Sziasztok
Szilvi
Nem gond, hogy azt hitted, nálunk nyugodtak az éjszakák...hátha kihat a gondolatod, és átterjed Rájuk

Nem bánkódom, vissza fogom én még ezt a kisbabás időszakot sirni

(A Nővérem gyerkőcei a továbbtanulás kinjait élik épp...)
A 15-szöri kelés szerencsére megoldódni látszik

Most azt teszem mikor felsirnak, hogy az időtől függően etetem őket egyszer. (Ha éjfél után ébrednek akkor odaadom a tápszert) Egyébként Lilluska leggyakrabban azért riad fel, mert beragad egy-két büfi és ilyenkor nyomja a pocakját. Vacsi közben többnyire elszunyókál a vállunkon és hiába paskolgatjuk a popóját meg simizgetjük sokáig a hátacskáját többnyire bentragadnak a buborékok

Felveszem Őt, megbüfiztetem, megsimizem és cumival már alszik is a kis Drágám. Ha büfi után is ébred még éjszaka akkor elég a hátacskáját simizni és elszunyókál a cumijával. Lillus a nyugodtabb alvó

Gergőkénél nincs büfiprobléma. A 15-szöri ébredés oka az volt néhány hónappal ezelött, hogy nem merült ki eléggé, nem volt elég fáradt. Az éjszaka közepén képes volt másfél óráig is éberen, aktivan "bulizni" persze nem az ágyában, ott visitott mint egy kismalac, hanem az ölünkben és hiába vesszük/vettük Őt magunk közé, ott sem nyugodott, folyton mozgásban volt és fel akart kelni. Ez annyira aggasztó volt, hogy elhatároztam alvásnaplót vezetek egy hónapon át. (A neten olvastam erről a dologró, mert a szakemberek ez alapján jobban tudnak tájékozódni) Nos, arra a következtetésre jutottam, hogy Gergő 6-7-8 hónaposan max.12 órát aludt egy nap ami nagyon kevés volt. Egy ismerős révén jutottunk el Lakatos Katalinhoz mert felmerült a hiperaktivitás lehetősége és Ő egy 15 gyakorlatból álló feladatsort állitott össze vizsgálat után

Ezek kellemes, szórakoztató gyakorlatok (labdán gurulás, gördeszkán gördülés, hintázás, pokrócban lóbálás...stb)melyeket élveztek a babák és kezdetben fokozatosan növeltük a tornák számát egy héten, majd mikor a javulás elindult, akkor csökkentettük azokat. Mostanra már csak egy két kedvenc feladat maradt napi rutin

Ezzel párhuzamosan Gergő ágyát áthelyeztük a szobájukon belül másik helyre, mert egy másik ismerős megnézte a babák auráját és úgy találta, hogy Gergő Hartman-kereszteződésben fekszik ami lehetséges, hogy zavarja hisz ezek a babák érzékenyek

Nos, hittük vagy sem, úgy döntöttünk ezen ne múljék, pénzbe sem került és bár kicsi a szoba, a pelenkázót felcseréltük az ágyával. Néhány hét múlva újra megnézték az auráját és azt mondták most már jó helyen fekszik. Nem tudom, hogy mi hozta meg a pozitiv eredményt, de szerencsére normalizálódott a helyzet és most már a normálisnak mondható 4-6 ébredésnél tartunk amiből egy etetés. Nem sürgetem az időt az evést illetően mert van, hogy 200 ml-ert is megeszik függetlenül a vacsi idejétől és mennyiségétől de van, hogy csak 60-70 ml fogy el... Gondolom ilyenkor nem éhes de tény, hogy megnyugszik az evéstől.

Arra is ügyelünk, hogy az esték nyugalomban, közel azonos időben, azonos ritmusban teljenek, hogy ne legyenek felzaklatva és Lilluskánál működik is a dolog tökéletesen. Most már csak arra tudok gondolni, hogy Gergő "ilyen tipus", nem egyforma az alvásigényünk

A többi ébredésnél kiveszem, megsimizem a hátát, esetleg teáztatom, cumit adok Neki és igy alszunk tovább

Egyébként tőlünk külön szobában de Lillussal együtt alszanak
Néhány hónapja nagyon kimerültnek éreztem magam, rengeteget olvasgattam a neten a témáról aztán szépen megnyugodtam, hogy az egyik gyerkőc ilyen, a másik olyan

A szervezetem ráállt a kevés alvásra bár a 15-szöri ébresztések idején nagyon kimerült voltam. A Dévényes gyógytornász is sajnált tiszta szivből,de még az Ő kimeritő feladatai sem hoztak eredményt

Még az is lehet, hogy egyszerűen Geri kinőtte ezt a korszakát...remélem

A Párom egy etetést vállal ha itthon van mert Neki reggel dolgoznia kell, tehát nem háritom rá eme "nemes"feladatot

Amikor olyan sokat riadóztunk, időnként megkértem azért, hogy menjen Ő mert hajnalra már kimerültem

Sajnos nálunk a közös ágyban való alvás egyáltalán nem jön be. Reggelente mindig együtt hancúrozunk a nagyágyban de aludni szinte sosem szoktak ott mert mindig izgatja Őket valami
Eri
2-3 szopiztatás nem kevés, főként, hogy már két évesek a Manók, de hát nincs mit tenni...

Kitartás Nektek (is)
Ildi
Nagyon szépek a Fiúk a fotókon, tündéri kis pofijuk van, szép kerekek

Gratulálok és kitartás
Kaki gondok nálunk is voltak és nekünk a HIPP tápszerek hozták meg az áttörést ezen a téren is
(Alvásról az üzim elején irtam) A nyakpárna ára átszámitva 4.000,-Ft. (Ez az a tipus amiben olyan aprócska golyócskák vannak mint a szoptatós párnákban, mert ez jobban idomul a nyakukhoz) A hordozóban miért hánytak? Menet közben etettél vagy csak a rázkódástól? Mi pokrócokkal emeltük meg a hordozó alját, mert a mi autósülésünk nagyon lejt, és túlságosan meredeken kellett volna ülniük. Esetleg próbáljátok ki igy
Puszi:Doris