A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Mamik Kép
Köszönöm a babkocsis hozzászólásokat. Megnézem az általatok ajánlott típusokat is.

Eszter Kép
mail ment. Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
25+4

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Éva!

Nagyon jól áll a házikótok, gratulálok!Kép Irigykedem is ám, nagyon jó lehet kertes házban lakni, akkor jó sok kutyusom lenne.KépKép

Bea!

Boldog Születésnapot a lányoknak!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Köszönöm mindenkinek a gratulációt. Tényleg nagyon jól haladunk! Igaz, ha lenne több pénzünk gyorsabban is haladhatnánk, de így is nagyon elégedettek vagyunk. Ha minden jól megy még idén költözünk.

Zsuzsi

Nagyon klassz az ikres oldal! Gratulálok!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!
Éva!
Nekem is nagyon tetszik a ház, igazán ötletes és szép.

Köszönöm a dícséretet, már sikerült összeszednem magam, ismét a régi pozitív a hozzáállásom, tényleg így tudok a legtöbbet segíteni.

Tegnap fantasztikus dolog történt...
Amikor Márknál voltunk, megengedték, hogy Jázmint mellé tegyük.

Mindketten csupán bodyban voltak és amint egymás mellé kerültek, azonnal megfogták egymás kezét!!!

És amit Márk még soha nem tett eddig, többször édesen nagyokat mosolygott! KépKép

A nővérkék is teljesen ámuldoztak és velünk együtt örültek.

Mindannyian egyetértettünk abban, hogy Márk számára Jázmin lesz a legszuperebb terápia, a barátságos itthoni légkör és a rengeteg szeretet...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Éva!
A ház tényleg nagyon frankó! Gratula!!! Milyen színű lesz?

Vikics!
Úgy látom a mieinkhez hasonló volumenű élményeitek voltak Nektek is a Balatonon. Halakat leszámítva, persze! A vonatbámulás az nálunk is iszonyúan ment. Most is éppen a Nyugatiban lesik Apával őket.
Az ORFK strand körlete nem egy aquapark Kép de a medencék klasszak. Kicsi a picik része, de komolyabb dugó még nem alakult ki. Kb. 3*4 méteres, és 1/2 m mély. Az enyémek már olyan bátrak, hogy a széléről vizbeugrással kísérleteznek.

Era, Gabi!
Sajnos túl hamar, az örömtől még eléggé tájékozatlanul írtam, hogy bevihetek magammal bárkit. Csak az ottdolgozók vihetnek vendéget, a bérleteseket rendesen ellenőrzik és kérik a személyit is. Pedig közben még egy plusz bérletet is szereztem, ha jönne valaki, de eddig senki nem merte megkockáztatni az esetleges lebukást. Nagyon sajnálom, nekünk nagyon bejött.

Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

SziasztokKép
Megérkeztünk a nyaralásból majd irok róla részletesenKép
BeatrixKép
Tündériek a Lányok a motoros fotón (isKép)csak el nem tudom képzelni hogy tudsz Velük egyedül sétálni???KépKépAhány annyi felé...KépA KIKA-ban láttam otthon gyermekhámot.
ZsuzsiKép
Köszi Neked is a jókivánságot a nyaralásraKépMég nem volt időm megnézni a lapot amit készitettél de majd pótlomKépLe a kalappal a sok-sok energiáért amit a témába feccölszKép
EriKép
Sajnálom Viki sérüléseit, remélem már jól vanKép
ErikaKép
Remélem jól nyaraltok és nem kopaszodtál még meg teljesenKépKépTalán Apjuk is Veletek lehet...Kép
CsillaKép
Helyesek vagytok a fotónKépRemélem jól pihentetekKép
IkeranyaKépVadvirágKép
Megnézem utólag az albumotokatKép
CerkaKép
Üdvözöllek, gyere közént amint tudszKép
VikicsKép
Klassz, hogy ilyen jól telt a nyaralásotokKép
GabiKép
Sajnálom a nyaralást...
Drága VadvirágKép
Ismerős ikres barátnőmék töltöttek egy hetet a Szabadság hegyen.Mozgásfejlesztéssel foglalkoznak ott és a Katona módszert végzik többnyire. Nem voltak kedvesek de ő bent maradt az alatt a hét alatt. Külön épületben volt a szálláshelye de a nappali etetésekre legalább beengedték... Persze nem tudom, hogy Te ezt miként oldhatnád meg...Jázminka is igényli a társaságodat. Drukkolok de tényleg valamit tenni kéne, mert ez a fixen behelyezett kanül ne igazán ösztönzi Márkot persze ez csak az én hozzáértetlen véleményem... A legjobb tényleg otthon együtt lesz Nekik JázminnalKépLelkileg nagyon jót fog tenni NekikKépGratulálok, ügyes, erős vagy, csak igy továbbKép
EszterKép
Nagyon vigyázz MagatokraKépPihenj és diétázz ez a legfontosabbKépÉn más okból kaptam infúziókat de majd egy hónapig még húztuk VeleKép
ÉvaKép
Gratulálok, hogy jól haladtok és kitartás, hamarosan költözhettek isKépMegnézem a fotót amint időm leszKép

Puszi:Doris
doris

Vadvirág

Ez csodálatos!!! Végigsírtam a soraidat, annyira megható lehetett, ahogy megfogták egymás kezét. Én az elején mindig bőgtem, amikor láttam, hogy a fiaim mennyire szeretik egymást.
Örülök, hogy a régi vagy!!! Fel a fejjel, már nincs sok hátra és Márk veletek lehet!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

ZsuzsiKép
Nagyon klassz a lap amit késziteszKépKép Sajnálom, hogy terhességem idején még nem létezett ez az oldalKép További jó munkátKép
VadvirágKép
Megnéztem a friss képeket az albumotokbanKépNagyon szépek a gyerekekKépJázmin igazi kis hölgy a kalapocskájában Márk meg komoly fiúcska lett az egy hónap alattKépReméljük mielöbb megtelik majd a babakocsi másik ülése isKépKép Ez a cső Márkocska garatában elég vaskos. Gondolom tisztogatni kell de nem tudom elképzelni, hogy amig ez a cső ott marad, addig önállóan mire lesz majd késztetése hisz elvileg mindent elvégeznek helyette. Ezzel kapcsolatban sikerült beszélnetek valakivel? Kaptatok bővebb imformációt? A szondázáson kívűl még milyen feladatotok lesz a garatcsövet illetően? Ezeket is gyakorolhatod már a PIC-en? Jó lenne, ha gyakran tudnátok Jázminkát Márk közelébe tenni, hisz óriási segitség lehet ez NekiKitartás nagyon ügyesek vagytok és ne marcangoljon a tudat, ha véletlenül elhagy az optimizmusod, ez természetes ebben a nagyon nehéz, embertpróbáló helyzetben… Erős vagy és hidd el, másnak sem megy ez másként, lényeg, hogy időről-időre talpra tudjatok állni és meglássátok a fényt az alagút végén!!! Ez már hamarosan itt leszKép Még egy hét korházi tartózkodás aztán együtt a kis családKépKép
IkeranyaKép
Nagyon szépek a Lányok és milyen hosszú a hajukKépGratulálokKép
VikicsKép
Megnéztem a Ti Balatoni nyaralásotokat isKép Zajlott nálatok az élet ahogy látszik a fotókonKép A fiúk elevenek nagyonKépKép
ÉvaKép
Klassz a házatok nagyon-nagyonKépHol épitkeztek? Mi Pátyon vettünk néhány éve telket. Épp most fizettük ki az utolsó részletet és ha hazamegyünk a kiküldetésből neki szeretnénk állni épitkezni….fogalmam sincs fogunk-e valaha is ott tartani mint ti???Kép Jó, hogy már igy álltok és látszik a vége, persze ennek sosincs vége de hamarosan belülről csinositgathatjátok új otthonotokatKépKépGratulálok, megfeszitő munka lehet…!!
OrsiKép
Üdvözöllek itt isKépKép

A mi nyaralásunk jól sikerültKépEgész álló nap szabad levegőn voltunk és a babák legnagyobb öröme a kis felfújhatós medencében való lubickolás voltKépKép Imádták de Gerikém csak a 30 fokos vizet viselte el, ennél hidegebb vizben már vinnyogott...KépKép Jókat hancúroztak és jól birták az esti vacsoráinkat meg sétálásokat is, nyaralás alatt leszoktak az éjszakai evésről mivel későn kerültek ágybaKépKép Talán ez a jó szokásuk itthon is megmaradKép Képeket majd később mert még nincs a gépemen.

doris

szia Doris!
Én minden nap benézek,olvasgatlak benneteket.Ha van kérdésetek ,kérdezzetek.
Cerka

cerka

Sziasztok!

Zsuzsi!
Kösz a gratuláciot,ma betöltöttük a 2. évünket!
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1930
remélem jol írtam!

Mindenkinek kitartást a betegségben,terhességben és a manók körül!Most ennyi,majd jövök!
Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Beatrix!
Sok boldog születésnapot a lányoknak!!!
Kép

Doris! Mennyi ideig vagytok kint?

Krisztina

Krisztina
k78

Mamik Kép
Elkészültek az albumaink.
Kismaczkókról: (a pocis kép még hiányzik, de holnapra az is meglesz)
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3181

Babafelszerelés (még elég hiányos, de ha hazaér a gép, akkor a többit is pótlom):
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3182

Orsi + 2 Kismaczkó
25+4

Orsi
KépKépKép
icsilya

BeatrixKép
Gratulálok, nagyon szépek a Lányok és gyönyörű a tortájukKép
Kérdés: Első szülinapra milyen tortát készithetek a babáimnak? Úgy értem egy csomó ételt még nem esznek pl.tejterméket...stb. Mit javasoltok? Mondjuk csak októberben lesznek egy évesek de szeptemberben megyünk haza két hétre és akkor üljük meg a nagy alkalmat az egész családdalKép
CerkaKép
Köszi, aranyos vagyKépEddig is kérdeztem ám a Lányokat és szerencsére mindig jön a segitségKépÖrülünk ha Te is irogatszKép
KrisztiKép
Dévény tornára meg korházi, neurológiai kontrollra szeptember 10 körül megyünk haza. Hosszú távon kérdezed? Mert akkor sajna nem tudok válaszolni, fogalmam sincs hány évig maradunk...Kép
OrsiKép
Nagyon édesek a FiúkKépTe pedig nagyon ügyeske vagy, gratulálokKép
VadvirágKép
Irj ha időd engedi, kiváncsi vagyok nagyon mindenreKép

doris

Doris! Kép Hosszú távon kérdeztem... Kép

Igaz, nekünk még elég messze van az első szülinap, de engem is foglalkoztat az első torták milyensége! Kép

Krisztina
k78

KrisztiKép
Akkor sajna nem tudok válaszolni... Áprilisban múlt egy éve, hogy elkezdtük. Mondjuk én a koraszülés miatt korházban töltött hónapokat és az utána következő néhány hónapot (összesen 6)otthon töltöttem a Párom nélkül ill.hétvégenként járt haza hozzánk tehát folyamatosan idén áprilisban jöttem ki a babákkal. Kb.3 havonta kell hazamennünk tornázni meg korházi kontrolokra. Reméljük ezek azért ritkulni fognak idővelKépKépKicsit macerás az utazgatás mert rengeteg a holmink igy nem tudok repülőre ülni Velük viszont sajnálom kizökkenteni Őket a megszokott kerékvágásból... Azért nem tragikus a helyzetünkKép

doris

Sziasztok!

Gabi!
8 kg-os baba? Kép Biztos, hogy nincs mellette még 2 baba? ;-) De az is lehet, hogy csak elmérte a doki.

Éva!
Szép lesz a kis házikótok. Kép

Vadvirág!
Erről az a koraszülött ikres kép jut eszembe, ahol átöleli az egyik a másikat. Kép (kb 1 hónapja raktam fel a topikra) Nem értem az orvosok miért nem engedik ezt meg, ill. csak nagyon ritkán.
Márknak nagyon hiányzott Jázmin már KépKép

Bea!
Boldog szülinapot a lányoknak! KépKépKép

Doris!
Üdv újra itthon! Kép Merre voltatok?
Viki már jobban van. De amilyen vagányak a fiúk, csoda, hogy ennyivel megússzák. Zolika tegnap óta mondja: apa gyere Kép
A fiúk 1 éves tortája piskóta volt, én sütöttem sütőpor nélkül és tettem rá hipp bébidesszertet. De lehet gyümölcsöset is rátenni. Persze ez nem úgy néz ki, mint egy cukrászdai. Ők inkább a piskótát ették. Fotó sajnos nem igazán sikerült, mivel csak mi négyen voltunk. A fiúk már akkor mentek, és nem voltak hajlandóak leülni a torta mellé. Talán idén már lesz tortás képünk is.

Eri
simones

EriKép
Köszi az üdvözléstKépFranciaországban voltunk de a helyben meg az emberekben csalódtam...viszont igyekeztünk jól érezni magunkatKépGratula Zolikának isKép Piskótát tojással süthetek? Most még nem eszünk tojásos ételeket....

doris

Orsi!
Nagyon aranyosak a kis pocaklakók! Kép A takarójuk is nagyon klassz lesz. Kép

Marcsi!
Ti mindennap mentetek? A bérletet hogy szereztétek?

Eri
simones

Sziasztok!

Tegnap mi is hazajöttünk a rövid kis nyaralásunkból. Kisorosziban voltunk sátrazni a két nagyobb gyerkőccel, édesanyám bevállata a kisfiúkat. Szegény, eléggé lefáradt...
Mi viszont nagyon jól éreztük magunkat, képeket is tudtam felrakni:
https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=208&page=3
Ha nem jól írtam a linket, akkor bocsi, Debreczeni család néven fut az albumunk.

Most van itthon digit gép egy pár napig, úgyhogy csinálok egy 2-es számú albumot is, ha lesz egy kis időm, és teszek fel Örsről és Ákosról is friss képeket, hiszen ők is mindjárt 1 évesek lesznek. Kép

Bea! Boldog szülinapot, én is végignéztem az albumot, nagyon jó fejek a lányok! Kép

Nálunk ma folyamatos helikopter nézegetés volt, legalább 50 ment el fölöttünk a forma 1 miatt, gyerekek nagyon élvezték Kép

Éva! Nagyon klassz a házatok, ilyesmit szeretnénk mi is, ha majd egyszer sor kerül rá... Kép

Zizi
debyand

Doris!
Majdnem egyszerre írtunk! Kép
A franciákban én is csalódtam. De a bretonok nagyon kedvesek voltak. Kép
Igen én tojással sütöttem. Először arra gondoltam, hogy babakekszből csinálok tortát gyümölccsel. Ekkor már régóta ették a milupa kekszet. Ha nem akarsz akkor még tojásosat adni nekik, akkor lehet babakeksszel. Ha azt sem adsz még, akkor marad a gyümölcs. A tányérukra készíts mintát többszínből. Próbálj képet készíteni róluk majd. Neked biztos sikerülni fog Kép

Eri
simones

Szia Zizi!
own=1& nélkül jó Kép
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=208&page=3
Megnéztem a képeket, látom jól éreztétek magatokat. Kép
Már máskor is voltatok sátrazni a gyerekekkel?

Eri
simones

Sziasztok!

Eszter!
Az utolsó menzesz szerint október 23-ra vagyok kiírva. Ehhez képest az UH pénteken szeptember 30-i dátumot is kiírt, de a doki átlagban egy héttel mondta nagyobbnak a babát. Ha ez a cukor miatt van, akkor azért veszélyes, mert méretre ugyan jó nagy lesz, de a fejlődése elmarad a méreteitől.Kép A másik veszély az lehet, hogy születése után bekómálhat, mint egy rendes cukorbeteg.Kép

Külön cukortartalmat nem találsz sehol, csak szénhidrát-tartalmat. Nekem csak a banánt és a szőlőt tiltották meg szigorúan, a többit lehet enni, dinnyét is, abban 7g CH van 10 dkg-ban. Tízóraira és uzsonnára 15-15 g szénhidrátot szabad megennem, amibe egy alma és 3 szelet Korpovit keksz fér bele. Ez utóbbi a rostok miatt kell, hogy lassabban szívódjon fel a gyümölcsből a cukor. Egyébként Lau írta az őszi babás topikon: találtam egy egész jó táblázatot, az alapján tényleg ki lehet számolgatni a szénhidrát értékeket: www.bodybuilder.hu , itt 100 g-ra lebontva tartalmazza a szénhidrátot. Ételenként lehet lekérdezni. A gyümölcsök itt vannak: http://body.builder.hu/receptek_kbase.htm4?id=10.
Ha még van kérdésed, írhatsz mélt is a profilomban lévő címre.Kép

Eri!
Az tényleg lehet, hogy a doki egy kicsit elmérte, de csak egy héttel mondta nagyobbnak, mint eddig.Kép Azt úgysem fogja engedni, hogy bekerüljek a Guinessbe.Kép

Gabi
efgabi

Bea!
Boldog szülinapot a lányoknak!KépKépKép

Doris!

Küldtem neked néhány receptet, amiket készíthetsz a kis egyéveseknek!Kép Nálunk az almás lepény-tortának volt mindig a legnagyobb sikere, minden buliba, ahova meghívtak minket vittünk egy tepsivel, és ez fogyott el először.Kép

Gabi
efgabi

Lányok!

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a házunkkal kapcsolatos dícséreteket!

Doris

Mi Ráckeresztúron építkezünk, Érd után van egy kicsivel. Páty nagyon szép hely, voltam már arra egy párszor.

Zizi

Jó lehetett a nyaralás! Nem hiányoztak a kicsik?

Bea

Nagyon boldog születésnapot kívánok a lányoknak!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Gabi!
Az almás lepény-torta receptjét és a többit nekem is küld el légyszíves. Kép Köszi szépen.
Gabi és Eszter!
Vigyázzatok magatokra és a kis pocaklakókra! Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Éva!
Nekem is leírhatatlanul csodás és hihetetlen élmény volt látni és ahányszor csak erre gondolok annyira eltölt a boldogság, hogy beleborzongok, mosolygok és nagyon jó kedvem lesz azonnal. KépKép

Most már teljesen biztos vagyok benne, hogy nem csupán mítosz, amiket azzal kapcsolatban olvastam, hogy az ikrek közötti kapcsolat nagyon erős, stb...

Tegnap is kipróbáltuk, egymás mellé tettük Jázmint és Márkot és ugyanaz történt ami szombaton!!! KépKép

Eri!
Szerintem az orvosok nem hisznek ilyenekben...

A 4. napon amikor kijöhettünk Jázminnal a kórházból és bementünk Márkhoz, azonnal azt kérdeztem az orvostól, hogy Jázmint mellé tehetem-e...

Kár hogy ennyit kellett várni az első alkalomra.

Doris!
Az etetés mellett még a tüdőből, az orrból és a szájból kell kb. 3 óránként leszívni majd a váladékot.

Azt mondták nekünk, hogy ez a kanül nem akadályozza egyáltalán a nyelési reflex kialakulását, ez ettől független.

Szerintem sikerülni fog neki biztosan. KépKép

Gabi!
Minden rendben lesz, hamarosan a karjaidban tarthatod a kis pasast. Kép

Megnéztem mindenkinek a friss fotóit és kivétel nélkül mindegyik nagyon-nagyon kedves kép.

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Biztató, hogy a kanül nem zavarja majd a nyelésben és biztos vagyok benne, hogy sikerül Neki kilábalni ebből a nehézségből csak már legyen végre Veletek otthonKépKépKitartás!!! Ezek szerint orvossal érdemben nem tudtatok beszélni...sajnálom.
GabiKép
Nagyon szépen köszönöm a recepteket ki fogom próbálniKépKép
ÉvaKép
Igen, Páty tényleg szép, csak épp vegyianyag raktár épitését tervezik...Remélem a népszavazás majd megakadályozza ezt a tervet... Kitartás a további munkálatokhozKép
EriKép
Köszi a tippet Neked isKépBocsi, de tudatlan vagyok...kik azok a bretonok?
ZiziKép
Szia itthonKépÖrülök, hogy jól sikerült a pihenésetekKépMegnézem az albumotokatKép

doris

VadvirágKép
Még egyvalami eszembe jutott. Ne felejtsétek megkérni a gyógytornászt aki a korházban foglalkozik Márkal, hogy mutassa meg nektek a masszirozás technikáját amivel a tüdőböl lehet felmasszirozni a váladékot és utána azonnal le is kell szivni, hogy ne liftezzen szegénykének. Úgy tudom elektromok fogkefével is szokták ezt elősegiteni mert az egyenletes rezgés segit fellazitani a váladékot de ne rám halgass, hanem kérdezzétek megKépBocsi, ha már eszetekbe jutott....

doris

Bea, Isten éltesse a lánykáidat sokáig! Még mindig tündériek a képn.Kép

GabiKép, köszönöm szépen a választ. Szerdán megyek megint vérvételre, kiderül, mi a helyzet vércukor ügyben. Kicsit én is attól tartok, hogy a babáim a magas cikorszint miatt nőttek ennyit, Petikém egy hónap alatt 780 gr.-ról 1540-re nőtt. Ez azért elég drasztikus, jóval meghaladja a könyvekben írtakat.
eszter28

Ebatta!

mail ment,remélem el is küldtem,mert közben aaképedet is töltöttem le!

Eszter 28/Zsuzsi/!!!!

Írj már mailt.!

Mégegyszer köszönöm szépen a szülinapi jókivánságokat mindenkinek!

Vadvirág!
Hogy van Márk!

Kép
beatrix2

Bea, kívánságod parancs.Kép Már írtam is.
eszter28

GAbi

Szerintem valamit elmértek és ezzel jó kis aggodalmat okoztak nektek. Szerintem ne aggódj, minden rendben lesz nálatok.
Vettél már babakocsit? Gondolom nem sok mindent kellett venni 3 fiú után.
Jó nagy lehet már a hasad. Vannak rólad terhes fotók az albumodban?

Éva

Kép

Kép
éva75

Eri!
Igen, szinte minden nap voltunk az elmúlt 2 hétben. MOst kihagytuk a zimásabb napokat, de holnap újra lubickolunk. Bérletet az ottdolgozók a családtagjaiknak igényelhetnek. Meghatározott rokoni fokig jár. Nekem apósom révén van belépőm.

Gabi!
A recepteidre mindig (v)evő vagyok Kép Kép Nekem is küldd el lszi!!!

Doris,
újra leskelődtem az albumodban, hátha ott vannak már a nyaralós képek. A kismanóid friss képei télleg szuper aranyosak!!!
Jó, hogy megjöttél! Bocs, hogy tudálékoskodok... A bretonok azok, akik észak Franciaországban élnek, Bretagne-ban (Rennes, Nantes). Éppen most van itt Mo.-on öcsém exbarátnője, aki onnan származik. Ösztöndíjjal járt egy évet öcsémmel egyetemre, akkor gabalyodtak össze. Annyira passzolt öcsém frankomán életébe. De sajnos hazament Solenne...

Zizi!
Olyan klasszak a nyaralós portrék! Ennyi szép gyerek!!! Ki készítette Zsófiról ezeket a lírai, bájos, édes pillanatképeket? Gyönyörű ez a nőci!!! Andris is olyan jóképű pasi...
Anyukád akkor nosztalgiázott?
Biztosan nagyon sokat jelentett a két nagyobbnak ez a pár nap. Okosan kitaláltátok Kép Kép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

ZiziKép
Nagyon helyesek vagytok a fotókonKépTe s milyen jól nézel ki,vékony vagy a sátor elött ücsörgős képenKépGratulálokKépKicsik hogy viselték?
MarcsiKép
Köszi, hogy leirtad...sajna hiányosak a történelmi ismereteim... Mi ST.Raphaelben, Cannes környékén dél F.országban jártunk. Az üdülő amit a neten találtam "családbarátnak" hirdette magát... A megérkezésünkor a recepciós lányka felgma volt, a "ház" amit béreltünk egy két szintes apartman volt amiből kimaradt egy hálószoba persze ezek mellékes dolgok, csak hát nem erre fizettünk be. A legrosszabb az volt, hogy az üdülőfalu dugig volt lépcsőkkel igy másból sem állt a hetünk mint babakocsi cipelésből mert nem egy-két lépcsőfokot kellett másznunk, hanem 50-60 fokokat hegynek felfelé sé a medencék lépcsőzetesek,zsúfultak,hideg vizesek voltak. A több száz fős üdülőnek egy "gyermekmedencéje" volt, amit lábmosásra használt mindenki igy értelemszerűen elkerültük ezt a környéket. Az üdülőfalú több km hosszú volt igy a kánikulában hosszú utat kellett bejárni mindenért. Reggelire nem volt mód előfizetni az éttermek pedig hihetetlenül drágák voltak (mondom ezt én, aki a svájci igen magas árak látványához vagyok szokva...) Egyetlen étteremben sem volt angol nyelvű étel kiirás és összesen egy helyen értettek valamicskét angolul... A turistákat lekezelték, úgy tűnt semmi szükségük rájuk, jól elvannak nélkülük. A kocsinkat meghúzták csúnyán egy fizető parkolóban, a gyalogosokat a zebrán is szint elgázolták... Nos nem sorolom tovább mert összességében azért jó voltKépVolt egy kicsi előkert (egyetlen füszál nélkül)ahol minden nap friss melegvizzel töltöttük fel a babák medencéjét, összeraktuk a habtapikat és egész álló nap a levegőn játszottunk, hihetetlenül élveztékKépKépSzép szinük lett és nagyon mosolygósak szerencséreKépKép Élveztük Apa társaságát, gyönyörű volt a tenger, a környezet,az öblök,a növényzet egyszóval a természeti adottságai fantasztikusak és az idő isKép Nos, ezután elkerüljük ezt az országot, idén azért válaszottuk uticélul, mert Svájchoz közeli tengerpartot kerestünk.
Sajna a nyaralásos képeket még nem volt időm lementeni...bocsánat, igyekszem pótolni, köszi a dicséretetKép
VadvirágKép
Mi újság van? Átszállitották Márkocskát?Hogy viselte? Mit mondtak? Nagyon izgulok ÉrtetekKépDrukkolunkKép

doris

Sziasztok!

Gabi!
Köszi. Kép

Doris!
A bretonok a keltákhoz tartoznak. Egy kelta fesztiválon voltunk még egyetemistaként. Ott láttam először ír táncot is. Nagyon kedves nép. Kép Kikérték maguknak, ők nem franciák, hanem bretonok. Bretagne-ban van Franciaország legnyugatibb csücske. Gyönyörű szép vidék. Kép Csak hát odáig el kell jutni. Kép

Marcsi!
Ilyen közeli rokonom nincs. Közben Viki gondoskodott róla, hogy ne is menjünk strandolni.

Eri
simones

Vadvirág!
Pedig ideje lenne nekik néhány dologban változtatni. Még az a jó, hogy most megenggedték. Kép

Eri
simones

Kismamák!

Tegnap voltam a budakalászi Corában és az összes kismamaruha, blúzok, nadrágok, ruhák 1000Ft-ba kerültek! Nagyon szépek voltak, ja és kismama fürdőruhák is voltak 700Ft-ért.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Mi is visszatértünk a nyaralásról, ami szerencsére remekül sikeredett és nagyon jót tett...lehet, hogy a sok munkahelyi/esküvői stressz okozta a bajokatKép de mindenesetre a nyaralás tűnik a legjobb gyógy-írnek, bárcsak gyakrabban tehetnénk!!
Megpróbáltam elolvasni, amit ez alatt írtatok, háát volt mit!!

Gabi,
Megnéztem a képet, amit mondtál, hogy mire számítsak és....KépKépfel kell kötnöm a gatyát, de nagyon aranyos kép, tényleg...szinte csak egy nagy pocak látszik belőled!!! de amikor már a babákkal vagy akkor teljesen jó a formád Kép, gratulálok! (megkérdezhetem, hogy ez hány kilót jelentett? Lehet, hogy már írtad, csak nem emlékszem)
Bár nem hiszem, hogy ez Nekem ilyen simán fog menni…Hogy bírod a meleget ismét nagy pocakkal, minden rendben Nálatok?

Manoca,
Köszönöm a tippet szívesen megfogadnám….mármint a vörösbor dolgot!! Neked tényleg ajánlotta a doki? Mert én meg horror történeteket olvastam minden felé, hogy már egy minimális alkohol is hiperaktivitást stb. okoz…pedig egyszer-egyszer még jól is esne így nyári estéken!!
( Bár Doris is ezt írta, szóval valószínű mehet a bor!! Olyan régen nem ittam semmi alkoholt, hogy egy fél kortytól szerintem beszédülök…Kép)

Orsi,
Szuper képeid vannak a babákról, hol készítették őket? Mi is voltunk 3D-n de nem nagyon lehet kivenni a képekből semmit + a dokinő tiszta ideg volt, hogy csúszás van és „még egy ikrest is meg kell néznie, ami dupla meló”, szóval marha sok pénzért szinte semmit nem kaptunk, igaz nem is ez a legfontosabb, inkább a betegségek szűrése, de azért jó lett volna…

Eszter,
Jó Nektek, hogy ilyen szépen nőnek a babák, megnyugtató lehet már ennyire a „célegyenesben” járni…bár a haskeményedések miatt nem irigyellek…azon kívül hogy kellemetlen szerintem elég ijesztő is…legalábbis engem nagyon aggasztott…bár nekem túl korán is kezdődött a doki szerint.
Szóval kitartás Nektek az e heti kánikulában is!!

Vadvirág,
Sokat gondolkodtam, olvasva a soraidat, hogy hogyan is tudnám leírni ami Veletek kapcsolatba eszembe jutott…
Először is, amikor kezdetben megkerestem ezt az oldalt az elsők között a fotóalbumodat néztem meg , amit feltettél és azóta is többször belepillantottam, mert valahogy a képeitek is pozitív energiát sugároznak…minden képen boldognak, vidámnak és mosolygósnak tűntök, és tényleg van valami különleges pozitív energia ami a terhesség alatt rólad készült fotókból árad!! A gyerekeiden szintén ez látszik, szóval a fotók alapján – bár nem ismerlek Titeket – a családotok nagyon harmónikusnak és erősnek látszik.
Olvastam azt a sok nehézséget mellyel Márk miatt szembe kell néznetek nap mint nap, és még így is, mindezek mellet van energiád mosolyogni ( az új fotón). Ez hihetetlenül nagy dolog és nagyon kevés embernek megy manapság. (A legtöbbeknek még a sima hétköznapokban sem) Ezek a kisbabák szerintem nagyon jó helyre érkeztek hozzátok, és bár az élet kezdeti nehézségek elé állított titeket, ilyen környezetben szerintem Márknak sokkal könnyebb lesz majd meggyógyulni….
Szóval a minden elismerésem Nektek és nem csak hogy nagyon drukkolok, hanem egészen biztosan hiszem, hogy a pozitív energiátok gyógyulást hoz Márknak….

Mindenkinek kívánok még kellemes időtöltést az utolsó nyári hetekre!!!
Rita
trus

Rita Kép
A képeket a praxisban csináltattuk, mindig dr. Győrfi volt. Szerencsére nekünk csak pozitív élményünk van a dologgal kapcsolatban Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
25+6

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Köszi és bocs, ha hülyeséget kérdezek, de hogy érted hogy a praxisban? a dokid magánrendelésén? van saját 3D-s UH gépe? (csak 3D-re vajon lehet hozzá menni, csak azért hogy megnézzük a babákat?)
mert én a mammutban voltam a Biovitalban, de oda nem szívesen mennék vissza; viszont, mindenképp mennénk mégegyszer amíg még nagyjából látszik belőlük valamiKép
azt mondják a 26-28-ig hét után már nagyon takarják egymást és se kép se hangKép
(aztán lehet, hogy ez hülyeség ezt is a biovitálban mondták...)
Szóval meg tudod írni, hogy juthatnánk mi is ide??
Köszi
R
trus

Rita Kép
Ja, a rendelőt hívják Praxisnak. Praxis 4D UH rendelő Kép A Bartók Béla úton van.
a babanet.hu oldalról a hirdetéssel 1.000 Ft kedvenymény is jár.
Ha nem találnád meg, akkor írj, és előbányászom a honlapot és a telefonszámot.
Mi még bepróbálkozunk a 28. hét környkékén, de állítlóag akkor már tényleg nagyon egymáson vannak.

Írj, ha van valami.

Mekkorák a babócáitok?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Beatrix, Doris!
Ma délben elhoztuk Márkot a Szabadság-hegyről...

Visszavittük a PIC-re. KépKép

Szuper volt együtt autózni és ráadni a saját rucijait.

Megkaptuk a papírokat amivel a közgyógyellátási igazolványt tudjuk igényelni az Önkormányzatnál és ezt holnap be is adjuk.

Amint megkapjuk, máris jöhet haza Márkocska!!! KépKép

Rita!
Tökéletesen megfogalmaztad és minden úgy igaz, ahogy leírtad... KépKép
Nagyon köszönjük a dícséretet.

Ma végre eldöntöttük, hogy jöhet hozzánk az ötödik baba is... KépKépKépKépKép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Hurrá! Éljen és még hasonlók.
Sok puszi Márkocskának.KépKépKép

Írok mailt.

linato
linato

VadvirágKép
Irj kérlek részletesenKép Mi volt a Szabadság hegyen? Mit mondtak? Mit csináltak? Volt valamilyen spéci vizsgálat? Biztattak valamivel a garatkanül eltávolitására vonatkozóan? Gyógytornásszal sikerült konzultálni? A közgyógy kárty miért függ össze a hazahozatallal? Csak azért kérdem mert mi csak néhány hónap után intéztük el a kártyát... Nagyon gratulálok a döntésetekhezKépKép Azért engedj magadnak egy kis pihenőt az 5. baba elött. Biztosan elmondták a császár után, hogy néhány évig nem szabad új terhességet vállalni. Persze a 3 év amit nekem mondtak tényleg soknak tűnik...Kép Ügyesek vagytok, megérdemlitek már, hogy végre együtt lehessen a kis családKépKép Hajrá MárkocskaKépKépJázmin sokat segit majd meg a szeretet ami körülveszi ŐketKépKép

doris

Vadvirág!

Közgyogy igazolványt kaptok?
Nem tudom,hogy tudod-e de akkor kiemelt/dupla/csp jár,egy-két gyogyszer ingyen,és két éves korátol ingyen pelenka/365db 3 hora/.
Mi most kaptuk meg az elsö adag pelust két gyerekre és még 3* fogunk kapni,mível három éves korukig van csak közgyogyuk./mármint csak két manonak,mert a harmadik meghaladta az 1500grammot.1540g született,tulsulyos!!KépKépKép
Szorítunk Márknak!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Vadvirág! Éljen! Miért hoztátok vissza a Szabadság hegyről? Tul.képpen mit csináltak ott Márkkal, amit a PIC-en nem? Gondolom, mennyire élveztétek az együttlétet, mostmár tényleg nagyon közel van! Kép

Rita! Klassz, hogy jól sikerült a nyaralás, pihenj sokat, vigyázz magadra továbbra is!! Kép

Köszi a gratulációkat a képekre, most sikerült elkészíteni a 2 számú albumunkat is, akinek még nem volt elege belőlünk, van egy pár friss kép a kisfickókról is... Kép)
Utoljára akkor voltunk sátrazni, amikor Andris 3 éves volt, azóta mindkét nyáron szültem, és nagy pocakkal nem az igazi... De persze "bodogult ifjúkorunkban" nagyon sokat jártunk ilyen- olyan táborban, leginkább a vizitúra volt a nyerő. Andrissal voltunk is már evezni, amikor 2 éves volt, és fogunk is menni majd egy pár év múlva.
Tényleg nagyon élveztük ezt a 3 napot, persze hiányoztak a kicsik, de jó volt "lazulni" két gyerekkel. Kép
Persze a böjtje megvan, mert a párom vasárnap óta folyamatosan dolgozik, és ez egész augusztusban így lesz, rengeteg a program. Kép

Ákos mai és tegnapi mutatványai: felmászott a konyhaasztalra, aztán meg beleült a fürdőszobában a mosdóba. És hiába mondom neki el 20-szor, hogy ne csinálja, nem használ, pedig biztos, hogy megérti... Úgyhogy kénytelen vagyok mindent elzárni, becsukni, stb.

Marcsi! Köszi, anyukám valóban nosztalgiázott, de azért rendesen elfáradt mire hazaértünk, hiába rutinos, azóta eltelt majdnem 30 év... Kép
Klassz lehet a fiúkkal ez a sok strandolás, irigykedek ám nagyon... Kép

Zizi
debyand

Doris!
Ha megkapjuk a kártyát, akkor azzal rengeteg mindent ami szükséges Márk itthoni ápolásához térítésmentesen kapunk meg.

Bea!
Ezeket nem tudtuk, senki nem mondta...

Zizi!
A kérdés remek...
Tulajdonképpen semmit, többek között ez volt az egyik ok, amiért kimenekítettük onnan.
A körülményeket amik ott uralkodtak - kb. 60 évvel ezelőtti állapotok - azt hiszem inkább nem ecsetelném, mert borzalmasak!!! Filmekben láttam csak ilyet eddig.
És akkor még nem is említettem a személyzet viselkedését...

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Sajnálom, hogy nem volt semmi értelme az utazásnak...ezek szerint semmi hasznos ötletük sem volt? És a PIC-en mit mondtak erre? Akkor már tényleg nem értem vajon mi célból küldtek át Titeket??? Tényleg nincs gyakorlati módszer a problémátokra? Biztos, hogy otthon a meghitt családi kis fészekben hamar felépül MárkocskaKépKép Mielöbbi hazatérést kivánunkKépKép
ZiziKép
Ákos nagyon kis ügyeskeKép

doris

Sziasztok!
Bea!
Az igazolványt megkaptuk azonnal, viszont feltétele volt ennek, hogy vigyünk igazolást az emelt családipótlék igényléséről. Úgyhogy ezt is elintéztük, de legalább a tegnapi írásod után nem ért váratlanul...

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Tetszik a határozottság ahogy kimentetted onnan Márkot, most már a te kezeid között van végre!!!!!!! Próbáld meg kicsit óvatosan cicire tenni meg ilyenek. hajrá, sok sikert.
Ja amikor írtad, hogy a két picit egymás mellé tettétek és elmosolyodott a kis Márk, nálunk is ugyanez játszódott le akkor amikor Barbus már itthon volt és bevittük magunkkal a PIC re. az üvegablak két oldalán voltak persze biztosan nem látták egymást, mégis mind a ketten elmosolyodtak.Úgyhogy bevallom meghatódtam akkor amikor olvastam amit írtál.
Harangozó

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?