A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Orsiéknak mi is nagyon drukkolunk!! Kép
Többi kismama meg ne féljen a koraszüléstől, én is csak 10 nappal a kiírás előtt szültem, 3kg fölötti babákat. Kép Pedig nagyon sokan mondták, hogy biztos koraszülés lesz, hiszen időm sem volt "regenerálódni" az előző szülés után, de szerencsére nem lett igazuk! Kép
Én is spinális érzéstelenítést kaptam, és semmi gondom nem volt vele. Nagyon kedves volt az anesztes orvos, mindig mindent mondott, hogy mit és miért csinálnak, és mindkét babót odadugták hozzám egy-egy puszira, mikor kint voltak. Kép

Zizi
debyand

LinatoKép
Szivből gratulálok a babákhozKép Csodaszép nevük vanKép
VadvirágKép
Gondolom a garatodba helyezett tubus okozta a kellemetlenséget az altatás után. Reméljük többször nem lesz benne részedKép

Hajrá OrsiKép

Többi korházban fekvő kismamáról mi hir? Tudtok valamit?Kép

Puszi:Doris
doris

Vadvirág!
Nem akarok indiszkrét lenni, de ezek szerint tervezel még "továbbiakat"? (Császár nélkül)
Igen pár napig én is köhögtem és borzasztóan fájt a sebem töle, úgyhogy ha esetleg még lenne egy császárom most a spinálist választanám.
Éva!
Érezzétek nagyon jól magatokat a szép új házatokban! Kinött ruhákat átvihetem a mamádhoz?
Puszi:
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Csilla!
Más lehetőségem nem is volt. Kép Akkor már kivitték a fiúkat, és nagyon gondosan ellenőriztek mindent. Bevallom jó volt hallani, hogy minden megvan. Egyet a földről szedett fel a műtős fiú. Kép

Éva!
Végre az új otthonotokban vagytok!!!! KépKép Pedig emlékszem még mennyi akadály hárult elétek, de ez már a múlt. Kép Sok boldogságot az új otthonotokhoz! Kép

Gabi!
Még pár óra és ismét babázhatsz. KépKépKép

Orsi!
Ti még jó pár napig várjatok! Kép Megy a drukk még mindig. KépKép

Eri
simones

Lányok!

Annyira aranyosak vagytok! Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!

Mimóza

Persze, nyugodtan add be anyuéknak a ruhákat, ha már nincs rájuk szükséged.

A fiúk végre elaludtak, Lorena meg nem hagy békén, egyfolytában a nyomomban van bárhová megyek. Most is itt ül mellettem és rajzol. MÁr jó lenne, ha oviba járna, de amíg nincs meg a lakhatási engedélyünk nem veszik be az oviba, mert nem jelentkezhetünk még be állandóra a házba.

Linato

Ti hogy becézitek a Lorenát? Ti vagytok az elsők, még nem találkoztunk másik Lorenával. Nektek is Lorénának anyakönyvezték?

Vadvirág

Nem semmi milyen nagyok lettek a babáid!!!! Nagyon tündériek!!!! Olyan jó, hogy ilyen jól végződött minden nálatok!!!!

Vali

Nagyon aranyosak a babák!!! Gratulálok!!! És már jó nagyok lettek.

Gabi

Ha még olvasol minket, nagyon szorítok nektek!!!!

Doris

Ahogy van egy kis időm benézek mindig ide, már nagyon el vagyok maradva, nincs sajnos időm végigolvasni amiket írtatok, de próbálok felzárkózni ígérem.
Szombaton suliba is kell mennem, nem sok kedvem van, de muszály.

Éva

Kép

Kép
éva75

Az előbb elfelejettem írni, hogy ma buszoztam velük először egyedül. Kép Viki a hátamon, Zoli a kicsi babakocsiban, és segítettek a fel és leszállásnál. KépKép
A szomszéd kertben pedig van egy kecske. Kép Azt eteti, simogatja minden gyerek az udvarban. Ugye sokat kibírnak a kecskék? Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Doris!
Nem tudom, miért hánytak a hordozóban, még csak nem is az autóban történt, hanem itthon. Valahogy nem tudnak rendesen büfizni benne, pedig a lányom sokat használta, pont a bukásai miatt, neki bevált.

Vadvirág!
Köszi a választ, majd megpróbálok egy kicsivel több folyadékot adni. Te a tápszer mellett adsz nekik teát, v. vizet?
Nagyon szép Jázmin és Márk is, és persze a "kis" családod is! Hát, ti biztosan nem unatkoztok otthon! Kép

Orsi!
Drukkolok, hogy még egy picit bent maradjanak a babók!

Mimóza!
Ikerség: nagyon klassz dolog, és tényleg csak keveseknek adatik meg.
A fiúk hasonlítanak egymásra, de mégis már most annyira látszik hogy egész más természetük van...
És olyan jó látni őket amikor pl. a babakocsiban vannak, és nézegetik egymást, és mindig úgy alszanak, hogy a kis kezük összeér...

Pocakosok!
Tényleg ne gondoljatok a koraszülésre! Igaz, én is mindig számoltam a heteket, de sokat beszéltem a fiúkhoz, és hallgattak rám , mert szerencsére sima és gyors szülésem voltKép

Ildikó
ildikó

Mimóza!
Naná! Kép Egy gyönyörű Lara Tűzvirágot... Kép
A legjobban egypetéjű ikrecsajsziknak örülnék Kép

Éva!
Köszi.

Ildikó!
Csak a nyári kánikulában adtam teát, most maximum picivel több víz kerül a Milumilhez, de külön nem adok mást.

Doris!
Szerintem is az lehetett az oka.

A tanácsadáson megmérték a babákat és kiderült hogy Jázmin 5.800 g, Márk pedig 5.300 g és mindketten 60 cm hosszúak.

Gabi!
De jó lesz neked hamarosan! Kép HAJRÁ!!! Kép

Vadvirág
Vendég

Éva!

Mivel volt már egy Miléna Dórám, egy Korina Lucám így jutottam el Lorena nevéhez, hogy kicsit hasonlítson is és különleges is legyen. Egyébként félreolvastam az utónévkönyvben és így maradt meg bennem. Aztán 6 hónapos pocisan
elkezdtem utánajárni amikor rájöttem, hogy Lorena nincs az utónévkönyvben, hogy mit kell csinálni. Közölték amíg nem születik meg semmit. Jó de akkor hetekig nem lesz neve?-kérdeztem. Felhívtam Az MTA-t, hogy nem kérvényezte -e már valaki, de nem. Aztán úgy döntöttem a kórházban bediktálom, hogy Lorena, lefeljebb Lorénára vagy Lorinára átírják, ha nem tetszik nekik. Erre láss csodát a kutyának nem tünt fel. Az anyakönyvi kivonatban és a taj kártyán is az szerepel, hogy Szabó Lorena Liza. KépKépKép

Ildikó! Én adok vizet vagy édeskömény teát, de tápszer előtt vagy evések között, mert különben eszükben sincs meginni.Kép

Vadvirág! Nekem a képeken úgy tünt, hogy Márk a husisabb, de úgy látszik csalt a szemem.Kép

Doris! KöszönömKép
linato

ÉvaKép
Nem szemrehányásnak szántam ám... Tudom én, hogy el vagy foglalvaKép Irj amikor időd engedi:Ö
EriKép
Ügyes vagy, hogy egyedül nekiindultál buszozni a gyerkőcökkelKép
LányokKép
Most olvastam a másik topikban, hogy Cat ikerfiai is megszülettek, szép nagyok és mindannyian jól vannak, talán majd Ő is csatlakozik hozzánk:Ö

doris

Kedves Lányok!
Mindenkinek köszönöm az e-bayes és babakocsis ötleteket! EFGabi végtelen türelemmel avatott be a z ebay rejtelmeibeKép
Képzeljétek, sikerült a licit, és már meg is érkezett a babakocsi a testvéremhez!
Befér minden liftbe, nem túl nehéz, nagyon klassz!
Itt egy kép a kocsiról (benne kakukktojás a leánykám), hátul Móric ül, a testvérem egyik kisfia.
Követem az eseményeket felétek, de hozzászólni csak ritkán szoktam. VKOrsinak drukkolok, hogy maradjanak még a pocakban a fiúk! Vadvirágnak gratulálok a hatalmas, gyönyörű babákhoz! Doristól képeket várnék! ;)
Mindannyiotoknak gratulálok a gyönyörű gyerekekhez, és a mindennapokhoz sok energiát kívánok!
anilla

https://www.babanet.hu/album/albumimages/1614/80435.jpg
anilla

Anilla!
Nagyon klassz, modern babakocsit választottál, nekem is nagyon tetszik.
Köszönjük a jókívánságokat és nektek is viszontkívánom. KépKép

Linato!
Nekün is úgy tűnt, hogy Márk lesz a győztes... Kép
Jázmin - mint általában a nőcik - combban és popsiban erősebb sokkal. Kép (Egyelőre) Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nem volt jo a net,ezért csak most írok!
Nem tudom,hogy tudjátok-e:

2004 szeptember 30-án megszülettek Zsuzsi(Eszter28 )ikrei
11h14-kor Ferenc 2340 grammal,
11h16-kor Péter 2360grammal
A kismama és a babák jol vannak.

Ebatta is jol van.

Bea

Kép
beatrix2

Zsuzsi!
GRATULÁLOK a babákhoz! KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat.
Visszaaludtak, így tudok egy kicsit többet írni. A babák most múltak 3 hónaposak, Tomika 5,8 kg Alina 5,2 kg, ő eléggé kényes evés területén, csak akkor és csak annyit hajlandó enni amennyit ő gondol. Nem úgy mint a bátya, aki elég mohó, ezért sokat is fájt a pocija korábban. Tomikának mióta felfedezte a gőgicsélést be nem áll a kis szája, folyton mondja, ahogy kinyitja a szemét, a húgából viszont harapófogóval lehet csak kihúzni néhány heő, eő, stb, viszont imád kacagni hangosan. Ami a doki számára a legérdekesebb, hogy Alina még mindig többször is kakil naponta, Tomika viszont 6-7 naponta csak egyszer. Először nagyon megilyedtem ettől, de úgy látjuk, neki semmilyen problémát nem okoz ez, amikor eljön az ideje egyszerűen kipakol és kész is van, persze ilyenkor tele rakja rendesen a pelust igazi krémes masszával.

Nálatok volt olyan baba aki ilyen sokáig nem kakilt? Mit csináltatok vele?

Kirri:
Szerintem sem agyalj azon, hogy hamarabb szülsz. Nekem már a 26. héten azt mondták lehet, hogy megszülök, végül a 38. héten programozott császárral szültem, mert nem akartak maguktól kibújni. Pihenj sokat, és rendben lesz minden.

Vadvirág:
A mi gyerekeink egyidősek?

Rita: Én is ébren voltam a császármetszés alatt, eléggé le van tompulva az ember, nem hiszem, hogy lesz időd pánikolni, annyira gyorsan történik minden. Ne félj tőle szerintem.

Eri: Nagyon bátor voltál a buszozással!

Vali
cvali

Zsuzsi!

GRATULÁKOK!!!!!!!!!!!!!! KépKépKép
cvali

Zsuzsinak és Cateyének is hatalmas gratula a fiúkhoz.KépKépKépKép
linato

AnillaKép
Nagyon klassz ez a kocsiKépÉn semmit sem tudok erről a tipusról...mekkorára lehet összecsukni? Esernyőre vagy lapra csukható? Bocsi, de épp kocsit keresünk de kicsit amit vásárláshoz tudnánk használni és kis helyet foglalna a kocsiban...
BeaKép
Köszönjük a hireketKép Én is szivből gratulálok Zsuzsiéknak és a nagy babácskáknakKép Sok-sok tejcsit kivánok NekikKép
ValiKép
Nálunk nem voltak ilyen kakigondok...Nekem a gyerkorvos azt mondta, hogy ha két napig nem kakilnak akkor 48 óra után adjak nekik glicerines kúpot. Féltem tőle, de megoldotta a gondjainkat és nagyon ritkán kellett csak használni. Most már nincs rá szükségKép

doris

Zsuzsi-Eszter 28-nak gratulálunk a babákhoz, jó egészséget és sok-sok tejcsitKép

Cat-nek is hatalmas gratula a kisfiúkhoz,nagyon szép súllyal születtekKép

ValiKép
Ígérem,nem agyalok a koraszülésen,most vagyunk túl napokon belül a házunk szépítésén, szerencsére kímélhettem magam, de utána már csak pihizekKép

pusz mindenkinek!

KépKép
KépKép
kirri

Vali!
Úgy tűnik... Kép
Jázmin és Márk 04.07.08-án születtek. KépKép
Alina és Tomi?

Gabi!
Ugye ma van a nagy nap? KépKépKépKép
Hú de kíváncsi vagyok már!!! Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág
Tomika és Alina 2004.06.25., ha jól számolom kb 2 hét van köztük. Megnéztem az albumotokat, tök jók a képek. Láttam, két külön kocsit vettetek, szerencse, hogy olyan helyen laktok, ahol tudod használni.

Vali
cvali

Vali!
Először egymás melletti kocsink volt, de problémásnak bizonyult vele a közlekedés, hiszen a legtöbb helyen - pl. lift, BKV, orvosi rendelő ajtaja, Auchan pénztár kijárat, stb. - kizárólag összecsukott állapotban fért el.

Nektek vannak fotóitok?

Vadvirág
Vendég

Milyen fotókra vagy kiváncsi, teszek, föl belőle ?

Vali
cvali

Vali!
Ikres pocis, család, babakocsi pl. Kép

Vadvirág
Vendég

Efgabi üzenete:

"Havasi Róbert Dániel 8:38-kor született, 3950g, 55 cm. Altattak, jol vagyok, csak reggel kelhetek fel."
linato

LinatoKép
Köszönjük a hireketKépKép Szivből gratulálunk Gabiéknak a szép nagy Fiúcskához és jó egészséget no meg sok-sok tejcsit kivánunkKépKép

doris

Nagyon sok szeretettel gratulálok Gabinak a szép, nagy babához!Kép

Doris,
ez a babakocsi esernyőre csukható, nem foglal sok helyet. A manőverezést még tanulja vele a testvérem, de egyelőre nagyon jó tapasztalatai vannak. Már ülő babának való, mert az első ülést nem lehet dönteni, a hátsót is csak egy bizonyos szögben.
Itt találsz róla leírást az ebay-en:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=23629&item=3750717658&rd=1 &ssPageName=WD1V
és egy saját képKép
https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1614&page=3&image=80619

Szép estét,
anilla
anilla

Gyorsan néhány kép rólunk:
1 hónaposan
Kép
Kép
2 hónaposan
Kép
3 hónaposan
KépKép

Én is Gratulálok Gabiéknak a bébihez!!! KépKépKép

Vali
cvali

AnillaKép
Nagyon köszi a segitségetKép
ValiKép
Gyönyörűek ezek a babák, újra csak gratulálni tudok NektekKép

doris

Sajnos a babkocsiról nem találtam olyan képet, ahol az egész látszik, de majd holnap csinálok. Egyébként egymás melletti van, Bergon márkájú, 79 cm széles így a liftbe is befér.

Az esernyőre összecsukhatós nekem is nagyon tetszet, de az csak nagyobb gyerekeknek való, ugye?

Vali
cvali

Vadvirág! Nálunk is úgy van, hogy Eszter nőies combokat és popsit növesztett, Ádám meg kis pocakot, úszóövet. Pedig max 15 dkg a különbség köztük, még is másképp néznek ki. Eszter születésük óta tartja 2 cm-s előnyét, így nagyobbnak tűnik Ádámnál.
Vali! Nálatok ki ölelget kit? Nálunk Ádám, amint kinyitja a csipáját, keresi Esztert, aztán babrálja, felkelti, Eszter változóan díjazza ezt!
Körkérdésre: Én igazán sosem vágy tam ikrekre, viszont a két fiú után, akik ráadásul pont 2 évre születtek egymástól, vágytam rá, hogy másmilyen legyen a terhesség, a gyerek, stb. Na, ez bejött, és nagyon bírom ezt a különös tapasztalatot. Nagyon izgalmas!Ráadásul mnidig szerettem volna 4 gyereket, de a 3 gyerekes felállástól féltem kicsit, így ez a gond is letudva.
Mostanában már dumálnak si egymásnak:nagyon drágák!
Claire
claire

Sziasztok!

Gabi!
Gratulaaaa!Kép

Ezt találtam az Indexen:

"VKOrsi válasz | megnéz 2004.10.07 22:37:05 (5755)
lanyok, annyira kedves toletek, hogy ennyire drukkoltok. velunk minden OK. a helyzet javul. a napi 5 infulziorol mar 2re csokkent az adagunk. ejjel sajnos valtozatlan vkszont a helyzt (vagyis erosen gorcsolok), igy nem sok eselyunk van arra, hogy naza tudjunk menni, de meg heteket kihuzhatunk igy. uh csak holnap lesz, igy mereteket akko tudok majd mondani. de legutobb megfelelt a meretuk a koruknak. mate akciozott, tegnap elott ejjel befordult Kép nagy elmeny volt. de igy megint lehetseges a temeszetes szules. majd kiderul. estenkent jovok majd, es jelentek. osszegezve. minden jol halad, nem lesz semmi bajunk. pusi. Orsi + 2 Kismaczko 33+1 ja, a verkepem romlott, lehet, hogy van valami gyulladas. holnap vervetel.
Apa informatikus es muszaki ember, igy megoldotta nekunk a netet. a korhazat meg csak-csak elviselem, de a paom bizony nagyon hianyzik, es ezt mar sokkal rosszabbul... ennyit meg sosem voltunk kulon. de persze most a babok az elsok. bizom benne, hogy azert meg haza tudunk menni egyben is. az infulzio mennyisege szepen csokken, most a verkepi problemakat kellene meg valahogy managelni... na, meg infulzio is van azert meg. de jol haladunk! jelentkezem, amint lesznek hireim Kép Orsi"

Mi megint betegek vagyunk lassan egy hete - vhogy a bölcsi nem akar menni -, de most az egész család... KépKépKépKép
Sajnos a Rikinek kvázi döng a tüdeje, de nem akarja (nem tudja?) felköhögni a trutyit, ami iszonyatosan le van rakódva... Van amikor szinte liftezik a "cucc", érzem, amikor a kis hátán van a kezem.Kép
Állítólag hiánycikk a Pulmex Baby, de 3 éves kor alatt mást nem javasolnak a mellkasukra...
Nincs vmi tippetek, Ti mit használtok ilyen esetben?

Minden fotón tündériek a manók - JÓ EGÉSZSÉGET kívánok Mindenkinek!

Erika

KépKép
herika

ErikaKép
3 hete Gergővel pont igy jártunk ahogy irod, hogy liftezett a trutyi és hallottuk meg éreztük is. Az orrán szinte semmit nem tudtam leszivni. Vedd meg a patikában a BABY LUFF Balzsamot. Csecsemőknek is adható 3 hónapos kórtól 3 éves korigKép Nekünk ez segitett, néhány nap azért kellett hozzá, de apránként felszakadozott a válaték és rengeteget kell itatni de ezt már biztosan tudod, mert az oldja a váladékot. Én egész nap folyamatosan kinálgattam teával de meleggel mert az jobbKépJobbulást NektekKép Ennek a balzsamnak narancssárgás-fehér doboza van és abban van egy henger alakú üvegcseKép

OrsiKép
Kitartás, még két hetet jó lenne kibirnotok de annál többet isKép DrukkolunkKép

doris

hello mamik

koszonjuk a sok drukkot. meg a korhazban vagyunk. nemsokara jovok, es bepotyogom a kis tortenetunket.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Erika!
Én mégidőben elkaptam Ricsinél ezt a megfázásos hörgős trutyis izét. Nem volt kint hideg de befűtöttem a lakást, kiteregettem két mosást, és jól megizzasztottam őt( minket), majd lefürödtünk és aludtunk, alvás után kimentünk a friss levegőre és másnapra minden ok volt.JA a lényeg, én sem tudtam pulmexbabyt venni, de kaptam helyette egy naturland készítményt amire az van írva légzéskönnyítő mellkenőcs. És jobb mint a pb.
A friss babásoknak gratula
jó hétvégét puszi
Csilla
bim_bam

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak úgy ideírok, de szeretném megkérdezni, hogy Doris, Te ugye az a Doris vagy, aki a ... már megint megjött... topicba írtál? Nelli vagyok, ha még emlékszel rá, akivel találkoztál is.
Hogy vagytok? Mi újság Veletek?
Ha van kedved, légyszi írj a profilomban lévő mail címre.

Puszi:
Nelli
hnelli

OrsiKép
Ha a drukkjainkon múlik, tuti 40 hétig hordod a fiúkatKép KitartásKép
NelliKép
SziaKép Igen, a jó öreg Doris vagyokKép Irok magánbanKép

doris

Vali!
Szuper aranyos fotók! KépKép

Erika!
Gyógyulást Rikinek. Kép

Cat!
GRAT! KépKép

Orsi!
További DRUKK! KépKép

Claire!
Kép

Gabi!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
GRATULÁLOK Róbert Dánielhez!!!
Na és persze egészséget, boldogságot, elegendő tejcsit, gyors felépülést a császiból és rengeteg energiát kívánok!

Vadvirág
Vendég

Doris!
Elfelejtettem az előbb...
Említetted egyszer, hogy nem nagyon szeretsz visszaemlékezni a szülés pillanatára, mert kicsit ijesztő még mindig ami történt. Ugye jól emlékszem?

Szóval picit én is így voltam ezzel Márk miatt.

Kíváncsi voltam - picit féltem is - milyen lesz majd visszamenni a 6 hetes kontrollra ugyanoda, ahol mindez történt...

Kimondottan jó volt újra talizni és beszélni Dórával!!!

Aztán tegnap gondokoztam hogy megmerjem-e nézni a Szülőszoba c. dokumentumfilmet - az ikrekkel való terhesség alatt néztem - és végül győzött a bátorság.

Úgy hogy közben ott volt mellettem Jázmin, aki éppen édesen étkezett, jó volt.

Szóval átmentem a két próbán!!! HURRÁ! KépKép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Úgy néz ki nekünk egyszerre szokott szabadidőnk lenni.

Dél körül nálunk alszanak a babucik, és ilyenkor szokott egy kis időm lenni a "virtuális társasági életre" (a férjem így hívja).

Nem tudom mi van a levegőben, de már három napja a lányom nagyon vidám lett KépKépKép, folyton fülig ér a szája, néha már azért veszem ki a kiságyból, hogy legyen ölben is egy kicsit. Csak gőgicsél a játékaihoz és hangosan kacag nekik. Eddig ez elképzelhetetlen volt.

Nálatok is volt ilyen, hogy megváltoztak a gyerekek?

Vali
cvali

Érdekes én sem szeretek visszaemlékezni azokra a napokra. Eddig azt hittem, csak én vagyok így ezzel, néha még szégyeltem is magamat miatta, hogy mindenkinek a legszebb élményei közé tartozik, csak nekem nem az.

Persze nálunk Alina miatt meg volt rá az okunk, egyszerre voltunk nagyon boldogok és rémültek. Bennem a férjem tartotta a lelket, fogalmam sincs, hogy vészeltem volna át, ha ő nincsen.

Doris, Vadvirág:
Nálatok mi volt a probléma? Azt hittem sima szülésetek volt.

Vali
cvali

Vali!
Tényleg kb. ugyanakkor írunk... Kép

Jázmin szerencsére folyamatosan ilyen mosolygós, remek kis csajszi.
Ilyen változást, amit említesz én nem figyeltem meg.

Nekem teljesen felemás érzés visszaemlékeznem.

Jázminnal hihetetlen klasszul sikerült ez az egész, mident beleszámítva másfél óra alatt. Isteni rágondolni, annyira szuperül ment minden. Ilyen szülésről csak álmodhat mindenki. KépKép

Viszont az, hogy Márk nem tudott kijönni simán Jázmin után, mert elszorította a köldökszinórt, ami következtében rossz lett a szívhang és azonnal császároztak, hát az maga a borzalom még mindig ha visszagondolok erre.

Pláne az ezt követő oxihiányos állapot, ami következtében a mai napig megvan ez a felemás érzés. Hiszen míg Jázminnal minden teljesen OK, addig Márkkal egyelőre még nem annyira.

És mi a ti történetetek?

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
De aranyos vagy, hogy igy leirtad az érzéseidet a dologgal kapcsolatban...

Nos, én nem néztem meg a Szülőszobát, viszont felvettem tegnap videóra és úgy tervezem megénzem valamikor... Őszinte leszek. A legborzalmasabb az volt, mikor a 27.hét 3. napján a genetikai UH-on közölték,hogy a B magzat (Lillus) haldoklik és döntsem el, kivegyék e adott pillanatban mindkettőt élve vagy esetleg hagyják meghalni Lillust méhen belül és ha nem reped meg a burok, Gergőnek talán lesz esélye tovább fejlődni... Nincs jó döntés...azóta is elborzaszt a dolog bár tudom, az orvos nem veheti egyedül a vállára ezt a terhet. Kést szúrtak akkor a szivembe... Ugyan miként dönthettem volna??? Nagyobb tűlélés felé menjünk...csak ennyit tudtam kinyögni...
Talán azért ért annyira váratlanul az egész, mert bár tudtam, hogy Lili le van maradva de végig-végig nagyon optimista voltam, nem számitottam koraszülésre, már a beültetés is kész csoda hogy sikerült, szóval az egész terhességem valami Égi segedelemmel jött össze és annyira éreztem, hogy mondjanak bármit a B magzatra teljesen egészséges, nem lehet semmi bajaKép(Elsőként halottnak nyilvánitották, aztán felszivódónak, aztán genetikai rendellenességre gyanakodtak de a 24. héten már nem engedtem magzatviz vizsgálatot) Végig negativ hirekkel szembesültem és én mégis olyan nyugodt voltamKép Aztán ez a szeptember 15.-i UH kibillentett az egyensúlyomból... Ott fogtak a SOTE-n, kaptam infúziókat, tüdőérlelőt, rámtették a CTG-t ami természetesen akkor még rendben volt...csak sajnos órák hosszat volt rajtam és az éjszaka közepére fájásaim is lettek... Nem hittem a saját testemnek, én aki annyira vigyáztam, annyira nyugodt, optimista voltam, zárt méhszájjal, keményedések nélkül egyszercsak egy nyomorult genetikai UH-ot követően fájásokat produkáltam... Szerencsére ezek elmúltak mikor leszedték a gépet rólam. Azóta tudom, ilyen fiatal terhességnél nem szabad hosszú ideig CTG-zni a kismamát... Innentől kezdve egy küzdelem volt minden nap, persze megérte!!! Két hét után hazaküldtek a SOTE-ról, hogy minden rendben van, jó a B magzat keringése... Átmentem azonnal a saját orvosomhoz a saját korházamba és persze kiderült semmi a világon nincs rendben... Infúziók, tüdőérlelő és verseny az idővel...minden nap ajándék, hizókúra,és csak a bal oldalamon Gergőn feküdhettem, hogy Lillus keringését igy is segitsük... Végül a peteleszivástól számitott 31. hét 0. napján az orvosom flowmetriát csinált (kétnaponta nézte) és bizony újra haldokló állapotot mutatott Lillus ráadásul már nem is gyarapodott igy egy gyors orvosi egyeztetés után úgy döntöttek rohammentővel visszaszállitanak a SOTE-ra ahol megcsászároznak... Borzalmas volt. Tudtam, hogy elkerülhetetlen, de idegen korházban, idegen emberek közt a férjem nélkül... A férjemet azonnal hivtam, szegény csak estére tudott repülőjegyet és járatot szerezni igy lemaradt a dologról de még este láthatta a babákat... A másnap az volt az igazán döbbenet. Tudtam, hogy picikék, tudtam, hogy gépen vannak de ezzel szembesülni, látni a kinjukat, a kicsövezett testecskéket ráadásul egymástól távoli inkubátorban, még egymás közelségét sem érezhették... Akkor ott nagyon-nagyon önzőnek érzetem magam. Miért kellett eröltetnem a gyermekáldást??? Miért nem törődtem bele abba, hogy nem lehet gyerekünk, miért erőszakoltam ki a dolgot lombikkal, miért szenvednek ezek a babák énmiattam???? Húúú, rengeteg volt bennem a kérdés, az önvád pedig nagyon vigyáztam magamra a terhesség alatt, a beültetés napjától nem dolgoztam, már a terhesség elött másfél-két évvel terhesvitaminokat, folsavat szedtem minden erről szólt az életünkben az utóbbi néhány évben és akkor igy lett vége ennek a nagyon boldog néhány hónapnak. Mert a riogatások ellenére én voltam a világ legboldogabb embereKép De akkor ott, az inkubátorok szélén nem igy éreztem. Pénzt az első napokban nem fogadtak el, mondván, majd ha túlélik a babák... Pokoli a tudat, hogy nem tehet az ember semmit azokért a kicsi Életkékért akiket Ő hivott a világra és akik a legdrágábbak...
Tudom, hogy temetni kell a múltat, tudom, hogy szembe kell nézni a valósággal, tudom, hogy nálam sokkal szerencsétlenebb, elesettebb sorsú emberek vannak, akik nem voltak végül ilyen szerencsések... Mert az Én Babáim talpra tudtak állniKépKép Erősek, életre valók és az oxigénhiányos állapoton kivüli izomtónus gondokon túl lehet lenni, rendbe fognak jönniKép De én még nem vagyok túl a dolgon. Rengeteg emberi kudarc ért és nem a koraszülés amit nem tudtam még megemészteni, hanem az emberek hidegsége, érzéketlensége, ridegsége... Mikor végre visszamentünk a Margit kh-ba már a babákkal az már nagyon-nagyon-nagyon boldog időszak volt. Akkor már csak hiznunk kellettKép Most is oda járunk kontrolra, az orvosokhoz, a nővérekhez, gondozókhoz a PIC-re és ez már tényleg nagy örömKépKépMegkönnyebbülésKépKép Mi már csak vizitekre járunk, már csak fotókat viszünk ajándékba és feledjük a multat csak nekem kicsit nehezen megy... Felnőtté váltam, úgy igazán és Szülővé is szerencséreKépKép
ANYA lettem amire mindig is vágyódtamKépKépKép És azért visszamentem msot szeptemberben a Kaáli intézetbe és kértem, tatsuk még meg a lefagyasztott kis embrikéket...ki tudjaKépKépKép

Lányok, bocsánat a regényért...az is segit, ha az ember kiirhatja magából a fájdalmaitKép Az utóbbi fél év nagy-nagy öröme még az, hogy itt vagytok nekem Ti Virtuális Barnők akik segitetek, meghallgattok és ez sokszor nagyon-nagyon jól jön mert az ember elbizonytalanodik és ilyenkor jó, ha van egy megerősités, egy baráti kör aki ott áll mögötte és segit ha tudKép

KöszönömKép

Doris
doris

Sziasztok!!

Nagyon szorgalmasan írtok, csak átfutottam rajta, hogy írjak egy jó hírt....de előbb:

Óriási gratula, Gabi, a kismanóhoz!KépKépKép Sok boldogságot!Kép
Eszter, Neked is gratulálok, írjatok majd, ha tudtok!KépKép

És az én jó hírem:
MA ELINDULT AZ http://ikrek.lap.hu úgy, hogy egy hasznos linket sem szedtem le.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Vadvirág!
Te akkor szó szerint is kétszer szültél egy nap alatt. Mikor bent feküdtem 6 hétig a kórházban több ilyen esettel is találkoztam, persze ők egy babát szültek. Akkor is rémisztőnek találtam , hogy valaki órákat vajúdik, majd császárral fejezik be. Kép

Doris!
Nem is tudtam, hogy a te babáid is lombik babák Kép, nagyon erősek tudnak ám lenni az ikrek!
Nem volt semmi, amin keresztül kellett mennetek, de a lényeg, hogy túl vagytok rajta, és a végén minden rendbe jött.

A mi történetünk picit hasonlít a Doriséhoz. Harmadig beültetésre végre megkaptuk amire vágytunk. Minden, de minden erről szólt, ezerrel szedtem a vitaminokat, már a terhesség előtt, azonnal táppénzre vettek a beültetés után. 3 hónapig feküdtem az elején, majd a 6. hónap végén kinyiltam egy kicsit, és ismét 3 hónap fekvés következett. Ez azonban egyáltalán nem zavart. Nagyon vigyáztam ám magunkra, szó szerint a széltől is óvtam. Végül a 38. héten programozva császárral szültem, mert mind a két gyerek faros volt. Mivel mindig így helyezkedtek, fel voltam rá készülve, ezzel nem is lett volna baj. Alig vártuk, hogy végre megszülessenek. A szülés magai is jól sikerült, azonban mikor kivették a babákat csak a férjemnek mutatták meg őket. Tomika egy kicsit méltatlankodott, Alina viszont nagy áriával lépett be az éltbe, mintha érezte volna mi vár rá. Engem kitoltak a műtőből, és ott félkómában mondták, van egy kis probléma, azonnal el kell szállítani a kislányt a Madarászba, mert ajakhasadékja van. Nagyon megilyedtem, egyszerűen nem értettem mi az, én előtte még nem találkoztam ilyennel. Azt hittem, valami nagyon-nagyon komoly gond lehet, mert roham mentővel vitték el. Mielőtt elvitték, úgy kellett kikönyörögni, hogy mutassák már meg, mert még is csak a lányom és szeretném látni én is.
Még meg sem mosták szegénykémet, úgy szutykosan hozták ki, csak ordított lilán, szinte semmi sem látszott belőle, én pedig ott feküdtem az asztalon teljesen tehetetlenül.
A madarászba a műtétet követő 3. napon tudtam átmenni, amit persze senki sem javasolt a császár miatt, de engem ez tulzottan nem érdekelt akkor, fontosabbnak éreztem őt, mint, hogy magamat féltsem. 4 naposan megműtötték, majd a 12. napon haza engedték.
Azóta már minden rendben van. Nagyon enyhe aszimmetria látszik már csak a száján és az orránál, de állítólag kinövi az arc változása során, és ha mégis maradna valami azt plasztikai sebész teljesen tudja majd korrigálni.
Én sokáig éreztem büntudatot, hogy nem lehettem vele az elején, amikor nagy szüksége lett volna rám. Maró volt a vád is, miért velünk történt meg ez, de mostmár úgy érzem nem számít, hisz itt nevetgél ő is Tomika mellett a másik szobában és tündériek mind a ketten. A Madarászban azzal vigasztaltak, hogy legalább teljes kivizsgálást kapott és makk egészséges, végül is, így is fel lehet fogni.
Hát ennyi.
Mostmár azt hiszem mégis csak szerencsések vagyunkKépKépKép, komolyabb dolgok is vannak a világban mint egy plasztikai korrekció.

Megyek mert ébredeznek.

Vali
cvali

DorisKép
Olyan szépen írtál, hogy meg is könnyeztelek BenneteketKép
Gergő és Lillus pedig erős babák voltak,tudták,hogy klassz anyukájuk leszKép

kirri

KépKép
KépKép
kirri

Zsuzsi!

Szuper az ikrek.lap.hu

Vali
cvali

Doris!

Valóban olyan volt mint egy gyönyörű, megpróbáltatásokkal teli megható regény, aminek szerencsére happy and lett a vége. Persze nem a hosszúsága miatt, hanem mert úgy írtad le hogy közben teljesen eltudtam képzelni, szinte láttam magam előtt az egész történetet a kezdetektől egészen mostonáig.

Köszönöm, hogy megosztottad velünk, hiszen a történetetek szerintem rengeteg energiát és erőt adhat mindazoknak, akiket a sors esetleg egyszer hasonló helyzetbe hoz. KépKép

Van egy régi mondás, mely szerint az idő minden sebet begyógyít és szerintem ez való igaz. Kép

Előbb vagy utóbb, de enyhülni fognak a rossz ézréseid és egyre kevesebbszer fog eszedbe jutni remélhetőleg. Drukkolok ezért neked! KépKép

Abban egyezik a történetünk, hogy én is mindvégig hihetetlen boldog voltam, csodaként éltem meg, nagyon pozitív voltam és teljesen a legeslegvégéig a legeslegjobb eredményekkel végeztünk minden vizsgálaton, stb. és soha eszembe sem jutott hogy valami probléma merülhet fel...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Doris! Vali! Vadvirág!
Minden jó, ha vége jó. KépKépKép
Jó, hogy leírtátok az érzéseiteket. KépKépKép
Tudom nem lehet múltat felejteni, de a jövő a fontos. Kép

Zsuzsi!
Végre!!! KépKép

Zsuzsi(Eszter28)! Cat! Gabi! KépKépKép
Gratulálok a babákhoz! Sok boldogságot, egészséget, sok-sok tejcsit kívánok Nektek! KépKépKép

Orsinak folyamatosan megy a drukk! KépKép

Doris, Vali!
Köszi. Kép Csak 2 évet kellett várnom, hogy egyedül elinduljak velük buszozni. Kép Tegnap kipróbáltuk az alacsony padlójú buszokat a PP ikerkocsival. Nagyon könnyű felmenni rá. Kép A leszállásnál volt egy kis gond beakadt az egyik kerék, de segítettek. A következő leszállásnál már tolattam, így sima ügy volt. Mindenkinek bátran ajánlom. Kép
Csak kár, hogy nem mindegyik ilyen. Kép

Vali!
A fiúk 6 hónapos korukig csak szopiztak, és olyan ritkán volt kaki, hogy a naptárban vezettem. Adni nem adtam nekik semmit. Legfeljebb, néha kicsit megtornásztattam őket. Kép A csak anyatejet fogyasztó babáknál akár 1 hétig is van, hogy nincs. Kép Ők szopiznak?
Nagyon aranyosak a képeken. Legjobban az átölelős tetszik. KépKép

Erika!
Jobbulást kívánok nektek! Kép

Eri
simones

Eri!

Mi most a 8. napnál tartunk.
Néha már látom nála, hogy készülget kakilni. Szerencsére nagyon sok tejem van, tényleg csak szopiznak mind a ketten.

Vali
cvali

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?