Új privát üzeneted érkezett!

Szeretnék olyan elvált szülőkkel beszélgetni, akik megosztanák velem tapasztalataikat a gyereknevélessel kapcsolatba. Fő kérdés: "Hogyan kerüljem el, hogy rosszat mondjak apára, pedig az agyamra megy?"
KisÓ
 


Szia!
Látom nem sokan írtak még.
Talán még aktuális a kérdés.
Ami rosszat az apjára mondanál mond másnak. Az apjára haragszol de ha a gyerekenek mondod az csak is a gyereknek fáj. Ha az apját bántod a gyereket bántod. Ha szeretd váletlenűl se tedd.
Vendég
 


Szió!
Próbálj meg magadban harmóniát kialakítani, bizonyos dolgokon próbálj meg felülemelkedni, ugyanis a gyermek 7 éves koráig érzelmileg az édesanyához van kapcsolva. Pontosan ezért a gyerek nemcsak a hangosan kimondott szóval, hanem az anya ki nem mondott gondolataival, reakcióival is teljes mértékben tisztában van.
A szülő intelligenciáján múlik, hogy a saját problémáin felül tud-e - minden szinten - lépni a gyermeke érdekében.
Rajtad múlik minden...

Én ismerek olyan anyukát, aki az apa pár napos tartásdíj késése miatt - eddig percre pontosan fizetett és most sem rajta múlt - a gyerekkel kezdte az apukát zsarolni... A gyerek előtt persze ezt nem mondta ki hangosan, de a gyerek pontosan tisztában van - mégha nem is tudatosan - hogy az anya kilóra adja el őt...

Szülőnek lenni felelősség, kár hogy manapság rengeteg olyan gyerek születik, akiknek a szüleik nagyon messze állnak a felelősségtudattól, ami nem abban merül ki, hogy etessük és ruházzuk a gyereket...

Nuti
 
 

 
 

sziasztok!remelem sikerul folkapni e temat!ez mondluk jo jel hogy ide szinte senki se ir!
kiso!lehet hogy most mar tul keso ezt irnom es a tobbiek is gyonyoruen megirtak ugyanezt.nuti tokeletesen fogalmazott!csak annyit irnek ehhez hogy ma mar 4eve a mai napig is ezen megyek at!!!es soha egy rossz szot sem mondtam gyermekem (szemet) apjara,pedig a szemet beszurasnak sok-sok oka van es itt nem gyerektartasrol beszelek(amit mellesleg 4 ev alatt sosem fizetett)kicsi fiam 2es fel eves volt mikor szakitottunk a ferjemmel.en azonnal uj kapcsolatra leltem,akivel azota is egyutt vagyunk.de erre a ferjem nagyon durvan reagalt!!busszut fogadott,hogy tonkre tesz engem!tobbszor megfenyegetett elszakitotta tolem a fiamat,kirugatott a munkahelyemrol es hajszal hijjan bortonbe jutatott egy nagyon csunya kis trukkel(drogot csempeszett a kocsimba es ramkuldte a zsarukat!)es mindez csak a kezdet!kicsi fiamat 2 honapig nem lathattam miatta es miutan sikerult nagyon lassan,targyalasok tomkelegen keresztul egyre tobb lathatosagot szereznem,azt tapasztaltam hogy kicsi gyermekem aki a vilagot jelenti sZamomra igencsak osszevolt zavarva sok-sok csuny es rossz dologtol amiket a kedves ferjem mondogatott neki nap mint nap."gyulolom az anyadat, barcsak megdogolne es kulonben sem szeret teged stb.."meg sorolhatnam a szornyubbnel szurnyubb dolgokat, amik mondanom sem kell a legerosebb kisgyermeket is egy eletr tonkretehetik lelkileg.
nagyon nehez a mai napig is ezekrol a dolgokrol konnyek nelkul beszelni pedig azert mara mar sokat enyhultek a dolgok, de vannak ujabb mas jellego de szinten kellemetlen problemak.

na most csak annyit szeretnek mondani ha en ezekutan kibirtam hogy soha semmi rosszat ne mondjak errol az emberrol,akkor barki kibirja! s tudod mit? megerte!!! mar most 6 evesen mutatkozik,kit becsul nagyra a kisgyerek es kihez oszinte. isten a tanum, irto nehez volt, de arra emlekezz, akarhogy gyulolod a gyerek apjat (s hidd el en sokszor kivantam ennek az embernek rossz dolgokat,de ugyanakkor az almaimban mindig azt almodom, hogy rendbejonnek a dolgok es tudunk beszelni rendesen es megnyugszik vegre a ferjem )a gyerek oszinten es tiszta szivvel imadja az apjat is! o nemtudaj hogymi mitol szenvedunk es nem is szabad tudnia, csak annyit amennyit a kis szivevel megert es az o nyelven fokozatosan elmondunk neki.csak annyit amennyit kerdez,mert ugye ilyen korban kerdes az van boven! nem kell neki hazudni, de nem kell mindent szo szerint elmondani, csak az onyelven es pontosan annyit amennyit o akar tudni!!
na jo,aszem ezt mar irtam.. kezdem ismetelni magamat.keso van mar..

ezt jol kielemeztem
all the best
maggie
 


Sziasztok!

Úgy látom nem igazán népszerű ez a téma. Nem gondolom, hogy azért, mert nincsenek elvált szülőknek gyerekeik, hanem mert nem is olyan egyszerű ezekről a dolgokról beszélni.

Szörnyű dolgokat olvastam itt, ezek után azt hiszem még szerencsés is vagyok az én problémámmal. A férjemnek első házasságából született egy kisfia, aki már 6 éves. Rendszeresen fizetünk gyerektartást, kéthetente hozzuk. Nagyon szeretjük. A gond az, hogy az anyja ellenünk neveli. Az apját szidja-hordja, a gyereket pedik kiskirálynak neveli. Mindent megenged neki, ezért nagyon rosszul tűri az ellentmondást. Hisztizik, ha nem engedünk neki valamit, és érzelmileg zsarol. Azt mondja az apjának, hogy nem szereti, vigye haza, és ő nem is az igazi apja, hanem a nevelőapja az igazi. Viselkedési problémái vannak. Nem tiszteli az idősebbeket, az apját sem, és engem sem. Ha mérges, azt mondja az apjának, hogy felgyújtja a házat, és belévágja a fejszét. Ha még várunk pár évet, meg is teszi. Szerintetek mit tegyünk?

Christell és Klárika
Kép

Kép
 


Szia Christell?

Érdekelne mi lett veletek? Megoldódott a problémátok? nekem is vannak problémáim az ex-szel, illetve az ebből adódó helyzettel, ezért érdekel, mi lett veletek.
Erika
 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

Pszichológus, családkonzulens édesanya vagyok. Négy éves ikergyermekeim egyike súlyos fejlődési rendellenességgel született, az ő fokozott ápolása, gondozása miatt munkámat itthonról végzem. Így elmondhatom, hogy elméleti tudásomat ugyan az egyetemen szereztem, de ikergyerekeim és a betegséggel járó teendők sok mindenre megtanítottak a gyakorlatban.

Gyerekneveléssel, családi gondokkal, párkapcsolati nehézségekkel, személyes jellegű problémákkal küzdő személyek bizalommal keressenek fel egy e-mailben, segítek megtalálni a jó megoldást és kivitelezni azt. Akinek egy kis bátorításra, problémáinak megoldásában segítségre lenne szüksége, de a távolság miatt, vagy bármi más okból kifolyólag nem tud személyesen keresni fel egy szakembert, annak ideális megoldás lehet az e-mail-en át történő konzultáció (pszichotanacs@freemail.hu). Lásd még: www.pszichologia.mlap.hu

A www.pszichologia.multiply.com oldalon ingyen letölthető anyagok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt: babazenék, gyerekzene, kifestők, rajzfilmek (angol, magyar), oktatóprogramok, könyvek, zene minden kornak... A feltöltés folyamatos, érdemes többször benézni.

üdvözlettel, Nisreen
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:10-kor.
Vendég
 


Pumpóka!

Én szívesen levelezek veled, hasonló gondjaim vannak, mint neked, bár nem teljesen. Az én exem is betart sokmindenben, nekem is van új kapcsolat, közös gyerekek, gondok. HA érdekel, olvass egy kicsit vissza, remélem nem voltam tolakodó.
Erika
 


Köszönöm Erika! :) Vissza fogok olvasni.... :)

Ági
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:11-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:11-kor.
Vendég
 


Szia Ági!
Kösz, hogy írtál, már olvastam mindkettőt, csak most is itt lógnak a nyakamon a gyerkőcök, nem tudok írni, pedig hosszan szeretnék...Talán este 10 után, ha elcsendesedik a család. Amit a másik topikos hozzászólásról írtál, köszi, hogy megvédesz, már kezdett felmenni a pumpám, hogy én bizony nem vagyok ennyire tökéletes, mint az ő családja, de ezt úgyis csak az értheti meg, aki hasonló problémával kűzd. Majd még jövök...
Era
 


Szia!

Szóval, sokan nem értenek meg minket, próbálnak jobb esetben tanácsot adni, rosszabb esetben kritizálni, én is utálom magam sokszor, ha bunkó vagyok agyerekemmel, de könyörgöm, csinálja valaki végig ugyanezt, és akkor mondjon véleményt. Épp elég a saját lelkiismeretemmel kűzdeni, mert prsze tudom, hogy sokkal több türelemre lenne szükségem. Vikivel ingadozó a helyzet, úgy vettem észre, ha kedvesebb vagyok és többet nyelek,ő is normálisabb. Xsak nagyon nehéz, hogy minden rám hárul Tisztaság: Tegnap este is mondta, hogy mindjárt megy zuhanyozni, aztán reggel mondta, hogy jaj, elaludtam. A legfőbb baj, hogy nincs időérzéke és felelősségtudata. Sulin kívül nem jár sehova, se edzeni se szakkörbe, mégsincs semmire ideje. Nyáron is egész nap csak feküdt, max.olvasott. Még a tavalyi tanszereit is szept.elején pakolta el, vagyis inkább én. Sokan mondják, miért nem ellenőrzöm jobban, Hát és mást se csinálok, mint folyton ellenörzöm. De már beleuntam, megmondom őszintén. Egész nap nem lehet azt csinálni, hogy: Viki kelj fel, mosd meg a fogad, tedd el a bugyid,pakolj el, egyél, igyál, pisilj, stb.Legalább is nem 15 évessel. Amúgy sem vagyok az a cseszegetős fajta, igyekszem megbízni benne és hinni neki. lehet, itt rontottam el, mert ő viszont az a tipus, akinek jobban a körmére kellett volna nézni már korábban. Egy példa:régebben volt éjjeli fogszabályzója, d enem akarta haszálni. Volt, hogy éjjel többször is bementem a szobájába, hogy tegye be. De mindig kivette. Egy idő után szép, nem szép, de azt mondtam: tudod mit kislányom, nem érdekel a fogszabályzód, majd ha nagyobb leszel és pénzt keresel, majd megcsináltatod magadnak. Azóta ez nem téma köztünk Én úgy érzem ennél többet nem tehetek. A felelősség meg: tegnap megkértem, hozza haza Balázst az oviből. felhívott, hogy dolga van, d enegyed 4 kor érte megy. Én is akkor szoktam.!4 óra után már idegesen hívtam ,hogy hol vannak, mire ártetlenul közli, hogy ahol volt, nem volt óra, a mobilja lemerült, pesze sz összes barátnőjéé is, stb. Na ez az, amitől felkapom a vizet, ha hülyének néz. Addig vezsekedtünk, mire belátta, hogy egy kicsit tényleg elnézte az időt, d e aBalázsnak semmi baja nem lesz, ha később jön haza. Mindent megmagyaráz. Az a baj, hogy én már előre tudok dolgokat, pl. itthon hagyja a kajajegyét, elfelejt vmit megtanulni, d eha szóvá teszem én vagyok a rossz, mert, anya, miért nem bízol bennem?-mondja. A párommal tényleg nagyon szar a viszonya, és ez a mi kapvsolatunkra is rányomja a bélyegét.Pedig alapból nagyon sokszor igaza van, csak ne fogalmazna olyan durván. Engem ez nagyon bánt. Mit csinálja, ha neki is igaza van, meg a VIkinek is . Állandóan békítek Csak azért irom ezt, mert hamarosan nálatok is ilyen helyzet lesz, hogy lesz közös baba. Nem tudom nálatok mi helyzet, de szerintem jó előre tisztázzátok, kinek mi a feladat a nevelésben. Pl. A párod mennyire szól bele, vagy hagyja, hogy a te szavad döntsön stb. Nem kell, hogy apjának tekintse, de szerintem fogadja el, hogy szót kell neki is fogadnia ugyanúgy, mint neked. Nem tudom nálatok anyagilag a párod hogy áll a dologhoz, nem mondja e azt, hogy nem áldoz annyit atieidre, mint majd a sajátjára.Nehéz helyzet. Szerintem nálatok annyival reménytelibb a helyzet, hogy kisebbek, még megváltoztathatsz sok mindent. pl. igenis legyen láthatás, ne mászkáljon ki-be a gyerek az apja az életetebe. Ha kell, gyámhatóságra is elmehetsz. Sajnos nálunk már a tiltás nem működik, egyszerűen megy, ha akar. Az anyagi dolgokkal nem tudsz mit csinálni, ha nem akar, úgysem fizet. Próbáld megmagyarázni, hogy apát sajnos nem tudom jobb belátásra bírni, úgy él ahogy, igénytelenül, d elátod, nálunk ez van, és tőled igenis elvárom, hogy azt csináld, amit én mondok és úgy, ahogy én szeretném. És legyél kedves, de nagyon-nagyon határozott. Ne érts félre, nem papolni akarok, de hátha neked még sikerül. És alegfontosabb, hogy a pároddal is közös nyelvet beszéljetek a neveléssel kapcsban, ne legyen az, hogy valamalyőtők engedékenyebb, mert akkor elindul egy lavina, kijátszás, és úgy jársz, mint én.Ja és tényleg ne szidd az exet(tudom nehéz, én is megszoktam néha tenni)de az csak olaj a tűzre. Magától kell majd rájönnie(ük), hogy apa olyan amilyen. Rohadt sok idő, de hátha eljön egyszer. És még egy kényes dolog. Én őszintén merek róla beszélni, szerintem mások is vannak így, csak szégyellik bevallani: nekem az a legrosszabb az egészben, hogy látom a Vikiben az apját, annak egy csomó rossz tulajdonságát. És mivel őt gyűlölöm és megvetem, marha szar érzés, mert ugye a lányom mégiscsak az én lányom is, szóval ezek az érzések vannk is, de tudatosan le kell küzdeni és ilyenkor valami jóra gondolni vele kapcsban. Na egyelőre ennyi!
Era
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:12-kor.
Vendég
 


Ja, a két ördögöm :twisted: :lol:
Attis elsőnek és utána Barnus :)
Tegyél fel képet te is ha tudsz!

Kép Kép
Vendég
 


Szia!
Szép nagyfiaid vannak. Most tudjátok mi lesz? Mit szeretnétek? Én a Balázs előtt nagyonlánypárti voltam, de mikor megtudtam, hogy fiú mégis nagyon örültem neki. Utána már el sem tudtam képzelni, hogy lány legyen, sőt egy kicsit szomorú is voltam, hogy lány, de most már imádom hogy az lett. Ő is rosszcsontpalánta, de teljesen más. Imádom, hogy olyan nőcis. Próbálom is úgy öltöztetni, szerncsére elég olcsón tudok hozzájutni gyönyörű rucikhoz. Irigyellek, hogy babás vagy, én imádtam az lenni, sőt a szülések is kellemes élmény. Te hol fogsz szülni? Balázsomat én aSzabolcs útiban szültem, de Fannit már itthon Fehérváron.Mikorra vagy pontosan kiírva?Képet ide nem tudok feltenni, béna vagyok, de e-mailt, h a adsz, oda küldök.
Era
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:13-kor.
Vendég
 


Szia!
Akkor drukkolok, hogy puncis legyen!!!Én is ügyeletesnél szültem , igaz véletlenül, mert későn szóltak a dokimnak. De igy utólag tök mindegy, szerencsére elég magabiztos voltam, tudtam, mit akarok és úgy is alakultak a dolgok. Délben elkezdődött a fájás, de csak este 10 után mentem be, még megvártam, mig apárom hazaér az edzésről. barátnőim csodálkoztak, hogy este még a játszótéren a kerítésnél állva vajúdok, de tudtam, hogy kár még bemennem Aztán mikor bementünk, hazaküldtem a páromat, mert másnap külföldre ment, nem akartam, hogy hulla fáradt legyen, én egészen jól elvoltam egyedül is. Aztán annyira felgyorsultak az események hogy alig ért be, pedig 3 percre lakunk a korháztól. pont akkor ért be, mikor kinyomtam a babát. Az ügyeletes egy fiatal rezidens doki volt, nagyon rendes. Szerencsére vágni sem kellet, aszülésznő tök ügyes volt, szépen kifejtette a babát. Mondjuk így jobban fájt, de megérte, hogy nincs vágásom.(igy is van már kettő) :( Jó éjt!
Era
 


Szia Ági!
A szüléses topikban olvstam, hogy EDá-val szültáél? Most is azttervezed? Én Balázst szültem úgy, de nálunk Fehérváron csak hoszas egyeztetés és sok pénz árán lehetséges.Így most maradt a fájdalom, de már mindegy.
Era
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:14-kor.
Vendég
 


Hú, sajnos fogalmam sics, mire kellhet neki.Szereintem ,ha ennyire titkolja, az gyanus. Kérdezz meg mást is, aki jobban tudja, én nem adnám ki a kezemből. röviden ennyi. A láthatásban lehet, hogy igaza van ,de ezt sem tudom pontosan. Járj utána mielőtt lépsz!
Era
Ja és ne idegeskedj, nem tesz jót most neked
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:14-kor.
Vendég
 


Szia!

Egyáltalán nem haragszom,jó is hogy kiírod a dühödet, inkább, mint magadba fojtsd. Ha ideges vagy inkább valamin tölts ki a dühödet, vagy kiabálj, minthogy belülről emészd magad. Egyik sem jó, de ha kiadod magadból az kevésbé árt a babónak. Én nem mentem keresztül ilyen dolgokon, kevésbé vagyok harcias, bár így jóval többet szívok. A gyerektartás, meg minden(láthatás) legyen hivatalos(papír), hogy bárhogy alakul ahelyzet később, tudj mire hivatkozni.Az én exem feketén dolgozik, így nem nagyon tudnék kicsikarni belőle többet, mint amennyit most ad. (15 ezer). Igaz, ha olyanja van, vesz Vikinek ezt-azt, dehát az ajándék és nem gyerektartás, nem mondhatom neki, hogy kislányom edd meg a 17 ezer forintos csizmádat, amit apa vett, vagy adjuk el, és befizetem belőle a menzádat. Szóval a lényeg, hogy papír legyen mindenről...
Pussz!Kitartás!
Era
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:15-kor.
Vendég
 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

Ezúton szeretném megköszönni bizalmukat azoknak a kedves látogatóknak, akik már írtak. Bízom benne, hogy sikerült megfelelő lelki támaszt nyújtanom azok számára, akiknek erre volt szüksége, és megoldást találni és kivitelezni azt mások esetében.

Továbbra is várom leveleiket a pszichotanacs@freemail.hu címre. További információkat a www.pszichologia.mlap.hu oldalon olvashatnak. Újabb értékes, érdekes gyerekdalok stb. kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra – érdemes ellátogatni és kinek mi tetszik letölteni.

A legjobbakat kívánva: Nisreen
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:16-kor.
Vendég
 


Kép


Ezt Atis fényképezte tegnap.... azt mondta, ez anya nagy pocija :)
Vendég
 


Szia!

Aranyos pocid van, nekem két szalámis zsemlétől is nagyobb... :lol: Sajnos van rajtam egy kis zsírocska, de majd lemegy előbb-utóbb. Néha belegondolok, milyen jól néztem ki, amikor volt időm sportolni, de talán ha Fancsi nagyobb lesz, több időm lesz. Ma tök jó napunk volt, elmentünk együtt délután kirándulni, Fanni is nagyon élvezte. El is határoztam, hogy veszek háti hordozót, abban kényelmesen ellesz majd (remélem) Most kenguruban vittük felváltva, de majd beszakadt a hátam. :? Nálunk van bababörze, ott lehet használt , de jó dolgokat venni. Eladni is szoktam, minek tartogassam, többet már nem szülök, rokonnnak sem kell már.Írtad, hogy a kisfiadnak vettél kabátot turiban. Nálunk van egy-két szuper turi, mi szinte onnan öltözünk, nagyon jó dolgok vannak olcsón, és a legtöbbön még a bolti címke is megvan. Én nem szégyellem,különben is elég elit réteg jár oda, mind nagyon elegánsak, jól öltözöttek. Gyerekruhával meg különösen úgy vagyok, hogy hadd koszolja össze(persze normális határig), így legalább nem sajnálom annyira a kiadott pénzt. Fanninál jelen pillanatban a kajára költök legtöbbet, iszonyatos mennyiségeket eszik meg. Többnyire bébikaját kap, ebből napi 5-6üveg elfogy, bár azért igyekszem legalább a gyümit én csinálni neki. Pont abban korban van, hogy amit mi eszünk, az még nem jó neki, időm meg nincs a pepecselésre. Husit szoktam lefagyasztani neki kis adagokban, avval feljavítom a bébipapit, hogy tartalmasabb legyen. Annyira imádnivaló a kiscsaj, már olyan peckesen áll, szerintem pár nap múlva elindul. Borzasztó huncut, rosszcsontka.
Abban tényleg szerencsém van, hogy Viki apja vesz neki dolgokat, ennek csak az a hátránya, hogy hol mimdent megkap, hol meg semmit egy ideig. Azt vettem észre, hogy ez attól függ, van-e és milyen a barátnője. Most pl. egy olyan csaja van, aki nem dolgozik, de naponta plázázik és költi a lóvét(persze az exemét)És így nincs pofája az exnek azt mondani, hogy a csajnak megvesz mindent, A Vikinek meg nem. De tudom, meglesz ennek aböjtje, ne irigyelj annyira. Nyaralni is akkor szokta vinni Vikit, ha az aktuális nője is viszi a sajátját.Amúgy Viki mondta, hogy állandóan veszekednek, sőt olyan eset is volt, hogy nemrégen felhívott az ex, hogy nem vettem-e észre, hogy Viki túlzottan költekezne, mert eltűnt 8 ezer ft-ja. Azóta sem derült ki, ki volt a tettes, Két eset lehetséges:VIki, vagy a nője. Én nem szóltam ebbe bele, de szerintem tuti, hogy a nő volt. Viki ért sem tenném a tűzbe a kezem, de azért kisebb a valószínűsége. Régebben volt ugyanis olyan eset, hogy Viki, meg egy kislány(aktuális nő kislánya)pár évvel ezelőtt 20-ezerft-ot loptak el tőle. Viki azt mondta , hogy a másik csaj kivette a pénzt a konyhaszekrényből és megfenyegette Viki, hogy meg ne próbálja elmondani, mert baja eshet. Én akkor nagyon leszúrtam Vikit, mert úgy gondolom, ne a barátnőre hallgasson, hanem mondja el, mi történt.Amúgy szerintem az én exem is rájött, hogy lem kellet volna velem úgy bánnia, mert azóta sem találta meg az igazit. De neki tök mindegy, kivel él, ő nem családcenrtikus és jobb is ha nincs felesége, gyereke.
Jó éjt!
Era
 


Az előbb volt egy mondat(alúlról 5.sor), amiből lehagytam egy t betűt, szóval ... megfenyegette Vikit
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:17-kor.
Vendég
 


Szia!
Nem lehet, hogy afta? az szokott a szájban vagy a szélén hólyagos lenni, azt hiszem fehér színű.Fáj is, azt hiszem ecsetelőt szoktak rá adni. Gondolom, így nem szívesen eszik szegényke :( Nálam a Viki válogatós, de marhára, herótom van attól, hogy pl a csirkecombot csak a tetején rágcsálja le, több mint a fele meg rajtamarad. Rizst meg felét mellészórta, amikor szedett, persze a párom egyből lebénázta. Én csak annyit mondtam, nem az a baj, hogy mellément(egyébként tényleg rendszeresen)hanem hogy nem takarította fel maga után. Ma egyébként eléggé ki voltam rá akadva.tegnap ugyan egész jól rendet tett a szobájában, de ma reggel megint tiszta kupi. Közölte,át kell ugrani az apja lakásába(ex nincs otthon), mert otthagyott valamit. Nem örültem, de elengedtem. Pár óra múlva már ideges voltam, miért nem jön(2 percre van az ex lakása), persze tudtam, hogy netezik, vagy valami olyasmit csinál, amit én nem, vagy legalábbis nem annyi ideig engedek meg.Lényeg, hogy sötétedéskor jött meg, állítólag tanult. Annyiszor megbeszéltem már vele, hogy csak akkor engedem át, ha az apja is otthon van,de sajnos a cuccai hol itt,hol ott vannak...Mindig azzal vág vissza, hogy apa megengedte, hogy bármikor menjek. pedig vele is letisztáztam, hogy ezzel nem teszünk jót neki(nekem meg pláne)Egyébként Viki gyakran jön azzal, hogy ő nem akar úgy élni, ahogy mi, ő nem akar csóróskodni(mi se csóróskodunk, csak próbálok okosan gazdálkodni), ő mindent megvesz majd ami kell neki, úgy él, ahogy ő akar.Persze tudom ,minden kamasz így gondolja, de azért azt elmondtam neki, hogy oké, hogy kritizálsz, meg majd te megmutatod, őszintén kívánom, hogy sikerüljön, csak addig amig itt élsz, kénytelen vagy betartani a családi játékszabályokat, ha tetszik, ha nem. Aztán majd saját keresetből azt és úgy csinálsz, ahogy akarod.Én azzal nem értek egyet, hogy én szinte a falatot is megvonom magamtól, csakhogy neki mindenen meglegyen. Minden gyereknek valahol tisztában kell lennie, meddig mehet el. Ha ez nem így van, ott valahol nagyon el lett rontva valami, és könnyen baj lehet belőle később. Pont van egy jó ismerősöm, akik most nagyon sz*rban vannak anyagilag, vannak napok, amikor nincs mi t enniük, másnap meg ossze-vissza költekeznek.Már tele vannak adóssággal, persze emiatt állandóan álla bál.Két gyerekük van. De ha megnézem, látzsatra jobban élnek, mint mi, többet engednek meg maguknak. Hát, mindenki másképp osztjabe a pénzét, én van, amin spórolok, de olyan még nem fordult elő, hogy ne tudtam volna beosztani, amink van.ha kevesebb, akkor anyyiból is tudni kell gazdálkodni.
A gofrit én is imádom, és valóban hamar elkészül a kaja. Nekem sütőm sajna nincs, de lehet, én is beruházok rá.A kismama rucival kapcsan annyi, hogy szívesen adnám, amim van,ingyen is, csak szerintem nem egyezik a méretünk(l-xl) :oops: Blúzt én csakegyet-kettőt hordtam, ha dokihoz mentem, egyébként a párom polóit nyúztam.Gatyát kaptam kölcsön tööbet is,igaz, elégé fáztam benne, ezért vettem meleg kismamiharisnyát.
Az exed ha ennyire megbízhatatlan, én bizti elmennék otthonról, ha nem jön, hehogy már ti várjatok rá.Szerintem ahogy leírtad, ő is egy lúzer lehet, mint az én exem. Érdekes módonseemi nemakar neki összejönni, szegény szerencsétlen, még az ág is húzza. Remélem nem bántottalak meg ezzel, csak ez jött le abból, amikt írtál róla. Na megyek aludni, Fannimnak mára kijött a 3. fogacskája, érdekes módon soha nemaludt ilyen jól éjszaka,mint tegnap :lol:
puszi:Erika
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:17-kor.
Vendég
 


Szia!

Hát, nem könnyű neked sem mostanában, minden napra jut valami.Nagyon nem jó ez a gyűlölködés, persze maximálisan megértelek, ha a gygerekről van szó, ölni tudnánk mindannyian.Mi lenne ha beszélnél a csajjal kettesben nyugodt körülmények között higgadtan,tiszta fejjel. Hogy ha már így alakult és nem tudod megakadályozni, hogy a fiaid ne találkozzanak vele, szeretnéd, ha ez meg ez így és így történne. Mert mégiscsak te vagy az anyja és amit az apjánál lát, rajtatok csapódik le. Vagy annyira paréj a nő, hogy esély sincs rá, hogy normálisan beszéljetek?Egyébként Atus hogy viszonyul hozzá?Miket mesél?Csak rosszakat? Nekem szerencsére eddig viszonylag egész normális exes barátnők jutottak, Viki többé-kevésbé jól kijött velük. Inkább nálunk az életviteli különbségekből adódik a baj. Pszichológushoz állami, vagy maszekhoz akarsz menni? Mi jártunk, nemsok sikerrel. Vikitől ugyan elvehetném a kulcsot, de mindig eszébe jut, hogy ez vagy az ott maradt, amikért át kell menni.Meg az apja internetet fizet neki és ha senki ne használja, akkor feleslegesen kidobott pénz.Mondjuk ez engem nem nagyon hat meg. Tegnap Vikit elküldtem DM-be egykét cuccért, mire hazaért a felét elhagyta, kiesett a zsebéből, meg pézt is kevesebbet hozott, mint amennyi visszajár. Állandóan kapkod, rohan, mint a töketlen kutya. Erősen gondolkodom, hogy nem fizetem be neki a Velencei karneváli utat. Ezt kérné karira+szülinapra,sulival mennének 3 napra. Örülnék, ha mehetne, de mindenki azt mondja, ráér még és aaz ára is elég húzós. Mostanában megpróbálok feltételhez kötni dolgokat, de ugyanakkor szeretném is megadni neki, amire végyik. viszont ha belegondolok én sem voltam még a Velencei karneválon, pedig 38 éves vagyok.vagy ez irigység a részemről? Te hogy gondolod? Van egy csíkos felsőm, odaadom szívesen, megpróbálok képet feltenni róla.Szólj majd, ha érdekel?
Puszi!
Era
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:18-kor.
Vendég
 


Szia!
Hát nagy-nagy gratula Zsófibabához, látod, tudta, mivel szerezhet örömöt, hogy felvidítson :lol: Kezdheted beszerezni a csajos cuccokat...Van már valamitek? Biztos furcsa lesz két fiú után egy csajszi. Fiúk tudják már?El lesz kényeztetve az biztos.Mocorog már?
Ex csaja miatt sajnállak, az emberi butaság szar dolog, pláne, ha nem tudsz vele mit kezdeni.Kíváncsi vagyok, mit mond a pszichológus, majd számolj be róla légyszi!
Segítesz vonalzót feltenni? Odáig már eljutottam, hogy megcsináltam (babafalva), de mit kell utána csinálni?
Ma nekem is jó napom volt, Viki is segítőkész volt, segített vásárolni meg vasalt is. Este meg együtt memóriáztunk Balázzsal és Vikivel míg Fanni aludt. Olyan jó volt, régen voltunk így együtt, közben még jó kis zenét is hallgattunk, szóval ilyenkor olyan jó érzés, hogy van három gyönyörű gyerekem.Nem is kell ennél nagyobb ajándék. Tényleg, nálatok hogy zajlik a karácsony? Én a hangulatot szeretem, de a nyüzsgést és a vásárlás őrületet ki nem állhatom. Persze mi is veszünk ajándékot, de főleg a gyerekek öröme a lényeg. Eddig szerencsére mi mintünk rokonokhoz, mi nem nagyon fogadtunk itthon vendégeket, szeintem nem is bírnám a nagy rohangálást ennyi gyerek mellett. Nekem nagy álmom, hogy egyszer elutazzunk valahova ahegyekbe, ahol van hó és ott töltsük a karácsonyt. Napközben szánkózás, kirándulás, este meg kandalló melllett melegedni a pattogó tűznél. Na abba is hagyom, mert belelóg a kezem a bilibe :lol: Pedig nem is vagyok romantikus alkat.
Puszi! Kisfiadnak gyógyulást!
Era
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:18-kor.
Vendég
 


Szia!

Zsófiról nagyon jó sztárfotó készült, szépen látszik. Már egészben rá sem fér a képre. Puncit is láttatok, vagy csak a doki? Képzeld, nekem megvan az a kép, amin Fanni 12 hetes pocibaba és totál látszanak a szeméremajkai. Mondtam is, nem egy szégyenlős csajszi. Ma voltunk súlymérésen, 8 kiló 8 deka a drágám.Balázs is kb ennyi volt ilyen idősen,viki kicsit kisebb, mert már akkor is válogatós volt. :cry: Páromért hajnal 4-re jön a taxi, megy Angliába.Bécsig kocsivalmennek, aztán repcsi. 1 hétig lesz távol. Mindig panaszkodik, hogy nincs kedve, de azért irigylem, hogy világot lát. Most is mesélte, hova szeretne elmenni, pl.Stonehenge, azt én is szívesen megnézném. múltkor mérgrd voltam rá, én bajlódtam itthon agyerekekkel, plusz háztartás ő meg felhív, hogy éppen a jacuzziban ül, előtte vacsizott valami lazacos kaját. Mondtam ,milyen szar lehet neked :lol: Elhiszem hogy sokat dolgozik, de neki van hol feltöltődnie. Néha irigy vagyok rá ezekért. Amit írtál, hogy próbáljam bevonni a Vikivel való dolgokba, nehezen menne. Annyira racionális, de nemcsak Vikivel, a sajátjaival is. Rólam men is bszélve. Múltkor hallotam egy pszicomókus csajt a tévében, aki azt mondta, hogy a férfiak tényleg jobban tudnak mindent megszervezni fejben, még a háztrtást is, csak a kivitalazéssel van baj. Az a hahálom, mikor sorolom, miket csináltam aznap, erre ő, de hát ezcsak 20 perc, meg ez meg ez is. Igen, csak összeadva már mindjárt elemgy a fél nap. Pl. ő képes órákig a klotyón trónolni és mindig csodálkozik én hogy tudok 2 és fél perc alatt mosdással együtt végezni. Ja,nekem még arra sincs időm, Sokszor magamon röhögök, hogy már sasszélépésben közlekedek otthon, mindig csinálok valamit.Pl az egygyerekes barinőmnek egy fél nap a fürdő plusz vc takarítás, én elintézem percek alatt, igaz, hogy több lépésben. Egy kis kádpucolás, aztán leközelebb tükör, felmosás, stb. Az a röhej, hogy régebben még segített is , de ma már ritkaságszámba megy. Ő abban segít, hogy eljátszik a gyerekekkel, el is viszi, ha kell. Vikivel régebben nagyon jó volt a kapcsolata, azért is jöttem össze vele. Visszagondolva nem gondoltam volna, hogy ez ennyire megváltozik. :cry: Karácsony miatt irigyellek, nekünk valószínű elég szar lesz több okből is. Anyós, aki jókat szokott ilyenkor sütni, most elutazik rokonokhoz Írországba, apóshoz (mert elváltak)valószínüleg felugrunk majd, de már annyi unokájuk van, hogy csak több részletben tudják lebonyolítani a vendéglátást. Anyuéknál most nagyon rossz a helyzet, apám elég beteg(valami légúti nyavaja)de olyan makacs az öreg, hogy nem hajéandó orvoshoz menni, gyógyszert sem szed, megmondta, ha dokit merünk hívni, kidobja, mint macskát sz_rni. :oops: Nagyon stramm az öregem(79 éves), a mai napig képes kézikocsival szállítani a tyúkokat a tőlünk 15 km-re levő kertjükbe. Anyám rengeteget szenved a stílusa miatt, neki akkor lesz könnyebb, ha egyedül marad. Apám az a fajta, akinek pontban délben ebéd kell az asztalra, makacs önfejű nagyon.Én a mai napig tartok tőle. Nem is szívesen beszélek vele őszintén, mert igaz, hogy sokat köszönhetek neki(k), de azt nem szeretem, ha még most is taknyos ygereknek néz.Nála a tisztelet az első. Meg is van lepődve az unokákon, szerinte neveletlenek. pedig csak nem olyan behódolók, mint mi a bátyámmal. Ő Pesten él(Zugló), meg Leányfalun is vannak, ho. itt, hol ott. Sogornőmet nem csípem, össze is vesztünk két éve, azóta nem láttam. Bátyám sem sűrűn jön, sokat dolgozik. A rucikat felteszem majd, csak most nincs digigépem, csak egy hét múlva lesz.Babakocsi:jól nézzétek meg, milyet vesztek és főleg, hogy mire kell. Ha sokat utaztok, célszerű az összecsukhatóst venni(PEg Perego jó, csak drága), mivel tavaszi baba, nagyon mózes sem kell. Bár azt jól nézd meg, mennyi benne ahely, mert pont Peg Pergo szerintem túl kicsi belül, barátnőm kisfia el sem fér benne bundizsákban. a Bergon és hasonló kocsik jó nagyok, csak elég szélesek a kerekeik és nehezek is. Nekem Iglesina van (egy régebbi olasz kocsi)már nem gyártják, de még most is 50 körül van az ára használtan. Nekem a következők fontosak egy kocsinál: Kényelmes, nagy hely(én nem szeretem a hordozósat, abban nem tud rendesen pihenni a baba, legalábbis nem hosszútávon. Rugózása legyen, Védett legyen szél ellen, könyű legyen tolni.Én nagyon szeretem az enyémet, sajnálok is majd megválni tőle :cry: Vonalzót tettem fel, de a Vikinek nem tudta, mert már elmúlt 12. Noivonal-ast is próbáltam, de arra meg azt írta a babanet, hogy túl hosszú az aláírás. Így most Viki egyelőre nincs rajta :cry: Mamegyek aludni!
Puszi!
Erika

Kép
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:19-kor.
Vendég
 


Szia!
Múlkor elfelejtettem, nincs szopipárnám, de szerintem irtó drága, valahogy másképp is biztos meglehet oldani, vagy próbáld meg használtan valahol.Túrós gofri fini lehet, ha beválik, jöhet a recept :D Gyerekszobában kupi úgy látom, nálatok is hasonló, mint nálunk, de én überellek, mert nálunk olyan is volt, hogy a kaja (valamilyen zsömle)már szó szerint mumifikálódott az isitáskában, de ha még egy kicsit várok, magától kimászik :lol: Találtam én már kajamaradékot szekrény mögé dobva, fehérneműk közt, ágyneműtartóban, tanszereknél, emeletes ágyon...szerintem, ha egyszer elköltözünk újabb "kincsek"kerülnek majd elő innen-onnan.Ma volr Balázs Halász Judit koncerten, barátnőm vitte el, szerencsére itt volt a szomszédban, de Bazsa túlzotan nem élvezte. Ő azt állította, hoy zavarták a többiek. Szegénykém még nem is volt soha ilyen helyen, biztos furcsa volt neki az egész hangulat.Holnap meg télapó ünnepségre menne(anyós cégénél), de sajnos nem tudja senki elvinni. Párom külföldön, Úgy volt sógorom viszi, de most szólt, hogy közbejött valami. Úgy sajnálom, elvinném szívesen, de akárhogy gondolkozom rajta, nem fog menni. Ha babakocsival megyek, nem tudom hol vagyni a kocsit, emeletre kell felmenni. Lift nincs. Kengurut nem tudok ráadni a bundazsák miatt. Kézben elcipelném, de hogy vetkőztetem le. Állni még nem áll (legalábbis cipőben még nem próbálta) Meg ha én is le akarok vetkőzni, hová teszem. Ráadásul mensizem is :( és mi van, ha ki kell mennem a mosdóba. Szóval nem egyszerű...Így is egy rémálom, ha két gyerekkel elindulunk. Először Fannit átpelusozom és félig felöltöztetem. Aztán Balázst teljesen és ha kész, kirakom a lépcsőházba, hogy ott várjon meg. Utána én jövök, majd Fannit begyömöszölöm a zsákba, kocsiba teszem, kabátot, cipőt veszek és már mehetünk is. Nekem soxor a nemlétező tökömön is csurog a víz, annyira leizzadok. és még csak most kezdődik a tél. A legjobb amikor fanni bekakil, mikor épp a bundazsákot adnám rá, Balázzsal rutinos vagyok, mindig elzavarom pisilni indulás előtt. Az én babakocsimnak csak egy baja van, hogy nem 5 pontos a biztonsági öve, és beöltöztetve nem is tudom bekötni. Szerencsére többnyire alszik séta közben, de ha nem, nagyon oda kell rá figyelni.Tegnap annyira elfáradtam, hogy még elmosogatni sem volt időm, így hajnali 4-kor mentem ki a konyhába...Nehéz így, hogy egyedül vagyok egy hétig a gyerekekkel, meg balázs s em megy oviba. Mosogatás után meg vissza aludtam,reggel 9-kor ébredtünk közösen. :D Vikivel most egész jó, csak nehogy elkiabáljam. Igaz, tegnap volt egy kis összetűzés, de nagyon büszke voltam magamra, sikeresen vettem az akadályt. Az volt, hogy délután megkértem, hogy vigye le a szemetet(nem lehet használni a ledobót, mert külső szigetelés van nálunk). Húzta a dolgot estig, majd még egy párszori kérés után(este10-kor közölte, hogy már késő van, majd reggel leviszi. Próbáltam megmagyarázni, hogy reggel indig siet, nem lesz rá ideje, de ő nem tágított. Addig-addig, míg beviharzott a szobájába és jól bevágta az ajtót.Én kedvesen elmagyaráztam neki,hogy 1.nem este 10-kor kértem meg, hanem jóval korábban.2.gondoljon bele, nekem 2 gyereket kell felöltöztetnem és lecűgölnöm, hogy levigyem napközven a szemetet, ennyit igazán segíthet. Elmondtam azt is, hogy elhiszem, hogy szar meló, de muszáj. És GYŐZTEM. 10 óra 10 perckor szemét lekerült a konténerbe!!!Mosás:én naponta többször is mosok, anyós mindig kérdezi is, hogyhogyennyi szennyesünk van. Én ilyenkor kikerekedett szemekkel nézek rá, hogy EMBER, mi 5-en élünk itt, persze, hogy esszük a ruhákat. Ráadásul eléggé izzadósak vagyunk, így mindennap tiszta póló stb kel. Ő ezt nem nagyon érti meg, szerencséje van, mert tényleg nem izzad, de úgy könnyű.Meg én szeretem, ha friss a ruha, mégha nem is koszos annyira.Ovi:nálunk azért jobban odafigyelnek az ovónők, pl külön kérik aszülőket(nálunk nem oviszsák van, hanem fejenként két polc)hogy az alsóra tegyük a kimenős cuccokat. Ha udvarra mennek, két óvónő+dadus segít és két részletben mennek ki, nehogy rájuk melegedjen a ruha.Nálatok is így van?
Puszi!
Era

Kép
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:20-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:20-kor.
Vendég
 


Szia!

Ne idegeskedj!Ne fesd az ördögöt a falra!Ha nem sűrűn fordul elő és nem bunkó veled, szerntem hagyd a fenébe. Nem ér annyit az egész...Mondjuk nekem sajnos eleve előítéleim vannak a férfiakkal szemben, de ez abból adódik, hogy sokat csalódtam, Én tényleg úgy érzem, hogy tök ellennék pasi nélkül, csak a nyűg van velük. Nem mondom, hogy semmire nem jók, de nem sokra. Azt meg végképp utálom, ha anyuciként kell figyelmeztetnen higiéniai dolgokra!Mert ilyen nálunk is van. pl. vasárnap reggel focizni szokott, de előtte se mosdás, se fogmosás, sőt a koszos, büdös zokniját/polóját veszi vissza, mondván úgyis beleizzad :oops: Nem értem én ezt a férfilogikát. Itthon is elég igénytelen, de ha dolgozni megy, teljesen más, kicsipi magát ezerrel.Komolyan mondom szívesen lennék a saját párom szeretője, mert akkor csak a jó oldalát látnám. :? Teljesen másképp beszél a munkatársnőivel, mint itthon.Na, én is jól kipanaszkodtam magam... Remélem te azóta lehiggadtál. További szép(szebb)hétvégét!
Erika

Kép
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:21-kor.
Vendég
 


Szia!

Jó neked, ha már horkantasz, én most ráérek egy kicsit, Balázs anyóséknál alszik ma, holnap sem viszem oviba, mert még egy kicsit köhög. Nálunk ma nagyon szép idő volt, kétszeris voltunk lent sétálni. Délelőtt Balázzsal bújócskáztunk a játszótéren és egyszer úgy elbújt a csúszda alá, hogy tök sáros lett :( úgyhogy menünk is kellett haza, nehogy megfázzon. Délután átmentünk anyóshoz, csinált aranygaluskát, de tök ciki volt, mert senkinek sem ízlett, alig tudtuk legyűrni. :lol: Ráadásul egész nap csak édeset etem, amit egyébként nagyon szeretek, de most valami rendes kajára vágytam. Mikor hazaértem befaltam a lasagna-t, ami még tegnapról maradt. Anyós mentségére legyen mondva, hogy általában finomakat főz, csak azt utálom, hogy állandóan eljátssza a mártírt, hogy ő mennyit dolgozik vele. Korábban ez nagyon zavart, még az étvágyam is elment, de ma már elengedem a fülem mellett, és jól bekajálok. Kivéve ma. A legdurvább az volt, amikor asszem húsvét volt, családi ebéd, mi toljuk a kaját, ő persze csak nézi, mert utál enni, és mi miközben jóízűen eszünk, benyögi, hogy amikor ő volt fiatal, és vendégségbe mentek a szüleihez, sose kaptak enni, sőt még ők vittek kaját. Meghogy ő mit szarakodott a kajával, mire elkészült, meg hogy mennyire fáradt. Remélem, ha én nagyi leszek, nem leszek ilyen mártír, én amúgy is szeretek enni(nem zabálni),ő meg állandóan finnyázik. A munkahelyén a kajáldában sem ül le már senki mellé, mert mindenkinem sikerült elvenni az étvágyát. Tőlem is soxor kérdezi, hogy vagyok képes lenyalni a bébiételes kanalat, hogy nem rókázok tőle. Minden nap elmondja, hogy ő mégcsak egy fél kiflit evett. Igaz, még mindig jó alakja van, de ahhoz képest, hogy nem eszik, már rég csontvázzá kellett volna fogynia. Aztán rájöttem a titikra. Akárhányszor beleláttam a táskájába, mindig volt benne cukor, vagy csoki.Meg az éjjeli szekrényén is mindig van piskóta, vagy valami nasi. Arra az esetre, ha rosszul lenne. Mikor mindom neki, hogy ne adjon a Balázsnak piskótát, azt mondja az nem édesség. Ő azt gondolja, csak a csoki meg a cukor az. Még a jóreggelt is jó cukros, hiába állítja, hogy az pedig nem édesség. Gyümölcsöt szerintem évek óta nem evett, mert nem szereti. Jobban örülnék, ha azt (is)adna neki. Én tudatosan figyelek rá, hogy a gyerekek egyenek vitamint is, Balázs imádja pl. a nyers répát. Anyósnál a gyümi max. az agyoncukrozott befőtt, meg a szintén baromi édes tea. Én is édessszájú vagyok, de italban utálom a cukrosat. Más: szopipárnát tényleg olcsón vetted, ügyes vagy. De miaz a vatera?
Jó éjt!
Era

Kép
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:22-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:22-kor.
Vendég
 


Szia!
Nagyon ügyes zsófi baba, ha ennyit mocorog.Én egész jól viseltem a pocakosságot, sőt jobbanm szerettem babás lenni, mint nem. Valószínű azért van, mert nem híztam szinte semmit(a cukorbetegség miatt diétát kellett tartanom), most meg eléggé elhagytam magam, nem érzem jól magam a bőrömben.A karácsonyi csomag jó ötlet, jobb, mint apénz, én is azt adnék. Párom hívott, hogy bevásárolt kari ajándékokat Birminghamban, állítólag olcsóbbak a ruhák, mint itt. Fanni kap szép babát, meg Longsdale melegítőt, Balázsnak is vett ruhákat, remélem mi lányok is kapunk valamit. Szegény Fannikám teljesen elfiúsodik Balázs mellett, állandóan autókat tologat.Megyek, mert sok a dolgom...
Puszi!
Erika

Kép
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.09 23:23-kor.
Vendég
 


Szia!
Jóval nagyobb a pocid, mint a múltkori képen :D

Kép
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XBabázz lazán! - Teakiadó