2001.07.03 22:21
2001.11.09 14:16
2003.07.24 14:09
2003.11.13 22:36
2003.11.14 00:36
Kissé tanacstalan vagyok, a Fiatalember 14 honapos, nem bannam, ha nem cumizna mar... Es a Te Kislanyod mennyi idös???Biztos irtad mar valahol, de nem szeretnék mindent végigolvasni... Bocs...
2003.11.14 13:45
2003.11.15 00:37
Ujjszopas melegebb ügy... A Fiam 14 honapos, még varok 1 kicsit a leszoktatassal... Varom a beszamolodat Mikulaskor, Kedves. Mamingyaaagyön!!! 
2003.11.15 08:50
Hihetetlen, de ilyen is van.
2003.11.23 21:41
2003.11.25 13:54
(Ilyen az én másodszülöttem, ő 5 éves múlt.) Ha pedig játszócumival cumizik, akkor pedig különösen nem szabad elvenni tőle. Azt a valamit mi adtuk neki annak idején, ezért galád dolog volna elvenni tőlük.
Ez itt egy szmájli, de komoly. Ha pedig már sebes a kis ujjuk a sok szopitól, vagy játék és egyéb tevékenységek helyett szopiznak, vagy ha egész nap a szájukban lóg a játszócumi, akkor igen valószínű, hogy valami bántja a kicsit, és jó lenne megmutatni egy pszihológusnak.
2003.11.25 21:37

, szokott le a délutáni alvásról, és akkortájt csitultak a dacrohamai is) 2003.11.26 22:43
(de a nagyoknak csak alváshoz kellett.) 2003.12.01 19:49
2003.12.02 08:37
2003.12.02 12:44
2003.12.02 13:40
ő most 17 hónapos, és ő is csak alváshoz igényli a cumit. De ő jól alszik, ritkán ébred fel, akkor is csak szomjas, iszik egy kicsit és alszik tovább. Őt hét hónapos koráig szoptattam csak, mert terhes lettem. 2003.12.02 14:06
2003.12.03 00:15
Laz nincs... 2003.12.03 05:02
Ebből Te is profitálnál, mert ilyenkor prolaktin szabadul fel az anya szervezetében, ami nyugtató hatású. A babának is jó az a fincsi anyaillat, meg a bőrkontaktus, ami a cicidhez éréssel együttjár. Arra figyelj, hogy ne váltott cicire tedd ilyenkor, hanem arra, amit már jól kiszopizott előtte. (Így egyrészt nem fog ömleni a szájába a tejcsi, másrészt a zsírosabb hátsótejhez jut hozzá inkább, ami nem okoz neki pocifájdalmat.
Nem minden baba lesz cumizavaros, de szerintetek érdemes kockáztatni? ) És ott a pszihés oldal is: a babának ránk van szüksége.
Amit fentebb is írtam. A bőrkontaktusra, az egymás szemébe nézésre, az anyuci illatára-melegére-mosolyára. Ha meg tudjátok oldani, érdemes lenne cumi helyett mindig cicit adni. Higgyétek el, tudom, miről írok.
A 4. babám olyan cumizavaros lett, hogy még. Nehezemre esett elhagyni a cumit, mert sokkal könnyebb volt betenni a szájába, és így csöndben maradt. Nehéz volt újra megtanítani jól szopizni. És nehéz 3 másik mellett (akkor 2, 3 és fél és 5 évesek voltak a többiek, és nem jártak oviba-bölcsibe, itthon voltam velük) mindig cicire tenni, de nagyon bejött!!! A mai napig szopizik a kicsi, most 20 hónapos.
Vacak, tudom, fujj, homok 

, belegondoltam, hogy recsegne a homok a fogaim között blöööö 

, de hidd el, ezerszer jobb, mint a játszócumi.
Idemásolom újra, amit írtam: "Ha rendszeresen, az arra utal, hogy valami hiányzik neki." Hangsúlyozom: RENDSZERESEN. Azt is írhatnám: állandóan. A Te kislányod állandóan cumizza az ujjacskáját?
Nem tenném.
Tudom, hogy olykor erősen fejezem ki magam. Most sem volt szándékom, senki ne vegen magára semmit. Én a tényeket írtam. Ha valakit bántanak, legyen szíven ne rám vetítse ki. És ha valakinek számít: van egy 5 és fél éves ujjszopósom.
2003.12.03 08:35
Hát ennyi. 2003.12.03 08:36
Azóta remegek, ha a fogorvos szóbakerül!
2003.12.03 09:54
2003.12.03 21:58
2003.12.03 22:51

2003.12.03 23:06
2003.12.04 07:30
Jómagam szopipártinak gondolom magam, de mint ahogy az LLL is, nem vagyok fanatikus. És a gyerekeket nem csupán, vagy nem elsősorban a szopás szempontjából nézem. (Természetesen egy újszülöttnél ez azért jelentős hányadát képezi az anyai gondoskodásnak jó esetben, de a legeslegfontosabb az, hogy a baba enni kapjon. Ha nincs tej, akkor tápszert.) Így tökéletesen egyetértek azzal, hogy a fogszabályzónak mind a megléte, mind a felhelyezése rengeteg szenvedést tud okozni. És rettenetesen sajnálom azokat, akik ilyesmire rászorulnak-tak.
Mindemellett figyelembe kell venni valamit: nagyobbnak gondolhatjuk a szenvedését egy tininek, aki már kimondja, esetleg kiordítja magából, hogy mennyire gyűlöli ezt az izét a szájában, mint annak a 2-5-akárhány évesnek, aki nem tudja szavakkal kifejezni, hogy mi bántja, és ha elvesszük a vígaszát, az ujjacskáját, akkor rettenetesen szenved, de nem tudja elmondani, annyira a tudattalanban történnek a dolgok. És ez sokkal mélyebb, és nehezebben felhozható-feldolgozható problémát jelent, mint a fogszabályzó. (Egyébként rettegek a fogorvostól...
) 

Addig is jó kis kontaktus van baba és mama között.
. Vagyis amíg szopik.
2003.12.04 07:32
Jómagam szopipártinak gondolom magam, de mint ahogy az LLL is, nem vagyok fanatikus. És a gyerekeket nem csupán, vagy nem elsősorban a szopás szempontjából nézem. (Természetesen egy újszülöttnél ez azért jelentős hányadát képezi az anyai gondoskodásnak jó esetben, de a legeslegfontosabb az, hogy a baba enni kapjon. Ha nincs tej, akkor tápszert.) Így tökéletesen egyetértek azzal, hogy a fogszabályzónak mind a megléte, mind a felhelyezése rengeteg szenvedést tud okozni. És rettenetesen sajnálom azokat, akik ilyesmire rászorulnak-tak.
Mindemellett figyelembe kell venni valamit: nagyobbnak gondolhatjuk a szenvedését egy tininek, aki már kimondja, esetleg kiordítja magából, hogy mennyire gyűlöli ezt az izét a szájában, mint annak a 2-5-akárhány évesnek, aki nem tudja szavakkal kifejezni, hogy mi bántja, és ha elvesszük a vígaszát, az ujjacskáját, akkor rettenetesen szenved, de nem tudja elmondani, annyira a tudattalanban történnek a dolgok. És ez sokkal mélyebb, és nehezebben felhozható-feldolgozható problémát jelent, mint a fogszabályzó. (Egyébként rettegek a fogorvostól...
) 

Addig is jó kis kontaktus van baba és mama között.
. Vagyis amíg szopik.
2003.12.04 11:53
2003.12.04 12:59
2003.12.04 15:25
Torlódó fogai miatt tényleg jó, ha rendszeresen jár dokihoz, lehetnek később is gondjai miatta. 2003.12.04 16:05
2003.12.04 22:05

Nagyon sok jot tanult ott, de azota hisztis is... Remélem, nem hiszi azt, hogy hanyagolva van...
Bar csak napi 3-4 orat van ott, szeret menni...

2003.12.05 09:07
A húgom, akit szintén Lillának hívnak, 3 éves koráig cipelte benne a kisfiát.
A kendőt ezerszer használtam én is, függetlenül attól, hogy ült-e Recsi, mert ha velem akart lenni, de eközben nekem szükségem volt 2 kézre, akkor magamra kötöttem.
Megérné venni egyet.
Ehhez: ha egy fél éves fát gyakran szél ér ugyanabból az irányból, elferdül. Ha ugyanezt a fát kikötik, erős fává serdül, és később viharok tépázzák, letörhet egy-két ága, hajladozhat, de egyenes marad. Csakúgy, mint az emberek.
Lehet, hogy dacosak valami miatt, ami szorongást kelt bennük, és amiatt teszik ezt, és az is lehet, hogy miközben dacolnak, félnek a szülői megtorlástól, és azért szoronganak.
Elég alternatívát kínáltam?
és
Mert a kedves, drága, tájékozott védőnénink azt tanácsolta, hogy adjak a kicsinek, ha fáj a hasa, cumisüvegből édesköményteát, 4 hetesen gyümölcslevet, majd hamarosan főzeléket.
. És ezzel profin elérte, hogy Ruben cumizavaros legyen, és 5 hónaposan elutasítsa a mellet. 

A cumit kiköpte, ujját sose szopta.