Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Nagyon szeretnék hozzájutni a Dr. Spock csecsemő- és gyermekgondozása című könyvéhez, de sehol nem találtam. Ha valakinek van eladó példánya, az kérem, hogy jelentkezzen.
julia@mrc.mht.bme.hu

Köszönöm,
Juli
 
 


Nem is baj, ha nem találod úgy is idejét múlta már. Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Én akkor kaptam viszonylag új kiadásút, amikor a nagyobbik lányom született, jó 4 éve, és rengeteg dologban segített. talán a hozzátáp. szempontjából nem az LLL szerinti elveket vallja, nekem mind szoktatási-nevelési, mind egyéb dolgokban hasznos volt.
Sokkal hitelesebb, mint a ki tudja, milyen íróktól származó mai modern vackok a legkülönfélébb irányzatok szerint.
 
 

 
 

Juli22,
az én fiamnak NAGYON SOK KÁRT okozott az, hogy a Spock-féle könyvet olvastam, és hogy megfogadtam a tanácsait. Ellenben a többedik gyerekeimnél, mikor már a sokkal hitelesebb, mint a Spocktól származó régi elavult vackokat tartalmazó pszichológiai és szoptatási könyveknek a tanácsát fogadtam meg, bizony látszott a pozitív különbség.

Úgyhogy javaslom, hagyd a fenébe azt a könyvet. És keress mai, modern, a szakmában járatos szakemberek műveit. (Érdmes tudni, hogy Spock gyerekorvos volt, és a pszichológiához egyáltalán nem konyított.)

Szoptatással kapcsolatban az LLL-t ajánlom.

Nevelésért Vekerdi műveit és Berne Emberi játszmák és Sorskönyv című könyveit ajánlom. Mindketten nagyon elismert pszichológusok, nagyon sokat köszönhetek nekik. Kép

Virág
 


Juli,

én is csatlakozom Virághoz, Bigacsigához, a Spockban sok olyasmi van, ami már meglehetőst elavult nézet. Én csak kölcsönkaptam, de nagyon sok ponton fennakadt a szemöldököm....
Ellenben javaslom helyette a Penelope Leach: Picik és kicsik c. könyvét, sokkal inkább megfelel a mai nézeteknek. És most jelent meg egy újabb, átdolgozott kiadásban, az lehet, hogy még jobb, mint az enyém, amit két éve vettem. (A két évvel ezelőtti elején három kis kép van, az új kiadás kék színű, és az elején egy baba arca.)

Yoan
 
 


Mint minden könyvet, így Spockot is kritikával kell kezelni. Ezzel együtt én is sok hasznosat találtam benne, főleg ápolási, gondozási kérdésekben volt olyan, hoyg sehol nem találtam a problémára még csak utalást sem, csak Spocknál. Persze amivel ösztöneim szerint nem értettem egyet, azt nem követtem, elvégre nem könyvből nevelek gyereket!
A címe szerint pedig Csecsemő - és gyermek gondozás. És a gondozásról tényleg nagyon alaposan ír! Pszichológiai szempontból lehet vele vitatkozni, de kivel nem?
Vekerdy Tamás művei tényleg nagyon jók. Berne könyvei nem kifejezetten nevelési útmutatók, bár az ott leírtak természetesen konvertálhatók a gyereknevelési helyzetekre is.

Juli, szerintem egyébként érdemes több könyvet is forgatni (nekem pl. nagyon bejött a Picik és kicsik című is, Penelope Leach a szerző, ha jól emlékszem), akkor úgyis ráérzel, hoyg nem lehet mindent szentírásként kezelni,amit leírnak.
Konkrét kérdésedben nem tudok sajnos segíteni,talán nézd ameg a Baross utcai (a Kálvin tér és a körút közti részén) az orvosi könyvesboltot.Már ha pesti vagy.

Zsuzsa
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat. A Picik és Kicsik című könyv valóban jónak tűnik, meg fogom venni, de valószínűleg a Spock-ot is amennyiben sikerül hozzájutni. Teljesen egyet tudok érteni azon véleménnyel, hogy a gyereket nem a könyvből kell nevelni, de nagyobb biztonságban érezném magam, ha lenne egy-két útmutató. Természetesen a legfontosabb az anyai ösztön, de gondolom nehéz lehet megtalálni mindig a helyes utat. Egy jó gyerekorvos is sokat segíthet, szerencsére találtam már egyet.
Még egyszer mindenkinek köszönöm a jótanácsokat!

Üdv,
Juli
 
 


sziasztok!
en sokmondenben jonak talaltam spock konyvet.en ugy vagyok vele hogy mindenbol tanul az ember es ami durvan hangzik vagy az osztonod ellene sug azt ugysem teszed meg.en hasznosnak talaltam a spock konyvet de a kedvencem a vekerdy!!!!!!!!!!!
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó