Új privát üzeneted érkezett!

Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen szereket tudtok ajánlani fogzásra. Tudom, hogy volt már szó erről több topikban, de összegyűjtve nem találtam meg.

Köszi
Rita
Rita
 


Szia Rita!
Mi a Dentinox ecsetelőt használjuk néha éjszakára.
Sissy
BO-SZI
 


Mi is Dentinoxot, csak a gélt, az jó 4-5 órára rendbe rakta Bori fogínyét.

Puszi:

Dia
Dia
 

 
 

Sziasztok!

Valaki ajánlott egy BABY ......... nevű szert szintén fogzásra. Nem tudtok erről valamit?

Köszi
Rita
Rita
 


Bár tapasztalt anyuka vagyok, a harmadik babámnál csak 10 hónaposan bújtak ki az elsõ fogak, akkor is a FELSÕ kettõ. Mindenki azt mondja, hogy ne izguljak. Ez normális jelenség? (Az elõzõ kettõnél 5-6 hónaposan jöttek alul afogacskák) Ha van tapasztalatotok írjatok.
Szofi
 


Szia Szofi!
Szerintem se izgulj!
Én halottam olyat is hogy foggal született a baba.
Nekünk 8hónaposan jött ki az alsó és a felsõ fog is két hét alatt.Elõször úgy látszott hogy csak felül jön ki,aztán megelõzték az alsók.Nektek már ki is bújt,vagy csak látszik egy picit?
Mariann
z
 


Bocs,zmariann
zmariann
 


Szia Rita!
Nekünk is nagyon jó volt a dentinox gél.
zmariann
 


Most nézem hogy már lejárt ügy.Na mindegy.
zmariann
 


Szofi

Nekem 1 lanyomnak csak 13 honaposan jott ki elso foga. Igaz az alul. Aztan kovetkezett ket felso aztan megint alul. Aztan jott elso meletti masik metszofog aztan megint fent ketto es megint az also. Utana viszont mar elegge nagykonyv szerint jottek a fogai. Manapsag mar 10 eves a holgy de semmi baja nem lett belole. Talan egy dolog O sokkal kesobb kezdte a tejfogait elvesziteni 7,5 evesen eset ki az elso. De ha igy folytatja kozepso lanyom akkor lehet hogy 7,5 ev megse olyan keso. Neki 7 honaposan jott elso foga. Most mar 6,5 eves de meg semmi jele annak hogy valaha lesz csontfoga. Legkisebbnek meg 8 honaposan jott ki elso foga es most 13 honaposan is csak 6 fogunk van eddig.

Napocska
 


Sziasztok!
A Zsominak 7 hónaposan jött ki az elsõ foga. Bal felsõ egyes.Nagyon szenvedett szegény. Két nap múlva a bal alsó egyes. Most amikor mosolyog, az valami fantasztikus látvány.Mint egy kalóz.Összeharapja a fogait, és csikorgatja is. eleinte annyira zavarta a foga, hogy piszkálta a nyelvével, és a kezével, majd köpködött, hátha kibírja tessékelni aszájából. Most jön a Jobb felsõ egyes. Az elsõ két gyerekemnek a nagykönyv szerinti sorrendben jöttek a fogai.neki aztán nem. Nyutatótnak náluk a cici vált be, és a hozzám bújás. A kenõcsöket egyszerüen lenyalja, lenyeli.
üdv
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Köszi lányok! Jó tudni, hogy más is járt hasonló cipõben.
(Egyébként egy anya mindig izgul!)
Szofi
 


KISLÁNYOM FÉL ÉVES,ÉS NINCS MÉG KINT EGY FOGA SEM.HÁROM HÓNAPOS KORA ÓTA NAGYON FOLYIK A NYÁLA.DE CSAK ENNYI.AZT OLVASTAM A KÉSÕI FOGZÁS ANGOLKÓRRA UTALHAT.KEZDEK AGGÓDNI.
Pintér Ramóna (ramÓ
 


Szia Ramóna!

Teljesen normális dolog, hogy a gyerek 12 hónapos koráig nincs foga, emiatt ne aggódj. Az én fiamnak 9 hónaposan jött ki az elsö foga, és tökéletesen egészséges.
Helló: cscs
cscs
 


Az enyemnek meg 10 honaposan bujt ki az elso, es most 14 honaposan meg csak 5db van. Szerintem sincs ok aggodalomra!

Agi
Agi
 


Szerintem se aggódj! Korábban én is ilyen foltam (egy kicsit fentebb) De mostmár büszkén jelenthetem a Babinak 10 hónaposan egy hét alatt a két fölsõ(!) jött ki, most tizenegy hónaposan a két alsó fog is megérkezett (szintén egy hét alatt). Az angolkór hülyeség!
Szofi
 


Sziasztok!

Az ikreim szép példa. LÁnyom rendesen 6 hó táján kezdte a fogzást. Fiamnak viszont 10 hónaposan jöttek az elsõ fogai. Aztán szépen beérte, és az 5-ösök (16-20 db) már neki jöttek ki hamarabb. Most 6.5 évesek. A fiamnak már kint van az összes 6-os (maradók közül ez az elsõ elvileg), és elöl is jön kettõ (egy tej ki is esett). Ellenben lányomnak épp hogy az elsõ 6-os foga kezd érzõdni, hogy jön. Mindehhez minden egyébben a lányom tûnik "nagyobbnak", 8 cm-vel, meg kb 4 kgval több, mint a fiam...
Ildi

Ildi
 
 


Hurrá!
A Zsominak egy hete már 4 foga van. Kb. 1 hónap alatt kijött az elsõ négy foga. Ne aggódjatok, fogatlanok, mi is egyszerre kaptuk a fogakat.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!
Köszönöm a válaszotokat! Igazatok van majd csak kinõ az a kis fog.Különben használt valaki valami gélt a kicsi foginyére,és ha igen mennyire vált be?
Pintér Ramóna (ramÓ
 


En a gyogyszertari kamillas ecsetelot hasznaltam. Nincs neve, mert ott keverik helyben. Gondolom minden gyogyszertar kesziti, en Sopronban vettem. Jo ize van, ugyhogy nem kell viaskodni, es egesz jol zsibbaszt.
Agi
 


Sziasztok!

Meg tudja valaki mondani, hogy mikor johet ki legkorabban az elso fog.
Kisfiam meg csak 8 hetes es allandoan nyaladzik. Lehet, hogy ez mar a foga.
(Anyu szerint az en elso fogam is 3 honaposan jott ki.)Ez lehetseges?
 
 


Szia!

Akár foggal születni is lehet. Szóval nyugodtan. Ja, és bizonyos népek hamarabb fogzanak (ezt konkrétan a dél-amerikai indián vér esetében ismerem), érnek.

Ildi

Ildi
 
 


Szia,

lehet a fogától, de eltarthat 4-5 hónapig is ez az állapot. FOgakkal kapcsolatban szerintem minden elképzelhetõ!

Például a fiam papájának két hónaposan volt foga, a fiamnak 4 hónaposan és féléves korára 8, (volt hét, hogy 3 jött egyszerre!), majd 13 hónaposan három hét alatt még nyolc jött. A lányom most nyolc hónapos, szerintem holnap bújik ki a negyedik foga - és mind alul!!!
Állítólag minél késõbb jön, annál jobban tûrhetõ a fájdalom.

Üdv:Bimbi
 
 


Sziasztok olyan problémám van hogy a kisfiam most nyolc hónapos már van 6 foga, de rengeteget nyáladzik kb 3 hónapos kora óta. Az elsõ foga 4 hónaposan bújt ki. Szóval ez a nyáladzás nálunk már 5 hónapja tart és úgy veszem észre hogy egyre rosszabb. Azt hittem pár hónap múlva el fog múlni de sajna nem. Már ott tartunk hogy a kis állát már teljesen kicsípi a nyála és piros pörsenéses lett. Mit javasoltok mit tegyek ha egyáltalán lehet ezt valamivel orvosolni?
köszi Geva
Geva
 


Sziasztok!
Geva,
Nekünk még fogunk nincs, csak sok nyálunk. Vmelyik nap azt olvastam, hogy olajozni kell, akkor nem csípi kis a kis szájuk környékét. Nálunk bevált.

Ágci

Kép
 
 


Sziasztok!

A kislányom 13 hónapos és még csak 2 foga van alul! Ezek már 10 hónaposan kijöttek. Azóta várjuk a folytatást, de semmi! Különben azok, amik már kijöttek nagyon lassan nõnek. Szóval mi így állunk "fogilag", szerintem nincs két egyforma gyerkõc.

Üdv: Vica
 
 


Sziasztok,

Van egy buta kérdésem. Mikortól fáj a fogzás?
A lányom 4 és fél hónapos. És látom, hogy a foga ott van az ínye alatt, de még nem az ínyének a legmagasabb pontján. Nem tudom értehetõ-e. Tehát még odébb van az áttörés. Ilyenkor is fájhat már?

Bianka
 
 


Igen, de olyan is van, hogy nagyon kevéssé fáj. Függ többek között a csecsemõ ingerküszöbétõl is. (nem vagyok szakember, ez csak tapasztalat.)
Szofi
 


Szofi,

Köszi a választ.
Holnap úgyis jön a doki bácsi, vele is értekezek majd. De ilyen kérdesekben többet adok a tapasztalt mamák szavára. Szerintem az orvosok sok mindenre azt mondják az nem fájhat, mert ezt tanulták. Pl a BCG oltás helye többször fakadt már ki a lányom karján. Az orvos szerint nem fáj, néha ha mégis hozzáértem úgy húzodszkodott el.
Bocs, hossz elkalandoztam és mégegyszer köszi,

Bianka
 
 


Szia Bianka!

Valoban fajhat mar ilyenkor is, amikor nalunk csucsosodott a fajdalom, gyakorlatilag mindent ragott (meg a sajat ruhajat is, hiaba volt ragoka a kezeben...) Nem tudom, hogy viszonyulsz a homeopatiahoz, a Viburcol kup nalunk nagyon bevalt.

Pussza: Barbi
 
 


Barbi,

Vettem kupot. Holnap adok is neki, de egy kicsit felek, mert azt mondjak atmenetileg erosodhetnek a tunetek.
Es egybirant mennyi ideig szabad egyfolytaban hasznalni?

KOszi,
Bianka
 
 


Bocs, csak siettem mert felébredt.

Bianka
 
 


Soltész Andi!

Ne aggódj, létezik korai fogzás is. Benedek elsõ két foga 3.5 hónaposan jött ki!! Most 7.5 hónapos és mind a nyolc metszõ foga kint van!! Most a kisörlõkkel kinlódunk.
Eddig minden foga nagyon megkinlasztotta.
Mi homeopatiás gyógyszert használunk. A neve:Chamomilla vulgaris 15CH 3x5 szem kis vízben feloldva. Éjszakára pedig Viburcol kúpot kap. Szerintem érdemes kipróbálni.

Éva
 
 


Sziasztok!

Bianka: nalunk nem jelentkezett ez a gond, egyebkent ez minden homeopatias szernel fennall. Orulok, ha segit a Viburcol, es Eva tippje is jo, azaz a Chamomilla (a hazipatika elengedhetetlen tartozekaKép ) A lenyeg, hogy a Chamomilla higitasa ugyanolyan legyen, mint amilyen a Viburcolban van, mert kulonben kioltja a masik hatasat!
 
 


Nem fejeztem be az elobb, es elkuldtem....
Bianka: Akkor hasznalod ugyis, amikor szukseg van ra. Lehet es szabad huzamosabb ideig is hasznalni, ne aggodj emiattKép

Pussza: Barbi
 
 


Sziasztok!
A kislányom hét hónapos, két foga most bújik ki. Fõleg szopik, de már eszik gyümölcsöt, fõzeléket is. Kell e „fogat mosni” valamilyen formában?
katka
 


Katka!

Talán már szerepelt feljebb. Szerintem a legáltalánosabb vélemény az, hogy tisztítani kell, de nem a klasszikus módon. A fogkefe, egyes vélemények szerint, ilyenkor még káros is lehet, mert megsértheti a fogzománcot. Fogkrémet pedig inkább 2 éves kor fölött javasolnak, akkor, mikor már tud öblögetni (azt elõtte gyakoroltatni kell) és köpni. Én kb 2-3 éves korukig egy tiszta textilpelussal töröltem át a szájukat és a fogaikat minden este. (most 7 és 9 évesek, problémamentes fogakkal)

Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot. Tomi most már lassan 7 hónapos, de sehol egy fog. Viszont folyton nyálzik és mindent rág.
A Dentinoxot én is használtam már az elõzõ gyerekeimnél, de most megint megpróbálom nála is. (Emlékszem, akkoriban még nem lehetett kapni Magyarországon és Ausztriából hoztuk be)

A fogváltáshoz: a 12 éves nagyfiamnak még most is van tejfoga. Sajnos viszont nincs meg az összes csíra a felnõtt fogakhoz Kép Nagyon kell vigyáznunk így a tejfogakra, hátha meg tudjuk tartani õket a "vasfogak" helyett. Ráadásul a terhességem kezdetén - amikor még nem tudtam róla - egy influenza miatt szedtem antibiotikumot, és állítólag emiatt 2 foga is zománchiányos. Szóval meg vagyunk áldvaKép

Jó fogzást mindenkinek!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 


Kedves Anyukák!

Az alvászavaros topicról jöttem át ide, mert ott senkivel nem találkoztam hasonló problémával. Nem kárörvendésbõl szeretnék beszélni ilyen anyukákkal, hanem szolidaritásból, és szeretném, ha megoszthatnánk tapasztalatainkat.

Zsófi lányom 16 hónapos és 12 foga van.

Az alvással semmi gond nem volt úlszülött korától 6-7 hónapos koráig, a fogzásig. Csak szopni kelt fel és vissza is aludt szépen. (3-6 hónapos kora közt szinte szopni se nagyon kelt fel.) Se hasfájás, de éjszakai éberség, semmi különös, saját külön ágya, szobája van, sosem vettük magunk közé.

Fél éves korától kezdõdtek az éjszakai borzalmak. A rácsos ágyból 7-8 hónaposan ki kellett venni, mert a labilis állni tudása miatt, balesetveszélyes volt. A kimerevedésig bírt sírni, zákódott a feje, zihált még mikor abbahagyta a sírást is.
Most felváltva a férjemmel átmegyünk hozzá éjszaka közepén.
Mivel kb. 2 éves koráig jön a foga, el vagyunk keseredve, hogy már nem bírjuk tovább ezt az éjszakázást. Ugyanis, még ha mellette alszunk, akkor is van, hogy 1-1,5-2 óránként felkel. Volt úgy hogy 15 percentként a fájdalom miatt. Dentinox már nem használ, nem is enged a szájába nyúlni. Nurofen szuszpenziótól, vagy kúptól észrevehetõen jobban alszik, késõbb ébred éjszaka fel.

Az alváson kívül más baj is van a fogzással: Ilyenkor nappal is nyûgi, nem is eszik rendesen. Van, hogy semmit nem akar rágni, csak a puhább, pépesebbet eszi, pedig már van 12 foga.

LEGTÖBB anyukától azt hallom, olvasom, hogy nyáladzás a leggyakoribb, de nem különösebben nyûgös tõle a gyerek. Ezért vagyok elszomorodva, hogy nálunk ilyen borzalmas. Nyáladzás helyett a feneke pirosodik ki (a megváltozott nyál, vizelet összetétele miatt, amit mikorbák okoznak) és a gyerekorvos már 5-6 féle kenõcsöt felírt és egyik sem használt, hintõpor, hipermangános fürdõ, fertõtlenítõ oldat stb. A bõre semmire nem allergiás egyébként!! Olyan szinten vörös, lehorzsolt a fekene, hogy átlátszó nedv szivárog belõle, sõt helyenként vérzik !! Ordít a tisztába tételkor.

Szerencsére láz és hasmenés nincs.

Sorstársak jelentkezését várom, Lilla
mlilla
 


Lilla!

Fogzáshoz semmi okosat nem tudok mondani, ahogyan a másik topicon sem, de a popsira pl. tuti, h. az egyik legrosszabb a hipermangán. Szabályosan marja abõrt, sosem szabad horzsolt, csak ép felületre használni. Amúgy is csak fertõtlenít, nem hámosít. Gondolom, h. Alsol, Sudocrem, Neogranormon-on már túlvagytok. Talán, ha sebhintõport raknál rá? Lehet, hogy magadtól is így csinálod, de én pl. a nedvestörlõt nem használtam, ha piros volt a lányom popsija, de amúgy is mindig felitattam szárazra. Különben szabályos dunszt-hatása van a meleg pelenkában a nedves bõrnek, hiába van átitatva mindenfélével. A legtöbb kendõ kamillás, az is szárítja bõrt. Van a Rossmannban (sehol máshol nem láttam) olajos kendõ, esetleg azt is ki lehet próbálni.
Olyanról is hallottam, aki a pelenkájára volt allergiás, ráadásul pont v.mi balzsamos érzékeny bõrre való csodára. Lehet, hogy egy márka-váltás is segíthet v.mit.
Remélem, tudtam olyat is írni, amin még nem vagytok túl, hátha segít.

Juli
 
 


Szia Lilla!

Nagyfiamnak is mindig a fenekén jött ki, ha fogzott. Nálunk ilyenkor a Neogranormon jött be valamennyire. Meg minél többet csupaszon. Hallottam itt a neten olyanokról, akiknek a babája semmilyen eldobhatós pelust nem bírt (a feneke), viszont meglepõ mód épp a textilpelus volt az, amit bírt. Meg vannak ezek a moshatós nadrágpelusok is, az végül is a kettõ közötti.

Ildi

Ildi
 
 


Lilla!

Még egy ötlet: vannak ezek a homeopátiás fehér bogyók. Én még nem használtam, de sokan esküsznek rá. Annyit tudok, hogy helyileg hat, és nem kell benyúlkálni a szájába, csak odaadni neki, hogy elnyammogja.
Nem tudom, próbáltál-e már kenyérhéjat adni napközben, hogy azt rágcsálja, szerintem az is elég jól masszíroz, hátha kicsit felpuhítja az ínyt.
 
 


Kedves Juli, Ildi!

Valóban a törlõkendõt (fõleg a kamillásat, parfümöset) ilyenkor mellõzöm, vizes vattát használok (persze így is ordít).
A pelus jó, nem is volt vele gond sosem. Viszont várom már a nyarat, akkor már csak bugyiba járatnám, meg bilire is szoknánk már. Ilyen hidegben lehetetlen szabadon hagyni a fenekét.
Neogranormon néha segít. A hipermangános fürdõt a dokinõ mondta, õ is írta fel. És ha nem vérzik a popó enyhén rózsaszín vízbe beleültetjük. És csak ilyenkor szokott használni a Neog. is. De persze inkább levonuló stádiumban használjuk ezeket.
Sebhintõporon én is gondolkoztam már, de még megkérdezem a dokit. (Mert ez azért nem egy hagyományos utcai sérülés.)

A "homeopátiás fehér bogyókat fogzásra" kipróbálnám, de hogy kérjem ezeket és hol? Egyébként vidéken lakunk nem igen vannak itt ilyen gyógyszertárak. De szívesen rendelnék Pestrõl.

Lilla
mlilla
 


Lilla!

Jó nehezet kérdeztél, talán valamelyik homeopátiás topicban tudnak neked segíteni ezügyben, mert ezeket a bogyókat csak hallomásból ismerem.

Juli
 
 


SZia Lilla,
megint én:
a bogyókkal kapcsolatban:
sima gyógyszertárban is lehet kapni, ha éppen abban nem, ahova egyébként is szoktál járni, akkor kérdezz rá a gyógyszerésztõl, hogy a városban, hol. De meg is hozzák neked. Amit Juli írt, nézz be a homepátiás topicba, ott a lányok nagoyn jól meg is írják, hogy mit érdemes venni ilyenkor. Nem drága 300-400 között van, és sokáig elég. A z adagolást is meg tudják mondani. A [url=http://www.homeopata.hu/videk.html" TARGET="_top]http://www.homeopata.hu/videk.html[/url] oldalon pedig fel vannak sorolva a dokik, hátha találsz a közeletekben ilyet, akkor szeméylesen vele is meg tudod beszélni.
itt is nézelõdhetsz:
[url=http://home.tvnet.hu/~a3807/homtart.htm" TARGET="_top]http://home.tvnet.hu/~a3807/homtart.htm[/url]
Üdv:
Ágci

Kép
 
 


Lilla!
Nekünk is folyamatosan problémás a fogzás. A kölköm popsija is ilyenkor hólyagosan kisebesedik Kép A drnénink felírt egy ecsetelõt. Sajnos olvashatatlan, hogy mi van az üvegre írva. Ez egy gyógyszertári készítmény, piros színû 2%-os folyadék. A drnénink még azt is mondta róla, hogy ne dobjuk ki ha már nem kell, mert késõbb is jó kisebb horzsolásos sebesülésekre. Azért írtam le ezeket, mert gondolom, hogy a gyógyszertárben már tudnak segíteni az információk alapján.

Minden pelenkázásnál vízzel le kell mosni a popsit, majd ezzel az oldattal beecsetelni. Kicsit várni, hogy megszáradjin és utána jöhet az új pelus. Ha sikerül ilyen oldatot kapnod, vigyázz, mert semmibõl sem lehet kimosni!

Homeopátiás golyócskák FOGZÁSra

CHAMOMILLA 15-30 CH -> akár félóránként, óránként 5 golyócska (általában gyors javulás észlelhetõ. Amint a fájdalmak megszûntek, abba kell hagyni a gyógyszer adását. Gyakran a kedves, csendes babák dühkitöréssel reagálnak a fájdalmas fogzásra, ingerlékenyek, szeszélyesek lesznek. A viselkedési zavarok ringatásra javulnak. Jellemzõ, hogy az arc egyik oldala piros és meleg, a másik sápadt és hideg).

PODOPHYLLUM 9CH ->minden székelés után. (ha a fogzás alatt hasmenés is jelentkezik, gyakran reggelente vagy hason fekve).

BORAX 9CH -> napi3-5x5 golyócska (aftákkal kísért foginygyulladás. Kis érintés is kiváltja a fájdalmat, a baba ezért nem akar szopni vagy cumizni).
Forrás: Homeopátia mindenkinek mindenkorra, Boiron 2001.

Mi a VIBURCOL nevû homeopátiás kúpot használtuk. Ez fájdalomcsillapító, nyugtató és lázcsökkentõ hatású.
(Javallatok: A szervezet öngyógyító törekvésének serkentése lázas vagy láz kialakulása nélkül, nyugtalansági állapotokban. Banális fertõzések tüneti kezelése)
A kúp tavaly 1050.- Ft volt

szia, Phaedra
 


Phaedra, KépKép
én már nem is kérdezek semmit sem. Köszi!á


Emese
Emese
 


Sziasztok!
Emese Kép

Még kiegészíteném az elõbbi írományomat (amikor írtam felébredz a kölök) tehát:
semmiféle popsi törlõkendõt nem tudunk használni, mert az eredmény utána katasztrófális. De egyébként épp popsi állapotban is kerülöm. Direkt kipróbáltam én is, és nagyon csípnek (igaz nekem is érzékeny a habtestem Kép ).

Lehet, hogy léteznek más h.golyócskák még fogzásra, de nekem csak a BOIRON könyv van meg. Ezt a könyvecskét a gyógyszertárban ingyen meg lehet kapni (feltéve, ha van nekik).
sziasztok, Phaedra
 


Kedves Phaedra és Mindenki!

Rájöttem, hogy homeopata orvos sem ártana, ahhoz, hogy beadjak ilyet a gyereknek. Egerben nem tolonganak ezek, homeopata készítmények is csak 1 (és fél) gyógyszertárban kaphatók.

Megnézem a homeopátia topicot is, de addig is lenne egy kérdésem: Miért jobb a homeopata készítmény mint a "klasszikus" gyógyszer? Vagy nem jobb csak más? Mibõl vannak ezek?

Lilla

U.i.: A popsira most beválnak a cinkes krémek váltogatva. (Vagy nem is fogzik annyira?)
mlilla
 


Mlilla!

Remélem már megtaláltátok a megfelelõ kenõcsöt a piros popóra! Fiam fél éves és fogzik ezerrel. Nyáladzik, stb. Ha "komolyabban" törtet a fogacska (még egy sincs) azt az éjszakákból és a piros popsiból tudom. Én a Körömvirág kenõcsöt használom. Sebgyógyitó, nyugtató, hámosító. Gyógynövényes boltban vettem, zöld tégely, kb 390 forint. Illatanyag és egyéb parfüm mentes. Ráadásul nagy szélben is jó, ha az arcát kicsípi a hideg. Az állát szoktam bekenni még, mert a nyál kicsapja neki és ez a krém (vazelines állagú) nem engedi.

puszi
sasha és Gabcsi

Kép
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron