Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, az én kicsim 5 hónapos, nagyon értelmes, érdeklődő, mosolygós kislány, de még mindíg nem nyúl a közelébe tett tárgyakért. Már rengeteget próbálkoztam, mindenféle csuda dolgot a járókába függesztek, meg a keze ügyébe teszek, de semmi. Időnként véletlenszerüen megfog valamit, de nem foglalkozik vele, aztán ki is esik a kezéből. Azt olvastam, hogy akkor kell elkezdeni izgulni, ha a baba hat hónapos és még nem nyúl a tárgyakért, de engem ez már most idegesít. Bennem van a hiba? Kérlek osszátok meg velem a tapasztalataitokat, kinek mikor kezdett el tárgyakat fogni a babája, ill. milyen trükkökkel lehetne segíteni. Előre is köszi.
Tejbemami
Tejbemami
 


Tejbemami,
(tök jó a nicked!), én ugyan már arra sem emlékszem a most 8 hónaposlánykám mikor nyúlt elõször a dolgok után, (a 3 éves fiamról nem is szólva), viszont mind a kettõ iszonyú nyugis, békés, nézelõdõ baba volt. Értendõ ez alatt, hogy néha azt sem tudom, hogy ébren van-e vagy alszik, mert olyan csendben va,n. Tökéletesen kielégíti a nézelõdés. Most 20án volt nyolc hónapos, és nem mászik, oldalra ugyan rendszeresen fordul, és fordult már hasról hátra, hátról hasra is, de nem sûrûn. (Ja, és oldalt fekve alszik, õ fordul úgy). Rágcsálja, fogdossa a dolgokat, de hogy forgona azt nem. Ha felültetem, egész szépen ül már. A fiammal ugyanezvolt, mindent viszonylag késõn csinált (a védõnõ már azt mondta, tanítsam meg fordulni!!!), de mindkettõ nagy súllyal született és nagy súlyú is maradt. Emese most 8 kg 30 dkg.

Bocsi a litániáért, igazából csak azt akartam ezzel a hosszú lére eresztett dologgal írni-kérdezni, hogy lehet, hogy a babád is ilyen nézelõdõs típus, és egyelõre kielégíti az, amit maga körül lát. Írj még róla!
A dokitokat megkérdezted már, mi errõl a véleménye?
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Szia Tejbemami!

Én a kiságyfölé tettem egy söprunnnyelet és arra akasztottam rá különbözo dolgokat. Nem kell feltétlenül játékot, de azt is mást is. A lényeg az, hogy legyen színes, fényes vagy csörögjön, mozogjon, könnyu ill. nehéz. Idonként váltogattam a dolgokat. Nagyon szerette a kezével megfogni elérni rángatni és a lábával rugdosni. Elég korán feltettem ezt a dolgot, de én úgy emlékszem, hogy már kb. nyolc hónapos korába nem volt fenn, mert felült és felállt nem volt már rá szükség.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 

 
 

Tejbemami!

Igaz, hogy nem a fogást fejleszti, de a mozgáskoordináció fejlesztésére nagyon jó: LUFI!!!

Kössd rá a kezére vagy a lábára, pillanatok alatt rájön, hogy kell mozgatni. És lehet, hogy előbb-utóbb szívesen meg is érintené.

Mammutban lehet kapni.

Puszi:

Dia
Dia
 


Sajna az én kislányom csak akkor nyugis, ha történik körülötte valami, de magában egyáltalán nincs el. (Ez is probléma, nincs el egyedül a járókában, úgyhogy a hasamra is kötöm sürün.) Ha társaságba megyünk, mindenki azt mondja, hogy milyen jó gyerek, mert csak gagyarászik, jól elvan, ha zajlik körülötte az élet. De hogy a járókában csak úgy nézelődne, az nem jellemző, ill. kb. 10 percig. A doki azt mondta, hogy kérdezzek rá neurológusnál, bár egyébként semmi más bajt nem lát nála, mert különben nagyon értelmes, figyel, kontaktust teremt, stb. Azt mondják, óriási időbeli különbségek vannak a gyerekeknél, hogy ki mikor kezd el egy új dolgot csinálni, csak hát az ember a sajátjánál az optimális időben várná...
Szia
Tejbemami
Tejbemami
 


Lányok, az elöbbi hozzászólást a Zsókához intéztem, a másik kettő hozzászólás még nem jelent meg nálam. Ezt nem értem igazán, mert most 10:57 van, azok pedig jóval előbb íródtak. Ez hogyan müködik? Na mindegy ez most off volt.

Köszi az ötleteket. Nem seprünyél van nálunk, hanem madzag, arra akasztok csengettyütöl kezdve kulcstartóig mindent, de a babám miután megnézegette őket, elérni, megfogni nem akarja őket, pedig próbálom hozzáérinteni a kezét.

Dia, veled chateltem az előbb? (XII.ker)? A lufi héliummal töltött lufi, szóval a levegőben van, és arra jön rá a baba, hogy rángatni lehet, vagy hogy érted? Lehet, hogy én vagyok az értetlenke, de nem igazán fogtam fel.
Sziasztok
Tejbemami
Tejbemami
 


Tejbemami!

Idonként nyomd meg a frissités gombot akkor hozzáadja az ujjonan írt leveleket is.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Tejbemami!

Igen, velem csetteltél, azért is írtam a Mammutot. A lufi héliummal töltött, és én minél nagyobb, színesebb félét szoktam választani, ezek valami nejlonból vagy fényes fóliából vannak. Bori imádja, és ezzel órákig el volt, pedig ő sem az a húúú, de imádok egyedül lenni gyerek.

Puszi:

Dia
Dia
 


Köszi mindenkinek! Majd beszámolok az eredményről.
Sziasztok
Tejbemami
Tejbemami
 


Szia Tejbemami!
A pontos időpontokra én sem emlékszem, csak arra, hogy a most 9 hónapos kislányom is elég későn kezdett el nyúlni. sokkal később, mint a bátyja, úgyhogy én már teljesen kétségbe voltam esve. Sőt, gagyogni is később kezdett el. Ő is inkább szemlélődő alkat. Arra emlékszem, hogy ott sírtam a különböző fejlődéslélektani táblázatok fölött...
Most meg mindent megszerez magának, és be nem áll a szája!!!Kép
Pele
Pele
 


Tejbemami!
Nalunk van egy lehetoseg,hogy kapjal gyerekorovosoktol naponta e-mailben informaciokat.
(itt Olaszo.-ban) Pont ma ezt kaptam :
a gyerekek 6 honapos koruk utan kezdenek el nyulkalni a targyak utan !
Gondoltam leirom Neked is !
Ugyhogy "nagy" gond nincs Nalatok Kép
Egyebkent az egyik topicban mar irtam,hogy regebben en is "vizsgaztattam" a kislanyomat a konyvekben irtak szerint (pl.hall-e stb).
Ma mar tudom,hogy nem sok ertelme volt Kép
Szia !
Csilla
LCsilla
 


Lányok, köszi a sok bíztatást. Örömmel jelentem, hogy megtört a jég! Pont amikor segítségért kiáltottam az én Hanna babám végre elkezdett nyulkálni. Konkrétan a színes könyvek váltották ki belőle a "nyulkálási ingert". Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni, de hát ki gondolta volna, hogy ilyen értelmiségi a gyerek? Kép
Mégegyszer köszi. Sziasztok
Tejbemami
Tejbemami
 


Nahát, lehet, hogy ezek a Hannák ilyen későn érőekKépKép

Pele
Pele
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó