszélve, hogy a magnéziumot étvágytalanságra is adják, amitől eddig sem szenvedtem, pláne mostKép)
Lehet hogy a rohamos pocaknövekedétől van? mert most nagyon megindult.. két-három hete még csak "jóllakottnak" tűntem, de most már rendes nagypocakú kismamára kezdek hasonlítani..( lehet hogy korai mert még csak most kezd. a 18.-ik hét?)
Szóval nem tudom mi lehet a baj, de remélem nem lesz nagy gondKép

Addig is aki nyaralni indul annak jó pihit!!Kép
és a többi szuper leendő/ és ténylegesKép ikres mamának is szép napokat kívánokKép(Utóbbiak! Jó nektek, hogy már magatokkat tudhatjátok a babákat, szeretnék a helyetekben lenni!!!!)

Üdv:
Rita
trus

Sziasztok!

Köszönöm az újabb gratulációkat!Kép

Vadvirág!
Dorishoz hasonlóan én is megkönnyeztem soraidat!Kép Biztosan csodálatos érzés lehetett Márknak is, hogy ilyen sok időt tölthetett veletek hármasban, ez rengeteg erőt adhatott neki. Ha így halad a dolog, ahogy a nővér is mondta, akkor hamarosan hazaengedik!Kép Drukkolok, hogy így legyen!Kép
Egyébként tényleg mindjárt itt van október, várnám is nagyon, csak ne lennének olyan rossz emlékeim az előző műtétekről.Kép

Marcsi!
Nagyon jók a képek a keszthelyi nyaralásról, bátrak vagytok, hogy belevágtatok egy ilyen nomád "pihenésbe". Egyébként mekkora kocsival mentetek, hogy ilyen sok mindent el tudtatok vinni?!Kép

Rita!
Vigyázz nagyon a babáidra, MagneB6 jót fog tenni keményedés ellen. Az meg természetes két babánál, hogy már most akkora a pocakod, mintha 7 hónapos terhes lennél. Van egy kép az albumomban (Efgabi fiai: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=105&page=1), ami pár héttel az ikerterhességem vége előtt készült, Vadvirágnak is figyelmébe ajánlottam annak idején, hogy tudja, mire számíthat!Kép Azt már írtam, hogy az én hasam is úgy néz ki, mintha "mindenórás" lennék, pedig még van 10 hetem. Többen meg is kérdezték, hogy biztos vagyok benne, hogy most csak egy babám lesz? Hehe, jó vicc! (Nekik!)Kép

Képzeljétek, párom licitált az ebayen olyan ülésre, amit kombi Volvo csomagtartójába lehet szerelni. Meg is nyertük!Kép Így nem kell lecserélni az autónkat, mert mindannyian beférünk!Kép Már csak a bicikliket kell valahova elhelyezni, de azok mehetnek a tetőre!Kép Egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy Amerikából kb ugyanannyi a postaköltség, mint maga az ülés.Kép De még így is jobban megéri, mint másik autót venni.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Vadvirág!
Fantasztikus hírek!!!Kép
Ismerem ezt az érzést, ill. szerencsére nem pontosan ezt, mert én 3 nap után vehettem kezembe a Rikit... LEÍRHATATLAN!!!Kép
Gratula a kishercegnek, nagyon ügyes kisfiú!Kép

Gabi!
Megnéztem a képeket, "a főzés 2 manóval" (nem tudom pontosan milyen néven futott...) CSÚCS!Kép
A hasadról nem is beszélve!!KépKép

Zsuzsi!
Tegnap újabb sérülést gyűjtött be "anyák réme" fiam, kicsúszott a Blahán a pad/szék hátsó részén, de oly rosszul esett, hogy a feje rácsapódott a virágokat övező kőkávára.Kép Üvöltés, vér......KépKép
Most már elhiszi a párom ( mivel Ő volt velük), hogy hiába van az ember mellette, elég egy mp, és bekövetkezik a baj...Kép

Trust!
SOK BOLDOGSÁGOT!!!Kép
Pihenj sokat!!

Marcsi!
Szuperek a nomád képek, bár nekem legjobban a "táplálkozó manók és előkében várakozó papájuk" fotó viszi a pálmát!Kép
Böli??? Hasonló érzéseket táplálok én is: mikor lesz már szeptember 1???KépKép
Ha minden jól megy előtte talán eljutok még a fiúkkal a Balcsira, bár a fele hajam elhullik, de megpróbálom velük 3-asban a 2 hetet...Kép

Erika

KépKép
herika

Sziasztok,

Hát Vadvirág én sem birtam könnyek nélkül, pedig hál`istennek nem kellett ilyet átélnem. Remélem nem sokáig tart már ez a kórházasdi. Szoptatni még mindig nem lehet? De lefejt anyatejet kap, ugye?
Gabi,
én még itt uj vagyok és kiváncsi Kép Mért nem szülhetsz rendesen? És nagyon jók a képek, helyesek nagyon a fiuk, és persze gratulálok a legifjabbhoz is!!!!

Marcsi, minden elismerésem Kép Nagyon tetszettek a képek! Kép

Rita,
Nekem is voltak keményedéseim kb félidőtől, de mivel a méhszájam zárt volt, nem csinált belőle nagy ügyet a doki. Nekem főleg akkor jött elő, ha sokat mentem vagy csak sétáltunk. Igy a tanács az volt, hogy ne sétáljak. Mindennap szedtem én is magnéziumot, igaz a pezsgőtablettát. Ja és a vörösbor! Nyugodtan lehet inni egy pohárkával, segit lazitani. Ez is orvosi tanács.
Erika,
hát ez a Riki, nem semmi!!! Kép De most nem lett semmi baja ugye??? ÉS a Ricsi?? Ö teljesen jól viselkedik??
M.
manoca

ZsuzsiKép
Készült rólatok fotó? Megnéznélek az ékszereitekkelKép
TrusKép
Gratulálok a FiúkhozKép Nekem a 27. héttől voltak keményedéseim, de inkább fáradság ill.rossz mozdulat miatt következett be. Engem befektettek vele no meg Lilluska állapota is ezt indokolta. Én mindenképp fekvést-fekvést és fekvést tudok javasolni Nektek és a nyaralást is lemondanám...persze tudom hogy nehéz, de szerintem Neked rengeteg keményedésed van nem csak néhány egy nap folyamán. Gondoljátok megKépVigyázz MagatokraKép
GabiKép
Gratulálok a licitáláshoz ill.a nyereményhezKép Ezt hogy kell elképzelni? Bocsi, de még sosem láttam ilyet... A kombi csomagtartó rész padlózatára tudjátok csavarozni ezt az ülést? Ez egy teljesértékű ülés?
ErikaKép
Sajnálom... Szegény, nem lett agyrázkódása? Olvasni elég borzasztó volt... Jobbulást kivánok NektekKép
Vadvirág?
Az új doktor nem mondta, hogy mennyit próbálták Márkocskát levenni az oxigénről és miként viselte a dolgot? Mert jó, hogy Márkon múlik a dolog, de a lehetőséget azért Ők teremtik meg az önálló légzéshez. Ha levették stabil volt a szaturációja? Ha igen, miért kerül vissza rendszeresen? Milyen a vérképe? A tüdeje rendben van?
ManocaKép
A Kaáliban elő is irnak minden napra egy pohár vörösbort a lazitás kedvéért, hogy az ember ne stresszeljen annyira a babatémánKép

doris

Sziasztok!
Köszi a köszöntő gondolatokat!
Szóval a pihenést majd 10-15 év múlva intézem Kép Gondolom Ti is így vagytok vele... Na, azért nem volt ilyen durva. Anyukám és Apukám (a helyi vattacukros minden nyáron kb. 30 éve Kép) végig ott voltak velem. Ők főztek, én meg csak babáztam, néha mosogattam, boltba jártam, hogy szokják a távollétemet. A végén már jó volt hazajönni: hiányzott Apa rendesen (őt csak hétvégente láttuk)

Vadvirág!
20 éves koromig szinte minden nyári hónapot ott töltöttem, így nomádul. Gyerkőcök is bírták. Apuka sajnos sokat nyavajgott. De azért sikerült mindig rendbetenni a lelkét Kép

Gabi!
Autónk nincs. Vonattal költöztünk le. A ruhákon sikerült helyet spórolni, mindig volt így is tiszta. Szüleim hozták a motorokat, ágyakat játékokat a pécsi "készletből".

Zsuzsi!
Köszi a jókívánságokat! Szemhéj piercing??? Viselni már fájdalommentes? Na jó, öreg és régimódi vagyok... Kép

Doris!
Gyönyörűek vagytok a profilos képen!

Olyan boldog vagyok! Vége a kötelező játszótéri grimbusznak. Ha kánikula van, megyünk strandolni!! Nekem is sikerült egy zárt strandra belépőt szerezni. Ma ki is próbáltuk. A havi bérlet családtagoknak nevetségesen olcsó (1500,-Ft). Be is tudok magammal vinni 1-2 embert 400 Ft-os napidíjjal. Az ORFK Lurdy ház melletti kiképzőközpontja a helyszín. Némi zöld, játszótér, étterem, és egy frankó, szupertiszta, langyos vízű, pici babaúsztató, no meg egy nagyobbacska 1,2 m-es medence. A srácok úgy kidőltek a délelőtti pancsitól, hogy öröm volt nézni.
Ha valaki csatlakozna, szóljon bátran!
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Manóca!
Azért nem szülhetek rendesen, mert az első terhességem császárral végződött, utána az ikreket már az előző császár miatt meg sem próbálhattam rendesen, féltek a "néma hegszétválástól", no meg az egyéb komplikációktól, amik ikreknél adódhatnak. Két császár után meg már nem nagyon szokták javasolni a rendes szülést. Egyébként a főiskolán a vizsgák idején meséltek egy sztorit, amikor két császár után valaki megpróbálta a harmadikat rendesen, és rossz vége lett a dolognak.Kép A szülés élménye ugyan kimarad jelenlegi életemből, de azért a gyermekáldásra nem panaszkodhatom! Még jó, hogy ilyen fejlett az orvostudomány!KépKép

Doris!
Kép
Így néz ki az ülés, és a csomagtartó padlózatára kell odaszerelni, ahogy gondoltad. Volt egy fekete is, de azt már csak akkor vettük észre, amikor ezt megnyertük!Kép Hogy teljes értékű-e, azt nem tudom, de mivel biztonsági övekkel együtt van, mi teljes értékűként fogjuk használni!Kép

Erika!
Elég borzasztó volt olvasni az újabb balesetetekről.Kép Nekünk is volt egy ilyen időszakunk, amikor minden héten az ügyeleten kötöttünk ki valamelyik gyerekkel. Szerencsére maradandó sérülések nélkül vészeltük át azt az időt.Kép Nektek is ezt kívánom!

Marcsi!
Nagy szerencse, hogy ilyen "bevállalós" szüleid vannak, akik hozták a kellékeket, meg munka mellett még magukra vállalták a mosást, főzést.Kép
Szívesen csatlakoznánk hozzátok strandolni, de Gergő még mindig nem vetette le a báránybőrt, és várjuk, hogy a kicsik elkapják-e.Kép

Gabi
efgabi

Doris!
Ma is megkértük Dominikát, hogy kísérjen el bennünket és vigyázzon az előtérben Jázminra és Dávidra, úgyhogy ismét Apával kettesben voltunk bent Márknál és megint kb. 1 órát ölelgettük, puszilgattuk szerkentyűk nélkül.

Egyszercsak odajött hozzánk az új doktor és azt mondta, gondolkozzunk el azon, hogy esetleg Márknak a nyakába egy kanült helyeznének el amig nem tanul meg nyelni és köhögni.

Állítólag akkor nem kellene neki az a kék cső, meg semmi egyéb sem és nyugodtan lehetne mozgatni, tornáztatni, meg hamarosan hazahozni is.

Most az orrán át kapja a tejcsit és erre meg minden másra megtanítanának minket hogy otthon eltudjuk Őt látni.

A nővérkék is azt mondták, hogy amikor bent vagyunk nála, akkor teljesen nyugodt, jól érzi magát a karunkban, de ahogy elmegyünk, azonnal nyugtalan lesz és ők nem mindig érnek rá babusgatni. Szóval szerintük is otthon jobb lenne neki.

Ráadásul az orvos azt is említette, hogy a mostani szerkezet nem túl jó ha hosszú hónapokig benne van, mert esetlegesen egy gyulladást, vagy fertőzést is okozhat és ezt állítólag nem lehet gyakran cserélni. Viszont azt a másik nyaki kanült igen és ott mindennek nem áll fenn az esélye.

A nővérkék pedig azt mondták, hogy a PIC-en több nagyon beteg, fertőző baba is szokott lenni és esetleg tőlük is elkaphat valamit.

Azt még mindig nem tudják megmondani, hogy ez a nyelés-köhögés mikor jön helyre. Ugyanazt mondták, amit eddig, hogy lehet 2 nap, 2 hét, 2 hónap, stb. Ez teljesen kiszámíthatatlan és Márkon múlik.

Fogalmunk sincs mit tegyünk!!!

Jó lenne a régi doktor véleményét tudni, - mert benne bízunk, lelkiismeretes, stb. - de Ő most ment el 1 hónap szabira.

Vadvirág
Vendég

Húúúú VadvirágKép
Ez nagyon-nagyon nehéz döntés... A két hónap alatti PIC-es tartózkodás alatt nem futottam össze olyan családdal akik hasonló helyzetben lettek volna mint Ti. Ez a nyaki kanül pontosan mit jelent? Úgy értem mekkora a kockázata a behelyezésnek? Mekkora a fertőzésveszély? Miként tudnátok táplálni Őt? Ezen a kanülön keresztül? Kell ezt a kanült tisztogatni? A váladékot szivogatni? Mennyire stabil? Úgy értem a mozgásban mennyire gátolná vagy nem gátolná? Mire kéne ügyelni? A köhögés-nyelés reflexet segit ez a kanül visszahozni? Egyáltalán ez a nyelés-köhögés probléma a szülésnél bekövetkezett oxigénhiányos állapot következménye vagy az intubálás eredménye? Ha az intubálás eredménye akkor megsérült a garata? Esetleg iritálja ez a cső vagy kanül? Annyi a megválaszolatlan kérdés... Mekkora odafigyelést igényel egy ilyen baba? Mert ugye több gyerkőc van otthon Nálatok is... A közösségből hazahozott fertőzések nem jelenthetnek veszélyt neki? Különleges ápolásra szüksége lenne? Nagyon nehéz igy bármit is átgondolni, hisz rnegeteg kérdésre nem tudjuk még a választ... Kellene egy olyan szakemberrel beszélnetek, aki ezt töviről-hegyire részletesen elmondaná Nektek. Esetleg Osztályvezető főorvossal vagy olyan szaktekintéllyel akinek a véleménye döntő lehet... Ha ez a nyaki kanül ennyivel jobb mint a jelenlegi cső akkor vajon miért nem ezt a módszert alkalmazzák jelenleg is? Van valami nagyobb kockázata? A fertőzésveszély kétségtelenül nagy a PIC-eken. Gergő is hazajövetel elött már óriási babaként kapott el valamit az osztályon ami miatt újra inkubátorba és oxigénre került tehát ebből a szempontból igaz lehet az otthon lét előnye no meg a lelki-testi fejlődés miatt is csak hát annyi itt a kérdője!!!! Valakit keritenetek kéne, aki minden előnyét-hátrányát,kockázatát elmondja, minden kérdésetekre válaszol hisz addig lehetetlenség dönteni... Drukkolok és ird meg mindenképp mit sikerült megtudnotok?KépBocsi, nem akartam okoskodni csak bennem hirtelen ezek a kérdések-gondolatok merültek fel...
MarcsikaKép
Köszi a dicséretetKépGratula a belépőhözKép
GabiKép
Köszi a képet, igy már el tudom képzelniKép

doris

Sziasztok!

Vadvirág!
Megértem, hogy tanácstalanok vagytok, nagyon nehéz eldönteni mi is lenne a legjobb mindannyiotoknak. Nem tudjátok esetleg felhívni a régi dokit, ha benne bíztok. Talán nem venné zaklatásnak, ha egy ilyen fontos kérdésben kikérnétek az ő véleményét is. Biztosan ki lehet deríteni a mobilját. Mégiscsak ő kezelte születésétől, talán ő másként látja a dolgokat, de az is lehet, hogy támogatná, hogy ti ápoljátok Márkot otthon.
Drága, kicsi Márk, olyan jó lenne, ha Te oldanád meg ezt a kérdést, és holnapra megtanulnál nyelni-köhögni!Kép

Gabi
efgabi

Gabi!
Most a soraidon nekem sikerült könnyeket hullatnom, mert pontosan így gondoljuk mi is ahogy te írtad. KépKép

Megpróbáljuk kideríteni a régi doktor mobilját, mert a vele való beszélgetés sokat segíthet az biztos.

Ő mindig becézte Márkot és amikor pl. a nővérkéknek rengeteg dolguk volt, akkor beállt segíteni és Márkot szépen ellátta.
Meg olyanokat mondott neki: "Bogyó most már szedd össze magad!"

A mostani idős doktor pedig tegnap is minden második szavában latinul nevezte meg a dolgokat, semmi érzelmet nem lehetett látni rajta, persze nem is ismerjük és Ő se igazán Márkot.

Tényleg az lenne a legjobb ha Márknak sikerülne rövid időn belül megoldania a kérdést!!! KépKép

Doris!
A táplálás az orrán keresztül történne amig nem tud nyelni-köhögni.

Tegnap megmutatták hogyan történik ez. Egy fecskendőbe szívták fel az anyatejet és az orrán levezetett vékony flexibilis csővön át nagyon lassanként adagolva kapta meg.

Igen, a születést követő oxigén hiány következménye, hogy még nem tud önállóan... Azt a nyaki kanült lehet cserélni és ez is megtanulható szerintük.
(A mostanit nem lehet cserélni sűrűn és a szerkezetet körülvevő szövetek ha ez hosszú időn át van ott, nem jól reagálhatnak az idegen testre.)

Viszont amit nem értek az az, hogy tényleg hogyan tudna megtanulni nyelni-köhögni, ha benne van egy ilyen szerkezet? Hiszen akkor ez gátolja ennek a reflexnek a megtanulásában nem?

Azt is mondták, hogy amig ez a szerkezet benne lenne, addig nem tudna sírni pl.

Hát a legjobb lenne tényleg a régi kedvenc orvossal beszélni valahogy. Remélem sikerül...

Most arra jutottunk egyelőre, hogy mindenképpen várunk még - csak azt nehéz eldönteni meddig - és hiszünk Márkban, biztatjuk tovább Őt, hogy sikerülni fog neki, mert erős!!!

Egy dologban azonban biztosak vagyunk. Mégpedig abban, hogy bármi történjék is végül Márkkal, mi mindig nagyon-nagyon fogjuk Őt szeretni egy életen át és mindenben segíteni fogunk neki.

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Hát ez tényleg nagyon nehéz dolog. Igen, tudom miként történik a szondán át való táplálás. Nálunk nem volt fix szondacső, minden alkalommal ledugták ezt a csövecskét. Gondolom a tietek fix lenne... Ettől a torokba helyezett kanültől nem tudna sirni vagy a mostanitól nem tud? Elég természetellenes ez az állapot és nyilván nem szerencsés hosszú ideig bent tartani a jelenlegi csövet de ezt tényleg jól át kell beszélni töviről-hegyire. Természetes, hogy Márknak otthon lenne a legjobb helye csak nem mindegy milyen állapotban és szükséges lehet-e azonnali orvosi beavatkozás például? Én is azt gondolom, hogy bölcs dolog lenne még várnotok hisz épp most került csak ki a másik helységből. Talán időre van szüksége, hogy Ő is érzékelje a pozitiv változást és reagálni tudjon rá. Most élvezhette elsőként az anyai-apai ölelés örömteli érzését, most kezdik pozitiv ingerek érni tehát várható a javulás az állapotában szerintem. Az oxigénről meg apránként csak-csak le kell szoknia hisz igy nem mehet haza. Szerintem még ez is eltart néhány napig vagy hétig. Ha nem akarják megadni a korábbi orvosotok számát esetleg megkérhetnétek egy nővért, hogy hivja fel Ő az orvost és kérdezze meg beszélhetnétek-e Vele? Szoritok és tudom, hogy jól fogtok dönteniKép

doris

Sziasztok!

Vadvirág!
Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön megtalálnotok a régi dokitokat. Nyomozásban szívesen segítek, ha van valami kiinduló pont. Mondjuk a doki neve.Kép

Folytatódik a nyári szobafogságunk, tegnap estére Bence is pöttyös lett.Kép Sajnos, az első pöttyöt éjszaka el is vakarta, de ettől függetlenül egész jól van, Gergő sokkal gyengébbnek tűnt az első napokban. Kíváncsi vagyok, hogy Marcin kijön-e a bárányhimlő, és ha igen mikor?

Gabi
efgabi

Nem adták meg a mobilszámot a PIC-en, mert szerintük szabadság alatt nem illik zavarni, persze megértik hogy Ő kezelte Márkot születésétől kezdve, de akkor sem.

Viszont döntenünk kellett beleegyezünk-e a műtétbe vagy sem, mert szerintük már elég időt hagytak a gondolkodásra.

Hosszas vívódás után miközben Márkot simogattuk, végül aláírtuk a papírt.

Azt mondták az új szerkezet nem akadályozza a nyelés-köhögés megtanulásában.

Tegnap az oxigénhiányról olvastunk itt a Társalgóban rengeteg borzalmas dolgot...

Mindezek ellenére azért reméljük most már innentől talán jobb lesz... KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág!

Kitartás, jó hogy ilyen pozitívan álltok a dolgokhoz, biztos minden jól fog mostmár alakulni.KépKüldök egy gyógyKép Márnak!Kép

Marcsi!

Igen, viselni már fájdalommentes, el is felejtem, hogy ott van, és mindig belekapok.KépTalán jobb is volt, hogy nem érzéstelenítették, mert az fáj, amikor megy ki az érzéstelenítő hatása. (Dóri mondta, amikor őt nyelvbe lőtték).
Na, majd megpróbálok berakni egy fotót.Kép

Lányok, elvállaltam az ikrek.lap.hu-t!! Mi legyen rajta, ami érdekel benneteket?

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Vadvirág!
Akkor már meg is műtötték? Mikor engedik haza? Drukkolok nagyon Nektek. Kép Kép Tényleg jó, hogy ilyen pozitívan állsz hozzá. Ezt megérzik rajtad a picik is. Kép

Zsuzsi!
Jó hogy elvállaltad. Kép Lehetne sok hasznos oldal már a terhességtől kezdve, majd bölcsi, ovi, suli. Egypetéjű, kétpetéjűek, egynemű, különbözű neműek, és persze a többes ikrek. Kép Néhány különlegesség. Ikertalik, ikerklubok. Sajnos én nem nagyon tudok ilyen oldalakról, csak az ikrek könyvét ismerem és ezt a jó kis topikot. Kép
Eri
simones

Marcsi!
Jól hangzik ez a pancsolás. Kép Egész nap ott vagytok? Egyedül vagy a fiúkkal? Szívesen csatlakoznék, csak fogalmam sincs hogy viselnék. Még nem voltunk strandon. Ma kiraktam nekik két kis pancsoló medencét, nagyon élvezték, még az sem zavarta őket, hogy hideg volt a víz. Kép
Eri
simones

Szia Eri!

Köszi a tippeket.Kép Én is néztem ki pár hasznos dolgot a könyvből, majd rákeresek a neten, hogy van-e ezekkel kapcsolatban valamilyen cikk, írás....Kép Biztos van, angolul már most is tudok néhány oldalt, de keresek magyarul is. Mivel az ikreket általában különlegesnek tartják, szerintem találni fogok. 150 linket kell összegyűjtenem.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Szia Zsuzsi!
Annak idején ezeket találtam. Valószínűleg ismered. Kép
http://www.freeweb.hu/mama-baba/ikrek.html
http://www.bebilap.hu/terhesseg/ikrek.htm
http://www.lll.hu/leche/52h.shtml

Gabi!
Csak így tovább! Akkor még a végén lesz nyaralás. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Ma 13 órakor megműtötték Márkot és azt mondták 15 percig tartott a beavatkozás, minden rendben ment és jól viselte.

Most még pár napig a PIC-en lesz, amig begyógyul a seb, aztán átkerül a csecsemő osztályra, ahol majd megtanítanak minket mindenre, amit tudni kell ahhoz hogy haza vihessük Márkot.

Azt még mindig nem lehet tudni ez mennyi idő lesz, de már hamarosan... KépKép

Köszönöm mindenkinek a folyamatos biztatást és a drukkokat, ez is ám nagyon sokat segít ebben az egész helyzetben.

Vadvirág
Vendég

Vadvirág,
nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen és minél előbb haza vihessétek Márkot!! Kép
manoca

VadvirágKép
Nagyon bátrak vagytok és gratulálok a döntésetekhez mert nyilván Márkocskának "kényelmesebb" ez az állapot mint a vastag csőKép Nagyon szoritok, hogy minden rendben legyen és mihamarabb hazakerülhessen Ő is hozzátokKép Ez a cső amit most betettek Neki bármikor eltávolitható? Pontosan hol helyezkedik el? És mekkora? Irj le mindent kérlek, nagyon érdekelKép Őszinte leszek...nem tartom túl etikusnak a döntéskényszer rövidségét amit rátok kényszeritettek de persze ez nem befolyásolja a lényeget, hogy jól döntöttetekKép Lenne egy kérdésem: Márk teljesen éber mikor veletek van? Úgy értem Jázminhoz hasonlitva reagált mindenre? Bármi furcsa érzékelhető rajta a testvérkéjéhez viszonyitva? Az oxigénhiányos állapotnak többféle lehetséges következménye adódhat persze mindez függ az oxigénhiány időtartamától ill. hogy az agy mely részét érintette ha érintette egyáltalán. Bár Márkot elég alaposan vizsgálgatták a dolog után és eltérést nem regisztráltak tehát bizzunk benne nagyon, hogy maradandó károsodás-sérülés nélkül megúszhatja a dolgotKépKépKép Nagyon ügyes fiúcskaKépKép Lehet tudni pontosan, hogy mennyi ideig volt oxigénhiányos állapotban? Erről mondtak Nektek valamit? Meg egyáltalán a továbbiakban mi lesz a következő lépés? Úgy értem mivel lehet Márkot ösztönözni a fejlődésre a nyelés-köhögés terén? Volna erre bármilyen technika? Az oxigénről levették már? Drukkolok Nagyon és minden elismerésem a Tietek, iszonyatosan nehéz amin most keresztül mentek de nem szabad a legrosszabbra gondolniKépKépKépKitartásKépKép
GabiKép
SajnálomKépRossz lehet, de talán egyszerre túllesztek a dolgonKép

doris

Doris!
Márk éber amikor vele vagyunk, olyan mint Jázmin, csak nagyon erőtlen, gyenge még.

Igen, olvastunk mi is mindent az oixgénhiányos állapot utáni időszakról...

Nem tudjuk mennyi ideig tartott.
Jázmin 01:10-kor született meg és ezt követően 15 perc múlva vittek a műtőbe, - ekkor kezdett romlani a szívhang - ahol azonnal elaltattak és többet nem tudok én sem.

Nem hiszem hogy lehet ösztönözni, de nem tudom pontosan én sem.

Azt viszont már tudom, mert mondták hogy tornára kell majd járnunk Márkkal.

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Tornára kell majd járnotok? És miért?Tónustalan vagy túl feszes?Milyen tornára kell járnotok? Esetleg Dévény-es tornára? Nekünk erre volt szükség mivel az oxigénhiányos állapottól Lillus túl merev,feszes volt tele kóros reflexekkel ill.Gergő túlzottan laza, tónustalan volt. Szerencsére ezek nagyon jól korrigálódtakKép Engem az izgat igazán, hogy ha nem ösztönözhetőek ezek a reflexek valamilyen ráhatással, akkor Márk miként fogja tudni, hogy neki nyelnie meg köhögnie kéne? Jó lenne egy szakember aki leül veletek akár egy papirossal a kezében és szépen elmagyarázza a behelyezett csövecske elhelyezkedését,funkcióját ill.megmutatná a köhögés-nyelés reflex kiindulási pontját... Vagy itt arról lehet szó, hogy az agyi inger(a parancs)hiányzik ahhoz, hogy nyelni-köhögni tudjon? Fizikálisan vagy tudatosan kellene beindulnia ennek a folyamatnak? Mi az ami Márkon múlik? Az akaratlagos része mert én valahogy úgy éreztem, hogy a köhögés-nyelés ösztönszerűen működő dolgok. Persze én egyáltalán nem vagyok szakmabeli, semmit sem értek a dologhoz pusztán hangosan gondolkodom... Tudtok valamit erről a problémáról? Mégis mivel lehet Márkot segiteni? Persze az otthoni környezet, a nyugalom,szeretet,törődés mind mind pozitiv irányba viszik majd el a dolgokat ebben biztos vagyokKépKépDrukkolok és izgulok értetekKép

doris

Vadvirág!

Nagyon bátrak vagytok, minden elismerésem a tiétek!Kép Remélem és drukkolok, hogy minden rendbe jöjjön, és Márk minél előbb hazamehessen hozzátok, ahol végre a szeretetetek gyógyítja majd leginkább!KépKép

Marcin mára jött ki a bárányhimlő, és mára Bence is rosszabbul érezte magát. Úgy számoltam, hétvégére időzítették a fiúk a kritikus időszakot, szerencsére akkor a párom is itthon lesz, nem egyedül kell "lefognom" a két kis vakarózóst.

Gabi
efgabi

Doris!
Igen, ezek mind jó kérdések, bennünk is kb. ezek merültek fel és mi is így próbálunk logikusan gondolkodni, fejtegetni, stb. ahogy te...

Remélem tényleg mindenre megtanítanak és valóban mindent elmondanak.

Viszont arról már mi is beszéltünk, hogy nyitunk egy füzetet és minden felmerülő kérdésünket felírjuk - nehogy valami is feledésbe merüljön - és ezeket megkérdezzük egy orvostól.

Abban mi is biztosak vagyunk, hogy az itthoni barátságos légkör és a szeretetünk pozitívan fogja befolyásolni az egészet. KépKép

Gabi!
Kitartás a két kis bárányoshoz és varázspuszi nekik!

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Én azt javaslom, hogy ragaszkodjatok a teljes tájékoztatáshoz. Erre jogotok van és Nekik ez is a feladatuk. Jogotok van tudni, hogy mi miért alakult ki és mi a teendő,mire számithattokKép Kezdeményezzetek egy részletes beszélgetést ha mással nem akkor az oszt.vezetővel. Ezek teljesen természetes kérdésekKépIrd meg látogatás után hogy vagytok?

Puszi és drukkolokKép

Doris
doris

Sziasztok!

Vadvirág!
Le a kalappal előtted, ahogy végigcsinálod ezt a nehéz időszakot! Nagyon erős, ügyes mama vagy!Kép
A kicsi Márkról nem is beszélve!!Kép
Nagyon szorítok továbbra is, remélem ezentúl csak boldogabb napjaitok lesznek!!!
Majd tegyél fel fotót a Manócskákról, ha készülnek friss képek. Jázmin már kész hölgy lehet, Márk pedig egy igazi kemény legény!KépKép
Sok gyógyító puszit küldök a folyamatos drukkkkkkk mellé!Kép

Gabi!
Nálatok mikor ért véget a miénkhez hasonló balesetes "korszak"?
Jobbulást a báránykáknak!KépKép
Én végre beoltattam magam kb. 2 hete! 4 hét múlva kapok még egy oltást és utána jöhet a bölcsis barihimlő!Kép

Zsuzsi!
Grat az új "munkakörhöz"!Kép

Szép hétvégét Mindenkinek!

Erika

KépKép
herika

Vadvirág!
Remélem most már lassan hazakerül a pici fiu gyogyultan,vagy legalább gyogyulofélben,és magatok mögött tudhatjátok ezt az egész "rémálmot" amit Márknak át kellett élnie és persze nektek is!Én is szorítok neki!

Pocakosoknak kitartást!Szerencsére most nincs "olyan" meleg!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Erika!
Szerencsére nálunk rövid ideig tartott ez az idő, de még mostanában is történnek balesetek. Már írtam, hogy Bence a múltkor az ágyon ugrálás közben úgy beütötte a száját, hogy alul elharapta, felül pedig még mindig nem tud harapni.Kép Persze, nem tanult az esetből, azóta is ugrál. Vagyis én azt gondolom, hogy csak a szerencsén múlik, hogy mire felnőnek, mennyi és milyen sérüléseket szereznek be.KépKép
Fura, hogy mennyire különbözőképpen kapták el a kicsik a bárányhimlőt: Bence tele van pöttyökkel a feje tetejétől a talpáig, de főleg az arcán és a hátán, Marcin viszont csak néhány van elszórva. Vajon mitől függ, hogy mennyire lesznek tele kiütésekkel?

Gabi
efgabi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?