Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Három vagy több gyermek

Én is mindenkinek hasonló jókat!

Krimami,
Gratulálok! Te már megkaptad a karácsonyi ajándékodat! Kép

Mimóza
mimóza

Ugye tudjátok, hogy nálunk a legszebb az ünnep??? Nekünk van a legtöbb csillogó szemű gyermekünk, nagycsaládosoknak!

Mindenkinek rengeteg mosolyt, sok örömet a fa alá, fa köré, és nagyon boldog új évet kívánok!
Gi
gi_anya

Boldog új évet kedves Topiklakók!

Gi
gi_anya

Sziasztok! Mindenkinek Boldog, elfoglaltságokkal teli Kép új évet kívánok, és elsősorban egészséget, szertetet, a többit úgyis megoldjuk! Claire
claire

Sziasztok,

akkor megnyitom az idei írásokatKépKép

Meséljetek, hogy vagytok?
Nálunk minden OK, a babóca nődögélKép Már a 16. héten vagyok, hétfőn az afp-n is túlleszünk. Úgy néz ki, hogy nekem is (életemben először..) császárom lesz: van egy inoperábilis nyaki prckorongsérvem, ami karácsonykor kicsit bezavart a képbe. (non-stop szédültem) Így a fizikai megterheléstől meg vagyok kímélve..
A karácsonyunk jól eltelt, képeket tettem be az albumomba, innen :
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=6508&page=1&image=182879 kezdődik.
Az új évet kissé nehezen viseljük, ha épp nem az eső esik errefelé, dermesztő hideg van..és Marci (3) fiam, bár téli gyerkőc, ha épp nem százágra süt a nap, visít, mint egy kismalac, hogy menjünk be, mert megfagy. (vagy megfullad, ha a szél fúj..)
Remélem ahogy lecsendesedtek a mindennapok, jártok errefelé is..

Sziasztok:
Verus

Kép
verus

Sziasztok!
Csak kíváncsiságból kukkantottam ide, bocsi, ha alkalmatlankodom, nekünk "csak" három gyerkőcünk van, és őszinte tiszteletem és csodálatom azoknak, akik ennél is többre vállalkoznak! Néha,(mivel a nagyik messze vannak) a három manócska ide-oda vivését is nehéz összehangolni, nemhogy pocakosan majdnem fél tucatét.
Verus, mi is a Hullámba jártunk úszni tavaly, de ebben a tanévben az ovis gyerkőcöt a belvárosi uszijába hordjuk, és tanítás szempontból jobbak a tapasztalataim, mint a nagy usziban. No persze, ha már rendesen megtanul úszni, akkor ez már kicsi lesz, de addig ideális.
Mindenkinek nagyon sok örömöt a sok-sok csillogó szempárhoz! Tényleg nagyon szép a Karácsony a gyerekekkel.
ÉvaKép
tuncimami

Sziasztok!

Rossz volt várni, hogy valaki írjon már! (Hogy miért nem írtam én....?????)
Nem unatkozunk! Nekünk ez a január egy pótkarácsony, most telik le az utsó ünnep (névnapok, szülinapok). Minden hétvégén tortát sütöttem (még egyet sütök holnap is), minden héten buli volt, van, és közben az eü-t is bevettük a programba. Csak az éjszakai bepisilést akarjuk teljesen megszüntetni, meg a fogorvost látogatjuk. Szóval nem vagyunk betegek, szerencsére.

Verus!
Nagyon szépek a gyerkőcök, biztosan nagyon örültek minden ajándéknak, jó őket nézni! Ezek szerint nincs biztosíték a sokadik sima szülésre? Azért én szurkolok neked, hogy minden rendben legyen, de az a lényeg, hogy egészségesek legyetek mindketten (és a többiek is!)

Tuncimami!
A három sem kevés már! Én is hasonló cipőben járok, mint te. Mindent egyedül, mert max a szomszédokra számíthatok, ők viszont dolgozók, így nem is akarom igénybe venni a szabad idejüket! Most viszont lakást keresünk a környéken anyukámnak, lehet, hogy megváltozik a megszokott tempónk, és kicsit többet támaszkodunk a mamára, de lehet, hogy már annyira megy ez így nekünk, hogy nem fogunk többet kérni tőle, mint eddig.

Legutóbb múlt héten hívtuk, hogy jöjjön segíteni a hétfő reggeli indításban, mert elutaztam a nagyfiammal. Képzeljétek! Hétfőn az RTL KLubban beszélgetett vele Farkasházy Réka, mert a mese volt a téma, ő pedig meseíró (-palánta). Hatalmas élmény volt (még nekem is), egész héten fürdött a dicsőségben! Ma-holnap felteszem a honlapra, onnan letölthető lesz (www.abbcenter.com/mese)

Többiek, hogy kezdődött az év?
Mindjárt vége is a januárnak, pedig most volt szilveszter is!

Gi
gi_anya

Sziasztok!

Gi!
Gratulálok a nagyfiadnak!

Verus!
Nekünk is van Teknősünk, már kb. 8 éve. Nagyon a szívünkhöz nőtt. A lányom az iskolában, amikor a családról és rokonokról tanultak, Petit (a teki neve) is oda sorolta. Képzeljétek, amikor egyszer a lakásban sétált, felmászott az ablakba, és kiesett. (3. emelet) TÚLÉLTE!!! Néhány napig nem evett, de szerencsére nem lett baja. Az egész család napokig lelki beteg volt...Az állatorvos meg majdnem kiröhögött bennünket.
Minden isis gyerkőcnek szép bizit kívánok!
Éva
tuncimami

Jó reggelt!

És télleg Gi, merre laktok? Holt ciki, beszélgetünk egy ideje és eddig azt hittem, hogy Bp.-en vagy környékén laktok...
Nem tudom, hogy írtam-e, de mi Baranya megyében lakunk, 25 km-re Pécstől (a keleti iránybaKép), egy kis sváb faluban. 2 éve jöttünk ide Bp.-ről, és nagyon élvezzük a vidéki létet. (kivéve akkor, mikor szembesülünk azzal, hogy ebben a vízfejű országban 200 km.-t kell ahhoz utazni, hogy elintézzek egy-egy dolgot..)
Hány éveseddel próbálkoztok az éjszakai pisit illetően? Nálunk Marci (most lesz 3) aki benne van, HA teszek alá pelust, nincs pisi, HA nem rakok, akkor bepisil...
Nagyfiadnak gratulálokKépKép!
Jó sűrű évvégétek/elejétek volt..

Éva, üdv itt!Kép Helyes gyerekeid vannak! "Bemutatod" őket?
Sajnos mi is magunk oldjuk meg a dolgainkat, bár élnek a nagyszülők...Szerencsére nálunk a gyerekterelgetésKép összmunka, a férjem itthonról dolgozik. Pl. ő viszi reggelente a gyerkőcöket oviba/suliba.
Ja, a teknős nagyon nagy vágya volt Tomi fiamnak, nálunk "Pinty" lett a neveKép (hosszú történet...)
Hasonló jókat a tiéidnekKép!

Verus

Kép
verus

Sziasztok!

Verus!
A gyerkőceink: Csilla 12 éves, 6. osztályba jár, Csongor most ősszel megy suliba, Csenge pedig 2,5 éves lesz nemsokára. Nagyon ügyes csemeték, a pici még mindig szopizik, de már "csak" reggel-este. Néhány napja vacsi előtt jött, hogy:-Anya kérek cicit! Mondtam neki, hogy majd lefekvéskor, erre legörbülő szájjal ment a Páromhoz:-Apa! Anya nem ad nekem cicit, szerezzél nekem! Annyira aranyos volt, hogy nem lehetett neki nemet mondani.
Ha van kedvetek, nézzétek meg a képeinket, már két albumnyi van feltöltve.
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=7324
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=8209
Éva
tuncimami

Sziasztok!
Verus! Végülis a környéken lakunk, csak 40 km-re! Esztergom mellett állomásozunk (egy kis sváb faluban! Kép), ami nem is lett volna nagy távolság, de így megoldották nekünk a taxival, amúgy meg nem is tudom, hogy jutottunk volna ki a camponába reggel 6-ra! Anyósomék laknak Somogyban, mi onnan szoktunk pécsi kirándulásokat szervezni nyaranta, szeretem azt a környéket is!
Éjszakai bepisilés a 9 évesemnek jutott, már nincs nagy gond, bár már gyógyszerrel kezeljük, másképp nem volt jelentős javulás, de most hetek óta egy csepp sem volt. Amúgy több hónapos szüneteink már eddig is voltak, de mindig visszaesett, és volt, hgoy egy héten 3x is becsurrant. Ez meg őt is megviseli lelkileg, meg jó támadó felület a bátyjának is, akivel folyton nyúzzák egymást...

Éva! Hát ti sem vagytok valami otthonülők! A Mesepark nekünk is nagyon bejött, élvezték a gyerkőcök!
Ti hol laktok?

Engem ma délután aludni nem hagyott a csöpp kis 3 évesem. Anya, hagylak, csak meg akarlak simogatni, csak puszit akarok adni... Szóval jót aludtam! De hát ilyen az, amikor még haragudni sem lehet rájuk, annyira édesen csinálják!

Gi
gi_anya

Sziasztok!
Gi!
Mi Pécsen lakunk 15 éve. Én békéscsabai vagyok, a Párom pedig Szeged mellől került ide, így a nagyszülőket kicsit bonyolult ugrasztani, ráadásul még dolgoznak, így azt mondhatom, hogy majd ha nyugdíjba mennek... Addigra meg már nagyok lesznek a gyerekek. Jövő héten a páromnak muszáj lesz kivenni fél nap szabit, mert próbára kell mennem, és a picit nem tudom kire hagyni. Nem is tudom mi lesz ősszel, ha vissza kell mennem dolgozni!? Azt hiszem megpróbálok csak félállásba visszamenni,(ha engedi a munkahely) és főállású anya lenni mellé. Ennyit talán fogok bírni, és a családi kassza sem sínyli meg nagyon.
Éva
tuncimami

Sziasztok,

Gi, remélem, hogy mihamarabb rendeződik a 9 évesed gondja..Szegény, tényleg nagy lelki teher lehet neki. Pláne, ha még cukkolják is..
Gi, délutáni alvás?!? Mi az??KépKép

Éva, akkor ti is a "szomszédból" költöztetek PécsreKép
Nagyon sok szép helyen jártatok, mosolyogtam, mert idén mi is bevettük Sümeg-várátKépKép It vannak képek:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=7116
Mit próbálsz?

Verus

Kép
verus

Sziasztok!

Most jöttünk a pszichológusunktól. Ami gyógyszert kap a fiam, annyira jó hatással van erre a problémára, hogy egyelőre fel is függesztünk mindenféle akciót, csak szedjük a gyógyit. Ráadásul ma látta Kati néni, hogy olvas a gyerek. Õ azt hitte, hogy (mivel típusából adódik)a figyelemzavar is jelentős, és komoly iskoli problémáink is vannak. Szerencsére most ezt is áttárgyaltuk, kiderült, hogy tök jó eredményeink vannak, tök jó tanító nénink is van. Ennek úgy megörült Kati néni, hogy azt mondta. most egy darabig "látni sem akar minket", csak telefonáljak az eredményekről, akkor majd megbeszéljük, hogy kell-e találkoznunk is!
Ez eléggé feldobott mára minket!

Hétvégén kaptak a nagyok könyvet anyukámtól, most mindegyik olvas, szinte folyamatosan. Csabi is, akivel annyi probléma volt eddig, mert ő utál olvasni (ő a 9 éves). A nagyoktól kedvet kapott az elsősünk is. Dacára annak, hoyg még nem is ismeri az összes betűt, beült közéjük az esti olvasásba, ő is bújja a kis könyvecskéit (az aranyfa.hu oldalról rendeltem őket, direkt a kezdőknek valót adtam a kezébe, így a sikerélmény máris megvan!)

Verus!
Nekem is csak emlékeimben él már a délutáni alvás. Azért néha eldőlök a gyerekek között, hátha lesz 5-10 percem, amikor kikattan az agyam. Néha ennyi össze is jön, és már ez is olyan felüdülés!

Éva!
Mi még messzebb laktunk egymástól! Én tiszaújvárosi vagyok, párom meg Kaposvár mellől származik. Itt vagyunk félúton a mamák között!

Gi KépKépKép
gi_anya

Sziasztok! Nálunk is szülinap hegyek vannak a Karácsonyi-Új évi ünnepek mellé, úgyhogy még csak most csengenek le az ünnepek! mi köszi jól vagyunk, az ikrek egyre többet beszélnek, és amúgy is állati helyesek, csak mostmár megtanulhatnának éjszaka aludni. A legnagyobb (Ábel) most volt 7 éves, még ovis, de már nagyon eléágedett vele mindenki. Tényleg sokat komolyodott 1 év alatt, így talán nem lesz komoly gond a suliban. Ezt az aranyfát megnézem, mert nálunk már Dávid (5) is olvas, persze még nem turbóban. (boribont, meg effélét). Õ amúgy most kissé féltékeny a kicsikre, akik persz egyre inkább azt akarják csinálni, amit ő, ebből vannak könfliktusok, pedig amúgy nagyon szeretik egymást.
Mi budaiak vagyunk, és mázlira a naygszülők is közel vannak, és segítősek is, ami tényleg nagy áldás!
Üdv: Claire
claire

Claire!

A Boribon, Kippkopp pont olyan stílus! Nagy kép, kis szöveg!
Ennyi a lényege!Kép

Gi
gi_anya

Sziasztok!
Verus, ez tényleg nagyon mókás! Szinte csak annyi a különbség a képek között, hogy ti két gyerkőccel többen vagytok. Ha tudtok menjetek el Szombathelyre, a Kalandvárosba, az is egy tuti jó hely.
Zenekari próba, hegedülök.

Gi!
A Mesepark tényleg nagy élmény volt, úgy tervezzük, az idén nyáron repetázunk, mert nem sikerült mindent kipróbálni, no és bővítik is.
Olyan jó ebben a hidegben egy kicsit a nyári dolgokra visszagondolni!

A délutáni alvásról az én 6 évesem most kezd leszokni, mit szóltok, milyen jól bírta, ellenben 6-kor minden reggel kukorékol. Pár napig nem vittem oviba, mert nagyon köhögött, és nem akartam, hogy lerobbanjon, és nem hagyta a picit aludni délután. Az a szokása, hogy sutyorog magának. Autóhangokat berreg, meg katonásdit játszik, suttogva ugyan, de a hugit nem hagyja aludni. Holnap inkább meg se próbálom lefektetni délután.
Éva
tuncimami

SZiasztok,

Claire, örülök, hogy Te is meglettélKépKép

Na haragudjatok, hogy kutyafuttában írok, de 3 gyerkőc beteg...

Később folyt. köv:
Verus

Kép
verus

Verus!
Gyógyuljatok meg gyorsan!

Éva!
Mi is megyünk idén is a Meseparkba! Kép
Asszem a Szombathelyre is benevezünk! Jól hangzik!

Gi
gi_anya

Sziasztok!
Én is olvasgatlak titeket, ígérem írni is fogok! Most csak egy rövid kérdés: Hol van ez a mesepark?

És szia Éva, jó, hogy te is itt vagy!

Gi!
Felraktad már a TV adást a honlapodra, még nem találtam meg. Most megújult a honlapod? Olyan klassz, elkezdtem nézegetni a meseírók életrajzait, mindig is kiváncsi voltam pl. Marék Veronikára, annyira szeretem a meséit! Ajánlom még, hogy Döbrentey Ildikóról is írjál, neki is szuper meséi vannak, Panka odavan az Égből pottyantakért!

Majd írok magunkról is, most rohanok főzni.
Verus, jobbulást, nálunk is beteg Marci, már 3 napja nem múlik a láza...

Mimóza
Na, csak nem tudtam megállni, hogy ne írjak egy mondatnál többet...Ilyenkor örülök, hogy tudok 10 ujjal gyorsan gépelni! Kép
mimóza

Gi, igyekszünk gyógyulni...Marci ma reggelre kruppos rohamot kapott, Kari múlt hét óta van itthon torokgyulladással, Jancsi szintén mandulagyull. másfél hete..

Éva, akkor már értem, hogy miért pont "hegedült a kisegered"Kép Viszont a fiad sérülése igencsak szörnyű...mi történt akkor? Nagylányod zenél vmit?
Nálunk a nagyok járnak zenesuliba (zongorára mindegyik), Kari (2.-os) még csak előképzős, de nagyon ügyes, a félévije kitűnő lett. Tomi (10év) már túl van a vizsgákon, de eredményt még nem tudjuk, Hannusnak (12év) meg csak most lesz pénteken a vizsgája.
Nálunk az 5 éves nagy ritkán alszik du-n, de annak az az ára, hogy este 10-ig fent van..Másnap meg alig lehet felébreszteni..

Claire, én csak irigykedek a segítős nagyik miatt!!

Mimóza, várjuk az írásodat!

Jó éjt mindenkinek:
Verus
16+5

Kép
verus

Sziasztok!
Verus!
Gyógyuljatok meg, és a többieknek tilos folytatni a sort!
A fiam sérülése az oviban történt, kilökték a mászókából a betonra. Szerencsére nem lett semmi baja, csak a látvány rémisztő.
A nagylány nem jár zeneiskolába, mert elég komoly gerincferdülése volt, így teljes gőzzel gyógytorna, gyógyúszás, úszás volt a délutáni programja, és a legtöbb hangszert nem is ajánlották a dokik. Zongorázni meg csak akkor lehet, ha van itthon hangszer, ami sajna nincs. No azért itthon furulyázik, énekel, (most készülnek egy zenés darab előadására, és ő lesz az egyik főszereplő) és fél éve jár társas táncra is.
Beosztjátok a gyakorlást? Nálatok már hatkezesezni is lehet, később meg TÍZKEZESEZNI!
Hacsak a kicsik nem választanak más hangszert.

Mimóza!
A Mesepark a Fertő-tó mellett az ausztriai oldalon van. Mi úgy oldottuk meg, hogy a sógoroméknál aludtunk a határ közelében, és reggel mentünk át, este pedig hazajöttünk aludni Mo-ra. Info:www.maerchenpark-neusiedlersee.at

Éva
tuncimami

Mimóza!
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=news&target=article&type=gyerekek&cate gory=47&id=1222
Ezt én írtam tavaly a meseparkról! Ez magyarul van!
Ti hol is laktok??? Mi megjártuk innen Esztergom mellől is egy nap alatt. Reggel 9 körül nyitott, azt azért lekéstük, de zárásig kint voltunk, és este hazaértünk. Nyári szünetben nem volt gond, reggel alhattunk, bár asszem amúgyis szombaton voltunk!
A honlapom nem újult meg, te nem ezt láttad eddig! (www.abbcenter.com/gyermekneveles a régebbi) A gyerekeim kedvéért belevágtunk a mesébe is!
A fiamat innen letöltheted: http://abbcenter.com/_tempweb/index.php?t=mese&id=10571&cim=1
Köszönöm az ötletet, írok majd Ildikóról is (vagyis keresek róla is valami jót!)

Húúú, Verus! Ezt hogy csináltátok? Azt nem mondom, hogy irigyellek! Vigyázz magatokra!

Gi
gi_anya

Gi!
Képzeld el, mi a Te családinetes írásodból vettük az ötletet, annyira jót írtál róla, hogy kedvet kaptunk a kiruccanáshoz. A párom még a kollégáinak is a te kinyomtatott írásod alapján ajánlgatta meseparkot. Hát utólag is köszi-köszi! Magunktól sose találtunk volna rá!
Éva
tuncimami

Sziasztok,

ÉvaKép, hát ott még nem tartanak a gyerkőcök, hogy 6kezesezzenek. Max. a 4 kezes;)
A társas tánc jól hangzikKép És vannak fiúk is ott? A nővérem kisebbik lánya jár táncolni, de úgy emlékszem, hogy probléma volt mindig a fiúk hiánya.
A csúnya zúzódásról: ez a botrány, hogy még mindig beton van a hinták/mászókák környékén.Kép

Gi, ez jár a közösséggel és a sok aprósággal..Ha az egyik hazahoz vmit, akkor az bizony végigfut mindenkin.

Verus

Kép
verus

Éva!

Köszi a pozitív visszajlezést! Még sosem kaptam, csak ismerősöktől kritkikát, azt meg óvatosan kell fogadni! Örülök, hogy sikerült felkelteni az érdeklődést!

Verus!
Nekem ez szerencsére nem igazán ismerős, mert alig betegek a fiúk. Néha van egy-egy kis nátha, na jó, a hányós-hasmenős vírust is össze szoktuk szedni, de ennél többre nem fejlesztik... Én elég nyugisan viselem a teleket is, nem sokat hiányoznak a gyerekek (és reklamálnak is folyton, hogy miért tőlük kéri a fél utca, meg az összes barát a leckét... ÉS hiába mondom, hogy ők is hoznák neked, nincs alkalom!!!)

Gi
gi_anya

Verus!
Remélem jobban vagytok!
A táncon nincs egy árva fiú sem, de a tanár azt mondta, hogy legyenek türelemmel, 1-2 év múlva majd jönnek. Addig pedig nagyon jópofa koreográfiákat eszelt ki a csajoknak. Most volt a félévi vizsga, ahol láthattuk.
A mi gyerkőceink sem sűrűn betegek, de azért ez-az mindig van. Alig ért véget a gerincferdüléses mizéria, most fogszabályzásra járunk a nagylánnyal. 4 egészséges maradandó fogát ki kellett húzni, mert nem fért el a szájában. Most éjszakait hord, szept-ben kap nappalit. Csonginak a kukiját műtötték tavaly nyáron, a picit meg 8 hónapos koráig gyógytornára hordtuk, mert kötött volt a csípője. Most a kakival kínlódunk, bár a nagylánynál nagyobb gond volt, de most a picivel néha már én is sírok. Bár most már tudom, hogy a szűk végbélkijárat okozza a problémát, és ki fogja nőni idővel, de ez a mindennapos tehetetlenség, eléggé megvisel. Sokszor úgy nyomogatom össze a kaki formáját, hogy könnyebben kiférjen.
Gi!
Lehet, hogy a hányás-hasmenés a gyors gyógyulás titka? Megfigyeltem a gyerkőcökön, hogy egy-két napig rosszul vannak, ha betegek, és akkor egy kiadós hányással kisöpörnek minden betolakodót.
Éva
tuncimami

Mimóza!

Te tudsz valahol valami jó oldalt Döbrentey Ildikóról? Úgy szoktam, ha találok anyagot, akkor a szerzőről teszek fel anyagot a meseírókba, aztán jöhet egy-két mű is (ezekkel óvatosan kell bánni, mert a jogdíjakból még baj is lehet), de róla nem találtam semmi értelmeset!

Köszi, ha van ötleted!
Gi
gi_anya

Gi,
Sajnos nem tudok. A google-ban kerestem,de mindenütt csak hivatkoznak rá, életrajzot nem találtam, bár bevallom nem néztem végig az összes találatot. Majd még nézegetem.

Köszi a meseparkos linkeket, megnéztem, tetszik! Talán nyáron el is jutunk majd.

M.
mimóza

Szia Mimóza!

Én is csak hivatkozásokat találtam, meg millió olyat, ahol szerzőként szerepel cd-ken, könyveken... Azért nem adom fel, hátha sikerrel járok!
Remélem a mesepark is tetszeni fog, mi is megyünk még, ha itt lesz a jó idő!

Gi
gi_anya

Sziasztok!
Nincs valami ötletetek versmondó versenyre a 12 éves lánykámnak? A tanára benevezte, és ezzel lezártnak tekinti az ügyet, a gyerek keressen magának verset. Pont most van abban a korban, hogy a gyerekversekből már kinőtt, a komolyabbakhoz meg még nem elég érett. Tavaly prózát mondott, azt könnyebb volt találni, de most kifejezetten verset kértek.
Köszi:Éva Kép
tuncimami

Talán Kányádinál érdemes keresni. Esetleg vicceset Romhányitól. Most hirtelen ez ugrott be. Claire
claire

Éva!
Simán Petőfi???
Nem egy egyszerű kérdés ez! Lánykádnak nincsenek kedvenc költői, témái?
Sok sikert!

Gi
gi_anya

Sziasztok!
Tóth Árpádot szeretett volna mondani, erre a tanár azt mondta, hogy ő egy vidám gyerek, és ez nem illik az egyéniségéhez. Akkor én is Romhányit javasoltam neki, erre a tanár reakciója: -az már a könyökén jön ki a zsűrinek.
No persze azt meg tudja mondani, hogy mit ne, de hogy mit igen, azt már nem. A könyvtárosa viszont megígérte, hogy segít neki.
Holnap lesz a szépkiejtési verseny, és a tanár 1x SEM hallgatta meg a szövegét. Nem tudom, mi lenne, ha én is hazaküldeném a tanítványaimat, hogy a szüleik tanítsák meg hegedülni őket!?
ÉvaKép
tuncimami

Sziasztok!
Weöresnek is vannak szerintem megfelelő versei, ami már nem csak egy kis gyerekvers, de még nem a "Teljesség felé" filozófikus művei. Ritmusos, dallamos, könnyű mondani. Szerintem egy ilyen versenyen József Attila fog menni, mert zat fogják nyomatni a tanerők, évforduló, vagy mifene alapon. Én még Radnótira gondolnék, persze nála sem láger versekre. Egyébként tényleg az is kérdés, a lányodnak most ki vagy mi áll közel a szívéhez, mert azt tudja jól mondani! Claire
claire

Éva, az én fiam Petőfit választottKép

V.

Kép
verus

Sziasztok!
Köszi a segítséget, lassan körvonalazódik a dolog.
Éva
tuncimami

Sziasztok!
Az előző üzi elszállt, megpróbálom még1x. Mi van Veletek? Csak nem nektek is elegetek van a télből? Remélem, mindenki meggyógyult, és senki nem lett időközben beteg.
A versmondós válogatás vége Varró Dani lett. Bevallom hősiesen, hogy eddig még nem olvastam tőle semmit, de most majd pótolom eme hiányosságomat.
Küldök egy kis néznivalót.
Éva
KépKép
tuncimami

Éva!
Nagyon szép a csapat! Biztosan jól választottatok verset, főleg ha a gyerkőc lelkesedik érte! Sok sikert hozzá!

Verus!
Vhol olvastam, hogy ki bújkál a pocidban! Mit szólnak hozzá a nagyok? Jól vagytok? Jól vagy?

Sziasztok! Gi
gi_anya

Verus!
Publikus a pocilakó "kiléte"?
A doki a legkisebbnél megkérdezte a nagyokat: "megnézzük, hogy az autókat, vagy a babákat kell-e majd félteni?"
ÉvaKép
tuncimami

GiKépKép merre járkálsz?;)))
Éva, úgy tűnik, hogy kisfiúnk leszKépKépKép, mindenféleképpen meg akartuk tudni, és nem titkosKép az infó. (Így 3 fiú lesz egymás után...a plusz autókra gyűjtenünk kellKépKép..)

Mindenki örül neki, most épp megy a "nevek-harca"Kép...én úgy érzem, hogy sosem fogunk dülőre jutni. (persze van időnk, csak szeretném nevén hívni a babát)
Köszi Gi, jól vagyok, kivételesen az afp-m is tökéletes lett.

Éva, szép gyerkőceid vannakKép A kicsike pedig -a képek alapján- rád hasonlít, ugye?

Remélem, hogy mindannyian jól vagytok, bocs, hogy elmaradtam, de igyekszem jönni sűrűbben..

Verus
19

Kép
verus

Verus!
Örülök, hogy jó lett az afp-d. A névválasztás tényleg nagy küzdés. Nálatok meg pláne, hogy néhány már eleve foglalt. A párom hozott egyszer egy régi magyar neves listát, ott is vannak jó nevek, no persze azért mi is igyekeztünk olyat választani, amivel "élni" is lehet, no és passzol a vezetéknévhez. Az lett a vége, hogy mindhárom cs-vel kezdődik. Vigyázz magatokra, és pihenj amikor csak tudsz!
Éva Kép
tuncimami

Sziasztok!

Verus! MI mindig a fiúnevekkel küzdöttünk... Persze a lánynevekre sosem volt szükség!
Hát sok sikert most nektek is! (A megint megjött babásaiban írta a tesód! Kép)

Gi
gi_anya

Sziasztok!
Gi! Mi is mindig a fiú nevekkel küzdöttünk Kép. Azért legalább egy lány nevet sikerült "felhasználnunk". Jobb is, mert ha az ikrek mindketten fiúk lettek volna, arra már csak vmi nagyon tartalékos nevünk volt Kép. viszont lány nevünk még maradt egy szabad... (Múltkor elsütöttem ezt a páromnak, de nem lelkesedett.)
Éva! Gyönyörűek a gyerkőcök, tényleg.
Ami a neveket illeti, mi végül leragadtunk az Ószövetségnél, Ábel és Dávid után. mivel már Dávid is Eszter lett volna, így a lánynnév is beilett a sorba, akkor már muszáj volt odaillő 4. nevet választani. Meg mi is igyekeztünk egyszrűt, a nyakatekert vezetéknév mellé. Tényleg nem könnyű, de kellemes gond a névválasztás, jó fejtörést, és családi meccsezést! Claire
claire

Sziasztok!
Most nézegettem az oviban a faliújságon a másik csoport névsorát amíg vártam a fiamat, és ilyen neveket olvastam: Zselyke, Fatima, Bojta; és az egyik ismerősöm most szült: Timóteus nevű fiúcskát. Ezekhez képest a mi Csilla-Csongor-Csengénk egészen köznapi.
ÉvaKép
tuncimami

ÉvaKép nálunk van egy helyi újság, amiben az anyakönyvi-híreket írják le..Én is jókat szoktam mosolyogni a neveken (pláne a vez. nevekkel együtt, van amelyik igen viccesre sikeredik).
Nálunk egy olyasmi "hagyomány" alakult ki, hogy a fiaink kettős keresztnevet kaptak: Tamás Miklós, János Zalán, Márton Dávid..így ha találunk is vmi jót, köllene még egyKépKép

Jó hétvégét:
Verus

Kép
verus

Sziasztok! Bizony, nem könnyű, ha két névvel kezdtél, mert akkor már a többinek is "dukál". A sógoromék is "ebbe a hibába" estek, aztán csak izzadtak a névadással. Mi egy nevet is nehezen találtunk mindig, ráadásul az ikreknél, bár tudtuk, hogy egy fiú egy lány, azért biztos ami biztos kellett még egy-egy név, ja , de erről már írtam Kép.
Közben elszállt a hétvége, szép hetet: Claire
claire

Claire, addig is Lajoskának hívjuk (szegénytKép) Ezt a férjem ragasztotta rá, mert neki nem állt a szája a "babára", és -bár nem tudtuk, hogy fiú lesz- de következetesen "lajoskázta"...Szóval most igencsak hajtva vagyok, mert nemá' így maradjon szegény gyerek.Kép Mert tul.képpen én húzom mindenre a számat..

Meséljetek Ti is, hogy kivel mi van...!!

Verus
19+4

Kép
verus

Sziasztok!
Ma a lánykám annyira aranyos volt! Hófehérkét olvastuk, mondogattuk a törpék nevét, egyszer csak megszólal:-és a DUDOR hol van? (tudorra gondolt)
ÉvaKép
tuncimami

ÉvaKép Tényleg Ti írjátok a "gyerekszájakat"? Mi igen, és olyan jó nosztalgiázni felette...főleg, ha megnézem a naaagy lakli kölyköm ééédes kis mondatait..Mi lesz velem, ha mindenki kiröpül a házból?;)KépKép
Tök jók a gif-jeid, 1ébkéntKép

V.

Kép
verus

Vissza: Gyermeknevelés

X
EZT MÁR OLVASTAD?