A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Kirri Kép
Nagyon ügyesek vagytok! Szuper, hogy így megy a szopi. Joci meg gyönyörű!!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

KirriKép
Gratulálok, nagyon ügyesek vagytokKépKép Nagyon szép ez a kicsi FiúKépKép
OrsiKép
Megértelek....látod micsoda tortúrát csináltam végig ezzel a nyamvadt babakocsi cserével, mert 15-16 hónaposan már nem fértek a hordozóba viszont a gyógytornára egyedül hordom őket és mivel egyetlen másodpercig sem hagyom egyiküket sem az autóba kénytelen voltam megvenni a legkevésbé "rossz" babakocsitKép Remélem Te nagyobb sikerrel járszKép

Puszi:Doris
doris

KirriKép
Gyönyörű a fiad, és látszik rajta a 4,8 kg, főleg toka tájban.KépKép A szopira meg egyszerűen irigykedem, mert az enyémeknek nem szerettek szopizni.KépKép

OrsiKép
Nekem ugyanez a bajom az ikrekkel. Itt megemelem a kalapom DorisKép előtt, amit végigcsinált itthon a picikkel, az nem semmi. Most látom, hogy milyen cécó a 2 manó cígölése. Én 6* meggondolok egy sétát is, mert kb. 25 kilót kell lecipelnem a 3. emeletről, majd vissza. Nem beszélve a téli öltöztetésről. Ismerem a kengurus dilemmádat. Nekem már téli göncben nem is férnek be a gyerekek a kenguruba. Várom a tavaszt...Kép

Sajnos kislány csak akkor lesz nálunk, ha kertes házunk lesz, amire egyenlőre nincs kilátás.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok!
Itt lehet elérni az újabb képeket (20 hetes):
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4265&page=2
Majd kattintsatok a képekre van hozzá szöveg is.

Kirri!
Nagyon édes Jocika.Kép

Judyt+2 pasi

Judyt
KépKép
judyt

KirriKép
Gyönyörű a fiad, és látszik rajta a 4,8 kg, főleg toka tájban.KépKép A szopira meg egyszerűen irigykedem, mert az enyémeknek nem szerettek szopizni.KépKép

OrsiKép
Nekem ugyanez a bajom az ikrekkel. Itt megemelem a kalapom DorisKép előtt, amit végigcsinált itthon a picikkel, az nem semmi. Most látom, hogy milyen cécó a 2 manó cígölése. Én 6* meggondolok egy sétát is, mert kb. 25 kilót kell lecipelnem a 3. emeletről, majd vissza. Nem beszélve a téli öltöztetésről. Ismerem a kengurus dilemmádat. Nekem már téli göncben nem is férnek be a gyerekek a kenguruba. Várom a tavaszt...Kép

Sajnos kislány csak akkor lesz nálunk, ha kertes házunk lesz, amire egyenlőre nincs kilátás.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Hú az enyém 2* ment el. Hihetetlen, hogy milyen rossz a rendszer mostanábanKépKép

JudytKép
Gratulálok mégegyszer a 2 kis tököshöz. Neveken gondolkoztatok már ?

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Köszi, de ezt Te is és Bárki más is ugyaigy megtette volna ha a szükség úgy hozzaKép Én nem tudok vezetni (ill.nincs rutinom)nekem ez okozta a nagy problémát az autókázásbanKép A sétát én is milliószor meggondolom, mert most már nem tudom felöltöztetve hordozóban kitenni egyiküket az erkélyre mig a másikat készitem igy meg leizzad vlamelyik és ezért leggyakrabban este megyünk sétálni ha a Párom időben érkezik. Ha nem marad a hétvége... A kertesház nálunk si álom! Nagy-nagy álomKép
JudytKép
GratulálokKépA nevek engem is érdekelnekKép

doris

Orsi Kép

Hat nem semmi Levi...

Cat Kép

Oli biztos engolkodott, hogy: Je, meg egy teso!? Kép

Kirri Kép

Nagyon aranyos Jocika! Kép

Doris Kép

Orulok, hogy ujra itt vagy! Kép Azert meg erdekel a kocsi, de... majd emilben reszletezem.

Huuu, most kicsit ram ijesztettetek ezzel a tobbszor meggondolom a setara menest dologgal (hmm, nem sikeredett tul magyarosra). En pedig ugy terveztem, hogy jo sokat fogok a lanyokkal setalni napkozben...

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Ne hagyd magad elbizonytalanitaniKépNyáron és tavasszal minden nap vittem Őket és otthon télen is, de itt az elsőről lecihölni őket, beöltözve, első leizzad mig a második öltözik ezen kivül nem merem kirakni a már felöltözött gyereket a ház elé mert orditana ha nem lát. Egy kert óriási segitségKép Akkor válaszolok a mail-edreKép

doris

Doris, Cat!
Hát a fiú nevekkel eddig is hadilábon álltunk, hát még most, hogy kettőt is kell választani.Kép
De ha meglesznek a variációk rögtön megírom.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Gyöngyi Kép
Séta ügyben tényleg csak a tél rossz. A cipelés, az öltözés, és amiatt, hogy igazán egy sütire sem lehet leülni, mert akkor le kellene őket vetkőztetni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Doris Kép Orsi Kép

Koszonom a biztatast. Akkor most megnyugodtam... Kép Ilyen szempontbol lehet hogy jobb is Irorszag, itt telen se nagyon megy 10 fok ala a homerseklet... bar esni meg sokkal tobbet esik. Kép

Judyt Kép

Fiu nevekkel mi is gondban lettunk volna... mert ami tetszik az most nagyon divatos... Azert biztos tudtok majd valasztani. Baratkozzatok a nevekkel eloszor. Mi ezt tettuk Kép.

Gyöngyi

bgy

Judyt Kép Gratula a fiúkhoz Kép Kép

Rita Kép meglestem a fiúkat, nagyon aranyosak Kép gyüjtöm a kérdéseket és mailban megírom.

Kirri Kép nagyon szép a fiad KépKép

Én is voltam tegnap UHn, 1 kg!! körül vannak a srácok Kép és persze elköltöztek az egyik oldalamba ... nem tudom hogyan csinálják, de mindig vándorolnak.
Éjjel nekem is hasmenésem volt Kép de semmi más bajom nincs. Reggel meg 98/56 volt a vérnyomásom, 96-os pulzussal, szédelgek egész nap mint az őszilégy Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Most csak egy gyors bejelentkezés...Kép

Nagyon jók a fotók, minden manócskáról!Kép

Mi még mindig szobafogságon vagyunk, mos a másik fülek vannak soron - szerencsére fülszúrás több nem volt...
Viszont megvan az eredménye a bezártságnak: ma alvás helyett széttörték a kiságyat.KépKép
A sarkoknál, a fatipliknél a sok "vetődéstől"( amikor röhögve ugrabugráltak az ágy oldalának,v. amikor átmásztak rajta...) meglazult, ma pedig eltört ez a tiplirész, ill. az egyik oldala... S aztán már gyerekjáték volt az elemeire bontás - nekik!KépKép

Szóval SOS kérés: nagyobb ikresek!!!
Nincs valakinek felesleges 2 gyerekheverője??? Vagy hol lehet vmi "baráti áron" masszív gyerekheverőt v. emeleteságyat venni???
Eddig is nézegettem, de mivel ki-be tudtak járni egy "ajtón" (2-3 rácsot kivettünk 1,5 éves korukbanKép), így mai napig nem tűnt sürgősnek a csere. De most sajna azzá vált...Kép
Ha valakinek karámhoz ágyrács kell - az van!KépKép

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Doris!
Majd megmondom nekik. Kép

Cat!
Nekünk is nagyobb lakás kéne.
Kicsi ez a 2 szoba. Kép
Ezt a téli öltözködést a gyerekek is utálják. Sokszor alig bírom őket felöltöztetni. Kép

Kirri!
Tündéri Joci. Kép

Erika!
Jobbulást nektek. Kép
Az ágy Kép

Lányok!
Ma készítettem újabb képeket. Kép
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1624&page=4&image=112363
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1624&page=4&image=112364
És még én panaszkodom, hogy nincs segítségem. Kép

Eri
simones

Eri!
Nagyon jók a képek.Kép
Így könnyű, ha van segítséged a házimunkában.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Nagggggyon helyesek a babák! Kép

Judyt! Gratula a fiúkhoz!!!

Kirri! Nagyon ügyesek vagytok, hogy csak ciciztek!

Eri! Hát tényleg ne panaszkodj!!! Kép Édesek!!!

Cat! Akkor én még felteszem ezeket:

Kép
Kép

Krisztina
k78

Judyt Kép, Krisztina Kép
Hát igen, segítenek is Kép Rendet is raknak néha, porszívóznak is. Igazán háziasak is tudnak lenni. Kép

Ilyen hármasikerkocsit még nem is láttam. Kép Csak egymásmögöttit. Ők lombik babák? Vajon a nagyok is ikrek?

Eri
simones

simones

Sziasztok!

Volt valakinél Falcon cipő az első cipő?Milyen szerintetek?Láttam nagyon helyeseket,de még nem döntöttem milyet vegyek a lányoknak.

Erika Kép
Hát nem semmi Kép Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

GyöngyiKép
Az eső itt is rengeteget esik de azt egy esővédővel meg Neked egy kapucnis kabáttal simán meg lehet oldani, amiatt ne aggódjKép
SziszusKép
Gratula az egy kg-hozKép Vigyázz Magatokra, pihenj sokatKép
ErikaKép
Sajnálom a fülfájást...jobbulást nektekKép Az ágyszétverésen jót mosolyogtam közben meg végiggondoltam, hogy Gergő is dobálja magát játékból és jókat kacarásznak rajta...már látom a végétKép
EriKép
Megnéztem a fotókatKép TündériekKép Kérném kölcsön Őket főzésre, takaritásra ha lehetKépKépKép
KrisztiKép
Édesek az ikrekKép De azért sajnálom is a szülőket...Kép

doris

Eri Kép
egy hármasikres képem volt már nekem is... az a kocsi nekem jobban tetszik:

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Eri!Kép

Szerintem ők! A lányok is nagyon egyformák! "hét és fél hónapra születtek"-hát ez szép!

Márti! Hát nekünk még nincs első cipőnk, de én is néztem már a falcon-t! Én eddig úgy gondoltam, hogy siesta lesz az első! Kép Jó lett volna kihúzni, hogy szandi lehessen, de ez nem fog összejönni, hacsak az időjárás meg nem engedi! Kép
Tényleg! Akik gyógytornákra jártok! Ott milyen cipőt ajánlanak?

Doris! Tudtam, hogy vmi kimarad! Jó, hogy újra itt vagy!!! Kép

Krisztina

Krisztina
k78

Orsi! Milyen tágas kocsi! Kép

Krisztina
k78

Csajok Kép
lehet, hogy én vagyok túl értetlen... de nem bírom túltenni magam ezen a 6 babán... hogy lehet ezt felelősségteljesen bevállalni???

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hú! Ez meredek!Gyönyörűek a 6-os ikrek,de csak tuti idegrendszerrel!
Megmutatom apának,ugyan mit szól hozzá!

Doris!
Jó,hogy újra itt vagy!Remélem,már javulófélben vagytok!

A többi kis betegnek is javulást!

Erika!
Azért ez az ágyszétverés húzós!Mi jön még?!Az ember ilyenkor nem is tudja nevessen vagy sírjon!

Edit

Kép

Kép
edit73

KrisztiKépMártiKép
Most pont a legjobbkor kérdezitek ezt a cipő dolgot mert múlt héten hétfőn szólt a Dévényes gyógytornászunk, hogy Gerinél egyértelműen látszik a bokasüllyedés jele és Ő azt javasolta vásároljunk elsőként Salus szandált Neki. Most fog néhány héten belül elindulni ha jól sejtjük és napi 3-4 órát javasolta a lábára adni ha már lépegetKép Meg is vettem gyorsan, mert legközelebb csak májusban leszünk otthon, hátha addig elindulKépEnnek a cipőnek/szandálnak az a lényege, hogy nem belül van a kiképzés a talpában, mert az állitólag nem szerencsés hanem kivül a kis gumi talp külső és belső éle közt van néhány mm eltérés, ami picit megemeli a belső lábélet ezzel késztetve egy természetes "tornáztatásra" a lábujjakatKép A Fehérvári úton vettem neki is meg Lillusnak is 19-es méretet ami most még nagy, de idővel mire járnak pont jó leszKép5.800,-Ft volt párja.
EditKép
Köszi, már jobban vagyunk remélem...KépNagyon jól fogalmaztál!Én sem tudtam, hogy sirjak vagy nevessek az ágyszétesős story-nKépKép

KépzeljétekKép Ma Gergő teljesen egyedül felállt úgy értem kapaszkodás nélkülKép No jó...egy ici pici segitséget használKép A földön volt egy nagy párna, arra tette terpeszállásban a kis mancsait és onnan lökte fel magát állásba majd néhány másodperc után lehuppant a popsijáraKépKép

doris

SZIASZTOK!

Hát a hat babát én sem vállalnám,böven elég a három.Föleg az elsö 1 év kritikus,abbol is az elsö hat hó.Hát nem semmi.KépKép

Bea

Kép
beatrix2

Erika! Ja, mi is az Ilkába, 12 30-ra! És ti,? Jó lenne találkozni!
Doris! Az tényleg baráti ár! A tündérséggel nálunk sincs baj!
Rita! Stopi alatt első 3 hó után mindenképp lehet sport, fokozatosan kezdve, és neked kell érezni, mit bírsz, mennyire befolyásolja a tejcsi termelést. Nekem sosem volt gond, sőt, mintha szaporította volna, de van aki fordítva van!
Köszi az infót, üdv, most mennem kell, még jövök, mert csak részben olvastam!
Ja, grat a pocakon belüli és kívüli gyönyörűkhöz, mindenkinek!
Claire
claire

EriKép
Kérem ma Zolit, mert főzni kellene a hétvégére, de Viktor is jöhet, mert halomban van a vasalnivalóKépKép
2 pici segéderő biztosítvaKép

ErikaKép
Hát nem semmi az átszétverős sztori. Én már kinéztem, hogy milyen ágyat szeretnénk a rácsos ágy helyett. Megadom a linkjét, de nem biztos, hogy újban gondokoztok még.
http://www.luxbutor.hu/
Itt az Anikó hosszabbítható kiságy.

DorisKép
Szuper ügyes Gergő!Kép Szemüveget tűri szegénykém ?
Leragsztás ?
Amikor elindulnak a babák, akkor mindenképpen kell szandi otthon is ? Vagy csak az utcára ?

A 6-os ikreket nem vállalnám, sőt minden elismereésem a 3-asoknak is. Nekem az én babáimmal is az a bajom, hogy nem tud az ember igazán babázni. Ellátom őket, van 1 kis játszi is, de többet tudnék adni, ha csak 1 babó lenne. Sokszor van lelkiismeretfurdalásom, hogy valamelyiket nem tudom eléggé megcirógatni, egyszerre vigasztalni, mert hát nincs 4 kezem. Szívesen játszanék egyszerre mindkettővel, de ilyen piciknél ez eléggé megoldhatatlan.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Doris!
Húúú, de ügyi Gergő!!!Kép
Remélem már jobban vagytok.

Eri!
Nagyon kapósak lettek a kis szorgos kezek.Kép
Vigyázz mert még időbeosztást kell csinálnod a fiúknak, mert annyian fognak igényt tartani rájuk.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Mi is ( anno) hasonló szandált,cipőt használtunk,mint Dorisék.Nagyon szerette a fiam,jobban mint a lúdtalp betétet.
Nekünk az orvos azt mondta,hogy cipő csak akkor kell,ha biztonsággal végigmegy a szoba egyik sarkából a másikba ( kb.10méter).De ha bármilyen probléma van ( pl. bokasüllyedés),akkor kell a cipő.

Doris!
Örülök,hogy jobban vagytok.Fantasztikus ügyes ez a naygfiú.Szemüveg után most meg állni-járni tanul!Büszke lehetsz rá!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Doris Kép
Igen,én is hallottam a Salusról,még a fiúk idejéből.. Képde akkor ott azt mondták,ha nincs semmi baj a lábával(pl.bokasülyedés),akkor ne vegyek ott mert akkor a cipőben lévő emelő tulságosan kifelé teszi a lábát.Viszont bármilyen probléma miatt, kérésre egyéni cipőt gyártanak,de kb.10 hét,annyi a megrendelés. Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok Kép

Segítség!!!!
Adjatok valami tanácsot, mert kezdem azt hinni , hogy a fiammal komoly baj van ...
Ordítanak egész álló nap - de tényleg!!!
Nem éhesek, tiszta a pelus stb. és mégis
Egyszerűen nem lehet velük mit kezdeni ...
Én nem tudom mi van velük, de egyzserűen nem lehet lefoglalni őket csak rövid időre és van, hogy egy idő után kézben is nyüglődnek ...
Mi lehet a bajuk? szerintetek mit csinálok rosszul? Normális dolog ez?
Én úgy érzem mindent megteszek értük nem értem hogy képesek ennyit üvölteni és miért ...
már olyan ismerősök akik keveset vannak itt, sőt még az anyósom is ki van, hogy ennyit üvölteni még nem hallott gyereket KépKép
Nem tűnnek betegnek, de lehet hogy azok?
Rita
trus

sziasztok!

Claire!

Mi 13 órára megyünk, úgyhogy éppen egymást fgojuk váltani a dokinál.:-)))) Jó lenne ha mi is tudnánk pár szót váltani!!! Szerinted megvalósítható???

Rita!

Ha megvigasztal, akkor elmesélem, hogy nekem is hasonló volt a helyzet:-((( Teljesen kétésgbe voltam esve...a saját anyám is azt mondta, hogy ez már túlzás... szinte mindig ölben voltak!! A dokinéni vigasztalt meg, hogy elfog múlni tudod" Vacskamati így beszél". Valóban a bűvös 12. hét után elkezdtek csitulni és most már van nekem is két gyönyörűen mosolygós kislányom. Persze most is sírnak meg nyügösek este, de már legalább tudom, hogy mi az oka.
Tudom, hogy nehéz, tarts ki!!!!!!!
Ja, még szerintem azért érzed, úgy hogy állandóan sírnak, mert esetleg, ha az egyik nem sír, sír másik aztán felváltva, meg egyszerre..:-)))(((((

Erika
eriska

RitaKép
Tudod, hogy nálunk ugyanez volt a helyzet. Az apósom már ide sem jött, úgy zavarta az állandó üvöltés. Estére már én is üvöltöttem velük, annyira kivoltam.
És ugyanígy ölben is nyüglődtek, mint Nálad. Anyukám is azt mondta, hogy mi fele annyit sem üvöltöttünk. Bár náluk már megfakultak az emlékek.Kép Kitartás, tényleg 3 hónapos koruktól már könnyebb kicsit, bár még mindig vannak sírósabb napok.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Erika Kép
kösz a bíztatást ... de én már nagyon ki vagyok ...
tényleg úgy érzem betegek, vagy valamit rosszul csinálok ...
mindezek mellé néhány napja elkezdték a " szopi közben cicire üvöltést" is ... teljesen tanácstalan vagyok ... a doki szerint semmi bajuk, bár ilyenre ő sem nagyon tud mit mondani ...
eddig legalább kaja közben csend volt, mostmár akkor sem ...
nagyon rosszul érzem magam emiatt és rettegek, hogy nem fog elmúlni 12. hét után sem KépKép

R
trus

RitaKép
Most jutott még eszembe valami. Nekem is volt olyan elég sokszor, hogy nem bírom tovább. Sőt odáig is eljutottunk, hogy a párom látva a szenvedésemet kért a dr-nőtől segítséget. Fel is hívták a Bethesdát, hogy adjanak mellém egy csecsemős nővért, de csak beteg gyerek mellé adnak. Akkor a párom elkezdett gondozónőt keresni, de én nem akartam, mert szégyelltem, hogy mindenki olyan jól boldogul az ikreivel, csak én bénázom velük, és biztos nem vagyok elég türelmes és toleráns. Újra és újra összeszorítottam a fogamat és csináltam. Én is azt hittem, hogy sosem lesz ennek vége, de már sokkal jobb. Hidd el eljön majd az idő. És fogadj el minden segítséget!!! Nekem senki nem segített, tudod, hogy magamra voltam hagyatva. Veled is csak akkor tudtam talizni, ha a párom itthon volt.Kép Gyere át valamikor, ha van kedved!KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Erika! Akkor ott találkozunk, remélem tudunk mi is váltani 1-2 szót. Velem lesz Ádám is, a nagyok viszont nem, legalább is ez a terv. Anyámmal megyek. Ahogy ismerem az enyéimet, úgyis rájuk jön a szopizhatnék, szerintem eddig ti is végeztek!
Tök jó lenne, legalább a hasznosat egy kis kellemessel megspékelnénk! Kép
Rita! Ez marha nehéz lehet, de ne rettegj! Ha attól félsz, hogy mégis van vmi oka, akkor inkább kérdezz meg egy szakembert, mondjuk neurológust. Csak szopiznak? Mert pl allrgiától is tudnak ilyet a bébik. Hogy alszanak, és mennyit?
Ha semmi ilyet nem találnak, akkor meg tényleg az idegeidet próbáld néha kinyújtóztatni, és el fog múlni. Nálunk ilyen nem volt, de már többektől hallottam, nyilván ez ikreknél, duplában még durvább Kép.
Jó volna, ha néha, akár csak fél órára ki tudnál nélkülük mozdulni, mert a te feszültséged nyilván csak olaj a tűzre!
Ami az ikreket és a babázást illeti: biztos ebben is van igazság, mert tényleg az ellátátsuk miatt kevesebb jut másra. Viszont ott vannak egymásnak, gyakorlatilag mindig! Nekem a két nagy között 2 év van, és elmondhatom, már a második gyerek sokkal többször hallja, hogy "mindjárt kisfiam", mint az első. És már sokszor ott lelkifurdija van az embernek, hol a nagy, hol a kicsi miatt, viszont ők csak később partnerek egymásnak, az ikreknek meg a másik egy természetes, elidegeníthetetln társat jelent! És azt hiszem hasznuk is van azért belőle, megfigyeléseim szerint a családok többségében már a második gyerek sokkal alkalmazkodóbb, mint az első. Ikreknél meg talán a féltékenység is kevesebb, de legalább is máshogy alakul.
Tényleg: hogy alakul a testvér kapcsolat az ikreknél? És ahol van kisebb vagy nagyobb tesó? És mi a helyzet a hármasokkal? Van kirekesztett?
Judyt! Mi is többet szenvedtünk a fiú nevekkel, aztán van 3 fiunk, és 1 lányunk Kép!
Márti! Te mennyire tudod rábízni, akár néhány perces lefoglalásra a nagyokra a kicisket?
Na befejezem, ma ilyen kérdezős napom van!
Claire
claire

Sziasztok!

Cat!
Köszi az infót, de matraccal, ráadásul duplán ez elég húzós most nekünk...Kép
Viszont használtan is 15-25, és akkor már inkább újat vesz az ember, hiszen nem 1 évre szól... Csak az a baj, hogy mi emeleteset szerettünk volna (pontosabban 2 galériaágyatKépKép), de mostmár elbizonytalanodtam, hogy az örökmozgó bitangjaim naponta hányszor potyognának le a tetejéről...Kép

Rita!
Merre laktok? Ha gondolod jövő héten valamelyik nap elmegyek hozzátok egy kicsit babázni, addig meg legalább alszol egy jót!Kép Komolyan mondom!Kép
Nekem is volt ilyen időszakom, este ott zokogtam a 2 örjöngő gyerek felett, hogy "rossz anya vagyok"... De most úgy érzem a kezdeti "túlélést" inkább megélném újra, mint ezt az örökké szófogadatlan, romboló korszakot...
Ezért nekem meg babahiányom van, ezek a "bitangháziak" lassan felőrlik az ép idegszálaimat és a hajam színét!Kép

Rendbejött a fülük, hétfőtől végre újra BÖLIIIII!KépKép (persze Ők nem ilyen vidámak, mikor közöltem velük...)Ott fegyelem van - a gondozónők smasszernak is elmehetnének -, vagy üvöltés...
Ezért inkább itthon amortizálnák még a kecót egy pár hétig - tuti...Kép

Erika

KépKép
herika

Ja, két sztori az enyéim tárházából:
Én azt hiszem beadom Ádit birkózni, olyan hidat tud, hogy alig bírom ellene kivívni a két vállat Kép !
Ja, és volt egy jó dobása, kimászott a tálcáa etetőszékből, pedig be volt kötve, és áthasalt Eszterére, lábai meg lógtal lefele! De ne gondoljátok, hogy sírt vagy kiabált, csak úgy véletlen észrevettem, levettük, vigyorgott rendesen magán! Azt hiszem túl fog tenni a két bátyján. Múltkor úgy bekúszott a sarokba, hogy nem vettük észre, pedig el van barrikádozva, és ott szépen magára rántotta az egész kazettás polcfalat! Baja nem esett, csak megijedt, a párom meg rendezhette újra azt a kb 500 kazettát!
Eszetr szolidabb, fenekén ügetve eljut bárhová, és csendben pakol, főként könyvet, újságot, és szó szerint "falja az irodalmat"!
Claire
claire

Sziasztok!

Rita Kép
Kitartás!!!!
Tudom,könnyű ezt mondani mikor ott üvölt a két babó és tök tehetetlennek érzed magad
Én is csak azt tudom mondani,hogy próbálj valahogy kikapcsolni,nagyon fontos,hogy kipihent,nyugodt legyél,és ne emészd fel magad.
Nincs kedvetek sétálni egyet??
Hátha alszanak a manók a friss levegőn Kép Kép
Nincs a közeledben egy barátnő aki időnkét ott tud lenni,úgy még az üvöltést is könnyebb elviselni,és Te is ki tudsz egy kicsit kapcsolni ha beszélgettek,és a gyerekek is érezni fogják,hogy nyugodt vagy Kép Kép

Claire Kép
Nálunk nagyon ideális a korkülönbség miatt(7,8 év)
a kistesó-nagytesó kérdés Kép Kép
Ennél jobban nem is akarhattuk volna ,pedig gyógyszer mellett jöttek a csajok Kép
Nálunk ez úgy működik,hogy csak akkor bízom a kicsiket a nagyokra ,ha nagyon muszáj.Ezt nem mártírkodásból teszem,hanem meggyőződésem,hogy ne a testvéreknek szűljön az ember,hanem magának Kép
VISZONT,a fiúk imádják a csajokat-és vissza-így szinte állandóan velük vannak Kép Kép
Nálunk a nappali a "játszótér",így ott van mindenki,ezért fel se tűnik,hogy ki kire vigyáz Kép
Akkor szoktam a fiúknak szólni,hogy figyeljenek a lányokra,ha fel kell mennem a galériára,nehogy feljöjjenek utánam a lépcsőn.DE, ha azt látom,hogy épp elfoglaltak,akkor beteszem addig a csajokat a járókába...
Ha sétálni megyünk,akkor is viszem az ikerkapcsot a kocsikhoz,ha már nincs kedvük tolni az egyik kocsit,akkor összekötöm,és ők mennek a maguk útján... Kép
Igazából,tök maguktól megteszik a fiúk azokat a dolgokat,amiket kértem volna tőlük,de ha nincs kedvük,akkor nem erőltetem.
Az esti fürdetés is úgy működik,ha Apa nincs itthon-hogy az egyik lánnyal és fiúval be a fürdőbe,a másik lány pedig ökörködik a másik fiúval a szobában Kép
Amikor pocakos voltam a lányokkal,és a fiúk megtudták,Tomi -a nagyobbik- sokáig fújt,és nem tudtuk,hogy miért.Aztán kiderült,hogy azért,mert attól félt,hogy a csajok el fogják rontani a számítógépet Kép KépAmikor elmagyaráztuk neki,hogy maximum az öccse lehet a riválisa,megnyugodott.
Az elején nagyon oda figyeltem,hogy ne "sínyledjék" meg a lányok születését,mondjuk ennek a következménye az lett,hogy úgy néztem ki a mint a mosott....ar Kép Kép,de megérte!!
Volt olyan,hogy simán megetette az egyik csajszit,mert ahhoz volt kedve,pedig semki nem kérte Kép
De azért nagyon sok energiát elvesz,ha mindenkinem meg akarok feleni.

Szóval csak azt akartam ezzel mondani,hogy nem kötelező semmi,de szívesen segítenek Kép Kép

Húúúúúúú,mennyit írtam
Hiába,ami egyszer beindul.... Kép

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!

Rita!
Megnéztem az oldalatokat, nagyon szépek vagytok!Kép
Sírás ügyben én is csak azt tudom mondani amit a többiek, KITARTÁS! Nálunk többször volt hogy rájuk csuktam az ajtót, és addig a kislányommal foglalkoztam. Sétálni szeretnek? A fiaim imádnak a teraszon aludni, simán alszanak három órát egyszerreKép.
Ahogy nőnek, sokkal könnyebb lesz, nálunk már két kézzel fogják a játékokat, mindent rágicsálnak, kis időre lekötik magukat. De egyedül nem szeretnek lenni. Esténként pedig sokat vannak kézben. Mivel egyedül vagyunk itthon /férjem pesten dolgozik/ mind a kettőt egyszerre daljkálom, közben mesélek a lányomnak....

Lányok!
Jók ezek a sztorik! Én azt gondoltam, ha elkezdenek majd mászni, teszek ajtórácsot a szobájukra, és ott garázdálkodhatnak. Hogy fog-e működni azt még nem tudomKép

Eri!
Jók a képekKép

Erika!
www.rs.hu
Itt tök jó fenyőágyakat találtam, emeleteset is, amit két külön ággyá is szét lehet szedni / a srácok biztosan segítenénekKép /, viszont árakat nem láttam.

Mindenkinek jó hétvégét!
Ildikó
ildikó

Erika Kép

Én is találtam egy jó boltot Kép
http://www.ipage.hu/babaholmiolcson/shop.php?kat=agy

Márti

Kép[/url]
martisa

Ildikó, Márti!

Köszi a tippeket, az rs-ben láttam egész jókat is, a másik az én fiaimnak inkább tákolmány - szerintem, hamar atomjaira szednék...Kép

Ma voltunk a Fővárosi Beszédjavítóban, péntekenként egy 25-25 percet fog foglalkozni velük (külön-külön) egy logopédus, azt mondta szerinte nincs nagy gond, mert tökéletesen megértik amit mi beszélünk, kérünk tőlük (bár ez utóbbinak nálam kevésszer adják jelétKépKép), csak beszélni nem akar a Ricsi (a Riki azért már löki a sódert - persze nem mindent értek én sem), mert baromira jól elvannak a kis bandájukban. Szóval döntöttem: oviban külön csoportba kérem majd Őket.KépKép Akkor talán itthon is nagyobb lesz a nyugi, mert örülni fognak egymásnak délutánonként!Kép

Erika

KépKép
herika

SziasztokKép
Csak msot tudtam belépni, napközben itt nem jött be a babanet.
Köszönjük a dicséretet Gergő nevébenKép Nagyon jó lenne, ha 18 hónapos korukra elindulnának, mert akkor talán megúsznánk a külön foglalkozásokat... Egyébként nem izgulok, fognak Ők szaladni ha már biztonságosnak érzik a dolgot, de most itt lebeg az "elvárás" a nyakunkon... No megoldjuk ezt isKép
RitaKép
Mintha csak magamat hallottam volna... Átestünk ezen és én is egyedül voltam mert a Párom csak péntek késő estétől hétfőn hajnalig volt velünk. Anyósomék a fürdetésnél többnyire segitettek de sokszor éreztem azt, hogy összeomlok. Utoljára tegnap meg elötte... Nem tudom mi volt velük, de egész álló nap megy az üvöltés, kiabálnak, veszekednek és teljesen tanácstalan vagyok...talán front van. KitartásKép
Engem a leginkább mégis az idegesitett, mikor valakivel találkoztunk séta közben, vagy jött hozzánk, és Anyósom fennhangon hirdette, hogy "ezek a gyerekek sohasem sirnak"...na orditani tudtam volna, mert fogalmuk sem volt mit élek meg egész nap. Mikor este segitettek fürdetésnél akkor tényleg csend lett, mert ölben voltak, de nappal a tápszerkészités, mosás, vasalás,gyógytornára cipelés, hazahozás, "túlélés" harcából már keveset élveztek... Azért túléltem valahogyKép
CatKép
Gergő nagyon jól viseli a szemüveget igaz két napja le-lekapkodja a buksijáról és jó erővel a földhöz veregeti, meg dobálja ill. négykézláb úgy közelekedik, hogy a szemüvegére támaszkodik...a hideg futkos a hátamon mikor meglátomKép Még jó, hogy a legmasszivabb keretet választottukKép Holnap elvisszük újra optikushoz mert az egyik kis papucsocska meglazult, meg mintha elferdült volna az egyik szára ami egyáltalán nem meglepő látva ahogy letépi Ő vagy Lillus a fejérőlKép Összességében nagyon ügyes. A ragasztást nem szereti, nagyon sir, mikor felteszem a matricát, de megnyugszik és szépen belejön a mozgásbaKép
Én nem hisze, hogy mindenképp kell rájuk szandi, de majd ha aktuális lesz kérdezz rá szakembernélKép Nálunk Gerinek bokasüllyedése van, igy ezért vettem Salus szanditKép
JudytKép
Köszi, tényleg nagyon ügyiKép
EditKép
Büszke is vagyok rájuk nagyonKépKép Tényleg fantasztikus, hogy ilyen takarásos szemcsivel sem esett vissza a mozgásfejlődéseKép És olyan kis boldog mikor ujjongunk meg megtapsoljuk a mutatványátKép
MártiKép
Igen, nagyon készségesek voltak csak tömeg volt...
ErikaKép
Örülök, hogy meggyógyultatok és újra Böli, talán fellélegezhetsz egy kicsitKépBeszédjavitóba miért kell mennetek? Mert egyikőjük nem beszél? Miből áll a foglalkozás?
ClaireKép
Jót mosolyogtam az irásodonKép Nálunk Geri "falja" a könyveketKép
IldiKép
A rács dolog nálunk úgy alakult, hogy a konyhára került rács, igy én kerültem "dutyiba", Ők meg úralják az egész lakástKép Ezen kivül a karám egyik oldala is tárva van, keritésként szolgál a nappali szekrénysorának megóvása céljábólKép

doris

Napközben nekem sem jött be az oldal. Azt hittem csak nálam volt gond, de látom Dorisnak sem sikerült Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Napközben nálam sem jött be az oldal. Kép
Úgy látszik ez szolgáltatófüggő volt.

Doris!
Szóltam nekik, hogy ha érdekli őket a babakocsi keressenek meg. Kép

Eri
simones

Lányok!

Azért a fiúk nemcsak rendet raknak ám. Kép

Eri
simones

EriKép
Tényleg, ezt nem is gondoltuk. Két tündér jó gyereknek néznek ki.KépKép

Nálunk sem jön be napközben a babanet. Szerintem ez nem szolgáltatásfüggő, hanem nem bírja a szerverük. Ugyanez volt az indexen, és bővíteni kellett. Annyi a hozzászólás, hogy teljesen leterhelődik.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?