Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Első babánk 9 hónapos. Szeretnék beszerezni néhány értelmes játékot, de nem könnyű eltalálni akkora a választék és nagyon drágák a játékok.

Örülnék, ha a tapasztalt anyukák tudnának írni pár jó ötletet, ami igazán szórakoztató egy ekkora babának és készségfejlesztő.

Előre is köszönöm a segítséget.
 
 


Szia Adél!
Kislányom most lesz egy éves. Jaj, de örültem volna, ha valaki tanácsot adott volna, hogy milyen játékot vegyek, sok pénzt kiadtam már a felesleges holmikra.
1.) Először is egy könyv, amiben nagyon sok "filléres" játékötlet van, és mind egytől-egyig fejlesztőek: Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem! 2.000.- Ft.
2.)A köv. játékot pont kilenc hónapos korában kapta: Clemmy a neve, 3.490.- Ft, nem olcsó, de azon kevés játékaink egyike, amely minden nap kézbe kerül: olyan mint egy egyszerűsített lego, csak puha gumi az anyaga, és nagyobb, jobban kézreáll az ilyen pici babáknak. Kezdetben csak rágicsálta, (fogzáskor jól jött), összeütögette, aztán az általam felépített várat lerombolta, mostanában kezd "építkezni" vele.
3.) a köv. játékot kicsit félve ajánlom, nálunk nagyon bejött, de ismerek olyan babócát, akit egyenlőre nem hat meg (viszont előbb-utóbb szerintem minden gyerek felfedezi): az Ikeában vásároltam 3.000.- ft-ért ha jól tudom gyöngyhullám a neve: tetszőlegesen összeválogatott hullám-alakú drótokra színes fagolyók vannak felfűzve, ezeket tudja a babóca tologatni végig a hullámok mentén.
4.) a tipi-tapi szőnyeg is bevállt, imádja kiszedni az egyes puzzle-darabokat, ennek csomagját, (mely kb. 1,5*1,5 m2) én 2.500.- ft-ért vettem.

Nálunk ez a négy az örök darab, a többi játékához szinte hozzá se nyúl. Viszont egy-egy színes újság, üres kazettatok, nagy doboz, amibe jó sok mindent bele lehet pakolni és ki lehet rámolni,esetleg egy utazótáska jó sok zipzárral sokszor nagyobb örömöt okoz, mint a puccos játékok. Egy kiszuperált távirányító, az meg maga a csoda! Ha a fürdőszobai tükröt odateszem elé, azzal is jól el szórakoztatja magát.
Remélem hogy segíthettem.
Üdv: Bea
 
 


Szia Bea!
Nagyon jókat írtál, köszi. A puzzle nekünk is bejött. A könyvet megnézem majd és a Clemmy is jónak tűnik!
Én is ajánlok: a W.Disney-nek van egy rágókája, ami 5-6 összefőzhető karikából van, amit szét lehet szedni. Ezt imádja. Meg hasonló jellegű, asszem Nuby, 10-15 műanyag forma lánc szerűen háromszög, kör, négyzet összefűzve. Ezt a Kenguru Gold-ban vettem Óbudán. Meg minden bejön, ami madzagra van fűzve. Ja, és a hajtogatós könyv is.
Ha eszedbe jut még valami, írj.
köszi
Adél
 
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó