A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziaztok,
nekem is újra kellett regisztrálnom!Szerintem mindenkinek.

Örülök a sok jó hírnek, és gratulálok mindenkinek:aki már túl van a szülésen annak azért ,aki még előtte áll annak azért. Szurkolok, hogy minél tovább bírjátok!

Annamari, a tejci miatt ne aggódj, biztosan lesz elegendő, addig is fejd gyakran!Én 3 óránként fejtem, ahogy a picik enni kaptak, sajnos még most is(nem tanultunk meg szopizni, azt hiszem ha lett volna vki aki segít ebben akkor nem adtam volna fel, de nem bírtam hallgatni a sírásukat, inkább adtam cumisüvegből).

Edit, nagyon ügyes vagy, 3 babával nem semmi!A kórház pedig nem olyan szörnyű, mint ahogy sokan mondják!

Enikő,
merre laktok? Mi mostanában gyakran kiruccanunk, ha nem kell apának az autó, már egy kicsit unalmas volt mindig ugyanott sétálni,a gyerekek is élvezik a változatosságot.(Likócson lakunk)

Üdv, mindenkinek:
Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Én is gratulálok Annamarinak!

Nettke!
Nekünk is V. Erzsébet volt a gyerekorvosunk amíg Pesten laktunk! Én nagyon meg voltam vele elégedve, nagyon aranyos és segítőkész. Pl: amikor Lili a nagyobbik lányom két éves volt és karácsonykor tüdőgyulladása volt, nem küldött el minket az ügyeletre hanem a saját lakásán fogadott. És persze mindíg kijött amikor hívtuk, pedig mi nem is Zuglóba laktunk.(Egyébként a volt kolleganőm anyukája). Úgyhogy nagyon jól jártok majd veleKép

YabuKép
(Persze nekem is újra kellett regiszrálnom)
yabu

Szilvi,
tök jó! Kitartás Kép
Na ugye, hogy milyen nagyok már? Kép
Zsuzsó
zsuzso

Sziasztok!
Itthon vagyunk.Kép Mielőtt valaki lecseszne, hogy feküdnöm kellene, azt teszem.Kép
Anyucikám kölcsön adta a laptopját, így fekve tudok netezni.Kép
Nagyon szépen köszönjük a drukkokat.Kép
Minden nap kaptam magnéziumot, volt szívhang vizsgálat, uh, kenetvétel és vérvétel.
A fiúk az uh-n most mind a ketten fejvégüek voltak.Kép
Még hétfőn is kapok magnéziumot, és fekszem ezerrel amíg kell.Remélem minél tovább sikerül.Kép

Kristin, Cat, Orsi!
Köszike az sms-eket.Kép
Nagyon jól estek.Kép

Orsi!
Nagyon szupi ez az új járóka.Kép
Biztos élvezik a fiúk a nagy teret.Kép

Kristin!
Nagyon ügyik vagytok.Kép
Neked milyen fekvésüek a gyerkőcök?

Sziszus!
Gratula a jó eredményekhez.Kép
Nekem sem volt egy leányálom a kórház, de úgy még rosszabb, ha nem történik semmi.
Most már végig bent kell maradnod?

Annamari!
Egyetértek az előttem szólokkal.Ne foglalkozz semmivel, csak magatokkal.Kép
Hidd el megéri!!!

Nettke!
KitartásKép, már nincs sok hátra, és nagyon ügyesek vagytok.Kép

Claire!
Nagyon sok boldog szülinapot a gyerkőcöknek.Kép

Judyt
26+6

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok! Kép

Judyt Kép biztos, hogy még sok-sok hét sikerülni fog és egyben lesztek Kép

Edit Kép kitartás majd a hízókúrához Kép de addig is csak pihenj sokat Kép

Zsuzso Kép igyekszünk-igyekszünk Kép Kép

Voltunk tegnap CTG-n, teljesen jó lett Kép bár a szülésznők mindig megkinlódnak mert a fiúk nem szeretik a macerátKép
Ma este megyünk vissza. Olyan jól kialudtam itthon magam, így a kedvem is sokkal jobb. Az hogy végig bent kell e lennem az eredményfüggő lesz. Holnaptól sűrűbb lesz a program, kétszer lesz a héten egésznapos vérvétel (6-szor egy nap), kétszer van flowmetria, és minden nap CTG.
Kedden reggel két fejvégű babó volt bennem, de annyit ficánkoltak, hogy délben vissza kellett mennem mert nem tudtak flowmetriát csinálni, akkor már mind a ketten keresztben voltak. A doki is csak meresztgette a szemeit Kép szóval én még mindig nem tudom hogyan fekszenek a fiúk Kép

Szilvi
35!!!!! Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

SziszusKép
Gyönyörű súlyuak a fiúk!!! Nagyon szorítok Nektek. Ezt a kórházas pörgést ismerem, és a nem alvást is, de már nem kell sokáig élvezned a vendégszeretetüket!KépKép

JudytKép
Addig örülj, amíg nem történik semmi bent a kórházban. Rár még Nálad történni, vagy 12 hétig bírhatják a fiúk.Kép Nekem is fejvégűek voltak a 32. hétig, akkor Samu úgy döntött, hogy megfordul, mert kényelemtlen volt neki.Kép

EditKép
Te is nagyon ügyes vagy! Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Edit,
fantasztikus! Én még ilyet nem is hallottam, hogy három babával ilyen klasszul menjenek a dolgok Kép

Szilvi,
benne van még a pakliban a hüvelyi szülés?

Zsuzsó
zsuzso

Edit Kép
A járóka prototípusát már tesztelték a fiúk Anyuéknál, mert először ők csináltak maguknak egy ilyet és utána mi is kértünk Kép
Jó nagy, így egyelőre még ha forognak, akkor sem kerülnek egymásra.

Orsi
vkorsi

Sziszus!
Nem semmi, még meg tudtak fordulni a 35. héen????Kép
Húúú, 6-szor lesz vérvétel??Kép
Én is jót aludtam, igaz a kezem még mindig fáj, mert képzeld, hogy begyulladt a vénám a 3 napos kanültől(lehet rosszul ítam)Kép.Vízes borogatást tettem rá tegnap, de még mindig nem okés.Kép
Kitartás!!!Kép
Sokat gondolok rátok.Minden rendben lesz.Kép

Cat!
Remélem igazad lesz, és a fiúk minél tovább boldogítanak majd a belülről jövő rugdosásukkal.Kép

Judyt
27+0

Judyt
KépKép
judyt

Hajrá, hajrá, hajrá a szorgos hétgyűjtögetőknek!

Annamari!
óriási gartula a kisfiúkhoz! Az már fél siker, hogy abszolút pozitívan látod a dolgokat! Szuper ügyes vagy! Mi is hasonló adottságokkal indultunk! Egyszer pedig vége lesz a kórházasdinak is!

A múltkori találkára felhívó szösszenetem nem nagyon izgatott fel senkit. Most újra próbálkozom, tavasz úrfi is megrettent, így nem is baj, ha nem mostanra éltük bele magunkat a találkozóba Kép
Szóval újabb javaslatom: május 8. vasárnap délelőtt, Tímár utcai játszó.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!!!

Orsi!
nagyon szupi a járóka.Mekkora a mérete?

Cat!
Térded hogy van?

Szilvi!
Örülök hogy hallok rólad,sokat gondoltam rád..mi lehet veletek.Örülök hogy jól vagytok és gratula a babókhoz..nagyon szép súlyuk van.Nem mondta adoki szerinte meddig maradnak?
Jó nagy nyüzsi lehet a pocidban ha még meg is fordultak ilyen mérettel.Az A baba hogy fekszikK?

Judit!!
örülök hogy ti is ilyen jól vagytok!!!Szerintem ha sokat pihizel nem lesz gond veletek,csak tartsál be minden utasitást.
Nálam a 2 babó fejvégű,és a kisfiú (ő a nagyobb is )Fog először jönni ,ő az A baba.Szerintem már hétfőn én is bevonulok a kórhiba..csatlakozom hozzátok!

Edit!
Fantasztikus vagy!!!Én nem érzem magam, nyűgösnek ,de nem tudom hogy 3 babót ilyen szépen tudnék e nevelgetni mint te!!!Tényleg mindig csak elcsodálkozom milyen ügyesek vagytok!!!

Kristin
34+2
kristin75

Végre sikerült újra visszajelentkeznem!Nem tudom erre miért voltr most szükség...biztos megvan az ok,csak kicsit nehézkes itt a dolog, mostanában nem megy valami gördülékenyen a topic.Hol elszáll az üzi,hol órákig vársz hogy tudj egyáltalán irni...na mindegy!

Marcsi!

Engem felvillanyozott a tali lehetősége csak sajnos nem tudok menni mert akkortájt szülök,de egy nyár végi taliba biztosan benne leszek ha lesz!!!
kristin75

Marcsi Kép
nekem aznap van a szülinapom, így nekünk az biztosan nem jó, mert szerintem nem leszünk Pesten.

Kristin Kép
150x100 cm-es. A két vége az egy normál járókából van, a két teli lap, meg le lett szabatva bútorlapból.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok! Kép

Orsi Kép a járóka tényleg szuper, de engem még mindig a két kispasid varázsol el Kép Kép

Cat : "kórházaspörgés" Kép remélem még pár hétig élvezem Kép

Zsuzso Kép egyre jobban azt látom a hüvelyi szülést már csak én gondolom lehetőségként, de mióta minden nap be kell mennem a szülőszobára, azt hiszem én sem fogom eröltetni ...

Judyt Kép én is kanülözök Kép vigyázz nagyon magatokra Kép !!! ha a férjem hajlandó lesz kinyomtatni az oldalt, remélem mindent tudni fogok rólatok Kép írni tuti nem fog, az majd Mártira vagy Orsira marad Kép

Kristin Kép senki nem mond semmit, ha nincs baj és nem jönnek önszántukból, akkor 38. hétig hagyják őket Kép "A" baba is folyamatosan mozog Kép Próbálj meg kitartani, valahogy ki lehet bírni a kórházat Kép huuu de nagy a szám, este már ott fogok pityeregni ...

Na megyek is, legyetek jók Kép

Puszi:
Szilvi
35 Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Marcsi Kép
szerintem nekünk jó !!
OrsiKép
mailem átment? mert nem mindíg megy át Kép
óriási járókátok van Kép

Járóka proketKép
Akartam is kérdezni, mi a véleményetek:
Kell járóka vagy nem kell?
Sokat használják a babók, vagy csak néha?

Nekünk nincs, és nem is vettem, merthogy egy normál boltban kapható járóka szűk nekik ...
De sokszor hallottam hohy "járókához kell szoktatni" a gyereket ...

R
trus

Szilvi Kép
Tudósítunk rólad... azonnal, ahogy jönnek a hírek.
Ennyi idősen született a 2 pocok Kép

Rita Kép
a babakocsis. Az átjött. A járóka óriási, de Levinek max. 3 perc, míg végigtrappol rajta Kép
Nekünk volt eddig egy 1x1es, én sokat használtam, abban is voltak nappal, meg amikor kimentem, akkor Levit már nem szívesen hagytam az utóbbi időben felügyelet nélkül a földön, mert bármire képes.
Nem tudom, mennyire kell hozzászoktatni, napközben nálunk az a fő bázishely és a játszószőnyeg.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

KristinKép
A térdem gyógyultnak van nyilvánítva.KépKép Ki fog tudósítani Rólad ? Megadtad valakinek a számod ?
Akkor hétfőtől Te is mész a "csatába" ? Kiürül a topik, majd nemsokára megtellik sok babás kismamival.Kép

RitaKép
Mi most kezdjük kinőni a járókát, már alig használjuk. A játszószőnyeg sokkal praktikusabb. Eddig viszont használtuk, nappal mindig itt voltak a kölkök, gyakorlatilag újszülött koruktól.Kép Kb még 3 hónapig használnátok, aztán sokkal jobban fejlődnek mozgásilag a szőnyegen.Kép

MarcsiKép
Nekünk sajna nem jó a május 8, mert geocaching verseny van.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Örülök hogy már jobban van a térded ,azért még vigyázz rá!Igen Doris elmentette a számom meg nekem is megvan az övé...valamelyik üzimben megadtam...1-2 archivummal ez előtt.

Orsi!
Mi már vettünk járókát,csak nagyon tetszett a tiedben hogy olyan nagy és kiváncsi voltam a méretre...a mienk 120*120-as.
Viszont lehet hogy nem állithato magasságú ebben nem vagyok biztos,de nagyon praktikus a tietek!!!

Szilvi!
Lehet már nem olvasod,de ha igen nagyon vigyázz magatokra és kitartás már tényleg nincs sok!!!

Ja...Cat!
nem most hétfőn megyek,hanm csütörtökön megyek szivhangra a dokihoz és az utána való hétfőn fog szerintem berakni...még van 1 hetem itthon!!!

Kristin
kristin75

Sziasztok,

osszerakva a pakk, holnap bevonulunk...:-)
Koszonom a biztato szavakat, puszi mindenkinek!!!

Udv, Nettke

Kép
nettke

SziasztokKép
Én nem jelentkeztem, gondoltam hátha nem kell újra regisztráltatni és elvileg most sikerülnie kell elküldenem...
NettkeKép
Várom a hireket Rólatok, de majd jelentkezem én is ha megyünk a korházbaKép Jó lenne még pocakosan talizniKép Kitartás, ügyesek vagytokKép
SzilviKép
Fantasztikus, hogy igy kihúztátok eddig isKép Ügyes légy és kitartás a korházhoz Neked isKép
JudytKép
Úgy örülök, hogy jól vagytok, nagyon szoritottam és persze szoritok értetek folyamatosanKépÉn innen számolva még négy hétig kihúztam, reméljük minimum ennyi meglesz Nektek is, drukkolok nagyonKép
Egyébként Gyöngyivel levelezgettünk és Judyt Rólatok külön is érdeklődött meg persze a többiekre is kiváncsi. Sajna még nem tud bejelentkezni de ha új lakásba költöznek talán ez is megoldódik. Babák jól vannak, egy kg körüliek, még néhány hétig jó lenne benttartani ŐketKép Sokat pihen és kapott tüdőérlelőtKép
OrsiKép
Nagyon édesek a babók az óriási járókábanKép MI nem sokáig használtuk a járókát mert átvette a szerepet a habtapi aztán a karámos habtapi most meg már folyton felbontják a közel 80db-os készletet igy erősen gondolkodom, hogy fel kéne szedni de még nem tudnak járni, igy próbálok türelmesen puzzle-tapizni ahányszor időm engediKépKép
CatKép
De jó, hogy meggyógyult a lábadKép Szegénykém, vigyázz a lépcsőzéssel bár ezt mondanom sem kell...
RitaKép
Mi néhány hónapig használtunk járókát, de igazán a habtapi vált beKép
MarcsiKép
Engem felvillanyozna a tali, de sajna nem leszünk otthon meg ha otthon vagyunk ránk akkor sem lehet érdemben számitani mert a lelkesedés bennem megvan de a kölkök minden otthon töltött héten lerobbannak...
EditKép
Nagyon Ügyesek vagytok, hogy ilyen szépen kihúztátok eddig és számomra külön "csoda", hogy szép egyformán tudnak fejlődni a BabákKépKép Le a kalappal, remélem még hizogattok majd a korházban isKép Vigyázz MagatokraKép
IldiKép
voltunk a Németeknél tegnap és megnéztam a felállókat. Kétfélét árulnak a BabyOne üzletekben sajnos csak az egyik volt készleten. Ez egy kicsit háromszög alakra emlékeztető felálló melynek a szélesebb felén áll a gyerkőc és a harmadik szögnél kapcsolódik középre a babakocsi alsó vázához tul.képpen rápattan ahogy én néztem. Ára:50 euro volt. A másik egy téglalap alakú (hossukás bord, nekem ez volt szimpibb, kényelmesebb) és az ára sajnos nem volt feltüntetve de mindneképp babakocsifüggő a dologKép

Bocsi, ha valakit kihagytam, nem szándékosan tettem...

Puszi:Doris

ui:Nálunk tegnap 5 cm-es hó esett ma meg már olvad de -1 - +4 fok volt napközben...
doris

Mamik Kép
egy kis tanácsra lenne szükségem:
Máténak valószínűleg kevés a tej, amit hajlandó megszopizni, így most elég tanácstalan vagyok, hogy mi legyen. Pépesből már 80-100 gr-t is megeszik egyszerre (tegnap lemértem, mert nem tudtam, hogy mennyi is, amit eszik). Rossz érzés, hogy nem elég neki a tej... vagyis gondolom, hogy ez a baja néha, mert amint megkapja a cicit bőszen szívja, majd 5 perc után már forog, és menne játszani.
A fagyasztott tejet nem fogadja el, így még jó, hogy nem halmoztam fel kincstári készleteket, hanem odaadtam egy másik kismamának.
Szóval akkor most mi legyen? 6 hónap után, szedjem elő a cumisüveget a szekrény tetejéről, és pótoljak tápival, hátha megeszi? vagy adjak többször pépest szopi után??? (az szép lenne, akkor egész nap etethetnék - de ha neki így jó, akkor lehet, hogy még ezt is bevállalnám). HELP!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Bocsi, olvaslak, de nem tudok segiteni... Szerinted kevés a tejed, mert akkor lehetne szaporitani de ha nem ez a gond, akkor nem tudom mi a legjobb. Mi táposak-cumisüvegesek vagyunk kezdettől fogva de nem tudom az üveg mennyire kavar be a szopizásba a későbbiekben... BocsiKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Orsi!
Tedd gyakrabban mellre. Kép Még ne adj neki tápot.

Eri
simones

Doris Kép
Azért köszi a kedves szavakat Kép hízni hízik rendesen, mert még mindig 100 gr-t hízik egy héten, csak úgy látom, hogy éhes. Mert kaja után mindig nyugodt, majd nyügis lesz, szerintem ahogy ürül a poci.
Mind1 a tápit kiváltatom apával, hogy legyen itthon, aztán majd még gondolkodom azon, hogy hogyan is kezeljük a problémát.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Hideyosi!
Mi Győrzámolyiak vagyunk. Május közepétől már remélem otthon leszek tp-en. Ha lesz kedvetek arra kirándulni találkozhatunk! Jókat lehet a Dunaparton sétálni. Ha jól emlékszem valahol olvastam hogy Symbaba babakocsitok van. Majd megnézhetem? Szerintem tetszik nekem is a képek alapján. Nem lesz nyár végén eladó?
Enikő
16+3
olajfácska

Orsi és Többiek!

Orsi!
Most ne mérd állandóan mennyit eszik.

Cumi pro és kontra
http://www.lll.hu/node/202

Tápszerpótlás adása szoptatott babáknak
http://www.lll.hu/node/192

Eri
simones

Eri Kép
Már kb. 1.5 hónapja nem mérem, mennyit eszik. Csak úgy gondolom, éhes.
A súlyát mérem hetente, egyébként nem használom a mérleget.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

OrsiKép
miből gondolod, hogy éhes? a nyügösködésnek sok oka lehet ezen kívül is ... Sajnos Kép

Lehet ez nagyon hülyén hangzik, de én tuti előszedném a mérleget és megnézném, hogy valójában mennyit is eszik ... így legalább el tudnám dönteni, hogy a mennyiség alapján "éhes-gyanús" -e.

Amúgy ha én kerülnék ilyen helyzetbe, nem venném elő a cumisüveget, nem adnék tápot. 6 hónaposan már minek elkezdeni? Egyen pépeset. Vagy az nagyon macerás?
Levi mit eszik?

R
trus

Eri Kép
Jó ez a tápszeres írás... akkor az én fiaim így 6 hó szopi után elkapálhatják magukat, mert ők az első hétben, amíg nem volt elég tejem tápszert kaptak!
Ez mind szép és jó, ami le van írva... de szerintem nem feltétlenül igaz már egy 6 hós gyerekre is, vagyis ők már azért 2-3 hete kapnak pépest, ami ahogy olvastam ugyanúgy kihat a bélflórára, mint a tápszer.

A sűrűbb szoptatáshoz már azt hsizem nincs erőm. Akkor komolyan abból állt az egész napom, hogy etettem, megtettem nem egyszer a fiúkért, de valahogy most nem érzem, hogy menne a 2 óránkénti szoptatás.

No, mind1... majd még kitalálom, hogy mi legyen.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Rita Kép
óóó egy másik álláspont Kép Kép Kép

Levi jól el van azzal a mennyiséggel, amit megszopizik, naponta 1szer szopi után van neki is pépes. Répából megeszik ő is 60-80 gr körül, a tübbit annyira nem szereti Kép

A mérleg is persze jó, de ők sosem voltak nagy evők, tehát Levi már 5 hósan is sokszor akár hetekig is csak 80-100 grammot evett. Máténak is voltak ilyen időszakai, így én a mérleg alapján azt hiszem már nem tudnám eldönteni, hogy éhes gyanús-e.

Mailed ideért, de még nem volt időm válaszolni.

pusszancs. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Az írásokból persze valamihez már "öregek" a fiaid Kép, de valakinek még pocijában van a baba. Kép
Mi felnőttek sem eszünk mindig ugyanannyit. Egyébként most már ennyi idősen az sem baj, ha néha nem hízik egy héten semmit. Képzeld el mekkorák lennének pár év múlva, ha úgy gyarapodnának, mint az elején. Kép Akkor, mivel picik voltak, gyorsabban híztak. Nemsokára már csak havonta, évente elég lesz mérni őket.

Eri
simones

Eri Kép
értem én, és tudod, nem is a hízáson aggódom. Hanem az zavar, hogy Máté olyan nekem, mintha éhes lenne. Levi nem hízik, de tök kiegyensúlyozott, így nem érdekel a dolog, így alkat.

Persze a pocisoknak jól jön az infó. De ott is azért ott a bökkenő, hogy a korababáknak azonnal kaját kell adni, mert nekem azt mondták, hogy nem várhatják meg, amíg elindul a tej, mert a korababák annyira nem felkészültek, mmint az időre született társaik. A SOTEn meg tápit adnak, és nem anyatejet.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
De itt sok nem korababa is van. Kép
A kórházban a fiúk cukros limonádét kaptak. Alig győzték kibukni, hogy tudjanak szopizni. Kép Pedig ők időben születtek. Kép
Pár év múlva biztos majd mást adnak a korababáknak is.

Rita!
Mi nem használtunk járókát. Nem is fért volna el. Inkább takarókkal és párnákkal oldottam meg. Szükség esetén pedig betettem őket a kiságyukba. Kép

Eri
simones

OrsiKép
Én leszek a 3. álláspont.Kép Szerintem kínáld meg táppal, hogy kéri-e. Lehet, hogy el sem fogadja. Ha nem akkor maradjon csak a cici, és napi 1 gyümi. Én 2 éves korukig fogok nekik hipoallergén tápot adni, mert nem akarok tejet adni nekik. Reggelire és vacsira fogom hagyni a tápit, délelőtt-délután gyümi és ebédre főzelék lesz. Persze megpróbálkozhatsz a többi szilárd dologgal is, de szerintem többet ártasz vele, ha már ilyen korán gabonát adsz (ugye csak azzal tudod kiváltani a szopit, mert a gyümi nem elég tápláló), mintha tápszert adsz neki (a bélflórájuk nem elég fejlett még). Vannak még ezek a tejpépek (pl. Milupa), de ahogy ismerlek, nem akarsz Te sem tejes dolgot adni nekik, nem beszélve róla, hogy a kanalazás az még nem tökéletes nálatok sem, és ikreknél az ember vért izzad, mire egy adagot belapátol, esetleg napjában többször is, mindkét alig 6 hónapos gyereknek.Kép Egy gyerekkel még lehet, hogy próbálkoznék.
Nekem elég egyenlőre a napi 1 gyümölcsözés, emellett én csak anyatejet és tápot adok, és cumisüvegből.

Cat

Cat
Kép
cateye

sziasztok!
tali: többeknek nem jó a vasárnap, legyen inkább szombat? (május 7)
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

SMS Nettkétől:
"Na beköltöztem, egész OK. 3 ágyas szoba, 2 másik ikressel fekszem, összesen 10-en vagyunk a szobában :-) szóval túlélhető."

Magunkról annyit, hogy végre sikerült beszélni a doktornénivel, aki sok okos dolgot mondott nekünk.
Például, amit a SOTE-n nem is mondtak, hogy a fiúknak első perctől tüdőgyulladásuk volt (még mindig kapnak antibiotikumot). Aztán: 3 orvost kérdeztem meg ott, hogy szedjem-e még a semicilint a streptococcusomra, mire közölték, hogy hagyjam nyugodtan abba, nem lesz semmi gubanc. A dokinéni ma meg azt mondta, hogy a baci anyatejen át is fertőzhet, úgyhogy folytassam a gyógyszer szedését legalább egy hétig.
A fejésről a Sote-n azt mondták, hogy vagy 3 óránként egy cicit, vagy 6 óránként mind a kettőt. Ma a doki nénink mondta, hogy ha azt akarom, hogy legyen elég majd a gyerkőcöknek, akkor fejjem bőszen 3 óránként mind a kettőt. Szóval, kezd alakulni a dolog.
Szerintem sokkal emberibb ez a kórház.
A gyerekek most már 10-13 grammokat esznek. Az anyatej mellett kapnak némi tápszert is, mert nem olyan fejlett még az emésztésük.
Most ennyit, mert rohannom kell a kórházba a tejjel, majd még jövök.

Megint besöpörtük a gartulációkat.
És egyre szebbek a gyerekeim, és egyre kevésbé hasonlítanak egymásra. Pontosabban most már látszik, hogy Gergő az apjára, Ádám pedig rám hasonlít.
Kórházasoknak kitartást, megéri!

Orsi, este megpróbálok emailt írni.
Puszi mindenkinek

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari,
Én is gratulálók a gyerekekhez.KépKép
Köszönjük a bőséges beszámolót, így a szülés utáni fárasztó napokon.
Sok tejcit és a fiúknak gyarapodást.

Doris,
Jólesik, h aggódsz miattam, de ez kismama torna és gyógytornász vezeti.Kép

Judyt, Szilvi
Szorítok nektek és a gyerekeknek is.

Szilvi,
Nagyon ficánkol az fiú.Kép
Miért kell 6x vérvétel? Érdekes.

Kristin,
Az előző kismamaságom alatt jártam szülésre felkészítőre tanfolyamra. 10 alkalommal volt.
Minden előadáson volt egy konkrét téma de a végén lehetett kérdezni és a szüléshez jutottunk el mindig. Meg is lehetett nézni a szülőszobát, így már nem volt "idegen". Szerintem érdemes elmenni.
Látom a Laura lett a befutó.Kép
Szép nagyok a babok.

pusz: dalmama

16+1KépKép 10hóKép
Dalmama

Annamari Kép
Örülök, hogy jól vagytok. A tüdőgyuszi az a koraszülöttség "velejárója", nálunk Máté kapta el, Levi éppen megúszta, de csak annak köszönhetően, hogy egy másik fertőzés miatt már kapott korábbtól kezdve antibogyó.
A fejésre én is azt mondom, hogy 3 óránként mindkettő, és éjjel 1 fejést hagyhatsz ki.

Cat Kép
Köszi. Gabonát és tejpépet nem akarok nekik adni, és a HA tápit akarom én is adni a tej helyett 2 éves korukig, ha szükség lesz rá.
Van még a Sinlac, ami nem gabonás, és nem tejes. Lehet, hogy azzal dúsítom majd egy kicsit a déli kaját.

Máté... szopi után megevett majdnem 1 üveg bébikaját, ez is kezd megerősíteni abban, hogy kevés neki, amit hajlandó megszopizni.

Kanalazás. Nálunk nagyon függ attól, hogy milyenjük van. Máté ma úgy evett, hogy még az előke sem lett répás, Levibe meg max. 2 kanállal tudtam beletenni. Tegnap pont fordítva volt Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Jó, hogy én is így gondolkodom.Kép Ezt a Sinlacot nem ismerem. Mi ez tulképp ?

AnnamariKép
Nekem is strptococcusom volt, és arra Augmentnt kaptam még a terhesség alatt. Amikor a fiúk megszülettek, nekik is nézték gyomorból és fülből a streptococcust, de nem tudták kitenyészteni. A szülés után viszont nekem még 5 napig kellett szednem az antibigyót.
Vannak már képek a fiúkról ?
Szerintem is fejjél 3 óránként, ahogy Orsi mondja.

Nettkének szurkolok, hogy kellemes hangulatban teljenek a kórházi napjai.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Annamari! Jó hallani felőled és drukk a gyerekeknek, hogy minél hamarabb mindannyian együtt lehessetek!
Nettke! Neked pedig kitartást a hátralevő hetekre, jó kezekben leszel és most ez a legfontosabb!

gabus
kétszer 25+3 és egy lassan 16 hónapos Kép
gabus74

Cateye,
28.hétig egyszerre láthatók az UH vizsgálatnál?

SINLACot adok Dalmának minden vacsira.
dobozáról írom neked az infokat:
Nestle termék: rizs- és szentjánoskenyérmag-alapú pép
(tej és szójamentes)
gluténmentes diétás pép.
receptre adják csak

dalmama
Dalmama

lányok!
kezdek elveszni a dátumok között Kép
a május 7 mégse jó. szóval 1-2 nap múlva jövök újabb dátummal...
m.

KépKép

KépKép
2in1

Mamik okítsatok ki!
Mi az a tüdőérlelő?
És a flowmetria?

Olajfácska,
Már most tudjátok a 16.héten a nemüket?
Dalmánál csak a születése után tudtuk meg a nemét. Most is így terveztük, de én kezdek kíváncsi-kacsa lenni.

Orsi,
Nagyon jópofa ez a járóka.

Már/még a 16. hetet betöltöttük, a pocim hatalmas, a babocák (remélem) jól vannak. 1 hónapja úgy érzem mintha mozognának tudom ez még nem érezhető. Akkor meg mi? 3 hét múlva megyünk UH-ra.
Dalmácska egyre jobban mozog és nekem (9,1kg) egyre nehezebb. Így hagyom másszon ahova akar.

Pusz: dalmama

16+1KépKép 10hóKép
Dalmama

DalmamaKép
Köszi a SINLAC infot.Kép Mennyibe kerül ez ? Kanállal vagy cumisüvegből kell enni ?

A 28. héten mi voltunk a Praxisban UH-n, és már gyakorlatilag élvezhetetlen volt, akkora kavarodás volt a végtagok között. Ráadásul Samu befelé is volt fordulva, és nem lehetett előcsalni, így van egy félórás felvételünk a tarkójáról.Kép Akkor mondta a szonográfus, hogy ikrekkel már ekkor nem jó, inkább korábban kell menni. Együtt egy képernyőn csak a 12. héten voltak láthatóak, utánna mindig csak az egyik, meg néhány végtag.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Marcsi,
Nekünk bevállt a járóka, de csak egy ideig. Kb fél éves koráig jól el volt benne, bár csak akkor tettem be ha kimentem főzni, takarítottam, stb. tudtam biztonságban van. Amúgy kint volt a szőnyegén.
Fél éves kora óta nincs el benne, sőt ha felé vittük és beletettem közben elkezdett sírni. A járókát visszaadtuk, mert kölcsön volt a babot meg a hordozóba tettem kicipeltem a konyhába és velem volt, amíg főztem.
Most minden reggel lakás felmosás (2-3 naponta porszívózás) egyes ajtók becsukása és ha kimegyek a konyhába mászik utánam. Ha wc-re megyek akkor meg beteszem az ágyba. Kint szabadon és egyedül már pár hónapja nem lehet hagyani, pedig hétről-hétre alakul át a lakás bababarát-lakássá.
nekünk bevállt a járóka, de csak pár hónaig.

dalmama
Dalmama

Kedves Ikres Mamik, bocsánat, hogy nem ikresként írok ide, csak szeretném mondani az "őszi" ikres mamáknak, hogy nagyon sajnáljuk, hogy már nem jártok az őszi babák topikba, pedig sokan kíváncsiak vagyunk ám arra, hogy mi van veletek, nem tudom, olvassátok-e, de többen is emlegetünk titeket, hogy vajon merre járhattok, jól vagytok-e.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Cat,
kanállal kell etetni.
1 doboz: 650gramm, 1 adaghoz 50gr kell és 150 víz.
én most már másfél adagot adok neki vacsira. az előírtnál kevesebb vizet, mert így nem folyik annyira és így normálisan lehet etetni.
nem tudom mennyibe kerül 2000 körül lehet, de nem emlékszem rá.
holnap megyünk dr nébnihez és utána váltom ki a receptet, akor tudok árat mondani.

tízórai a nestle rizses (250gr) v kekszes pépet adom neki (vagy natur vagy fele pép fel gyümölcs)
fajlagosan ez a rizses drágább, mint a sinlac.

ja és a sinlac szerintem nagyon büdös, február-márciusban mikor 2-3 hónapos hányingeres kismama voltam a férjem etette, mert rosszul voltam a szagától, De a gyerek nagyon szereti.

HA-s tápszert kap és ezért írták fel nekünk a sinlacot.

pusz: dalmama
Dalmama

DalmamaKép
Húú akkor még nem jó nekünk a Sinlac, ha büdös.KépKép Ugyanis az enyémek még nem ülnek, és a fetrengéstől, forgástól elég sokat buknak. Akkor összebuknának vele mindent.KépKép

AFP-n voltál már ? Látom már betöltötted a 16. hetet. Hihetetlen gyorsan megy az idő.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Olajfácska,
megbeszélhetjük a randit, akkor már remélem jobb idő lesz! Győrzámoly nem távolság ugyis autóval megyünk mindenhova. Lakik ott egy volt évfolyamtársam most építkeztek, neki is ígértem, hogy meglátogatjuk.

Bannamari,
kitartás és tényleg jobb ha 3 óránként fejsz!Én éjszaka is fejtem, mintha velem lettek volna!

Én is elhatároztam, hogy amíg lehet nem adok nekik tejet, de anyagilag nem lehet bírni a sok tápszert és tejpépet, de egy éves korukig kihúzzuk az anyatejjel!(és persze egyéb szilárd kajával)

Puszi, és kitartás mindenkinek:
Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Doris!
KösziKép Ma is voltunk sétálni, és Napsugár elég jól bírta, lehet azért mert minden pocsolyába belelépett...Kép

Orsi, Cat!
A HA-s tápszert 2 éves korig fel lehet íratni?
A fiúk most AR-est esznek, a bukásaikra, de ezt csak egy éves korig írják fel.
Ti már milyen jól haladtok a kanalazással!!
A fiúk még mindig csak tápot kapnak, semmi más nem kell nekik...

Ildikó
ildikó

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?