A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

LányokKép

Nálunk meg az a nagy újság, hogy Jocika mellből szopizikKép
Ma délben megdöntötte az ő kis rekordját: 110-et szopizott ki.
pusz mindenkinek:kirri

KépKép
KépKép
kirri

KirriKép
Gratulálok Jocikának, és persze Neked is! Nagyon ügyesek vagytok.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

KirriKép
Hű de ügyes vagyKépGratulálok Én isKép
EditKép
Örülök, hogy jobban vagytok és remélem használ a disznózsir a köhögésreKép
CatKép
Orsiéknak jobbulást kivánok remélem hamar meggyógyulnak azok a kis lábacskákKép

Puszi:Doris
doris

Kirri!
Húúúúúúúúúúúúha! Kép Ez igen!!! Kép
Nagyon GRATULÁLOK nektek, igazán remek hír. Kép

Vadvirág
Vendég

Kirri!

Nagyon ügyes Jocika, csak így tovább, és nagy gratula! Kép Kép Kép

Ildikó
ildikó

Kirri!KépKép
Ez nagyon jóhír! Kép Ügyesek vagytok, és én is gratulálok nektek! KépKép

Eri
simones

Kirri!
Ez szuper!!!Kép
Gratulálok, ügyesek vagytok!!!Kép

Judyt+2 manó
16+4

Judyt
KépKép
judyt

Kirri Kép dejó! dejó! Kép Kép
...lázmérő, mellszívó, orrszívó Kép azthiszem én leszek itt a "pánikolóanyuka" nem lesz semmim ami kellene.
Viszont Dorisek kerítését mi is elirigyeltük Kép csak nálunk az egész nappalit el fogja foglalni Kép

Szilvi + Manócska
24+4 Kép

Sz.

KépKép
sziszus

DorisKép és Csajok !
Beszéltem OrsivalKép, helyrejött hamar LeviKép lába. Valszeg rosszul adták be a szurit.Kép Netjük még nincs, és felold6atlannak látszik a konfliktus a matávval, így várják, hogy legyen upc chello, már megrendelték. Hamarosan jönKépKép A fiúk jól vannak, bár ez az idő megbolondítja őket is. Az enyémek is tök nyűgik, sakkozok velük, hogy éppen hol maradnak el. Aludni nem akarnak max. 20 perceket, így fáradtak is.Kép

OrsiKép is gondolkodott a Living Lab vételén, de egy másik fórumon Őt is lebeszélték, így megúszta a pénzkidobást. Én is nagyon örülök a témának, hogy felvetődött, mert ráfázás lett volna.Kép

Na megyek mert Samu nyügizik.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

DorisKép
Nem tudod mi van EdivelKép? Úgy eltünt a topikról! Remélem jól vannak a 2 kis poronttyal! Csak nem visszamentek a Kaáliba a fagyibabákért?KépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Utoljára Karácsony után beszéltem Edikével akkor jól voltak és igérgette magát ide az Ikres topikba de sajnos azóta sem volt ideje bejelentkezni. Dolgozik is néhány napot egy héten, gondolom örül, hogy élKép
Örülök, hogy Orsiék jól vannak, úgy látszik mindenütt front van már napok ótaKép Én a hóra fogom...

doris

Lányok!
Szorgalmasan követem az eseményeket Kép, de irni már nincs erőm... elég strapás hetek állnak mögöttünk. ráadásul hétfő óta nyakig tocsogunk az influenzában. kisfiúkat alaposan elkapta, de apa és én is jól legyengültünk, belázasodtunk.
6 órában dolgozom január 1-től, kisfiúkért 1/2 4-re érek a bölcsibe, aztán csavargunk, vásárolunk, ügyintézünk - mindezt már jó régóta babakocsi nélkül - és 5-6 között érünk haza. utána már felgyorsulnak az események, észre sem veszem és általában ágyban is vagyok 9 körül. hihetetlenül gyorsan mennek a napok, a srácok okosodnak ezerrel. saját énekeket költenek, vicceset is Kép bölcsi után (is) ők a főszereplői a napjaimnak, kérdések, mesék, történetek, sztereoban, így talán nem csoda, hogy semmi energiám nincs írni.
Több helyen meghirdetem a babakocsinkat, hadd reklámozzam itt is Kép GRACO és gyönyörű Kép 1 éve vettem az e-bayen újonnan. 60 ezer a bolti ára, 35.000-ért adom esővédővel. 1 éves kortól használható, kiválóan navigálható és remekül elfér mindenhol (pl. VW poló csomagtartójában is szállítható) Ami a képen nem látható: lábzsák előre, első ülés baldachinja most leszerelve, mindkét üléshez tálca, hatalmas rakodótér alul.
Akit érdekel, írjon bátran Kép
Marcsi
Kép

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKép
A lábuk leért kezdettől fogva a lábtartóra? A hátsó ülésen (amelyik dönthető)nem gurnyadt a gyerkőc mert nekem a boltban úgy tünt, hogy gurnyadós a hátsó baba ülése és Lillus szerencsétlenül lecsúszott benne... A tied a fotó alapján tényleg kényelmesnek tűnik...KépÉn vettem egy CAM márkájút, de nem szeretem...lecserélném ha találnék jobbat.
Jobbulást a gyerekeknek meg Nektek isKép

doris

Doris!
A 2003-as ikertalálkozón még az első ilyen GRACO kocsinkban ülve fotózott le minket Vikics (akkor 13 hónaposak voltak a fiúk)
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=836&page=1&image=12630
Már nem emlékszem, de ezen a képen úgy tünik, hogy nem ért le egyikük lába sem.
A mostani egy újabb modell, kicsit szélesebb (hosszabb) a hátsó ülés ülőrésze, (merthogy a kisebb tesóra méretezték) Nálunk aki ott ült, annak a lába még mostanában sem ért le nagyon. Kb. a vádlijuk közepéig ért az ülés széle, ha kinyújtották a lábukat. De kényelmesen ült, elült benne akár 3/4-1 órát is, ha utaztunk valahova. Kép pedig elég sjatkukacok mind a ketten Kép Próbakörre elvihető Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Egyébként értem, hogy mire gondolsz... de kényelmesen ültek Kép
M

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi!
Székesegyház elött?

Doris!

Jobbulást kívánok a kicsi fiad szemének,remélem Lilusnál nem lesz ilyen mértékü gond!

Kirri!
Nagyon ügyik vagytok!Csak így tovább!

Vadvirág!
Mesélj már magatokrol!Jázmin hogy van?Hogy viseled a terhességet?Nem megterhelö egy kisbaba mellett?

Pocakosok!(bocsi)
Nekünk is porszívó-orrszívonk van,nagyon bevált,de ezt már többen is írták elöttem.

Nálunk is nagy élmény a hó!Az idei év az elsö,amikor már élvezik,felfogják.Mindenkinek elmesélik akikkel találkoznak,hogy esik a hó.Sajna nálunk a városban nem nagyon marad két -három centinél több meg(mondjuk alig esett valamivel több),de holnap elvisszük öket anyosomékhoz falura,és ott aztán csinálhatunk hogolyócsatát.Ha el nem felejtem,akkor viszek fényképezöt,és majd rakok fel.
Ami a problémám:NEM VISELIK EL A KESZTYÜT!
Eddig ugye nem nagyon hordtunk,de most már kellene.A legkényelmesebb leánykám azért 5 percen belül kéri,mert fázik a keze,de a másik kettö?!
Ti hogy áltok kesztyü kérdéssel?Föleg a 2-3 éves gyerköcök?

Mindenkinek jóéjszakát!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok ikres anyukák!

Végre megtaláltalak benneteket! Én most járok a terhességem 25 hetében és természetesen ikreket várok. A családomban és a pároméban sem voltak még ikrek, így nagy izgalommal és sok kétséggel várjuk a kis pöttömöket. Nagyon sok jó tanácsokat, tapasztalatokat írtok, remélem az én kezdő kérdéseimre is fogtok válaszolni. Most a legnagyobb dilemmát a babakocsi kiválasztása jelenti. Nem tudjuk eldönteni egymás melletti vagy egymás előtti ülésűt érdemes vennünk? Sőt, láttunk olyat is ami külön adapterrel kombinálható. Mondjuk annak az árán majd hanyat vágtam magam (120.000Ft.).Na meg az is kérdés hol lehet vásárolni. Én nem rég költöztem Budapestre, nem nagyon ismerem a boltokat. Eddig csak a nagyobb babaüzleteket néztük meg.
Köszönöm a segítségnyújtásotokat és mindenkinek sok erőt kívánok a gyerkőcökhöz.

Vancsa

Kép
vancsa

Szia Vancsa!

Üdv. itt a topikban. De jó, hogy egyre több pocakos kismami jön, lesz utánpótlás!!!KépKép

Babakocsi kérdés:
Hol laktok ? Kell-e lépcsőzni ? Van-e lift? Tároló vagy garázs lent, tárolni a babakocsit? Autó csomagtartója mekkora ? Parkolnak-e a járdán autók ? Akarsz-e ügyeket intézni, bevásárolni babakocsistól ? Ezeket mind végig kell zongorázni, és úgy dönteni. Nálunk például a járdán nem lehet elférni egymás melletti kocsival, csak egymás mögöttivel, ez le is szűkítette a választást. De a
közértbe sem férnék be egy széles babakocsival. Nekünk Peg Perego Duettünk van, amivel elégedett vagyok eddig, de mi még csak 4 hónaposak leszünk, így igazi próbának nem volt még a kocsi kitéve.KépKép

Az az igazság, hogy 2 nagy piacvezető volt eddig a babacuccok elárusítása terén, a Megatoys, www.megatoys.hu és a Brendon www.brendon.hu. Ők teljesen más márkájú dolgokat árultak, mások voltak a beszállítók. De tavaly év végén megvette a Brendon a Megatoysot és a Madrinát is, így gyakorlatilag egyeduralkodó a piacon.Kép Mindkét helyen érdemes szétnézni, és az összegyűjtött szempontok szerint választani.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

MarcsiKép
Köszi, de úgy tűnik az én gyerkőceim ügyetlenek, mert nem tudnak normálisan ülni ebben a kocsiban sem. (pár hete próbáltuk) Talán jobb lenne valami más lábtartósat keresnem... Nagyon jó az áraKép
VancsaKép
Én is üdvözöllek és gratulálok a babákhozKép Cat már mindent leirt a babakocsikrólKép Nekem is olyan van mint Catnak és most vettem egy kissebb, ülős tipust, de az nem jó...

doris

Vancsa,
üdv!
Kocsi ügyben nem tudok sokat mondani, nekünk tripla kell majd:-), az meg külön kategória...
A Brendonban és a Megatoysban ugyanaz van, még árkartell is van! tapasztalatom szerint érdemes szétnézni kisebb boltokban, hipermarketek csecsemőosztályán (ruha, cumisüveg stb) , itt a babaneten az adok-veszek rovatban, ill javaslom még - ha terveztek ilyet és nincs túl messze- az ausztriai kirándulást. Mi a Shooping City Süd-ben voltunk, és a Toys R Us áruház ill a Baby1one is sokkal olcsóbb,mint a magyar boltok!
És az ebay.de is nagyon használható, már ha beszélsz németül valamennyire:-)

Nettke (3 x 21hét3nap)

Kép
nettke

Vancsa!
GRATULÁLOK a babákhoz! KépKép
Csatlakoznék Dorishoz, azaz Cat szerintem is mindent leírt már mit érdemes megfontolni babakocsi vásárlás előtt...
(Talán még azon is érdemes elgondolkozni, hogy pl. alkalomadtán utaztok-e majd a BKV járatain.) Kép

Marcsi!
Tényleg szuper ára van a babakocsitoknak. Kép

Doris!
Cam Trolley márkájú amit vettetek és nem túl szimpatikus neked?
Kép

Bea!
Köszönjük szépen, mindenki remekül van. Kép
Egyáltalán nem megterhelő, sőt!
Így legalább hihetetlen gyorsan repül az idő, már a 20. hétnél tartunk. Kép
Jázmin elbűvölően tüneményes nőci, elmondhatatlanul kedves, nevetős, játékos és minden iránt érdeklődő.
Már érti Dávid vicceit és óriásiakat kacag rajta. Kép
És az is kiderült hogy nagyon kis ínyenc, jó ízléssel válogatja ki a felkínált ételek közül a legfinomabbakat. Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Bea!
Ne izgulj a kesztyű miatt.Ha nem kérik vagy esetleg erőteljesen tiltakoznak, ne add rájuk.Az én fiam 5éves koráig nem volt hajlandó kesztyűt venni.Az első télen, 10 hónaposan már ült és olyan hisztit rendezett, ha ráhúztuk a kezére, hogy na!Pedig nem volt hisztis gyerek.Akkor csak a kabát ujját húztam rá, meg betakartam, ha elaludt.Később amikor már ment és belenyúlt a hóba, akkor sem lehetett megmagyarázni neki, hogy fázni fog a keze.Ráhagytam.Nem lett tőle semmi baja, ettől nem fázik meg.Feltéve, ha nem folyik be a kabátba a hó( pl gumis az ujja).Amikor hagyta jó vastagon bekentem a kezét zsíros ( nem vizes) állagú krémmel l3evegőzés előtt.Meg este fürdés után is.De volt,hogy ezt se hagyta.Ez inkább akkor kellett, amikor kicsípte a szél a vizes kezét.
Most bezzeg ki nem menne kesztyű nélkül!Mert már érzi,hogy fázik.

Vancsa!
Gratula és sok kitartást!
Babakocsi ügyben nem igazán tudok segíteni.Nálunk is az egymás mögötti jöhetett csak szóba, mivel keskenyek a járdák és boltba se lehet szélesebbel menni.Mi hármasikreknek való Peg Peregot (Triplette) vettünk.Használni csak pár hónap múlva fogjuk.Remélem, beválik.

Nettke!
Gondolkodtam a neveken.Szerintem nálatok is magánhangzóval kezdődő jöhet szóba.Lehet akár rövid, akár hosszabb is.Nekem bejönne az ugyanazzal a magánhangzóval kezdődő is ( Kata,Kitti) vagy az eltérő (Laura,Dóra).A párom a Klaudia,Bettina párosra szavazott.
Úgy néz ki nálunk is megvan a végleges döntés.Mindhárom babának dupla keresztnevet találtunk: Benjamin Máté ( a férjem választása),Marcell Ádám ( a fiamé) és Olivér Ábel ( az enyém).
Jó lenne, ha változtatni kellene rajta!
Holnap doki után megy az e-mail.

Edit

Kép

Kép
edit73

Jaj!
Amit elfelejtettem:

Ki vett pelenkázó vagy kocsi táskát? És milyet?Hol érdemes megnézni?Ha tud valaki árat, azt is megköszönném!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Babakocsi: Nekünk is Peg Perego Duettünk van. Már kicsit többet használtuk, mint Cat. Kép Nagyon meg vagyok elégedve vele. Az új Volvo busszal is tudunk vele menni. Bár mostanában Zoli már nem nagyon ül be. Így a negyedórás út 1 óra a postáig. Kép
BKV-val egyedül úgy is lehet közlekedni pl. úgy, hogy az egyik hátihordóban, a másik pedig egy kis babakocsiban. Persze nem a pici babákkal. Kép

Edit!
Én nem vettem pelenkázó táskát, helyette hátizsák. Abba sok minden belefér. Raktam rá hevedert, amivel csak felcsatolom a babakocsira. Kép

Bea!
Kesztyűkérdés: Eddig a Zoli mindig kérte, Viki nem. Sőt még le is vette sokszor. Nekik kötött kesztyűjük van, így hamar átvizesedett. Akkor gyorsan leveszik, aztán meg reklamálnak, hogy fáznak. Kép A hónak is először örültek, aztán mikor rájöttek, hogy hideg már kevésbé voltak lelekesek. Kép

Marcsi!
Már hiányoltalak. Kép

Üdv az új pocakosoknak! Kép

Nekem is lenne egy kérdésem a nagyobb gyerekesekhez.
Ősszel kezdjük a bölcsit, oviba még nem veszik fel őket és szeptembertől visszamegyek dolgozni.
Kérdésem: Nálatok meddig tartott a beszoktatás? Ugye ikreknél néha továbbtart, ráadásul még betegek is lehetnek....

Eri
simones

VadvirágKép
Igen, pont ilyen a mienk és ez volt a legkevésbé "rossz" a piacon de nem szeretem... Talán ha már leér a lábuk a lábtartóra nem lesz ennyire idétlen a két gyerkőc a kocsiban mert angyon lecsúsznak. Előnye, hogy nem gurnyad a hátuk az ülőkében. Lillus ül hátul neki tudtunk szerkeszteni a kosár vázára egy lábtartót ami kivehető de Geri láblógását és lecsúszását sajnos nem tudtuk meggátolni mert fix dolgot nem rögzithetünk rá, mivel összecsukásnál zavaró lenne. Már a 20. hetet taposod????? Hogy repül az időKépKépKép Jázminnak jó a humorérzéke, ez aranyos lehetKép
BeaKép
Köszi a drukkot, én várnék majd fotókat a LányokrólKép
EditKép
Szép neveket választottatokKép Én vettem pelustáskát, szerintem érdemes egyet beszerzni mert mi még nem tudunk elindulni nélküle. Én otthon vettem ABC Design márkájút, mert a Peg-Peregos ami a kocsihoz illett volna 13.000,-Ft volt anno ennyit meg sajnáltam érte igy 6.000,-Ft-ért vettem egy sötétkék ABC-t ami szintén jól megy a kocsihoz. Jó, mert kivül is van két cumisüveg tartó meg belül is elférnek a kajcik, pelusok, törlőkendő, cmik...stb. és van egy leterithető betét benne amit házon kivüli pelenkázásnál alá lehet teriteni, én szeretemKép
EriKép
Hú, akkor új élet kezdődik nálatok a bölcsivel meg az ovival...KépA bölcsinél bizony számitanod kell betegeskedésre az első időszakban de ez normális, kicsit talán több szoktatási időt számoljatokKép

doris

Doris, ugyan már!
Ez nem ügyesség kérdése. Tök jó, hogy Te ilyen lelkiismeretes vay. Az az igazság, hogy nekem nagyon tetszett a kocsi, és ha az elején kicsit bénáztak is a fiúk az ülésben, azért jól ki vannak ezek a kocsik találva. Szóval a lényeg, hogy olyat használjatok, amivel Te meg vagy elégedve Kép Kép

Pelenkázós táskát én sem használtam, pedig kaptunk egyet. Nekem is a hátizsák vált be inkább. Túl kicsinek és fölösleges plusz holminak bizonyult. Elég súlya van egy dupla (vagyis iker)kocsinak, pláne a 3-as járgánynak Kép Kép Kép

Eri, köszi a hiányolást Kép
Nekem frissek a bölcsis élményeim. Ha gondolod levélben részletesebben is beszámolok róla Kép A beszoktatást nálunk eléggé a bölcsi diktálta. Így maga a szoktatási metódia kb. 8 nap, 2 hétre csökkent. Ami nekem nagyon kevés volt. A srácok nem zökkenőmentesen, de beszoktak. A betegségekkel sajnos duplán kell számolni. A szeptembertől kezdődő őszi időszak nálunk abszolút betegeskedős volt. Ráadásul nem egyforma tünetek jelentkeztek a fiúknál, így nem is egyforma ütemben javultak. 2 hetente menetrendszerűen lerobbantak, decemberre azért már volt hosszabb egészséges időszak is, sőt volt, hogy Péter 5 hetet járt egyhuzamban, közben Ádám 2 hét járás után 1 hetet betegszabin volt, addig hős Péterem egyedül ment. Kép Most a januárt 3 hétig bírták egyhuzamban. Kivétel 1 napot, amikor Péter nem volt, de Ádám ment ügyesen.
A beszokásnál eleinte úgy láttam, hogy abszolút nem előny nekik, hogy ketten tesók egy csoportban vannak. Sokat aggódtam Ádámért, mert úgy tünt őt lelkileg jobban megviseli az egész bölcsis életforma. Aztán egyszercsak váltottak és Péter lett sírósabb, anyásabb. Közben a beszokás egybeesett nálunk a dackorszak első hullámával, így volt, hogy csak úgy a kis egójuk előtörése miatt rendeztek műsort itthon. Szerencsére szinte sose egyszerre. Jól beosztották, nehogy idegbajt kapjak. Most már 4-5 hónap után, szinte dalolva mennek, előfordult az is, hogy nem rohannak azonnal a karomba, amikor meglátnak délután az ajtóban.
Bocs a regényért, látszik, hogy ráérek. Alszik a banda...
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

EditKép
Szép neveket választottatok! Különösen az Olivér tetszik, mert az én fiam is azKépKép

Nekem is van pelustáska. Tök úgy néz ki, ahogy DorisKép leírta, csak Pierre Cardin márkájú. Csak akkor viszem magammal, ha a párommal megyünk valahova, egyébként én is hátizsákkal közlekedem. Viszont nagyon szeretem a pelustáskában a pelenkázó alátétet, mert tényleg bárhol aláteszem és átpelusozom őket. Pl. kocsi csomagtartjában is sor került már ráKépKép
Az én tasim is 6.000 Ft körül volt a Megatoysban, és sötétkék színű.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Fa etetőszékről szeretnék infot szerezni. Van valakinek?
Még csak képen láttam, de talán kisebb helyen elfér mint a többi etetőszék, és arra gondoltam, ezt tovább tudnák használni a fiúk, mert kis asztallá és székké lehet átalakítani.

Ildikó
ildikó

Marcsi!
Örülnék a részletesebb leírásnak is. Kép
Ha lesz időd, és energiád, majd írj. Kép
Jobbulást nektek! A szomszéd ikerlányok is most influenzások, de hamar jobban lettek. Remélem ti is gyorsan meggyógyultok. Kép
Itt úgy néz ki hosszabb beszoktatást engednek. Kép
Ti ugye szeptemberben már oviba mentek?

Doris!
Hát igen új élet kezdődik nálunk. 1 év bölcsi, aztán ovi, később suli. Pedig nem is olyan régen születtek. Kép

Pelustáskához: Kaptam eldobható pelenkázó alátéteket, ezek is jók. Ez is benne van a hátizsákban a pelus mellett. Bár már lassan leszokhatnának róla. Kép

Eri
simones

Ildikó!
Nekünk olyan van, és tényleg kisebb helyen elfér, mint a műanyag. A konyhánkba nem is férne be 2 műanyag etetőszék. Elég stabil, rendszeresen tesztelik a fiúk. Fel-lemásznak róla, átmásznak a másikba. Ha kell asztallá székké alakítjuk. PL. rajzolás, gyurmázáshoz. Sajnos a szobájuk sem nagy, így legalább van asztaljuk. Kép

Eri
simones

Doris!
Én is ilyet néztem ki... Kép
Ugye a hátsó ülést teljesen dönteni lehet, újszülötteknek is jó? Gyárilag ott hátul nincs lábtartó és ital tartó tálca? És az igaz, hogy a hátsó ülés picit meg van emelve az elsőhöz képest?
Nekem azért tetszett, mert egy mozdulattal összecsukható és teljesen hasonlít a most Jázmin által használt Cam Apollo Shopper-re, no és nem valami óriási hatalmas szerkezet. Kép
Kár hogy nincs más színben, de ez a legkevesebb...
Te milyen szempontok alapján jutottál arra a döntésre, hogy végül ezt választottad? Kép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Nagyon nehezen szültem meg ezt a döntést de kényszerhelyzet elött álltunk, mert a gyerekek kinőtték a Peg-Perego-s autóshordozót és mivel mi hosszú kocsiutakat teszünk (1100 km egy út) nagyon fontos volt a biztonság mellett a kényelemKép Viszont, egészen addig nem tudtuk lecserélni az autósülést mig nem vettem egy olyan babakocsit, ami befér az otthoni Fiat Puntónkba mivel én azzal hordom Őket orvoshoz, gyógytornára...stb. vagyis fontos, hogy ha egyedül megyek akkor legyen babakocsi velünk. Korábban a Peg-Perego babakocsivázat kellett csak betennem a csomagtartóba és rápattintottam az autóshordozót. Nos, rengeteg tipust végignéztem már élőben és azonnal az első pillanatban kiderült, hogy sajnos mindegyiknek van valamilyen hibája. Ami nekem nagyon tetszett aza GRACO volt, de sajnos az én tapasztalatom szerint (Marcsinak nem ez volt a tapasztalataKép)a hátsó ülés pici újszülöttnek jó amig fektetni kell, ellenben ha ülő pozicióba emeljük, akkor rossz a kiképzés és belegurnyadtak a gyerekek ami azt jelenti, hogy szerencsétlen pózban lecsúsztak benne főként hátul, elöl nem volt ilyen gond vele. Az ABC Design szimpatikus volt, de szélesebb és túl közel vannak az ülések egymáshoz. A CAM mellett végül azért döntöttem, mert az ülőfelület stabil, jó kiképzésű, kicsire csukható, de nincs állitható lábtámla és mivel még kicsik, róg a lábuk és végül ebben is lecsúsznak. Hátulra fabrikáltunk lábtartót a bevásárló kosár vázára de Gergő ülése még nem megoldott...szóval ezért ez a kocsi nekem a legkevésbé tűnt rossznak, de nem jó ez sem...Egymás melletti nem jöhetett szóba mert a pénztárak kasszájánál nem férnénk át vele. Sajnos ennek a CAM babakocsinak nem dönthető le a háttámlája vizszintesig ezért nem lesz jó Nektek ha megszületik a baba. Elvileg erre a célra a GRACO a jó csak nekünk igy egy évesen nem jött be de lehet, hogy más anyuka nem is csinál ilyesmiből gondot. Én azt mondom érdemes megnézned mind a MegaToys mind a Brendon kinálatát. Én voltam még Budaörsön a babkocsi nagykerben de nem votl egy db testvérkocsi sem ezért Őket fel kell hivni mielött kimentek. Voltunk a Népligettel szemben a Babakocsi nagyker-ben és ott sem volt testvérkocsi egyszóval nagyon kevés iker és testvérkocsi van ez a tapasztalatom. Néztük még az ausztriai Kika-ban, ott ABC Design volt meg Quinny márka ami szemre jó, de nem túl kényelmesKép Az is igaz, hogy elég gyorsan kellett dönteni, hogy Karácsony után már az új ülésekkel jöhessünk vissza...rá kellett volna még szánnom egy kis időt esetleg a németeknél megnézni a kinálatot, mert én a MARCO márkát néztem még itt Svájcban csak sajnos testvérkocsijuk csak esernyőre csukható volt és az nagyon kényelmetlen ellenben egymás mögötti, pici kocsi futkosásra alkalmas de egy órás vásárlásra már nem... Remélem Te szerncsésebb leszel, mindenképp próbálgassátok ki Jázminnal mindkét ülő-fekvőrészt mielött megveszitek, mert nálunk si csak akkor tüntek fel a hibákKép
EriKép
Ezt még olyan szivszoritó olvasni nekem, hogy ilyen gyorsan nőnek és már a közösségen kell gondolkodni... Drukkolok, hogy mindenki jól vegye az akadályokatKép

doris

Eri!
Oké, majd megy regényke a bölcsis tapasztalataimról Kép

Etetőszék: akkor egy kis negatív szólam Kép Kép
én abszolút fa /kisszék-asztal/ etetőszékben gondolkodtam, egészen addig, amig meg nem vettük. Utána nagyon gyorsan túl akartam rajta adni. Nem sikerült, így lekerült anyukámékhoz.
Akkor a sirámaim Kép Kép
1. nagyon körülményesnek találtam a gyerekek biztonságos beültetését. pláne kétszeres mennyiségű bajlódással. csavarokat ki, aztán be, elgurul vagy nem, mindenképpen ki kell nyitni a tálcarészt, csak akkor férnek bele.
2. pici a tálcája, nincs pereme, minden kaja leesik róla. persze lehet, hogy az én módszerem volt rossz. én mindent a kezükbe adtam. aztán minden le is potyogott.
3. a lepotyogó főzelék és egyéb cucc klasszul végigcsorgott az összes keresztdeszkán (jó sok van belőle), amit ugye minden étkezés után le kell sikálni. naponta 3-4 étkezés. kétszer... önkéntelenül is ideges lettem a sok macera miatt. és akkor még a fiúk egész jó étvággyal ettek Kép
4. kapóra jött, hogy egyik kollégiumi szobatársam ikrei épp akkor vetették le az ikeás nagyon olcsó műanyag székeiket. asszem 2500,- Ft darabja.
5. a székeket és asztalokat most tudnánk használni Kép Kép ez tény, de szintén az ikeában láttam 4900,-ért kisszékeket (2 db) asztallal.
asszem erre fizetünk be. Igaz nálunk elfér a konyhában két szék, jó távol ülnek egymástól, az ebédlőasztal két legtávolabbi végében Kép csak a díszes gyertyatartók hiányoznak az asztal közepéről Kép
na, abbahagyom Kép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKépKép
Ez nagyon édes volt ahogy leirtad...gondolom miért ülnek olyan távol egymástólKépKép A gyertyatartón igazán kár spórolniKépKépKép

doris

Sziasztok!

Köszönöm az etetőszékes véleményeket, most hallottam egy pozítiv és egy negatív véleményt, már csak azt kell eldöntenem, hogy mit csináljak? Kép Kép Kép
Tényleg minden alkalommal le kell venni a tálcát? Ez nagyon macerás.

Ildikó
ildikó

Doris!
Nagyon szépen köszönöm a mindenre kiterjedő válaszod. Kép
Hááááát igen, nekem is az a gyanúm, hogy nincs túl nagy választék ezen a területen egyelőre, pláne nem olyan ami minden általunk felállított követelménynek egyszerre megfelelne... Kép
És szerinted létezik a CAM-on kívül egyáltalán olyan, ami egy mozdulattal összecsukható és a hátsó rész vízszintesig dönthető? Kép
Pedig ez a típus nekem annyira megtetszett...
Na mindegy, majd csak sikerül valamilyen megfelelőt találni.
Addig még akár piacra dobhatnak egy új típust is. Kép

Puszi: Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Azt megigérem, ha látok ilyet akkor azonnal szólok Neked, hogy hol láttamKépAzért nézd meg a GRACO-t, emrt az tuti vizszintesig dönthető és lehet, hogy Te nem vagy olyan körülményes mint énKép

doris

Sziasztok!

Eri!
Böli témában: ez volt az első hónap szept óta, amit végigjártak a skacok!Kép Bár még hátra a hétfő...Kép De mostanra már elég jól beszoktak (a másfél hetes szoktatás kicsit kevésnek tűnt anno...), bár azt nem mondanám, hogy kedvenc helyük.Kép Igaz a gondozónők nem állnak a helyzet magaslatán - itt no hivatástudat, kőkemény melóhely az ábra...Kép Még szerencse, hogy a skacok 10-től 3-ig (néha fél4-ig) vannak csak ott.KépKép Már előre rettegek az oviválasztástól, mert azt nem szúrhatjuk el! Ott 3 évről van szó, az egyik legfontosabb 3 évről...Kép

Vadvirág!
ABC Design! Egy mozdulattal csukható, hátul (és elől is szinte, de akkor az egybetér szűkös...) vízszintesig dönthető, elől állítható lábtartó!KépMasszív, baromi kényelmes és széles a manóknakKépKép - de: nem könnyű.Kép
Nekünk ez az egy kocsink volt (imádtam, csak fszt-i tároló hiányában macerás volt itt a VIII.kerben) amíg meg nem vettem a förtelmes iker esernyőkocsit (kb. 3.alkalom után kitört a kereke, mire megcsinálták, már vissza sem ültek bele soha - 1,5 koruk óta gyalog járnak.KépKép).
Nekem Orsiéké nagyon tetszett, de sajnos nálunk a családi kassza nem bírta volna el a több mint 200.000-es beruházást...Kép
Ilyen volt a szentem...
Kép

Szép hétvégét mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

Doris!
De bizony, babakocsi-ügyben én is éppen elég körülményes tudok lenni... Kép
(Ez az Apollo is már a 3. mindösszesen 3 hónap leforgása alatt.) Kép

Erika!
Úgy értettem, hogy egy mozdulattal összecsukható, hogy egy kézzel, a tolókaron egy gomb megnyomásával... Köszönöm hogy bemutattad ezt a lehetőséget is. Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
az én Gracom is egy kézzel összecsukhatós (gombnyomás/plusz csuklófordítás), vizszintesig dönthetős és nagyon csini szinűs, a hátsó ülés pedig magasított, multiplexes Kép
De bővebben itt:
http://www.graco.co.uk/pushchairs/stadiumduo.htm
vagy itt
http://www.graco.de/pushchairs/stadiumduo.htm
(az enyém színe: sunset, csak a német oldalon válaszható) Kép Kép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Ezeknek a Graco kocsiknak viszont nem védett az oldaluk, én nem találom elég masszívnak (2 rosszcsont skac mellé az kellett nekünk), és nincs állítható lábtartó sem.Kép Viszont tényleg dögös és könnyű.Kép

Vadvirág!
De egy mozdulat - csak lábbal!Kép Van egy kereszt "pedál" alul, amire ha rálépsz, kiold és összehajtod.Kép
De nem akarom fényezni, mert már úgyis elkelt tavaly.Kép A neten a kutya se nézte meg a hirdetést, a nagy börzén nyitáskor meg ketten ugrottak rá és a gyorsabb el is vitte - 1 perc alatt!Kép

Szerintem a legjobb több kocsit kipróbálni! (már amennyire egy üzletben erre mód van...), mert hiába a szép fotó, a pár mondatos csábító leírás, az életben, a hétköznapokban kell megállnia a helyét, ezer kritériumnak megfelelni (lift, üzlet, járda, összecsukva helyigény, kg, baba kora, stb.) - ami mindenkinél más és más.Kép

Erika

KépKép
herika

Helló Csajok Kép
Mi is visszatértünk Kép

Örömmel olvastam, hogy mennyi új pocisunk van Kép Üdv Mindenkinek!!! Vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra ebben a csúnya időben.

Velünk minden OK. Cat Kép nagyon kedvesen beszámolt attól, hogy megkaptuk a 2 hós szurit (3 hósan Kép). Máténak semmi baja nem lett tőle, szegény Levinek viszont iszonyúan beadgadt a lába, de szerencsére egy kis borogatásnak köszönhetően estére már rendeződött a dolog.

Levi kiengedte a fékszárnyakat. Nem igazán akar hízni 70-130 gramm egy héten, így Máté jócskán elhúzott tőle, mert ő még 150-200 grammokat hízik hetente.
Levinek ez az egész evés téma nem olyan fontos, míg Máté minden alkalommal úgy áll neki szopizni, mint ha már 1 hete nem evett volna.
Most 5300 Levi, és 5500 Máté grammosak a fiúk.

Vannak friss képeink.... mindjárt lebutítom őket, és akkor feldobom Kép

puszi mindenkinek

Orsi + Levi + Máté

Orsi
KépKépKép
icsilya

Akkor a képek... ezek tegnap készültek:
Levi
Kép

Máté
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Na most visszaolvastam és visszanéztem végre a képeket - mindenki manója tündéri!!!KépKép

Üdv. az "új" topiclakóknak!Kép

Orsi!
Mennyire megváltoztak a skacok?! Hihetetlen! Rájuk sem ismertem! Ha nem Te rakod fel, nem is jöttem volna rá, hogy a Tieid!Kép Viccen kívül...
Nekem Máté olybá tűnik, mintha Vadvirág Jázminjának lenne az ikertesója!Kép

Erika

KépKép
herika

Erika Kép
Mátén meglátszik az étvágy Kép Kép Kép Kép Kép le sem tagadhatná, hogy egy kis zabagép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

szia Orsi!

Mennyi idősek a fiuk? Nagyon ügyesek és nagyon szépen emelik a fejüket! Mi egy hét múlva leszünk 3 hósak de még nem tudják ilyen jól emelni a buksit. Vajon kezdjek el aggódni??

Erika
eriska

Erika!
Óóóó, szóval kereszt megoldású... Kép
Miket tudok meg, ilyet még nem is hallottam és nem is láttam eddig. Kép
Nekünk is mindkét meghirdetett babakocsi 2 nap alatt elkelt szerencsére. Kép

Marcsi!
Na ezt most nem egészen értem. Kép
A ti meghirdetett kocsitok - a templom előtti fotón - olyan, mint a linken látható a Graco Stadium Duo sunset színben, igaz?
De először azt írtad, hogy 1 éves kortól használható, nem? Vagy csak az első ülése használható akkortól, a hátsó viszont már újszülöttkortól is jó?
És ha jól gondoltam mindezt, akkor az első ülés egyáltalán nem dönthető, vagy valamennyire azért igen? Kép

A lényeg, hogy nekem nagyon tetszik... Kép

Egyelőre Attila azt mondja - okulva az előző szülésből - hogy majd ha Marcell megszületett ráérünk vásárolni...
Én viszont ellentétben vele, egyáltalán nem hiszem hogy bármi probléma előfordulhat újra. Kép

De gondolom - mire sikerülne esetleg meggyőzni - addigra valaki már rég megragadja ezt a kiváló alkalmat és megvásárolja, hiszen tényleg modern, szép és kitűnő áron adjátok. Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Igen, ikreknek 1 éves kortól ajánlom Kép Kép
Kistesós verzióban pedig a hátsót természetesen újszülött kortól lehet. Van egy felhajtható rész, amitől meg lehet hosszabbítani a hátsó ülés fekvőfelületét.
De egyébként kétlem, hogy a CAM ezt nem tudná. Hiszen pont attól testvérkocsi, hogy az egyik (hátsó) ülésnek az újszülött igényeinek kell megfelelni. Doris, biztosan nem lehet vizszintesig dönteni a tiéteket? Az elsőt is lehet dönteni, kellemesen pihizősig.

Erika!
Valóban elég légies a Graco, de nekem pont ez jött be Kép Kép A tálcák és a biztonsági öv pedig jól tartotta a fickókat, nem vesztettem el őket akkor sem, amikor a BKV-s csodákra segítettek fel az emberek minket Kép Kép

Orsi!
Tényleg sokat változtak a fiatalemberek. Gyönyörűek! Ki kire hasonlít? Nálunk már minusz hetesen is látszott, hogy Ádám tiszta apja, kizárásos alapon Péter meg inkább rám ütött.
Na, most hív az egyik fickóm. Nagyon fontos a vonatokat megnéznem... Kép

KépKép

KépKép
2in1

Eriska-Erika Kép
a manók 14 hetesek voltak szerdán. Levi úgz mozog, ahogy a képen is látszik, de Máténál csaltam, mert alája nyomtam a kezét. Máté szinte egyáltalán nem tartja a fejét, ezért fogunk dévényesekhez járni.
Lehet, hogy egy kontrollt megérne nálatok is, csak, hogy megnyugodj és ne aggdódj feleslegesen!

Marcsi Kép
nem tudom, hogy kire hasonlítanak... én ezt más gyerekein sem láttam sosem, és a sajátjainkon sem látom Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Ildikó! A fa etetőszék tuti, hogy nem foglal annyi helyet! Kép Tényleg minden be-kivétnél ki kell csavarozni, de szerintem azt meg lehet szokni... Kép
Amúgy nekünk nem olyan van, hanem Brevi Star, de már bánom... Ugyanis ennek a hatalmas tálcája nincs olyan közle a gyerekhez, vagyis nincs beszorítva a gyerek és fel tud benne térdelni, állni.... Kép Szóval így még mosogatni se lehet mellettük! Kép

Vadvirág! a Hauck-nak is van testvérkocsija, meg van az az oldal, hogy www.olcsobban.uw.hu , ott van PP és Babywelt márka...

Krisztina

Krisztina

Krisztina
k78

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?