Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Gondolom mar mindenki azzal a problemaval szembesult, hogy milyen "gyermek megtakaritasi" format valasztani. A konkret cel az lenne, hogy a gyermek szuletesetol 18 eves korig tovabbi tanulasara kb. 5-6000 ft-ot felretenni. Mindenhol nagyon "nyomul" az AB-Aegon MONEY-MAXX, de nem akarok fejest ugrani az elso ajanlatba....
Szeretnem kerni a velemenyeteket, hatha mar valaki jartas ebben a temaban es tud ajanlani jo feltetelekkel/szolgaltatasokkal rendelkezo megtakaritasi format.
Valaszukat elore is koszonom!
sipas
 
 


Szia Sipas!

Hát a Money-maxxről meg van (az elég lesúlytó)véleményem.Igazság szerint nem is magáról a formáról, hanem az ügynökről, akivel beszéltem.
Egy iszonyatosan arrogáns, tolakodó és erőszakos hapsi volt, amivel csak azt tudta elérni, hogy az ÁB-Aegonhoz még tévedésből sem fogok egy fillért se tenni.

Viszont egyéb más megtakarítási formára én is kíváncsi lennék

Puszka, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Én annyit tudok, hogy csak a saját nevedre lehet bármit is csinálni, mert a gyereknek csak 7 éves kortól nyithatsz számlát. Ezek után bármi olyan befektetést választhatsz, ami neked mint felnőttnek megfelel, csak ha majd felveszed a pénzt, akkor a gyereknek adod. Tehát szóba jöhet akár a saját bankszámlád mellé egy rendszeres lekötés vagy egy betétszámla, amire rendszeres átutalást indítasz.
A Moneymaxx egy sima életbiztosítás, a gyerekhez gyakorlatilag semmi köze, a te nevedre szól, a te életedet biztosítja. Csak az AB rájött arra a marketingtrükkre, hogy a babát megcélozva tudja rábírni a szülőket arra, hogy beleugorjanak egy ilyenbe. Hasonló konstrukciója a legtöbb banknak/biztosítónak van, pl. az OTP-nek biztosan, bár én oda nem mennék, ha nem muszájKép

Én a magunk részéről a Moneymaxx mellett döntöttem (ügynökkel hálistennek nem találkoztam), két okból:
1. Ellentétben a betétszámlával, erről tutira nem veszem föl a pénzt idő előtt,
2. Jár utána adóvisszatérítés.

Remélem, segítettem.
Vica
 
 

 
 

Sziasztok!
Nekem nem jött be ez a biztosítósdi, mert még nem sikerült megtalálnom a legoptimálisabbat. Hiába ámítanak a lejáratkor hatalmas összegekkel, az mint csak példa, és HA....AKKOR.... Nekünk már járt le biztosításunk, és hiába volt inflációkövető, nem a várt hozamot hozta, hanem jóval kevesebbet. ezért én úgy döntöttem, hogy amik még megvannak, azok maradnak, de inkább lakástakarékpénztárba tezsem a pénzt, mert ott legalább garantált az állami támogatás, és nem HA...Akkor...
Ez az én véleményem, és tapasztalatom.
Moni

 
 


Sziasztok!

Köszi lányok a tapasztalatokat.
Móni én sajnos nem nagyon bízom az állami támogatásokban, mert az a mindenkori kormánytól függ.Lehet, hogy most van, de mondjuk 20 év műlva...
Persze épp emiatt a bankoknak se nagyon hiszek.Csak ott pár éven belül nyugodtan lehet váltani.

Puszka, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok!

Vica: 7 évesnél fiatalabbnak is lehet számlát nyitni úgy, hogy vmelyik szülő a "társ", de a gyerek nevére szóló lakossági diák-számla (OTP-nél).

Mi 3 évvel ezelőtt nyitottunk számlát, amelyről egy 8 éves LTP-fizetünk havonta. A megtakarítást a nagyszülő nevére lehet kötni, és ugyanúgy megy mint a 4 éves lakásmegtakarítások azzal a különbséggel, hogy 8 évig kell fizetni, és lejáratkor nem kell lakásra vagy hasonlóra költeni. Az éves összeget a bankszámlára tesszük, havi lekötéssel, és az az összeg addig is kamatozik vmennyit, míg nem kerül átutalásra az LTP-re. az akkor banki kamatok meg egyéb befektetésekhez képest ez hozta a legtöbbet, mi ezért választottuk.

A money-maxx szóróanyagából csomó minden nem derült ki számunkra, sok minden nem volt egyértelmű, és nem adtak kielégítő választ. Másodszorra már vissza se hívtak.

Orsi

Orsi
 
 


SziasztokKép

Nuska!
Irtam volna neked mailt, ha nem jött volna visszaKép Légyszi irj nekem egy mailt, a cimem a profilban.

Mi most kötöttünk a kisfiunkra egy tőkegyüjtéses életbiztositásos stb variációt, jövőterv a neve, elég rugalmasnak néz ki a dolog...

Ági

KépKép
KépKép
 


Szia Orsi!

Elárulnád, hogy melyik LTP-nél vagytok? Röviden elmagyaráznád, hogy mi az LTP lényege? Miért érdemesebb? A kamat miatt?
Bocsi a sok kérdésért....Kép
sipas
 
 


Hali, van egy furcsán hangzó, de jó megtakarítási forma: Testamentum biztosítás a Signal biztosítónál. Ez elvileg temetkezési biztosítás, de x év után nem kell fizetni éves díjat, csak gyűlik a kamat (mert ugye ha nem nyugdíjas korúnak kötik, akkor elég sok felgyűlhet). Azt hiszem, 30 év feletti emberekre lehet megkötni, nem emlékszem pontosan, majd megkérdem az üzletkötőtől. És a kedvezményezett lehet a gyereked, és a temetési költségen felül felhalmozódott összeg az övé lesz, ha nem éled túl a szerződési időt, ha meg igen, akkor felvehetitek a pénzt együtt. (ugyi ez a jobbik megoldás)
Ez most elég morbidan hangzik talán, nincsenek előttem számok, hogy úgy írjam le, de tényleg érdemes megnézni. És nem a legrosszabbra felkészülni! mert befektetésnek igenis jó formáció. Esetleg ha érdekel valakit, írhat mailt, megnézem a szerződést, vagy megkérdezem az üzletkötőnket, vagy megadom a telefonszámát és lehet kérdezni.
 
 


Sipas!

Mi az OTP-nél kötöttünk LTP-t. Az édesapám nevére, 8 éves futamidővel. Ugyanolyan mint a 4 éves megtakarítás, amihez évente jár az állami támogatás, ilyen a Lakáskassza stb. is. Ez csak annyiban más, hogy 8 éves, és a lejáratkor nem kell lakásra fordítani az összeget, szabadon felhasználható. Akkor mi kiszámoltuk, hogy a banki kamatokkal, egyéb befektetésekkel hogy járunk. Ez jobbnak bizonyult. (Mondjuk akkor visz. alacsonyak voltak a kamatok.)
Emellé azért nyitottunk bankszámlát, hogy ne kelljen a befizetésekkel foglalkozni, az éves összeget rátesszük, és onnan megy az utalás. És ha már bankszámla, havi lekötéssel még vmi kamatot is hoz. Mellesleg, ha a családból vki "támogatni" szeretné, nyugodtan befizethet a számlájára.
Remélem, érthető voltam.Kép

Orsi

Orsi
 
 


Sziasztok, mi is éppen efélén gondolkodunk. Nem tud valaki abban segíteni, hogy itt a neten hol találok esetleg v.miféle összehasonlító táblázatot, vagy ezeknek a megtakarítási formáknak az összegyűjtött csoportját, mert nemigazán találtam se a bankok honlapjain, se a biztosítókén. Nem akarok rögtön ügynököt hívni, mert aztán életem végéig le nem vakarom a családunkról.
Köszi előre is, sziasztok!

 
 


SZia Lola,
ügynöke válogatja... volt már olyan, hogy mikor köszöntem szépen és mégsem kötöttem meg Életem Nagy Üzletét, az ügynök megsértődött, és lecsapta a telefont. Pedig szerintem teljesen korrekt voltam, meghallgattam a személyes előadását, átolvastam az anyagot, és gondolkodtam 3 napot, mi alatt ő x-szer felhívott, hogy akkormivanmár...

Amit viszont saját tapasztalatok alapján ajánlani tudok, az egy független biztosítási bróker (asszem így hívják őket) előkerítése. Ők nem egy biztosító cuccait árulják, bár valszleg van preferált cégük. Képesek áttekinteni a piacot, és a neked legmegfelelőbbet kiválasztani. Persze a nyakadra járás benne van a pakliban, elvégre jutalékot kapnak, de nekem nincs rossz tapasztalatom azzal, akit ismerek.
üdv
Orsi
 
 


Sziasztok!

Mi mind a két lányunkra kötöttünk biztositást, az ING-nél. Szerintem mindenképpen érdemes valamilyen módon takarékoskodni, még akkor is, ha a biztositás költségeit gyakorlatilag az első két év befizetéseire terhelik rá. Az ING-nél ún. Patrónus biztositást kötöttünk, ennek az a lényege, hogy a biztositási összeget a kedvezményezezett kapja meg a lejáratkor. Amennyiben a szerződött fél meghal a lejárat előtt, úgy a biztositó a haláleseti biztositáson felül átvállalja a havi biztositási összeg fizetését a futamidő végéig. A fordulónapon mindig felajánlják az infláció mértékével, 3 évenként pedig a dij meghatározott százaléka szerinti emelést. Szerintem a többi biztositónál is van hasonló konstrukció, hasonló költségekkel, de azért érdemes tájékozódni.

Üdv: Bébiőr
 


Sziasztok!

Én tudok egy nagyon jó megtakarítási formát a gyerkőcök részére. 20% SZJA kedvezménnyel jár, nem inflációkövető, és nagyon rugalmas. Akit érdekel, írjon privit, szívesen elárulom a részleteket is vele kapcsolatban.

Christell és Klárika
Kép

Kép
 


Sziasztok!

Én tudok egy nagyon jó megtakarítási formát a gyerkőcök részére. 20% SZJA kedvezménnyel jár, nem inflációkövető, és nagyon rugalmas. Akit érdekel, írjon privit, szívesen elárulom a részleteket is vele kapcsolatban.

Christell és Klárika
Kép

Kép
 


sziasztok.Babakötvényt a megoldás.A helyi tak.szöv.-nél lehet start számlát nyitni a kicsinek.


:idea: babakötvény a megoldás.A helyi tak.szöv.-nél kell nyitni start számlát a babának.Az állam 40.000ft-ot ad.Havonta pakolhatsz is rá. évi max120.000ft-ot.Nagyon jól kamatozik ,18 éves korában veheti ki.
Vendég
 


komoly megatkarításnak számít hogyha használt babaholmit
vásárolunk gyermekeinknek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó