A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Kirri Kép
Nálunk Levi 1-2 napos kora óta hason alszik, és csak hason tud aludni (a kórházban kínlódott háton, hasra tettem és azonnal elaludt). Én nem aggódom.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép
ClaireKép
Sajnálom a Bárnykát...remélem mihamarabb kilábaltok belőleKép Gratulálok a kitartásotokhoz amivel sikerült kijárnotok a játszótér meglététKépKép Mikor tudjátok majd használni is? A Marco kocsitoknak állitható a lábtartója? Mennyire rövid az ülőfelülete?
MártiKép
Sok sikert a pisivételhezKép Irigykedem a vacsi miatt...én már ezer éve sehol sem jártam de talán majd nyáronKép

OrsiKépKirriKép
Nálunk is a hason fekvés ment mig picik voltak, most meg már mindenféle pozitúrában tudnak aludniKép

Puszi:Doris
doris

SziasztokKép
ClaireKép
Sajnálom a Bárnykát...remélem mihamarabb kilábaltok belőleKép Gratulálok a kitartásotokhoz amivel sikerült kijárnotok a játszótér meglététKépKép Mikor tudjátok majd használni is? A Marco kocsitoknak állitható a lábtartója? Mennyire rövid az ülőfelülete?
MártiKép
Sok sikert a pisivételhezKép Irigykedem a vacsi miatt...én már ezer éve sehol sem jártam de talán majd nyáronKép

OrsiKépKirriKép
Nálunk is a hason fekvés ment mig picik voltak, most meg már mindenféle pozitúrában tudnak aludniKép

doris

Orsi!
Nagyon édi Máté.Kép

Claire!
Bárányhimlő.Kép
Csak el ne vakarják.

Mi tegnap voltunk UH-on.
A fiúkkal minden rendben van, már 700 és 840 grammosak.KépEgy kicsit aggaszt a különbség, mert eddig mindig fejfej melett haladtak.
Az lehetséges, hogy másfél hét alatt ennyit nőjenek?
A 4D UH-án 434 és 497 grammosak voltak.
Egy kicsit depis lettem tegnap, mert a dokim nagyon pedzegeti, hogy nemsokára be kell feküdnöm a kórházba.KépÉn nagyon nem szeretnék, mert nem bírom a bezártságot.Kép
Úgyhogy most inkább sokat fekszek, hogy minél később kelljen befeküdni.

Judyt
23+4

Judyt
KépKép
judyt

ClaireKép
Biztos nagyon szupi játszótér épül. Az Eu szabvány szerint már csak fa játszótér épülhetKépKép BarikaKépKép

KirriKép
Nálunk mindkét kölök hason alszik hasfájós koruk óta. Még légzésfigyelőnk sincs, de én nem parázom. Sőt sokszor jól jön, hogy hason alszanak, mert még 2 órával az evés után is felbuknak, így ki tud nekik jönni.

DorisKép
Mi is úgy gondoltuk, hogy csak kint vesszük meg a biztonsági üléseket. Szerencsére nem égetően sürgős a dolog, így ráérünk akciót vadászni. Szólok, ha találtunk valami babakocsit, vica verza, bár Te szerintem már minden fellelhetőt nagyon precízen feltérképeztél. Sajnos a lábtartó nálunk is gond lesz, hogy nem fog még leérni a lábuk, és az úgy kegyetlen kényelmetlen.

JudytKép
Ha nincs indoka, akkor ne engedd magad befektetni. Saját felelősségre kint maradhatsz. Nagyon nyomasztó sokáig ott bent feküdni.Kép

A különbséggel ne törődj. Nekünk Olit 2500 gr-ra mérték, Samut 2100-ra. És megszülettek közel azonos súllyal.(2700 és 2750 gr-al) Samunak ugyanis kisebb volt a koponyája, és abból és a combcsont hosszból kalkulálták a súlyukat.

IldikóKép
Elfelejtettem írni, hogy gratulálok a fogacskához! Nagyon megsínylettétek ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

MártiKép
A pisivételről majd kérünk beszámolót! Sok sikert hozzá!KépKép

Cat
Kép
cateye

Cat!
Köszike.KépEgy kicsit megnyugtattál.Kép
Én is ezt mondtam tegnap a páromnak, hogy szerintem is a mérések sem mm pontosak, így biztos, hogy különböző lesz a kalkulált súlyuk.
Azt mondta a dokim, hogy azért akar befektetni, hogy pihenjek.Én meg mondtam is neki rögtön, hogy inkább Én itthopn pihennék, ha semmi más különös ok nincs a kórházi bentlétnek.Erre persze, hogy azt mondta, hogy úgyis Én döntöm el.Kép
Hát még belegondolni is szörnyű, hogy 2 hónapig a kórházban legyek, hiába engedne haza hétvégre.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Most biztos leharapod a fejem, de nekem sajna az a tapasztalatom, hogy az ember, ha nincs rákényszeritve, akkor biza nem pihen annyit mintha korházban lenne. Ha Te nem ilyen tipus vagy akkor bocsi, de én is azt mondom mint Cat, hogy pihenj, feküdj és akkor ha minden rendben van biztos, hogy nem fektetnek be. Ne izgulj a méretkülönbség miatt hisz ezek a méretek sosem pontosakKép
CatKép
Ma délután még elnézünk egy bababoltba ahol talán láthatok még újdonságot és amint találok valami jó tipust azonnal szólokKép Ahogy olvastam az igényink azonosak, lábtartó, elég hosszú ülőfelület, tudjanak benne szunditani is...stb.Kép Az autósülés minden akció nélkül 18-20.000,-Ft-al olcsóbb db-onként de lehet, hogy a múlt év óta otthon fel is mentek az árak. A Németeknél nem, mert Marcsikának pont két hete vettünk autósülést kint annyi volt az ára mint októberbenKép

doris

DorisKép
Milyen típust vettetek Marcsiéknak, és mennyi volt, ha nem vagyok túl indiszkrét ? Tényleg ugyanolyanok az igényeink.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
A márka azonos a mienkel: Römer King TS+ és átszámitva 42-43.000,-Ft volt. Én az enyémeket otthon vettm meg még szeptemberben mert hirtelen úgy döntött a család, hogy üljük meg a gyerkőcök szülinapját és egyik ülést Anyósék fizették igy megvettem együtt mindkettőt. 59.990,-Ft-ot fizettem a Brendon-ban. Most nem tudom mennyi, mert lehet már azóta otthon felmentek az árak. Sajna a fotóját már nem találom a gépemen, valószinüleg kitöröltem miután elküldtem Marcsinak...

doris

CatKép
A neten megtaláltam azt a szint amit vettünk MarcsinakKép

Kép

doris

Judy!
Egyetértek Dorissal! Csak az a kéréds,mennyire vagy hajlandó betartani azt,hogy pihennni kell.Na meg persze,hogy minden vizsgálat eredménye tökéletes legyen.
Nekem is azt ígérte a doki a kezdetektől,hogy a 24.hét körül be kell feküdnöm.Most 27+3naposan még itthon vagyunk.( csak el ne szóljam magam,mert ma megyek újra kontrollra!)De mindenhol minden rendben velem is meg a babákkal is.
Szóval ha te is úgy érzed,hogy jól vagytok, maradj otthon.De ha bármi gondod van,inkább feküdj be és hétvégente ( amikor a párod is otthon van) még te is hazamehetsz.Azért már szerintem te is megérzed a frontokat,nem?!

Ikdikó!
Gratula a kis fogacskához!

Márti!
Kíváncsian várom az "élménybeszámolót" az újabb pisivételről!

Edit
27+3

Kép

Kép
edit73

CatKép
Nekünk is Dorisék vették meg kint az autósüléseket. Römer Duo plus (isofix). 255 euró volt egy, itthon 30 ezerrel drágább darabja, így a kettőn 60 ezret spóroltunk, örök hála érte DoriséknakKép. Nem tudom hogy lehet nálunk ennyire aránytalanul drágán adni. Szerintem, ha van az autóban isofix érdemes megvenni, mert nagyon stabilan rögzíti az ülést.

Pusz, Edi
edi

EdikeKép
El nem engedlek innen, nézzenek már oda!!!!!KépKép Tessék ide irogatni az ikres topikba légyszi-légyszi, mert egyébként semmi kapcsolatom sincs Veletek...Kép Irgum-burgumKépKépKép
CatKép
Nektek is felajánlanám, hogy megvesszük az üléseket, csak a hazavitel problémás, mert mostanában nem jön hozzánk senki, akihez be tudnánk rakni az üléseket, mi meg folyton teli kocsival jövünk-megyünk...Kép De ha lenne valaki aki erre jár, akkor meg tudom venni és tudom tárolni itt nálunkKép

doris

DorisKép
Ígérem szófogadó leszek és jövök!Kép

De most megyek, mert ébredés van.

Puszi, Edi
edi

Sziasztok!

Ma is olyan jó idő van, ennek örömére nekikezdtem az ablakpucolásnakKép

Autósülés téma: én nem is gondoltam volna, hogy ekkora árbeli eltérések vannak.... És ha a neten rendelnék, akkor nem tudjátok véletlenül mennyi a postaktg?

Cat!
Igazából nem vettem észre hogy szenvedtek volna a fogakkal, továbbra is jól alszanak éjszaka, este tíztől reggel nyolcig.Kép

Claire!
Jobbulást a kis betegeknek, a játszótérhez pedig gratulaKép

Orsi!
Nálunk Szabi aludt állandóan az " orrán ", eleinte néztem vesz-e levegőt, ill. elfordítottam a fejét, de ő akkor is visszaigazította magát...Mára már leszokott róla, de mindketten hason alszanak.
Én négy hónaposan adtam először gyümit, nem kérték, azután öt-és hat hónaposan is, de egyáltalán nem akarják elfogadni a kanalat, bármit is adok nekik.
Szerintem öt hónapos korukban kipróbálhatod mennyire ízlik nekik, ha nem kell nekik, majd vársz még egy-két hónapot.

Betét: A kórházban és még itthon is Tena supert használtam.

Ildikó
ildikó

IldiKép
Sajna fogalmam sincs a postaköltséget illetően de tényleg minden babaholmi sokkalta olcsóbb Németországban mint otthonKép
A kanál miatt ne izgulj! Nálunk nagyon hosszú ideig ez volt a helyzet...Lilluska egyáltalán nem akart kanállal enni és bár be voltam tojva, hogy miként fogunk igy leszokni a cumisüvegről. Most már csak a vacsit eszik üvegből, a reggeli Avent itatóból a többi pedig kanalas étkezésKép
Én tegnap pucoltam két ablakot, többre nem futottaKép

doris

Sziasztok! Kép

Most önzőzök, hiába olvastam végig amit írtatok, nincs agyam reagálni.
Mi is megjártuk a dokit, volt UH, súlymérés és flow. 1490gr és 1370gr -osak a fiúk. Szóval nem nőttek igazán sokat a két hét alatt Kép Jövő héten labor, a cukor miatt, aztán megint lemérik a srácokat. Kicsit elkeseredtem, amúgy is állandóan éhes vagyok, fogalmam sincs mit tegyek. A dokik szerint nem vészes a helyzet.
3 órát töltöttünk a kórházban, de már ettől széthasad a fejem Kép

Na nem nyafogok itt tovább.

Szilvi
31+4

Sz.

KépKép
sziszus

Doris!Kép
Köszi, nem is aggódok annyira, csak ált. az a természetes, hogy a babák könnyen hozzászoknak a kanálhoz, vagy egyáltalán, a más ízekhez. Nálunk a fiúk még a cumisüvegből sem akarnak mást enni csak tápszert....

Ildikó
ildikó

IldiKép
A postaköltség a súlytól és térfogattól függ, így autósülésekre húzós lenne.KépKép

DorisKép
Igazán kedves és önzetlen Tőled, hogy felajánlod a segítségedet. Még nem tudjuk, hogy mi módon lesz, de keressük a megoldást. Nézem a német oldalakat, de ha Te látsz valahol, akkor megkérlek, hogy szólj. Valszeg nem isofixes lesz, azért, mert szeretnénk később egy 2. autót, ami nem biztos, hogy isofixes lesz.

EdiKép
Köszönöm a segítséget, majd Nálatok kitárgyaljuk a
témát.

SziszusKép
Mennyit nőttek a 2 hét alatt? Nem kell készpénznek venni ezt a súlymérést, sokat tévednek!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép 190gr-ot és 220gr-ot, persze hogy nem pontos, de ez akkor is kevés Kép valószínüleg hármonknak kevés a 160gr szénhidrát Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Doris!
Dehogy harapom le a fejed.Kép
Igazad van, a kényszer nagy Úr.
De most nagyon elszánt vagyok.Ma is egész nap feküdtem.Tegnap nagyon kiborultam, úgyhogy inkább itthon, mint a kórházban.Kép
Nagyon szupi ez az ülés.Kép

Edit!
Persze a betartásra kell odafigyelnem.
Ami nagyon nehéz leszKép, mert most jön a jó időKép.
A dokim csak annyit mondott, hogy sokat pihenjek (feküdjek) és ne cipekedjek.
Egyébként minden rendben van, jól érzem magam.Kép

Sziszus!
Kérlek ne keseredj el.Kitartás!!!!
Már nincs sok hátra!!!

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Szilvi Kép
a 160 grnak nincs ehhez köze. A beszülzt súllyal meg ne foglalkozz. Nálunk 300 gr előny jósoltak Máté javára, pedig 10 gr-mal ő lett végül a kisebb... csak a feje nagy Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

CatKépOrsiKépDorisKép
Megnyugodtam a hasonfekvés miatt..
KismamákKép
Szerintem sem kell a becsült súllyal foglalkozni, nekünk 1900 gr-ra jósolták Jocit és 2300 lettKép

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Judyt!

Ez az!Pozitív hozzáállás!A többi meg a természeten múlik!Szurkolok nektek,hogy minél tovább otthon maradhassatok!

Sziszus!
Szerintem se keseredj el!Ezzel a súlybecsléssel olyan sokszor tévednek!És biztos igazad lesz.Változtattok egy kicsit az étkezéseden és jobban híztok!Még most se olyan tragikus a helyzet.

Jaj,nekem olyan jó kedvem van!Voltunk orvosnál és úgy örülök,még kaptam megint 3hetet!Ha ilyen ügyesek leszünk,akkor lehet,hogy nem kell befeküdnöm csak a 33-34.hét körül!
Most mindenesetre azt modta a doki,hogy teljesen zárt a méhszáj, még mindig 3000-es és magasan vannak a babák.Meghallgattuk a szívhangot is,az is rendben volt.Uh-on is mindent jónak talált,koruknak megfelelőek,van magzatvíz is,amennyi kell.Vérkép,vércukor is jó.Sőt mostanában a vérnyomásom is rendben van!
Szóval egyszerüen mind a négyen ügyesek vagyunk és csak dícséretet kaptunk!
Bocs,hogy így örülök magamnak!De még nagyon nem akarózik befeküdni a kórházba.Főképp ebben a szép időben!
Jaj!Mindenkinek köszönöm a segítséget betét ügyben!
Mindenkinek szép estét!

Edit
27+3

Kép

Kép
edit73

SziasztokKép
SzilviKép
Szerintem nincs ezekkel az adatokkal semmi gondKép A diétádon biztos sok múlik...nem ehetnél kicsit többet ha folyton éhes vagy? Úgy értem olyasmit ami nem árt a cukrodnak? Fel a fejjelKépKép
CatKép
Pontosan mire gondolsz? Mikor szóljak, ha mit látok? Met ez az ár amit irtam és amit Edi is irt, teljesen hétköznapi, nem akciós árakKép Én a Babyone üzletben vettem az ülést de rámentem az osztrák Kika honlapjára és ott is lényegesen olcsóbb mint itthonKép Szólok szivesen de mikor? Egyébként ha nem isofixes ülést keresel, akkor a Römerek közül az a legjobb amit magunknak is meg Marcsikának is vettem (Römer King TS +). Ha más márkát szeretnétek esetleg (Concord ami elég népszerű még itt) akkor annak is szivesen megnézem az árátKép
JudytKép
Ügyes vagyKép Csak igy továbbKép
EditKép
Jaj, ezek nagyon jó hirek, én is örülök és remélem még sokáig egyben lesztek otthonKép Ügyesek vagytokKép

doris

Edit!
Ez nagyon szuper.Kép
Ügyesek vagytok.Kép
Én is örülnék neki ha ki tudnánk húzni itthon a 33-34. hétig.Te hogy csinálod?
Egész nap szigorúan fekszel?
Vagy megengedsz magadnak egy kis csavargást is?

Doris!
Veletek mizujs?
Lilcsike nem indult még el Geri után?

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Judyt Kép
Nem szeretnék a dokid ellen beszélni, de egy problémamentes kettes terhességnél szerintem nem indokolt a folyamatos fekvés. Edit a 3 babával egészen más helyzet.
Miért kell Neked feküdnöd? Én egészen amíg korházba nem kerültünk aktív voltam (és biztosan nem emiatt kerültünk be). Cat is Kép

Doris Kép
Ha véletlenül babafelszerelések környékén jársz megnéznéd nekem, hogy a Concordnak az az ülése, ami 0-18 kg, és háttal is beköthető mennyibe kerül arra felétek? köszi. - semmi sürgős, csak érdeklődöm.

Orsii

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Rendben megbeszéltükKép Megnézem és irok, ha láttamKép
JudytKép
Elindulni még Geri sem indult el csak már önállóan fel tud állni és stabilan vigyorok állás közbenKép Lilluska két napja kisérletezget azzal, hogy nem egyedül, hanem kapaszkodva feláll és akkor elenged egy-egy másodpercreKép Én meg újjongva visitozom, hogy mennyire kis ügyes és ilyenkor újra csináljaKép Nagyon kis tündérekKép

doris

Szilvi,
Ne keserdj el! Nekem az első kislányommal 30+x hetesen 1680g volt a becsült súlya, pedig egyedül volt! és két héttel a kiírás előtt 2900g-mal született, ami teljesen jó súly. Szóval még bőven fognak hízni, csak próbáld minél tovább bent tartani őket Kép
Zsuzsó
zsuzso

EditKép
Nyugodtan örvendezz, mi is nagyon örülünk ennek a hírnek. Azért nem semmi, hogy 3 babával ennyire ügyesek vagytok, és rendben van minden. Példaértékű!!!KépKép

SziszusKép
Nem ehetnél egy kicsit suttyomban többet ?Kép Nekem is kicsit magas lett a terheléses cukrom, de én nem foglalkoztam vele. A szülés után teljesen normalizálódott. Szerintem ez annyira szélsőséges terhelése a szervezetnek, hogy kevés az olyan ember, akinek tök rendben van.

DorisKép
Arra gondoltam, hogyha látsz vagy Römert vagy Concordot, amit leakcióznak, a már eleve alacsonyabb árról, akkor kérlek szólj. Mivel nekünk nem sürgős a dolog, ráérünk akcióra utazni. Kb. júliusig jók lesznek még a hordozók. Addigra kell valami megoldást találnunk a gyerekek szállítására. Tudod nálunk az is a gond, hogy sétáknál ha nehezen is, de a gyerkőcöket a 3. emeletről le tudom hordozóban vinni a garázsba a babakocsihoz. De ha megszűnik ez a hordozós dolog, akkor két 8-10 kg-os gyerkőcöt nem tudok levinni kézben. Szóval ezen töröm a fejem.

Geri hogy tűri a szemleragasztást? Mikor kell kontrollra menni vele?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Ok, értem, ha akciót látok akkor mindenképp rávetem magamKépKép Ez a lecipelős gond teljesen értehető...nálunk is ez állt elő tudod, decemberben, hogy lecseréltük az utósüléseket. Épp ezért vagyok ennyire babakcosikotrásban is, mert meg kell oldaom a közlekedést valahogy. Ha látok jó kocsit akkor is szólokKép
VadvirágKép
Megnéztem tegnap az ABC Design ill. a BabyWelt kocsit amikről beszéltünk mert pont az az ABC volt kiállitva a tegnapi bababoltban amit Te is néztél. Szóval fix az alsó lábtartó amire nem ér le Geri lába ill. nagyon alacsony a háttámla amin meg már szinte túl is nyúlik a buksija. Ugyanez a háttámla problémás a Baby Welt kocsinál is de annak mondjuk állithótó a lábtartója vagyis stabilan tud benne ülni. Még keresgélek...Kép

doris

Orsi!
Azt mondta azért, mert a méhszájam meg van rövidülve.KépPedig most tudnék csak igazán csavarogni, ebben a szép időben.
Nem merek vétkezni, mert sohasem bocsájtanám meg magamnak, ha bármi is történne a fiúkkal.

Doris!
Bocsi, Én emlékeztem rosszul az elindulást illetően.De ez nagyon szuper, hogy Lilluska is próbálgatja a felállást.Kép
Ügyes gyerekeid vannak.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Judyt!

Vannak napok,amikor csak fekszem.Főleg ha front jön.Az engem szó szerint "földhöz vág"!
De van amikor egész nap ficánkolok!Persze ez nem azt jelenti,hogy nagytakarítást végzek.Se hajolni,se nyújtozkodni nem szoktam.Apa pakolja be még a mosogtógépet,mosógépet is.Emelni se emelek semmit,még egy szatyrot se.Ez sok plusz munkát jelent a családomnak.Meg tőlem sok-sok türelmet igényel.Mert nem akkor csinálom meg a dolgokat,amikor én szeretném,hanem amikor valaki ráér.De a célért muszály!
Ez sajnos az említetteken kívül még sok mástól is függ.Nem mindegy,hogy mennyire tevékeny,mozgalmas életet éltél a terhesség előtt,mennyit híztál vagy milyen alkat vagy.És ezt a dokim is mondta.
Ráadásul nekem az is segít,hogy összevarrták a méhszájat.Aztán magas vagyok,széles csípővel.Így magasan tudnak feküdni és nem myomják a méhszájat.
Judyt!
Vannak dolgok,amiken nem tudsz változtatni,mert adottság.Amit tehetsz,az az hogy szigorúan pihensz!Ha ez nem segít,akkor bízol benne,hogy nem árt a babáknak egy korábbi születés.
Ha pihenni csak a kórházban tudsz,akkor feküdj be!Nem mindenki tudja megoldani,hogy a családja kiszolgálja hónapokon keresztül.Én nagyon szorítok nektek,hogy nagyon sokáig bírják a babák a pocidban!!!

Az a kérdés bennem is felmerült,ami Orsiban.Miért kellene befeküdnöm,ha semmilyen probléma nincs?Megkérdezted erről az orvost? Meg ha ő azt mondta,hogy úgyis te döntesz,akkor nincs gond.Csak azt kell mérlegelned,hogy tényleg hajlandó vagy-e és tudsz-e otthon pihenni!Most hol tartsz a terhességben?

Doris!

Geri hogy vieli a leragasztást?Lilcsike is megszokta már a tesó szemüvegét?

Élvezzétek a jó időt!Remélem, a napocska is nekünk süt!Mindenkinek jó D vitamin gyűjtést!
Edit

Kép

Kép
edit73

Judy!

Azért ha megrövidült a méhszáj,akkor az azt jelenti,hogy a babák súlya nyomja a méhszájadat.Ez pedig bármikor beindíthat egy szülést.Elég egy front ( amit holnapra is ígérnek)!
Ilyenkor tényleg nincs csavargás,meg hosszú séta.Max 20perc,az is csak "jobb" napokon.Amúgy meg ha van lehetőséged,feküdj ki a napra, olvasgass vagy dumcsizz barátokkal,rokonokkal!

Azt gondolom nem véletlen az orvosod óvatossága.Nem mondta,hogy mennyire rövidült meg?Illetve ezt be is kellett írnia a kiskönyvedbe!Mennyi volt eredetileg és mennyi lett?

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszi lányok! Kép

Próbálom magam összeszedni Kép

Orsi Kép én már nem tudom mi mivel függhet össze, de az biztos kb. egy hete kajálások után 1 órával már farkaséhes vagyok Kép
Máté a férjem "kedvence" Kép mindig megmutogatom a képeket neki, az a legjobb amikor az egész gyerek mosolyog Kép

Edit Kép dejó, hogy minden rendben!! Kép csak így tovább, tényleg ügyesek vagytok mind a négyen Kép

Doris Kép ez a diéta csapdája, ha szénhidrát mentes dolgokat eszem (hús, sajt, tojás) akkor meg az aceton lesz mégtöbb Kép
Nagyon ügyesek a gyerekeid Kép szemüveg már egész nap Gerin van? rakhatnál fel új képeket Kép

Zsuzso Kép én lassan a 2kg-ot is álomhatárnak látom Kép

Cat Kép most kicsit többet eszem, de nem suttyomban Kép meglátjuk a cukrommal mi lesz.

Judyt Kép megrövidült méhszájjal tényleg vigyázz!

Szilvi
31+5

Sz.

KépKép
sziszus

Edit!
Köszike a válaszodat.Kép
Eddig elég aktívan életem.Kép
Ezért egy kicsit most nehézkes az átállás az "új életvitelre".
Az a gondom, hogy még csak most nézte meg először a méhszájamat (24 hét).A dokim is azt mondta, hogy a babák súlya miatt kell feküdnöm minél többet, hogy ne nyomják sokat.
Persze, hogy a legfontosabbak a babák.Kép
Tudok itthon pihenni, ezért nem szeretnék a kórházba menni.A dokim azt mondta, hogy csak a fekvés miatt kellene, így megbeszéltük, ha itthon betartom, akkor még nem kell bemennem.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Doris!
Hát nagyon kíváncsi leszek, mi lesz a végeredmény babakocsi ügyben... Kép Szerinted mikorra hozod meg a "végleges" döntést? Kép

Én most már annyit biztosan tudok, hogy vagy Welt, vagy ABC... Kép

Nagyon-nagyon édes lehet Lillus és Geri ahogy próbálkozik. Kép
Én is amikor Jázmin csinál valami újat, folyton újongok, dícsérem, mosolygok mint egy vadalma, puszilgatom, stb. És persze ez nagyon tetszik neki Ő is nagyon kedvesen nevet és újra próbálja. Kép Olyan fantasztikusan aranyosak tényleg. Kép

Éva!
Megtudnád kérdezni esetleg a barátnődet, hogy vajon melyik ovit érdemes megnézni itt a környéken? Kép

Vadvirág
Vendég

Doris Kép

Sajna, nem emlekszem pontosan a labtarto reszre... Kép Lehet nalatok kapni ezt a modellt? - mert ugy lattam hogy otthon nem nagyon forgalmazzak. En egyebkent a Supertwin-re voltam rakattanva, de azt itt nem aruljak, mert nem felel meg vmilyen szabvanynak. Az elado meg arrol akart meggyozni, hogy jo lesz ez, csak az egyik babat a hordozoba kell tartani...

Autosules temaban en is kernek egy kis segitseget. Van olyan ules ami, mar 5-6 honapos babanak is jo, es utana viszonylag sokaig lehet hasznalni? - mert mi csak a karacsonyi hazalatogaskor hasznalnank eloszor, de jo lenne ha nem kene azonnal utana lecserelni...

Gyongyi

bgy

Sziasztok,

vmikor régen igértem képeket az eladó babakocsijainkról a pocakosoknak, főleg azoknak, akik "vidéken" laknak, és nem kell liftezniük, bevásárolniuk babakocsival.
Nos itten vannak:
http://fototar.origo.hu/pages/albumlist/albumview.jsp?id=651981
Az egyik egy GRACO tipusu, három fokozatba dönthető, esővédővel, lábzsákkal, és egy védőkarral.
A másik Chicco, inkább nyári, szélesebb változat esernyőre csukható. Ennek is dönthetőek a háttámlái, de inkább nagyobbaknak való.
Ezen kivül van még 2 db Concord márkáju autósülésem (0-18 kg) és két kenguru is, szintén Chicco.
Ha vkit érdekel, itt tud elérni:
szhoffmann@freemail.hu

Szilvi
manoca

Sziasztok,

Kb ezer éve nem jutottam ide, de ma ezt az oldalt sikerült átfutnom. Látom, megsokasodtak itt az ikreket várók Kép de jó, mégsem fogy a magyar Kép

Szal VÁRANDÓSOK FIGYELEM!!!
Előre leszögezem, az alábbi termék eladásából semilyen hasznom nem származik, csupán szeretnék mindenkit megkímélni attól a hercehurcától, amin én és a fiaim keresztülmentünk. Biztosan tudjátok, hogy egyszerre szoptatni lehetséges, de hogy fogjátok őket egyszerre büfiztetni? Amíg ugyanis kicsik, bár a súlyuk miatt elbírnátok, de a fejecskéjüket is kell tartani, tehát nem olyan egyszerű kivitelezni, később meg a súly miatt nem lehet őket tartani. Persze az első időkben van segítség, de utána mi lesz? Erre az esetlegesen felmerülő problémára szeretnék ajánlani egy lehetséges megoldálst: büfi-pad.
www.bufipad.hu
Sajnos, azt nem tudom, mennyibe kerül, de végül is egy elég, hiszen egyik csemete a padon, másik lurkó anyánál tud büfizni.

Bgy,
Autósülés témában csak annyit, hogy a hordozót kb egyéves korig tudja a baba használni, utána már a lába miatt nehézkes a becsatolása az autóba, meg valószínűleg kényelmetlen is neki. A "kettes" típusú ülést akkortól lehet használni, ha már a baba biztonságosan magától tud ülni, nem kell tartani a hátát, nem dől el semmilyen irányban.

Mi jól vagyunk, srácok szépen nőnek, Orsi még mindig lelkes nagytestvér, amúgy nemtok sok újdonságot Kép

mennem kell, itt az ebéd ideje

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

CatKép
Az isofixes ülést a nem isofixes autóba is be lehet tenni. Akkor ugyanúgy biztonsági övvel rögzíted, mint az összes többi ülést. Nem rádumálni akarlak, de ha csak azért nem akarod, mert az egyik autótok nem isofixes, akkor emiatt nyugodtan választhatod.Kép

DorisKép
Látod ezért nem merek én ide írogatni, ez a topic annyira pörög, itt nem lehet napokra eltűnni.Kép

Edi
edi

Szilvi,
most híznak csak igazán, majd meglátod. Pihenj sokat, egyél amennyit lehet, szerinem sem suttyomba, a cukorral tényleg nem szabad viccelni. Nagyon drukkolok neked!!!

Lányok,
mi pont most a hét végén autóztunk ki Ausztriába, elég volt átlépni a határt, és az első ÖAMTC boltban vettünk két db. Römer isofixes ülést (250 E/db). CSak mert látom, pont ez a téma. Nagyon szuperek Kép
Zsuzsó
zsuzso

JudytKép
Köszi a dicséretet, vigyázzatok magatokraKép
EditKép
Ügyes vagy, hogy igy meg tudtad szervezni az életeteket, bár ez másként tényleg nem működneKép Köszi, Geri megszokta már a szemüvegetKép Fél napig ragasztom a jó szemét és akkor nincs semmi gond, de ha lekerül a matrica, akkor ugye szemcsi nélkül is jól lát, igy gyakrabban lekerül a szemüveg...Kép Lilluska nagy huncut kópé CicalányKépKép Tépkedi a bratyója szemcsijét rendesen...Kép
SziszusKép
Szerintem is variálni kéne a diétádon... Igen, Gerin egész nap rajta van már a szemcsi kivéve mikor letépkedikKépKép
VadvirágKép
Nekem ez nagyon fontos és sürgős is (mivel itt a jó idő és egyedül képtelen vagyok elindulni velük, mivel a nagy P.P.Duette kocsink meg persz eotthon maradt...) ezért szerintem néhány héten belül döntésre kényszerülök viszont ha gondolkodsz ABC-n, akkor találsz olyat ezen belül aminek van lábtartója mert prosiban láttam többször is. Esetleg nézd meg aztKép Ma még megyünk egy vagy két helyre és ha nem sikerül semmit találni akkor elvileg jövő hétvégére tervezzük átmenni Milánoba ott körbenézni. Ha találok valamit azonnal megiromKép
Igen, tündéri ez a kisérletező korszakuk, én is imádom és mindig tartogatnak valami meglepetéstKépKép
BGyKép
Nem, itt még nem láttam ezt a modelt de melyik a Supertwin? Most hritelen nem ugrik be...Kép Figyu, csak jóindulatból irom, hogy nem tudod folyton hordozóba tartani az egyik babát, mert az azért kényelmetlen és nem tesz jót a gerincnek ha minden alkalommal úgy tesztek hosszú sétákat legalábbis nekem a Dévényes gyógytornászunk ezt mondta. Pl. nem gond, ha egy-egy alkalommal hosszabb ideig igy ülnek a kocsiban, de mindennapos 40-50 perces vagy hosszabb sétákat már nem javasolnak hordozóval, inkább fektetveKép
HeppiKép
Fotót kérünk a gyerkőcökrőlKép
EdikémKép
Ezt a kifogást nem fogadjuk elKép

doris

Doris Kép

Igen, tudom hogy nem jo allandoan hordozoban tartani oket, sot en egyaltalan nem is akarom, ez a problemam a babakocsi vasarlassal itt... En extra kenyes vagyok ebben a temaban, mert nekem is gerincproblemaim vannak, szoval mindenkepp olyan kocsit akarok, ami mozessel egyutt van. A Supertwin a Jane ikerkocsija, erre lehet ket mozest szerkeszteni. Egyebkent meg is mondtam az eladonak, hogy szerintem nem jo megoldas hogy az egyik baba mindig hordozoban van... itt ugy tunik nem zavarja oket. Tegnap lattam egy kb. 1 honapos babat egy olyan babakocsiban, aminek lehet teljesen hatradonteni az uleset... Kép Szegeny teljesen szerencsetlenul nezett ki benne.

Heppi Kép

Koszi, arra lettem volna kivancsi, hogy van-e olyan ules, amit hosszabb tavon lehet hasznalni, mert ha 5 honaposan hasznalnak eloszor (akkor is csak kb. 3-4 hetig), es legkozelebb csak 1+ evesen, akkor nem nagyon eri meg beszerezni a hordozot...

Gyongyi

bgy

GyöngyiKép
Értem, igen célszerűbb olyat nézned, ami fektethetőKép Talán a mózes nem fontos mert egy babakocsi zsákba is jól be lehet bugyolálniKép Az autósülést biztos nem használnátok hamarabb is? úgy értem a hordozót? Mert vásárolni, kirándulni...stb. fogtok járni vagy nem kocsival teszitek?

doris

Nekünk van egy eladó büfipadunk, ha valaki érdekel. Mi nem igazán használtuk, mert én külön szoptattam a fiúkat. Mi is használtan vettük egy hármasikres családtól, szóval a pad már gyakorlott Kép maga megbüfizteti a gyereket Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!!
Régen voltam nagyon és megint termékenyek voltatok...
nem tudom kivel mi van mert nem tudtam még visszaolvasni ,de remélem minden baba és mama,na meg a pocakosok is szóval mindenki jól van ,itthon van...
voltam tegnep dokinál 2 hét tutti itthon utána megint kontroll...úgy parázok a kontrolloktól mint macska a víztól..nehogy kórház legyen a vége...
Lenne a mamikhoz egy SOS kérdésem!!!!
mellszívón gondolkozom de nem tudom hogy fog e kelleni ...kaptam egy Baby Nova márkájút(vákum elven működik),és gondolkozom hogy kéne-e venni mellé egy Aventisis kézit is.
ölöslegesen nem akarok bevásárolni de ha a meglévő nem jó akkor vennék aventet vagy lehet nem is lesz annyi tejem még várjak a vásárlással?????????????
Szerintetek?Választ kéne adnom de nem tudom mi legyen...

Köszönöm a segitséget...Kristin
kristin75

Sziasztok!

Annyit írtatok, hogy nem győzöm visszaolvasni a hozzászólásokat!!

Vadrvirág

Beszélek a barátnőmmel, neki most lett iskolás a kislánya, biztosan tud segíteni.
Majd írok, ha beszéltem vele.

Éva

Kép

Kép
éva75

KristinKép
Tapasztalat: Szerintem ne vegyél előre még egy mellszívót. Próbáld ki a meglévőt, és kérj a kórházban segítséget, hogy melyiket ajánlják. Én sajnos előre megvettem az Aventet, és nekem nem jött be, nem tudtam fejni vele. A kórházba is nálunk lepocskondiázták az Anyatejgyüjtőben, és a Medelát ajánlották. A Medela Mini Electric viszont nagyon bejött. Adapterről is működtethető, és nem fárad el a kezed tőle. Chicco-t sem szabad venni, mert az meg csak beszívja a bimbit, és nem engedi ki, csak gombnyomásra, szintén 18 ezer Ft-ért.Kép

EdiKép
Ne csak akkor gyere, ha tanácsot kell adni (mondjuk nagyon jót mondtál, mert ezt nem tudtam, és ez az info sokat segített, köszönömKépKépKép). Én is azt mondom, hogy csak kifogás a topik pörgése...Kép

És egy mai kép (lehet találgatni, hogy ki kicsoda, és ki a kakukktojás?KépKép)

Kép

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?