Új privát üzeneted érkezett!

11,5 hónapos fiamnak most kell eõször "igazi" cipõt venni. Segítsetek, mik a lényeges szempontok a választásnál. Hallottam, hogy a Siesta cipõk nagyon jók. Hol lehet olyat kapni?

Kösz a segítséget!

abi

(Bocs a névtelenségért, de nem fogadja el a jelszavamat a gép.)
Névtelen
 


DrLeo -> [url=http://www.elitrt.hu/drleo.htm" TARGET="_top]http://www.elitrt.hu/drleo.htm[/url]
Siesta -> [url=http://www.siesta-shoes.hu/" TARGET="_top]http://www.siesta-shoes.hu/[/url]
Névtelen
 


Siesta: Bp. Cukor utca eleje (Ferencziek terénél)
Dr. Leo-t láttam a Rákóczi úton majdnem a Keletinél az Európa mozival szemben.

Mindkettõ nagyon jó, csak más a design. Amúgy a siesták nagyon drágák, 6000 Ft körül van egy szandál.

érdemes megnézni a Salamander boltokat ahol van gyermekcipõ is az is jó minõséget gyárt.
Névtelen
 

 
 

Kösz a segítséget, megnézzük mind a kettõt. abi
Névtelen
 


Szia Abi!

Az SAP csarnokba cipõ és ruhavásár van.
Siesta szandálokat 1500-2000,- Ft-ért árulják.
Szerintem érdemes megnézni.

Erzsi
Erzsi
 


Kösz Erzsi! Feltétlenül elmegyünk.
abi
 
 


Süle Gabi?
angol szakról?
Gratula a porontyhoz!
S.Adri
 
 


Még okt. 12-ig tart az SAP csarnokban a cipő- és ruhavásár. Bár a Siesta cipők most itt is elég drágák Kép. Más magyar gyártóknál viszont érdemes körülnézni.

Lídia
 
 


Sziasztok!

Szeretném újra éleszteni a témát, mert nagyon sok a lúdtalpas gyerek. Az ortopéd orvos szerint ennek a legkorábbi oka a helytelen cipőválasztás.

A fiam 11 hónapos és azt már idejében eldöntöttük, hogy a cipőkre "adunk", mert fontosnak tartom, miben tanul meg járni a gyerek. Persze a legjobb a mezítlábas járkálás, szerencsém van, mert nyár van, bár az utcára nem engedem cipő nélkül.

A Siesta cipőkről hallottam, hasonló az orvosi műszerboltokban (is) kapható Dr. Batz cipők is, ilyen szandálja van a kisfiamnak, az ára megegyezik a Siestáéval. (kb. 6-7000 ft)

A fiam első születésnapjára a nagyszülők egy márkás sportcipőt vettek. Nem szimpatikus, mert tök sima a talpbélése, sehol nem érzek rajta talpbetétet, ugyanakkor a doboz belsejében a gyártó részletezi (persze angolul), hogy miért jó ez a mászó, járni tanuló, már járó apróságoknak. Nem tudom, hogy ez egy reklámfogás-e, vagy tényleg van valóságalapja.
Van-e valakinek tapasztalata a sportcipőkről? Amúgy az említett cipő jól tartja majd a lábát, bokáját.
Lehet-e talpbetétet kapni csecsemőcipőkbe? (pl. Sholl?)

Ha valakinek van tapasztalata, szívesen "meghallgatnám".

Előre is köszi,

- Dirtha
 
 


Sziasztok, szia Dirtha!
Igazad van, itt a nyár, le a cipőkkel!!!
Nem tudok róla, hogy bébicipőkbe lehet-e talpbetétet kapni, de persze ettől még előfordulhat. A sima talpbélésű cipőt én sem adnám a kicsire, a sportcipők többségével meg szerintem az a baj, hogy nem szellőznek megfelelően. Persze ha arra használod, hogy pl. a játszótéren azt nyúzza, vagy az udvaron abban dagassza a sarat, még kutya baja nem lesz a gyerkőcnek!
A Siesta cipők nagyon drágák, és ott a név az, amit külön meg kell fizetni. Érdemes benézni minden olyan cipőboltba, ahol árulnak bébicipőt, és megkérdezni, hogy akad-e talpbetétes. Ezek sem olcsók (fizess az egészségértKép), de pl. nálunk van egy bolt, ahol a tavalyról megmaradt "múlt évi divatot" olcsóbban adják akár 2000 forinttal is! Érdemes körülnézni.
Tünde

Tünde
 


Tünde!

Köszi a hasznos infokat, körülnézek a tanácsodnak megfelelően!
Még egyszer köszi,

-Dirtha
 
 


Ez egy nagyon nehéz téma. Hogy kell-e a talpbetét alapból a baba cipőjébe. Sokaktól hallottam, hogy bár ilyet használtak, mégis lúdtalpas lett a gyerkőc, ugyanakkor sokan, akik nem használtak betétes cipőt, mégsem lúdtalpasak. Magam részéről eléggé azon a nézeten vagyok, hogy az alapadottság eléggé döntő, ha szerencsés lába van, akkor mindegy, milyen a cipő.
Talpbetét ellen szóló érv, hogy ha eleve megtámasztjuk a gyerek lábát, akkor azzal dolgozás helyett lustaságra kárhoztatjuk azokat az izmokat, amiknek éppenhohgy meg kéne erősödni a lúdtalp elkerülése végett. Sőt, már idősebb gyereknél (igazi lúdtalpról valahol 6 éves kor után lehet beszélni) is olvastam, hogy ha lúdtalpas, akkor sem biztos, hogy jó a lúdtalpbetét, pontosan fenti miatt. Inkább a tornáztatás, mezitlábazás.
De persze nem akarok senkit befolyásolni, mert nem vagyok szakember, ezek csak apró gondolatok a témáról.
Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok!
Az én kislányom 11 hónapos és most kezdtünk próbálkozni a cipővel de nem sok sikerrel és aggódom emiatt.Állandóan le akarja veni egyszerűen nem tűri de ha elindulunk gyalogolni egy picit akkor már tetszik neki.Állítólag első lépés cipőnek hívják amit vettem de nem tudom ez valóban megfelelő e?!Valakinek van ötlete melyik a legalkalmasabb cipő járni tanulni??
Köszi
 
 


Meli!
Szerintem amig járni tanul a baba, és odabent a lakásban vagytok, addig legjobb mezitláb! És itt nem számit, hogy milyen a talaj (illetve annyiban, hogy csúszásgátlós zokni, ha hideg), ilyenkor még nem kell rájuk cipő!
Ha már megy annyira, hogy kint a szabadban is gyalogol, akkor érdemes cipőfélét adni rá, de addig szerintem -tudtommal- nem.
Ildi

Ildi
 
 


Meli!

Az én lányom sem tűr a lakásban magán semmiylen cipőt, még most sem pedig lassan 1 éve shogy jár. Ha elmegyünk sétálni felveszi, amint hazajövünk már veszi is le. Én nem eröltetném. Ha meg gyalogláshoz hordja,a kkro semmi gond. Első cipőnek szerintem épp olynakell mint később, ami tartja a bokáját és jól hajlika talpa, semmi különleges egyéb tulajdonság nem kell. Járni úgyis mezítláb tanulnak meg.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat akkor maradunk mezítláKépAnyukám nyaggat mindig,hogy már cipő kéne neki meg nem lesz ez így jó...stb.De most megnyugodtam akkor majd csak kialakul egyszerKép
 
 


Sziasztok!
Tudnátok mondani Bp-en olyan cipőboltot, ahol ASSO cipőt lehet kapni? Egy tippet már kaptam, miszerint az Árkádban van, de örülnék, ha tudnátok több helyet is ajánlani.
Köszi.
Szilvi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó