A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Doris! Kép
Hát én is azt mondom, császár! Az enyémek két héttel jöttek korábban, de a dokival, már a 7.héten, mikor kiderült, hogy ikrek, megbeszéltük, hogy császár! Annyi olyat olvasni, hallni, hogy.... Én is aggódtam, féltettem őket, ezért örültem, hogy a dokim is így látja jónak! Ja, persze, mint a dokim is mondta, egy esetben nem császár, ha beesek szülni! Kép
Hát ezt nem vártuk meg, ő úgy gondolta, ne várjunk tovább! Kép

Krisztina
k78

Vadvirág!

Fantasztikus vagy, hogy mindenben meglátod a pozitív oldalt!! És nagyon köszönjük, hogy leírod, amit érzel, és megosztod velünk a gondolataidat!

Zizi
debyand

Doris!
Azért néha te is írhatnál Gergőről és Lilláról!
Mi egyenlőre befejeztük a kiropraktort, nem tudom olvastad e amit írtam.Próbáltam képet felrakni Ricsiről( annyira tuti lett) de nem sikerült.
Orsi!
Én is császárral szültem a 31. héten (Ricsi 2000gr ,Barbus 1920gr), nem kaptam tüdőérlelőt, mert semmi jele nem volt a koraszülésnek, ezért 24 órán keresztül visszatartották a szülést, hogy hatni tudjon a szteroid.Nekem is első babák voltak és kicsi volt a méhem és persze még nem olyan "rugalmas mint aki már előtte kihordott egy két babát. Nálunk nem volt kérdés a császár a babák biztonsága érdekében.
puszi mindenkinek
Csilla
Harangozó

Mamik Kép
nagyon köszönöm, hogy leírtátok a véleményeteket.

Doris Kép 78 Kép
Nem mertem írni, nehogy valaki nekem essen, hogy hogy képzelem, és különbenis... stb.... de én is a császárra szavazok, így látatlanban is.
Nem félek a szüléstől, a fájdalomtól, a megpróbáltatásoktól. A babákat féltem! Féltem őket, mert annyi ideig vártunk rájuk, mert annyira már most is hozzánk tartoznak, mert az életünk részei. Féltem őket, hogy nehogy valami történjen velük.
Tudom, hogy a császárnál is lehetnek komplikációk, tisztában vagyok vele, eléggé utánajártam a dolognak, és a dokim is mindenről felvilágosított. Tudom, hogy császár után valószínűleg nem lehet azonnal szopiztatni őket, hogy nehezebben fog menni a szoptatás az aluszékonyságuk miat... de most úgy érzem, hogy mindezek ellenére az ő biztonságuk a legfontosabb.

Vadvirág Kép
Azt hiszem ma ilyen érzelgős napom van... nekem is potyognak a könnyeim, azon, amit írtál... pedig sosem szültem, és még csak kismama vagyok... De nagyon örülök, hogy ilyen pozitívan tudsz hozzáállni mindenhez!

Doris Kép
A mondathoz pedig amit kaptatok... No comment.

Orsi + 2 Kismaczkó
27+0
ELKEZDTÜK A 7. HÓNAPOT!!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

...és a dokim jól döntött, hogy inkább ne várjunk tovább, ne kockáztassunk, ugyanis a babákon volt a köldökzsinór és belekakiltak a magzatvízbe..., pedig az aznapi ctg se mutatott semmit. Én szombaton szültem, mondta is a doki, hogy ha nem rendel vissza szombatra, csak hétfőre, akkor arról inkább ne is beszéljünk. Nálam a gerinces érzéstelenítő nem hatott, altattak.
Én kb 3 óra múlva megkaptam cicire a lányokat..., előtej volt, de a tejem nem nagyon akart beindulni..., jó pár hétig. Aztán se lett elég. De annyi ikres példa van, hogy "dől" a tej! Kép

Vadvirág!
Akkor tessék otthon csinálni gyorsan egy lábnyomatot Márkocska talpáról!!! Kép Kép Kép

Krisztina

Krisztina
k78

ZiziKép
Le a kalappal, nem lehet egyszerű de persze, hogy a Te Párod is jó férj, csak hát kevésbé érzi magáénak az otthoni teendőketKép Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen jól boldogulsz a gyerkőcökkelKép
HarangozóKép
Gratula a javuláshozKépOlvastam és láttam azt a fotót az autós képetKép Ügyesek vagytokKép Este irok majd magunkról bővebbenKép
OrsiKép
Akkor azonosan gondolkodunkKépÉn is végig a császár mellett voltam. Örültem, hogy ennyi év után lombikkal végre sikerült a terhesség és nem akartam kockáztatni de az orvosom kezdettől fogva a császár mellett voksolt csak hát időközben átkerültünk a SOTE-ra... Minden jó, ha a vége jóKép Hogy repül az időKép Még két hónapot minimum egyben kell maradjatokKép
KrisztiKép
Egyet értek a császárralKép

Puszi:Doris
doris

Én sem a császár ellen vagyok!
Csak az indokalatlan császározást utálom,mármint,ha semmi alapja nincs csak követelik,mert azt hiszik,az mennyire jo,és nem kell végigcsinálni egy szülést az összes fájdalmával együtt.
Mikor bent feküdtem,befeküdt egy csaj is,magánbetege volt az egyik dokinak,és egész állo nap hisztizett,hogy öt bizony már most/35 hét/császározzék meg mert elege van.Odáig elment,hogy nem csak az osztályvezetöt,hanem már feljebb valo dokikhozis elment!Kép
Ráadásul egyes babával,ápolonöi végzetséggel!Kép

Bea

Doris!
Látom neked is ilyenkor alszanak a lurkok!KépKépKép

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Én megértem, hogy minden kismami vágya egy egészséges kisbaba születése és hogy pontosan emiatt dönt a császár mellett.

Viszont akkor ennyi erővel akár be is tilthatnák a természetes normál szülést, hiszen a világon mindenki egészséges babát akar...

Ezek szerint aki normál úton szeretne szülni, úgy ahogyan azt a természet nagyon is jól megtervezte és kitalálta, az felelőtlen?

(Vannak dolgok, amik kivédhetetlenek és ha megakarnak történni, meg is fognak. Pl. agyvérzés, leukémia, daganatos megbetegedések, bölcsőhalál, stb.)

A PIC-en egy teljesen egészségesnek született ikerpár egyik tagja 2 hetesen szopizás alatt véletlen félrenyelt, újra kellett éleszteni az apukájának, közben agyvérzést kapott, aztán tüdőgyulladást, szepszis alakult ki és most nem tudni mi lesz a dolog végkimenetele.

Ugye mindenki azt gondolja, hogy az anyatej, a szopizás a legjobb a babának?

Ennyi erővel senki ne szoptasson...

Én három gyönyörű, egészséges babát szültem természetes módon, nagyon gyorsan, szinte mosolyogva és mindegyik egy feledhetetlen, nagyszerű élmény volt. KépKépKépKép

A történtek ellenére az ötödik babát is természetesen szeretném megszülni...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Én szerettem volna természetesen szülni, csak nem így sikerült. Nem a babákkal volt baj, hanem én nem tágultam. Kép 39. hétben elfolyt a magzatvíz, és az oxitocin sem hatott. Pedig Viki feje már a megfelelő helyen volt. Szegénykém nagyon nyomult kifele. Kép Szopizni csak 1 nap után lehetett, de még a mai napig is szopikáznak, pedig vasárnap voltak 22 hónaposak. 2 hónap múlva 2 évesek lesznek ők is. Kép
Hát az apuci nálunk is hasonló, mint Ziziéknél. Csak itt 2 gyerek van. Kép Ennek ellenére azért vállalnék még babát. Kép

Tegnap beszéltem egy kolléganőmmel.Az ő fia pár hónappal fiatalabb az enyémeknél. Már 2 napja bölcsis. Úgy rohan be, hogy még a cipőjét sem tudják kicserélni neki. Kép Szobatiszta már. Mi meg még mindig pelusozunk. Legfeljebb akkor veszik le a pelust, ha már tele van, hogy cseréljem ki. Kép Az a kisfiú már nagyon levált a szüleiről.

Eri
simones

Bea Kép
Azzal tökéletesen tisztában vagyok, hogy fizikailag mind a császár, mind a hüvelyi szülés ugyanolyan megterhelő. Tehát azt hiszem nem lebeg a szemem előtt rózsaszín köd a császárral kapcsolatban.
Úgy gondolom, hogy a lombik és az ikrek elég indok egy császárhoz. Ha 1 baba lenne a pocimban, még lombikkal is, akkor meg nem fordulna a fejemben a császár gondolata.

A másik, hogy programozott császárt megint nem szeretnék, és ebben a dokim is partner. Csak akkor születnek meg a babák, ha beindul a szülés... persze ha bármi probléma adódna, akkor ez változik, de most ez az alapfelállás.

Doris Kép
Még 9 hét a 36. hétig... addig benn kell, hogy maradjanak a pociban Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vadvirág!
Megkérdezhetem, hogy Téged miért altattak? Engem nem altattak és kb 20 perc múlva megszülettek a fiúk, mikor beleegyeztünk a császárba.
Egyébként mikor bementünk éjfélkor, azonnal megcsászároztak volna. De oxitocint azt nem adtak, csak reggel.

Talán ha lesz még egy babám, szeretném megszülni természetes módon. Kép Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. De már beletörődtem. Talán egy másik életben másképp lett volna. Kép

Tali? Még apával is egyeztetek. Egyébként a HÉV most nem jár a Tímár utcánál a héten.

Eri
simones

Sziasztok!
A 6-os busszal egy belső párhuzamos utcán is elérhető a játszó!
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Látom azért nagyon egy véleményen vagyunk a császárrol!
Tehát röviden és tömören:ha indokolt,akkor igen is legyen császár,ám ha nem akkor mindenki aki teheti szüljön természetes uton!!!!!!!!!!

Erika!

Még mi is pelusozunk/2év10nap/.Napközben pisilnak bimbibe,de csak akkor ha bent van a szobába,mert nem kérik.Viszont ha belepisilnak,akkor nagy örömmel mutatják,hogy ki lehet mosni!
Ez olyan,hogy mindent értenek,megcsinálnak ha kérek valamit,de beszélni azt nem akarnak?

Most én teszek fel körkérdést!
Szerintetek az ikrek mennyire "Hátráltatják",illetve segítik egymást a beszédben,szobatisztaségban?

Nálunk nagyon jol alvannak a halandzsa nyelven.
És az érdekes az,ha nem figyelnek oda,akkor gyönyörüen kijön egy-egy szó.De ha megkéred,hogy mondja,akkor megint jön a blabla.

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok,
Claire csak még az előző témához...
nálunk amikor megtudtuk, hogy két baba érkezik meg kell vallanom, hogy apuka lelkesebb volt mint én...nagyon megijedtem és bevallom el is bőgtem magam amikor mondták, hogy ikrek lesznek.( szégellem, de az első kettő vizsgálatnál nem is mondták!!) lepergett előttem, hogy esek apró darabokra, hogy nem fogom tudni, hogy két gyerekkel mit is csináljak; és hetekbe tellett mire megszoktam a gondolatot...a párom viszont nagyon lelkes volt.
Aztán valahogy fordult a dolog és most úgy érzem talán neki is „kicsit sok” a dolog, mert most kezdte el igazán végiggondolni, hogy a családunk eltartása átmenetileg egyedül az Ő felelőssége lesz(még két gyerekkel kinőttük a lakást, az autót; hosszabb ideig leszek otthon stb.)...márpedig ez nem kis felelősség, mert neki van két nagyobb lánya, akikkel remek a kapcsolatunk és sokat vannak nálunk, szóval ez össz. 4 gyerek..
Úgy érzem ez nyomja a vállát annak ellenére, hogy nagyon rendes ember aki tökéletesen áll a gyerekekhez és rengeteget foglalkozott/ik a két lányával is...
mindenesetre más lehet azért férfiszemmel azt hiszem...még az 1 gyerek is, nemhogy egyszerre kettő!! és valahol megértem őt/őket is...

Doris,
Nagyon megrendített, amit írtál a gyerekek születésével kapcsolatban...
Hihetetlen, hogy ilyen szavak tényleg elhagyhatják egy orvos/nővér vagy bárki száját, főleg egy olyan szituációban, amikor a szülők minden perce amúgy is rettegéssel telik..
Nem csodálom, hogy nem akarod felidézni azokat az időket. Nagyon nehéz lehetett.
Sajnos engem mostanában minden nap nyomaszt a túl korai szüléstől való félelem, pedig megpróbálok nem foglakozni vele, de akkor meg az álmaimban jön elő...
És az álmaimban ráadásul mindig csak egy gyerek szerepel...remélem elmúlik ez az időszak is.

Orsi,
Nekem a doki már a legelső alkalommal amikor kiderült, hogy ikreket várok, rövid méregetés után azt mondta : ez császár lesz.
És nem azért mert szeret vagdosni;, egyszerűen azt mondta, a gyerekek biztonsága érdekében nem kellene 160 centis, aránylag keskeny alkattal, első szülésre erőltetni ikreknél a normál szülést...azt mondta sok probléma lehet.
Szóval erre számíthatok, bár sokszor olvastam, hogy az valahogy nem ugyanolyan és a szoptatással is nehézségek lesznek...de hát ő a doki és én bízom az ő ítéletében;.
Bár ezzel kapcsolatban nagyon különbözőek a nézetek, sokan mondják mint Vadvirág is, hogy egy életre szóló csodálatos élményről marad le az ember.
Én úgy gondolom nem dönthetek, mert nem vagyok szakember. Remélhetőleg ők úgyis tudják majd, hogy az adott szituációban mik a lehetőségek és mi a legjobb a gyereknek.
Egyébként gratulálok a 7. hónaphoz!!! Remélem nagyon jól érzitek magatokat.

Én hétfőn voltam UH-n kicsit megkésve az AFP utáni ( ami teljesen jó lett ) átvizsgáláson ;.
Mindent rendben találtak a fiúkon, bár apa azért kérdezgette, hogy nem lehet-e, hogy mégis lány az egyik , de a jó öreg dokim határozottan állítja hogy fiúk, bár azt nem tudja megmondani egypetéjűek -e.
Orsi, Nálatok egypetéjűek?

Kedves anyukák
Nem tudom, mi a véleményetek, normális dolog, hogy már épp a 21. hétnél járok és abszolút alig érzem a babák mozgását??
Pedig az UH-n rendben volt minden, de mégsem érzem. Talán csakés nem is vagyok benne biztos és csak éppen hogy.
Vajon mikortól várható rendesen? Lehet, hogy nem mozognak eléggé???

Rita
trus

Bocs mégegy!!

BeaKép
már a bili dolog is elgondolkodtatott, hogy három gyereknek csak a bilijét űrítgetni sem lehet semmi és ez csak egy ici-pici apró részlet!!
El sem tudom képzelni, hogy hogy csináltad/csinálod...
Egyébként megkérdezhetem, hogy a lányok tényleg "egyformák"Kép, vagy csak a képek alapján tűnik úgy??
R
trus

Julia Roberts fiú-lány ikerpárt vár
http://velvet.hu/celeb/roberts0825/
Mi is micsoda nők vagyunk Kép Kép Kép !!!!

KépKép

KépKép
2in1

Rita!
Bea leányzói egypetéjűek Kép Kép Kép!!!!!!

Nálunk szerintem az egyik húzza a másikat beszédben. A bilizés egyiküket sem érdekli. (31 hétre született 2 évesek nekem július 18-tól szept. 20-ig folyamatosan kettő évesek lesznek Kép Kép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Kép A tévében az volt valamikor, hogy spontán ikrek...

Még egy dolog: Egy babával nekem se fordulna meg a fejemben a császár. De így a biztonság kedvéért.. (pedig mi meg se jártuk azt, hogy sokáig kellett várni rájuk, hiszen első próbálkozásra sikerült spontán ikrek)
Ki ne szeretne természetes úton szülni! Életem első műtétje volt! Végig rettegtem! Nekem sem hiányzott az a kis vágás a hasamon... Kép

Krisztina
k78

Eri!
Nem tudom miért az altatás mellett döntöttek, nem kérdeztem, de biztos vagyok benne, hogy abban a helyzetben ez volt a legjobb megoldás, én a mai napig 100 %-ban bízom Dórában. A következő babát is nála szülöm. KépKép

Vadvirág
Vendég

Bea!
Ők is mindent megértenek, de változatlanul, ha nem muszály nem beszélnek számunkra érthetően. Egymással nayon jól elcsevegnek. Sokszor megfogják a ruhánkat és odahúznak, megmutatják mit akarnak Kép

Marcsi!
Akkor mindennap ünnep tortával? Kép

Eri
simones

VadvirágKépBeaKép
Sajnálom ha félreértettetek...nem tartok felelőtlennek senkit aki normál úton szüli meg egy vagy több gyermekét és természetesen tudom, hogy mindig történhetnek váratlan események amelyek bizony kiszámithatatlanok. Ennek ellenére úgy gondolom, ha a kockázatokat lehet csökkenteni akkor tegyük meg... Én sok agyvérzéses babával találkoztam akik koraszülöttek voltak és normál úton születtek. Azt gondolom kár az éretlen, szülésre egyáltalán fel nem készült kisbabákat normál szülésbe kényszeriteni... Talán én vagyok túl gyáva és túlontúl aggódó de kezdettől fogva örültem annak, hogy az orvosom a császármetszést javasolta. Nem a kétoldali csipőficamom miatt hanem a B magzat fokozatos lemaradása, kicsi súlya adta az indokot és akkor még nem tudtuk, hogy a 31. héten meg kell születniük... LányokKép Én vállalom, hogy félek, féltem a normál szüléstől... talán mert annyi borzalmat hall az ember főként utólag, hogy annyi emberrel találkoztam a PIC-eken, korházakban, a gyógytornákon... jó döntés volt a császárKép Persze ez nem jelenti azt, hogy az én gondolkodásom a normális, vagy követendő. Tisztelem a véleményeteket Kép VadvirágKép Talán ha lenne normál szülési élményem másként gondolnám a dolgotKép Tisztellek, hogy a történtek ellenére sincs benned félelem egy normál úton történő ikres szülés irányábanKépÉn rettegnék de nem vagyunk egyformák szerencséreKépKép
OrsiKép
Bent maradnak addig hidd elKépKép

Puszi:Doris
doris

Eri!
Velük ünnep minden nap, de torta nélkül!
Kép Kép

KépKép

KépKép
2in1

Trus!

A lányok nagyon sokat pisilnak,hisz rengeteget isznak.
Ha akarok egy kis nyugalmat,akkor felöltöztetem öket,de sajna mire a harmadikon rajta a ruha meg a pelus,az elsö már meztelen.
Már probáltuk az alulkapcsolodo badykat alul összevarni,hogy ne vetközzenek állandoan,de az sem ekadály nekik,mert kibujnak felüről!Kép
Szoval nálunk 4 bili van állando készenlétben,és sokszor 5 perc alatt 4 szer is fordulok.

Látjátok,nekik nem lett volna gond az olimpián 75ml vizeletet leadniKépKépKépHi

Tényleg nagyon egyformák,ha nem én öltöztetem öket fel,akkor én is jol megnézem,hogy melyik melyi.De ez titok.
Még az anyukám,söt a férjem is össze tudja öket keverni,a többiekröl már nem is beszélek.
Nagyon sokszor egyformában vannak,akkor mindenki a szandi színét nézi,mert az nem egyforma.Anyosnál már beidegzödött,hogy a rozsaszin a Bia,a kék a Betti,a fehér a Brigi.Csak akkor van a gond,ha a szandik összecserélödnek.De az is jo,hogy mostanában apa válalja a szandik huzását.Multkor hallottam,hogy mondja a lányoknak,hogy ha én adom rátok,akkor legalább tudom,hogy ki kicsoda.

Na jo hosszu lettem.

Bea

Kép
beatrix2

Doris!

Nálunk a klinikán nem is engedik a koraszülötteket spontán születni!
És ez jo is így!Sokan vádolják a klinikát,hogy sok a császár,de szerintem az csak érthetö,hogy nem válalják a rizikot az orvosok sem a baba,sem a mama,sem a saját felelösségük szempontját nézve.Ráadásul pécsi klinikára hozzák az egész dunántul komplikált eseteit,itt van lombik is ezért még az ikerterhesség is nagyon sok,igy nem is kell csodálkozni a sok császáron.
Személy szerint nekem volt két spontán szülésem,és egy császárom.Az elsö spontán feledhetetlen élmény volt,a mai napig ugy él benne,hogy szinte kiugrott a gyerek belölem.A második spontán szülésemmel sem volt gond,csak mivel faros volt a gyerek,ezért nagyot vágtak,jött a több hét négykézlábazás.A császár után pedig a falat tudtam volna kaparni fájdalmamban egészen addig,mig ki nem vették a kapcsot,varratot.

Ja és Doris!Mondj nekem egy értelmes nöt,aki nem fél a szüléstöl!Ez szerintem természetes!

Bea

Kép
beatrix2

sziasztok!
csináltam egy albumot...egyenlőre csak az esküvőnkről van néhány kép, meg a nyaralásról egy pocakos Kép
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3265
R
trus

Marcsi!
De így dupla ünnep. KépKép

Bea!
Nem semmi a biliztetésetek. KépKépKép
Ha fáradt vagyok néha eltévesztem a neveket. Pedig nem is egypetéjűek. Kép

Tettem fel új képeket a fiúkról, csak hogy mi is gyarapítsuk a képek számát. Kép
Ez a topik tele van gyönyörű babákkal. KépKép
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1624&page=3&image=70631 és
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1624&page=3&image=70630

Eri
simones

Sziasztok!

Valaki benéz ebbe a topikba,azt mondja,hogy szegény ikres anyukák,mindig mondják,hogy mennyi dolguk van,aztán szinte csak itt van élet.

Most számoltam/de elfelejtettem/,hogy ezen a napon kb 23 levél ment már!Kép

Mondjuk nálunk fut a lakás,de sebaj,majd azt mondom apjuknak,hogy nagyon nyügösek voltak,és még aluttak nam akartam zörögni.
Minden nap ki szoktam takarítani,de valahogy ma............hát nem ment.
Valahogy leragadtam itt,és végig azt lestem,hogy ír e már valaki.
Most majd takaríthatok este.
Na nem baj,majd apjuk elmegy a nagyokért a mamához,addig villámtakarítás.Ha hazajönnek akkor meg majd elküldöm öket sétálni.

Holnap be sem kapcsolom a gépet!!!!!!!!!

Bea

Kép
beatrix2

Bea!

Kibírjuk mi, hogy nem kapcsoljuk be a gépet? KépKép

Már az ágyon ugrálnak a fiúk, és mindent leszórnak.Kép

Ikrek előnye még, hogy elég az egyiknek kitalálni valamit, a másik mindjárt továbbfejleszti. KépKép

Eri
simones

Bea!
Nálunk nincs ekkora nyüzsi de a rend és tisztaság kb fél óráíg tartható persze csak akkor ha a manók kint vannak az udvaron.Én is naponta takarítok és elkeserítő hogy sosincs rend. Néha be tudok ettől fordulni.
Puszi
Harangozó

Eri!

Most elmegyek mindjárt a boltba,aztán elküldöm a kedvenc férjemet a gyerekekért.Szerintem ahogy lelépett,már jövök is vissza.
Reggel az az elsö,hogy beviszem a kakaot a lányoknak,és már nyomom is be a gépet.

Kép
beatrix2

Eri,
nagyon-nagyon édesek a fiúkKép
Ugye nem is rossz a két fiú??? legalábbis remélem..csak kicsit mozgalmasKépKép
Rita

U.I.:
Én meg az irodában munka mellet netezem...vagy a netezés mellet dolgozom?? lassan felteszi nekem ezt a kérdést a főnököm azt hiszem:Kép...de olyan kiváncsi vagyok miket írtok!!!
trus

Bea!
Mi meg lemegyünk sétálni, aztán jövök. Bár lehet, hogy csak fürdetés után.Kép

Rita!
Nem rosszak, csak elevenek. KépKép

Eri
simones

Rita!
Csuda helyesek vagytok a férjeddel!!!
Olyan szerencsés vagy, hogy ilyen fiatalon (Úr Isten, 10 évvel vagy nálam fiatalabb a profilod szerint) szülsz!!! Én vén satrafa leszek, amikor a srácaim még csak elkezdik élni az életet. Tudom, hogy 23 évesen meg sem fordult a fejemben a gyerekvállalás, késő bánat... de most már nagyon sajnálom, hogy így alakult és nem szültem korábban.
Gimis osztálytársaim házasodtak össze érettségi után nem sokkal (Hit gyülekezetesek lettek) 3 szép gyerekük van, 8-11-14 évesek) a szülők pedig most járnak egyetemre, főiskolára. Nagyon ügyesen csinálják és marha boldogok... Szerencsések is voltak, de bátrak is, szerintem.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Erika!
Változott a telefonszámotok, vagy nem vagytok otthon? Próbállak bölcsi ügyben hívni, de nem megy... Írjak inkább levelet?
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

EriKép
én is probálom meggyőzni a leendő apukát, hogy milyen jó lesz a két fiúKép
de azért reménykedik a csodában, hogy legalább az egyik a végén mégis lány leszKép nincs rá sok sanszaKép
R
trus

Doris!
Azzal én is egyetértek, hogy ha pl. koraszülés, stb. komplikált esetről van szó, egyértelműen a császár mellett döntsenek.

Viszont ha minden teljesen OK, szerintem csupán azért nem indokolt hogy az esetleges kockázatokat csökkentsük.

Ennyi erővel ne is vállaljon senki ikerterhességet, hiszen eleve veszélyeztetett...

Miért csak azt említi mindenki, hogy hány szerencsétlen eset fordul elő normál szülésnél?

Az ellenkezőjére is rengeteg példát lehetne említeni. Sőt, ha arányaiban nézzük, jelentéktelennek tűnik a szerencsétlen esetek száma...

Vadvirág
Vendég

MarcsiKép
köszönjük szépen!!

megmondom őszíntén két lehetőség volt, vagy most, vagy sokkal később...
nekem idősebbek a szüleim, anyukám 36 apukám 41 volt amikor születtem és néha nem egyszerű, bár imádom őket...Kép
de én épp ezek alapján viszonylag fiatalon szerettem volna gyereket.
Most diplomáztam nyár elején és egy multinál dolgozom. Úgy gondoltam, ha most nem vágok bele, akkor később csak halogatni fogom, mert jön a manapság gyakori "karrierben nagyot vesztek-e" kérdés...most még nem olyan vészes, bár jó hely!!
de majd csak lesz valahogy utána isKép
A másik ok, hogy a férjem( húú de fuar így mondani , még csak 3 hete azKép)már 39 éves ( bár ez semmilyen szinten nem látszik rajta, és -lehet furán hangzik - de én sem érzem a korkülönbséget) szóval szerettünk volna közös gyereket, ezért sem akartam halogatni...
Remélem azért ilyen "fiatalkán" is menni fog a dolog...

Majd kérek tőletek tapasztaltaktól tanácsotKépKép

R
trus

Ja még egy!!

Marcsi ti nem harmadik kerületiek vagytok véletlenül?
mintha korábban valami olyasmit olvastam volna valahol....bár lehet, hogy tévedek.

R
trus

Trus!

Én még nem voltam 20 mikor a lányom,és nem voltam 21 mikor a fiam született.
Most az ikreknél viszont ezt figyelembe véve már öregnek érzem magam./32 leszek/
Lehet,hogy a korkülönbség miatt van,de szerintem azért tök jo,hogy babázni a nagyok is tudnak már.És lehet,hogy még a 10-et sem vagy csak valamivel többet fognak a lányok betölteni,amikor nagynénik lesznek.
Ha belegondolok,hogy egy pár év és nagymama leszek.....................................
Hát ha a lány is 18-20 évesen szül,akkor leszek én 38-40.
fiatal nagyi leszek!

Bea

Kép
beatrix2

Mamik Kép
Ennyit írni Kép Kép Most ébredtem fel, és látom, hogy akkora forgalom volt itt, mint a Budaörsi úton reggel fél8-11ig Kép Kép

Rita Kép
A mi manóink lombikbabák, és kétpetéjű ikrek. Legalábbis nagyon valószínű, mert 2 lepény van. (Ilyen egypetéjű ikreknél is lehet, de ők valószínű, hogy kétpetéjűek).
Babamozgás. A 21. hét környékén még én sem éreztem erősen őket. Mi kapcsolatanalízisre járunk a babákkal így én a 15. héttől fogva érzem a mozgásukat, de igazán erősen csak a 22-23. héttől. Ettől fogva viszont már a párom is érzi, amikor rugdosnak. (és külön kis műsort csinálnak Neki)
Hol tapad a lepényed? Mert ha elől, akkor az is befolyásolja azt, hogy mennyire érzed a mozgásukat. Ne aggódj, semmi baj nincs a babókkal!

Te kis fiatalka Kép Van egy év előnyöd hozzám képest Kép Kép Kép
(persze, ha nekünk elsőre összejött volna... akkor most 22 lennék... de sebaj, így több lettem egy halom meddőségi tapasztalattal Kép Kép Kép ennek is megvannak az előnyei Kép Kép)
Én is idén diplomáztam. Július 6án Kép Kép (Te hol?)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bea,
szerintem ez teljesen jó!!! gondolom nem bántad meg KépKép

kiváncsi vagyok nálunk a párom nagylányai ( 13 és 15 évesek) mennyire lesznek el a kicsikkel...
mindenesetre nagyon várják!!!
trus

OrsiKép

milyen az a kapcsolat-analízis?? érintőlegesen hallottam már, hogy magzatkorban kommunikálnak a szülők a babákkal, de konkrétan nem tudom, milyen is...
( bár én is járok egy ún. tranperszonális pszichológushoz - nem nevet Kép, így hívják hivatalosan - aki foglalkozik azzal is, hogy a gyermekek energiái már most rendben legyenek, mert a magzatkor + születés + utána pár hónap életre szólóan kihat egy ember lelki fejlődésére )
szóval ti is vmi ilyesmire jártok??

Egyébként a lepény elől/első falon tapad és a doki szerint óriási ( ez nem tudom jó, vagy sem, de ezt mondta)...Lehet, hogy tényleg ez az oka, biztos szigetelKépKép

Hát akkor te sem vagy éppen öreg Kép
Sőőőőt!! de jó ennek örülökKép

Egyébként a Kodolányin diplomáztam közgazdász IFO szakon...te hol?

Rita
trus

Trus!

Lehet,hogy a fönököd befizet a végén neked otthonra egy adsl-t,hogy menny már táppénzre?KépKépKépHIhi

Mondjuk nekem is jol jönne ilyen munkahely,még be is járnék dolgozni.
Na jo csak vicc volt.

Bea

Kép
beatrix2

Bea Kép
A mamim 22 volt, mikor én születtem és 36, mikor az öcsim (a kisebbik öcsim). Én nagyon élveztem ezt a korkülönbséget, és az öcsimmel is amolyan fél-anya/fia kapcsolatunk van. Ez teljesen másmilyen, mint a nagyobbik öcsémmel (ő most 21). Szerintem jó az ilyen felállás. Legalábbis nálunk bejött Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!Ami a császárt illeti, Beával és Vadvirággal értek egyet! Én is kettőt szültem normál úton, azután jöttek az ikrek, azért is kérdeztem, hogy hányadik szülés, mert állítólag többedik terhességnél hosszabban kiviselhetők az ikrek, és ritkább a császár. Ezzel együtt én felvérteztem a lelkemet, hogy esetleg császár lesz, ha a dokim úgy látta volna, akkor persze. de kockázata rengeteg van a császárnak is, sőt. Higgyétek el, ki van ez a születés találva, minden szempontból, persze nem a 31. hétre! Egyébként nekem 1/2 8-kor ment el a magzatvíz (csak az egyik, haha), ekkor még rendszeres fájások sehol, és 1/2 12 kor megvolt mindkettő. Kaptam egy lórugásnyi oxitocint, meg egy kis antibiotikumot. Ezért kár lett volna császározni. Amúgy az aggodalmakat teljesen megértem, én minél többedik terhességem, annál többet aggódom, és gyötörtek a rémálmok rendesen, most a6z ikreknél aztán kulminált a dolog!
Rémtörténetet is most hallottam legtöbbet, arról szinte sehol nem is hallani, hogy ikreket is lehet normálisan szülni. Jó dolog tájékozottnak lenni, de aki még előtte van, jobb ha azt mondogatja magának, hogy nála minden OK lesz! Úgyhogy nagyon jó Doris, hogy mindenkit bíztatsz, szerintem erre van a legnagyobb szükség.
A találkozót az Árpád hídnál lévő máltais játszón szoktátok nyélbe ütni? Ha lehet, abba én is szívesen beszállnék?! Nekem a szüleim laknak a közelben, sokszor járunk oda, csak most autó gondjaim vannak: Végre megoldottuk, hogy vegyünk egy megfelelő méretűt a 4 kölykünkhöz, erre a párom gödörbe hajtott...futómű javítás...nem részletezem.
Köszi a válaszokat a körkérdésre! Igen, nálunk is biztos bejátszik, hogy most még jó sokáig csak ő a család fenntartó. (+ a gyed, ami némi pénz, de csak 2 évig)! Nekik sem könnyű, az igaz
Bocs a "regényért" :Claire
claire

Rita Kép
Közgáz/számvitel szakirány. (és szeptembertől indul a jogi szakokleveles közgazdász az ELTEn... bár ott valószínűleg azonnal egy halasztási kérelemmel kezdek Kép Kép Kép)

A kapcsolatanalízis. Már a lombik kezdete óta járunk. Először a méhemmel alakítottunk ki kapcsolatot, majd a terhesség 12-16 hete között a babákkal is, és utána egyenként a babákkal. Hetente 2szer járunk. Relaxált állapotban történik az egész, úgy, hogy a méhére és a babákra koncentrál az ember. Egyfajta gondolati beszélgetés a babákkal. Tudatom velük, hogy mennyire szeretjük őket, hogy mi vár rájuk. Foglalkozom a méhemmel, hogy vigyázzon a fiúkra, és a méhszájjal, hogy ne nyíljon ki idő előtt. Röviden ennyi.
Az utolsó résznél (30-32. hét után) lesz egy szülésre felkészítő rész, amikor a babákkal megbeszéljük az elvásálás lényegét, így talán nekik is könnyebb lesz a szülés.

Jó neve van a tiednek is Kép Kép (nem nevettem, a mamámnak van pszichoterapeuta végzettsége is)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Trus!
Bocs hogy ismeretlenül belekotyogok,de hátha meg tudlak egy kicsit nyugtatni.Én ikreim 8 hónaposak már itt a külvilágbanKépNekem ugyanez a gondom volt hogy nagyon keveset mozogtak.Hidd el nincsen semmi gond,az ikrek mindig kevesebbet mozognak hiszen kevesebb a helyük.A legvége felé majd megint nagyon keveset fogod érezni mert akkor már még kissebb lesz nekik a kuckó.Én mindig úgy mentem dokihoz hogy biztos valami baj van,alig érzem őket.Közben nem volt semmi,persze az UH-n alig lehetett elkapni őketKépNe idegeskedj,inkább élvezd a terhességet,hidd el minden ok!!
Szilvi
pandamaci

Sziasztok!
Hú a mindenit,de sokan voltatok ma Kép.Arra nem volt időm hogy végigolvassalak benneteket,de bepótolom,megigérem Kép .

cerka

Trus!

Ugye te fogsz szülni a MÁVban? Szóval, ha gondolod, tapasztalataimat megosztom veled (06-20-2278363). Csak este vagy hétvégén hívj, mert tréninget tartok és egész nap ki vagyok kapcsolva.
Jó pocaknövesztést,
ZSófi
szzsofia

Sziasztok!

Ugye szerintetek is ártalmas a nyaloka?KépKépKép

Bea

Kép
beatrix2

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?