A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

OrsiKép
Mindkettőjüknél fogzásra gyanakszom... Kimeritő dolog, de nem tudok okosat tanácsolni. Esetleg nappal hűthető rágókával próbálkozhattok. Az evésre végképp nincs ötlet. Két óránként szoptatod igy?
Ez nem isofixes ülés, hanem az alatta lévő legjobb. Kép Ez a márka van nekünk is, csak én 59.900,-Ft-ért vettem múlt szeptemberben a Madlenába mai azóta Brendon de az árak nem hiszem, hogy alacsonyabbak...

Puszi:Doris
doris

DorisKép
A bécsi Toys"R"Us weblapját néztem, de nincs ez akcióban. Nem ugyanazt akciózzák ? Vagy a weboldal nincs frissítve?

Köszönöm szépen, hogy ilyen kedves vagy, és nézed. Ez nagyon tetszik nekünk, ha Ausztriában van, megvetetjük a soproni rokonokkal.Kép

Délelőtt a Megatoysban voltam, babakocsi nézőben. A PP Aria Twin (99 ezer Ft) olyan nehéz mint a kő, így mi biztos nem veszünk azt, és nekem az irányíthatósága sem tetszett (nehézkes). Van viszont egy új Graco, ami egész jó, de a gyerekek sajnos nem voltak ott, így azt nem tudtam kipróbálni (még nem is jó próba-alanyok, mert picik hozzá). Könnyű, könnyen irányítható, és 59.900 Ft. Még ráérünk venni, de feltérképezem a piacot.Kép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép
Nem mentek mostanában doki felé ? Megnézhetné, hogy dagadt-e az ínyük, és a foguk-e. Én is csak arra tudok gondolni. Ugyanis én sem vettem észre, és Olinak be volt dagadva már 2 ínye, és rá 1 hétre kijött a 2 alsó fogacska alul.(jó kis anya vagyokKépKép) Vegyél Chamomilla homeobogyót, hátha segít nekik.

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Fogalmam sincs hogy azonos dolgokat akcióznak-e? Ezt a svájci prosiban láttam és ha gondolod megvenni meg tudom, csak a hazjuttatás okoz gondot, mert mi ugyan megyünk májusban meg júniusban is, de tele a kocsi júniusban meg repcsivel megyünk... Nincs valaki, aki Svájc fele járna esetleg vagy az Olaszok felé, mert akkor még valahogy össze lehetne hozni a dolgot...

Igen a Graco-ba teljesen beleszerettem én is csak sajnos az első ülésnél nincs felhajtható lábtartó és elég szerencsétlenül ültek az enyémek a hátsó részen ami vizszitesig dönthető nézd majd meg ha Babát ültetsz bele, mert nálunk "gurnyadósnak" tűnt mikor Lilcsi csücsült benne és ahogy ficánkolt eléggé le is csúszott és méginkább C alakban volt a háta. Persze lehet, hogy csak az enyémek ilyen kis szerencsétlenkedőkKép Egyébként én is teljesen beleszerettem ebbe a kocsiba és szépnek találtam meg az alsó nagy kosár is olyan jónak tűntKép Remélem nektek beválikKép Ez a PP.kocsi amit láttatok az egymás melletti változat ugye?

doris

Orsi,

szerintem mindkettőnek a foga jön, túl kell rajta esni!
Mi a DENTINOX gélt használjuk, egy kicsit érzésteleníti az ínyt.

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Orsi!

Holnap menne az öcsém a büfipadért.Keresni fog az általam megadott mobilszámról,de már sms-t nem küld előtte.Otthon lesztek?Nem gond?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Claire!
Boldog szülinapot Eszternek és ÁdámnakKép

Cat!
Olinak és Samunak boldog félévességetKép

Orsi!
Szerintem is a fogacskák készülődnek. Dentinox gélt mi is használtuk, kis időre segítKép

Márti!
Én is üdvözöllekKép Megnéztem az albumotokat, legjobban a fürcsis kép tetszikKép

Nettke, Judyt!
Kitartás a kórházhoz( én unalmamban boci csokival hízlaltam a fiúkat), drukkolok, hogy a babucik még a pociban maradjanak jó pár hétigKép

Lányok!
Ti láttatok már testvérfelállót? Ha igen, mennyire praktikus, ikerkocsihoz is lehet használni?
Most, hogy itt a jó idő, mennénk hosszabb sétákra is, de a lányom hamar megunja a gyaloglást, ezért jutott ez eszembe.

Ildikó
ildikó

Egész nap itthon leszünk. jöjjön nyugodtan.
Annyi van, hogy a kapucsenengőn a mi nevünk van. Vaczkó-Kovács-ot kell nyomni.

Várjuk!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

DorisKép
Köszönjük a felajánlást, de Svájc sajnos messze van nekünk.Kép Figyelem az osztrákokat, hátha ott is megjelenik akciósan, mert akkor lecsapunk. Egyébként ma láttam ugyanezt a Megatoysban 59.900-ért. Azért is jó volt a kiruccanásunk, mert megnéztem az itthoni autósülés kínálatot. Eddig vaciláltam a Concord és a Römer között, de meggyőzött a látvány. A Römer sokkal jobban egyben
van, nagyon stabilnak tünt. A Concordnak az az ülése ami nekem nagyon tetszett 0-18 kg-ig, az 99.900 Ft volt. Ez azért nagyon durva!!!!

A PP testvérkocsi egymás mögötti volt. Ugyanolyan mint a miénk csak az első ülés nagyobb gyerkőcnek való. Én második kocsinak valami könnyebbet gondoltam, ami a kocsiba is befér simán. Elég nekem a két 8 kilós gyereket emelgetni, nem még a bazi nehéz babakocsit is. Ez a lábtartó dolog azért zavaró lehet addig amíg nem ér le a lábuk rendesen. Ezt a gunnyadós dolgot megnézem majd velük.

IldikóKép
Köszönjük szépen.Kép Sajnos testvérfelállót nem láttam még, de jó ötlet.

Cat

Cat
Kép
cateye

IldiKép
Itt nagyon sokan használnak testvérfelállót, és szemre praktikusnak tűnik. Szerintme ha van keresztrúdja a babakocsinak, akkor biztos rákapcslható, de érdemes lenne úgy megvennetek, hogy ott a babakocsi is, mert akkor azonnal ki tudnátok az üzletben próbálni. Kilsányodnak ez megfelelne, úgy értem,hogy állna ott a tolókarnál?
CatKép
Biztos a PPAria Twint láttátok? Bocsi, csak azért kérdem, mert ez a tipus elvileg egymás melletti, és (Múlt évi prosi szerint)elég könnyű volt amikor próbáltuk otthon... Nem a Tender XL-et láttátok esetleg? Azt néztétek már, milyen? Szerintem ezt a Concord ülést néztük meg a múltkor Orsi kérésére és lényegesen olcsóbb volt a Németeknél is de még itt Svájcban is... Orsi ugye?Kép

Puszi:doris
doris

DorisKép
A Tender XL-t láttuk, rosszul írtam. Az Aria Twin tudom, hogy egymás melletti, de sajna nekem az nem jön be.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
melyik concordot nézted???
az ultimax, ami 0-18 kgs, a múltkor még "csak" 59.000 Ft volt a megatoysban.
És Svájcban tényleg olcsóbb, és Noban is. Az e-bayen, meg 175 EUR... én még nagyon gondolkozom rajta.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Azért a Concordnál azt vedd fontolóra, hogy nem hiszem, hogy néhány hónap múlva is menetiránynak háttal tudod majd autóztatni Őket, mert bár a Concordnak ez az ülése beköthető igy is, de a lábuk nem fog elférni szerintem. Vagyis csak annyit akartam ezzel irni, hogy ez ne legyen döntő szempont a választásodnálKép
CatKép
Nagy segitség ez nekem, hogy megnéztétek a Tender XL-et mert igy végre sikerült döntenem. Már csak ez az egy kocsi hiányzott a listámról de itt Svájcban ezt nem árulják csak két üzletbe rendelték volna be, de látatlanban nem szerettük volna megrendelni. Köszi az infot, akkor valószinüleg maradok a háromkerekű Jane Power Twin-nél. Most még kint van a PP.Duette kocsink, mert Anyósomék kihozták Húsvétkor hogy egyedül is tudjak velük sétálni, de borzasztó nagy helyet foglal a kocsiban. Egyébkén ez a PP TenderXL ülésileg milyen volt? Úgy értem volt hátul is lábtartó meg fel lehetett hajtani? Hátulra befért volna azonos méretű gyerkőc mint előre?

doris

Doris Kép
pont ezért gondolkozom én is nagyon ezen a dolgon... mert tudom, hogy nekik így lenne a legbiztonságosabb, de nem tudom, mennyire ill. meddig kényelmes.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Nekünk 11 hónapos korukig volt forditva kényelmes az utazás és az enyémek azért kissebb gyerkőcök mint a TieidKép

doris

Doris Kép
Akkor jobb a römer. Köszi az infót. LeviBaba azért nem egy óriás Kép tegnap érte el a 6kg-s súlyt Kép Kép szerintem max. 7-7.5 kg lesz egy évesen Kép
Máté meg már 6700 gramm Kép Jól elhúzott a kis éhenkórászom Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!!!

Judith irt sms-t.Azt irja jól van,pihizik,lehet a hét végén hazajön.Kinyilt a méhszája és ezért bent fekszik(ezt tudtátok ti is ).
Kapott magnézium inekciót.

Szegény...remélem minnél tovább tudja benttartani a babókat...hogy ne legyenek túl pincurkák!
Átadom neki mindenki szurkolását!!!

Dalmama!
A másik név:Norbert
Én nem jártam tornázni bár gondolkoztam rajta.Szülésre felkészitőre jársz?

Nettke!
Nagyon ügyes vagy a 3 babóval,kitartás a kórházban!

Cat!
boldog fél szüliévet!

Orsi!
Pihizz sokat ,túl lesztek rajta!!

Akit kihagytam attól elnézést csak még nem tudtam visszaolvasni mindet!!

Ma voltam dokinál!minden rendben van,néztek súlyt is:Norbi-2150-2350 és Laura:1975-2150.
Azt mondta a doki minden rendben ,szép nagyok a babók,még mindig úgy néz ki spontán szülés lesz.Viszont 1-2 héten belül már tutti nekem is be kell feküdnöm...

Remélem nem száll el....
Kristin
33+6
kristin75

Most megnéztem, hogy nem akciósan, No-ban 160 eur legolcsóbban ez az ülés ill. mintától függően 180 eurig felmehet.... azt hiszem szólok apunak, hogy intézzen nekünk 2 db-t.

Doris Kép
Ti ezt mikortól használtátok?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

KristinKép
Nagyon gratulálokKép Ügyesek vagytok, micsoda súlyKépKép JUdithnak nagyon-nagyod drukkolok, kitartást Nekik, remélem még kihúzzák néhány hétigKép

doris

Koszi mindenkinek!!!
Cat,
nekunk is a Raskaiban lesz a dokinenink (dr V. Erzsebet), de meg nem is ismerem, a vedononk azt mondta, majd o beszel vele. Szoval nem nekunk keres kocsit... ezek szerint valahol lapul egy masik 3asikres csalad:-)))
nekunk megvan a kocsink, par napja Orsi fel is tette a kepet, egymas melletti 3 uleses:-)) jo szeles.
puszi

Kép
nettke

ja, most látom, hogy az nem a TS+, hanem a sima TS.
Doris Kép tudod, mi a különbség a kettőközött?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kép

Tegnap nem volt időm írni de először is :

Claire Kép Boldog ELSŐ Szülinapot a gyerkőcöknek Kép

Cat Kép Nektek meg Boldog FELEDIKET Kép hogy rohan az idő - hihetetlen!!!

MINDENKINEK nagyon köszönöm a kedves hozzászólásokat - valahogy csak elevickélek a fiúkkal ... bár nem vagyok az a magabiztos anyatigris tipus Kép szigor csak egy napig tartott Kép inkább lógjanak a nyakamban csak ne bőgjenek Kép

Krsitin Kép
szép nagyok a babók!!! innen már minden rendben lesz ... Remélem Nektek összejön a spontán szülésKép

Judyt Kép Nettke Kép
Kitartás a kórházi napokra ... amennyire lehet még ott is próbáljatok előr eis pihenni sokat !!!

VadvirágKép
rugós hintát mióta használjátok? szereti Jázmin?
én is néztem ma a fiúknak de nem mertem még megvenni ...

Cat Kép
én a BBconfort mellé vettem még egy kocsit ... marha kis egyszerű, de a fiúk szeretik, minire összecsukható, eddig mindehová befértünk vele és ez már jó lesz nekik addíg amíg babakocsi kell ( Iglesina )...
Te miért keresel újat? Mi van a másikkal?

Orsi Kép
nálunk ez a "szájba betömködök mindent folyik a nyálam ezerrel és nyügös vagyok főleg ha valami keményebb kerül a számba" már két hete tart ... pedig jóval "fiatalabbak" vagyunk Nálatok ... de szerintem is valami fog-dolog ... van rá homeos szer, ami megkönnyíti a fogkijövős napokat ...
Kíváncsi vagyok Kép kitartás Kép

R
trus

Rita Kép
milyen kocsit vettél a BBC mellé? (hogy engedélyeztetted otthon??? Kép már a kenguru miatt is csúnyákat mondott rám a férjed Kép Kép Kép Kép)

pussz. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Ez a TS+ -os ülés a sima Römer King TS-nek a háttámláján vágásokat láthatsz ahová manuálisan kell átfüzögetned a vállpántot ha a babák növekednek a TS+-nál pedig egy autómata rendszer van beépitve (szemre olyan mintha egy háttámla szivacs lenne benne). Ha előredöntöd az ülést hátul egy kar segitségével hét fokozatban állithatod egy mozdulattal a vállpánt magasságot a korábbi 3 magassághoz képest és nem kell szétszedegetniKép Lillus 6,5 kg volt egy évesen, de a hossza akkora mint Gerié vagyis a lábának, fejecskéjének nem volt már kényelmes a hordozóKépIgen, a plüss huzatos ülés itthon is drágább pár ezerrel. MI ezt decembertől használtuk vagyis 14 hónaposak voltak akkor a babák de már hamarabb is elkélt volnaKép
RitaKép
Ez a kocsi dolog engem is érdekel, melyik tipus pontosan? Én irtam Neked pár napja, hogy szerintem fogzás van a dologban...csak akkor még nem hitted elKépKépKép Lillus foga 4 hónapos korában koccantKép

doris

Doris Kép
Köszi az infót Kép Akkor Lillus olyan alkat, mint Levi ill. amilyen én is voltam... én 6250 gr voltam 1 évesen (pedig 3,20-val születtem). Levi hosszra ugyanakkora, mint Máté Kép
Azt néztem még, hogy a TS+nak mintha 5 pontos lenne a biztonsági öve, míg a sima TSé az pontos. (kép alapján így tűnt)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Lányok!

Most bejelentkezem én is, mert már három napja itthon vagyok. Azaz csak lennék, mert állandóan rohangálok be a gyerekekhez a kórházba.

Visszaolvastam, amiről úgy gondoltam, hogy rám vonatkozik. nagyon köszönöm a sok drukkot, gratulációt. Nagyon jól esik, hogy aggódtatok értünk és együtt drukkoltatok.

Most elmesélem röviden, hogyan is zajlott az egész, ha nem unjátok. Bár a lényegről néha tudósítottam.

Szóval március 29.-én felhívott a dokim, hogy kitenyészett egy Streptococcus Agalactiae a kenetemből, amit kezelni kell. Elmentünk a receptért, és el is keztdtem azonnal a Semicilint szedni.
Este összeháborúzott a család, hogy miért nincs összepakolva a kórházi csomagom, hiszen bármelyik pillanatban szükség lehet rá. Ezen felbuzdulva este 8-kor nekifgtunk nagy lendülettel hálóingeket, köpenyt, gyerekruhákat mosni.
Szerdán reggel beraktam az anyum által kimostott cuccokat a centrifugába (mert anyum úgy gondolta, hogy jobban és gyorsabban mos, mint az automata), aztán visszafeküdtem.
11,45-kor arra ébredtem, hogy ömlik belőlem a magzatvíz (más nem is lehetett volna, olyan mennyiségű víz távozott).
Nagy pánik, felhívtam a dokimat, ő felhívta a SOTE-t, és mondta, hogy egyenesen oda menjünk. Megvizsgáltak, méhszáj egy ujjnyira nyitva volt, és megállapították, amit már tudtam, elfolyt az A magzatnál a magzatvíz.
1 óra után kaptam meg a tüdőérlelőt, és közölték, hogy minimum 12 órát hatnia kell, ezért nem is segítenek rá a szülésre, akár másnap estig is eltarthat.
Fájásaim még nem voltak, csak borzalmasan éhes meg szomjas voltam, mert kedden délután ettem utoljára. Enni otthon már nem mertem, minthogy ha császárra kerülne sor, akkor nem lehet. Így fájások nélkül már nagyon ettem volna.
Délután 5 után jött a szülésznő, tálcán két nagy szelet kenyérrel és teával meg valami kenyérre valóval, de én csak a két nagy kenyeret láttam, olyan éhes voltam már. A szülésznő fel akart segíteni, hogy ülve ehessek, a hasamra tette a kezét és közölte, hogy ha kontrakciók vannak, kaja nincs. Azzal, ahogy hozta, el is vitte a vacsorámat. Cserébe kaptam finom vacsit infúzión.
Akkor még csak menstruációs görcs-szerű fájásaim voltak.
Fél hattól elkezdtem mérni, akkor már erősebb, 4-5 perces fájásaim voltak.
Pétert hamarabb hazaküldtem, hogy pihenjen. Nem lehetett tudni, mikor lesz nagy szükségem, hogy ott legyen. Megegyeztünk, hogy majd szólok, hogy induljon, ha beindulnak az események.
Éjjel 2-re már 2-3 perces fájásaim lettek, a méhszáj még mindig csak 1,5 ujjnyira nyitva, én szenvedtem, mint a kutya, amelyik kilencet kölykedzett. Aztán 3 órakor megint megnéztek, méhszáj 3 ujjnyira nyitva. Telefonáltam, Péter pillanatok alatt bejött a kórházba.
A következő 3 órára már alig emlékszem. Mintha nem is lett volna szünet a fájások között.
Közben a szülésznő kb. éjféltől ott volt mellettem. Kivéve amikor másik szülés volt, mert született vagy 5 baba azon az éjszakán.
Aztán mondták a dokik, hogy ha nagyon székelési ingerem lenne, szóljak, mert akkor szülünk. Nekem meg majd leszekadt a derekam, annyira készültek kifelé a gyerekek. Közben meg dícsértek, hogy milyen ügyesen veszem a levegőt.
A gyerekek nagyon jól tűrték a szülést, végig rendben volt a szívhangjuk.
Antibiotikumot végig kaptam infúzión, no meg némi folyadékpótlást, hogy ki ne száradjak.
Aztán március 31.-én 5 óra 45 perckor megszületett Gergő 8/9-es apgarral, 5 óra 55 perckor pedig Ádám is meglátta a napvilágot 7/9-es apgarral. Mindketten 1570 grammosak és 44 centisek voltak születéskor. A szülés rendben zajlott, de nem gondoltam, hogy két ilyen kis babót így meg lehet szenvedni.
Amikor Gergő megszületett, azonnal felsírt. Én meg elbőgtem magam. Ádámnál burkot kellett repeszteni, de vele is minden rendben zajlott.

Kezd hosszúra nyúlni a történet, így a végét igyekszem rövidre fogni.

A szülés utáni első napok borzalmasan kellemetlenek voltak. Majd lekapartam a vakolatot, úgy fájt a gátam és (főleg) az aranyerem. No, de most már ülni is tudok, bár így is kimerít, ha többet kell egy helyben ülnöm.

A gyerekek most jobban vannak, az elején mindkettejüknek légzéstámogatásra volt szükségük, majd Gergőt lélegeztetőre kellett egy napra kapcsolni.
Aztán mindketten besárgultak, persze nem egyszerre. Ádám került hamarabb a második szobába, ahol a jobb állapotú koraszülöttek vannak. Rengeteget aggódtam értük és aggódom ma is, de most már sokkal jobb.

Ma a gyerekek átkerültek a Péterffy Sándor utcai kórházba, mert az állapotuk már megengedi. Infúziót még mindig kapnak mindketten, de most már esznek is. Ádám 10-12, Gergő pedig 5 grammokat kap szondán.
De: ma előszö megengedték, hogy hozzájuk érjek. Sőt, a nővér mindkettejüket kivette nekem az inkubátorból, így ölbe vehettem őket. Igaz, 10-20 perc után visszaadtam, mert tartottam tőle, hogy jobb lenne nekik az inkubátorban.
Ma már sokkal nyugodtabb vagyok, mert látom, hogy itt is el tudják őket látni. Igaz, a SOTE-n bármikor rá mertem volna bízni a gyerekeim Hajdú doktornőre.

A tejem a 3. napon kezdett el termelődni. Én semmi belövellés-félét nem éreztem. Egyszerűen csak kipróbáltam, hogy lám, van-e, aztán volt vagy 20 mililiter. Azóta naponta 4-szer fejek, ma 90 grammokat sikerül kipréselni. Remélem, lesz több is, mert majd ennyi nem lesz elég a babáknak, ha elkezdenek rendesen enni.

Azt mondták, ha elérik az 1600-1700 grammot a babák, befekhetek melléjük és megpróbálhatjuk, hátha szopnak. Ott egy kicsit összeszokhatunk, és összerázódhatunk, hogy itthon majd egy kicsit gördülékenyebben menjen.

No, magunkról most ennyit, megpróbállak minden nap elolvasni benneteket, bár erre nem nagyon van időm meg energiám, mert állandóan úton vagyunk. Fejek, viszem, fejek, viszem, no meg próbálok itthon is egy kicsit helyt állni, mert semmi segítségem nincs és nem is lesz. No a férjemet leszámítva, aki most is alszik, mert szülés óta meg sem állt, most meg teljesen ki van merülve.

Doris, Orsi, Nettke!
Köszi szépen, megpróbálok holnap délután válaszolni, mert most nincs többre energiám.

Nettke, Judit!
Drukk megy nektek is ezerrel, remélem, minden rendben lesz nálatok. Ha én segíthettem volna fekvéssel, biztosan megtettem volna, de még mindig nem vagyok benne biztos, hogy nem a fertőzésem okozta-e a burokrepedést. Ezügyben nálunk senki semmi konkrétat nem tudott mondani.
Szóval bírjátok türelmesen, mert megéri. Egy ilyen hét után már és is igazán tudom, pedig tudom, hogy nagyon sok szenvedés van nálunk is hátra.

Cat!
Én is Nettke is Zuglóban lakunk, mindkettőnk a Ráskai Lea utcai rendelőhöz tartozik.

Most puszi még egyszer mindannyiatoknak, kösz a drukkot.
Pocakosoknak kitartást, minél tovább tartó pocakosodást, a már anyukáknak pedig felhőtlenül boldog babázást kívánok.

Annamari + a két 7 napos legény

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnamariKép
Itt is Gratulálok de irtam magánban is, nem gond, ha nem tudsz válaszolni, tojd le most a topikot, a mail-eket elég ha elolvasod, hátha választ kapsz a kérdéseidre de ne is irogass, pihenj, pihenjetek inkább hisz ez borzasztó kimeritőKép A Családot, barátokat nyugodtan szereljétek le telefonon hisz az emberben ilyenkor annyi dolog kavarog, nem is igazán lehet mit mondani a babák állapotáról sem. Lényeg, hogy már "Hizlaldában"vagytok, a babák stabilak, önállóan lélegeznek, nagyon jó lett az Apgar értékük, nem kaptak agyvérzést, táplálhatóak a szonda miatt pedig ne izgulj Lilcsikét utolsó elötti éjszakáig szondázták és mégis megtanult önállóan enniKép A 90 ml egy nap fantasztikus eredmény, ne idegeskedj, lesz ez még több is, nagyon ügyes vagyKép A háztartást egyszerűen magasból le kéne tojnod, hogy pihenni is tudj a fejések, rohangálások mellett... Ha nincs családtag aki segiteni tudna akkor kérd meg egy barátnődet de ha az sincs, akkor egyszerűen hagyd a lakást a fenébe, majd ha bent leszel a korházban a babókkal a Párod szépen apránként besegitKép

Nagyon drukkolunk és ha bármi kérdésed merülne fel irj sms-t vagy mailtKép Nagyon ügyesek a babák, hinetetlen mennyiségeket esznek márKép Egy hét és bent lehetsz Te is velük és kb 2-3 hét mire otthon lesztekKép

doris

OrsiKép
A kép csalóka, mind a King mind a King TS+ 5 pontos övvel rendelkezikKép

doris

Annamari,
nagyon orulok a hireknek!!! Orulet, hogy hogyan helytalltal egy ilyen varatlan, panikos helyzetben! Bravo. Nem igy terveztuk, mikor egyutt setalgattunk.. ugye. De sebaj. Mostr mar rendben lesz.
megismertem egy kozellako lanyt, aki 1300 grammal szult SOTE-n, aztan az o babaja is a Peterffy-be kerult egy het utan (zugloiaknak konnyebb itt latogatni), 2 vagy 3 het volt ott, es mehettek haza. Most 9 honapos, es edes, gyonyoru baba, jatszottam vele:-).

Szoval fel a fejjel!!! es kitartas, semmivel ne torodj, csak a babakkal, a tobbi hidd el, raer.
Irtam mailt, de akkor mar nem varok valaszt:-))

Millio puszi,
anett

Kép
nettke

Annamari!
Én is gratulálok! Minden probléma ellenére a körülményekhez képest csodásan alakult eddig a kicsik elsö hete! Fantasztikus, hogy nem volt szükség császárra és ilyen klassz apgarjuk volt! Szuper, hogy egy hét után áthelyezték öket! (Mi öt hetet töltöttünk az intenzíven...) Nagyon ügyes vagy és komolyan fogadd meg Doris bölcs tanácsait, csak magaddal és a fiúkkal foglalkozz! Most mennyi a súlyuk? Ha minden rendben, min. napi 20-30 gramm hízással lehet számolni és két kiló körül már haza is viheted öket! Kép A szoptatás pedig sikerülhet, nekem öt hetesen tanultak meg a fiúk szopni 1500 grammosan, nem volt könnyü, de hittem benne!
További sok sikert, szurkolok nektek!
Szeretettel,Mimóza

Ui: Sajnos a fertözés pocsék dolog... Nekem is volt korábban egy szomorú koraszülésem emiatt...

Nettke,
Hihetetlenül szerencsés volt az a kisbaba akiröl írtál, biztos vagy az adatokban? (Csak azért, mert az én fiaim 1380-nal születtek és 11 hetet aszalódtunk a kórházban...)
Nagyon drukkolok nektek is, biztos mindenki a csodájára jár majd a kórházban a babáidnak! Kép Nekem is a Margitban született a kislányom, majdnem hat évvel ezelött, és nagyon jó emlékeim vannak róla.
Jó éjt,
Mimóza
mimóza

Rita! Kép
Jázmin 7 hónapos korától használja a rugós hintát és kezdettől fogva nagyon tetszik neki, rengetegszer használjuk. Kép

Annamari! KépKép
Ismét csatlakozom Dorishoz, azt hiszem mindent leírt. Kép

Gondolom amikor még csak álmodoztál a babák születéséről és az azt követő időszakról, valószínűleg egyáltalán nem így tervezted... A pihenés, felhőtlen boldogság helyett most valami egészen más történik.
KITARTÁS! Kép Hamarosan rendeződnek a dolgok, minden a lehető legnagyobb rendben folytatódik majd és nemsokára végre együtt lehettek otthon. KépKépKép

Nettke! Kép
Drukkolunk nektek is. Kép

Vadvirág
Vendég

RitaKép
Mi is használjuk a rugós hintát, és Olinak nagyon bejött. Samu nem szereti. Szóval ez is gyerekfüggő.Kép

Azért akarjuk eladni majd a babakocsit, amiért Dorisék is. A fiúknak már lelóg a lábuk a hordozóról, így hamarosan biztonsági gyereküléseket kell venni. A babakocsi viszont a hordozókkal kompatibilis, és nem fér a 2 rendes ülésével be az autóba.Kép Így minden eladásra kerül majd nyár elején. Sajnálom, mert a babakocsit nagyon szeretjük.

DorisKép
A Tender XL-t nem nagyon néztem meg tüzetesebben, de úgy tünt, hogy a hátsó ülése ugyanaz mint a PP Duette, de az első ülés nagyon fapadosnak tünt, és rövidnek az ülőlapja. Emellett viszont rettenetesen nehéz volt, és nehézkesen irányítható.

NettkeKép
Én Balogh dr-nőhöz tartozom a Ráskai Leába. megkérdezem legközelebb a másik 3-as ikrest. Láttam a babakocsitokat, és nagyon klassz.Kép

AnnamariKép
Szerintem se foglalkozz most semmivel, csak a picikkel, hagy fusson a háztartás. Ha hazakerültetek, szívesen átmegyek segíteni, vagy csak egy kis lelki bátorításra, mert itt vagytok sétatávolságra.Kép

OrsiKép
Nem tudom, hogy melyik Concord volt a 99 ezres, de rosszul voltam rajta. Nekem nem annyira jöttek be mint a Römerek. Szerintem se vegyél háttal beköthetőt, mert kb 2 hónapig tudod majd használni, azért meg nem éri meg.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Annamari Kép

nagyon gratulálok!!
Ahhoz is, hogy sikerült a két babót spontán megszülni még így is ...
és a 90 ml tényleg szép teljesítmény SŐŐŐT !!
Mielőbbi hazatérést Nektek Kép

Orsi Kép Doris Kép
Iglesina egymásmelletti esernyőre csukható kocsit vettünk, mert a BBC ugyan nagyon trendi de elég nagy és lomha ... meg a hordozóban nem szeretem sokáig hagyni őket, mert nem jó a hátuknak, valamint nem eléggé szélvédett ... Ezt 3 fokozatban lehet dönteni. Esernyőre csukható, ami nekünk sokat számít mivel rengeteget utazunk sok cuccal. A fiúk eléggé csípik.
Megpróbálom majd megkeresni a neten a képét. Bár ez nem az a "dizájnos" fajta kocsi mint a BBC.

R
trus

Sziasztok Kép
Most beszéltem Judyttal!
Jól vannak, kapja a magnézium infúziót. A fiúk jól vannak, csak Judyt unja már Kép
Úgy néz ki, hogy holnap dél körül kiengedik és majd hétfőn kell vissza feküdnie Kép

Mindenkinek örömteli pocakosodást és manó nevelgetést Kép

Annamari Kép
Gratulálok a kicsikhez!

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Annamari! Kép
Mégyegyszer gratulálok! A fiúkat biztos nemsokára hazavihetitek majd. Kép
Mi is a Ráskaiba a Balogh dr-nőhöz járunk. Kép

Eri
simones

Lányok!

Valamiért kitörlődött a profilom, ezért nem tudtam előbb küldeni levelet. Kép Aztán újraregiztem.
Valószínűleg más is így járt.

Eri
simones

EriKép
Ugyanaz a dokinőnkKépKép Elégedettek vagytok vele ? Szerencsére nekünk csak egészségrendelésre kellett eddig menni, oltani házhoz jött. Ezekbők azt szűrtem le, hogy rendes.

Ti sem vagytok sűrűn betegek, nem ? Legalábbis nem olvastam még itt sose szerencsére.KépKép

Cat
(Én is újra regisztráltam)

Cat
Kép
cateye

Képzeljétek, törölt a társalgó, mint felhasználót! Ti voltatok? :-) Ne jöjjek? Enic vagyok, de újra regisztráltam. Ez úgyis béna nick volt.
Szóval:
Sziasztok Lányok!
Itt vagyunk, élünk jól vagyunk. Sok munkám volt mostanában, de úgy tűnik végre megvan az utódom.
Mindenkinek hála, aki a Praxist ajánlotta. Tegnap voltunk. Óriási élmény volt. A doki elég biztosra mondta, hogy két kis pasink van!!! (Én a tipikus lányos anyuka. Mi lesz velem?) Örülök ám! Jó a méretük, a combcsontjuk tized mm-re azonos. Érdekes. Az egyik dugta a fenekét a másik orra alá és ráadásul rugdalta a lábaival. Megy a bunyó. Megpróbálom idetenni a képet, amit kaptunk.
Szia Dalmama! Kösz, hogy érdeklődsz, szerintem hasonlóan vagyunk. Nő a pocak, lassan telik az idő. Ha akarsz menni 4D uh-ra érdemes így az elején is, mert még együtt láthatóak. Igaz az arcuk nem kivehető, arra később kell menni.
Márti (Hideyosi!
Mi is Győriek vagyunk. Majd értekezünk!
Puszi!
Enikő
16+0
olajfácska

én is újra regisztráltam... de más néven, hátha életre keltik a régit.... Kép Kép Kép Kép

egyre rosszabb ez a társalgó Kép Kép Kép

Orsi
(korábban Icsilya volt)
vkorsi

Sziasztok!

Annamari gratulálok én is a manókhoz.

Engem is töröltek a rendszerből, ezután csilla néven olvaslak benneteket.

Ikeranya (Csilla)
csilla

EnikőKép
Örülök, hogy bejött a Praxis.Kép Gratulálok a 2 tököshöz!Kép Hú kezd nagyon pasi túlsúlyos lenni a topik. Lesz itt harc a csajokért.Kép

A 28. hét után már nem érdemes 4D-re menni ikrekkel. Kitakarják teljesen egymást, élvezhetetlen.

Cat

Cat
Kép
cateye

Orsi Kép ugyanazt az azonosítót és jelszót írd be újként, mint a régi volt. És akkor visszacsinálja az egészet. Csak az üzenetek száma tűnik el.
Vendég

Sziasztok!

Természetesen nekem is újra kellett regisztrálnom....Kép

Doris!
Köszi a segítséget. Igazából nem tudom, hogy Napsugár szeretné-e a felállót, a kocsit szereti tolni, éppen eléri a kart. De túl sokat még nem akar gyalogolni, tegnap is felültettem a babakocsi tetejére ( felém fordítva, ő fogta a tolókart), és úgy sétáltunkKép Nekem a séta nagyon jó kikapcsolódás, mert állandóan itthon vagyokKép

Annamari!
Gratulálok, jó, hogy jelentkeztél!Kép
Sok dekát és tejcsit kívánok a fiúknak!Kép
Én is simán szültem,és tapasztalatból mondom, hogy a gátsebre nagyon jó a körömvirág krém! Már a szülés utáni első napon használtam, és nagyon sokat segített.

Ildikó
ildikó

nagypapa megcsinálta a nagy járókat:
Kép
vkorsi

Szia Annamari!

Gratulálok én is. Délelőtt hosszabban írtam neked, de hála a technika ördögének, elveszett az egész.
Remélem hamar hazaengedik a fiúkat! Aztán akkor végre láthatunk képet is róluk!!!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok! Kép

Végig futottam mindent de a pöttöm agyammal reagálni nem sok mindnere futja Kép

Judit Kép Nettke Kép sorstáraim KépKép nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen!!

KépKép

Kristin Kép gratula a szépsúlyu babókhoz Kép

Annamari Kép nagyon sok boldogságot!! Olyan jó hallani, hogy jól vagytok Kép Pihenj

amennyit csak bírsz Kép Kép

Szóval mi itthon vagyunk!! Kép
Az első napok borzalmasak voltak, de aztán egyre jobban belejöttem Kép Nekem az a

legnagyobb baj, hogy nem tudok bent pihenni. Fáj a derekam az ágyon, és megfordulni

sem tudok Kép úgyhogy a Dokim hazaküldött aludni Kép
Az első nap nagyon felhúztam magam, mert össz-vissz volt egy vérnyomás mérés. És

igazából nincs más terhes csak én, vagy műtétre várnak vagy abortuszra ... én külön szobában vagyok. Bár tegnap volt egy vajudó szobatársam, nagyon izgultam érte Kép

A fiúk nőnek 2550 és 2250 gr-osak voltak ma reggel (bár a pici nőhetett volna többet, de azt mondta a doki majd jobban figyelünk rá). Flowmetria, CTG, cukrom jó Kép Holnap bemegyünk CTG-re, és vasárnap este kell visszamennem. De tényleg fekszem itthon is, már nem is bírok virgonc lenni. Tegnap óta megint sokat keményedek, szerintem jön valami front.

Puszi:
Szilvi
34+5 Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Hát nekem is újra kellett regisztrálnom!Van egyáltalán valaki,akit nem törölt ez a "kis dög"?

Annamari!
Örülök,hogy jól vagytok!Vigyázz magatokra és mielőbbi hízást a fiúknak!

Szilvi!
Jön a hidegfront,nagyon vigyázz a hétvégén!Sokat pihenj és ha bármi gond van,azonnal vissza a kórházba!Bár így tényleg nem nagy élvezet az ott-lét. De már tényleg nem sok van hátra,gondolj erre!

Orsi!
Ez a járóka valami fantasztikus!Nagyon ügyes a nagypapa!Gyerkőcök mit "szóltak" hozzá?

Enikő!
Gratulálok a fiúkhoz!Megbarátkoztál már a gondolattal? Mit szólt a család? Örülök,hogy jól vagytok!

Én is voltam csütörtökön dokinál.Minden rendben,méhszáj zárt és még mindig 3000-es.
A babák szépen fejlődnek és ami fontos:egyforma nagyok mindhárman.Vérnyomás,súly,vizelet rendben.
Ettől függetlenül a távolságra és a "korunkra" való tekintettel ápr. 19-én be kell feküdnöm.
Addigra 32 hetesek leszünk,így már csak "hízni" megyünk.

Edit
30+4

Kép

Kép
edit73

Bannamari!
Nagyon sokan olvastuk a nyári topicból a bejelentkezésed, és örülünk, h. a fiúk jól vannak, neked sok-sok tejcsid van, s minden a lehető legnagyobb rendben folyik! Szeretettel gondolunk rátok mindannyian továbbra is!!! Sok-sok puszi nektek:

Márti és a nyári topic lakóiKép
csmarti

Judyt!
Te sem matadhatsz ki a sorbólKép! Neked pedig sok türelmet, kitartást kívánunk mindannyian. Most érted és Minyuért megy a rengeteg drukk, h. a babáitok még maradjanak bent a finom meleg pocakban! Millió puszi nektek is:

Márti és a nyári topicKép
csmarti

Bannamari!

Nagy gratula a kisfiúkhoz, szerintem a házitündérkedést hagyd most, inkább pihenj amennyit tudsz!!! A tej miatt ne aggódj, ahogy elkezdenek szopni, annyi lesz, amennyire szükség van. Kitartást, drukkol neked az egész nyári babás topik, és teljesen meg vagyunk hatva, hogy te vagy közülünk az első, akinek megszülettek a babái!!!

rokica (a 2005. nyári babásoktól)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?