Új privát üzeneted érkezett!

4 és fél éves egészen pontosan a gyermekem. Sajnos újra és újra elöjön a bepisilés. Erdekes módon nyáron oviszünetben, augusztusban elmúltak a balesetek. Szeptemberre gözerövel visszatért a probléma, szinte mindan nap bepisil. Szereti az ovit, nem tudom, hogy ott keresendö-e a hiba. Van amúgy két kisebb tesója is. Lehet, hogy féltékeny arra, hogy ök otthon maradnak. Van ötletetek, mit csináljak?
 
 


http://www.szarazejszakak.hu

A honlapon fel vannak sorolva a Enuresis központok is.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szia, Drkakka,

mikor pisil be? Éjjel vagy nappal is?

Ha az oviban (is) bepisil, az óvónők hogyan reagálnak erre?

Az, hogy az oviszünetben elmúltak a bepisilések, valószínűleg arra utal, amit te is írtál: hogy szeretne a testvérei helyében lenni, otthon, veled. A testvérei mennyi idősek?

Addig is leírom, nálunk mi vált be ilyen esetben: egyszerűen nem volt téma a bepisilés. Ha megtörtént, szó nélkül adtam új bugyit, ruhát. Ha azt láttam, hogy szorong emiatt a gyerkőc, szégyelli magát, akkor újra és újra elmondtam neki, hogy ez előfordul, nincs semmi baj. Jót tesz még ilyenkor, ha sok-sok babusgatást kap, ha bújós gyerkőcről van szó, van ha otthon ő is "babásodhat", őt is kényezteti az anyuka mindenféle módon, ahogy a tesóit is. Kép Az anyuka, aki már ellát a te esetedben 2 kicsit, most kap egy harmadikat is. Kép

Virág
 

 
 

Szia Virág 78!
Köszönöm, hogy próbálsz segiteni, igyekszem mindenre válszolni. Nappal csak ritkán pisil be, éjszaka viszont az a ritka, ha nem. Most pl. szeptember óta elvétve nem pisil be és elöfordul, hogy 2-3-szor is. Oviban tavaly benn hagytam alvásra is, tavaszra már ott is mindennaposak lettek a bepisilések. Az ovónök azt mondják, lesben álltak mellette, hogy kivigyék WC-re, amint felébred, de sokszor lefekvés után 30 perccel már elkéstek. Erdekes, most, hogy itthon alszik, nem jellemzö hogy bepisil. Az a baj, hogy az ovodában történteket nem igazán tudjuk meg, mert ha le is szidják, azt az ovónötöl nem tudom meg, a kislányom meg nem tudom, hogy elmondja-e. Néha még az ebédet sem tudja pontosan elmondani. Egyebként a tesói: 3 éves és 15 hónapos. Nemsokára megy a középsö is oviba, lehet, hogy jó lesz a lelkének, hogy nem egyedûl megy. En is sokszor arra gondolok, hogy bár szereti az ovit (mert azt tényleg nem hiszem, hogy ne szeretne járni) de mégis rossz neki, hogy nem otthon van velünk, mert eléggé anyás).
Egy kérdés. Akkor is szó nélkül adtad rá az új ruhát, mikor ilyen sokadjára pisilt be? En egy hónapig birtam, hogy kommentár nélkül öltöztettem rá. Igyekszem türelmes lenni, de olyan jó lenne már aludni egyet.
Meg egy kérdés Bigacsigához. Erre a rendelésre szerinted már most, vagy csak 5 és kora után érdemes elvinni. Öszintén szólva kicsit félek az orvosi tortúráktól. És a magyar egészségügytöl. Köszi még egyszer a válaszokat.
 
 


Drkakka,

bár nem vagyok pszichológus, az alapján, amit leírtál, nekem nagyon is úgy tűnik, hogy az ovival van valami gond. Lehet, hgy minden rendben, "csak" éppen az óvónők nem reagáltak jól a bepisilésére a kislányodnak/fiadnak(?), és ezzel elindult egy ördögi kör.

Éjjeli bepisilés: én, ha a gyerekem beleegyezik, éjszakára pelenkát adnék rá. Ez egy tortúra. Sem ő, sem ti nem tudtok rendesen aludni. Biztos vagyok benne, hogy ez neki is rettenetes, hogy minden éjjel 2-3-szor felébred, át kell öltöznie, át kell húzni az ágyat. Úgy gondolom, és nálunk ez sokat segített, hogy fontos, hogy a szülő megálljon egy kicsit gondolkozni, magában lerendezni ezt a bepisilés dolgot. Elfogadni a problémát, minden ezzel kapcsolatos negatív érzésünket átélni majd elengedni, a bepisilős gyerekünket is ezzel együtt elfogadni és szeretni (figyelni kell magunkra, mert lehet, hogy a lelkünk egy csendes zugában megbújik a neheztelés, a harag a gyerkőcre, bár nem akarjuk, de tudnod kell, hogy ez teljesen természetes). Érdemes szerintem naponta negyed órát szakítani magunknak egyedül ilyenkor (haha, tudom, mit jelent ennyi gyerek mellett ez... Kép), hogy vizualizáljuk a gyerekünket, aki bepisil, látni, hogy ott van pisisen, és úgy, ahogy van, (pisisen) magunkhoz ölelni teljes elfogadással és feloldódással.

Én bizony, ha már úgyis otthon vagyok a kicsikkel, kivenném a az ovist legalább jövő szeptemberig. Ez valószínűleg elegendő idő ahhoz, hogy stabilan szoba- és ágytiszta maradjon. Az nekem feltűnt, hogy nem tudod meg az óvónőtől, mi történik. Ezek szerint nincs meg az a bizalom, ami szerintem szükséges ahhoz, hogy valakire rábízzam a gyerekemet. Az, hogy eléggé anyás, is erősíti, hogy otthontartanám. (Tudom, milyen nehéz tud lenni. Én akkor vettem ki a 3 ovis és bölcsis gyerekemet, mikor megszületett a 4. baba. Meg is szűntek az ovi által okozott tünetek.)

És, ha találsz egy jó szakembert a legközelebbi nevelési tanácsadóban (na ez megint jó vicc, honnan tudná az ember előre, ki jó pszichológus a környéken, de ha tájékozódsz más szülőktől, az segíthet - egyébként merre laktok?), akkor érdemes szerintem elvinni.

Az enuresis központnak én most nem látom értelmét, hiszen egy olyan gyerekről van szó, aki éjszaka is volt már szobatiszta, vagyis a probléma egyértelműen lelki eredetű, így nem tünetileg kell kezelni.

Még leírok 2 dolgot, ami nálunk segített. Az éjjel bepisilős lányunk és fiunk azonnal abbahagyta ezt a "szokását", amióta a különágyak megszűntek, és az egész család egy rakásban, matracokon alszik. A másik, hogy a fiunknál (ő be is kakilt) a pszinéni mellett az is segített, hogy esténként külön neki meséltem olyan népmesei elemekkel átitatott mesét, aminek kimondva is ő volt a főszereplője, de más néven - ő Szépmezőszárnya névre hallgatott esténként Kép - és ezer kalandon ment át, legyőzte az összes sárkányt, gyönyörű és főleg szeretetteli királylányt vett feleségül, nem utolsó sorban pedig pl. arra is jó volt, hogy az uszodai víztől való félelmét oldjuk. De talán a legeslegfontosabb az volt, hogy volt egy olyan rituálé kialakítva, ami csak kettőnké volt, senki nem zavarhatta meg ezt az intim időt.

A kérdésedre válaszolva: én is volt, hogy a fenébe kívántam ezt az egész hercehurcát. Ilyenkor megálltam megbeszélni magammal a dolgokat. Kép Elmagyaráztam magamnak, mint egy kívülállónak, hogy milyen fontos türelmesnek maradnom. Ha a pelus mellett döntötök, akkor viszont aludhattok. Kép

Virág
 


Szia Drakka!

Nálunk nagyon hasonló a helyzet, mint nálatok. Van egy négy és fél éves fiam, egy hároméves és egy másfél éves lányom. Csakúgy, mint nálatok, a legnagyobb nálunk is oviba jár, a kicsik itthon vannak velem. Nálunk is állandó próbléma volt a bepisilés, söt a bekakilás nemrégiben. Leírom, nálunk hogyan oldódott ez meg, bár nem biztos, hogy nektek is pont ezek a dolgok segítenének, de hátha.
Eleinte én is nagyon dühös voltam a századik átöltöztetés után, és hát valljuk be, egy négyévest kivakarni a sz...rból nem éppen szívderítö feladat nap, mint nap. De észrevettem, hogy a dühöm csak rontott a helyzeten. Én kiabáltam, ö sírt, és megígérte, hogy soha többet, aztán másnap újra elölröl. Aztán eröt vettem magamon, és mindennap, amikor bepisilt, bekakilt, szó nélkül kicseréltem a ruháját, éreztettem vele, hogy nem neheztelek rá, semmi baj, stb. Ettöl határozottan megkönnyebbült, és ritkultak a balesetek. Én éjszakára mindig bepelenkáztam, sokszor az ö kérésére. Ha kéri, hogy ne adjak rá, akkor nem adok rá. Mostanában már nem pisil be éjjel se. Ami az ovit illeti, sosem kényszerítettem, hogy menjen. Ha reggel úgy ébredt, hogy nem volt kedve, akkor nem vittem. És mindig elhozom ebéd után, bár tényleg elég macerás három kisgyerekkel, de mindenkinek jobb így. Tavaly pl csak heti 3-4 napot járt oviba, és volt, hogy másfél-két hónapig egyáltalán nem járt, mikor milyen kedve volt. Csak akkor vittem, ha ö szeretett volna menni. Engedtem, hogy minél többet lehessen velem és a tesóival.
Idén már kifejezetten szeret oviba járni, minden bepisilés, bekakilás megszünt. Kiegyensúlyozott, boldog kisfiúnak látomKép

Még egy kérdés: Hogyan alszanak a gyerekek? Veletek együtt? Külön töletek, de együtt? Külön szobában, egyedül?
Nálunk az vált be nagyon, hogy két francia ágyunk van, az egyiken alszunk mi, szülök a legkisebbel, a másikon a két nagy alszik együtt. Szokott némi népvándorlás lenni éjszaka, de ez így nagyon jó. Nyugodtan alszanak, nincsenek egyedül, van kihez bújni éjszaka.

Remélem picit segíthettem.. Ha van kedved, írhatsz emailt is, beszélgessünkKép

Kati
 


Szia Virág 78!
Reagálva a válszodra: hát igen, az ovónökkel nem tudok mit kezdeni, magukra biztos nem mondanak rosszat. Mindig csak közölték a tényeket, illetve az egyik erösködött, hogy mutassam meg orvosnak, biztos fel van fázva. Hiába mondtam, hogy az orvos szerint nincs fizikai baja. Aztán, most újra beszélgettem a kisBogival, azt mondta, mikor bepisilt, picit mérgesek voltak, nem nagyon, nem szidták le, csak azt mondták, aláteszik a (gumi)lepedöt. Hát ennyi info. Most ösztöl nem alszik benn az oviban, itthon nem is pisil be (csak nagyon nagyon ritkán), éjjel viszont... Az oviból nem venném ki, mert tényleg szeret oda járni. Rengeteg program van, sokat alkotnak, játszanak és mikor kérdezem, mindig azt mondja, hogy akar menni. Ugy érzem, nem lennék képes annyit foglalkozni vele otthon, mint benn az oviban. Hiszen otthon is annyi tennivaló van egy ekkora családban. Viszont idönként csinálunk szabadnapot és nem viszem el. Ja, rákérdeztem a pelusra, mert ugye nemrég még ezzel a próbálkoztunk, de azt kérte, inkább csak ágyazzunk alá, nem szeretne pelenkát.
Kérdezted az alvást: egybenyiló szobában alszunk, ö a hugával egy ágyban, mellettük a kicsi a babaágyban és persze hajnalban átvándorolnak. Persze mikor a mi ágyunkat lepisilte, nem jártam örömtáncot. Na, szóval, gyakorlom a türelmet és önfegyelmet, arra gondolva, nem lesz ez mindig igy.
Anya_kata, neked irok e-mail, jó? Sziasztok.
 
 


Virág78! Még valami. Láttam, hogy nyáron kerestél képet indiai ruhákról. Amit ott megadtak címeket, jók voltak, szabásmintát is találtál. Lehet máshol is szabásmintákat találni. 'Kösz az infot.
 
 


Sziasztok lányok!

Ha jártok még erre jó lenne újraéleszteni a topikot!
Jó rég volt már amikor írtatok ide. Gondolom azóta mindenkinél rendeződtek a dolgok a bepisiléssel kapcsolatban. Szertném megtudni kinél hogyan sikerült, és főként mikkorra lett vége az áldatlan állapotoknak?
Mivel most én járok hasonló cipőben. A 3,5 éves kislányom éjszakára hallani sem akar a pelusról kb. január óta, ami nem is lenne baj ha nem pisilna be minden éjjel. Ezt elég nehezen viselem, főleg mert szülés előtt állok és alig bírok már mozogni. Próbálkoztam már az éjjeli ébresztéssel is kevés sikerrel, mert vagy már becsurgott addigra, vagy, nem bírtam lekönyörögni az ágyról. A végeredmény mindig ugyanaz volt. :(
Persze ő is minden este megigéri, hogy nem fog az ágyba pisilni, de sosem jön neki össze.
Egyébként külön szobában alszik de a miénkbe nyílik és sosincs rácsukva az ajtó. Egy ideig köztünk aludt, még a pelusos időkben, de iszonyatosan aktív volt és mi nem tudtunk tőle szinte semmit aludni. Így kapott külön ágyat és szobát. Szeret külön lenni ( ezt ő szokta mondani), úgyhogy az ok máshol keresendő.
Ráadásul az utóbbi napokban már nappal is történnek balesetek.
Nemtudom mi tévő legyek, hogyan tudnám elérni nála, hogy felébredjen az ingerre?
Ha tud valaki tanácsot adni boldogan elfogadnám!!!! :!:

Szép napot MINDENKINEK!
Cili.
 


Cili

Szia :)!

Ezek szt még nincs baba? :):):)
Nűlunk ugyan nem volt bepisilés,de sokat olvastam róla :).
Az egyik dolog az,hogy teljesen normális,hogy bepisil még, a teljes szobatisztaságot pszichológusok szt max. 5 éves korra kell elérni.Addig teljesen normális,ha bepisil egy gyerek,pláne éjszaka.Valószínűleg (és ahogy írtad,gyanítom) nagyon mélyen alszik,így nem ébred fel az ingerre,ha kell is neki.
Amit én tundék tanácsolni.Egyrészt az,hogy meg kellene beszélni vele ,hogy mégis kellene éjszakára pelus,akár bugyiféle is,ami mondjuk olyan "nagylányos",hátha azt szívesen fogadja.Én elmagyaráznám neki,hogy akkor neki is könnyebb lenne és neked is,hiszen nem kell kelteni pisiléshez,vagy éppen az áthuzatoslás miatt.Esetleg csak felajánlani,hogy próbáljátok ki,menniyvel jobb lesz így.És ez nem visszalépés szt,egyszerűen el kell fogadni,hogy ő még erre valszeg testileg nem értte,de el fog jönni ennek az ideje is :).Ráadásul itt a kistesó is,ez is eléggé belekavarhat a dolgokba,ami miatt nehezebben megy az átállás neki.
A másik dolog,nem tudom,hogy csinálod,de mondjuk vacsi után már nem sok folyadékot adni neki,hogy ne legyen sok pisi éjjel.

Ha nappali balesetek is vannak,akkor lehet lelki eredetű,akár a kistesó miatt is.

Egyébként ha ezen okok kivédhetők és 5 éves korára sem javulnak,akkor lehet szervi oka is,ezt ki lehet vizsgáltatni.

Na,remélem,nem voltam túl okoskodó,hirtelen ennyi jutott eszembe,amit öszeolvastam a témában :).Bár lehet,hogy ezt Te is megtetted :).

Szia és kitartás :)!

 
 


Szia Anyapoc!

Örülök, hogy itt is összefutottunk! Baba még tényleg nincs, illetve ahogy a párom szokta mondani: Perszehogy van a pocakban!
Holnap megyek vizsgálatra és lehet, hogy már maradok is, mivel messziről mennénk, talán jobb szeretné a doki ha a közelben maradnák, nehogy ne érjünk be időben. :?
Ami a Bogi bepisilését illeti nem vagyok türelmetlen, csak nehéz már mozognom, és a kis csibésznek nem jó ám ha apa megy be hozzá, pedig imádja az apját. Mégis mindig engem követel. Tényleg elég sokat iszik esténként, de ha azt mondja, hogy szomjas mit tudok csinálni. Mese után közvetlenül még van egy "kötelező" jellegű pisilés és aztán van csak tenete, de sokszor ez sem elég. Pedig volt időszak amikor 4-5 napig szárazon ébredt reggel, már kezdtem örülni, de nyilván korai volt az öröm.
Kistesóval kapcsolatban nem tudom mennyire befolyásol neki, mert nagyon várja már, állandóan azt kérdezi mikor fog már megszületni az ő kistesója.Szeretne már segíteni öltöztetni, pelenkázni,stb. Meg mesélne is már neki, tologatná is a babakocsiban. :D
Azért tartok tőle, hogy a kicsi születése után esetleg mégtöbb "baleset" fog történni :? , de legalább egy ideig nem kell reggelente rohannunk az oviba. Így talán nekem is több időm lesz rá is figyelnem. Legalábbis remélem.
Hátha a nyáron megoldódna a dolog.

Jelentkezem ha már van tesóka!
Addig is minden jót!
Üdv Cili.

Szép napot MINDENKINEK!
Cili.
 


Cili

Remélem,minden rendben volt a vizsgálaton és már csak babával a kezedben jössz ide :wink:!
Nagyon nagyon drukkolok :)!

Elhiszem,hogy nem kellemes már rohangálni éjjelente,egyébként ez nálunk is így van.Mindig én kellek :?...hiába,anya csak 1 van :?...

Azért szt lehet,hogy meg lehetne próbálni a vízmennyiség csökkentését esténként.szt neki már meg lehet magyarázni,hogy nem szabad este sokat inni,mert akkor bizony becsuroghat.Nálunk elalvás előtt van még 1-2 korty,meg persze a vacsihoz.
Az viszont jó,ha pisil még lefekvés előtt :).

Na majd meglátod,hogyan alakul a tesóval együtt,lehet,hogy majd jó hatással lesz rá :)!

Puszi!!!!

 
 


Szia Cili!

Én nem ébresztettem fel a lányomat, hanem megfigyeltem, mikor kell pisilnie és félálomban a bilire tettem. Belepisilt, aludt tovább. NÁla a jelek: forgolódás, nyugtalanság, esetleg nyöszörgés. Ezzel általában felébresztett, igaz sokáig egy ágyban aludtunk, de még utána is felébredtem rá. Később wc-re vittem, ott is ugyanígy félálomban pisilt és visszavittem az ágyba. Lehet megelőzésként is csinálni, pl. amikor Te (vagy apa?) mégy aludni, főleg ha tudod, hogy megint sokat ivott.

Másik trükk, amikor még gyakran bepisilt az volt, hogy félpucéran aludt, és úgy ágyaztam, hogy gumilepedő, sima lepedő, erre vastag törölköző vagy takaró. Amikor bepisilt ez utóbbit gyorsan lekaptam az ágyról és másikat tettem alá, és csak reggel ágyaztam újra.

Most négy és fél éves és nem emlékszem mikor kellett utoljára pisiltetni.

Sok sikert!
 
 


Sziasztok!

Szükségem lenne néhány jótanácsra, ha tudtok légyszi segítsetek!
Van egy 5 éves lányom és egy 10 hónapos fiam. Amikor a fiam megszületett elkezdtem "nyávogni a feleségemnek hogy had maradjak itthon vele. A válasz az volt hogy amíg szopizik addig semmiképp nem, de ha abbahagyja akkor visszatérünk rá.
Nos kb 5 hónaposan sajnos elfogyott a tejci és már nem szopizott tovább, így elérkezettnek láttam az időt a nyávogás fojtatására!
Kb: 2 hónap alatt elértem amit szerettem volna! Itthon maradhattam a fiammal, cserébe mosok, főzök, takarítok, vasalok, ahogy illik! Ezt azért írtam le mert hátha van jelentősége a problémámmal kapcsolatban.
Szóval a kislányom kb 2 hónapja MINDEN éjjel bepisil!
Mindenféle dologgal próbálkoztunk már.
-Éjjel felébresszük és elvisszük wc-re
-Jutalmat kap ha nem pisil be
-Büntetést kap ha bepisil ( ez csak egyszer volt, mármint a bünti)
Ha tudtok légyszi segítsetek!
Előre is köszönöm!
Donát :(
 
 


Donát!

Szerintem ez csak átmeneti dolog, biztos, hogy a gyereknek fizikai baja nincs, ha eddig tudta tartani a vizeletét. Illetve lehet, hogy betegség bujkál benne - nálunk a gyerek ilyenkor volt hajlamos bepisilni, mert a lappangó betegség miatt sokkal, de sokkal mélyebben aludt.

Amit én javasolnék: ne kerítsetek a dolognak nagy feneket - azaz nem szabad sem jutalmazni, sem büntetni ezzel kapcsolatban! A legrosszabb, ha szegény azt érzi, a bepisiléssel rosszat csinál - hiszen nem arról van szó, hogy odamegy a nappali közepére, letolja a bugyiját és direkte elengedi magát.

Este, lefekvés előtt ne igya tele magát, és vigyétek el persze pisilni. Éjszaka, ha megtörténik a baleset, nyugtasd meg, hogy semmi baj, tudod, hogy szíve szerint visszatartotta volna, vidd el pisilni, cseréld le alatta a lepedőt, kapjon száraz pizsit.

Ami fontos: napközben próbáljatok meg vele mindketten - te is és a feleséged is - legalább egy fél órát csak rá és kizárólag vele eltölteni. Amikor csak az övé vagytok. Érezze, tudja, mondjátok el neki ezerszer mennyire szeretitek - ebből sosem elég, tudjuk mindannyian.

Legyetek türelmesek, túl sok volt mostanában a változás nálatok, valószínűleg csak ezt jelzi a gyerek ezzel a bepisiléssel. Türelemmel, kis energiaráfordítással, feléfordulással, és azzal, ha tudja, biztonságban van, szeretitek ugyanúgy, mint eddig, meg fog oldódni a helyzet.

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Dia!
Nagyon köszönöm a sok jó tanácsot!
Igazából azt csináltuk eddig is amiket írtál. Sok-sok dicséret, odafigyelés, sőt hetente egyszer van "csajos nap" amikor a feleségem és ő elmennek moziba, vagy játsziba, vagy sétálni, vagy vásárolni, hogy érezze mennyire fontos nekünk! A lefekvés előtti pisilés természetes, meseolvasás után ő rögtön megy és teszi a dolgát.
Most megpróbáljuk amit írtál "ne kerítsetek a dolognak nagy feneket"
Ne forduljunk orvoshoz, vagy nevelési tanácsadóhoz?
Aggódok hogy valamit rosszul csinálok(unk)!
 
 


Szerintem felesleges. Főleg két hónap után. Nem, túl nagy váltás ez neki: kistesója született, akivel először anya foglalkozott nonstop - és rá persze kevesebb figyelem jutott így -, aztán apa maradt vele, míg ő nyilván oviban van. Anya meg biztos dolgozik. Ha logikusan végiggondolom, nyilván mellőzöttnek érzi magát, lehet benne egy adag természetes testvérféltékenység, de azt is tudja, hogy a kicsit nem szabad bántani, ezért így próbálja meg magára felhívni a figyelmet. Hogy egy kicsit most ő is visszamegy babaállapotba.

Mindezt nyilván nagyon is tudattalanul, és egyáltalán nem tudatosan. Csak figyelmet, kizárólagos figyelmet szeretne. Amit persze teljesen nem kaphat meg, de ha NEKED is, és a feleségednek is jut így ideje rá, az bőven elég lesz neki ahhoz, hogy tudja, se apát, se anyát nem veszti el egy kistesó miatt.

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Köszönöm a segítséget Dia!

Egy kicsit had dicsekedjek! Volt a rádióban a lányom! :D
http://www.youtube.com/watch?v=7a0lA5XCjzQ
 
 


Donát, hát nagyon helyes kiscsajod van.:)

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Köszönöm, aranyos vagy!
Éjjel megint bepisilt pedig háromszor vittük el wc-re!
:(
 
 


Donát, ne foglalkozz vele! Egyfelől, ez nem a ti hibátok, kudarcotok. Csak egy állapot. Ami a gyerek érzelmeit, lelkét jelzi.

Biztos vagyok benne, hogy mire felnő, nem fog bepisilni, húszévesen a pasija mellett ciki is lenne.

Türelem, nyugalom, no para, nem feszkózni, nem felfújni, és akkor elmúlik.:)

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Szia!
Lehet hogy van még 1 oka a bepisilésnek!
Amikor megszületett mi elég nagyot hibáztunk!
Teljesen odaszoktattuk közénk és egészen kb fél évvel ezelőttig velünk aludt.
Azóta annyit sikerült elérnünk, hogy már az ő szobájában altatjuk el és éjjel jön át hozzánk.
Próbáljuk azt csinálni hogy amikor átjön visszavisszük, de mostanában úgy jön át hogy addigra be van pisilve.
A lustaságomnak köszönhetően ilyenkor már nem álok neki ágyneműt cserélni, hanem inkább maradhat köztünk.
Lehet hogy az átszoktatás az oka?
Ezen tudunk segíteni valahogy?
Köszönöm hogy foglalkozol (tok) a problémámmal!
Donát
 
 


Donát, ez azt jelenti, hogy előfordulhat, a lány fejében a tesó megszületése, a Ti - természetes - felé fordulásotok, az ő mindennél-fontosabb-vagy tróntól való megfosztottsága és a szülői ágyból való kitiltása-átszoktatása egy az egyben összekapcsolódnak.

Persze, előbb-utóbb mindenképp át kell szoknia a saját ágyába, csak lehet, hogy az időpont választása nem volt túl szerencsés. Lehetett volna előbb, még mielőtt megszületett az öccse, vagy jóval később, amikor már természetes, hogy tesója van.

Szerintem - de csak az én véleményem -, nem kellene ragaszkodni ahhoz, hogy a saját ágyában aludjon. Nagyon kitaszítottnak érezheti így magát. Azt meg lehet vele beszélni - ahogy most van is nálatok, hogy az ágyában kezdje az alvást - mert már milyen nagylány, a hiúságukkal lehet ám rájuk hatni rendesen -, de hogy persze átjöhet, ha rosszat álmodott, vagy arra vágyik, hogy a közeletekben legyen.

Ha kicsi az ágyatok, és megtehetitek, én most lecserélném egy nagyobbra. Ha ez nem megy, akkor pedig tennék az ágy mellé egy matracot, ami csak és kizárólag az Övé, és bármikor igénybe veheti. Ha befér olyan nagy, akár duplamatrac is lehet, hogy valamelyikőtök mellébújhasson, hogy tényleg együtt aludhasson veletek.

Figyelj, nem szúrtátok el, csak túl sok volt ennek a lánynak egyszerre ez a sok változás. Más gyerek lehet, hogy meg sem érzi - ezt csak úgy mondom, mind megérzi, csak különböző mértékben -, Ő ilyen. Neki ez most sok volt. De tényleg csak azt tudom mondani: türelemmel, szeretettel és odafigyeléssel magától megoldódik minden.

Próbáljatok meg mindig döntés előtt belehelyezkedni az Ő helyzetébe. Nézzétek és gondoljátok át úgy is a dolgot. Ha túl erősnek látszik az Ő szemszögéből, akkor kössetek kompormisszumot, keressetek olyan megoldást, amivel a kecske és a káposzta is, ugye.:) És fokozatosan változtassatok, lassan, apró lépésekben. Ne egyszerre és gyökeresen.

De hangsúlyozom, szerintem...

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


4 és fél éves egészen pontosan a gyermekem. Sajnos újra és újra elöjön a bepisilés. Erdekes módon nyáron oviszünetben, augusztusban elmúltak a balesetek. Szeptemberre gözerövel visszatért a probléma, szinte mindan nap bepisil. Szereti az ovit, nem tudom, hogy ott keresendö-e a hiba. Van amúgy két kisebb tesója is. Lehet, hogy féltékeny arra, hogy ök otthon maradnak. Van ötletetek, mit csináljak?


Szép estét, szeretnék hozzászólni a bejegyzéshez, ha megengeded... A mi kislányunknál is előfordult ez az eset... nem kell keresni a problémát, mi átmentünk ezen 100x,míg rájöttünk, hogy nincs semmi gond, csupán sok szülői türelem kell hozzá:) Úgy szoktattuk rá, hogy szobatiszta legyen, hogy minden este mielőtt lefeküdt, elment WC-re, majd 4,5 - 5 óra múlva felvettem ölembe elvittem WC-re, vissza feküdtünk és reggelig nem volt semmi gond. Ezt megtettük vele minden éjjel kb. 3-4 hónapon át... keltünk feküdtünk, keltünk feküdtünk, míg egyszer nem keltünk csak reggel, és már nem volt semmi baj az éjjel folyamán, megszokta a szervezete a rendszerességet, oly szinten hogy már magától ébredt és kérte, Apa menjünk WC-re. Ma 5,5 éves a kislányunk átvészeltük az utóbbi 1 évet így és mára egész éjjel alszik csak lefekvés előtt megyünk meg reggel WC-re. Azt hozzá kell tennem, hogy folyadékot egy órával a lefekvése előtt adtunk neki, később már nem... Próbáljátok ki, menni fog:) Sok sikert.
smoothjazz
Tatabánya
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó