2004.07.30 23:06
Ha nem, akkor ugrik a nyaralás is és a suli is!
, de kicsit nehezebben viselem a lépcsőzést, és az egyéb megpróbáltatásokat. A hasam is gyorsabban nő, biztosan az ikrek jól kitágították, így aztán most "dupla komfortos".
2004.07.31 15:48
(
[/url]2004.07.31 17:07
Azt mondta az orvos, jobb lenne többé nem ráesni, mert még 1-2 ilyen alkalom és nem fog tudni lélegezni!
2004.07.31 17:12

2004.07.31 20:58
A Madlena kismama plázában Budaörsön lehet kapni ilyen iker kapcsot, mert nekem ezt javasolták. Annyit tudok róla, hogy kör vázas kocsira rakható fel
Tündéri a profilod
Az oxigént orrocskába vagy a szájába kapja? Mert ha jól emlékszem nyitott inkubátorban fekszik a kis drága
Mi Lilluskát 40 g-os etetéssekkel hoztuk haza Gerit meg 50 g-okkal, úgyhogy csak a tüdejének kéne rendbe jönnie és otthon lehettek együtt
Drukkolok nagyon
Nem igényel több táplálékot vagy csak nem merik emelni az adagot? Az emésztése rendben van? Jázminka is nagyon ügyes
Kitartás Nektek, tudom, hogy nehéz, de reméljük egy-két hét és elfelejthetitek az egészet
Drukk-drukk
igy kevés időm jut irni
2004.08.01 07:00

2004.08.01 19:52
Próbálkoznak levenni Őt? Hogy viseli, mennyi időt töltött eddig oxigén nélkül? Minden nap masszirozzák a kis hátát, mellkasát? Tisztul a váladék? 2004.08.02 08:36
Örülök, hogy jól vagy/tok.
Jó, hogy kész az autó, és sikerült elköltözni.
Nekem szerencsére nem kell a harmadikra felhoznom a babakocsit, elég a gyerekeket cipelni. Mi elkértük az villanyos helység kulcsát, és oda pont befér az ikerkocsi.
Nincs semmilyen tároló nálatok? Ikerkapcsot nem használok. Régebben láttam a Megatoysban.
Kár hogy így álltak hozzá az arnicahoz.
Szerintem nem ismerik. Nálunk az egyik gyógyszerésznő szakértője a homeopátiának. Itt mindig van arnica is. Egyébként attól sem lesz baja a gyereknek, ha véletlenül beveszi az egész dobozzal.
2004.08.02 09:27
2004.08.02 16:17
Nem terveztük (csak én szerettem volna még egy kislányt), de én mindig azt mondogattam, hogy páros számú gyereket szeretnék. Mivel Gergő után ikrek jöttek, így lehetett csak helyrehozni az egyensúlyt.
Eleinte bíztam benne, hogy lány lesz, de az UH-ok nem azt mutatták. Tulajdonképpen jobb is így, a vizilabda-csapat apával már megvan!
Egyébként október közepe táján fogja a doki kivenni a kiskrapekot, és ezzel együtt megszakítani a további véletlen teherbeeséseket. 2004.08.02 19:34

Szivből gratulálok és kitartást kivánok Neked a hátralévő hónapokhoz hisz a melegben biztosan nem egyszerű a nagy pocak... Négy fiúcska, nem semmi!!!
Mi is négyen vagyunk testvérek csak mind a négyen Lányok lettünk
Kellemes pocakosodást kivánok ha ez lehetséges egyáltalán...
2004.08.02 21:03
Én már sokkal kevésbé bánom, mint az elején.
Van színem nekem is és 20 év után most mertem először újra bikinit felvenni, ikerterhesség ide-vagy-oda, úgy gondoltam utána bármit lehet vállalni
2004.08.03 08:40
Jó vizilabdázást a későbbiekben!( ez nagyon tetszett
)
Én is kívánok útólag boldog szülinapot nekik.
2004.08.03 09:24

2004.08.03 13:30
Egészen meghozta a kedvem a kissrácokhoz
két fiúval...mi hárman vagyunk lányok...
szóval óvatos mennyasszony voltam...
)
ikres mamának is szép napokat kívánok
(Utóbbiak! Jó nektek, hogy már magatokkat tudhatjátok a babákat, szeretnék a helyetekben lenni!!!!) 2004.08.03 14:14
Biztosan csodálatos érzés lehetett Márknak is, hogy ilyen sok időt tölthetett veletek hármasban, ez rengeteg erőt adhatott neki. Ha így halad a dolog, ahogy a nővér is mondta, akkor hamarosan hazaengedik!
Drukkolok, hogy így legyen!
Azt már írtam, hogy az én hasam is úgy néz ki, mintha "mindenórás" lennék, pedig még van 10 hetem. Többen meg is kérdezték, hogy biztos vagyok benne, hogy most csak egy babám lesz? Hehe, jó vicc! (Nekik!)
Így nem kell lecserélni az autónkat, mert mindannyian beférünk!
Már csak a bicikliket kell valahova elhelyezni, de azok mehetnek a tetőre!
Egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy Amerikából kb ugyanannyi a postaköltség, mint maga az ülés.
De még így is jobban megéri, mint másik autót venni.
2004.08.03 16:01

Üvöltés, vér......

2004.08.03 19:31
Mért nem szülhetsz rendesen? És nagyon jók a képek, helyesek nagyon a fiuk, és persze gratulálok a legifjabbhoz is!!!!
Nagyon tetszettek a képek!
De most nem lett semmi baja ugye??? ÉS a Ricsi?? Ö teljesen jól viselkedik?? 2004.08.03 20:05
Nekem a 27. héttől voltak keményedéseim, de inkább fáradság ill.rossz mozdulat miatt következett be. Engem befektettek vele no meg Lilluska állapota is ezt indokolta. Én mindenképp fekvést-fekvést és fekvést tudok javasolni Nektek és a nyaralást is lemondanám...persze tudom hogy nehéz, de szerintem Neked rengeteg keményedésed van nem csak néhány egy nap folyamán. Gondoljátok meg
Vigyázz Magatokra
Ezt hogy kell elképzelni? Bocsi, de még sosem láttam ilyet... A kombi csomagtartó rész padlózatára tudjátok csavarozni ezt az ülést? Ez egy teljesértékű ülés?
2004.08.03 21:03
Gondolom Ti is így vagytok vele... Na, azért nem volt ilyen durva. Anyukám és Apukám (a helyi vattacukros minden nyáron kb. 30 éve
) végig ott voltak velem. Ők főztek, én meg csak babáztam, néha mosogattam, boltba jártam, hogy szokják a távollétemet. A végén már jó volt hazajönni: hiányzott Apa rendesen (őt csak hétvégente láttuk)
2004.08.03 22:12
A szülés élménye ugyan kimarad jelenlegi életemből, de azért a gyermekáldásra nem panaszkodhatom! Még jó, hogy ilyen fejlett az orvostudomány!
Hogy teljes értékű-e, azt nem tudom, de mivel biztonsági övekkel együtt van, mi teljes értékűként fogjuk használni!
Nekünk is volt egy ilyen időszakunk, amikor minden héten az ügyeleten kötöttünk ki valamelyik gyerekkel. Szerencsére maradandó sérülések nélkül vészeltük át azt az időt.
Nektek is ezt kívánom!
2004.08.03 22:14
2004.08.04 07:44
Bocsi, nem akartam okoskodni csak bennem hirtelen ezek a kérdések-gondolatok merültek fel...
Gratula a belépőhöz
2004.08.04 08:19
2004.08.04 11:52

2004.08.04 12:48
2004.08.05 08:37
Sajnos, az első pöttyöt éjszaka el is vakarta, de ettől függetlenül egész jól van, Gergő sokkal gyengébbnek tűnt az első napokban. Kíváncsi vagyok, hogy Marcin kijön-e a bárányhimlő, és ha igen mikor? 2004.08.05 09:55

2004.08.05 13:10
Küldök egy gyógy
Márnak!
Talán jobb is volt, hogy nem érzéstelenítették, mert az fáj, amikor megy ki az érzéstelenítő hatása. (Dóri mondta, amikor őt nyelvbe lőtték).
2004.08.05 14:59
Tényleg jó, hogy ilyen pozitívan állsz hozzá. Ezt megérzik rajtad a picik is.
Lehetne sok hasznos oldal már a terhességtől kezdve, majd bölcsi, ovi, suli. Egypetéjű, kétpetéjűek, egynemű, különbözű neműek, és persze a többes ikrek.
Néhány különlegesség. Ikertalik, ikerklubok. Sajnos én nem nagyon tudok ilyen oldalakról, csak az ikrek könyvét ismerem és ezt a jó kis topikot.
2004.08.05 15:20
Én is néztem ki pár hasznos dolgot a könyvből, majd rákeresek a neten, hogy van-e ezekkel kapcsolatban valamilyen cikk, írás....
Biztos van, angolul már most is tudok néhány oldalt, de keresek magyarul is. Mivel az ikreket általában különlegesnek tartják, szerintem találni fogok. 150 linket kell összegyűjtenem.
2004.08.05 15:58
2004.08.05 19:47

2004.08.05 21:01
Nagyon szoritok, hogy minden rendben legyen és mihamarabb hazakerülhessen Ő is hozzátok
Ez a cső amit most betettek Neki bármikor eltávolitható? Pontosan hol helyezkedik el? És mekkora? Irj le mindent kérlek, nagyon érdekel
Őszinte leszek...nem tartom túl etikusnak a döntéskényszer rövidségét amit rátok kényszeritettek de persze ez nem befolyásolja a lényeget, hogy jól döntöttetek
Lenne egy kérdésem: Márk teljesen éber mikor veletek van? Úgy értem Jázminhoz hasonlitva reagált mindenre? Bármi furcsa érzékelhető rajta a testvérkéjéhez viszonyitva? Az oxigénhiányos állapotnak többféle lehetséges következménye adódhat persze mindez függ az oxigénhiány időtartamától ill. hogy az agy mely részét érintette ha érintette egyáltalán. Bár Márkot elég alaposan vizsgálgatták a dolog után és eltérést nem regisztráltak tehát bizzunk benne nagyon, hogy maradandó károsodás-sérülés nélkül megúszhatja a dolgot

Nagyon ügyes fiúcska
Lehet tudni pontosan, hogy mennyi ideig volt oxigénhiányos állapotban? Erről mondtak Nektek valamit? Meg egyáltalán a továbbiakban mi lesz a következő lépés? Úgy értem mivel lehet Márkot ösztönözni a fejlődésre a nyelés-köhögés terén? Volna erre bármilyen technika? Az oxigénről levették már? Drukkolok Nagyon és minden elismerésem a Tietek, iszonyatosan nehéz amin most keresztül mentek de nem szabad a legrosszabbra gondolni

Kitartás
Rossz lehet, de talán egyszerre túllesztek a dolgon
2004.08.05 21:20
2004.08.05 21:35
Engem az izgat igazán, hogy ha nem ösztönözhetőek ezek a reflexek valamilyen ráhatással, akkor Márk miként fogja tudni, hogy neki nyelnie meg köhögnie kéne? Jó lenne egy szakember aki leül veletek akár egy papirossal a kezében és szépen elmagyarázza a behelyezett csövecske elhelyezkedését,funkcióját ill.megmutatná a köhögés-nyelés reflex kiindulási pontját... Vagy itt arról lehet szó, hogy az agyi inger(a parancs)hiányzik ahhoz, hogy nyelni-köhögni tudjon? Fizikálisan vagy tudatosan kellene beindulnia ennek a folyamatnak? Mi az ami Márkon múlik? Az akaratlagos része mert én valahogy úgy éreztem, hogy a köhögés-nyelés ösztönszerűen működő dolgok. Persze én egyáltalán nem vagyok szakmabeli, semmit sem értek a dologhoz pusztán hangosan gondolkodom... Tudtok valamit erről a problémáról? Mégis mivel lehet Márkot segiteni? Persze az otthoni környezet, a nyugalom,szeretet,törődés mind mind pozitiv irányba viszik majd el a dolgokat ebben biztos vagyok
Drukkolok és izgulok értetek
2004.08.05 23:05
Remélem és drukkolok, hogy minden rendbe jöjjön, és Márk minél előbb hazamehessen hozzátok, ahol végre a szeretetetek gyógyítja majd leginkább!
2004.08.06 06:31

2004.08.06 07:37
Kezdeményezzetek egy részletes beszélgetést ha mással nem akkor az oszt.vezetővel. Ezek teljesen természetes kérdések
Ird meg látogatás után hogy vagytok?
2004.08.06 13:27

2004.08.06 13:31
2004.08.06 18:07
Persze, nem tanult az esetből, azóta is ugrál. Vagyis én azt gondolom, hogy csak a szerencsén múlik, hogy mire felnőnek, mennyi és milyen sérüléseket szereznek be.

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|