A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok! Kép

Cat Kép Doris Kép Gabus Kép
Azért amikor az éjjel előadta Petikém az 5 órás órdítós monológját, az ellilulok nem veszek levegőt és elájulok jelenettel, kicsit megingott bennem a harmadik gyerek project Kép de most béke van Kép gyerekek alszanak Kép nagyi főz, anya netezik, apa vizsgázik ... akár mint egy normális család Kép

Lehet megkövezni, de elgondolkodtam a játszóscumi dolgon Kép van aki adott a gyerekeknek?

Judyt Kép továbbra is drukkolunk!! Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Elújságolom Nektek, hogy Levi ma felállt egyszer a kiságyában, egyszer meg a ruháskosár mellett, ezen felül támasztás nélkül egyenesen ül Kép

Ma vagyunk 7 hósak!

Tábla ma este felkerül a http://vkorsi.gportal.hu oldalra, ugyan nem frissül folyamatosan, mert az öcsém még nem programozta le, de hetente frissítem majd.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép Levinek hatalmas gratula! Kép ügyes nagyfiú Kép Kép 7 hó ???? most születtek, hogy rohan az idő Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

CatKépSimonesKépSziszusKép
A "balatoni gyerekek" topikban az egyik anyuka javaslata kislány-recepthez:
http://www.bebilap.hu/terhesseg/knaptar.htm
Elég viccesnek tűnikKép

SziszusKép
Nagyon tetszett, ahogy leírtad Petike lilulós-ordítós monológját!
OrsiKép
Gratula Levinek, néha elképesztő, mit "művelnek"!
Én már láttam Levi képét egy másik topikban, ahol épp "állni készült"!
Olyan kis ügyesek!
MamikKép
Nekünk egyre mulatságosabb a főzelék-evészet.
Joci körül minden úszik, állandóan öltöztetni kell,-néha én is átöltözöm, ha "megtisztel" az ennivalójával- igaz ügyesen bekapja a kanalat, de néha komoly erőfeszítésembe kerül visszalapátolni a szájába..és Õ csak hatalmasakat vigyorog közben!

pusz
k

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok lányok!!!
Emlékeztek még rám? Kép Kép Kép
3 hét várakozás után végre bekötötték az internetet... hihetetlen változás az életemben! Kép

Először is szeretnék gratulálni minden új jövevenyhez, szóval

AnnamariKép SziszusKép NettkeKép EditKép KristinKép

Igy utólag is gratulálok nektek a babókhoz!!! Mindig meghatottan olvastam a babák érkezesét.

OrsiKép

Gratula Levinek a felálláshoz! Nagyon ügyi kislegény! Kép

DorisKép

Email megy majd.

Gyöngyi
35+2

bgy

Kirri!
Az első és a harmadik szerint is fiúknak kellett születniük, és azok is lett. Kép Na majd a következőnél meglátjuk, ha lesz egyáltalán következő. Kép
Köszi a tippet. Kép

Eri
simones

Sziasztok Lányok!

Hírek Nettkétől:
A lányokat egy hete otthon nevelgeti, nagyon édesek. Beni 2010 g, hétfőn ő is mehet haza. Nem sokat alszanak.

Hogy milyen hamar megnőtt ez a fiú! Ez igen!Kép

Rólunk annyit, hogy Ádám fiam tegnap megtisztelt egy sugárban jövő kakival. Tetőtől talpig lettem kakis. No meg a pelenkázó meg az egész szoba. Bejött a dokinéni segíten és belelépett. Mondtam neki, szerencséje lesz. Másra kislányos zavaromban nem futottaKép Meg Pétert is be kellett rendelnem tiszta cuccokkalKép
A fiúk tegnap valamiért keveset szopiztak.Kép Egész nap aludtak, mint akik nincsenek maguknál. Egyszerűen nem lehetett őket felébreszteni. Remélem ilyeneket majd itthon nem játszanak.
Na puszi mindenkinek.
A talisoknak szép időt kívánok.

Gyöngyi!
Örülök, hogy jelentkeztél. Sokat gondoltam mostanában Rátok.

Annamari
(ma 38 hetesek lennénk. Így meg már 7 hetesek és 2 naposak vagyuk)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Majdnem elfelejtettem!

Orsi!
Hatalmas gratula a felálláshoz! Hm, nagyon aranyosak lehetnek már, ahogy úgy ügyeskednekKép

Puszi

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Szilvi!

Játszócumi nálunk is bevetésre került, amikor nem ehettek. Most valahogy nem is hiányolják. Az viszont biztos, hogy könnyebb leszokni a cumiról, mint az ujjszopásról.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

SziszusKép
Játszócumi nálunk is van, de ha nyűgösek, vagy alvásra készülnek, nagyon hasznos. Mostmár, hogy játszanak, akkor nem is igénylik. Igazából unaloműzőnek jó az ilyen piciknek, nem üvöltenek annyit. Ha nem adsz nekik, akkor az ujját fogja szopni, amiről nehezebb leszokni, meg csúnyán kisebesedik. Ha viszont adsz, akkor ha kiesik, állandóan szaladgálhatsz betenni, míg az ujja kéznél van.Kép Nálunk már maguktól ki-be teszik a cumit, így a cumitúra megszünt. Lehet választani a két rossz körül.KépKépKép

AnnamariKép
Visszasírod még az alvókájukat a fiúknak. Otthon általában elromlanak, és kevesebbet alszanak, viszont annál többet üvöltenek.Kép

GyöngyiKép
Hú de elszaladtak a hetek! Már 35. hét! Mesélj magadról picit. Remélem már többet tudsz jönni majd!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

AnnamariKép

En is sokat gondoltam ratok, kb. egy idoben tortentek az esemenyek nalunk, csak a lanyok vegul megis ugy dontottek, hogy meg bent maradnak. Nagyon orulok, hogy ilyen jol alakulnak nalatok a dolgok! Kép

CatKép

Mostmar annyit jovok majd, hogy le se tudtok vakarni... Kép Kép Kép
Ahogy DorisKép irta, most eppen az a nagy helyzet, hogy nem hiznak eleget a lanyok. Kb. 150 g-os heti hizasokat produkaltak eddig, a legutobb mar ennyit se, majd hetfon kiderul, hogy mi lesz, akkor megyek megint UH-ra. A lepeny es a koldokzsinor rendben van, szoval nem tudom mi lehet a baj. Valoszinuleg csaszar lesz, mert Emese (A magzat) nem fordult be es mar nem valoszinu, hogy meg fog fordulni.

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Már nem is tud szegény Emese befordulni, mert nem fér el a tesótól.Kép Lepényi keringést néznek? (flowt) Akkor nem szoktak eléggé gyarapodni, ha az nem jó. Bár most vol a megint megjöttbe egy kismami, akinek nem hízott a picije, 1900 gr környékén megállt. Befektették a kórházba, és rohamosan hízni kezdett. A múlt héten született a 40. héten csaszival több mint 3 kg-val. Szóval nem híznak mindig egyenletesen. Ha már 2 kiló felett lesznek, akkor az már szuper.KépKép Nagyon ügyesek a csajok. Van ám két eladó jóképű pasim a lányaidnakKépKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép

Mindig neznek flow-t, de en ugy lattam hogy csak a zsinornal... Kép
Viszont a lepenyre is azt mondtak hogy jo allapotban van...
Itt nem nagyon fektetnek be, en is remelem hogy hiznak tovabbra is es minel tovabb bent maradnak. Ugysincs kesz meg a szobajuk. Kép
Ket ilyen szep fiut szivesen bevallaluk, karacsony kornyeken be is mutathatjuk egymasnak majd oket... Kép Kép Kép

Gyöngyi

bgy

Gyöngyi Kép
de jó, hogy előkerültél Kép és milyen jó, hogy még egyben vagytok!!! Kép
érdekes egyébként ez a hízásdolog, mert nálunk nem igazán néztek súlyt.

íme Levi:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép

Hihetetlen aranyosak! Kép Es mennyit nottek!!! Kép Latom a lakas mar vedelem alatt all! Kép
Itt is elsosorban a fejatmero, hasatmero, combcsont nezik, de az adatokat soha nem kapom meg, amit meg tudok jegyezni az meg altalaban a suly... Legutobb azt mondtak, hogy a fejkerulet picit nagyobb mint a has, ami arra utalhat hogy lelassult a fejlodesuk... Kép Hetfon kiderul majd.
Tenyleg, azt hiszem nem is irtam, hogy vegul a BBC kocsi kb. 300 euroert kelt el (de nem nalunk landolt), ami nem rossz ar, ha nem kell meg postaktg-et is fizetni...

Csaszaros MamikKép

Kezdek lelkiekben felkeszulni a csaszarra, van valami hasznos tanacs? Akar arra is, hogy mit erdemes a korhazba vinni, stb. Koszi elore is!

Gyöngyi

bgy

Gyöngyi Kép
nehogy félreértsd amit írok! Szóval én arra jöttem rá, hogy ezek az UHs mérések különösen ikrek esetén eléggé csalókák. Mert nálunk volt olyan, hogy pl. hétfőn mértek 85 mm-es BPD-t, utána pénteken meg csak 80as volt Kép ennek oka, hogy ha az UH kicsit más szögből látja a fejet, akkor már csal. ill. annyira puhák még a babák csontjai, hogy ennyit simán össze is lapulhat, ha épp úgy fekszik.
Ehhez a fej-has arányhoz nem értek, még nem is tudtam, hogy van ilyen... mindig tanul valamit az ember.

Császár: ahogy én itt olvsatam mind lelkileg mind fizikailag mindenki máshogy éli meg.
Nekem nagyon hasznos volt a haskötő, mert tartotta a lötyögő hasat, és nem élt külön életet. Ja, és a hideg folyadék nekem nagyon jól jött, onnantól, hogy inni lehetett.
Szánsavas nem jó, mert ha a buborék vissza akar jönni, akkor az nekem iszonyúan fájt.

Jó áron kelt el a BBC kocsi, még így is fele alatt van, mint a bolti ár.

Végülis milyen kocsitok lesz/lett?

üdv. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép

Egyetertek veled az UH meres ugyeben. Nalunk a lanyok eddig se szamitottak tul nagynak, de egyenletesen nottek. Az utolso elotti merest egy masik doki csinalta, es nala sokkal nagyobbak lettek az ertekek. A szerint 2 het alatt 500 g-ot hiztak, mig elotte atlagban csak 300 g-at. Ezert volt furcsa a hetfoi eredmeny. Ha nem szamitom ezt a kiugro erteket, akkor meg mindig atlagos 150 g/het hizas van... de ez persze hetfon fog kiderulni. Remelem hogy tenyleg csak meresi hiba a dolog.
Szerintem is nagyon jo aron kelt a BBC kocsi. Nekunk vegul Anyukamek vettek egy Symbaba-t otthon, majd veluk egyutt erkezik. Itt nagyon jol lehet kozlekedni az egymas melletti kocsikkal, igen nepszeruek is. Anyagilag is igy jobb nekunk, mert a korai kenyszerpihenommel kisett 3 havi osztondijam, ami erzekenyen erintette a penztarcankat... Kép
Ez a haskoto hogy nez ki? Spec. kismamaknak valo, vagy altalanos hasznalatra? Koszi az otleteket.

Gyöngyi

bgy

Gyöngyi Kép
A haskötő egy rugalmas magasan feljövő "bugyi", de nekem az első napokban nem volt, egy jó erős fásli is nagyon jól funkcionál.

Orsi

Látom meg kell küzdenünk Olival és Samuval a lányaidért Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Majd a csajok választanak, tudod mindig a nők az irányítóakKépKépKép

GyöngyiKép
Nekem nem rugis bugyim volt, hanem egy tiszta gumi széles öv,ami tépőzárral állítható, jó szorosra a pocakra, az tartotta a pocimat.Kép Első pár napban nem lehet használni, amíg nagyon vérzel, csak utánna. Én szívesen kölcsönadom Neked, hogy ne kelljen megvenni, mert horror árban van. Nem tudod a tesódat elszalasztani érte ? A babakocsival azt is kivihetik Anyukádék.
Sok-sok ásványvíz kell a csaszi utánra, szívószál,
és nekem a szoptatós párna is nagy szolgálatot tett.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép

Semmi gond, jo a versenyszellem.Kép Azert az en lanyaimnak is lesz konkurenciaja, NettkejekKép lanyaival es termeszetesen a tobbi meg pocakban lapulo lanykaval.Kép Bar igaz, hogy most mintha a fiuk lennenek tulsulyban.

De valoszinuleg CatKép-nek lesz igaza, es majd a csajok es a pasik valasztanak.Kép

CatKép

Koszi, nagyon rendes vagy, beszelek vele es akkor majd jelentkezik nalad. Itt kb. minden 3x annyiba kerul mint otthon, szoval ha meg otthon is horror arban van... Meddig kell egyebkent hordani?
Szivoszal???
A szoptatos parnat tervezem bevinni, itthon is allandoan azon fekszem, nagyon jo.Kép

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Szívószál azért kell, hogy fekve is tudjál inni, mert a csaszi után elég nehézkes felüldögélni.
Az övet tényleg szívesen odaadom, és a csaszi után vagy 2 hétig hordtam. Ez direkt ilyen hasi műtétek után javallott. Egy hátránya van, hogy meleg, és izzadt a hasam alatta. Gyertek érte bármikor nyugodtan. Van egy pár darab maradék Tena betétem, azt is elküldöm Neked, mert nekem már úgysem kell többet.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép

Volt ma tali? Olyan szép idő volt, gondoltam ám rátok Kép
Orsi Kép Gratula a nagyfiúhoz Kép Nagyon ügyes :: Súllyal hogy álltok?

Sziszus Kép Nálunk Dorka még ma is nagy-nagy cumifüggő (17 hónaposan), bár csak alváshoz adom oda neki ill. ha valami nagy bánata van (pl. a múlt héten az oltás utáni üvöltést csak a cumi kézhezvétele után hagyta abba). Igaz, az első 8-10 hónapban az éjszakák brutálisak voltak, u.i. ha kisesett a cumi, akkor szaladni kellett visszaadni Kép De ma már remekül elvan az ágyában hagyott mintegy 10 darabbal, melyeket cserélget és reggel ébredés után eljátszik velük vagy fél órát! Én sem szeretem a már beszélni tudó nagy gyerekeket, akiknek állandóan cumi lóg a szájukból, de talán ebben is van valami egészséges határ, amit a szülő szabhat meg ideális esetben.

Magunkról: voltam pénteken a saját dokimnál, a gyerekeket 1850 gr körülinek mérte (32. hét) és mindent rendben talált. Viszont jövő hétfőn (30-án) be kell feküdnöm a kórházba Kép Nem szívesen megyek, de biztosan így lesz jó, ott majd tuti fekszem egész nap és a piciknek az lesz a legjobb. Hogy miképp bírom majd Dorka nélkül, azt még nem tudom, főleg, hogy ő vidéken, tőlem 170 km-re lesz a szüleimnél.

gabus
gabus74

Gabus Kép
súllyal?? sehogy Kép mi nem hízunk Kép pici, de izgága gyerekeink vannak Kép

Biztosan nem lesz könnyű Dorka nélkül, és neki sem lesz biztosan könnyű. De ha a babáknak így a legjobb, akkor ezt kell tenni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép

Akkor Levi babának már ez jár nemsokáraKépKép

KépKép
KépKép
kirri

Üdvözlök mindenkit! A név megtévesztő én Lilla férje vagyok, mivel megkért, hogy írjak ide. Szóval 2 hete kinyílt mindkét mészája és most bent fekszik a Baross utcai kórház szülészetén. A gyerekek jól vannak, csak még nem szabadna megszületniük (hétfőn lesznek 28 hetesek), amikor bekerült pár napot adtak neki csak a szülésig, azaz a burok repedésig. Õ elég jól bírja az állandó fekvéssel járó kényelmetlenségeket. Mivel nincs mostanában sok időm nem tudom nézni a fórumot, viszont a bordas1@enternet.hu címet 1-2 naponta megnézem így ha van üzenet szívesen továbbítom.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Szorítunk nektek!Még pár hétig maradjatok egyben!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!!

Gyöngy Kép én már azt hittem a hosszú hallgatásnak babázás az oka Kép Nálunk Petike az utolsó héten már csak 100gr-ot hízott, mondta is a doki ha a következő péntekig nem nő többet befejezi a terhességet. Csütörtökön megszülettek Kép nagy valószínűséggel mert tényleg nem jutott már Petikének kaja, és megunta. Ja és nekem Gergő a szülőszöbán fordult fejvégübe, Peti viszont keresztbe volt Kép

Annamari Kép mi akkor nem tudtuk felébreszteni a fiúkat mikor besárgultak, de ahogy elmúlt inkább elhallgattatni nehéz őket Kép Nálunk naponta min. egyszer valamelyik lepisil bennünket Kép mikor költözöl a kórházba vagy most is csak bejársz?

Gabus Kép melyik kórházban szülsz?

Lilla Kép drukkolunk, hogy még pár hétig egyben maradjatok!! Kép

Köszönöm a cumis infókat, már kezdtem azt hinni csak én vagyok ilyen elvetemült Kép majd beszámolok mire jutottunk ...

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok lányokKép

Nagyon köszönöm ismét, hogy ennyien bíztattatok, nagyon jól esik. Még ugyan megvárjuk a hétfői magzati szív UH eredményét, de most már egyre biztosabb, hogy nem csináltatjuk meg az amniot. Pénteken a Hajdu Krisztina is megnézte őket. Semmit bajt nem látott, nem nagyon érti a leletet. (A legizgibb dolognak azt vélte, hogy a fiam - aki haránt van - éppen a lányom fejét rugdostaKép) Azt is mondta, hogy ikreseket ő sosem küldi erre a vizsgálatra, illetve, hogy egyértelműen úgy látja most, hogy a vetélésre nagyobb a valószínűség (ha amniozunk) mint a betegségre. Persze nekem kell dönteni és ehhez minden jót kívánt...
CatKép Olyan jó, hogy azt írtad úgy érzed minden rendben velük. A te érzéseid mindig bejönnekKépKép
GabusKép Neked is teljesen igazad van. Semmiképp nem szabad ezen tovább rágódni ha már eldöntöttem. Ez így is lesz, bár az ember úgyis mindig rágódik valamiért. A te babóid már szép nagyok. Hidd el az a pár hét gyorsan elrepül és majd bepótoljátok Dorkával a kimaradt időt. A legfontosabb, hogy a babákkal minden rendben legyenKép
OrsiKép Hihetetlen ügyes a Levi. Az elejétől kezdve követtem a ti történeteteket is, hihetetlen, hogy megy az idő!!!Kép
LillaKép Én is nagyob szurkolok nektek. Még pár hétig mindenképp tartsd bent őket. Lásd JudytKép, menni fog tutira!!!!

Csajok! Pár hónap múlva én is beszállok a közösbe egy csajszival és egy tökösselKépKép. Bár azért nekünk még sok van hátra. Jaj, csak már tartanám a kezemben őket, akkor megnyugszom. Vagy akkor sem???

Puszi
enigma
enigma

Sziasztok!!!

Most van egy pillanatnyi szunetem, nem tudom mennyi lesz az elkovetkezo par hetben, igy gondoltam irok Nektek!
Koszonom mindenkinek a sok jokivansagot, a ferjem kinyomtatta nekem mindig az aktualis oldalakat.
Doris,
jo volt talakozni, koszonom, hogy meglatogattal!
Orsi,
koszi a sok segitseget Tamasnak!!!
Annamari,
remelem Ti is hazajottok hetfon, es megkezdodik a kozos uj eletetek!!

Hat igen, mi itthon vagyunk mar tobb mint egy hete a kislanyokkal. Nagyon gyarapodnak, Hanna 2180-nal szuletett, hazahoztuk 2470-nel, most 2930 gr. Natika 1980-nal szuletett, hazahoztuk 2170-nel es most 2490. Benike tegnap mar 2040 gr volt, ha minden jol megy hazaadjak hetfon, ugyis megyunk a lanyokkal 10napos felulvizsgalatra (kiengedestol szamitott). Allitolag rengeteget nyugoskodik, sokat sir, jo magas hangon es erosen, minden gondozo szanakozva nez ram:-))) azt tippeljuk, nem birjak tovabb es ezert kuldik ilyen hamar haza:-)))
ui mikor engem hazakuldtek a lanyokkal, arrol volt szo, hogy o meg olyan sokaig marad, hogy nem varhatom be... szoval ok sem 10 napra gondoltak akkor.

Egyszer majd talan lesz idom leirni a sok mindent ami tortent velem ez alatt a korhazban toltott 5 het alatt... a lenyeget ugyis tudjatok. Surgossegi csaszar lett a toxemia miatt, este 22 orakor alltak neki vagni egy 160/100 vernyomas (3x2 Dopegit egy 2x1 Nifedipin mellett) meg a rossz flow eredmenyem miatt. Nagyon jo erzes volt, hogy a Margitban olyan profi szemelyzet volt, hogy fel ora alatt osszeallt a team, bejott az orvosom, gyerekorvosok, gondozok! Nagyon izgultam, de megnyugtatott, hogy az ugyeletes orvos is igen jo hiru volt, hiszen ketten csinaltak a vagast az en dokimmal, hogy a szuleszno aki nekem jutott, nagyon kedves es gondoskodo volt velem. Ugy feltem, hogy az elokeszites alatt folyamatosan remegtem az agy tetejen!! nekem nem volt amugy egy pozitiv elmeny a csaszar, valahogy azt hittem, ez sokkal kisebb es konnyebb mutet, nekem hosszu is volt, felelmetes is. Hozzateszem, a vilagon semmi nem fajt!!! Se a kateter, se a gerincszuri, semmi. csak sokkban voltam meg legalabb egy napig,mert tul hirtelen tul nagy valtozas volt. Nem hianyzott a pocim, mert en mar nagyon rosszul viseltem a terhesseg veget, de a seb kb 1 hetig, a varratszedesig volt rossz. Azota fitt vagyok, a sok suly - mind viz - lement rolam kb 3 het alatt, most kevesebb kilo vagyok, mint a terhesseg elejen. A hasamon a bor repedezett es csunya, remelem ez lassan azert elhalvanyul majd!

Abba is hagyom, nagyon hosszu lettem. Es Hanna nyugoskodik a hatterben:-)

Jaj, mamik!
tanacsot kernek. Nati nagyon rossz alvo, miota hazajottunk nem marad meg az agyaban ejjel - nappal semmi gond - de ahogy sotetedik, egyfolytaban bombol, csak kezben nyugszik meg, ringatasra. nem faj semmije, nem ehes, tiszta a pelus... egesz ejjel tartani kell, mert ha osonunk a kisagy fele az egyebkent melyen alvo kislannyal, akkor kipattan a szeme, es ordit tovabb! Hagytuk kiabalni egyszer, nem vettuk fel, de nem hagyja abba, fel ora utan is ketsegbeesetten kiabal, maar nincs hangja, es rangatozik szegeny, belelovalja magat egyre jobban.
Volt valakinek ilyen? Mit lehet tenni?? Mar nagyon kialvatlanok vagyunk.. ( nem alszik koztunk sem, sehogy, csak karban, ringatva)

Puszi.
Nettke

ui: Editek is holnap mennek haza a kisfiukkal!!

Kép
nettke

Netteke Kép
De jó, hogy jelentkeztél.
Tanács: tudom irgum-burgum... de ő még nagyon pici. Próbáljátok meg magatokon elaltatni, nálunk az elején ez nagyon bejött.
Máté volt ilyen ringatós, mi kb. 1.5 hónapos volt, amikor a hagytuk sírni technikát vetettük be, első nap 2.5 óra sírás, második nap 1.5 óra, harmadik nap már szó nélkül elaludt.... de amíg nagyon picuri volt, addig mi ringattuk, és éjjel is rajtunk aludt.
Nagyon-nagyon szépen gyarapodnak a lányok, szopiznak vagy tápi, vagy mindkettő?
elhiszem, hogy megkönnyebbültél a csaszi után! Tamást üdvözlöm, és mondd meg neki, hogy szuper ügyes volt Kép Kép Kép

A kialvatlanság... hmmmm... szerintem sokág tart. Mi 7 hósak vagyunk, de én állandóan álmos vagyok, mert Máté nem alussza át az éjszakát Kép

pusz. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nettke Kép óriási gratula!!!! Kép hatalmasak már a csajok, és nagyon jó lesz ha már mind a hárman otthon lesznek Kép

Nálunk Petike a sírós, ugyan ezekkel a "tünetekkel" én nem bírom sírni hagyni, nálunk most van játszóscumi, egy lehelletnyit jobb a helyzet, de nem tudom, hogy ettől e ...
Kialvatlanság ... az van nálunk is Kép arra én is várnék tanácsokat.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

NettkeKép
Mi átalusszuk nagyjából az éjszakát, de kialvatlanok és fáradtak vagyunk mi is.KépKép Nálunk ugyanez volt, hogy nem voltak hajlandóak az ágyukban aludni, és mindkét gyerek üvöltött órákig. Mi nem bírtuk idegekkel, és mellettünk aludtak. A nappaliban az egyik velem, a másik az apjával a hálóban. Sajnos csak így működött a dolog. Sokszor ahogy Orsi írta rajtunk aludtak, de nem bántuk, csak aludjunk 1-1 órát mi is. 3 hónaposan tettük be őket a saját ágyukba, és láss csodát, első naptól ott aludtak nyugodtan, semmi hiszti nem volt.KépKép Szerintem még túl picik, és aklimatizálódniuk kell.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok LányokKép
B.AnnamariKép
Mi újság van Veletek, hogy megy a szopizgatás? Csak csendben kérdem...mikor?????Nagyon drukkolokKép
GyöngyiKép
De örülök, hogy itt vagy és hogy jól vagytok és végre ez a fránya net is meglett, most már gyere amilyen gyakran csak tudsz és a súly miatt ne idegeskedj tényleg, az eltelt hetek száma sokkal fontosabb a tüdő, szem és egyéb szervek érettsége szempontjábólKép DrukkolokKép
NettkeKép
Jaj de jó, hogy jelentkeztélKép Nagyon örülök, hogy tudtunk találkozni de bocsi a rohanásért...ezer örömmel maradtam volna még, csak épp felpakolva készültünk a visszaútra mert a korházból már Svájcig hozott az útunk. Nagyon jó hir, hogy holnap már Benikét is hazahozhatjátok és az elkeseredése, sirása oka az, hogy elkerültek mellőle a testvérkéi és ez rosszúl érintette Õt de most már minden rendben leszKép Mi is igy jártunk, mikor GErit kihozhattam a babás szobába és Lilcsike bent maradt a PIC-en pedig 3 óránként minden etetésnél szépen visszamentünk Hozzá és éjjel is együtt voltak de mégis...két napig nagyon romlott az állapota. A kialvatlanságra semmi okos tanácsom nincs...sajna 19 hónaposak elmúltak a gyerekek de Geri még rengetegszer ébred és néha Lilcsike is. Ilyenkor cumit adok, itatom vizzel...stb. Nem tudom mi a jó a Ti helyzetetekbne, én képtelen vagyok hallgatni a gyereksirást.
SziszusKép
Gratula, hogy még irni is jut időd néhaKép Nálunk pár hetes korukban kérték a PIC-en, hogy vigyünk be pici cumit mert rengeteget sirtak szegénykéim és én "boldog" voltam, hogy legalább néhány percig meg lehetett Õket nyugtatni ezzel a módszerrel. Alváshoz és kocsiban nyügösködéskor mindig odaadom nekik egyébként napközben, játékidőben nincs cumi. Ha álmosak megkapják és mennek is csucsukálni és ez nálunk igy jól működik most is. A dilemmán nekem is az volt, hogy ha nem adok cumit, akkor majd megtalálja az újját amit nem lehet elvenni...Kép
EnigmaKép
Gratula a jó leletetekhez, én sem csináltatnám meg az amniot, nem is egyeztem bele pedig a 20. és a 24. héten is javaolták de nem mertem kockáztatni a koraszüléstKép Nem lesz semmi gondKép
OrsiKép
Hogy vagytok, milyen volt az éjszaka, láz?
CatKép
Mi újság a babakocsival, kipróbáltátok, milyen?

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Csak csendben mondom, hogy holnap délelőtt...
Ha nem jön közbe semmi. Mert eddig még mindig közbejött. De ennyire közelinek még sosem tűnt. Nagyon izgulok.
Szopi, remélem, megoldódik, ha itthon lesznek és nem kapnak mást, csak cicit.
Na puszi, mert még vasalok, takarítgatok meg ilyenek.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnamariKép
Hűűű de szép lesz ez a holnapiKép Majd gondolok Rátok egész napKép Ügyesek vagytokKép

doris

Annamari Kép
de jó!!!! Kép Kép csak csendben Kép Kép Kép

Doris Kép
az éjjel elég jól telt, Máté akkor nem ébredt, ma már vettem orrcseppet Neki, és estére adtam, meg egy kis nurophen szuszpenziót, hogy a rossz közérzete is jobb legyen.
A kedve hullámzó, de azért mosolygós általában, mint mindig.

puszi mindenkinek.
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

AnnamariKép
Boldog hazatérést Nektek, mostmár együtt lesz a kiscsalád!KépKép

DorisKép
Orsinak írtam, hogy ez a babakocsi fantasztikus.Kép Azóta állandóan sétálunk, mert élvezet vele menni. A híresztelések ellenére egyáltalán nem ráz jobban mint a PP Duette, és a gyerekeknek nagyon tetszik.Kép Egy kézzel lehet irányítani, annyira könnyű, és a párom örömére, még fagyizni is lehet a tolás közbenKépKépKép Összecsukása és nyitása pofon egyszerű. Anyukámékhoz úgy mentem fel, hogy eygik kezemben a gyerek volt, a másikban a babakocsi, mint egy bőrönd, és simán felmentem az emeletre. Postán voltunk már vele, gond nélkül befér, és a boltba is bementem vele, annyi, hogy ott le kellett az első kerekeit fixálni, mert
attól nehezen fért volna be. Bevásárlóközpontban még nem voltunk vele, de ott is ki fogjuk próbálni. Végül is újszülöttkortól nem használható, tehát nem bánom, hogy korábban nem ez a kocsi volt, mert arra a PP Duette tökéletes, de már ilyen "nagy" fiúknak ez sokkal praktikusabb.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép

Nettke Kép Jó volt olvasni rólatok és gratulálok ezúton is a gyerekekhez Kép Nagyon szépen gyarapodnak, csak így tovább Kép

Sziszus Kép A Kútvölgyiben szülök (legalábbis remélem, hogy még 2 hétig nem indul be a szülés, mert ha hamarabb érkeznének, mint a 34. hét, akkor átszállítanak az Üllői útra).

Enigma Kép Örülök, hogy az ultrahangon mindig mindent rendben találtak Kép Nyugi, egészségesek mind a ketten Kép Csak tényleg tedd félre az aggodalmakat, gondolj csak a szépre és a jóra Kép

Annamari Kép Remélem, lassan otthon vagytok tényleg... Kép

Lányok Kép Nem tudom, hogy nálatok miképp volt a szülés "tervezése" az utolsó hónapokban, de nekem a babák fejvégűek és egyelőre minden OK (zárt méhszáj, stb.). Az orvosom mégis úgy tűnik, hogy a császárra hajlik és nem igazán tudom, hogy miért. Volt ugyanis már egy "rendes" szülésem, tehát elvileg az út már bejáratott és az ikrek minden valószínűség szerint nem fogják majd meghaladni Dorka születéskori méreteit. Persze abszolút biztos vagyok az orvosom szaktudásában és ha ő azt mondja, hogy tervezett császár, akkor legyen az, csak nem igazán értem, hogy miért. Csak annyit mond, hogy én olyan kicsi vagyok ehhez a két gyerekhez... (160 cm és alap esetben 50 kiló). Szerintetek tényleg ennyivel kockázatosabb egy normál szülés? Bevallom, rettegek a császártól Kép
gabus74

Gabus Kép
én rettenetesen féltettem a fiúkat, így én magunknál császárpárti voltam (ha egyedül lettek volna, akkor meg nem fordul a fejemben a császár gondolata, de így kettőjüknél ezt szorgalmaztam én is)... lehet, ezért nem is fordult be Máté, mert érezte, hogy nem szeretném a hüvelyit, mert nagyon féltem, hogy valami bajuk lesz... nem tudom megmondani miért, és tudom, hogy a csaszi sem biztonságosabb, de akkor így éreztem.

Én laikusként úgy gondolom, hogy így jó esélyeid lennének a normál szülésre, különösen ha rettegsz a császártól. Szerintem beszélj a dokiddal erről. Nem gondolom, hogy a termeted és a súlyod miatt jobb lenne a csaszi, de én tényleg nem vagyok szakember.

Annamari Kép
Tűkön ülve várom a híreket rólatok!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

GabusKép
Szerintem beszélj az orvosoddal erről. Az a legfontosabb, hogy tudjon róla, hogy Te szeretnéd rendesen megszülni őket, csak ha komplikációt lát, akkor legyen csaszi. Ha fejvégűek a picik, akkor megvan rá minden esélyed, hogy megszüld őket spontán.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Gabus!
Én a fiaimat természetes úton szültem, szerencsére már jó pár hónappal a szülés előtt mindketten fejvégűek voltak. Én is borzasztóan féltem a császártól ( a lányomat is normál úton szültem), és csak azért mert ikrek, nem akartam műtétet. Persze a dokim semmi biztosat nem mondott ezzel kapcsolatban, csak azt, hogy majd meglátjuk. Végül a 38. héten születtek, ( gátvarrással együtt két óra volt) és nagyon örültem,hogy sikerült simán megszülnöm őket. Még azt is hozzáteszem,hogy a dokim sajna szabaságon volt, a helyettese is akinek átadott, úgyhogy az ügyeletes orvosnál szültem. Szóval, szerintem, ha te úgy érzed, hogy megpróbálnád a sima szülést, beszélj az orvosoddalKép Persze nálunk is készen állt a műtő, gyerekorvos, műtősfiú, két doki stb sorban álltak egymás mellett a falnálKép hogy ha valami gond van, azonnal tolnak be.Kép Egy kis poén: annyira gyorsan riasztották a csecsemősnővért, meg a gyerekorvost, hogy még meg sem születtek a fiúk, de már jött a nővérke pólyával a kezében, mire én mondtam neki, nincs még baba...

Ildikó
ildikó

Sziasztok!!

Doris Kép iszonyatosan sokat rágódtunk a cumi kérdésen, de nem tudom órákig a cicmen tartani őket, sőt Petike mióta beteg voltam el sem veszi a cicim. Fejek mint az őrült, hogy kapják a tejem, de megnyugtatni nem tudtam már sehogy őket ... lehet rossz megoldás, de a sírást sem bírtam tovább Kép

Orsi Kép gyógypuszik Máténak Kép

Cat Kép tennél fel képet a kocsiról? persze csak ha nem gond.

Annamari Kép én ki se mondom Kép de mind a hat kezünkkel szorítunk nektek Kép Kép

Gabus Kép én csak azt kívánom, hogy úgy sikerüljön, ahogy mind a hármótoknak a legjobb KépKép ha bízol a dokidban, sokkal könnyebb bármelyik döntést elfogadni.

Ma van az első nap, hogy teljesen egyedül vagyok a fiúkkal Kép úgyhogy megyek is mert iszonyatos kupi van a lakásban Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

sziasztok!

Na, végre hazajöttünk, már megvolt az első itthoni szopi is. Ádámnak egész jól megy, Gergőnél elbénáztam a mérést, úgyhogy fogalmam sincs, mennyit evett.
Viszont úgy látom, kicsit hideg van itt nekik, úgyhogy most fűtünk egy kicsit. Más hogy csinálja?
Amit nem mondott eddig a gyerekorvos, és nagyon pipa vagyok: a kardiológus mindkettejüknél szívzözejt hallott, ami elhalkult ugyan, de vissza vagyunk rendelve hozzá.
Ádámnak nem tudom, mi van a szemével, a zárójelentésben olvastam, hogy az utolsó előtti vizsgálaton rop 1 volt, ami tudom, hogy nem jó, de nem tudom, hogy mennyire. Az utolsó kontrollon nem írt ilyet a szemorvos. Most becsapva érzem magam, mert minden alkalommal megkérdeztem, hogy mit talált a szemorvos, és azt mondták, semmi kóros nincs.

Most megyek, egész biztosan jövök ma még.

puszi
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Szilvi Kép
lemaradtam a cumis dologról ezek szerint. Nálunk Máténak volt pár hétig cumija, amíg fájt a pocakja, vagy cicis volt, vagy nem tudom, mi volt a gondja.
De kb. 4-5 hét után saját maga hagyta el. Mi is azért adtuk oda, mert cicim megnyugodott mindig, de pont a pocifájás miatt ugye ezt nem volt szabad tenni, a cumival megnyugodott és nem odított.

Gyógypuszik továbbítva.

De jó, ez az első nap!!! Kép Kép Kép sajna nálunk azt hiszem már másnap eljött ez a nap, mert épp, amikor hazakerültünk volt Apának nagyon sok dolga, de utána kárpótolt minket, és sokat volt itthon Kép

Picit lemaradtam ezzel is: fejsz is meg szopiznak is?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Annamari Kép
DE JÓ!!! HIP-HIP HURRÁ!!!!!

szívzörej van nálunk Máténál, de semmi rosszat nem jelent, majd kinövik állítólag. Egy kardiológiai kontrollon mi is voltunk.
Szemhez én nem tudok sokat mondani, de Doris biztosan fog majd segíteni.

Ja, még valami. A zárójelentést ne vedd készpénznek!!! Nálunk az volt benne, hogy Máté 1 napig lélegeztetve volt, ami nem igaz, mert nem volt sosem ill. Levinél is van egy két hülyeség... szóval nem abból kell kiindulni!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

AnnamariKép
A Retinopathia ejtsd: retinopátia - ROP: A koraszülöttek azon szembetegsége, amikor a szem ideghártyájának érfejlõdése károsodást szenved. Súlyos esetben gyengénlátást, vakságot okozhat. Ne idegeskedj, a ROP I teljesen általános, nem lesz semmi gond, de kontrolálni kellKép Nálunknem volt ROP Geri mégis rövidlátó lett (-7-es) pedig rendszeresen ellenőrizték. A ROP-nak többféle fokozata van (Ha jól tudom ROP V. a legnagyobb).
Szivzörejünk nekünk is volt, szintén nagyon sok babánál jelen van, kinövik idővel csak a 3 kg-os határt át kell lépni és szünnek majd ezek a gondok hidd elKép
Itt van egy kimásolt részlet A koraszülött gyermekek c. könyvből:
Az újszülöttek többségénél - a kihordás idejétől függően - a retina még éretlen. A vérerek még nem nőnek végig sugáralakban a reina széléig. Ha ezek az erek túl sok oxigént kapnak, összehúzódnak, és oxigénhiány lép fel mely a retina szövetének károsodásához vezet. A károsodott részek kiegészülésére szövetburjánzás indul. Meggyógyulhat a retina, ha az erek növekedése eléri a peremét."
Ne idegeskedj, Ti nem voltatok lélegeztetőn és ez az oxigéntúladagolás inkább a hosszan géppel lélegezetett babáknál fordul elő.Szépen kinövitek ezt isKép
SziszusKép
Jobb a cumi mint a sirásKépJól döntöttélKép

doris

AnnamariKép
Fűtsetek nekik nyugodtan, de sokat segít, ha bebugyoláljátok őket szorosan plédbe.KépKép

SziszusKép
Mi sem bírtuk a bőgést, mert hasfájósak voltak kegyetlenül, így csak a cumi segített. Na meg a cicim segített volna, de azt nem akartam egész nap a szájukban látniKépKép

Még nincs képem a babakocsiról, de hamarosan csinálunk, és felteszem. Most voltunk vele a párom munkahelyén, és mindenhová befértünk az ajtókon velük, pedig jó kis sikátoros irodaház az.KépKép

LányokKép
Beszéltem ma LillávalKép. Nagyon aranyos volt, és nem semmi, amin keresztül mennek. 2 hete a 26. héten elment a nyákdugója. Rohantak a MÁV-ba, ahol megállapították, hogy 2,5 újnyira nyitva a belső és külső méhszáj is.Kép Átküldték őket autóval(!!!) a SOTE1-re. Ott azonnal befektették, és 13 napot a 3 ágyas szülőszobán feküdt, felemelt ágylábbal. Jó sok szülésnél asszisztált szegényke. Utánna felkerült az osztályra, de ott nem volt jó, és most kapott egy 1 ágyas szülőszobát, és ott fekszik, még reméljük 4 hetet. Ma 28 hetes, a kisfiút 1 kg-ra a kislányt 810 gr-ra becslik. Szegény annyira kinyílt, hogy kapott egy Betadine kúpot, hogy tegye fel, és nem tudta, mert érezte a magzatburkot.Kép Mindkét baba faros, és az egyiknek a lába már a szülőcsatornában van. Ahogy bekerült kapott 2 tüdőérlelőt, most megint kapott kettőt, szerencsére. Sajnos a szülőszobán valami kehes kismamitól elkapott egy kis vírust, így most nincs jól, mert köhécsel, ami nem túl jó a babák szempontjából. Csak a párja látogathatja a szülőszobán. Drukkoljunk nagyon nekik, hogy minimum még 2 hetet, de inkább 4-et húzzanak ki!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
De jó, hogy igy bevált a kocsitokKép Ha még a pénztárak kasszáján is átfér...hát a falba verem a fejemetKépKép
GabusKép
ÉN is úgy voltam mint Orsi, hogy betojtam az ikerszüléstől de nálunk a normál szülés szóba sem jöhetett...sajna mert rohamcsászárral végeztük. Ha jól vagy, jól vannak a babák és készen állsz a szülésre én is inkább a normál szülésre biztatnálak mert a csaszi azért komoly műtét és a biológiai folyamatok beinditásánál is óriási szerepe van a szülésnekKép DrukkolokKép

SzilviKép
Nálunk még most is folyton rohan a lakás...

doris

Cat Kép
Ha beszélsz Lillával még, akkor mondd meg, hogy nagyon-nagyon-nagyon drukkolunk nekik, hogy még sokáig a pocakban maradjanak a babák. Ez a 29. hét még nagyon korai!

nem semmi azért a MÁV sem, autóval elküldeni ilyen kritikus állapotban lévő mamát. Hihetetlen, hogy mit bír azért a magzatburok, hogy ilyen állapotban is kitart, és óvja a babákat.

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Átadom Lillának a drukkokat. Este felhívom, hogy tartsam benne a leket. Bár azt mondta, hogy a személyzet irtó rendes, mindenki nagyon kedves vele, mintha nem is a magyar eü-ben lenne.KépKép
Lelkileg ezért nagyon megterhelő lehetett az ott előtte lezajló sok szülés.Kép

DorisKép
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem átférünk a kasszáknál is, mert most nagyon keskeny kis ajtókon is bementünk vele. Már annyira szeretjük a kicsi kocsit, hogy a nagyot nem is visszük sehová, pedig még annak a hordozóit használjuk.

OrsiKép
Én lemaradtam valamiről ? Máté is beteg ? Levi már jól van, és eleven újra ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?