A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Vadvirág!

GYönyörűek a babák és a nagyok is.KépKépKép

140cm.Kép Most már remélem nem lesz nagyobb.

Orsi!

Nekem azt mondták, hogy attól viszket, mert egyrészt ki van száradva a bőr, másrészt a máj nem tud jól működni és a méreganyagot a bőrőn keresztül próbálja meg eltávolítani. Nekem is viszket mindenem. Leginkább a hasam és a lábam.
linato

Linato Kép
Tehát akkor igazán nem tudok tenni ellene semmit Kép kiszáradva ennyi krém mellett szerintem már nem lehet, akkor erről a "májas" dologról lehet szó.
Nekem a hasam közepe és a mellem viszket.
140 cm??? az nem semmi. Azt hiszem mi akkorák nem leszünk, de 110ig biztosan növünk még Kép

A jövő hét végén elvileg készen lesz a fiúk szobája. Ha megvan, mutatok majd róla képeket Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Köszi... Kép
Linato!
Húha!!! Kép Ez aztán igen! GRATULÁLOK, nagyon fantasztikusan csináljátok Te, Lorena és Ruben. KépKép HAJRÁ!!!

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Nagyon aranyosak a gyerköcök!Mintha Márk felszedett volne jó pár dekát,mármint ugy értem hogy amikor hazahoztátok öt a korházbol Jázmin hozzá képest duci volt.Most meg ugy nézem,hogy majdnem egyformák!KépEz csak a képeken látszik így,vagy igy is van?

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Egy körkérdést szeretnék feltenni ezen a szép napsütéses hétfő reggelen. Kép
Mit esznek/ettek reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára és vacsorára? Mik a kedvenc ételeik, italuk a 2 éves gyerekeiteknek?
Köszi a válaszokat. KépKép

Eri
simones

Bea!
Bizony jól látod, így van!!! KépKép
Sőt, Márk már majdnem megfordul a hasára is... Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág! Nagyon szépek vagytok. Kép

Eri! Nálunk Zsófi a 2 éves, az ő menüje elég egyszerű: reggeli: vagy gabonapehely tejjel, vagy valamilyen kenyér (párizsi, szalámi, májkrém, sajt, stb) és kakaó
tízórai: gyümölcs
ebéd: én hordom az ebédet egy közeli gimiből, így Zsófi is ezt eszi, (ma pl. tökfőzelék lesz pörkölttel)
uzsonna: joghurt, túró, tejberizs, tejbegríz, valamilyen gyümivel
vacsora: kenyér és tej

Ja, és Zsófi szerencsére semmilyen szörpöt nem szeret, persze mindent megkóstól, de ha igazából szomjas, akkor vizet kér. Kép

Zizi
debyand

Eri!
Nálunk a csajok reggelire joghurtos tejes gyümölcsös mixet isznak (majd másfél litert ketten Kép) némi sajtos vajas kenyérrel. Tizorai nagyon nics, a maradék turmixot szokták meginni.
Ebéd is saját készitésű, nagyon szeretik a főzelékeket, a tejszines dolgokat, tésztát, olyanokat inkább, ami szaftos.
Uzsonárra gyümölcs megy vagy kenyértorta (szikkadt kenyér tejben, tojásban áztatva rengeteg gyümölccsel , turóval megsütve. Cukor sem kell bele, mert a gyümitől édes. Imádják.)
Este is vmi kenyérféle, de mi nem eszünk felvágottat, virslit, igy kicsit nehezebb,. Paradicsomos tojáskrémet szoktam csinálni vagy csirkés melegszendvicset, tojást többféle változatban. Ilyesmi. Netán a maradék délről. Van egy gyerekszakácskönyvem, nagyon jó kis receptek vannak benne egészen 6 hónapos kortól, mindenféle tanácsokkal, ötletekkel.
Inni csak vzet isznak, és persze tejet. Teljesen jól el vannak vele.

Claire, betelt a postafiókod!!! Kép

Vadvirág,
Nagyon helyesek vagytok!! Dominika tisztára Te vagy!!Kép
Igen én is észrevettem, hogy Márk milyen jól kikerekedett!!! Kép

Szilvi
manoca

Sziasztok!

Tul vagyunk az első munkanapunkon,ma voltunk elöször bölcsibe!Kép
Tök jol elvoltak a csajok,csak az volt a baj,hogy volt egy síros kislány(8 honapos korátol jár már bölcsibe),és ezért nálunk is akadt néha egy kis szájgörbület.A Betti akart hazajönni,a másik kettö még maradt volna!Kép
Söt kimentünk jelet választani és csak akkor jött utánunk a Brigi.Kettöjüket már felöltöztettem meg minden a kis Biankámat meg ugy cipelte ki a gondozónő.mert nem akart hazajönni!Kép
Az udvaron meg hárman ötfelé futottak.Az autonk jo 500 méterre állt,mert rossz helyen mentünk be,ugyhogy még sétáltam is velük.
De evvel el kell,hogy dicsekedjek:gyönyörüen fogták egymás kezét,és ugy sétáltak,nem futottak el ,nem rosszalkodtak!KépKépKép
(lehet ,hogy holnap meg pont az ellenkezöje miatt sírok!)

Bea

Kép
beatrix2

Zizi Kép, Szilvi Kép!
Köszi! Kép
A tej az ugye tehéntej?
A párizsit ők is szeretik. De még mindig keveset esznek és sokat szopiznak.
Szilvi melyik ez a könyv?

Bea!
Sokszor gondolok rád, hogy bírod őket összeszedni. Mindig örülök, hogy 2 kezem van és 2 gyerekem. KépKép
Milyen jeleket választottak? Kép

Marcsi, Erika!
Mi újság a bölcsivel?

Engem már 5 hónaposan bölcsibe vittek. Örülök hogy a fiúkat nem kellett vinnem még. Kép

Eri
simones

Eri,
Az a cime, hogy "Egyél kicsim".
Igen a tej az tehén. Ha ugyan a bolti tejnek van vmi köze a tehénhez. Kép
Mikor abbahagytuk a szopit, kérdeztem a dokinőt, hogy babatej vagy tehéntej, de lényegében neki mindegy volt. Igy saját magamtól próbálkoztam a babatejjel a jobb fajtából, de nem itták. Szerintem azért mert ők se tápszereztek. (a tejpépet se ették meg soha) Igy aztán a turmixukba kevertem. Most nyáron viszont, mikor Erdélyben voltunk, megkostólták a valódi tehéntejet és abba se akarták hagyni.Kép Mondták, hogy más városi gyerek hasmenést szokott tőle kapni. Ők nem. Kép (Mondjuk én rosszul voltam tőle.)
Igy azóta tejezünk, néha itt is sikerül igazi tehéntejet szerezni.

Bea,
ez jó kezdet!Kép
És figyeltek, hogy ott vagy-e? Mennyire anyásak?

Igen, igen Erika, Marcsi, nagyon eltüntetek!!!
manoca

Sziasztok!

Doris!
A napokban olvasgatok vissza, és azt hiszem a te képeiden láttam, hogy a babáid hordozóban aludtak, és nyakpárnájuk volt ugye?
Nem tudnád megmondani, hol vetted, és mennyibe került?
Mi is láttunk egyet /vidéken/, de 3990 ft volt darabja, és az nagyobb gyerekek számára készült.

Ildikó
Ui: Köszönöm szépen a válaszaitokat a szülés utáni has/méh visszahúzódással kapcsolatban.
ildikó

Ildi,

Doris hazautazott, nincs most egy darabig.Kép De segitek Neked, ha jó vagyok Kép.
Láttam a Tescoban ilyet, 500 Ftért darabját, de nem tul stabil változat,persze több a semminél.
Viszont bejáratos vagyok bababolt nagykerbe, ott nagyon dizájnosak vannak, jó minőségü anyagból kis állattal a végén. Az árra nem emlékszem, rémlik, hogy nem tul olcsó, mert én is néztem, de nem 4ezer.
Holnap meg tudom nézni, ha érdekel. Kép
Szilvi
manoca

Szilvi!
Ezt a könyvet nem ismertem. Kép
Nem csodálom, megkostoltam én is a babatejet. Szörnyű!

Ildikó!
Doris most 2 hétig nincs netközelben. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Vagyok, olvasgatok, de sokszor erőm sincs írni. Elkezdődött a böli 1-én...Kép

Kellemesen csalódtam a fiaim hozzáállásában, a böliében kevésbé...Kép Udvaron alvás zokniban - ver a víz tőle. Elég "nemtörődöm" gondozónők vannak: az első napokban kb. 2x5 percet voltak a szobában, s ebből az egyik beszélgetés a családlátogatásról szólt (a 3. napon meg is ejtették). Elég nyersek is... Hát majd meglátjuk, ha végre beszélni fognak az urak, mi lesz a véleményük.Kép
Most úgy néz ki, szívesen mennek, bár ha eljövök/jövünk Ők is követnének nyomban.KépKép
Max. fél perces sírások voltak eddig, igaz akkor én is sírtam velük együtt, ahogy az ajtó felémentem - persze Ők már ezt nem látták.Kép
Az ebéd nem mindig kerül a bendőbe, de amihez a szőke hercegem nem nyúl a Ricsi beburkolja.Kép Ennek nem örülök, mert amikor hazaérünk Ő is követel vmi kaját, hiszen a tesó is eszik - csak sajna elfelejti, hogy a Riki nem is ebédelt.Kép
"Természetesen" 3 nap után mindenki tiszta takony volt: gyerek-dadus-pár szülő (sajna én isKép, pedig az allergiám nekem doszt elég lenne), mert ha nem lázas a gyerek mindenkit bevisznek. Ez nekem fura volt, de azt mondták: én is vigyem, meg kell szokni...
Elég agresszívek a régi bölis gyerekek, napok teltek bele, mire megszoktuk, hogy mindent kitépnek a másik kezéből, sokszor lelökik a játékokról az újat... Farkastörvények uralkodnak már a böliben is.Kép Ezért én mindig a parlagon heverő játékokra beszéltem rá a manókat, biztos ami biztos.Kép
Viszont itthon hétvégén nem voltak hajlandóak aludni, "köszönhetően" az udvaron altatásnak.Kép
Ráadásul hatványozódott a rosszalkodás: tegnap a fregolit!! magukra rántották, lapítottak a tisztára mosott, kitergetett ruhákon a habos vízben és a zsínorók között lógott ki az égnek álló hajuk... Mint egy föld alatti rácsos veremből, úgy lestek ki.Kép (Na tegnap nem volt ilyen mosolygós az arcom...Kép)

Megyek is, mert gyanús a nagy csend!!!

u.i.
Marcsi is kezd hozzászokni a bölihez és a manói is!!!Kép

További szép napot!
Erika és KépKép

KépKép
herika

"sms:
Sziasztok, megérkeztünk! 16.45 Szabó Ruben Milán, 2920gramm, 52 cm. 16.47 Szabo Lorena Liza 3770 gramm 56 cm, és a Mami is köszöni, jól van.

(Megszülettek Linato ikerbabái)
"
Hír az őszi babások topikról :D

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jaj, de jó! GRATULÁLOK Linatonak!!!!!

Jó kis súlykülönbség van köztük! Kép

Krisztina
k78

Linato Gratulálok!!! KépKép
Jó egészséget és sok örömet a babáknak és a mamáéknak! Kép
Nincs elírva valamelyik súly?!

Eri
simones

Sziasztok!

Nagy gratula Linatonak!KépKép Nem csodálom, hogy olyan nagy pocija volt, ha ekkora babák laktak benne!KépKép

Nekem még van egy hónapom a szülésig (okt 15-re tervezi a doki a császárt), de a pocakméretem alapján én is mehetnék már (105 cm).Kép Szerencsére ez kilókban nem jelentkezik (+8 kg-nál tartok), de épp ma szigorítottak a diétámon. De inkább ez, mint a befekvés és inzulinozás.Kép

Eri!
Ha nem akarsz még tehéntejet adni a fiúknak, kipróbálhatod a natúr rizstejet, Kaiser'sban vagy DM-ben lehet kapni.(A vaniliás nekünk nem ízlett.) Nálunk az allergia miatt minden azzal készül, sőt néha reggelihez is azt isszák. Az ára kicsit húzos (600 Ft/l), de Intersparban olcsóbb.

Manóca!
Ez a kenyértorta érdekelne, elküldenéd a receptjét a profilomban lévő e-mail címre?! Köszi.
Az "Egyél, kicsim!" nekem is a kedvencem, sokat szoktam (volt) belőle főzni. Tavasszal vagy nyáron jelent meg a második kiadás, ezt a szerzőtől tudom, egy játszótérre jártunk!Kép

Erika!
Nem túl pozitív, amiket a bölcsiről írtál.Kép Sajnos, nem egyformák a gondozónők, még egy bölcsödén belül sem. Mi pont azért kértük az ikreket abba a csoportba, ahol most vannak, mert Gergő idejében nagyon megszerettük őket.
Itt teljesen más a hangulat, nagyon figyelnek a gondozónők a srácokra, nem engedik, hogy elvegyék egymástól a játékokat, és a szülőkkel is nagyon jó a viszony (rögtön tegeződtünk), mindenről részletesen beszámolnak. Igaz, hogy az én fiaim már "öregek"!Kép Tavaly volt egy kisfiú, aki nagyon agresszív volt, azt megpróbálták elkülöníteni a többiektől, hogy ne bántsa őket. Amikor most újra elkezdtünk járni, minden reggel megkérdezték a srácok, hogy ez a kisfiú ott lesz-e. Amikor elmagyaráztam, hogy ő már nem jár ide, akkor már szaladtak is be.Kép
Remélem, nálatok is javulni fog a helyzet, és ezek csak a kezdeti nehézségek.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok! most csak annyit gyorsan, hogy kipucoltam a postafiókomat, már van hely. Most bedőlök, mert épp mid hallgat, muszáj aludnom egy kivsit! A holnapi viszlátig! Claire
claire

Linato!
Nagyon, nagyon GRATULÁLOK nektek, igazán fantasztikusak vagytok, egészen elérzékenyültem!!! KépKép Szuper, szuper, szuper!
Jaj annyira örülök nektek! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Vadvirág
Vendég

Gratulálok Linato!! Nem semmi a súlyuk!! KépKép

Gabi,
a kenyértorta benne van a könyvben, csak én kicsit megvariáltam. De persze azért elküldöm Kép
Ez a második kiadás folytatást jelent, vagy csak az ujabb kiadását az elsőnek??

Szilvi
manoca

Sziasztok!

Linato!
Gratulálok! Szép súlyal születtek! Várjuk a képeket!

Nemrég látott a párom a híradóban egy hírt a csalá
di pótlék lehetséges emelkedéséről és olyan összeget mondott, hogy utána kellett néznem. De jó lenne, ha igaz lenne....
Nézzétek meg, érdemes! http://www.nol.hu/cikk/332184

Vadvirág!
Nagyon szépen fejlődik a kicsi Márk a képek alapján! Tényleg kigömbölyödött! Kép Kép

Erika!
Elég szomorú amit írtál! Nem tudod őket másik csoportba kérni? Csak nem minden gondozónő ilyen nemtörődöm?! Nálunk is van egy bölcsi az ovi mellett és onnan is eltérő véleményeket hallok. Van olyan aki még egy évet bölcsibe járatja a gyerekét, mert főnyeremény a gondozónő, és van olyan aki alíg várta már, hogy oviba vihesse a gyerekét, mert ott legalább foglalkoznak vele.
Gabi!
Nem lehet könnyü diétázni terhesen. Én így sem tudok, nemhogy úgy! Nem ehetsz szénhidrátot vagy miből áll a diétád?
Trus!
Ilyen fülzúgásról volt egyszer egy műsor a spektumon asszem. Gyógymódra nem emlékszem, de az nem árt ha kivizsgáltatod!

Éva! Mi van veletek???

Csajok! Áruljátok már el, hogy aki védekezik az mivel teszi! Én már 5féle gyógyszert
kipróbáltam és mindel valami bajom volt. Nincs valami tippetek? Tudom ez nem az a topic, de hátha kapok valami jó fülest. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Lináto!Én is gratulálok,tök jo,hogy ilyen nagyok a babák!KépKépKép

Hát ma is voltunk a bölcsibe!Kép
Mikor hazafelé szedelözködtünk és meghallották a lányok,ugy elfutottak elölem,hogy a gondozonönek kellet segíteni elkapdosni a három kiscsajt,és mutatták,hogy nem,mármint nem jönnek haza!KépKépKépKépKép
De annyira elfáradtak,hogy hazaérkezés,átöltözés után lefeküdtek az ágyra és elaludtak!

Bea

Kép
beatrix2

Azért van itt egy elbújtatott mondat:
"Ezt a családi pótlékot "bruttósítva" a jövedelemadó hatálya alá helyeznék. Így több támogatáshoz jutnának azok a szülők, akiknek nagyobb erőfeszítést okoz a gyermeknevelés"

Tehát az annyi nem biztos, hogy annyi lenne. A részletekre kíváncsi leszek.

De ha igaz, akkor jól hangzik. Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vikics!

Ez a családipotlék jol hangzana,de hogy mi lesz belöle!Kép
A gyest nem akarják esetleg az ötszörösére emelni?KépAz is jo lenne,ráadásul mi annak is a dupláját kaphatnank!Kép

Bea

Kép
beatrix2

Bea Kép
Én is inkább ezt támogatnám Kép Jó ötlet... akkor lehet, hogy elgondolkoznék a 6 éven.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Na, igen az tök jó lenne!!! Én így pl nem is akarok Gyesre menni..., a Gyed is olyan kevés lesz! Kép

Krisztina
k78

Linato!Kép)
Gratulálok a kisbabákhoz, nagyon szép súlyuk van!
Teljen bennük nagyon sok örömöd, boldogságod!Kép
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Mamik Kép

Lenne egy kérdésem. Vizesedés. Ki mikor kezdett ill. jelentkezett-e mindenkinél.
A napokban kezdtem észrevenni, hogy kényelmetlenek a gyűrűjeim. Ezeket direkt indikátornak raktam fel, hogy jelezzék, ha elindult.
Kell ezzel valamit kezdeni? hívjam a dokim, vagy várhat az ügy jövő hét szerdáig?
Tudom, hogy a sóbevitelre kell figyelni. Valami ezen kívül?

Köszi.

Orsi + 2 Kismaczkó

ps. hízni azóta sem híztam (lassan 7 hete egy gramm sem jött rám), így bízom benne, hogy nem lehet akkora gond.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia Orsi!

Nálam már van egy kis vizesedés, azt mondta a védőnő, hogy egyek sok almát és kígyóuborkát, de nem volt kétségbeesveKép
A doki azt mondta, majdnem minden kismamánál előfordul.
Szerintem ne aggódj, én nem aggódom, sokszor felpolcolom a lábaim, meg ilyenek.
Anyukámnak is volt vizesedése,meg a sógornőmnek is.Azt meg Te is írtad, hogy ügyelni kell a sómennyiségre.Ügyes vagy, hogy kordában tartod a súlyodKép

kirri

KépKép
KépKép
kirri

Kirri Kép
Semmi közöm a súlyomhoz, mert nem eszem másként, mint a 20. héten... kicsit figyelek a szénhidrátra, de néha lecsúszik egy lángos is Kép Kép
Az almát és az ubit szeretem. Köszi az infót.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Végre megint lett gépem!

MOst jöttünk haza Ádámmal a kórházból, ma reggel megműtötték a lágyéksérvét, múlthét csütörtökön pedig Lorenát operálták a köldöksérvével. Kicsit sok volt egyszerre, de most már megkönnyebbültük.
A házunk szépen halad, pár hét múlva már be is költözünk.
Ha lesz egy kis időm elolvaslak benneteket, meg írok még.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Linato

Nektek is Lorenának hívják az egyik babát? Még nem találkoztunk eddig a 4,5 év alatt másik Lorenával.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva! Ez tényleg sok! De túlvagytok rajta!

Orsi, én nem tudom, mikortól vizesedtem, de nekem csak a kezem, az ujjaim, főleg reggel, fogni nem bírtam...
Szülés után viszont triplájára nőtt a lábam!

Krisztina

Krisztina
k78

Linato

Én is gratulálok nektek!!!!! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok az egész családnak!!!

Kriszta

Igen, túl vagyunk rajta, annyit idegeskedtem, az elmúlt napokban, de végre vége!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok! Vmennyi vitesedés normális , de azért jó odafigyelni rá, mert toxémiára utalhat. De ha a védőnő meg a doki nem izgatott, akkor nem attól van.
felpolcolás, nlmi mozgás, de nem megerőltető, esetleg vízhajtó tea(?). Ez utóbbiból tudok egy jót, de előbb meg kéne kérdezni a dokit, hohy kell-e!
Linato! Gratulálok! Még a kórházban pihenj egyet, és próbálj meg plussz kezeket növeszteni Kép!
Olvastam egy jó kis hírt, mindjárt beírom:
"Négyes ikre született egy asszonynak az Egyesült Államokban. Ez eddig még nem volna különösebb hír, a különleges mindebben az , hogy a kicsik páronként egypetéjűek. Az ikreknek életet adó Geanna Morris méhébe mesterséges megtermékenyítést követően januárban ültettek két embriót. A megszokott eljárástól az orvosok azt remélték, hogy a két embrió legalább egyikéből életképes magzat fejlődik. A végül megszületett két ikerlány és két ikerfiú ilyetén variációjának esélye egy a millióhoz- állítják a szakemberek. A neglepő eset további különlegessége, hogy az anya maga is egy ikerpár egyik tagjaként született, illetve hogy gyermekei épp a saját 34. születésnapján jöttek a világra. A meglehetősen alacsony -mindössze 0,91-1,36 kg-os- testsúllyal született kicsik és édesanyjuk, szeptember végén hagyhatját el a pennsylvaniai Lankenau kórházat." Forrás: Associated Press

Na, hogy tetszik? Claire
claire

Éva!
Jó hogy tudnál jönni, hiányoztál. Örülök hogy már minden OK! KépKép
Orsi!
Nekem az utolsó 2 hónapban a lábfejem, de csak ha nagyon nagy hőség volt és ha ilyenkor 4 órát dolgoztam a gép előtt ülve...
Szülés után viszont azonnal visszanyerte régi formáját. Kép
Claire!
Brrr...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Éva!
Nem semmi heteid lehettek, nem irigyellek. De a lényeg, hogy már mindenki gyógyulófélben van!Kép

Orsi!
Nekem hamar elkezdett vizesedni a lábam, ha megnézed az albumomban a szülés előtt 3 héttel készült képet, azon látszik, hogy milyen elefántlábaim voltakKép. Ráadásul szülés után eltelt legalább 1 (de inkább 2) hét, mire teljesen lement rólam minden víz. A mostani terhességemnél viszont csak pár napja vettem észre, hogy estére kicsit bedagad a bokám. Figyelj az ásványvizek Na-tartalmára is, nekem azt javasolták, olyat igyak, amiben 30 g-nál kevesebb van (Visegrádi, Óbudai Gyémánt).Kép

Vikics!
Diétám abból áll, hogy naponta 150 g szénhidrátot ehetek, elosztva 5 étkezésre, amit meghatározott időpontokban kell megennem. Persze azt is meghatározzák, hogy mikor hány g legyen, és az miből álljon össze. Szóval nem könnyű, de azért meg lehet tanulni!Kép
A tegnapi próbareggelis terhelésem eredménye szerencsére jó lett, így marad csak a diéta, elfelejthetem a befekvést meg az inzulint!Kép

Claire!
Jó a hír, de azért nem cserélnék Geannaval!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Linato, ez aztán súlly! Szívből gratulálok a kicsikhez.

Bea, nem semmi, ahogy a csajszik reagálnak a bölcsire. Mikor hagyod ott őket egyedül is?

Vikics, szóval ezért (is) jártál - majdnem - a mi utcánkban a múltkor? Klassz volt összefutni...
Sajnos védekezés ügyben nem tudok segíteni. Én nagyon jól megérzem az ovuláció(i)mat Kép
így soha nem szedtem fogamzásgátlót. Nem mondom, étvágyunk lenne több meghitt eseményre, de...

Manoca, nagyon tetszik, ahogy alakítod a lányaid étrendjét. Azt a könyvet én is használtam
és minden ízlett a skacoknak. Főleg az aszaltszilvás csirkés főzelék Kép
A kenyértortát pontosan hogyan turbóztad fel?
Nekem (meg az összes fickónak itthon) van egy mostanában kedvenc sütink. Anyukámmal "Lusta asszony rétesé"-nek hívtuk. Túrós, gyümölcsös finomság. Az alkotórészeket minden előkészítés nélkül össze kell keverni, rétegezni a tepsibe és 30 perc sütéssel kész is. Ambrózia Anditól kaptam meg újra a pontos receptet. Most bele vagyok zúgva a graham- és rozsliszetbe. Ettől a süti annyira reform kaja színű lesz, hogy csoda Kép

Nagyon rendesek vagytok, hogy gondoltatok ránk, meg a fiainkra. Erika már leírta a lényeget. Nálunk ma volt először, hogy csak az egyik legény sírt elváláskor (2 hete járnak). Szerintem bele fognak jönni. De a bölcsi abszolút nem segített a beszoktatásban. Nagyon radikális és gyors volt a bezsoktatós periódus. Nekik így az egyszerűbbb. Kép Sajnos semmi lehetőség nincs a változtatásra, így szeptemberben, főleg ikrekkel. Egy jótanács
azoknak, akik még előtte állnak a hasonló "bajoknak". Ha tehetitek több bölcsibe, oviba jelentkezzetek be. Amikor ugyanis elkezdődik élesben, már sehol nincs hely, ha
változtatni akarnál.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Linato!
Gratulálok a babáidhoz! Tényleg jó nagy súllyal születtekKép Kép Kép

Szilvi, Eri!
Köszi, ahogy írtátok, rögtön beugrott, hogy Doris nem elérhető. Végül a nyakpárnával kapcsolatban úgy döntöttünk, hogy varratni fogunk inkább. Van egy ügyes varrónénink, aki már több ilyet csinált, igaz, eddig csak felnőtt méretben, de hátha tud piciket is csinálni. Biztosan olcsóbb lesz, mintha boltban vennénk.

Éva!
Hát, biztosan nem volt könnyű neked ez az időszak, az én kialvatlanságom semmi ehhez képestKép

Hogy viselték a gyerekeid a műtéteket? Gondolom felváltva voltál velük a kórházba.

Tényleg, ti ikres anyukák, annyi mindenen átestetek már, én meg mindig azt gondolom hogy én / a most három hetes ikreimmel/soha nem leszek erre képes...
De ha benneteket olvaslak, mindig egy kicsivel több " tartalék energiám" leszKép

Ildikó
ildikó

Ildikó

Aranyos vagy! Az elején én is így gondoltam, teljesen hulla voltam, fél évig szinte alíg aludtam valamit, de már nem is emlékszem rá.
Jól viselték a gyerekek a műtétet, Ádám nagyon jól viselte, ma már biciklizik, mintha nem is történt volna vele semmi. Lora kicsit rájátszott, mert ő még menni is alíg bírt a kórházban, de amikor arról volt szó, hogy új biciklit kapott, akkor már semmi baja sem volt.
Ne csüggedj, tudom az első időszak nagyon nehéz,de olyan gyorsan elszáll, hogy még visszasírod majd. Éppen az előbb kerülta kezembe egy kép a fiúkról, pár hetesek lehetnek rajta és már fáj a szívem egy ilyen kis apróság után. De már megbeszéltük a férjemmel, hogy még vállalunk egy negyedik babát, ha elkészül a házunk és anyagilag kicsit helyre jövünk.

Éva

Kép

Kép
éva75

SziasztokKép

Linato - mint már előttem oly sokan - gratulálok a gyerkőcökhöz Kép szuper nagyok KépKép

Ildi Kép
a leveledből úgy érződik, hogy máris sokkal jobban bírod a strapát Kép nem lehet könnyű...el sem tudom képzelni...tényleg nem!!!
de kitartásKépKép

OrsiKép

ti megvettétek már a babafelszereléseket? babakocsi stb.??

Rita
23+3

u.i.:

köszi a hozzázsólásokat a fülzúgással kapcs., rájöttem, hog ynem is zúg, hanem egyszerűen egy eret hallok és benne, ahogy áramlik a vér...Kép
ma megkérdezem a dokit mitől lehet...
trus

Sziasztok!

Lányok! Mért titkoltok mindig minden egyszerű receptet?! Kép Kenyértorta, lusta asszony.... Ez így nem ér!

Krisztina

Krisztina
k78

Helló Mamik Kép
Megjöttem az egyetemről. A fiúk jól viselték, a pocim is bírta. Az első előadó szuper volt, a második katasztrófális, így ott is hagytam az előadást, mert rájöttem, hogy hallgattam elég pocsék előadót a közgázon, a másoddiplománál már nem teszem meg Kép
Köszönöm a hozzászólásokat vizesedés ügyben. Figyelgetem magam, a helyzet nem romlott, sőt, szerintem a hűvös idővel mintha javult volna.

Rita Kép
Múlt pénteken vettünk meg mindent a rucikon kívül (babakocsi, utazóágy, mellszívó, sterilizátor, babyphone...stb.), a ruhácskák egy része már megvolt, párat meg tegnap vettem még.
Ti mikor tervezitek?
Ja, még légzésfigyelő kell a Madarász utcából, meg megkötni a szerződést a köldökzsinórvér levételének ügyében. Ezeket az elkövetkezendő 2 hétben intézzük.
A gyerekbútor a jövő héten ér csak ide, de 32+0-ra szerintem még így is készen leszünk Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
30+0
(már hármassal kezdődik a heteink száma Kép)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

OrsiKép
De jó Nektek, hogy már a 30.hetet betöltöttétek!
Azt szeretném kérdezni, hogy bár mi még nem vásárolgatunk, meg sok kisruhát kapunk a sógornőmtől, de azért tegnapelőtt nem bírtam megállni, és vettem 2 kis bababodyt.(ill.anyukám kistakarókat készítKép)))
De a mérettel kapcs-ban vannak kételyeim:mi volna igazán alkalmas?Te melyik méretből vettél a Kismackóknak?Vagy többféle legyen?
Mert a sógornőm babája óriási volt, majdnem 5 kg, ezért az ő ruhácskái egy ideig szerintem nagyok lesznek.
Köszi!
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Kirri Kép
Én úgy gondoltam, hogy az első pár hétre legyen meg a rucijuk. 56ost és 62est vettem. Kisebbet nem, mert bízom benne, hogy nem lesz rá szükség, ha meg mégis kellene, akkor a mamimnak megmutattam, hogy hol tud 50es ruhákat venni, és amíg mi kórházban leszünk, ő elintézi ezt.

62esnél nagyobbakat még nem vettem, mert úgy gondolom, akkor már majd fogunk tudni mozogni a manókkal, és majd elmegyünk egy kicsit vásárolgatni, hogy kimozduljunk otthonról.

Tapasztalt mamik Kép Ez jó terv így???

Orsi + 2 Kismaczkó
30+1

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Orsi!
Igen jó lesz így. Kép
Felesleges kicsi ruhákat venni. Az 56-os is jó az 50 cm-es babára, lgfeljebb feltűritek az ujját.
Ha pedig nagyon picik lennének, akkor úgyis a
kórházban fogják őket, de nem lesznek picik. KépKép

Eri
simones

Lányok, köszi az infót!
Én néha úgy meghatódom,ha ránézek ezekre a kisruhákra!
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Pocakosok!
Vmelyikőtök nem gondolkozik pólyában??
Mert nekem van egy vadiúj, megvettük aztán mégse kellett. Kép Két éve áll a szekrényben. Kép

Szilvi
manoca

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?